blindius

Barclays Premier League

307 posts in this topic

Doar atat baieti: ADNAN JANUZAJ, daca aveti cont pe soundcloud va invat si cum se pronunta.

Mi-era dor de Kellerman pe acest topic.

In doua etape revine Suarez si s-a terminat smecheria. Cred ca titlul de golgeter va fi o lupta intre Giroud si RvP. Rooney pare si el in forma buna.

Mai stiti ceva despre BPL la televiziunile din Romania? Am inteles ca in Ardeal se poate vedea Digisport Hungary, astia transmit competitia.

S-a pisat Shelvey pe Liverpool aseara. :))

Ce minte-ti trebuie sa il dai pe Shelvey si tu sa joci in continuare cu umbra lui Gerrard?!

Nu ca Man United ar fi jucat vreodata cu umbre de jucatori doar pentru ca au fost emblematici mileniul trecut. :D

Edited by David

Gerrard a fost cel mai bun mijlocas al lui Liverpool in sezonul trecut, cu tot cu Shelvey in lot. :D Din martie nu a mai pierdut Liverpool. Anu' asta nu au cupe europene... if you know what I mean.

Nu ca Man United ar fi jucat vreodata cu umbre de jucatori doar pentru ca au fost emblematici mileniul trecut. :D

Parca noi am mai castigat niste campionate ceva cu Scholes si Giggs, da' voi :)

Voiam sa-ti raspund cu o ironie, da' nu mai pot dupa ziua de azi :)) Sper ca si asa praf cum suntem anul asta sa terminam peste aia de au doar istorie :D

Rezervele lui United au batut 1-0 pe Liverpool. Ce umilitor...

...in Cupa Ligii. Ca in campionat voi v-ati luat-o cu 1-0, cu titulari cu tot.

Titularii lui manure au pierdut cu West Brom, acasa, pe Old Trashford. Si e pe locul 12. Ce umilitor...

Edited by Anfield

In momentul de fata Liverpool, cu 1 meci mai putin, e cu 6 pozitii peste ''cea mai buna echipa din lume''.

Apropo, ce s-a intamplat in meciul cu WBA? Au fost cumva ametiti de respiratia lui Tamas?

Last 5 PL games:

Liverpool: WWWDL

Arsenal: WWWWW

Tottenham: WLWWD

Man City: LWWWL

Man United: LMFAO

:oops:

Moyes, the chosen one! :))

Edited by Anfield

Last 5 PL games:

Liverpool: WWWDL

Arsenal: WWWWW

Tottenham: WLWWD

Cam astea sunt echipele cu care ne batem la titlul anul acesta.Dar cu Suarez abia revenit si cu pofta de joc care o are, ne putem numi fular-campionii

Tunarul Jack Rowley a jucat la Manchester United din 1937 pana in 1954. Este pe locul 3 in topul marcatorilor all-time ai echipei cu 211 goluri. Aceasta performanta a fost reusita in 424 de meciuri!

Wayne Rooney are un nume asemanator...Rowley - Rooney (doar cele doua litere din mijloc din totalul celor 6 difera) dar si cifre extrem de apropiate. Momentan se afla pe locul 4 in topul marcatorilor cu 207 reusite. Are cu 4 mai putine decat Rowley intr-un total de 420 de partide... de asemenea cu 4 mai putine decat Rowley.

Eu unul sper ca aceasta coincidenta sa mearga pana la sfarsit, ca Rooney sa marcheze exact 4 goluri in urmatoarele 4 meciuri pentru a avea cifre similare!

Posteaza si aici filmuletul si cateva cifre despre cel care probabil este cel mai talentat playmaker englez din toate timpurile, te rog.

Sau mai degraba la istoria fotbalului daca topicul asta e dedicat Premier League 13-14.

Edited by Empyro

Sigur! Mai jos doar o parere...

E suficient ca unii stim ce jucator mare a fost...

Daca ar fi sa numesc pe loc cel mai supraevaluat fotbalist al tuturor timpurilor mi-ar fi foarte usor. Cel mai subapreciat...hmm...tindeam multa vreme spre Scholes. Dar mi-am adus aminte de unul pe care l-am prins decat pe final de cariera si pe care l-am putut vedea in maxim 10-12 meciuri integral...in rest, la rezumatele de luni noaptea de pe TVR2 cand puteam vedea ce se-ntampla in Anglia. Da, eram in anul 95, era plin la cablu de nemti la DSF, RTL si SAT1, sau de italieni pe programele Mediaset. TVR mai transmitea din Spania EL Clasico...dar Anglia era o necunoscuta...pana sa vedem acele rezumate din campionatul cu 22 de echipe.

Incercand sa analizez iar si iar jocul lui Messi mi-a picat fisa...am mai vazut asa ceva atunci. Un jucator care ii semana si la fizic, si la figura si ca stil de joc. Un jucator care marca tot in stilul argentinianului, cu driblig scurt, si executie rapida. Avea si ambele picioare. De fapt la Messi golurile par foarte simple, un sut pe langa portar si acesta din urma pare ca se arunca tarziu...de fapt executia rapida face ca portarul sa vada mingea tarziu.

