Sign in to follow this  
Followers 0
armanovici

WORLD CUP GERMANY 2006

Castigatoarea World Cup Germany 2006   106 members have voted

1. 1.

• 1.Germania
      3
    • 2.Brazilia
      52
    • 3.Italia
      13
    • 4.Spania
      6
    • 5.Anglia
      6
    • 6.Olanda
      5
    • 7.Franta
      6
    • 8.Argentina
      10
    • 9.Alta echipa
      5

Please sign in or register to vote in this poll.

432 posts in this topic

Avand in vedere ca se apropie Cupa Mondiala,un topic pe aceasta tema este absolut necesar!

wcup6vn.jpg

Alternativa Gerrard

Cristian Geambașu

Finala Cupei Angliei este o carte la care se scrie de 125 de ani. Capitolul terminat în 2006 a repetat cîteva adevãruri profunde ale fotbalului. Rezultatul, dar mai ales jocul l-au confirmat pe Bill Shankly, filosoful de pe Anfield Road. Unii își închipuie cã fotbalul e o chestiune de viațã și de moarte, a zis reformatorul lui FC Liverpool cu niște decenii în urmã. Fals, a continuat marele Bill, e mult mai mult decît atît. Dupã meciul de pe Millennium Stadium, cîștigat de Liverpool împotriva lui West Ham și a evidenței din teren, înțelegi cã omul nu exagera. Emoție, frumusețe, decepție, speranțã, angoasã, dramatism, ironii fine ale destinului. Cum pot încãpea toate astea pe un dreptunghi de gazon?

Fotbalul e teritoriul celor curajoși. Al inconștienței lucide și al nebuniei controlate. Englezii nu au inventat fotbalul, doar au stabilit regulile unui joc care zãcea în ei. Era ceva care îi provoca și îi stimula, trebuia numai sã capete un nume. Spre meritul lor, nu și-au întemnițat creația pe Insulã. Brazilienii și argentinienii i-au adãugat magia, italienii rigoarea renascentistã, francezii savoarea. Olandezii au topit toate stilurile și au ajuns la fotbalul total. Între timp, englezii au constatat cã deveniserã necompetitivi. Inocența și bucuria de a juca nu li le-a rãpit nimeni, niciodatã.

Întîlnirea dintre Liverpool și West Ham are o istorie aparte și un personaj principal. Un erou. Înalt, suplu, blond, ochi albaștri. Se numește Steven Gerrard și este de profesie fotbalist. Fotbalistul adevãrat este acea persoanã care, în afara legitimației, a unei pregãtiri fizice corespunzãtoare, a unor abilitãți tehnice specifice postului, posedã forța rarã de a schimba soarta unui meci. Steven a fãcut-o întîia oarã acum un an la Istanbul, în finala Champions League, cînd la 3-0 pentru Milan a sunat deșteptarea. Povestea s-a repetat acum douã zile, la Cardiff. Golul de 3-3 poate fi povestit, dar trebuie vãzut și auzit. Mingea a lovit sec în plasã, ca un verdict. Nu cedãm, nu ne predãm. You'll never walk alone, cîntã suporterii lui Liverpool. Varianta pentru învinși sunã altfel. You'll never walk again. Riști sã nu mai mergi niciodatã dupã o astfel de înfrîngere.

Vine Cupa Mondialã și se pare cã întrebarea nu este Ronaldinho sau Henry, ci Ronaldinho sau Gerrard? Visãm la un meci decisiv, poate o finalã Anglia-Brazilia. Vom ști atunci ce valoreazã mai mult într-o mare competiție: vrãjitoriile lui Ronaldinho sau forța șlefuitã a lui Gerrard?

15 mai 2006

Eu zic ca omite unele completari:Gerrard a mai tras dupa el Liverpoolul in grupe contra lui Olympiacos sez trecut,gol in ultimele minute.

Plus cateva meciuri de nota 10.

Inclin sa cred ca este la egalitate cu Lampard si ambii sunt de departe cei mai buni din lume pe postul lor!

Brazilia...doar un miracol va face ca Brazilia sa nu castige cupa Mondiala..are niste jucatori MAGNIFICI :lol: .

