Sign in to follow this  
Followers 0
Lochi

FC Steaua in litigiu cu CS al Armatei, pentru palmares si emblema

181 posts in this topic

Empyro, daca CSA nu are si nu a avut niciodata activitate comerciala, atunci ce sunt banii pe care i-a luat si ii ia din vanzarea spatiului de publicitate, televizari, vanzari de produse cu insemnele CSA? Si daca tot esti expert, explica-ne si cum a preluat societatea ciobanului un bun al statului fara sa dea macar un banut. Alexandru h, cu toata priceperea lui, a evitat sa ea un raspuns.

Ai vazut definitia legala si analiza din doctrina. Urmaresti profit esti comerciant. Si persoana fizica poate sa dobandeasca fara probleme calitatea de comerciant, cat timp realizeaza faptele astea de comert ca profesie. Si tu personal, iti poti inchiria casa, o data, de doua ori de zece ori. Iti poti vinde masina. Dar in niciuna de ipoteze nu inseamna ca ai devenit comerciant. In schimb, daca te apuci sa cumperi case cu scopul de a inchiria sau de a le revinde la pret mai mare, abia atunci esti asimilat profesionistului, comerciantului.

Una e sa-ti valorifici bunurile din patrimoniu cu scopul de a obtine niste venituri si alta e sa o faci constant cu scopul de a investi si a obtine profit. 

CSA nu prea face nimic in nume propriu, ci doar isi valorifica patrimoniul. De exemplu, pana si "Steaua CSM Eximbank" mai mult ca sigur e o asociatie de sine statatoare, cu personalitate juridica proprie si patrimoniu propriu. 

Asta e motivul pentru care teoria lui cyclon privitoare la "concurenta neloiala" nu prea se potriveste. Totusi, o marca inregistrata este o marca inregistrata. Chiar daca nu s-ar pune problema concurentei neloiale (neputand fi vorba de concurenta si de calitatea CSA necesara pentru a deveni subiect pasiv al infractiunilor prevazute de aceasta lege), exista alte parghii civile (si nu numai), in cazul in care marca este folosita fara drept (de ex. "actiunea in contrafacere"). De aceea, in toate operatiunile care au implicat chestiuni de marketing, chestiuni comerciale, SC "FCSB" SA a folosit marca "din dotare" si anume "FCSB". Nu pot vinde nici macar mape sau pixuri pe care scrie "Steaua Bucuresti" (fara logo), fiindca e vorba de elementul verbal al marcii detinute de CSA.

In schimb isi pot folosi denumirea, pentru activitati oficiale si sportive, care privesc strict identificarea (tabele de marcaj, tablou UEFA, foi de joc, placute pe trofee, s.a.m.d.). E acelasi lucru cu folosirea numelui societatii in alte cadre oficiale, in parafarea unui contract, la Ministerul Finantelor, ANAF, in Instanta, s.a.m.d.  

Legat de preluarea clubului, nu pot decat sa speculez. Nu am date certe, informatii, acte oficiale sau marturii. Presupun ca te referi la acapararea totala a AFC-ului, care ulterior a permis inglobarea acesteia in SC FCSB SA. Din ce mai mi-aduc aminte, cam de prin 2000 becali a inceput sa crediteze AFC-ul, pana cand prin 2003 datoria asociatiei atinsese o suma de circa 4 mil $. EI bine, nu stiu care era raspunderea asociatilor, dar in momentul in care esti pus in situatia de a raspunde cu propriul patrimoniu, parca preferi sa cedezi "parti sociale" decat bani. Si uite asa, putinii asociati care mai ramasesera au fost fortati sa cedeze fotoliile, iar becali a devenit asociat "unic" (misto non-sensul), iar creanta sa a fost stinsa. Acum, astfel de operatiuni sunt valide d.p.d.v. juridic, dar important este cum s-a ajuns la situatia respectiva, cum asociatii (multi membri fondatori) s-au diminuat treptat-treptat din randurile AFC-ului.

Daca ati vazut, acum vreo cateva luni intr-o tentativa de a se apara (era vorba de ceva total irelevant, fata de scopul urmarit), oficialii SC FCSB SA, au sustinut ca a existat chiar si o ancheta penala desfasurata in perioada 2006-2007, soldata cu o rezolutie NUP pentru inexistenta faptei. Nu stiu daca e adevarat, dar parca mi-aduc aminte de o astfel de chestie citita prin presa vremii. Bunaoara, n-au existat marturii, acte doveditoare, probe, acest "verdict" a venit firesc. Si putem spune ca in momentul de fata opereaza o "prezumtie de legalitate" privind preluarea clubului (a AFC-ului), caci stiti vorba "hotul neprins, negustor cinstit".   

