Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Tiberiu Florea

Standardele editoriale FCSTEAUA.RO

4 posts in this topic

Va rugam sa postati aici intrebari / nelamuriri / sugestii despre ce constituie exprimari acceptabile pe site-ul suporterilor FCSTEAUA.RO.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exemplu concret:

 

Choli a scris, despre Mache, "...si un sclav onanist (dovedit)" (trecem peste faptul ca expresia originala era "labagiu"; a fost editata tocmai din considerente de limbaj).

 

2 probleme:

 

- Mache este cel care transmitea conducerii toate discutiile informale dintre jucatori. Cum ar trebui sa ne exprimam profundul dispret pentru un astfel de personaj? Intreb, intrucat "sclav" este unul dintre cele mai blande epitete care-mi vin in minte.

 

- este un onanist dovedit, indiferent de cum ne-am raporta fata de aceasta apucatura. Omu' s-a masturbat intr-un live chat cu o tipa, iar respectiva a facut publica filmarea.

 

De ce este, asadar, mult sub standarde, expresia "sclav onanist"?

 

Pentru a evita eventualele controverse, imi afirm public, inca o data, adeziunea la orice proiect care are ca obiectiv ridicarea nivelului de discutii de pe acest site.

 

Opinia mea e ca, in unele cazuri, grobianismul celor care controleaza destinele Stelei depaseste cu mult limitele chestiunii "limbaj civilizat".

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, incep prin a preciza ca pana acum habar n-aveam cine este acest "Mache". Deci multumesc pentru context.

 

Mi se pare ca referirile la activitatea sexuala (orientare, frecventa, perversiuni, parteneri, etc.) a oamenilor despre care scriem nu-si au locul deloc pe prima pagina a site-ului. Autorii pot sa vorbeasca despre activitatea lor care priveste in mod direct clubul Steaua, jucatorii, suporterii, si asa mai departe. Deci nu conteaza daca spunem ca e "labagiu", "onanist", "se masturbeaza", etc. Nu suntem pe click.ro... Ce urmeaza? Sa zicem ca are celulita?

 

Despre "sclav", spune-mi tu un jurnalist respectabil care se refera la cineva ca "sclav" in articolele sale. Arata-mi in presa romaneasca sau straina CIVILIZATA unde se vorbeste pe tonul asta, si putem sa continuam discutia atunci. Mi se pare ca ne-am obisnuit prea mult sa ne tiganim cu altii, si chiar daca ei or fi si mai jos decat noi asta nu inseamna ca trebuie sa lansam si noi scuipati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0