Sign in to follow this  
Followers 0
Virgil

Florentin Pham Huy Tien

2 posts in this topic

ziua7-thumb.jpg

 

Noutatea majora a lotului campioanei o reprezinta romano/vietnamezul Florentin Pham Huy Tien, transferat de la Juventus București. In varsta de 17 ani, Florentin Pham Huy Tien are tatal vietnemez și mama romanca, și joaca pe postul de mijlocas.

In prezent se afla cu lotul Stelei la pregatire fizico-tactica in Italia.

 

Florentin Pham va fi folosit in Youth Steaua in Liga Campionilor si daca va da randamentul scontat va ramane la prima echipa.

Ma bucur ca domnul Galca m-a dorit la echipa si trebuie sa ma antrenez foarte bine pentru a-i rasplati increderea. Venirea la Steaua inseamna foarte mult pentru mine, deoarece este echipa cu care am tinut de mic. Am crezut ca voi merge direct la juniori, dar sunt fericit pentru ca am venit in cantonament cu echipa mare. Am facut junioratul la Juventus fiindca este o echipa din cartierul Colentina, acolo unde locuiesc.

 

Ma inteleg foarte bine cu Robert Valceanu, fiindca suntem de aceeasi varsta si am jucat impreuna la echipa nationala. De asemenea, Lucian Sanmartean m-a luat langa el la masa si imi ofera foarte multe sfaturi. Toti jucatorii mi-au spus sa am incredere in mine, sa fiu serios si sa muncesc foarte mult.

 

Antrenamentele sunt destul de dure si obositoare, dar ma voi obisnui in curand. O sa incerc sa lucrez cat mai bine. Baietii ma mai feresc la antrenamente, sa nu ma loveasca, deoarece nu simt presiune din partea mea, dar voi incerca sa ma pregatesc foarte bine si sa ii fac sa ma simta pe teren. M-a impresionat foarte mult seriozitatea de la Steaua si faptul ca trebuie sa muncesti foarte mult la antrenamente!

 

Sper ca intr-un an sa pot prinde lotul de 18 jucatori si sa debutez la echipa mare. Ar fi ceva extraordinar pentru mine! Ma simt cel mai bine ca mijlocas defensiv.

 

Bun venit Florentin Pham!

pham_huy.jpg

Edited by Virgil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Florentin, cum ai ajuns de la Juventus Bucuresti la Steaua?

 

Domnul Galca pe care l-am avut antrenor la nationala U17 a Romaniei, a vrut să vin la Steaua, după ce dansul a semnat cu echipa din Ghencea. Mi-a zis: Vino la Steaua dacă vrei să ajungi tot mai sus!. Să stiti că tin cu această echipă de mic copil. Nu am mers la juniorii Stelei pentru că arena din Ghencea e prea departe de unde locuiesc, astfel că am jucat pentru Juventus Bucuresti.

 

Cu cine esti deja prieten la Steaua?

 

Îl cunosc de multă vreme pe Robert (n.r. Robert Valceanu), dar pot să spun că Lucian Sanmartean m-a impresionat atunci cand mi-a spus să stau la masa lui. M-a luat sub aripa lui, asa cum se spune, imi dă sfaturi utile. Mi-a spus să am incredere in mine, să muncesc mult si să fiu serios.

 

Antrenamentele cum ti se par?

 

Dure, dar mă adaptez. Deocamdata pentru că sunt mai mic, baietii se feresc să mă loveasca nu simt presiunea mea atunci cand ne aflam intr-un duel.

 

Care ar fi calitățile tale?

 

Viteza si detenta buna

 

Pe ce post evoluezi?

 

Pot juca pe mai multe posturi. Am inceput fundaș dreapta si fundaș stanga, am jucat mijlocaș la inchidere si, mai nou, fundaș central. Mă simt cel mai bine in fata apararii.

 

Care ar fi obiectivul pe care ti-l propui la Steaua?

 

Sper ca intr-un an de zile să pot face parte din lotul de 18 al echipei si să debutez pentru noua mea echipa

 

E diferență mare intre ce ai gasit la Steaua si ce ai lasat in urmă la Juventus Bucuresti?

 

Desigur, aici la Steaua există un grad mai mare de dificultate la antrenamente si aici am intalnit multă seriozitate.

 

Desi tatal meu e vietnamez, eu mă simt roman sută la sută si sper ca intr-o zi să joc in nationala mare a Romaniei

Florentin Pham Huy Tien, mijlocaș Steaua

 

sursa:prosport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0