Sign in to follow this  
Followers 0
Lochi

FC Steaua in litigiu cu CS al Armatei, pentru palmares si emblema

181 posts in this topic

ai intrebat

desi dai dovada de lipsa de bun simt, macar esti onest in a recunoaste ca esti repetent la logica

Si totusi nimeni nu trateaza echipa asta ca nefiind Steaua, cu exceptia voastra. In ciuda glumelor cu FCSB, dinamovistii au bagat peluza la inaintare si s-au zgariat pe fata ca au pierdut derbiul (nu am vazut pe niciunul care sa exclame: am pierdut primul meci din istorie cu FCSB), meciul a intrat la statisticile oficiale pentru derby, comentatorii au vorbit de Steaua, fostii jucatori s-au referit la Steaua.

Considerand faptul ca licitatia organizata de MAPN nu are nicio sansa sa se desfasoare inaintea termenului limita pentru inscrierea unei noi echipe in Liga a IV-a, e la fel de evident ca nu veti avea echipa aia dorita nici la anul. Mi-e greu sa cred ca mai rezista oamenii normali din peluze un an fara fotbal - vor rezista fanaticii, dar aia oricum nu mai aveau treaba cu fenomenul de atata timp, mai ales ca a intretine pagini pe facebook e a full-time job.

Empyro eu cred ca ai spus foarte bine.Nu putem decat sa asteptam si sa vedem ce se intampla la vara.Imi statea pe limba sa spun ca resimt lipsa unui AISS puternic,calit in anii care au trecut si care sa ne reprezinte pe noi cei mai moderati si impreuna cu galeria sa avem un cuvant de spus.Dar asa nu suntem decat o masa dezbinata care trage in toate directile...asta e.

Si eu sunt satul de toate discutiile astea cu sigla,marca,talpan si restul.

Cat despre vina jucatorilor...poate ca sunt victime colaterale si nu se putea evita situatia asta.Echipa a fost parasita de ultrasi iar acestia sunt prin definitie patimasi.Un om patimas se revolta cand vede ca lucrurile nu merg asa cum vrea el si face ceva in privinta asta.Poate ca le-a venit mintea la cap si au inteles ca aruncatul cu scaune,petarde si raca permanenta cu garda nu aduce nimic bun nici pentru ei nici pentru club.Si atunci au ajuns sa experimenteze forma aceasta de revolta:lipsa de pe stadion.

Domnilor!

E prea mult sa cer sa moderati cu adevarat discutiile?

Cat aveti de gand sa mai lasati oameni ca "x,y, h" sa jigneasca si sa atribuie tot felul de.. adjective "fanaticilor"?

M-am saturat sa vad cum imi sunt jigniti prieteni, mai mult sau mai putin voalat, de tot felul de indivizi...

Opinia e una, da' daca te hotarasti sa vb despre om, nu despre situatie, declina-ti frate identitatea. As prefera sa nu existe cazul, da' daca asta nu se poate macar sa stiu cine ma injura.

Da-o incolo de treaba, obisnuia sa fie un spatiu virtual civilizat...

Ma faci sa rid si cu dosul

Era un spatiu virtual foarte civilizat cind prietenii tai nu-i scoteau din "oi", "becalisti" si alte epitete mult mai mizere pe userii care nu aderau la criteriile lor tembele :)) Du-i pe respectivii prieteni la Auschwitz si le vei oferi ocazia unui start curat intr-o alta viata. 

Edited by edmond_dantes

Fix genul de atitudine care te determina sa nu mai lupti cu argumente cu cei ca tine.

Daca clubul asta ar da importanta la macar juamate din "criteriile lor tembele" situatia ar sta mult mai bine.

Inca o data, 0 moderatie si bun simt. Daca traiti in bula voastra cu "site-ul x vs site-ul y" mai bine va faceti un canal de lupte virtuale, pe mine unul nu ma intereseaza asa ceva si de altfel nu cred ca stii cine-s prietenii mei. Slabe sanse sa fie dintre astia cu care te bati tu pe internet.

