Sign in to follow this  
Followers 0
Virgil

Sanctiuni dupa Petrolul-Steaua

13 posts in this topic

Evenimentele petrecute in timpul si, mai ales, la finalul partidei Petrolul - Steaua, din etapa a 33-a a Ligii I, au fost judecate de Comisia de Disciplină a FRF, cea care a stabilit astazi o serie de sanctiuni care afectează atat cele două cluburi, cat si pe unii dintre jucatori si oficiali. Hora organizată de delegatia Stelei la mijlocul terenului a fost intreruptă de interventiile lui Pecanha si lui Romario, moment după care a izbucnit o bataie generală de pe urma careia Cristi Vlad, directorul sportiv al Petrolului, a reclamat faptul că a primit un cap in figură de la Laurentiu Reghecampf. Singura masură disciplinară luată de Ovidiu Hategan, arbitrul partidei, a fost cartonasul rosu aratat lui Romario, insă Viorel Ilinca, observatorul LPF spunea că a luat act de toate abaterile. "Am scris tot in raport, insă nu vă pot dezvalui ce", spunea acesta pentru ProSport. Totusi, antrenorul Stelei nu a fost santionat pentru că proba video in care se vede cum il loveste pe Cristi Vlad nu poate fi luată drept probă decat atunci cand există o plangere in acest sens.

Interesant este modul in care cei care au judecat au decis incadrarea abaterilor celor implicati. Printre altele, Steaua a fost amendată pentru comportamentul suporterilor fară să fie considerată recidivista desi tocmai incheiase o perioadă de suspendare a propriului stadion din pricina incidentelor din tribună la meciul cu FC Brasov. Mai departe, Petrolul nu a fost considerată recidivista potrivit cuantumului amenzii, insă in decizie se arată că a fost judecată ca o recidivista

Iată care au fost sanctiunile date de Comisie si cum iși gasesc acestea justificare in regulament:

Suspendare de 4 jocuri si amendă de 6000 de lei pentru Romario Santos Pires de la Petrolul in baza articolelor:

62.1.a - Un jucator este avertizat si i se arată cartonasul galben atunci cand comite una din urmatoarele abateri: comportare nesportivă

62.1.b - Un jucator trebuie eliminat de arbitru pentru savarsirea uneia dintre urmatoarele abateri prevazute de Legile Jocului: comportare violentă

63.2.4.a - Lovirea cu palma, cotul, bratul, pumnul, capul, piciorul ori calcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vatamare fizica de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vatamarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vatamarea fizică gravă a victimei; in caz de vatamare corporală grava dovada acesteia se face prin certificat medico-legal

Suspendare de 2 jocuri si amendă de 3000 de lei pentru Peterson Pecanha de la Petrolul in baza articolelor:

50.1 - Fapta unei persoane de a incita/indemna in mod public, la un comportament ori o atitudine cu caracter jignitor/dispretuitor, de natură a aduce atingere imaginii publice sau de a supune oprobiului public se sanctionează cu suspendare de la 1 la 6 jocuri

Sanctionarea clubului Steaua cu o penalitate de 60.000 de lei in baza articolelor:

82.1 modificat 2.3.d - Clubul vizitator raspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri si, in functie de situatie, poate fi sanctionat in mod similar cu clubul gazda Comportamentul neregulamentar cuprinde: distrugerea obiectelor / bunurilor aflate in incinta stadionului si escaladarea gardurilor ce inconjoară terenul de joc

83.2.e - distrugerea obiectelor/bunurilor aflate in incinta stadionului si escaladarea gardurilor ce inconjoară terenul de joc, se sanctionează cu penalitate sportivă de la 40.000 la 90.000 de lei. În caz de recidiva clubul se sanctionează cu penalitate sportivă de la 50.000 la 110.000 de lei si interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 3 jocuri

Sanctionarea clubului Petrolul cu o penalitate de 30.000 de lei si două meciuri fară spectatori in peluze in baza articolelor:

82.1 - Clubul gazdă raspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor si, in functie de situatie, poate fi sanctionat cu penalitate sportivă sau cu interzicerea organizarii de jocuri pe propriul stadion ori masura programarii jocurilor fară spectatori de la 1 la 10 jocuri