Edited by Empyro

Ia zi bai Empyro, te risti sa-ti faci o firma SC Fotbal Club Asesoft Ploiesti SRL? Ca sa-ti aratam putin cum sta treaba cu legea OSIM, marci inregistrate etc...

Empyro, daca CSA nu are si nu a avut niciodata activitate comerciala, atunci ce sunt banii pe care i-a luat si ii ia din vanzarea spatiului de publicitate, televizari, vanzari de produse cu insemnele CSA? Si daca tot esti expert, explica-ne si cum a preluat societatea ciobanului un bun al statului fara sa dea macar un banut. Alexandru h, cu toata priceperea lui, a evitat sa ea un raspuns.

Cyclon, nu are rost sa discuti cu ei. Ei raspund doar la acele intrebari la care pot minti. Si, atunci cand nu mai au argumente, "se plictisesc" si il trimit pe edmond ca sa te injure, sperand ca il injuri si tu si ca te pot bana. Ceea ce n-ar fi neaparat un lucru rau. Siteul asta ar merita sa fie accesat doar de xray, vito, empyro si Alexandru h.

Ronnie, ce sa-i raspund la unu care are descrierea "stelist pana la moarte" iar acum tine cu fcsb SA? Inseamna ca e mort frate... nu vorbesc cu mortaciuni.

In schimb, daca te apuci sa cumperi case cu scopul de a inchiria sau de a le revinde la pret mai mare, abia atunci esti asimilat profesionistului, comerciantului.

Si CSA nu cu asta se ocupa? Adica nu face bani din sport? E greu cu logica asta. Si e si mai greu cand trebuie sa minti.

Si CSA nu cu asta se ocupa? Adica nu face bani din sport? E greu cu logica asta. Si e si mai greu cand trebuie sa minti.

Aha si banii aia se duc in buzunarul asociatilor nu ? La sfarsitul anului talpan ia dividente din profit ? E bine ca ai recunoscut ! Deci scopul CSA e sa produca bani.

Aditza, nu mai bine iti vezi tu de proiectul de pe facebook ? Get a fucking, trolls !

Get a ce? Lasa engleza, daca nu te pricepi. Si mai lasa si povestile astea cu conspiratia si fratia. Daca voua va zice cineva ca nu aveti dreptate, imediat sariti ca e fratia de vina. Sunteti ca Antena 3 cu Basescu.

Daca nu poti argumenta, taci. Nu mai tot minti atat.

Scopul CSA e sa faca performanta. Si participand la toate acele competitii mai face si bani. Din cate stiu eu, banii sunt reinvestiti in sectiile sportive. Dar bani face. Cat timp ciobanul a folosit marca abuziv, CSA a pierdut din banii care i se cuveneau. E atat de simplu. Lasa minciunile si exagerarile si spune adevarul. Ca uite ca tot nu ai spus cum a reusit un cioban sa puna mana pe un bun al statului. Ai explicat mai sus cum a preluat acel nonprofit. Dar nonprofitul nu detinea nimic, era doar administrator. Deci cum a pus ciobanul mana pe un bun al statului?

2 people like this

It all makes sense now...empyro e praf cu engleza, poate de aceea n-a inteles nimic din postarile mele in care prezentam cazuri similare cu disputa CSA - fcsb si deciziile luate... De adaugat la ce a spus Ronnie, CSA face performanta cu bani putini in cam toate domeniile in care activeaza. Uita-te putin ce rezultate au gimnastii CSA, echipa de spada, kaiac, halterofilii, atletii stelisti etc... Fecali ce performante are cu milioanele de euro bagate in buzunar din UCL? i-a dat Moti mu*ie ca n-a fost in stare sa ia 2 jucatori...

1 person likes this

Gata mai astia cu Steaua LIBERA ....

De 6 luni i-ati luat berbecalului marca/stema/emblema/istoria/traditia etc .... l-ati omorat ..... cu Talpan si peluzele in frunte ....

Ce ati facut 6 luni de zile ?!!! Gioco di mano ..... ati strans macar 15 jucatori sa puteti face un lot/o echipa sa o bagati in Liga 1 .... asa cum s-a facut cu CRAIOLGUTA ?

Mocangeala ma ..... asta sunteti .... comunisti imputiti ..... doar sa trancaniti prost ...... nu ati facut nimic ....

VREM ECHIPA si NIMENI LA MECI ....

