Virgil

Stirile zilei

17,202 posts in this topic

@xray: man, hai sa fim realisti. Liga I la nivelul ei actual este (probabil) putin mai sus de Liga a II-a din Anglia.

Vorbesti de Football League Two sau de Championship? Ca peste Championship clar nu e :))

"

Steaua in capcană

De ce cred că n-a fost blat

sunt din ce in ce mai zgomotoase vocile ce pretind că Steaua-Vaslui, 0-1, a fost meci trintit. Susținatorii versiunii pe care nu mă sfiesc s-o consider inventată vehiculează mai multe scenarii. Conform unuia dintre ele, Vasluiul ar fi luat din Ghencea cele 3 puncte pe care le-a cedat in etapa precedenta pe teren propriu, Viitorului Constanța, asta in ideea ca după ce a ajutat anul trecut trupa lui Hagi să scape de retrogradare, Steaua n-a vrut să se facă iar de ris pierzind meciul direct și a recurs la un intermediar.

Fară s-o exclud, caci fotbalul romanesc e capabil de orice surpriza ca țara insăși, nu impartășesc varianta de mai sus. Pentru că nici un blat nu așteaptă pină in minutul 86, cel in care a marcat Temwanjera. Plus ca din cite cunosc, Reghecampf și Hagi nu-s așa prieteni incit primul să-i ofere puncte celuilalt, ba și cu prețul ratarii ocaziei de a termina neinfrint stagiunea! Raportarea față de frații Becali, incluzind aici și impresariatul soției lui Reghe, i-a poziționat in tabere adverse, chiar vrajmașe.

Veți zice insă că respectivii nu erau apropiați nici in sezonul trecut, cind Viitorul a invins-o pe viitoarea campioană cu 5-2 la București! Da, numai că Ciobanul, nașul lui Hagi, n-ajunsese pe 19 mai 2013 după gratii și incă avea un cuvint hotaritor la echipa Deși de-atunci lucrurile s-au schimbat, mă indoiesc că foarte orgoliosul Reghecampf, care ținea morțiș să incheie neinvins campionatul in curs, ar fi acceptat un compromis. Chiar daca alt prilej de suspiciune, Tatarușanu, Ad. Popa și alți 3-4 colegi ai lor au contractat subit un virus de care se aude insă că se vor vindeca inaintea returului semifinalei de Cupă cu Dinamo programat joi!

Mai afirmă unii, și ei destui, că Steaua i-a permis Vasluiului să cîștige, și să mai spere la un loc in Cupa UEFA, deoarece ar intenționa să mai ia de-acolo cîțiva jucatori. I-a luat pe Varela, pe Stanciu și pe Sinmartean, dar ar mai dori. Dificil de spus pe cine cită vreme Celeban, socotit ținta numarul 1, n-a participat la victoria de vineri. Fanii blatului interpretează insă absența acestuia ca un semn in favoarea lor. Pasamite, polonezul ar fi urmarit să-i facă prin forfait un serviciu liderului. La fel de bine se poate judeca insă și invers, caci Celeban ar fi reușit s-o ajute pe Steaua mai degrabă jucind decit lipsind. Jucind slab, firește.

În sfirșit, o ultimă versiune e aceea că partida s-a incheiat printr-o surpriză de proporții ca să-i imbogățească pe anumiți pariori. Cei care au mers pe mina Vasluiului vor fi primit, funcție de casa la care au depus buletinele, de 19 pină la 25 de ori mai mult decit au mizat! O caciulă de bani, nu gluma o afacere!

Personal, nu agreez nici această opinie, iar mutilarea numelui antrenorului stelist in Regheblat, cum scriu unii pe site-uri, mi se pare o rautate inutilă și un afront gratuit. L-am criticat pe acesta de cite ori am crezut de cuviință, dar asta nu inseamnă să plec urechea la orice zvon și la orice jignire. Întrucit nimeni n-a putut aduce vreo dovadă că Reghe a participat la asemenea tarășenii in țară ori afara n-avem voie să-l acuzam. Cine procedează astfel nu riscă să se compromita ci chiar se compromite."

Ovidiu Ioanitoaia, GSP

http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2014/04...-n-a-fost-blat/

Edited by xray

O stire banala, presarata cu o analiza superificiala, dar la obiect. Revenim iar la discutia aia despre cat este (sau nu) de rentabil sa ai o arena proprie, moderna, fie ea si de o capacitatea similara cu actualul Stadion Steaua.

