Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Tiberiu Florea

Departamentul de Comunitate

43 posts in this topic

axl, cand termini regulamentul de moderare te rog sa adaugi link-ul respectiv in primul post din acest topic (poti sa-l editezi).

Documentul este aici: https://docs.google.com/a/fcsteaua.ro/docum...xSLgQkBjQrDbdvg si cand esti gata te rog sa-l faci vizibil pentru toata lumea.

Daca este nevoie vom crea si un link scurt la el, de forma www.fcsteaua.ro/regulament

Te rog sa incluzi in regulament acele exemple concrete de care am discutat, si la care mi-ai dat urmatoarele raspunsuri:

- "spurcatii" (dinamovist) + "tiganii" (rapidisti) OK, "ciorile" (rapidisti) NU

- "****" Rapid/Dinamo/Gigi/MM - NU

- simbolistica cu Antonescu, CZC, cruci celtice OK, zvastici, secera si ciocan, Hitler NU

Sunt constient ca aceste exemple nu pot cuprinde toate cazurile care vor aparea, dar ar fi OK sa acoperim din start acele cazuri elementare care vor fi discutate destul de frecvent.

Edited by Tiberiu Florea

Echipa moderatoare este:

axl

drvladyk

Empyro

LDS

mariusmihet

choli

Harald

Cu acces la moderare dar fara statut de mod:

Lari

Marius

Uram bun venit in echipa lui Harald! Succes si putere de munca!

Edited by axl

axl m-a anuntat astazi ca din motive personale nu mai poate continua activitatea de moderator-sef FCS. Ii multumesc pentru ajutorul pe care ni l-a oferit pana acum, si sper sa ramana cel putin un membru al acestei comunitati.

Pe baza nivelului de implicare si a activitatii prestate pana acum am decis ca noul moderator-sef sa fie Empyro (daca nu se intampla nimic grav, cel putin pana la 30 Sep. 2013).

Sper ca Empyro va reusi sa pastreze intreaga echipa de moderare, sa reuseasca sa se inteleaga cu toti ceilalti mozi inclusiv cu drvladyk (deoarece ei doi au avut divergente de opinie in trecut), si sa creasca echipa in asa fel incat sa pastram diversitatea de perspective din cadrul ei. Daca in viitor se va repeta situatia in care moderatorii FCS sunt perceputi / se comporta ca o clica, voi interveni pentru remedierea situatiei.

Succes la moderare!

OK, revenind la subiect:

Empyro m-a anuntat privat ca un nou moderator este user-ul besliud. Bun venit in echipa si spor la moderare.

Il rog pe Empyro sa preia responsabilitatea moderarii acestui thread si sa faca aici orice anunturi viitoare vor mai exista!

Sper ca Empyro va reusi sa pastreze intreaga echipa de moderare, sa reuseasca sa se inteleaga cu toti ceilalti mozi inclusiv cu drvladyk (deoarece ei doi au avut divergente de opinie in trecut),

Ce divergente au fost si ce pareri am avut despre pozitia de mod sef stii prea bine. Dar, atata timp cat empyro s-a anuntat dispus sa se inhame la treaba asta (singurul de altfel), nu am de ce sa comentez sau sa-i pun bete-n roate. Ii doresc mult succes.

Salutari tuturor. Cu a spus si Tiberiu, din motive personale nu mai pot aloca atat de mult timp internetului in general si site-ului in particular, deci este foarte firesc sa renunt. Urez mult succes tuturor!

Necesitatea transparentei va conduce in perioada urmatoarea la concentrarea eforturilor echipei fcsteaua.ro spre finalizarea noului regulament. Pentru a compensa acest lucru si a putea suplini eficient eventualele plecari din echipa, am fost nevoiti sa suplimentam numarul de moderatori.

Acestia se regasesc in persoanele lui Arsenal1886Steaua1947 si White_R. Bine ati venit si mult succes!

As dori sa fac un apel la intelegere si rabdare in privinta capacitatii de moderare a echipei ; orice om nou care ni se alatura are nevoie de un ragaz pentru acomodare si instruire. Ne aflam intr-un moment delicat, de tranzitie, pe care-l vom depasi mult mai repede cu ajutorul vostru, al utilizatorilor. Va multumim anticipat !

Edited by Empyro

Cu scuzele de rigoare lui Empyro si Tiberiu, carora le-am promis ca ajut, conditia mea medicala si sociala in acest moment ma impiedica sa o mai fac.Demisionez din functia de moderator al acestui site si va doresc succes in continuare. Numai bine si Hai Steaua (libera sau nu).

Bazandu-ma pe discutiile pe care le-am avut pana acum cu moderatorii, consider ca motivele renuntarii lui drvladyk nu sunt cele reale. Sunt aproape 100% convins ca renuntarea ta este legata de doua episoade recente din cadrul echipei FCS.

