Virgil

Stirile zilei

17,202 posts in this topic

Daca isi face treaba bine si nu pupa atat de mult ca Argaseala posteriorul oierului e binevenit..

Internat la Sectia de psihiatrie a Spitalului din Sighet, Lucian Balan (51 de ani) povesteste ce l-a determinat să recurgă la gesturi disperate.

Sighetu Marmatiei. Lingă "Memorialul durerii", cîțiva pusti profită de referendumul organizat cu ultimele ramășite ale toamnei. Fac salturi in stilul lui Marian Dragulescu pe o saltea aparută inaintea istoriei. La 20 de metri e intrarea la Spitalul Municipal, renumit pentru Sectia de psihiatrie, si un semn care interzice intrarea. "Fortareata nebunilor", pentru localnici.

"Aici nu intră nici Basescu!"

Aici e internat de martea trecută fostul campion al Europei, Lucian Balan (51 de ani). Un lung convoi de oameni fară speranță ne conduce spre pavilionul Sectiei de psihiatrie. Rezistenta unui asistent mitraliază linistea de mormint. "Aici nu intră nici Basescu! Balan nu vrea să vorbească cu nimeni!", spune repezit. Insistam. Urcam la etaj si cheile zornaie sfredelitor. Deschide două usi si intră in "rezerva" unuia dintre titularii de la Sevilla. "Aici am voie numai eu!", spune gardianul. Revine după 5 secunde. "Un <Nu!> hotarit. Îmi pare rau!".

Insistam, din nou. Mai face o incercare. După două minute apare insotit de fostul mijlocaș al Stelei. Lucian Balan ne stringe mina si ne familiarizează cu albastrul ochilor sai. "Pentru nea Ovidiu accept să vorbesc cu voi", spune Balan, imbracat intr-un halat verde, deteriorat.

"Țiti a fost toată viata un atirnator!"

Știe ce vrem să-l intrebam. "A fost Diazepam. Am baut ca să fiu sigur că iși face efectul. M-a gasit mama mea. Din nu stiu ce motiv, Dumnezeu mi-a mai dat o sansa Acum vreau să profit de ea. Am fost 24 de ore inconstient, iar marti am fost transferat aici. De ce am ajuns in această situatie?", intreabă pentru sine barbatul de 51 de ani.

Balan n-a putut să treacă peste momentul in care a fost concediat de la Steaua. "Mi-au luat dreptul la viață. Da, cei de la Steaua! Au inventat tot felul de minciuni, că mergeam beat la antrenamente. Cum spunea si Piti, Țiti Dumitriu a fost toată viata lui un atirnator. Fiind lipsit de personalitate si complexat din acest motiv, a incercat să-i elimine pe toti cei care-l eclipsau. Mentalitate de majordom. M-au lovit chiar in momentul in care viata mea profesională si privată se stabilizase. Urma să mă casatoresc cu o doctoriță care lucrează pe Ambulanță in Bucuresti, dar mi-au rapit posibilitatea de a ramine lingă ea. Asa am ajuns să am un moment de cadere totala Dar nu mor caii cind vor ciinii, desi eu am nume de cal, Balan", povesteste baimareanul, zimbind de parcă ar avea sapte vieti.

A mai incercat si acum 6 ani

Recunoaste apoi că i-au mai ramas doar cinci: "Da, nu e prima tentativa S-a mai intimplat si acum 6 ani, cind am ratat sansa de a antrena in Spania, in ligile inferioare. M-a gasit tot mama mea, tot Diazepam". Se intoarce apoi spre gardienii sai. "Îmi place aici, o să vă fac reclama Mă cam plictisesc, dar ies intr-o zi sau două", ne spune Balan complice.

Stă in cameră cu incă cinci pacienti si nu are voie să parasească salonul, nici macar pentru o plimbare. Sevilla, 1986? "Mai bine nu aș fi cîștigat acel trofeu. Aș fi beneficiat si eu de destinul marunt al unui om trecator. Am facut greseli, recunosc, dar am fost penalizat de zece ori mai mult decit un alt om care ar fi facut aceleasi lucruri. M-a cautat un prieten, aici la spital. Mi-a zis asa. <Încă nu cred stirea legată de faptul că ai fost aproape să-ți pui capat vietii. Balan si generatia lui nu o să moară niciodată!>".

"Celor care m-au adus in situatia asta să le dea Dumnezeu ceea ce mi-au dat si ei mie"

LUCIAN BÂLAN

"M-am uitat alaturi de ceilalti pacienti la stirea legată de tentativa mea de sinucidere, difuzată pe Antena 1. Strigau toti: <Uite-l pe nenea fotbalistu!>. sunt o vedetă pe aici"

LUCIAN BÂLAN

"Recunosc că am fost pasionat intr-o vreme de jocurile de noroc. A fost un microb care m-a prins, dar am reusit să mă opresc la timp"

LUCIAN BÂLAN

"Îi multumesc lui Piturcă pentru ceea ce mi-a oferit. Desi pare rece, are un suflet deosebit"

LUCIAN BÂLAN

Steaua ii datorează două salarii

Lucian Balan mai are de primit salariul pe două luni de la Steaua. La Centrul de copii si juniori ai roș-albastrilor, el cîștiga 2.500 de lei pe luna "Dumitriu si Argaseală m-au lucrat. Dumitriu din cauza faptului că nu suporta oameni mai valorosi in jurul sau, iar Argaseală ca să poată controla el tot ce se intimplă acolo prin mina lui dreapta Vasile Cojocaru. Nu vreau să-l flatez pe Gigi, nu vreau nimic de la el, dar cred că a ajuns să ia toate bobirnacele si din cauza colaboratorilor sai", a declarat Balan.

