Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Tiberiu Florea

article_41971

23 posts in this topic

Echipa FCSTEAUA.RO ma ameninta cu scoaterea accesului de postare pentru ca am scris articole in nume personal! Din nou imi scot articolele de pe prima pagina...

 

V-am zis sa punem disclaimer la fiecare articol controversat si n-a vrut nimeni! V-am spus ca o sa ajungeti sa cerem disclaimer!

 

V-am rugat pe toti sa scrieti indiferent de opinii (pro-Becali, moderat, anti-Becali, pro-Lascar, moderat, anti-Lascar), si nu i-a convenit nimanui! Si acum e problema mea ca eu am ramas unul dintre putinii redactori?

 

Lupta cu cenzura de la FCSTEAUA.RO si FC Steaua continua! Exprimare libera, si o tara libera de neo-comunism si cripto-fascism!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sven Hassel spunea ceva de genu' nazistii bruni si nazistii rosii sunt la fel. In timpul perioadei "fasciste" a noastra n-a fost asa de rau ca-n timpul celei comuniste. Noi n-am avut fascism adevarat, ci doar ultra-nationalism.

 

Corneliu Zelea Codreanu era pro nationalism & ortodoxie si impotriva comunistiilor. Si nu avea idei fasciste. Ca mai tarziu miscarea a fost deturnata asta e altceva.

 

Romania n-a avut niciodata FASCISM! Dar am avut comunism care a nenorocit ce mai era de nenorocit din poporul asta.

 

Romania este Romania si nimic altceva. BASARABIA este/a fost Romania.

 

Aceasta campanie a ta este putin tembela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

serios?

nu mi-ai raspuns la intrebare din celalalt articol: in 1939 fascistii si comunistii au impartit polonia si au sarbatorit marsaluind impreuna. cu cine "tinea" generalul lascar atunci?

 

spune-mi te rog, pe parte de onoare, i-a spus lascar lui antonescu ca el nu crede si nu vrea sa participe pe front la inaintarea spre est? (cum atii au spus-o dupa ce au eliberat basarabia?)

 

pentru unu ca tine au murit strabunicii mei pe fronturi in 1917, bunicii au facut frontul pana in 1945 si puscarie dupa? sa vina unu sa spuna ca el e mare antifa si ca 23 august e prea putin si prea tarziu? si apropos, aia pe care ii numestu tu fascisti, de fapt erau nazisti. nazismul si comunismul au la baza idei aberante din marx si engels -- lupta de clasa -- si fiecare a aplicat-o dupa cum (nu) l-a dus capatana. unii au exterminat evrei, unii de toate neamurile, inclusiv de-ai lor.

 

revenind la 23 august, pentru cunostinta ta, a fost inceputul sfarsitului pentru elita culturala si militara din Romania. "elita" politica a primit ce a meritat pentru tradare. in 6 ani, toti aia care credeau ca daca il curata pe antonescu vor ajunge zei, au sfarsit in umilinta. chiar si comunisti autentici si patrioti (gen patrascanu).

 

prin ceea ce scrii pe aici, te descalifici singur. nu tre' sa te cenzureze nimeni. scarbesti si enervezi tu pe multi. ba chiar as propune "ban"...

 

ps. am citit dupa ce a scris EDNer, perfect de acord. in Romania nu a fost nici fascism, nici nazism, nici comunism. doar credita in Dumnezeu.

Edited by apa_plata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut dictatura militara si am participat la Operatiunea Barbarossa, o campanie fascista, alaturi de Hitler si Horthy. Si am macelarit Odessa.

 

Respect partizanilor italieni, sarbi, basarabeni.

 

Respect anti-fascistilor si anti-comunistilor de pretutindeni!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Antonescu a pus prietenia cu Hitler mai presus de interesul national. Orice fel de sentimente am avea fata de Antonescu, nu putem repeta aceeasi greseala.

 

Antonescu NU este un erou national. Operatiunea Barbarossa a fost o greseala la care NU trebuia sa participam. Ne vom uni cu Basarabia in momentul in care ne vom lepada de cripto-fascism.