82.3.a.c - Comportamentul neregulamentar cuprinde: a) introducerea in locurile de desfășurare a jocurilor de bauturi alcoolice, obiecte si materiale explozive, incendiare si fumigene, substante toxice, halucinogene si iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la actiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violență. c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevazute la Alin. 3, lit. a), spre alti spectatori sau spre/in terenul de joc

83.2.d - Neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor privind asigurarea masurilor de ordine si siguranță in stadion care au avut drept rezultat: aruncarea cu obiectele prevazute la art. 82, Alin. 3, lit. a), spre alti spectatori sau spre/in terenul de joc se sanctionează cu penalitate sportivă de la 30.000 la 80.000 de lei, dacă obiectele nu au lovit persoane. În caz de recidivă sau in cazul in care obiectele aruncate au lovit persoane, clubul se sanctionează cu penalitate sportivă de la 40.000 la 100.000 de lei si interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe stadionul propriu de la 2 la 4 jocuri;

44.1 - Constituie recidivă savarsirea unei noi abateri disciplinare in termen de un an, pentru persoanele juridice, si de 6 luni, pentru persoane fizice, socotit de la data aplicarii sanctiunii anterioare

Sanctionarea lui Cristi Vlad, director sportiv al Petrolului, si a lui Florin Tene, antrenor cu portarii la Steaua, cu avertismente in baza articolelor:

12.a si 14 bis - Avertismentul constă in notificarea orală sau scrisă prin care se atrage atentia celui in cauză să ia masurile necesare pentru a nu mai savarsi incalcari ale reglementarilor din domeniul fotbalului, o dată cu mentionarea faptului că la o nouă abatere se va aplica o sanctiune mai gravă

sursa: prosport.ro

Edited by Virgil

cred ca recediva nu inseamna ca daca ai fost suspendat pentru torte esti recidivist atunci cand te judeca ca ai rupt scaune. sunt 2 artcole diferite.

Edited by France98

Da, nu e recidiva la Steaua pt ca anterior a fost sanctionata pentru torte aprinse si aruncate..., art. 82, nu pt distrugeri si escaladare garduri, 83.2.e, ca acum.

Se pare ca am devenit clientii comisiilor de disciplina ...

Totusi, cum oare este posibil ca Steaua, sa primeasca o amenda mai mare decat cei de la petrolul?

Macar le-au sanctionat cat de cat pe jigodiile alea, nici nu vreau sa ma gandesc ce sanctiunii primeau ai nostri daca ripostau(bine ca s-a abtinut Chipciu, ca el are o fire mai colerica).

In orice caz, partea buna, daca pot spune asa, e ca nu a fost ceva mai grav acolo, ca ar fi fost prima sarbatoare de titlu cu stadionul gol.

Se pare ca am devenit clientii comisiilor de disciplina ...

Totusi, cum oare este posibil ca Steaua, sa primeasca o amenda mai mare decat cei de la petrolul?

Macar le-au sanctionat cat de cat pe jigodiile alea, nici nu vreau sa ma gandesc ce sanctiunii primeau ai nostri daca ripostau(bine ca s-a abtinut Chipciu, ca el are o fire mai colerica).

In orice caz, partea buna, daca pot spune asa, e ca nu a fost ceva mai grav acolo, ca ar fi fost prima sarbatoare de titlu cu stadionul gol.

pentru. ca onor suporterii ( huliganii) stelisti au distrus 5-10 scaune ale mirobolantului stadion din Ploiesti ...

Chestia este ca nimeni nu vrea sa scape de aceasta plaga a huliganilor si redusilor mintali care stiu numai sa distruga si sa provoace paguba stadioanelor, cluburilor, celorlalti suporteri care vin pe stadion ...

Principalele vinovate sunt cluburile.

Normal Steaua ar trebui sa ceara autoritatilor identificarea derbedeilor, apoi sa faca plangere impotriva lor si sa obtina un ordin de restrictie a accesului pe orice stadion unde joaca Steaua a indivizilor respectivi , chit ca le curge in vene numai sange ros-albastru ...

Cred ca e de ajuns sa infunde puscariile si sa spele veceurile vreo 3 ani doar cate 100 suporteri de la fiecare ... Steaua , javre, gaozari, zburatori etc ......

Mai mult de 1500 de huligani retarzi nu exista ... problema este ca astia sunt nucleul dur al galeriilor ...