Asta era situatia, mai sulita bleaga; daca matale n-o cunosti sau nu esti capabil s-o intelegi, e doar problema talica. Bula cu unii contra altora, stelisti vs oi, cavalerii mesei rotunde vs becalisti a fost creata tocmai de psihopatii a caror cauza o sustii. N-avem nevoie de ei (au ban definitiv) si cu atit mai putin de tine; plin de moderatie si de bun simt te invit sa dispari de-aici si sa te refugiezi in lumea plina de savoare intelectuala a tovarasilor tai.

Cupa Ligii, câștigată ieri, are  inscripționat pe soclu numele câștigătoarei:   FC Steaua București!

Asta ca sa nu mai fie dubii pentru nimeni cine este OFICIAL "FCSB".

FC_Steaua_Bucuresti.jpg

Edited by xray
1 person likes this

Putea sa scrie si Real Madrid pe ea, asta nu inseamna ca fcsb e Steaua. Voi puteti sa mintiti si sa va mintiti cat vreti. fcsb are noroc ca fotbalul romanesc e inca foarte corupt. Pentru ca, daca FRF era o institutie corecta, echipa ar fi fost dezafiliata imediat ce s-a dovedit ca nu detine de drept marca. Dar fotbalul romanesc nu isi permite sa piarda Steaua, pentru ca doar Steaua face bani. De aia si presa si televiziunile prezinta fcsb-ul drept tot Steaua. Nu s-ar uita nici dracu la un meci fcsb-astra.

xray si restul fcsb-istilor, continuati cu propaganda! Ciobanul e mandru de voi :*

Si probabil ca trebuie sa felicitam si fcsb-ul pentru primul trofeu din istorie!

Edited by Ronnie

Fotbal Club "Steaua Bucuresti", aka "FC Steaua Bucuresti", asta e echipa care cum-necum a luat Cupa Ligii (competitie noua si lipsita de orice anvergura) si nu fotbalul romanesc e corupt, ci mintile voastre sunt bolnave. SI spre amuzamentul maselor, sezonul urmator o sa inceapa tot cu aceasta echipa, cu acelasi nume. Singurele minciuni si dezinformari sunt din partea voastra, pe pagina voastra de fb, acolo unde mai nou si utilizatori obisnuiesc va plezneasca peste botic. Ah, ca becali, ca managementul actual, ok ! Dar nimic nu va dreptul sa contestati identitatea si continuitatea actualei echipe !!

Edited by Empyro

Da, Ronnie, FRF e corupta si conspira impotriva voastra. La fel ca UEFA, pentru care nu s-a produs nicio schimbare de statut in cazul Stelei. V-as recomanda sa va duceti la TAS, ca sa contestati starea asta de lucruri, dar aveti nevoie de o echipa de fotbal existenta si recunoscuta de FRF pentru a va pleda cazul. Ups! Predictia mea e ca nu veti avea nicio echipa: niciun ins cu ceva creier la purtator nu-si va baga sute de mii/milioane de euro intr-o clona ai carei unici sustinatori vor fi facebucisti.

Intotdeauna comenteaza aceiasi doi oameni. Niciodata nu vine alt utilizator ca sa sustina prostiile voastre. Cel mai mult mi-a placut cand v-a intors Choli spatele. E destul de clar cat de mult adevar spuneti voi daca nici prietenii vostri nu va cred.

Intotdeauna comenteaza aceiasi doi oameni. Niciodata nu vine alt utilizator ca sa sustina prostiile voastre. Cel mai mult mi-a placut cand v-a intors Choli spatele. E destul de clar cat de mult adevar spuneti voi daca nici prietenii vostri nu va cred.

Relax! Choli, tu, eu, Alexandru_h, Empyro si restul care mai comenteaza, nu reprezentam NIMIC și pe NIMENI in raport cu instituțiile oficiale ale fotbalului. Opinăm in nume personal pe un forum și atât. Opiniile noastre debitate pe aici nu schimba cu absolut nimic realitatea juridica/oficiala.