 

Si in istoriografia romano-basarabeana Mihail Lascar va fi - asa cum este si normal - un erou national.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai mai termina cu istorigrafia romano-basarabeana. Pai aia au fost spalati pe creier in ultimu' hal! De romanii care-au fugit din Basarabia de ce nu zici nimic? De toti Romanii care-au fost nenorociti de "salvatorii comunisti" iarasi nimic?

 

Tu chiar nu intelegi ca nu ne intereseaza fascismul? N-am avut fascism si asta e doar spalare pe creier vestica!

 

In schimb comunistii au omorat o gramada de oameni!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Inafara faptului ca la ora asta, pe mine personal, nu ma intereseaza campania asta sau oricare alta de aceasta natura, as dori si eu sa intreb, care este diferente dintre a spune Basarabia pamant romanesc sau Romania pamant basarabean ?

Basarabia este denumirea unei regiuni istorice a Romaniei, adica o parte a acestei tari. Asadar, logica dicteaza ca o parte apartine unui intreg, dar un intreg nu apartine in parte unei parti ? :shutup2:

 

Diferenta dintre "Basarabia Pamant Romanesc" si "Romania Pamant Basarabean" e ca prima campanie evita sa spuna negru pe alb ca Operatiunea Barbarossa a fost o greseala, si ca ii respectam pe partizanii basarabeni care au luptat contra fascismului german (si, prin alianta, antonescian).

 

Si mai e o diferenta, si anume ca BPR nu a avut succes iar RPB va avea.

 

Hai mai termina cu istorigrafia romano-basarabeana. Pai aia au fost spalati pe creier in ultimu' hal! De romanii care-au fugit din Basarabia de ce nu zici nimic? De toti Romanii care-au fost nenorociti de "salvatorii comunisti" iarasi nimic?

 

A spune ca basarabenii sunt "spalati pe creier" sau rusi face parte din atitudinea ostila fata de ei (prosti, saraci, comunisti) din cauza caruia exista atatea conflicte. Nu sunt "spalati pe creier" asa cum nu sunt nici eu in momentul in care afirma ca Antonescu a fost un dictator si ca nu este unul dintre eroii acestui neam!

 

Daca n-am zis nimic despre ei nu inseamna ca nu-ti dau dreptate. Iti repet ca sunt si anti-comunist, nu doar anti-fascist...

 

Tu chiar nu intelegi ca nu ne intereseaza fascismul? N-am avut fascism si asta e doar spalare pe creier vestica!

 

In schimb comunistii au omorat o gramada de oameni!

 

Am studiat istorie din perspectivele: rusa, americana, romana. Toate au exagerari nationaliste (cea americana are cele mai putine exagerari pentru ca ei isi asuma greselile - inclusiv Vietnam, Iraq, etc.), dar cu siguranta adevarul este la mijloc intre istoria romaneasca si cea basarabeana. Ambele au dreptate in anumite privinte.

 

Iar basarabenii au dreptate cand spun ca Antonescu a fost un dictator militar, fascist prin comportament, prin politica, prin prietenia si alianta cu Hitler. Moldova ne va primi inapoi numai in momentul in care recunoastem ca n-ar fi trebuit sa ne aliem niciodata cu Hitler, asa cum a facut-o si Mihail Lascar!

 

Oricat de mult ati vrea voi sa complicati discutia, alianta cu Germania a fost o greseala si n-ar fi trebuit sa invadam URSS! Nu doar ca nu trebuia sa trecem Nistrul, nu trebuia sa trecem nici Prutul (NU alaturi de Hitler). Atata tot, sunt lucruri elementare, bine cunoscute in Europa de Vest si in America.

 

:steagro:

Edited by Tiberiu Florea

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bai serios ? Si nazismul / fascismul si colonialismul au creat doar bunastare ?

As vrea si eu sa-mi explice cineva cum e cu relatia de la intreg la parte si de ce este gresita o astfel de exprimare.

 

Fascismul si comunismul - doua ideologii criminale ce trebuie aruncate la groapa de gunoi a istoriei.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cat o sa mai permiteti pe forum confesiunile unei minti bolnave?

