Posted August 31, 2013 · Report post Salut, nu sunt un bun cunascator al fenomenului fotbalistic dar uitandu-ma la stiri am observat ca in tribunele echipei FC Steaua este prezent drapelul statelor confederate ale americii cat si drapelul Marii Britanii . Intrebarea mea este daca aceste doua steaguri au vreo semnificatie pentru voi? si daca da imi puteti spune si mie ce semnificatie au ? Imi cer scuze daca v-am deranjat cu aceste intrebari sau daca locul acestora nu este aici. Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2013 · Report post Salut, nu sunt un bun cunascator al fenomenului fotbalistic dar uitandu-ma la stiri am observat ca in tribunele echipei FC Steaua este prezent drapelul statelor confederate ale americii cat si drapelul Marii Britanii . Intrebarea mea este daca aceste doua steaguri au vreo semnificatie pentru voi? si daca da imi puteti spune si mie ce semnificatie au ? Imi cer scuze daca v-am deranjat cu aceste intrebari sau daca locul acestora nu este aici. Pai primul steag a reprezentat sudul Statelor Unite in Razboiul Civil si de aceea este preluat si de ultrasii ce se afla in Peluza Sud a stadionului lor, cum e si la noi. Am vazut asta si la alte echipe de la noi (Craiova), dar si in strainatate. Cat despre steagul Marii Britanii, nu stiu, probabil e afisat datorita culorilor. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2013 · Report post steagul confederal este folosit din motive politice. sudistii din razboiul civil american sustineau sclavia. in general acest steag il arboreaza peluzele care sustin si adopta doctrina extremei dreapta. the union jack sau drapelul marii britanii este folosit de multe peluze ca omagiu sau in semn de respect fata de medelul casual britanic, model ce a inspirat si continua sa o faca peluzele din toata europa atat din punct de vedere huliganic dar si ca stil vestimentar. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2013 · Report post Sunt 2 steaguri vechi care reprezinta ceva si au o anume simbolistica ... Drapele foarte reusite ... Vechi de sute de ani .... In simbolistica unei galerii si nu numai, reprezinta traditia, dominatia si lupta pentru o cauza .... E drept ca pentru cauze diferite ... Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2013 (edited) · Report post Sunt 2 steaguri vechi care reprezinta ceva si au o anume simbolistica ... Drapele foarte reusite ... Vechi de sute de ani .... In simbolistica unei galerii si nu numai, reprezinta traditia, dominatia si lupta pentru o cauza .... E drept ca pentru cauze diferite ... Scuzati-ma pentru off-topic , dar trebuie sa-i raspund domului... Cred ca omul intreba ce exact ce inseamna steagurile alea, pentru ce cauze erau arborate , ce simbolistica au, adica exact ce a explicat Dragos. Cred ca ce ai spus tu stia si el inainte sa puna intrebarea. Edited September 25, 2013 by iNsTiGaToR Share this post Link to post Share on other sites