Tu când spui "fcsb-ul pentru primul trofeu din istorie", este ca o masturbare la un poster cu Jennifer Lopez, de exemplu. Mental iti fortezi imaginatia se para ca e real si de fapt i-o tragi. Pentru clipa asta de fericire ai avut forumul să-ți debitezi imaginația.  :)

Am prezentat ce a scris o institutie oficiala pe un trofeu oficial, de palmares. Nu opinia mea! Punct!

Deci, parerea ta pe aceasta speta este zero barat fata de realitatea oficiala!

Edited by xray

@xray: A scris asta o institutie oficiala care are tot interesul ca echipa gibonului sa se numeasca Steaua in continuare si nu fcsb, pentru ca in momentul in care ei vor admite oficial ca Steaua nu joaca in acest campionat valoarea campionatului va scadea cu cel putin 60%. Nu vad cine ar mai da bani pentru drepturile TV (singura sursa de venit pentru majoritatea cluburilor) pentru un campionat fara Steaua, cu Dinamo intr-o situatie cel putin jenanta, Craiova o clona iar ciorile in b....

Omu' lu' Dumnezeu, SC "Fotbal Club Steaua Bucuresti" SA s-a inregistrat la RC in 2003. Marca "Steaua Bucuresti" cuprinde atat cat vezi. Orice particula in denumirea comerciala, apta de a produce distinctivitate e suficienta ! Logic, nu ? 

FC Steaua Bucuresti se ocupa cu fotbalul profesionist. CSA Steaua se ocupa cu suptul banilor, pardon  cu alte sporturi (chipurile).

Citat din materialul prezentat de tine : "Sa fie distinctiva “ sa se deosebeasca de firmele existente pentru acelasi obiect social si pentru aceeasi arie teritoriala de activitate, iar daca este asemanatoare cu o alta, sa se adauge o mentiune care sa o deosebeasca de aceasta, fie prin desemnarea mai precisa a persoanei, fie prin indicarea felului de comert exercitat sau in orice alt mod; - in plus, pentru ca o denumire sa fie distinctiva ea nu trebuie sa fie necesara, generica sau uzuala

Deci dragule, CSA nu are treaba cu fotbalul profesionist. Singura entitate care se putea opune SC "Fotbal Club Steaua Bucuresti" S.A. era "Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti", care a fost "inghitita" in noua societate comerciala pe actiuni, in 2003. Sper ca te-ai lamurit si data viitoare incearca sa nu mai ai citesti materiale didactice pe diagonala.

Edited by Empyro

Mda, cred ca și Putin este amestecat in daravela asta, să acopere Steaua sa nu scadă cu "60%"  valoarea Ligii 1, că ar crește Indicele Dow-Jones pe Wall Street.

Marea conspirație pro Barcelona estului!!!

Și uite așa corupția si mafia, ar salva România!!!  Noroc că mai  sunt steliști  vigilenți "din grupul de veghe", și liberi dau cărțile pe față, la DNA ... ONU și Obama.

Edited by xray

@Empyro: daca te uiti in fisierele atasate, la punctul 511 scrie lista de produse sau servicii pe care le acopera marca inregistrata de CSA. Si le acopera pe toate. Nu exista produsul "fotbal" si produsul "handbal", "polo", "scrima" sau ce mai crezi tu ca reprezinta CSA-ul, ci exista "activitati sportive" (la punctul 41.

Adica numele Steaua Bucuresti legat de orice activitate sportiva e protejat prin lege si doar CSA-ul are voie sa-l foloseasca.

Ce se intampla cu fcsb-ul este interzis prin legea 11/1991 pe care o ai atasata in poza a 3-a.

Screenshot_2015-06-16-23-17-46.png

Screenshot_2015-06-16-23-18-07.png

Screenshot_2015-06-16-23-27-52.png

Mai tata, daca insisti sa facem avocatnet din forumul fcsteaua.ro, o facem. 