1) drvladyk l-a atentionat pe redactorul-sef (Joga Bonito) sa schimbe tonul postarilor sale de pe un thread. drvladyk a considerat ca Joga Bonito nu a ascultat apelul, si in consecinta l-a sanctionat pe Joga Bonito cu 10%. Deoarece drvladyk in continuare nu a fost multumit de postarile lui Joga Bonito, acesta a procedat la a-i aplica BAN pe site-ul FCSTEAUA.RO fara niciun avertisment.

Empyro m-a anuntat privat ca drvladyk l-a banat pe Joga Bonito (lucru problematic, deoarece redactorul-sef are nevoie de acces la forum pentru a-si desfasura activitatea) si ca va remedia situatia (adica va ridica BAN-ul si va discuta cu drvladyk explicandu-i ca trebuie sa avem grija cu deciziile care privesc alti membri ai echipei FCS si ca ele nu trebuie aplicate cu atata usurinta).

Din cauza unor probleme tehnice, a doua zi Joga Bonito inca era banat pe FCS si a considerat aceasta situatie complet incorecta si jignitoare, anuntandu-ma privat ca nu va mai continua ca redactor-sef. Eu i-am spus lui Joga Bonito ca drvladyk a procedat gresit, ca Empyro ar fi trebuit sa remedieze situatia, ca BAN-ul ii va fi ridicat, si ca drvladyk in mod normal ar trebui sanctionat prin ridicarea statutului de moderator.

Cu toate acestea, l-am rugat pe Joga Bonito sa imi faca o favoare personala si sa sprijine ignorarea abuzului / greselii lui drvladyk, in asa fel incat acestuia sa-i fie acordata o a doua sansa si sa continuam cu totii in cadrul echipei FCS. Deoarece Joga Bonito si drvladyk in continuare nu s-au putut intelege, nu am primit un raspuns ferm in aceasta privinta. In cele din urma atat Joga Bonito cat si drvladyk au ramas in echipa FCS.

Eu am considerat aceasta situatie ca fiind o greseala din partea lui drvladyk (care a reactionat exagerat la postarile lui Joga Bonito). Moderatorul-sef (empyro) a considerat aceasta situatie ca fiind o incercare a lui Joga Bonito de a interveni in deciziile echipei moderatoare. Le-am comunicat ulterior atat lui Empyro cat si lui drvladyk ca in acel conflict Joga Bonito e cel care a avut dreptate, si ca drvladyk ar trebui sa considere ca a ramas moderator datorita intelegerii lui Joga Bonito.

Cred ca aceasta situatie l-a antagonizat pe drvladyk si a contribuit la decizia lui de a renunta la moderare.

2) Am aflat ca Empyro si drvladyk au incercat sa ajute un utilizator al FCSTEAUA.RO stergandu-i acestuia postarile injurioase inainte ca ele sa fie vazute de restul membrilor forumului in loc sa-l avertizeze / sanctioneze corespunzator. E posibil ca acest comportament sa se fi produs inclusiv pentru ca s-a creat impresia ca eu as dori ca respectivul utilizator sa primeasca un tratament preferential, lucru neadevarat.

Dupa ce am fost sesizat de aceasta incalcare a principiilor FCS, i-am informat atat pe Empyro cat si pe drvladyk ca asemenea favoritisme nu sunt acceptabile, si ca in viitor ele nu vor mai fi tolerate. Le-am atras, de asemenea, atentia, ca este inacceptabil ca un grup de moderatori sa colaboreze in vederea comiterii sau musamalizarii unui abuz, si le-am cerut sa confirme ca astfel de comportamente nu se vor mai repeta.

Consider ca si aceasta situatia a dus, direct sau indirect, la decizia lui drvladyk de a se retrage de la moderare (desi a invocat alte pretexte).

In concluzie:

- ii rog pe Joga Bonito, drvladyk, Empyro, sa intervina aici daca am descris incorect cele 2 situatii

- il rog insistent pe Joga Bonito sa ma ierte pentru ca am fost nevoit sa fac primul episod public fara aprobarea lui, dar consider ca atat el cat si eu nu avem nimic de ascuns, asa ca sper sa depasim acest moment

- il rog pe drvladyk sa ramana moderator al forumului FCS, intelegand ca tot ce i se cere este respectarea principiilor FCS

- il rog pe Empyro sa ramana moderator-sef al forumului FCS, intelegand ca tot ce i se cere este respectarea principiilor FCS

- ii rog pe toti cei implicati sa evite repetarea unor astfel de situatii.

Desi sper ca toti cei implicati in aceste evenimente vor continua sa ocupe functiile pe care le ocupa in momentul de fata, sunt constient ca unii dintre ei s-ar putea sa ma anunte ca vor sa renunte la responsabilitatile pe care le au. Consider ca astfel de gesturi ar fi complet iresponsabile data fiind increderea care li s-a acordat pana acum si care li se va acorda in continuare, si ca daca ar face astfel de gesturi ar periclita intr-un mod real viitorul site-ului FCS.