 

Raspuns demn de un fascist. Ai jignit, ai denigrat, ai facut asasinari de caracter, ai incercat din rasputeri sa cenzurezi. Te-ai impotrivit cu indarjire cand aici au fost promovate exprimarea libera, decenta si civilizatia. Ai refuzat dialogul cu clubul pentru ca stii ca vom reusi sa ne intelegem cu ei si sa facem toti impreuna (Nord, Sud, FCS, AISS, FC Steaua) lucruri bune pentru Steaua, si ca lucrurile vor merge de-acum incolo spre pace, nu spre conflict. Acea pace ne va permite sa cerem respectuos schimbarile in bine pe care le vrem pentru Steaua.

 

Dar tu ai adoptat o pozitie: cu Antonescu pana la moarte, anti-greco pana la moarte. O pozitie iresponsabila si fascista. La fel ca toti fascistii lumii te-ai luptat cu morile de vant (lucru pe care ti l-am spus din prima) si ai pierdut razboiul, lucru pe care-l va stii toata lumea indiferent de mesajele pe care le vei lasa aici. Iti doresti degeaba sa ai ultimul cuvant - toti oamenii moderati au urmarit dezbaterile dintre mine si tine si au vazut cine jigneste si cine vrea sa puna pumnul in gura.

 

Romania - Pamant Basarabean! Partizanii unionisti vor lupta etern pentru reintregirea nationala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Empyro, ma refeream la Romania, nu la nivel mondial. Dar, si la nivel mondial, comunistii sunt #1.

 

Poftim explicatia cu intregul: http://en.wikipedia.org/wiki/Subset

 

Extremele sunt rele. Dar, nici regimurile "democratice" de astazi nu sunt chiar bune. Din cate se vede, puterea e mai mult controlata de lobbisti, decat de dorintele poporului.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa faci lucruri extraordinare pentru club alaturi de Jiji si meemeee!

 

Oamenii de pe forum au vazut dezbaterea ta de ieri si ti-au raspuns intr-un mod negativ. Dar si aia era o conspiratie fascista.

De fapt se vede cat de sustinut esti. Dar tu traiesti in lumea ta.

 

Uniti spre Gigi Liber! Ca doar si el e Steaua!

Share this post


Link to post
Share on other sites
O sa faci lucruri extraordinare pentru club alaturi de Jiji si meemeee!

 

Cu Gigi n-am vorbit niciodata, dar am scris (aproape mereu critic) despre el pe acest site. Cu Mihai Stoica am vorbit foarte, foarte putin, dar sper sa vorbesc si in continuare despre cum putem schimba cu totii Steaua in bine. Si o sa-i cer sa opreasca acea actiune juridica impotriva site-ului nostru - ramane de vazut daca ma va asculta sau nu.

 

Tu continua sa denaturezi adevarul si sa incerci sa-i faci pe oameni sa ma urasca... S-a vazut destul de clar dintre noi doi cine e omul rezonabil si cine e extremistul.

 

Oamenii de pe forum au vazut dezbaterea ta de ieri si ti-au raspuns intr-un mod negativ. Dar si aia era o conspiratie fascista.

De fapt se vede cat de sustinut esti. Dar tu traiesti in lumea ta.

 

Acea dezbatere de ieri a primit un calificativ negativ (nota 2) in conditiile in care era un dialog intre mine si altcineva. Nu e deloc clar care dintre noi a contribuit mai mult la aprecierea proasta, si e foarte probabil ca tonul aprins al discutiei (la care si eu am contribuit) sa fi fost factorul decisiv. Sper ca viitoarele episoade din cadrul acelei rubrici sa fie pe un ton mai politicos!

 

Nu e vorba ca sunt "sustinut" sau nu... nimeni nu ma "sustine" 100%, toata lumea e de acord cu mine intr-o proportie mai mare sau mai mica. Si cu cat oamenii sunt mai rezonabili, cu atat isi dau seama ca eu n-am facut decat lucruri elementare, toate cu interesul FCS, AISS, si FC Steaua pe primul plan.

 

Uniti spre Gigi Liber! Ca doar si el e Steaua!