1) In primul rand CSA nici nu are calitatea de comerciant prezumata, fiindca nu e societate comerciala. Calitatea asta se obtine efectuand fapte de comert, implicit urmarind profitul (in acceptiunea comtemporana). 

CSA nu doar ca are statutul de comerciant incert, dar nu e nici macar un prestator de servicii in intelesul dreptului comun. Eu nu am gasit pe piata nici bunuri vandute de CSA, nici servicii oferite (chit ca am incerca sa fortam nota cu spectacole sportive, sunt 99% convins ca "Steaua CSM Eximbank", de exemplu, e o entitate de sine statatoare cu personalitate juridica).

Teoria pe care ti-am spus-o mai sus deriva din interpretarile si doctrina aferenta bazata pe Codul Comercial. In prezent si odata cu actualul (noul) Cod Civil (care a abrogat si decretul 31/1954 preluand normele prevazute de acesta), s-a renuntat la catalogarea comerciantului pe baza efectuarii faptelor de comert si s-a mers pe o teoria unitara a dreptului privat, dar cu o distinctie clara dupa gradul de organizare si scop, intre profesionist si neprofesionist, intre intreprinderea comerciala si cea civila. "Astfel, desfășurarea unei activități economice, organizate și sistematice, cu caracter profesional, in scopul obținerii unui profit, este proprie activității economice (comerciale). Aceasta inseamnă că o intreprindere al cărei scop este obținerea profitului este o intreprindere economică (comercială) și, dimpotrivă, o intreprindere având un scop nonprofit, este o intreprindere civilă (noncomercială)."

CSA : 

- activitate organizata : DA

- caracter profesional : POSIBIL

- activitati economice sistematice, adica cu regularitate : NU (Doar daca Talpan nu s-a facut vreun fel de camatar, iar de maine vor sa vanda chiloti produsi de ei in piata)

- scopul obtinerii profitului : NU (veniturile sunt strict pentru autofinantare chipurile, chiar daca pe sub mana e vorba de spaga, dar asta e partea a doua). Deci mai greu cu calitatea de comerciant pentru CSA.

Subiectii infractiunilor prevazute de legea concurentei neloiale nu pot fi decat comerciantii, care sunt obligati sa " isi exercite activitatea cu bună-credintă, potrivit uzantelor cinstite, cu respectarea intereselor consumatorilor si a cerintelor concurentei loiale." Asta ca tot m-ai frecat la cap cu 11/1991.

2) Legat de treaba cu marcile si denumirile comerciale (desi e putin impropriu din moment ce Clubul Sportiv al Armatei nu prea face comert). Sunt cele trei situatii posibile : 

- denumirea societate vs denumire societate, asta se intampla odata ca niciodata. 

- denumire societate vs marca inregistrata

- marca inregistrata vs domeniu web

Primul punct nu ne intereseaza. Statutul S.C. Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A. a fost aprobat in 2003. La momentul respectiv exista bine mersi si CSA Steaua ca entitate juridica.

Marca asta inregistrata, cunoaste cele doua forme. Prima si cea mai importanta este elementul verbal. Cel grafic nu ne intereseaza, ca am cazut de acord ca nu se pune problema de existenta unei vatamari. Revenind la elementul verbal, vorbim de DISTINCTIVITATE : 

- sa se deosebeasca de firmele existente pentru acelasi obiect social si pentru aceeasi arie teritoriala de activitate, iar daca este asemanatoare cu o alta, sa se adauge o mentiune care sa o deosebeasca de aceasta, fie prin desemnarea mai precisa a persoanei, fie prin indicarea felului de comert exercitat sau in orice alt mod; - in plus, pentru ca o denumire sa fie distinctiva ea nu trebuie sa fie necesara, generica sau uzuala.