"Steaua a reusit in acest sezon sa atraga incasari record pentru fotbalul romanesc. Aproximativ 36 de milioane de euro vor intra in conturile clubului pana la finalul lunii iunie, majoritatea provenind din premierea facuta de UEFA pentru participarea in Liga Campionilor. Chiar si in aceste conditii, cheltuielile clubului campion nu sunt optimizate, iar lipsa unui stadion propriu obliga Steaua la plata unor sume importante pentru chiria stadioanelor pe care evolueaza. Cele 26 de partide pe care Steaua le va juca pe teren propriu pana la finalul sezonului costa clubul aproximativ 730.000 de euro, banii achitati drept chirie pentru proprietarii arenelor. Cu tot cu cheltuielile de organizare, suma se ridica la aproximativ un milion de euro pe sezon.

Incasarile Stelei din acest sezon ar acoperi constructia unu stadion precum Cluj Arena. ( Completare personala : un stadion olimpic acoperit sau partial acoperit intotdeauna va costa mai mult decat un stadion dedicat exclusiv fotbalului )

Asemenea calculelor facute de companiile aeriene, Steaua are nevoie de un grad de ocupare a stadioanelor de peste 70% pentru a putea iesi in profit dupa o partida. Totul pentru ca oficialii clubului au cheltuieli foarte mari cu chiria stadioanelor Steaua si National Arena, cele pe care isi joaca partidele considerate a fi acasa. 35.000 de euro pe meci sunt virati catre Primaria Bucuresti drept chirie pentru National Arena si 24.400 de euro pe meci merg catre Armata pentru dreptul de a juca partide pe Stadionul Steaua, cheltuiala record pentru fotbalul romanesc. La aceste sume se adauga costurile de organizare pentru fiecare partida, astfel ca cele 26 de partide din acest sezon scot din conturi circa un milion de euro, jumatate din bugetul total pe care il are un club din Liga I precum FC Botosani.

Exemplele recente din Romania arata ca Steaua ar putea amortiza relativ usor cheltuielile de construcție a unei arene proprii doar din banii pe care acum ”i plateste pe chirie. Petrolul Ploiesti isi joaca partidele de acasa pe noul stadion Ilie Oana", finalizat in 2011 si care a costat 17,5 milioane de euro. Mai aproape de nevoile Stelei poate fi exemplul Cluj Arena, stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri a carui constructie a costat 36 de milioane de euro. Adica exact suma totala a incasarilor Stelei din acest sezon, din fondurile UEFA, din vanzarile de bilete si din transferurile de jucatori. " - digisport

Edited by Empyro

Calculul e cam din varful condeiului.

Daca National Arena ar fi gratis al Stelei, ar costa-o peste 2 milioane pe an impozit pe teren si cladiri. Deci, pe langa cei 730.000 euro, ar mai trebui sa puna peste 1 milion. Asta fara a mai pune la socoteala cheluielile de intretinere(utilitati, gazon etc.), care sunt in jur de 20.000 de euro/meci.

Deci, Steaua iese mai ieftin prin inchiriere/meci decat si daca i-ar fi dat gratis stadionul NA in folosinta pe termen (ne)limitat.

17 meciuri acasa x 36.000 chirie/meci= 612.000 euro/an, mai putin decat 2 mil numai impozit pe teren si cladiri.

Din cauza asta nu il poate lua nici FRF in administrare, a spus Burleanu.

Primaria nu plateste impozit.

Pe langa impozit, o alta problema mare in Bucuresti este terenul.

Bilete pentru Steaua - FC Brasov, la case in ziua meciului!

FC Steaua Bucuresti anunta ca biletele pentru partida cu FC Brasov, programata luni, 28 aprilie, ora 20:00, pe Stadionul Steaua, vor fi puse in vanzare la casele din Ghencea in ziua meciului, incepand cu ora 10:00.

Preturile acestora sunt urmatoarele:

TRIBUNA A II-A 10 LEI

TRIBUNA I 15 LEI

TRIBUNA 0 30 LEI

FOTOLII 50 LEI

Precizam ca, in urma deciziei Comisiei de Disciplina a FRF, clubul nostru a fost sanctionat cu o amenda de 50.000 LEI si inchiderea celor doua peluze, precum si a sectoarelor 16, 17, 18, 26, 27 si 28 de la Tribuna a II-a pentru urmatoarele doua partide de pe teren propriu, cu FC Brasov si Corona Brasov.

Facem un apel catre suporteri sa aiba un comportament fair-play si in limitele regulamentelor pe parcursul urmatoarelor jocuri, altfel exista riscul ca ultimele partide de pe teren propriu din acest sezon sa fie disputate cu tribunele inchise.