 

Asa... ironii, insinuari (ti-am zis eu vreodata ca vreau ca Gigi sa fie liber?). "si el e Steaua" ... posteaza tot paragraful din articolul "Steaua suntem noi", de ce nu o faci? Ti-e frica sa nu se vada ca e un paragraf obiectiv la adresa lui Gigi care recunoaste meritele si critica ce e de criticat? E mai usor sa lansezi flegme, nu?

 

De cate ori vrei sa-ti mai zic ca TE LUPTI CU MORILE DE VANT? A fost un razboi, l-ai pierdut... site-ul are multi vizitatori si va avea din ce in ce mai multi, redactorii vor reveni, si asa mai departe. Actiunile mele au provocat haos dar nu eu mi-am dorit haos, ci toti extremistii care n-au putut sa convietuiasca unii cu ceilalti. Gata, s-a terminat. E pace si prosperitate.

 

Nu mai insista, ca oricum ai da-o nu poti sa iesi bine din acest conflict.

Edited by Tiberiu Florea

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fascismul si comunismul - doua ideologii criminale ce trebuie aruncate la groapa de gunoi a istoriei.

 

Fascismul e doctrina, nu ideologie. Ideologii nascute din fascism pot fi nazismul si legionarismul.

 

Socialismul e doctrina, comunismul e ideologia.

 

Toate ca toate, da' ce-a scris CZC despre democratie e valabil si in zilele noastre.

Edited by blindius

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fascismul e doctrina, nu ideologie. Ideologii nascute din fascism pot fi nazismul si legionarismul.

 

Socialismul e doctrina, comunismul e ideologia.

 

Toate ca toate, da' ce-a scris CZC despre democratie e valabil si in zilele noastre.

 

Zi-le cum vrei... fascismul si comunismul sunt episoade ale istoriei europene de care trebuie sa ne debarasam.

 

Am citat din Mussolini eu insumi intr-un articol precedent si am spus ca democratia e minunata in teorie, dar in practica e o greseala. Churchill spune ca e cel mai prost sistem de guvernare posibil, mai putin toate celelalte sisteme care au fost incercate. Nu sunt tocmai de acord nici cu el.

 

In momentul de fata insa, tot ce-mi doresc eu e o tara reintregita, europeana, fara cripto-fascism si fara neo-comunism, fara cultul lui Antonescu sau al lui Ceausescu. Si cred ca sunt multi oameni cu capul pe umeri, atat in Romania cat si in Basarabia, care vor fi de acord. Impreuna putem da o palma tuturor extremistilor, de la Vadim la Voronin.

 

Apropo blindius, acum ca e in sfarsit libertate, civilizatie, liniste pe site, am aprecia cu totii noi articole din partea ta daca ai timp si chef!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Empyro: daca imi permiti, voi continua cu ideea mea ca fascismul e doctrina. Intr-adevar, a izvorat din ultra-nationalism. Din cercetarile mele, am avut lucrare de licenta " Fascismul, o doctrina revolutionara sau ultraconservatoare?", cam cu concluzia respectiva am ramas.

 

Si-n dex tot ideologie apare, dar am dubii asupra corectitudinii. De fapt, nu-s deloc de acord cu dex-ul in aceasta privinta!

Coordonatorul lucrarii era la vremea respectiva al doilea evreu din Romania la nivel de reprezentare, nu vorbesc despre putere financiara.

Edited by blindius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze pentru dublu-post: ia uite, Empyro, ce spunea CZC, despre ce vorbesc eu. Spune-mi tu ca nu-i adevarat!

 

4. Democratia pune in imposibilitate pe omul politic de a-si face datoria către neam.

Omul politic de cea mai mare bu năvointă devine in democratie sclavul partizanilor săi, intrucat, ori le satisface poftele personale, ori acestia ii distrug gruparea. Omul politic trăieste sub tirania si permanenta amenintare a agentului electoral. El e pus in situatia de a alege: ori desfiintarea muncii sale de o viată, ori satisfacerea partizanilor. Si atunci omul politic le satisface poftele. Dar nu din buzunarul său, ci din buzunarultării. Crează posturi, functii, misiuni, comisiuni, sinecure, toate puse in sarcina bugetului tării,care apasă tot mai mult pe spinarea, din ce in ce mai istovită, a poporului.