Pana ce idiotii din conducerile tuturor cluburilor nu vor dori sa elimine acest flagel al marlaniei asa zisilor suporteri adevarati care merg cu echipele peste tot bla bla bla si mereu fac numai dezordine si scandal .... or sa ajunga ca la stadioane sa vina numai acesti huligani, iar terenurile le vor fi suspendate din 3 in 3 etape ...

De aia nu vin spectatori meci de meci in numar mare 20000-25000 indiferent de meci ... ce sa vada ... vreun scaun cum le sparge capul ?

De aia nu vin investitori ... unde sa bage bani , in marlanie si prostie ?

De aia nu avem fotbalisti cu caracter ... nu mai spun de valoare ... etc ...

Lucrurile sunt oarecum simple ... puscarie si dusi la spalat veceurile din gari atunci cand sunt meciuri......

data viitoare dati foc la stadion ca oricum luati amenda mai mare decit gazdele...Sper sa cada vreo bomba americana ori rusa pe Ploiestiul penisului. Dupa inaripatele ghiulestene si FC catzeaua...falimentul sa va manince paduchiilor. Oh, era sa uit, mai bine il suspendau pe tanase, dau eu marturie ca a injurat, sa il suspende vreo 3-4 ani sa nu il mai vad in echipa.

fara jigniri la adresa antrenorului!

Edited by choli

@ADRIAN0808

folosesti cuvantul puscarie de atatea ori de am impresia ca ai fost acolo si iti place! daca nu ai fost sper sa ajungi si apoi sa mai "trimiti" si pe altii acolo.

cat despre restul comentariului tau iti pot spune decat ca habar nu ai si esti unul din cei care pune botul la ce vb retarzii din presa.

Eu iti spun ca mai mult de 5 scaune nu au fost rupte si cu ele au fost pasate de colo colo.

iar daca tu crezi ca fotbalul este ala in care mananci ca un lesinat popcorn de 10lei castronul, bei un pahar cu apa de 5 lei si aplauzi ca un dobitoc cuminte pe scaun cu frica sa nu plesnesti mai tare din palme ca-l trezesti pe vecinul de langa tine ....imi pare rau ca specimene ca voi au dreptul de a merge la vot.

@ADRIAN0808

folosesti cuvantul puscarie de atatea ori de am impresia ca ai fost acolo si iti place! daca nu ai fost sper sa ajungi si apoi sa mai "trimiti" si pe altii acolo.

cat despre restul comentariului tau iti pot spune decat ca habar nu ai si esti unul din cei care pune botul la ce vb retarzii din presa.

Eu iti spun ca mai mult de 5 scaune nu au fost rupte si cu ele au fost pasate de colo colo.

iar daca tu crezi ca fotbalul este ala in care mananci ca un lesinat popcorn de 10lei castronul, bei un pahar cu apa de 5 lei si aplauzi ca un dobitoc cuminte pe scaun cu frica sa nu plesnesti mai tare din palme ca-l trezesti pe vecinul de langa tine ....imi pare rau ca specimene ca voi au dreptul de a merge la vot.

Choli cu tot respectul, dar tu nu ai inteles ce am scris eu ...

Am spus ca pentru 5-10 scaune rupte de cativa indivizi , clubul plateste amenzi, i se suspenda ba o peluza, ba 3 randuri , ba 2 scaune, ba tot stadionul ...

Dar de ce, tu ala zmeu, care ai rupt scaunul, nu te duci la militie sa spui uite , nene eu am rupt scaunul si am dat in teren cu el ca sunt smecher ultras de galerie ... amendeaza-ma, ia-mi caii de la bicicleta si lasa clubul in pace !!! La meciul urmator rup alte 10 scaune ca asa vreau eu ...

De ce nu fac asa baietii respectivi ? Iti spun eu ... lipsa caracter, lipsa educatie, lipsa **** .... ei sunt tari cand sunt in turma ( ca doar la Steaua patron e un cioban), daca e sa ii iei pe rand pe fiecare nu fac nici macar 2 bani ...

Cat despre restul comentariului tau , vorbesti sa te afli in treaba , popcorn-ul ma ineaca si nu pot manca, la apa ai nimerit beau evian si chiar e 5 lei paharu :), aplauzele doar atunci cand se merita ... de regula stau in peluza acolo unde sta SUD-ul pe Arena Mall ...

