Sign in to follow this  
Followers 0
Adrian

Istoria lumii

99 posts in this topic

House, din serialul House MD, i-a pus sobolanului sau numele Steve McQueen. Asa ca Ilie Serbanescu mi se pare un nume foarte potrivit pentru un caine. :P

Alea e trucaje, Adriene... Ca in Matrix, cand prind aia gloantele cu gura sau in Superman, cand zboara aia pe sus. Noi, aici, vorbim despre realitati... palpabile. Edited by LDS

:( Un fost coleg de-al meu de liceu i-a pus motanului numele Claudiu.

2129_46543955674_6304_n.jpg

Cred ca putem sa ne punem de acord ca felina chiar are fata de Claudiu.

Asta e o chestiune ce tine de onestitatea cu care ne intampinam istoria neamului...

Toti stim de faptul ca ultimul rege al Romei, Tarquinius Superbus, a fost alungat din Roma in anul 509 i.Hr. de catre o revolta populara condusa de Brutus si ca din acel an dateaza Republica Romana. E una din datele clasice ale istoriei antice.

Ceea ce nu se stie mai bine e ca exact in aceeasi perioada, un lucru similar se petrecea in Atena. In 510 era alungat tiranul Hippias, fiul lui Pisistrate, iar Clistene impunea legile care o transformau pe Atena intr-o democratie adevarata. Cand se petreceau lucrurile asta? In 508. E ciudat ca doua fenomene similare se petreceau in doua orase diferite, in aproape acelasi an. Bine, nu in acelasi an, Republica Romana e mai veche cu un an.

Si aici putem detecta minciuna numita 509. Vedeti, fondarea democratiei ateniene a fost promovata mai apoi de o multime de scriitori greci, cel mai celebru dintre ei fiind Aristotel cu lucrarea "Constitutia Ateniana". Istoricii romani, influentati masiv de catre greci, au inventat data de 509 pentru a avea un an in plus la vechimea republicii. Nu e putin lucru sa te lauzi ca esti prima "democratie" adevarata a lumii.

Mi-a trimis un amic pozele astea si-mi cere, ca un joc, sa-i zic unde au fost facute, asta din cauza ca la o petrecere, acum ceva ani, beat fiind, am dedus (ghicit) originea unei farfurii cu motive generaliste, copacul vietii, etc., atarnate pe un perete, o scena gen The Edge, cand Hopkins deduce desenul de pe spatele vaslei. Bine, eu nu-s geniu, dar atunci mi-a iesit smecheria si-am facut senzatie intre pasarici, dar eram beat si-a fost mai mult un accident.

Din Dobrogea n-as crede sa fie, aici avem calcar sarmatian care-i sfaramicios si singurele fosile-s melcisori si corali, sau sisturi verzi precambriene, unde fosilele-s rare si vertebrate nu prea erau. Deci exclud Dobrogea.

Nu-s prea tare in geologie.

Idei?

IMG_7205.JPG

IMG_7209.JPG

Nu prea ma pricep la pestisori. Daca erau dinti de rechini, ziceam Cluj. Asa, cred ca din zona subcarpatica, de la Arges la Piatra Neamt :)

Crusader Kings 2, cu expansionul asta nou, The Old Gods, e cel mai bun joc de strategie facut vreodata.

Am inceput de la 867, cu Bjorn Ironside, unul din fii lui Ragnar Lodbrok si conducator al unui regat micut in Suedia, si, in anul 1000, am ajuns sa fiu imparatul Scandinaviei si seful bisericii nordice. Stapanesc regatele Norvegiei, Danemarcei, Suediei, Bulgariei, Valahiei, Croatiei, Irlandei, Scotiei, Tarii Galilor, Frisia si Normandia. Si acum termin cucerirea Angliei :D

Imperiul Bizantin tremura de fiecare data cand drakarele mele vin sa jefuiasca coastele sale. Franta nu mai exista.

Crusader Kings 2, cu expansionul asta nou, The Old Gods, e cel mai bun joc de strategie facut vreodata.

Am inceput de la 867, cu Bjorn Ironside, unul din fii lui Ragnar Lodbrok si conducator al unui regat micut in Suedia, si, in anul 1000, am ajuns sa fiu imparatul Scandinaviei si seful bisericii nordice. Stapanesc regatele Norvegiei, Danemarcei, Suediei, Bulgariei, Valahiei, Croatiei, Irlandei, Scotiei, Tarii Galilor, Frisia si Normandia. Si acum termin cucerirea Angliei :D

Imperiul Bizantin tremura de fiecare data cand drakarele mele vin sa jefuiasca coastele sale. Franta nu mai exista.

Nu e inca suficient de echilibrat. Vad ca Johan i-a saltat in sus pe nordici cu tot soiul de mecanici misto (daca ajungi sa-ti reformezi si religia nordica, deja nu te mai bate nimeni) de nu mai are niciun farmec. Poate ca ar fi trebuit cu ocazia asta sa echilibreze si republicile, ca saracele nu mai puteau fi oprite dupa primii 50 de ani de joc...

Plecaciune mare cuceritor.... :worthy: .... :D

De unde l-ai luat? Cum incep?