Aici intervine niscaiva interpretare. Oricine poate sa citeasca, nu oricine poate sa interpreteze (dar cum spuneam asta e o discutie pentru altadata). Primul paragraf bolduit se refera la desemnarea cu acuratete mai ridicata a persoanei juridice, al doilea paragraf bolduit se refera la toata mijloacele posibile si imposibile toate particulele si inserarile textuale care pot ajuta in eliminarea confuziei si dubiului. Ei bine denumirea asta "Fotbal Club Steaua Bucuresti" le indeplineste pe amandoua, fiindca deopotriva accentueaza tipul de activitate (sportiva si comerciala) al societatii si sub-domeniul si in acelasi timp a reusit sa aduca la rang de notorietate nationala diferenta dintre echipa de fotbal "FC Steaua Bucuresti" si Clubul Sportiv al Armatei "Steaua Bucuresti".

Considerand cele de mai sus, FCSB va continua sa-si foloseasca denumirea statutara, comerciala si sportiva (certificat sportiv), fara oprelisti si restrictii. De ce ? In primul rand fiindca ii apartine inca din 2003. In al doilea rand fiindca o foloseste cu scop de identificare, iar nu de comert. Daca ai sa te uiti atent, toate actiunile de promovare, cu tenta comerciala, cu potential de mercantilizare, se desfasoara sub o marca inregistrata, iar acea marca este "FCSB", tendinta care aparuse inca de prin 2009 de la mesterul Durbac. Exemplu fcsb_01_mare.jpg

Si inca ceva, inregistrarea unei marci, fie si sub aspectul elementului grafic, cu scopul de a-l bloca pe altul sa o foloseasca, fara ca tu sa o folosesti reprezinta rea-credinta si poate atrage anularea marcii. Asta ca sa intelegi de ce si SC "FCSB" S.A. a considerat de cuviinta sa actioneze in judecata trupa de lui Talpan. Ca sa nu uitam totusi, ciobanul a fost cel care a scos "logo-ul de legenda" de la naftalina si l-a readus in actualitate !

Edited by Empyro

Doamne, cine te-a lasat la calculator??? Desteptu' planetei, o marca poate fi inregistrata si de o persoana fizica, nu trebuie sa fi comerciant, iar la produse si servicii iti alegi ce categorii vrei sa iti fie acoperite de exclusivitate! Daca saptamana viitoare ma gandesc pe langa pahare de plastic sa fac si sapun lichid?? Iar asta cu ciobanul a scos de la naftalina logoul. Cred ca creierul tau a fost la naftalina...

1 person likes this

Da cyclun. De fiecare data cand iti baga cineva mucu-n gura, incepi cu jigniri si invective. Dar trebuie sa recunosc ca vina imi apartine, fiindca stau sa dau explicatii unui individ care nu e capabil sa inteleaga un text. Nu vorbesc de interpretarea unor norme, vorbesc strict de intelegerea textului. 

P.S. : ultima postare a ta confirma lipsa logicii care domneste in toate rationamentele tale. Orice fel de persoana poate inregistra o marca. Dar fara calitatea de comerciant e imposibil sa discuti despre concurenta neloiala. Aceasta calitatea e discutabila spre inexistenta in cazul CSA, indiferent de numarul de categorii de produse si servicii inregistrate de talpan pe marca. 

Si te sfatuiesc sa o lasi mai usor cu golaniile ca te paste un concediu lung, in care o sa activezi doar pe feisbucul fratiorilor.

Stai sa te citez: "sa se deosebeasca de firmele existente pentru acelasi obiect social si pentru aceeasi arie teritoriala de activitate, iar daca este asemanatoare cu o alta, sa se adauge o mentiune care sa o deosebeasca de aceasta, fie prin desemnarea mai precisa a persoanei, fie prin indicarea felului de comert exercitat sau in orice alt mod; - in plus, pentru ca o denumire sa fie distinctiva ea nu trebuie sa fie necesara, generica sau uzuala.