"Criminali, violatori si profesori universitari"

Sectia de psihiatrie a Spitalului Municipal din Sighet tratează o gamă variată de pacienti. Aici au fost internati de la criminali in serie si pedofili pină la profesori universitari. "A venit la un moment dat un pacient nou si a facut prezentarile cu ceilalti. A zis că e subofiter si a stirnit amuzament. I s-a facut cunostință imediat cu Ștefan cel Mare si Mihai Viteazul", a povestit un angajat al spitalului, completat de Balan: "Napoleon nu e aici. În schimb, am intilnit-o pe Maria Antoaneta".

A divortat in 2008

Lucian Balan a divortat după 31 de ani de casatorie, dar sustine că a ramas in relatii bune cu fosta sotie. "Îmi spunea mereu că iubesc mai mult fotbalul decit familia. Într-un fel, avea dreptate. Am divortat fiindcă in ultimii ani se adunaseră foarte multe tensiuni in casa Avem si acum o relatie de prietenie, decenta doar sintem oameni", a spus Balan.

gesepe

NU pot sa salut numirea lui Raducan.Nu mi se pare decat un individ care vorbeste binisor ,dar fara personalitate si care nu iese din cuvantul patronului.

Sa fie sanatos,decat veri si alte neamuri,mai bine unul care macar a trecut prin curtea Stelei...

Nu poti sa spui ca nu are personalitate, la Urziceni nu asculta de nimeni. La Steaua intr-o conjunctura normala, adica fara oier, era bine venit, dar asa intr-o luna ciobanul o sa zica "Ce face asta la Steaua, pe banii mei, si nu face nimc, afara!"

Edited by pcsbb

Cautand prin arhivele fotbalului romanesc am gasit urmatoarea echipa, in sezonul competitional 1958-59 prin Divizia C : Dinamo Militie Bucuresti. Stie cineva daca are vreo legatura cu actuala echipa?

Metalul Braila (1950-56) devine Energia (1956), Dinamo (1957-58), Dinamo Militie Bucuresti (1958-59), Dinamo Pitesti (1959).

Merci.

Ultimul mohican al semifinalei de Cupa UEFA din 2006 pleacă de la Steaua! Banel, la Khazar Lankaran!

Fluierat de fani, deposedat de banderolă si criticat de antrenori, Banel Nicoliță este pe punctul de a-și face bagajele de la Steaua. La meciul cu Sportul Studentesc, tehnicianul Mircea Rednic a discutat cu oficialii roș-albastri despre transferul mijlocasului din Faurei in Azerbaidjan, la Khazar Lankaran.

Steaua continuă să iși vandă capitanii pe bandă rulantă! Rand pe rand au plecat Radoi, Goian, Ghionea, iar acum in joc de glezne este Banel Nicoliță. Discutiile dintre cele două formatii datează de ceva timp, insă la meciul stelistilor cu "studentii" s-a discutat mult mai amplu despre această mutare. "Au fost mai multi reprezentanti ai nostri pană acum in Romania să-l urmarească pe Nicoliță. Au fost incantati, iar din iarnă vom demara negocierile. Îmi place Banel si l-aș vrea la Lankaran", a spus Mircea Rednic ieri pentru ProSport.

Surdu este si el dorit la Lankaran

Și clubul din Ghencea este dispus să-l cedeze in iarnă pe Banel Nicoliță, mai ales că fotbalistul imbracă tricoul echipei din Ghencea de mai bine de cinci ani, iar evolutiile sale nu mai sunt deloc pe placul conducerii. "În iarna foarte probabil, Banel va pleca. Îi vom da drumul fară niciun fel de problema mai ales că si Rednic il doreste foarte mult in Azerbaidjan", au dezvaluit surse din cadrul conducerii. Pe langă Nicoliță, "Puriul" mai doreste un stelist: "Îmi place foarte mult Surdu, il urmaresc de mult timp, am discutat cu oficialii Stelei si despre el, iar in iarnă sper să-l aduc la Lankaran", a mai declarat Rednic pentru ProSport.

156 meciuri a evoluat Banel Nicoliță in tricoul roș-albastru

19 goluri a reusit mijlocasul de 25 de ani să inscrie pentru Steaua

120.000 este salariul anual al lui Banel Nicoliță la echipa din Ghencea

Ne-am inteles cu Steaua pentru Banel Nicoliță! Am vorbit si cu oficialii Stelei, am discutat si cu Banel, nu sunt probleme, iar in iarnă vom realiza acest transfer.