Il poti comanda de pe net.

Daca nu, il poti lua de pe the pirate bay :D

Alexandru H.

Gusturile nu se discuta. Din punctul meu de vedere e foarte bine facut, cel mai bun joc de strategie pe care l-am jucat vreodata.

Imi place seria Crusader Kings, nu e vorba de asta. Cred totusi ca ti se ofera prea multe cai de extindere facila: jocul meu ideal nu te-ar putea favoriza sa cuceresti jumatate din Europa, de exemplu. Din pacate, cuceririle a la Mongols sunt folosite de multi designeri pentru a-i determina pe jucatori sa uite de o mare problema: pe timp de pace nu ai ce face in propriul regat. Mai construiesti doua cladiri, mai faci o casatorie insa lipsesc interactiunile complexe.

Hai, dude, fii serios! Cum n-ai ce face pe timp de pace? Pai ia joaca-te un pic, nu cu nordicii, cu francii. Sa vezi daca reusesti 10 ani de pace fara sa se rascoale vreun vasal. Ca toti, tot timpul, pun la cale cate ceva.

Deci tot timpul trebuie sa ai grija sa fie vasalii multumiti, sa nu se rascoale, etc.

Si daca e sa vorbim despre nordici, la aia se rascoala vasalii daca faci prea mult timp pace. Deci nu ai ce face, macar in expeditii de jefuire trebuie sa mergi.

Nu stiu cum te-ai jucat tu. Insa eu, pana acum, nu pot sa spun ca am avut vreun moment de liniste in joc. Tot timpul a trebuit sa fac ceva.

Pana sa reformezi religia nordica, e foarte greu sa iti faci un regat puternic. Pentru ca e succesiune prin gavelking si nu o poti schimba. Deci toate domeniile tale sunt impartite fiilor tai dupa ce mori. Si o iei de la inceput.

Ohoho... cati frati nu mi-am omorat eu pana acum :D

Cred ca din vreo 6 regi cat am avut pana acum, macar 4 au trasatura kinslayer :))

Sunt curios de ce regele Angliei, Henry VIII Tudor nu este considerat in istorie precum Imparatul Nero, desi evident a fost un criminal paranoic?

Sunt curios de ce regele Angliei, Henry VIII Tudor nu este considerat in istorie precum Imparatul Nero, desi evident a fost un criminal paranoic?

Pentru ca a castigat razboiul religios. Si pentru ca Tudorii sunt cei mai overrated monarhi englezi din toate timpurile. E ca si cum ai fi curios de ce Stefan cel Mare nu are o imagine mai proasta din cauza macelului de la Braila.

Si pentru ca a avut propaganda mai buna. El omora catolici, protestantii din Germania omorau catolici si tot ei erau aia care scriau despre atrocitatile catolice. Inchizitia catolica e mic copil pe langa crimele facute de protestanti (parca am scris la un moment dat de inchizitie, un mit propagat astazi de atei, care in fapt sunt mostenitori ai propagandei protestante).

Foarte adevarat. Pe deasupra, primul steag, cel infipt de Amstrong a fost pus prea aproape de modulul lunar si a fost distrus la decolare.

O descriere a vietii cotidiene din perioada Germaniei fasciste. De observat o superioritate a calitatii vietii nu doar comparativ cu cea de sub un regim comunist ci chiar un avantaj fata de democratia contemporana.

Germany.jpg

Foarte interesant articol. Super! Este insa, evident, punctul de vedere al unui singur om. Nu e neaparat sa fie lege.

In 1789, parizienii au luat cu asalt si au distrus inchisoarea Bastilia, simbolul tiraniei regalitatii franceze, acolo unde inamicii regimului erau inchisi, torturati sau ucisi de catre tortionarii regilor Bourboni.

E o poveste interesanta, mai ales ca ziua asaltului a fost aleasa ca zi nationala a Frantei. Problema era ca Bastilia... nu era ceea ce se zice ca era.

In fapt, ziua de 14 iulie 1789 dovedeste ca revolutia franceza a inceput ca o miscare pur aristocratica, in care niste nobili si bogatasi s-au folosit de parizieni pentru a obtine drepturi politice de la autocratul Ludovic al XVI-lea conform crezurilor iluministe. Nu aveau niciun motiv orasenii sa distruga o inchisoare in care ei nici macar nu ar fi fost primiti.

14 iulie

I. Ziua nationala a Frantei nu este 14 iulie 1789, ci 14 iulie 1790. Este o mare eroare si o confuzie pe care o face foarte multa lume (toti) inclusiv in Franta.

Ziua de 14 iulie 1790 este o zi a concilierii natiunii, o zi a reintregirii nationale, a solidaritatii intregului popor. In limba franceza evenimentul poarta denumirea de Fête de la Fédération. Contrar unor idei preconcepute, in 1789 monarhia nu a fost abolita in Franta, mult mai tarziu (inainte de decapitarea lui Ludovic al XIV si a sotiei sale Maria Antoaneta (Marie Antoinette).