Acestea fiind spuse, daca sunt pus in situatia de a ramane fara membri cheie ai echipei FCS, vom merge mai departe cu ceilalti membri ai echipei in orice mod va fi posibil (inclusiv, daca e nevoie, fara moderare la forum si cu putine articole publicate pe site) pana cand vom gasi alti utilizatori dornici sa-i inlocuiasca si sa respecte principiile de baza ale FCS.

Repet apelul pe care l-am mai facut si altor membri ai echipei: discutati in privat numai acele aspecte care ar putea fi facute publice fara sa aveti de ce va jena. Regret ca echipa moderatoare m-a adus in situatia de a publica lucruri care ar fi trebuit sa ramana private, dar nu pot tolera ascunderea adevarului despre functionarea echipei noastre.

Ii multumesc lui drvladyk pentru colaborare si mana de ajutor pe care ne-a intins-o. Tiberiu esti gresit informat in privinta incidentului si cu atat mai mult asupra lui Vlad, care nu a participat la "abuzul" comis prin clementa aratata lui Toronto.

Eu am asteptat sa ma consult si sa iau o decizie asupra sanctiunilor care urmau a-i fi acordate acestui user.

Cu aceasta ocazie tin sa mentionez ca renunt la postul de moderare si le urez succes celor care vor continua munca inceputa de mine si de echipa mea.

Edited by Empyro

Am inteles. Marius Mihet si Empyro nu mai sunt in echipa de moderare. Momentan forumul nu are un moderator-sef. Cei care inca au acces de moderator sunt rugati sa faca ce pot in continuare. Daca nu va exista suficienta implicare in acest sens forumul va ramane prost moderat sau moderat deloc pana la gasirea de alti voluntari interesati sa modereze impartial, pe baza principiilor FCS.

In urma discutiilor pe care le-am avut cu echipa de moderatori, am tras urmatoarele concluzii:

1) Motivele plecarii lui drvladyk nu au nicio legatura cu problemele pe care le sesizasem eu. Astept ca drvladyk sa explice cu mai multe detalii de ce anume vrea sa paraseasca echipa de moderatori.

2) Conflictul dintre Joga Bonito si drvladyk fusese de fapt solutionat complet si nu era nevoie ca el sa fie redeschis. Il las pe moderatorul-sef sa detalieze cum a fost solutionat acest conflict.

3) In privinta episodului de "favoritism" mentionat de mine, moderatorul-sef hotarase deja sa aplice sanctiunile necesare, si le-a si aplicat intre timp (ban 60 zile SteauaToronto)

Ii propun lui Empyro sa fie in continuare moderator-sef si lui Marius Mihet sa fie in continuare moderator. Imi cer scuze pentru neintelegerile create, si sper ca pe viitor sa reusim sa comunicam mai bine pentru evitarea acestor tipuri de neplaceri. Dat fiind punctul 2) de mai sus, thread-ul inutil despre "criza echipei" si acel conflict deja incheiat va fi mutat la cosul de gunoi.

Imi vine sa dau cu ceasca de cafea de pereti.

Mari multumiri grupului vesel. Cu ocazia asta o sa readucem site-ul la sapa de lemn.

Tiberiu, motivele sunt exact cele pe care le-am spus. Pur si simplu mi se reproseaza ca vin acasa si stau numai cu nasu aici, de exemplu, am inceput un nou job si sunt f obosit si stresat, am cumva si impresia ca sunt prins la mijloc intre asa numitele tabere de pe forum, nu mai am rabdare... Nu consider ca mai pot ajuta. Empyro are( avea) nevoie de oameni pe care sa se poata baza, iar eu am sa intru mai rar. Cam asta ar fi ceea ce i-am explicat lui empyro aseara inainte sa iau decizia, scuze ca nu am vb si cu tine dar nu erai on. Nu are legatura cu joga sau toronto( apropo nu a facut empyro nici un abuz acolo ) ci cu modul in care ma simt eu. Iau si niste pastile de tensiune de ceva vreme, si vreau sa evit un stress suplimentar. Nu inteleg de ce atatea discutii, stiti ca spun cand am ceva de spus.

Dupa demisia din functia de moderator a lui Marius , o voi inainta si eu pe-a mea. Nu pot sa ma mai ocup de aceasta activitate in perioada urmatoare.

Conform ierarhiei noul moderator-sef intermiar si cel mai experimentat din grup este Choli, daca acesta doreste sa accepte postul va fi numit un nou moderator-sef de catre un nou director executiv. (Ce tare suna, am folosit mai multe nou-uri in exprimare, decat apar in reclamele la telefonie mobila) :)

Urez succes colegilor mei moderatori si am incredere in voi. :alcoholic:

Edited by Empyro

Imi place linistea care s-a instaurat pe forum. Meritul ii apartine lui Tiberiu Florea, dar si altora: Empyro, Marius Mihet, etc.

Da, dar pentru cat timp?

Daca tot au dat sanctiuni mari trebuiau sa-si asume raspunderea pentru ele, nu sa dea bir cu fugitii.

In maximum o saptamana o sa reinvie circul si noi n-avem moderatori. Sunt curios atunci meritul cui o sa fie...

Sign in to follow this  
Followers 0