Sign in to follow this  
Followers 0
Virgil

Lucian Sanmartean

23 posts in this topic

s_18_sanmartean_2013.jpg

Nume complet: Lucian Iulian Sanmartean

Date nasterii: 13.03.1980

Locul nasterii: Bistrita

Inaltime: 1,76 m

Nationalitate: Roman

Pozitie: mijlocas, aripa stanga

Picior: stang

Valoare de piata: 400.000 €

Numar pe tricou: 18

Dupa cativa ani in care Ciobanul si l-a dorit foarte tare, transferul celui mai bun fotbalist al momentului - dupa parerea oracolului din Balcesti - s-a realizat. Sanmartean e al Stelei cel putin pana la terminarea sezonului.

Aducerea lui era necesara dupa plecarea lui Bourceanu, si dupa ce Keseru nu a reusit sa convinga ca poate ajuta suficient de mult Steaua.

L-am vazut jucand pe Sanmartean si afirm cu mana pe inima ca e tipul de jucator de talia marilor Nicolae Dobrin, Ilie Balaci, etc. Nu-l mantionez pe Gheorghe Hagi, pentru ca el a fost si inca este peste nivelul celor de pe vremea lui si a celor din prezent.

Odata cu venirea lui se vor rezolva problemele din atac, el fiind coordonatorul pe care Steaua l-a pierdut in favoarea turcilor de la Trabzonspor.

Bine ai venit, Lucian Sanmartean!

Edited by Virgil

25 de goluri in toata cariera ? Mi se pare ca aduce mai mult a Tatu...

Sanmartean nu e atacant. Sau mai bine zis: Tatu e mai "atacant" decat Sanmartean.

Ca sa-ti faci o idee:

Sanmartean a marcat, in medie, un gol la 11.7 meciuri. Andres Iniesta, care joaca pe (aproximativ) acelasi post, are un gol la 10.4 meciuri, asa ca nu prea are relevanta comparatia cu Tatu. Sanmartean e playmaker.

Edited by eMagic

Pai cu Iniesta mi-l compari tu ? Unde joaca Iniesta si unde a jucat pana acum Sanmartean ?

Ca o alta idee in 15 ani de cariera are in medie marcat 1,6 goluri pe sezon. Din astea 15 sezoane 10 le are jucate in Liga 1. Vi se par multe goluri pentru un playmaker ?

Sunt fundasi care au marcat mai mult ca el. :)

La cat de vedeta e considerat ar fi trebuit sa aiba cifre mai bune.

Doar opinia mea dar cred ca l-au transferat mult prea tarziu.Nu stiu ce randament va da avand in vedere presiunea si conditiile de antrenament care sunt la Steaua...

Da,acuma 3-4 ani,pe vremea cand juca la Bistrita,ar fi fost un transfer extraordinar(desi imi amintesc si acum parerile ciobanului la acea vreme,cand se vehicula un posibil transfer,cu privire la salariul cerut de jucator).

Eu nu vreau sa par un hater al lui dar...ce cauta asta la Steaua?

Eu cred ca el a vrut sa fie adus doar de dragul imaginii.Cateva echipa s-au intarit cu fost jucatori mai mult sau mai putini buni pe cand Steaua l-a luat doar pe Keseru.

SI in plus banii trebuiau cheltuiti pe ceva.

E parerea mea si trebuie tratata ca atare.

fular-campionii

Eu cred ca o sa ne ajute. Are dribling, sut, viziune in joc, e un bun pasator...

Trebuie sa ma scuz pentru neincrederea avuta in acest jucator. Este un mare cistig pentru Steaua! Daca-i sanatos si vrea sa joace poate face diferenta intre Steaua si echipa adversa. Are exact ce-i lipseste lui Tanase: minte!

Sper sa ma faca si pe mine sa imi cer scuze ca l-am judecat gresit. Inca mai astept.. un meci nu mi se pare relevant totusi..

Corect ! E putin prea devreme sa ne extaziem. Sa vedem ce va face in continuare.