Mircea Rednic, antrenor Kazan Lankaran

Doar pe Banel il las in iarnă să plece de la Steaua, pentru că si-a facut datoria. Ceilalti să-și ia gandul de la plecare. Nici dacă au oferte de la Real Madrid nu-i las.

Nea Oaie, finantator Steaua

Eh , acum sa vada si sa realizeze aceia care-l ridicau in slavi pe acest Banel cam care-i este adevarata sa valoare ! Daca esti "piesa" , pleci in Germania/Italia/Spania/Franta/Olanda si nicidecum in...Azerbaidjan , dar daca iese banu` , why not!?

Edited by ultras_laziale

Eh , acum sa vada si sa realizeze aceia care-l ridicau in slavi pe acest Banel cam care-i este adevarata sa valoare ! Daca esti "piesa" , pleci in Germania/Italia/Spania/Franta/Olanda si nicidecum in...Azerbaidjan , dar daca iese banu` , why not!?

Pai nea oaie e de vina ca nu l-a dat cand avea oferte de 20 de milioane! :whistle:

Pai nea oaie e de vina ca nu l-a dat cand avea oferte de 20 de milioane! :whistle:

CAND , oare , a valorat acest jucator 20 de bulioane ? el ii umfla de nebun , dar nu pe adevarata valoare a jucatorului , noi vedeam ce era de vazut , nea oaie se gandea cum sa-l vanda mai bine , altceva nu-l interesa , d-asta "marii" jucatori ai Stelei au plecat pe 2 bani , exceptie Dica , care nici el nu valora 2,5 milioane de euro , cred ca 6-700.00 era suma corecta , fiind intr-o scadere acuta de forma.

Banel alearga mult , dar cu mingea nu le are deloc ,din pacate.Pune osul , se daruieste in teren , dar obiectul muncii este mingea si cand o are...o da peste gard ! :))

In fine , va pleca din iarna , m-ai rezistam ! :sleep:

Edited by ultras_laziale

sa'l dea pe Banel la CSA, sectia de atletism, la schimb cu,chiria pe cateva luni a stadionului .. :))

Eu pana nu-l vad plecat,nu cred.Bine ar fi...

Dragomir: "Sa ma scuipati daca dinam0 nu retrogradeaza"

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, socheaza din nou, sustinand ca este gata sa bage mana in foc ca Dinamo va retrograda la finalul acestui sezon.

"Sa ma scuipati pe mine daca Dinamo n-o sa retrogradeze! Cum sa renunti la un conducator precum Danilescu sau sa nu ai nevoie de Cornel Dinu?" a spus Dragomir.

Dupa primele zece etape, Dinamo a acumulat 14 puncte, avand cea mai slaba defensiva din Liga 1, cu 21 de goluri primite, ca si Sportul Studentesc.

In sezonul precedent, prima echipa deasupra liniei a fost Astra Ploiesti, care a incheiat cu 36 de puncte.

Sursa: OnlineSport

Eu zic ca ar trebui sa ne pregatim "munitia"! :))

daca e adevarat ca pleaca Banel imi schimb parerea despre el. e cel mai bun jucator din tara si in maaaxim un an va face senzatie si o sa valoreze intre 20 si 43 de milioane. behehehehehe

Daca pleaca Banel si vreo echipa de pe lumea asta chiar plateste pentru transfer, eu ma fac popa.

Cautand prin arhivele fotbalului romanesc am gasit urmatoarea echipa, in sezonul competitional 1958-59 prin Divizia C : Dinamo Militie Bucuresti. Stie cineva daca are vreo legatura cu actuala echipa?

In primul rand numele in care iti vine sa-ti bagi p.uIa

La vremea aia in toata tara cate o localitate avea numele de dinam0 inaintea numelui de oras....

dinam0 Brasov, galati and many others. :D

Ar fi PERFECT daca pleaca, dar tare ma tem eu ca nu-l mai ia nimeni pe asta....Dar sa speram sa vina iarna mai repede si sa plece!

Daca pleaca Banel incepe sa imi placa de strambu ala de Rednic :))

Pai de 2 ani incoace Banel nu a mai jucat chiar nimic , hai sa zicem ca a fost in forma in acei ani in care a dat golurile alea in UEFA si a avut si o evolutie buna cand am jucat cu Galata si...atat.De fiecare data cand e Banel la minge inchid ochii si sper ca fundasu sa fie beat..

Banel se transfera de 4 ori pe an de cand a venit in Ghencea..

Cand o sa il vad plecat,atunci o sa cred,pana atunci...sper sa faca banca sau sa intervina vreo accidentare ceva :)) .Ar fi un lucru maret sa-l cumpere cu bani vreo echipa :))

Banel se transfera de 4 ori pe an de cand a venit in Ghencea..

Il transfera Oierul peste tot ca de transferat alte echipe nu vede el

poate doar la pes haha!

Vezi ca la PES 6 , Banel era super jucator.Viteza , acceleratie , batea bine cornerele...cred ca erau aia beti cand i-au facut skillurile:))

daca ar pleca Banel cred ca as bea de fericire am scapa de un tigan :D