 

5. Democratia este incapabilă de autoritate. Pentru că ii lipseste puterea sanctiunii. Un partid nu ia măsuri in contra partizanilor lui, trăind din afaceri scandaloase de milioan e, din hotie si pradă, de frică să nu-i piardă. Nici impotriva adversarilor, defrica acestora să nu-i demaste propriile afaceri si incorectitudini.

 

6. Democratia este in slujba marii finante. Din cauza sistemului costisitor si a concurentei dintre diferite grupări, democratia cere să fie alimentată cu bani multi. Ca o consecintă firească ajunge sluga marii finante internationale ******* care o subjugă, plătind-o.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema se pune la modul urmatorul totusi. Da... sunt destui romani nostalgici dupa comunism si gata sa treaca cu vederea crimele acelui regim (din toate tarile in care a fost implementat el), insa aproape toti romanii inteligenti (mai putin "elita" de stanga) sunt anti-comunisti. Intre romanii cu scoala, anti-comunismul e norma.

 

Ne lipseste acum si anti-fascismul. A nu-l considera pe Antonescu (care - in ciuda tuturor faptelor bune pe care le-a facut este un dictator militar, prieten si aliat cu Hitler, criminal de razboi) un fascist e o atitudine ce nu poate fi clasificata altfel decat cripto-fascista. E atunci cand ai simpatii fasciste si nu vrei s-o recunosti. Si Basarabia nu ne va primi niciodata inapoi cat timp nu spunem lucrurilor pe nume si cat timp nu recunoastem meritele partizanilor moldoveni.

 

Romania si Republica Moldova sunt, intr-un anumit sens, ca Croatia si Serbia. Iar noi (din pacate) suntem Croatia... Desi greseli s-au comis de ambele parti (cea fascista si cea comunista), croatii au gresit mai mult decat sarbii. Romanii au gresit mai mult decat basarabenii. Asta e adevarul istoric, si el va iesi la suprafata oricum.

 

Fara neo-comunism si fara cripto-fascism! Fara Ceausescu, fara Antonescu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da' cu Ceasca ce ai? Ca cea mai rea perioada a fost cam pana sa vina el. Cand aia de origine evreiasca veniti de la Moscova tineau fraiele tarii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da' cu Ceasca ce ai? Ca cea mai rea perioada a fost cam pana sa vina el. Cand aia de origine evreiasca veniti de la Moscova tineau fraiele tarii.

 

 

oare? :)) da in perioada 1980-2004 cum a fost?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da' cu Ceasca ce ai? Ca cea mai rea perioada a fost cam pana sa vina el. Cand aia de origine evreiasca veniti de la Moscova tineau fraiele tarii.

 

In ciuda faptelor bune (metrou, infrastructura, datorie externa, opozitie fata de Moscova), Ceausescu a fost un dictator de care trebuie sa ne detasam pentru un viitor civilizat si european.

 

Tiberiu, comparatia cu Serbia/Croatia este foarte deplasata. Pana acum ne-am expus opinii, am facut politica, ne-am si distrat, dar chiar nu inteleg ce legatura au toate astea cu Steaua. :wall:

 

Comparatia nu este deplasata deloc... Croatia are un trecut fascist pe care nu vrea sa si-l asume asa cum Serbia are un trecut comunist pe care nu vrea sa si-l asume. La fel ca Romania si Moldova! Diferenta dintre noi si ei este ca sarbii si croatii chiar sunt popoare diferite, separate de religie (catolici si ortodocsi). Noi si basarabenii suntem acelasi popor inclusiv prin religie (chiar daca romanii fac parte din BOR si basarabenii sunt Russian Orthodox - la fel ca mine). Dar nu putem sa ne reunificam pana cand nu ne detasam complet de Antonescu. Nu ne vor accepta niciodata pana nu ne dezicem de cripto-fascism.

 

oare? :)) da in perioada 1980-2004 cum a fost?

 

Naspa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perioada 1980 - 2004 nu se compara cu inceputurile comunismului, cand oamenii au fost deportati, ucisi si "reeducati". Niciodata in istoria noastra de mii de ani n-am suferit ca atunci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0