Edited by Empyro

Desigur dupa un meci nu poti sa spui f. multe DAR citeva lucruri sunt sigure: poate sa paseze si vede omul care poate primii mingea. Asta-i f. mult. Tanase tocmai asta nu poate! Si nu dupa un meci ci dupa sute de meciuri! Ca-i mai iasa cite un dribling, cite un gol e adevarat dar nu-i decit noroc la mijloc. DE ce o tot dau cu Lemntanase? Pai el a jucat in aceeasi echipa de ani de zile n-a fost primul meci si a jucat ca de obicei. Daca-l comparam pe Lucian (care a jucat prima data la Steaua)cu el, cam care vi se pare voua ca-si cunoaste colegii, poate anticipa unde e trseul unui coleg si a ajutat echipa,chiar intr-un meci cu un adversar asa slab? Daca cu un adversar bun Sintmartean nu va mai fi acelasi, dupa aceeasi logica, LemnTanase nici nu ar avea loc nici sa care mingile!

Totusi nu stiu ce adversari puternici vedeti voi in Liga I care sa ii puna probleme lui Sanmartean,cine? Petrolu? Astra?...hai sa fim seriosi :) . Sincer in meciul de aseara mi-a dat senzatia ca nici nu s-a stresat,a jucat foarte calm si sigur spre deosebire de LemnTanase care s-a chinuit sa faca ceva si nu i-a iesit mai nimic.

Problema lui Sanmartean nu este aceea ca nu ar face fata nivelului din Liga I (este de departe cel mai bun pasator/dribleur din fotbalul romanesc) ci mai degraba faptul ca nu s-ar concentra si nu ar da totul pe teren.

Desi nu a venit inca sfarsitul sezonului o sa ma inclin in fata lui. Recunosc ca m-am inselat cand am avut dubii despre transferul lui. Felicitari Lucian Sanmartean. Mare pacat ca nu esti cu cativa ani mai tanar... ar fi fost fabulos. Sper macar sa mai reusesti sa duci meciurile fizic si sezonul viitor.

sper sa mai joace macar 2 sezoane. ne este imposibil, aveti caz concret Totti.

oricum jucatorul este fabulos, am spus tuturor de cand a venit...

Francesco Totti (n. 27 septembrie 1976, Roma) este un jucator italian de fotbal. În momentul de față joacă pentru A.S. Roma in Seria A.

Are 38 de ani.

Dar ce ziceti de legendarul fotbalist englez Stanley Matthews, care a jucat pana la varsta de 50 de ani.

Date biografice: (Hanley, 1Âș febbraio 1915 “ Stoke-on-Trent, 23 febbraio 2000)

Nazionalitate: engleza

Dati competitive

Pozitia: extrema dreapta

Cariera

Echipe de club

1932-1947 Stoke City 259 (51) 259 de meciuri/ 51 de goluri

1947-1961 Blackpool 380 (17)

1961-1965 Stoke City 59 (3)

Nationala

1934-1957 Anglia 54 (11)

In total 752 de meciuri in picioare. La doar doua echipe. !8 ani la Stoke City, si inca 17 la Blackpool.

Dupa parerea mea Sanmartean, care acum are 34 de ani, ar putea sa mai joace usor 2-3 abi.

Edited by Virgil

Mult l-am criticat si mult am ras de varsta lui, dar m-am inselat. Talent in stare pura, play-maker, notiune pe care Steaua nu o mai cunoaste de la Dica, Dorinel Munteanu sau Aliuta incoace.

CAPITAN, capitani, s. m. = (Sanmartean) 4. Sportiv desemnat sa reprezinte si sa conduca in timpul unei competitii echipa din care face parte.

PIANIST, -a s.m. și f. = (Sanmartean) Cel care canta (cu pricepere si talent) la "minge"; cel care practica profesional "cantatul la minge".

PLAYMAKER, playmakeri, s.m. = (Sanmartean) Sportiv cu abilitati exceptionale, apt de a influenta rezultatul unui joc prin actiunile sale din teren ; jucator de atac care controleaza si coordoneaza ritmul, durata si intensitatea atacurilor echipei sale.

