Sign in to follow this  
Followers 0
Virgil

Basel - Steaua 1-1 (0-1)

30 posts in this topic

Ocaziile se razbuna in fotbal si o sa ni se intample acelasi lucru de o mie de ori daca nu ne indreptam greselile:

- preluari in care mingea sare din jucatori ca din coltul mesei

- oprirea fazelor de contraatac cu o pasa sau mai multe in spate

- gresirea a 90% din pasele decisive

- lipsa suturilor de la distanta

- lipsa patrunderilor prin centru cu driblinguri

- mentalitatea romaneasca de a baga "autobaza" in poarta dupa ce ai marcat

- lipsa concentrarii in fata portii

Apararea a facut tot ce a putut, jucatorii ofensivi trebuiau sa duca scorul la 2, 3-0 macar.

Nu stiu ce mai cauta Popa in primul 11, il baga doar ca sa ne faca nervi ? :thumbdown:

Credeam ca s singurul care a vazut la fel.

Nr de pase gresite ca in meciul de aseara din partea romanilor nu a mai vazut Liga asta si nici nu o sa mai vada.

Sa l scoti vinovat pe macedonean pentru golul de aseara e cireasa de pe tort.

Steaua asta a jucat aproximativ, pase aproximativ bune, suturi aproximativ bune, etc, exceptie facand Gardos si Szukala, si Stanciu in prima repriza, din 11.

Popa........pe langa toate prostiile facute in a doua repriza e vinovatul principal pentru glolul primit, de la el a plecat faza, dar toti tac malc si dua in Georgievski.

Edited by greenyes

in primul rand terminati cu faze cu tiganu' ca va dau ban pentru rasism.

Din cate stiu aceea este o expresie care apare chiar si in DEX.

Era o gluma coane ! :clap:

M-am gandit la asta. Dar ma astept la orice de la moderatori de vreo 2-3 luni incoace.

Cum, mai, cu fundul in poarta cand a luat gol in min 91 pe contraatac?? Asta-i buna! :)))

Asta cu "mentalitatea romaneasca de a baga "autobaza" e deja o placa expirata.

Mai ales la "Steaua lui Reghe", dar si la celelalte echipe romanesti care au jucat in EL, Petrolul, Pandurii, Astra. Ai vazut tu Pandurii cu fundul in poarta la Fiorentina? Ai vazut tu Steaua cu fundul in poarta la Schalke sau acasa cu Chelsea si Basel? C'mon!

Steaua tocmai de asta a pierdut 3 puncte acum, ca nu s-a inchis in ultimele 3 minute si s-a aventurat sa faca rahatul praf in min 91, intr-un meci in care 1-0 sau 2-0 era acelasi drac.

Faptul ca bagi autobaza in poarta nu inseamna ca nu ataci deloc. Inseamna ca mizezi numai pe contraatacuri, poate poate ciupesti ceva. Asa fac majoritatea echipelor mici cand joaca impotriva noastra.

In a doua repriza cu Basel Steaua nu a mai avut atacuri pozitionale in care sa urce mai multi jucatori, au pasat in jumatatea proprie fara folos si sens si apoi daca puteau dadeau drumul la un "contraatac".

Problema a fost ca noi de cativa ani incoace nu mai stim sa ducem la sfarsit contraatacurile. Si de asemenea daca nu esti in stare sa concretizezi contraatacurile din timpul meciului nu este recomandat sa incerci in prelungiri cand diferenta intre adversari si tine este de numai 1 gol. Trebuiau sa tina de posesie in prelungiri.

Cele mai cunoscute exemple de autobaza in poarta ale Stelei sunt Middlesbrough si Napoli. Daca vrei unul mai recent mai uita-te odata la returul cu Legia cand ne-am retras in aparare 60 de minute si poate imi mai vorbesti de "Steaua lui Reghe".

Si da am vazut meciurile cu Chelsea si Schalke si am vazut cum lui Tanase era frica sa faca un dribling si se intorcea spre poarta lui, cum dadeam foarte multe pase in spate cand nu era nimeni langa noi si cum nu existau idei de joc pentra ca am sacrificat postul de coordonator de joc pentru inca un mijlocas defensiv.

Din 11 jucatori avem patru pentru atac din care 2 sunt Tanase(2 meciuri bune din 10) si Popa(nici divizia c nu l-ar lua). Numai Stanciu si Piovaccari se zbat in atac.

Nu am vazut meciurile celorlalte echipe romanesti, eu imi sacrific orele de somn numai pentru Steaua, Romania si Barcelona, deci nu ma pot pronunta in privinta lor, desi stiu ca in campionat adopta tactica asta antifotbal cand le convine, de obicei cu noi.

am jucat la trecerea timpului.

cand iti propui sa aperi un amarat de gol atunci soarta iti este pecetluita.

daca continuam cu presing in jumatatea lor, daca ii presam atunci castigam sigur.

asta este ""tactica""lui Piturca, dai un gol si te retragi. oameni buni, jucam in secolul 21 unde principala aparare este atacul.

probabil si faptul ca bourceanu a jucat intr-un picior si la pauza a fost schimbat pintili. e posibil, dar cine spunea ca echipa este ca o masina foarte puternica si nu e nevoie sa schimbi piesele ca o strici? :)

fular-campionii

Sign in to follow this  
Followers 0