Despre Peter Beardsley vorbesc. Jucatorul la care ma gandeam naucit de somn in drumul spre scoala marti dimineata desi Shearer era cel cu golurile. Jucator care la 22 de ani, in 83 ajunge la prima mare echipa in cariera, Newcastle United, coechipier cu batranul Kevin Keegan, fost dublu castigator al Balonului de Aur si mare legenda a primului mare Liverpool al epocii moderne. Dupa 4 ani extraordinari acolo este adus de Kenny Dalglish la marea echipa a momentului in Anglia, Liverpool cu care a castigat ultimele doua titluri de campioana din istoria cormoranilor pana azi, in 88 si 90. Va straluci si la Liverpool timp de 4 ani, apoi inca 2 la Everton, va marca si pentru unii si pentru altii in derby, apoi se va intoarce la 32 de ani la Newcastle echipa la care il admiram eu in fiecare seara de luni alaturi de Robert Lee sau Andy Cole. A jucat la CM din 86, a si marcat acolo, a jucat si la Italia 90 dar ghinionul a facut ca fantastica echipa a lui Sir Bobby Robson sa nu castige Cupa Mondiala atunci...pacat, era o generatie extraordinara desi vaduvita de meciurile din cupele europene. Si cam asta l-a tras in jos pe Beardsley ca mediatizare in afara insulei. A prins tarziu Europa dupa 33 de ani cu Newcastle, doar Cupa UEFA unde a si marcat de 4 ori. Pacat ca acea mare echipa a lui Liverpool la care a jucat intre 87-91 a fost suspendata din Europa...s-au pierdut potentiale meciuri clasice cu Milan, Napoli, Real Madrid, Rangers, PSV Eindhoven, Anderlecht, Benfica, Marsilia, Dinamo Kiev, Steaua sau Steaua Rosie....echipele dominante ale Europei din perioada de suspendare 85-91. Lui Beardsley ii raman meciurile din Anglia, unde a fost fantastic...primul Messi din fotbalul modern si dupa filmuletele de mai jos nu cred ca veti gasi comparatia ca fiind exagerata...URIAS FOTBALIST!

Edited by Lorimer

Moyes. The "adventure" continues. :)))))

Imi pare bine ca s-a incurcat si Chelșit, echipa fara istorie. E si mai bine ca un jucator de la LFC a marcat golul victoriei impotriva lor. E imbucurator si faptul ca Crouchie a marcat primul gol pentru Stoke.

Ma bucur si pentru faptul ca City s-a incurcat la Southampton. Si sper sa se incurce si Tottenham la Sunderland sa fie treaba, treaba. SSS.

Imi pare bine ca s-a incurcat si Chelșit, echipa fara istorie.

Adica fara istoria cunoscuta de tine si de cei ca tine.

In afara de faptul ca a fost o echipa mediocra timp de 98 de ani, adica pana la aparitia rusului, nu e nimic interesant de stiut. Cateva cupe castigate doar... pai Nottingham Forest, Aston Villa sau Everton sunt zei din punct de vedere al istoriei pe langa astia.

Edited by Anfield

Campionatul Angliei e unul special tocmai din cauza faptului ca are echipe cu aproape 150 de ani de istorie si cu suporteri din tata-n fiu la a 5-6 generatie. Are istorie, a fost campioana in 55, a luat o cupa europeana in 71, a avut si in anii 90 o trupa extraordinara si nu era niciun rus pe-acolo. Pe acest principiu, West Ham ar trebui sa fie un nimic in fotbalul englez pentru ca are maxim locul 5 obtinut, dar totusi avea 3 titulari in singura nationala engleza campioana mondiala si doar 5 antrenori principali in aproape 100 de ani....

Edited by Lorimer

Anglia a castigat acel Mondial la fel cum a fost invinsa de nemti la ultimul mondial - printr-o greseala de arbitraj similara.

West Ham e o echipa cu 10 ani mai veche decat Chelsea (a prins anii 1800, pe cand Chelsea a fost infiintata abia in 1905) si am putea sa spunem ca e macar de traditie, dar fara istorie, dar in cazul "Blues" nu vad nici traditie, nici istorie. Doar un rus si o sclipire a anilor '90 datorita lui Super Dan, nimic mai mult.

Cea mai mare performanta pentru West Ham a fost locul 3, by the way. Si au castigat si o Cupa a Cupelor plus ca au jucat si o finala de Cupa a Cupelor. Au castigat-o prima data inaintea lui Chelsea. Apoi cealalta finala a venit cu mult timp inainte ca Chelsea sa castige din nou acelasi trofeu in anii 90.

P.S. Printre altele, doar 5 echipe din Premier League s-au infiintat dupa 1900. Printre acestea se afla si Chelsea (1905). Celelalte sunt Crystal Palace (tot 1905), Hull City (1904), Norwich City (1902) si Swansea City (1912). Celelalte 15 din Premier League sunt cele care au cu adevarat cel putin traditie.

Edited by Anfield

Adica istoria se traduce strict in rezultate dupa teoria ta... Ok, insa nu uita ca si istoria lui Liverpool atunci incepe cu Shankly si se termina cu Dalglish...adica dureaza cam 30 de ani...

PS N-ai inteles paralela cu West Ham.

Edited by Lorimer