Edited by eMagic

A murit Tito Vilanova.

""It is with immense sorrow that FC Barcelona announces that Francesc ˜Tito' Vilanova i Bayo (Bellcaire d'Empordà, 17/09/1965-Barcelona, 25/04/2014) departed this world today at the age of 45. He passed away this afternoon after losing his battle against an illness that had affected him since 2011.

The Club wishes to express its most heartfelt sympathy to his family, who are being joined in these moments of mourning by FC Barcelona members and fans all around the world, as well as the rest of the footballing and sporting world.

The Vilanova family has asked for respect for their desire for the strictest intimacy in the moments after his death.

Over the next few hours, FC Barcelona will be opening a space in the main grandstand at the Camp Nou for people to express their condolences, which will be open to anyone who wishes to express their sympathy and love for the late Tito Vilanova.

The Club will shortly be announcing when this space is open, as well as details of the religious ceremony that will be held in the coming days.""

Pacat, mare pacat ...

Asta este intradevar o mare tragedie !!!

Odihneasca-se in pace !!!

am citit si eu acum...mare pacat! pacat de fiecare om care moare din cauza acestei boli nenorocite!

:cursing:

Despre faptul ca mereu stau si sper in toate cazurile de oameni operati, ras-operati si tratati de aceasta boala nenorocita nu vreau sa mai vorbesc...

Vreau insa sa vorbesc despre faptul ca Pep Guardiola, lasand la o parte competentele lui de antrenor, incepe incet, incet sa se transforme intr-un jegulet uman, cel putin pentru mine.

Edited by Empyro

Despre faptul ca mereu stau si sper in toate cazurile de oameni operati, ras-operati si tratati de aceasta boala nenorocita nu vreau sa mai vorbesc...

Vreau insa sa vorbesc despre faptul ca Pep Guardiola, lasand la o parte competentele lui de antrenor, incepe incet, incet sa se transforme intr-un jegulet uman, cel putin pentru mine.

Cred ca imi scapa ceva. Parca a declarat ca ii e inferior sau ceva de genul?

Cred ca imi scapa ceva. Parca a declarat ca ii e inferior sau ceva de genul?

Nu, nu stiu despre nimic chestia asta. Insa, Tito i-a "tinut spatele" in tot ceea ce a insemnat cariera de antrenor a lui Guardiola (cu exceptia Bayern ). Intr-un mesaj de acum 1 an ori mai putin, Vilanova i-a transmis un mesaj cu un titlu simbolic : "M-ai lasat la greu !

Nu, nu stiu despre nimic chestia asta. Insa, Tito i-a "tinut spatele" in tot ceea ce a insemnat cariera de antrenor a lui Guardiola (cu exceptia Bayern ). Intr-un mesaj de acum 1 an ori mai putin, Vilanova i-a transmis un mesaj cu un titlu simbolic : "M-ai lasat la greu !

E grele simbolismele pentru tine, tata!

Ce parere aveti de posibilul amical dintre Steau si Real Madrid? Eu unul sunt de parere ca va fi un macel fara miza, pentru care vom plati o gramada de bani pentru bilete.

Eu unul nu m-as duce la meci.

Adica ce facem? Ne copiem rivalii? Dinamo si-a luat`o cu 2-0 de la Barca, dar mi-e ca noi ne-am lua`o cu 5-0 de la actuala formatie a Realului.

Si mie mi se pare inutil meciul asta. Atunci o sa fie campionat, tururi preliminare in CL si oricum o sa jucam cu o echipa foarte tare la 2-3 luni distanta.

Doar 20 de ani ...

Foarte trista stirea, am inteles ca baiatul era un adevarat talent.

Cand citesti alstfel de stiri, te gandesti ca problemele tale care ar fi ele, sunt doar niste glume in comparatie cu ce patesc altii.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Ar fi frumos sa tina un moment de reculegere in memoria lui inaintea meciului de azi.

De ce merita pseudojurnalistii astia de la PRO si cate-o palma peste botic. Citez :

"In Ghencea se fac deja planuri pentru party-ul de final de sezon. Reghecampf incearca sa-si tina jucatorii atenti la calcule. In meciul cu FC Brasov, Steaua a convins ca rezultat, insa a tinut jocul departe de nivelul asteptat. Motivatia care vine permanent de pe banca nu-i convinge pe jucatori de importanta egala a meciurilor."

Mizeria asta scrisa in conditiile in care Steaua a facut unul din cele mai reusite jocuri din acest retur.