Asta e realizarea voastra .... si a-ti luat-o original peste bot ..... 3 trofee a castigat FCSB-ul ..... Becalu a facut pe voi din puscarie ....

Mergeti in justitie la DNA si scoateti-l de tot de la echipa daca este posibil .... dar nu mai veniti cu omisiuni si interpretari idioate ale legilor ... Marca=echipa=societate=istorie ......

1 person likes this

Alt "stelist infocat"... Dar am impresia ca asta e mai mult sufocat decat infocat

1 person likes this

2015/16 UEFA Champions League participants

Second qualifying round (draw 22 June)

FC Steaua București (ROU) 40.259
Celtic FC (SCO) 39.080
APOEL FC (CYP) 35.460

....

Site UEFA

Edited by xray

Mda, niste corupti si loazele astea de la UEFA. DNA si VPM !!! ho-tii , ho-tii , ho-tii ! Huooooaaaaa !

cycloane,

scopul csa este sa nu faca nimic, doar sa toace banii de la buget.....iar scopul vostru pe acest tronson pare doar onanismul verbal! daca ai ajuns sa-mi vorbesti de spada si kaiak iti raspund si eu pe romaneste:

"Draga domnule, mi-e teama ca trebuie sa va las singur .
Ma caută cineva mai interesant ."

xray relaxeaza-te, UEFA preia ce primeste de la FRF... Simplul fapt ca pe tabela de marcaj aparea fcsb ar trebui sa-ti dea de gandit... La fel si pe tricouri...

1 person likes this

cycloane, esti de-a dreptul demential. Ma gandeam ca tot a disparut Doru Octavian Dumitru din peisaj - poate vii tu si ne incanti cu niste stand-up de calitate.

Pentru voi, UEFA e asa, o ghereta fara stapan, pe care o fraiereste FRF-ul. V-ati format o opinie gresita si cu ea defilati pana cand veti ajunge la 2 metri sub pamant. UEFA nu va da dreptate, FRF-ul nu va da dreptate, nici macar justitia nu va da - ca saraca a zis de marca iar voi ati inteles cu totul altceva. Nu stiti voi de ce nimeni nu va asculta, ca nu se poate inlocui educatia si rationamentul sanatos cu cautarile de pe goagal, dar e sigur conspiratie. Da, sigur... ce altceva sa fie? Doamne fereste sa nu aiba plutonul de stelisti liberi dreptate, ca s-ar prabusi universul in neant! Noroc cu ProSport ca mai are nevoie de clickurile voastre - din cand in cand mai baga un material despre FCSB ca sa va mearga la corazon...

Vorba unuia de mai sus.... mocangeala, doar la asta sunteti buni. Sa va faca altii echipa, sa va finanteze altii visele, sa va dea dreptate justitia cand ii reinterpretati cu copitele deciziile, sa va asculte DNA-ul plansetele disperate de pe facebook. Dar niciunul nu ar cumpara o actiune la Steaua SA, niciunul nu s-ar duce la Brasov ca sa participe la adunarea stelistilor, niciunul nu s-ar duce personal sa depuna plangerea la DNA - sunteti nutret pentru fabrica de clickuri a unor ziaristi ce se mira de pleasca picata pe siteurile lor.

1 person likes this

Alexandre, fcsb-ul e echipa afiliata la UEFA, sau la FRF? eu cred ca la FRF care la randul ei e afiliata la UEFA si FIFA. deci cei de la UEFA preiau datele transmise de federatie. Referitor la partea cu cumparare de actiuni, plangere la DNA etc.. permite-mi sa am alte idei decat cele ale lui Jean Pavel si ale altor baieti. Iar plangerile trebuie facute de CSA si nu la DNA ci la Tribunalul Bucuresti. Iar de data asta plangerea ar trebui facuta impotriva FRF. Dar asta e alta poveste. Faptul ca pe site-ul UEFA apare FC Steaua Bucuresti nu dovedeste nimic, asta am spus eu...

PS: vorbind de facut lucruri si fabrica de clickuri, cred ca gasca voastra ar trebui sa se abtina de la comentarii. Pe facebook e plin de fecesebisti, dar la stadion cam pustiu... Plin de semintari din piata obor si tigani de prin Ferentari platiti de cioban...

Edited by cyclon
1 person likes this

cycloane ....

Vezi ca iar vorbesti din auzite ....

"Iar plangerile trebuie facute de CSA si nu la DNA ci la Tribunalul Bucuresti."

Intr-o fraza ai spus cel putin 3 ineptii ...