Daca privim loturile, Brazilia si Anglia par principalele favorite!

Insa, eu spun ca Argentina(daca va reusi sa iasa cu bine dintr-o grupa de foc) sau Italia ar putea furniza "surpriza"!

Brazilia - are un mijloc si un atac devastator, problema lor este ca acesta sa functioneze!

Anglia - mijloc foarte solid, plus o aparare buna si un atac cu jucatori puternici.

Argentina - un mijloc interesant si un atac senzational - Tevez si Messi vor face ravagii!

Italia - defensiva este punctul forte, insa are forta si in atac!

Germania - pare favorita doar prin prisma faptului ca joaca acasa!

Cred ca va castiga la pas Brazilia pentru ca de data asta parca au un lot mult mai valoros si mai matur. Adriano, Ronaldinho, Kaka, Ronaldo, cu toate ca multi au spus ca este iesit din forma, pot face diferenta pe oricare stadion din lume.In grupe chiar nu au adversar.

argentina este favorita!

si nu uitati olanda si portugalia, alte doua super echipe. germania o sa fie impinsa de la spate.

franta si italia o sa faca un turneu mai bun decat la 2002 sau la euro (sferturi cred).

Brazilia are un lot prea bun ca sa nu ajunga cel putin in finala... cred ca o s se repete finala din 2002 cu acelasi rezultat

Italia. Il au pe Toni in atac (golgeterul Europei) plus Gilardino, Inzaghi, Del Piero, Totti...La mijloc stau mai prost. Dar au jucatori bataiosi gen Gatuso sau Camoranesi. In aparare - excelent.

Tin cu Brazilia si cred ca tot ea va castiga, are un lot mult mai bun ca in 2002, un Ronaldinho mai in forma, un Robinho, Juninho, Cicinho... Favorite dupa valoarea lotului ar mai fi Olanda si Anglia, cu una dintre acestea o vad pe Brazilia jucand in finala.

P.S. Puneti si varianta 10, Korea Republic pentru un prieten :lol:

ori brazilia ori argentina.... :| nu uitati ca argentina au si ei un lot bun !

brazilia e favorita clar, nici n-ar trebui sa mai joace, ar trebui sa le dea trofeu' dinainte :))) :twisted: :lol: :lol:

nu are cum sa nu castige brazilia... si in legatura cu anglia.. cred ca o sa iasa din grupe... nu are fata de campioana anglia... ce bine ar fi fost sa fie si Romania acolo..... :roll:

@hooltras..nai cum sa stii frate...poate ii bate spania....sau argentina sau anglia..nai de unde sa sti ! e favorita dar..se pote intampla orice cum a fost cu noi la boro :(

Korea de Sud,ne arata tovarasul Ahn Jung Hwan ca nu a fost un accident parcursul de acum 4 ani :lol:

Castigatoarele grupelor cred eu ca vor fi :

Grupa A : Germania

Grupa B : Anglia

Grupa C : Olanda

Grupa D : Portugalia

Grupa E : USA

Grupa F : Brazilia

Grupa G : Franta

Grupa H : Spania

Castigatoare trofeului Brazilia . Nu au voie sa piarda la ce echipa au .

Pentru frumusetea fotbalului,preferabil este sa castige alta formatie decat Brazilia..

Spania. au un atac f bun Raul , Morientes,Torres, si il mai au si p Fabregas care va fi revelatzia mondialului.

Spania. au un atac f bun Raul , Morientes,Torres, si il mai au si p Fabregas care va fi revelatzia mondialului.

Se pare ca morientes nu ve juca....eu cred ca Coasta de fildes va ajunge in sferturi,dak nu chiar in semifinale,iar ca,castigatoare a competitiei prefer orice alta echipa inafara de brazilia,mi-ar place ca spania sa ia campionatul

Castigatoarele grupelor cred eu ca vor fi :  

Grupa E : USA .

Poate Italia Sau Cehia ,SUA nici o sansa :lol:

Se pare ca morientes nu ve juca....

Morientes 100% nu joaca,a fost convocat Marchena in locul lui.

Sa nu uitam ca reprezentativele non-europene nu prea castiga in Europa trofeul!