Sign in to follow this  
Followers 0
rtj

Fotbalul romantic

8 posts in this topic

Cu totii am observat directia pe care a luat-o in ultimul timp fotbalul, sportul nostru preferat. Fie ca e vorba de bilete mult prea scumpe pentru un joc slab calitativ, decizii aberante a conducatorilor cluburilor indreptate de multe ori chiar impotriva suporterilor sau apartenenta la un sistem mincinos si corupt. Vrem nu vrem, pasiunea noastra s-a transformat intr-o industrie multi-miliardara, de aici si deviza cunoscuta in randul suporterilor adevarati (ultrasi si nu numai): "Against modern football!".

 

Totusi, in acest val ce tinde sa ne uniformizeze pe toti, exista suporteri si cluburi de fotbal care au reusit sa iasa din sistem. In acest topic se va vorbi despre cluburi de fotbal infiintate sau reinfiintate de fani, lupta acestora pentru castigarea identitatii pierdute, modul in care ei au ajuns sa isi influenteze echipa, dar si despre diferenta dintre trecut si prezent, mai ales la nivelul echipelor de talie mondiala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primul club care merita mentionat in acest topic este FC United of Manchester. Fondat in 2005, acesta este un raspuns al "diavolilor rosii" la adresa familiei Glazer, patronii colosului din Manchester, care au reusit sa transforme un club cu o istorie mare si suporteri pe masura intr-o afacere.

 

Pe scurt, foarte multi suporteri s-au simtit tradati si respinsi de noul proiect si s-au retras, fiind inlocuiti de turisti, arabi, indieni etc. Au hotarat sa schimbe ceva si au creat o echipa a lor, FC United care evolueaza in ligile inferioare semi-profesioniste din Anglia.

 

In 2005 au inceput in Liga a 9-a si au reusit sa promoveze 3 ani la rand. De 3 ani, insa, nu reusesc sa castige finala play-off-ului. Cu toate astea, suporterii o sustin in continuare, indiferent de scor, loc in clasament sau Liga.

 

FCUM_660x330.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desi mi-s total antipatici echipa si suporterii ei , mi se par un exemplu de urmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiindca am vorbit despre FC United of Machester, este absolut necesar sa ii pomenim si pe cei care au initiat acest "curent" impotriva fotbalului comercial.

 

AFC Wimbledon este primul club de fotbal care a spus "Nu!" industriei care tinde sa ne rapeasca pasiunea putin cate putin. Acesta este urmasul spiritual al "raposatului" FC Wimbledon, un club vechi, iubit de comunitatea din sud-vestul Londrei, cu o singura mare performanta: castigarea cupei Angliei in 1988 in fata mult mai titratei Liverpool.

 

Daca in cazul precedent suporterii "diavolilor" din Manchester au contestat politica administrativa a patronilor lui United, aici lucrurile stau putin mai grav. In 2003, FCW este mutata din Londra la Milton Keynes (un oras la circa 70 km de capitala) de catre noii patroni norvegieni si mai mult, i se schimba numele in Milton Keynes Dons in 2004. Aceasta schimbare de identitate a indemnat suporterii sa se regrupeze sub stindardul AFC-ului, club care in 9 sezoane a promovat de 5 ori din Liga a 9a pana in Liga a 4a (League Two).

 

Edited by rtj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fanii lui Union Berlin au doborat recordul! 27.500 de suporteri s-au strans pe stadion sa cante colinde

 

Inceputa in 2003, traditia suporterilor lui Union Berlin de a se aduna pe data de 23 decembrie pe stadion si de a canta colinde, a continuat si in acest an. Daca acum 10 ani, au participat doar 89 de suporteri, in acest an a fost doborat recordul, la eveniment participand 27.500 de suporteri!

 

http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=R_548B1HTIc

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=D33Tg6XXq_A...player_embedded

 

sursa:tikitaka.ro

Edited by rtj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0