Mai usor cu acuzatiile choli ca te duci rau de tot pe langa subiect ....

De aia nu vin spectatori meci de meci in numar mare 20000-25000 indiferent de meci ... ce sa vada ... vreun scaun cum le sparge capul ?

Fix de asta nu vin la meciuri 20.000-25.000 de spectatori meci de meci din cauza unor huligani! :)):)) Cred ca huliganii aia de care spui tu au mai multe meciuri intr-un sezon cat are unu care sparge seminte intre dinti in 2 sezoane si prefera sa stea relaxat in fotoliu cu o bere in mana!Sa nu vii sa-mi zici ca nu vin oamenii la meciuri din cauza huliganilor ca isi iau bataie sau mai stiu eu alte lucruri,la unii LENEA e mare!

Fraza ca le arunca cineva cu un scaun in cap,pai daca vii in peluza canti si iti sustii echipa nu vii ca esti tare si poti economisi un amarat de 5 lei sau 10 lei si sa iti faci poza!Daca nu esti poftit in tribuna,sunt locuri pentru toti!

Ma refer in general nu la tine! :)

Fix de asta nu vin la meciuri 20.000-25.000 de spectatori meci de meci din cauza unor huligani! :)):)) Cred ca huliganii aia de care spui tu au mai multe meciuri intr-un sezon cat are unu care sparge seminte intre dinti in 2 sezoane si prefera sa stea relaxat in fotoliu cu o bere in mana!Sa nu vii sa-mi zici ca nu vin oamenii la meciuri din cauza huliganilor ca isi iau bataie sau mai stiu eu alte lucruri,la unii LENEA e mare!

Fraza ca le arunca cineva cu un scaun in cap,pai daca vii in peluza canti si iti sustii echipa nu vii ca esti tare si poti economisi un amarat de 5 lei sau 10 lei si sa iti faci poza!Daca nu esti poftit in tribuna,sunt locuri pentru toti!

Ma refer in general nu la tine! :)

Sunt de acord ca unii sunt lenesi si prefera o bere intr-un fotoliu decat statul in picioare in peluza ...

Dar referitor la cantat .... aseara la meciul cu Otelul ... chiar s-a cantat ... ambele peluze ... si culmea ca au cantat si cantece mai vechi si unele mai noi (la SUD ) ... spre deosebire de alte meciuri cand ambele peluze in afara de ceva scandari cu Steaua Bucuresti si obisnuitele ... dedicate cainilor si gunoierilor ... cam slabuta miscarea cu cantatul ... desi poate ca s-a vrut ... eu insumi am vazut pe seful galeriei aproape rugandu-se de unii si altiii sa cante ...

Si ce spui tu cu biletele ... nu prea este ok ... de cele mai multe ori biletele la tribuna 2 se epuizeaza mai repede decat cele in peluza ... desi sunt mai scumpe ...cu aia 5 sau 10 lei de care amintesti ... urmaresc lucrul asta mereu pe net ... in special in zona sectoarelor centrale pe MAll Arena ... In peluza cand ma uit mereu vad cate un colt gol .... sau poate asa mi se pare mie ca se vede din peluza ....

Daca vii la stadion sa urmaresti mereu aspectul asta ...

Nu-mi place sa vad meciul din tribuna ... din peluza parca esti mai aproape de locul actiunii principale ... una din porti ... si e o senzatie aparte cand vezi un sut spre poarta .... vezi ca portarul nu mai ajunge la minge si se marca golul ... Senzatia e super atunci cand e poarta unde Steaua ataca ..... :)

Vin la stadion!Daca NU veneam nu cred ca imi mai spuneam punctul de vedere fata de ce ai zis tu mai sus :)) !Anul asta maxim 1 meci sau 2 am pierdut acasa in rest PREZENT!Stau in peluza chiar la SUD deci stiu despre ce e vorba!

Referitor la cantat prefer o cantitate mica da buna,decat sa fie toata peluza aia plina si sa cante doar cei din primele randuri!

clubul plateste amenzi

Lasa ca nu aduce clubul bani de acasa sa plateasca, tot din banii oamenilor cheltuiti pe bilete plateste amenzile.