1. Plangerea poate fi facuta de oricine : persoana fizica, instiutie a statului sau altfel de institutie ( societate comerciala, asociatie, fundatie ....

2. Plangerile pentru fapte care au tangenta cu persoane/institutii care tin de bunul public ( cum este CSA-ul cu functionarii sai) pot fi facute si la DNA . In caz ca ele sunt facute la politie sau vreun parchet acestea le pot inainta DNA-ului.

3. In nici un caz o astfel de plangere nu se face la nici un Tribunal .... Desi pot sa presupun ca ai vrut sa spui ca plangerea se face la Parchetul de pe langa Tribunalul x/y/z ....

Iarasi pentru cultura ta generala pe Mall Arena nu prea se consuma seminte .....

In special zona Obor este recunoscuta ca fiind dinamovista ....

Iar faza aia cu Ferentarezii platiti de cioban .... numai in mintea ta bolnava si a altora puri si liberi ...

Oamenii nu sunt chiar asa prosti .... vin la meci cand au ei chef si au de ce sa vina .... in meciurile pentru calificarea in grupe fac pariu ca vor veni cu usurinta 30k suporteri ...

......

@Adrian0808, MAPN-istul ala de mai sus e din Tg. Mures, n-are tangente nici cu echipa, nici cu orasul. De altfel cam toate primatele de pe steaualabera dau lectii de stelism de la sute si mii de km distanta.

Lasa-l sa abereze, cainii latara ursu' merge. Si-au luat-o peste bot de prea multe ori pe anul asta. Astea sunt icnetele sfarsitului, guita ca porcii la taiat.

@Adrian0808, MAPN-istul ala de mai sus e din Tg. Mures, n-are tangente nici cu echipa, nici cu orasul. De altfel cam toate primatele de pe steaualabera dau lectii de stelism de la sute si mii de km distanta.

Lasa-l sa abereze, cainii latara ursu' merge. Si-au luat-o peste bot de prea multe ori pe anul asta. Astea sunt icnetele sfarsitului, guita ca porcii la taiat.

dar ce te faci cu peluzele MAPN-iste? si ele sunt tot de la ani lumina distanta? :)

si inainte sa deschizi gura, tu nu te uiti pe langa tine sa vezi cam care e si situatia ta?

dar ce te faci cu peluzele MAPN-iste? si ele sunt tot de la ani lumina distanta? :)

si inainte sa deschizi gura, tu nu te uiti pe langa tine sa vezi cam care e si situatia ta?

Eu nu prea mor de grija altuia, daca ma-ntelegi. Si nu fac parte nici din categoria alora care scheauna dupa peluze. Fiecare e liber sa faca asa cum crede de cuviinta. Diferenta e una de esenta, fiindca vezi tu, sa luam exemplu Nord-ul, problema este marca (si pe buna dreptate ce a pus cioby in loc e o mizerie), nicidecum inexistenta echipei de fotbal, iar atitudinea a fost una de protest, dar rezervata si nepartinica, adica sanatoasa (dupa cum ai observat si comunicatul privitor la titlul 26). Cum am mai spus "FCSB nu e Steaua" e o metafora, nici vorba de idioteniile debitate de niste descreierati care se disociasera de echipa cu mult inainte de scandalul marcii.

Cat priveste situatia actuala, ar fi o naivitate sa crezi ca vidul lasat de fotbal, va putea fi vreodata umplut cu baschet, handbal, volei sau polo. Si iti multumesc pentru sfat, tocmai uitandu-ma pe langa mine am tras concluziile aferente. Din respect si consideratie pentru suporteri, CSA in dulcele strict caracteristic al functionarului public, o freaca, cat crezi tu ca mai tine rabdarea ? Vorbim de rabdarea omului obisnuit cu mirosul de iarba proaspat tunsa si cu aia 22 de jucatori care dau cu piciorul in basica. 

Pana acum la nivel conceptual au fost multe proiecte, dar cam separate si care tind sa moara in fasa : 

- proiectul demarat de anumite persoane de la PS 

- proiectul lui Jan Pavel

- proiectul CSA, care o zguduie prin licitatii si asteapta sa vina cineva cu meleoane s-o puna de-o echipa cu marca licentiata de ei, de parca un investitor ar fi atat de bou sa ia o "marca in chirie" si sa se expuna santajului. Asta in conditiile in care vrajitori de pe la Cotnari sau cabinete obscure de avocatura s-au gandit sa ofere 100.000 pentru cesionare, nu licentiere.