Edited by Empyro

pai jigodiile alea dinamoviste asa fac de fiecare data, dar cu precadere dupa episodul din macedonia cand super-managerul a gasit de cuviinta sa palmuiasca femeia de la pro.

plus ca scarba aia de mironica a avut un cui contra noastra si a Stelei mereu.

Oricum, incet dar sigur trustul pro se duce la vale in mare viteza.

De ce merita pseudojurnalistii astia de la PRO si cate-o palma peste botic. Citez :

"In Ghencea se fac deja planuri pentru party-ul de final de sezon. Reghecampf incearca sa-si tina jucatorii atenti la calcule. In meciul cu FC Brasov, Steaua a convins ca rezultat, insa a tinut jocul departe de nivelul asteptat. Motivatia care vine permanent de pe banca nu-i convinge pe jucatori de importanta egala a meciurilor."

Mizeria asta scrisa in conditiile in care Steaua a facut unul din cele mai reusite jocuri din acest retur.

Nu te mira. Nu doar in presa este "curentul" asta de "depreciere".

La notele de pe site, dupa Toronto si mine(primii doi care am notat), urmatorii doi au votat cu note de 1 si 2 de sus pana jos.

De exemplu la Lato, dupa doua notari era media 10. Dupa 4 notari a scazut la 5,75. Deci Lato a fost notat cu 10, 10, 2 si 1= media 5,75 :)

La fel si la restul jucatorilor. Deci ... gradina e mult mai mare ...

Asta da o stire bomba! Dupa modelul Craiova, Timisoara ... urmeaza Dinamo.

"Concurență pentru Negoiță: Clubul Sportiv si-a reinfiintat sectia de fotbal. Lipă: "Putem avea in prima ligă două echipe cu numele Dinamo"

Și sub ce nume vor evolua?

Lipă: Echipele se vor numi CS Dinamo.

Puteti merge, peste câțiva ani, chiar mai departe, adică să plecati cu o echipă de fotbal din Liga a V-a?

Lipă: Sigur că da. Ce anume mă opreste? Și vom dori să promovam in ligile superioare.

Adică in viitor vom avea situatia cu două echipe Dinamo in aceeasi Liga

Lipă: Da, se poate si asta. FC Dinamo si CS Dinamo pot evolua una impotriva celeilalte in aceeasi Liga

Credeti că veti avea suporteri?

Lipă: Dacă vom dezvolta pană la un anumit nivel această sectie de fotbal, eu cred că oamenii vor veni langă noi. Vrem să promovam fair-play-ul si fotbalul curat."

Detalii aici la prosport.ro

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/Liga-...Dinamo-12563383

O revolutie in fotbal sau o noua forma de "cooperativa"? Cine stie ... ?

Dar derby-ul cu Steaua? Va fi la dublu? :)

Edited by xray

Si vor juca in Europa la anul si la multi ani. Nu ca echipa "privata" al jupanului Nea-Guita ar avea vreo sansa.

Sa te bati la titlu sau la loc de cupe nu poti numai cu salarii de bugetar. Nu este suficient sa participi in EL sau CL, ci sa ajungi in grupe, altfel esti pe pierdere. Meciurile din calificari costa(deplasari, carzari etc.)

Poate nici sa n-o intereseze acest aspect, ci sa fie ca Viitorul lui Hagi, doar scena de lansare, promovare si vanzare jucatori care sa-i asigure venit pentru autofinantarea echipei din Liga 1 si a centrului de copii si juniori.

Vezi ca au capotat financiar, rand pe rand, cele care "au tras" tare sa fie in top si sa joace in Europa: Urziceni, Rapid, Poli Timisoara, U Craiova, Dinamo, Otelul, Vaslui ... Doar Steaua a ramas pe metereze!

Ultima pe lista CFR-ul, unde "modelul ala de management" proslavit de presa(si pe aici) a cazut in nas. Ce osanale se ridicau "europeanului" Pszkany(idem Bucsaru) ... e plina arhiva virtuala. :)

Era clar ca la costurile alea l-a tinut in viata numai cele 2 calificari direct in grupe CL, "moka", pe spatele Stelei. Plus sforile interne sa ia campionatul. Nu le mai insir. La a 3-a calificare in CL(pe bune!) era deja la fundul sacului. Si ala gaurit, ca era dator vandut.

Doar Steaua a ramas pe metereze pentru ca pe langa ca a impus plafon salarial, cand a inceput criza, a si incasat anual bani de la UEFA prin calificare in grupe!

Edited by xray