Intr-adevar...un jucator ce a aratat un potential enorm si o tehnica mult peste ce aveau de aratat colegii de generatie (anii 2000). Unii poate va aduceti de dubla Bistrita - Brescia (duel intre Luci si Baggio), altii poate isi aduc aminte de prestatiile lui din campionat. Un lucru e cert, un jucator care avea talent cu carul si arata un potential enorm, un jucator care a devenit profesionist abia acum, la Steaua, la finalul carierei. Un jucator care putea califica Romania la un turneu final.

Se putea mai mult ? Categoric ! Atat din partea jucatorului (decar autentic) cat si din partea Stelei. Un decar pentru Romania, prea putin, prea tarziu : Lucian Sanmartean !

"Profesionistii" despre Sanmartean : https://www.youtube.com/watch?v=F8g8S2td5ak

Edited by Empyro

"Profesionistii" despre Sanmartean : https://www.youtube.com/watch?v=F8g8S2td5ak

Cred ca ti-ai dat seama de ce nu a ajuns Sanmartean mai sus, are si el partea lui de vina,dar acesti experti din fotbalul romanesc care au promovat toate non-talentele la echipa nationala nu au fost in stare sa il vada in 10 ani...

De asta a ajuns Sanmartean sa joace fotbal la un nivel relativ inalt atat de tarziu, pana la 30 de ani a fost tratat ca un anonim in Romania...

Desi a venit raspunsul sper ca este pe masura pentru Sandu....chiar ma uitam la derby cand prezentau echipa si galeria lu dinamu striga traditionaul...lor cuvant la Sanmartean nu au gesticulat nimic!

s_18_sanmartean_2013.jpg

Nume complet: Lucian Iulian Sanmartean

Date nasterii: 13.03.1980

Locul nasterii: Bistrita

Inaltime: 1,76 m

Nationalitate: Roman

Pozitie: mijlocas, aripa stanga

Picior: stang

Valoare de piata: 400.000 €

Numar pe tricou: 18

Dupa cativa ani in care Ciobanul si l-a dorit foarte tare, transferul celui mai bun fotbalist al momentului - dupa parerea oracolului din Balcesti - s-a realizat. Sanmartean e al Stelei cel putin pana la terminarea sezonului.

Aducerea lui era necesara dupa plecarea lui Bourceanu, si dupa ce Keseru nu a reusit sa convinga ca poate ajuta suficient de mult Steaua.

L-am vazut jucand pe Sanmartean si afirm cu mana pe inima ca e tipul de jucator de talia marilor Nicolae Dobrin, Ilie Balaci, etc. Nu-l mantionez pe Gheorghe Hagi, pentru ca el a fost si inca este peste nivelul celor de pe vremea lui si a celor din prezent.

Odata cu venirea lui se vor rezolva problemele din atac, el fiind coordonatorul pe care Steaua l-a pierdut in favoarea turcilor de la Trabzonspor.

Bine ai venit, Lucian Sanmartean!

E de picior drept din cate stiu eu,nu stang. Un fotbalist,asta e cuvantul ideal pentru a-l caracteriza. Daca ar fi avut sub 30 de ani probabil ca ar fi fost o urmatoare lovitura de milioane pentru oier.Jucatorilor precum Sanmartean sau Szukala ar trebui sa li se prelungeasca contractele cat mai curand,cel tz 31 dec 2014,altfel vor fi ademeniti de alte cluburi din afara,poate nu la fel de galonate ca Steaua dar care cu siguranta au o potenta financiara superioara Stelei.

Edited by Il Padrino

Daca pleaca acum la arabi, Lucian face o eroare:

1. iese din circuitul echipei nationale

2. va deveni legat ca soarta de Piturca

3. e posibil sa dea de vreun jucator mai tembel care sa intre la rupere si sa ii incheie cariera in regim de urgenta.

Singurul avantaj al mutarii este cel financiar, insa ramane de vazut cat timp va dura si acesta.

Sign in to follow this  
Followers 0