Mai discutam in cateva luni. Sigur, atunci nu-mi vei da dreptate fiindca in sinea ta si tu faci parte din cei "disociati" si trebuie sa cazi in picioare, dar nu ma intereseaza acest aspect.

Edited by Empyro

Asta cred ca e primul tau post de care nu ma pot lega. Daca s-ar pastra tonul asta, cred ca discutiile s-ar purta mult mai normal.

O sa vedem in timp ce se mai intampla, dar nu subestima prostia ciobanului... pentru ca protestul n-a prea functionat niciodata, mai mult si-a taiat singur craca de sub picioare in ultimii ani.

Iar despre mine, am incetat sa ma mai implic de cand a venit Piturca cu proiectul lui, asa ca de cazut nu prea mai este cazul.

Cat priveste situatia actuala, ar fi o naivitate sa crezi ca vidul lasat de fotbal, va putea fi vreodata umplut cu baschet, handbal, volei sau polo. Si iti multumesc pentru sfat, tocmai uitandu-ma pe langa mine am tras concluziile aferente. Din respect si consideratie pentru suporteri, CSA in dulcele strict caracteristic al functionarului public, o freaca, cat crezi tu ca mai tine rabdarea ? Vorbim de rabdarea omului obisnuit cu mirosul de iarba proaspat tunsa si cu aia 22 de jucatori care dau cu piciorul in basica. 

Empyro,eu am sa fiu putin cam scirbos si am sa completez - in momentul de fata performanta se mai face doar la baschet,restul sectiilor cad precum haiducii,dar inca nu mor.Mai mult,dupa 2-3 meciuri la care ultrasii ns vor da drumul la fumigene cu siguranta ca vor interveni baietii de la politia militara si se va lasa in cel mai bun caz cu citve bobirnace,ca deh,aici nu discutam cu baietii de la BGS sau alta firma de protectie privata ci despre sala regimentului de garda,un obiectiv militar aparat de statul roman=politia militara.Dragostea se va sfirsi repede,pt ca baietii ns nu merg sa-si sustina echipa,ei merg sa-si faca propriul show,sa iasa in evidenta,sa le arate celor de la PCH sau Rapid,cine este mai bun.In conditiile in care se va termina si cu baschetul ii va cam paste pe ultrasii ns uitarea,anonimatul si asta doare cel mai mult,mai mult decit un campionat pierdut la mustata.Vor rezista ei in anonimat sau vor gasi o alta modalitate de a iesi in evidenta ?! Am citit zilele trecute in Fanatik - cu rezerva de rigoare - ca mai nou,penibilii din conducerea peluzelor in frunte cu celebrul Lecce,au cerut in mod public ca ciobanul si Mirel ,sa vina in genunchi in fata peluzelor ,sa-si ceara scuze,eventual sa tina si o conferinta de presa in care sa comunice cedarea actiunilor si conducerii executive catre cele doua peluze.Rar mi-a fost dat sa vad pina acum un amestec mai mare de prostie si tupeu decit la acesti asa zisi suporteri,pe care pe zi ce trece i-as cataloga mai degraba niste fanatici semianalfabeti ,niste frustati nerealizati in viata si implicit dornici de o celebritate pe care nu o gasesc decit in taberele oponente similare.In rest,nici macar un singur cuvint nu am auzit din partea lui Lecce in legatura cu cele 2 meciuri din cupele europene pe care trebuie sa le jucam cu tribunele inchise,exclusiv din cauza lor.

În sezonul 2000-2001.

• În ce calitate a primit  Becali medalie pentru titlul luat de AFC Steaua București?
  • Ce echipă a luat titlul atunci? Steaua lui Talpan, Steaua Noastra, Steaua liberă sau AFC Steaua București?

20328_10204156964073546_6829614830214741

...Iată ce spunea Gigi Becali la vremea respectivă (2005) despre "manevra" pe care o pusese la cale: "Sebastian Bodu a zis că marca Stelei valorează o sută de milioane de dolari. Azi, printr-un contract de cesiune, am cedat marca Steaua vechii asociații care este debitoare la stat. În acest moment, vechea societate nu mai este insolvabilă, deoarece are această marcă. Am renunțat și la istorie, și la tradiție, la tot. Am inregistrat acest contract de cesiune la Administrația Finanțelor Publice sector 6".  

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/Liga-1/exclusiv-Gigi-becali-i-a-spus-adio-omului-sau-cu-valiza-afaceristul-care-conducea-din-umbra-Steaua-detaliile-care-au-dus-la-ruptura-dintre-cei-doi-14596264

Edited by Wu1