Aici intervine niscaiva interpretare. Oricine poate sa citeasca, nu oricine poate sa interpreteze (dar cum spuneam asta e o discutie pentru altadata). Primul paragraf bolduit se refera la desemnarea cu acuratete mai ridicata a persoanei juridice, al doilea paragraf bolduit se refera la toata mijloacele posibile si imposibile toate particulele si inserarile textuale care pot ajuta in eliminarea confuziei si dubiului. Ei bine denumirea asta "Fotbal Club Steaua Bucuresti" le indeplineste pe amandoua, fiindca deopotriva accentueaza tipul de activitate (sportiva si comerciala) al societatii si sub-domeniul si in acelasi timp a reusit sa aduca la rang de notorietate nationala diferenta dintre echipa de fotbal "FC Steaua Bucuresti" si Clubul Sportiv al Armatei "Steaua Bucuresti".

"

Tu nu intelegi ca nu exista domeniul de activitate club de fotbal? Ci exista domeniul de activitate sportiv, ceea ce include si fotbalul, iar acela e acoperit de marca Steaua Bucuresti inregistrata la OSIM. Asa ca daca adaugi Fotbal Club numelui Steaua Bucuresti nu se poate numi distinctivitate ci tocmai se incearca inducerea in eroare ...

Tu nu intelegi ca nu exista domeniul de activitate club de fotbal? Ci exista domeniul de activitate sportiv, ceea ce include si fotbalul, iar acela e acoperit de marca Steaua Bucuresti inregistrata la OSIM. Asa ca daca adaugi Fotbal Club numelui Steaua Bucuresti nu se poate numi distinctivitate ci tocmai se incearca inducerea in eroare ...

Tu nu intelegi ca legea nu se refera nici la codurile CAEN, nici la domeniile de activitate prevazute pentru marca in cauza ? 

Ai negru pe alb : desemnarea mai precisa, respectiv orice alt mod. 

Pai mai precis de atat ce poate fi ? Te gandesti "Steaua Bucuresti", care "Steaua Bucuresti" ? "Fotbal Club", deci clubul de fotbal. Orice alt mod, nu inseamna sa te rezumi la argumentele si categoriile de activitati prezentate mai sus. Ai argumente si elemente de distinctivitate si in legislatie sportiva, care distinge intre cluburi de drept privat si de drept public, intre cluburi profesioniste si neprofesioniste, intre cluburi cu o singura disciplina si cele pluridisciplinare si multe altele.

Daca ar fi fost asa cum sustii tu, era de multa vreme talpan calare pe situatie. Ca nu era conditionat de marca, putea sa opuna "firma" CSA, denumirii societatii lui becali. 

Si-acum ma voi "extrage" din aceasta discutie si orice alta discutie pe tema asta, fiindca efectiv m-am plictisit. Timpul va infirma sau va confirma spusele mele. 

Edited by Empyro

Empyro, daca CSA nu are si nu a avut niciodata activitate comerciala, atunci ce sunt banii pe care i-a luat si ii ia din vanzarea spatiului de publicitate, televizari, vanzari de produse cu insemnele CSA? Si daca tot esti expert, explica-ne si cum a preluat societatea ciobanului un bun al statului fara sa dea macar un banut. Alexandru h, cu toata priceperea lui, a evitat sa ea un raspuns.

Cyclon, nu are rost sa discuti cu ei. Ei raspund doar la acele intrebari la care pot minti. Si, atunci cand nu mai au argumente, "se plictisesc" si il trimit pe edmond ca sa te injure, sperand ca il injuri si tu si ca te pot bana. Ceea ce n-ar fi neaparat un lucru rau. Siteul asta ar merita sa fie accesat doar de xray, vito, empyro si Alexandru h.

Moldoveanu' asta certat cu sapunul are mari probleme de relationare cu limba romana. Tu stii ce inseamna injuratura, mai paispe din carti? eu i-am dorit omului o vacanta, prin definitie nelimitata, la Auschwitz; unde vezi ca l-am injurat? In caz ca esti nitel gelos, iti promit ca-ti platesc eu o excursie in acelasi loc, incluzind in pachet gelul de dus Zyklon B. Sa faceti poze, nebunaticilor (in sens clinic)! astept sa vad inscriptii VPM in camera dusurilor