La 14 iulie 1790, pe actuala esplanada a Turnului Eiffel, a avut loc un emotionant eveniment la care au participat regele (Ludovic al XVI), o parte din Armata defiland, deputati din cele 83 departamente ale Frantei, si alte regimente speciale. Insusi regele a jurat credinta si fidelitate natiunii si a iertat faradelegile comise un an mai devreme. Se realizase o pace nationala, revolutia era aproape uitata.

Asadar, 14 iulie 1789 era uitat, 1790 fiind un moment de unitate nationala.

Peste mai bine de un secol, pe 21 mai 1880 un deputat republican (Benjamin Raspail-deputat si primar al unui orasel de langa Paris) a propus ca 14 iulie 1790 sa devina zi nationala, dupa lungi dezbateri in parlament legea a fost adoptata in 8 iulie 1880. De atunci se serbeaza anual cu o parada militara in cinstea evenimentului din 1790, ulterior republicanii au denaturat sensul sarbatorii.

Despre Bastilia

II. Bastilia a fost la origini un fort de aparare al Parisului situat la periferia orasului spre a-l apara in cazul unei invazii, scopul fiind apararea orasului in lipsa regelui. Constructia a fost facuta in timpul regelui Carol al V-lea (Charles -V domnie 1364-1380) iar acest tip de fortareata era frecventa pentru Paris. De-a lungul vremii, orasul a cunoscut numeroase incinte fortificate incepand cu cea a regelui Filip August (Philippe II Auguste 1180-1223) si pana la ultima construita in 1844 de guvernatorul militar al Parisului Alphonse Thiers.

Cu expnasiunea orasului dar si cu evolutia tehnicilor militare, fortareata a devenit inutila militar, a fost un loc in care a fost depozitat tezaurul regelui Henric al IV-lea in 1602, si ulterior pentru ca era un loc relativ ingrijit au fost trimisi unii membrii indezirabili ai aristocratiei.

In timpul lui Ludovic al XIV-lea devine inchisoare la ordinul cardinalului Richelieu (primul ministru al regelui), facand-o un fel de inchisoare politica, aici fiind trimisi cei care scriau sau unelteau impotriva monarhiei/regelui. Inclusiv Voltaire a fost detinut 2 ani. La momentul 1789 se aflau inchis 6 oameni si un caine.

III. Asaltul Bastiliei

Luarea Bastiliei nu are nicio legatura cu inchisoarea, in zilele de 12 si 13 iulie, multi parizieni s-au revoltat fata de pretul cerealelor provocand distrugeri in oras, sera de 12 iulie fiind incendiate 40 de puncte de control al produselor care intrau in oras (bariere de impozitare). A doua zi, revolutionarii in numar de peste 45.000 neinarmati au luat cu asalt o unitate militara (celebra Les Invalides- unde acum este ingropat Napoleon) reusind sa sustraga arme, dar fara muntie si cartuse.

Cum Bastilia era solida si goala, fusese transformata in depozit de munitie si praf de pusca din aceasta cauza, multimea inarmata s-a indreptat spre acest loc, dupa o zi de negocieri intre guvernatorul inchisorii si revolutionari, acestia au fost lasati sa intre pasnic obtinand promisiunea ca nu vor comite distrugeri, lucru care s-a si intamplat.

Ulterior, inchisoarea a fost darmata, cu piatra ei s-a construit un pod in Paris (pont de la Concorde)-cel care leaga Camera Deputatilor de piata unde au fost ghilotinati in 1793 regii Frantei.

Edited by Le reseau pansant

Oh! Planeta noastra draga! Civilizatie! Gustati...Liberia:

14 iulie

III. Asaltul Bastiliei

Luarea Bastiliei nu are nicio legatura cu inchisoarea, in zilele de 12 si 13 iulie, multi parizieni s-au revoltat fata de pretul cerealelor provocand distrugeri in oras, sera de 12 iulie fiind incendiate 40 de puncte de control al produselor care intrau in oras (bariere de impozitare). A doua zi, revolutionarii in numar de peste 45.000 neinarmati au luat cu asalt o unitate militara (celebra Les Invalides- unde acum este ingropat Napoleon) reusind sa sustraga arme, dar fara muntie si cartuse.

Cum Bastilia era solida si goala, fusese transformata in depozit de munitie si praf de pusca din aceasta cauza, multimea inarmata s-a indreptat spre acest loc, dupa o zi de negocieri intre guvernatorul inchisorii si revolutionari, acestia au fost lasati sa intre pasnic obtinand promisiunea ca nu vor comite distrugeri, lucru care s-a si intamplat.

Ulterior, inchisoarea a fost darmata, cu piatra ei s-a construit un pod in Paris (pont de la Concorde)-cel care leaga Camera Deputatilor de piata unde au fost ghilotinati in 1793 regii Frantei.

Nu stiu cat de pasnice au fost negocierile daca primul lucru pe care l-au facut revolutionarii a fost sa-i taie capul guvernatorului si sa mearga cu el pe strazi agatat in varful unei sulite.

On topic. Zic eu...

Noi românii avem o virtute nativă de a putea ințelege ușor Adevărul; avem și cel mai mare defect care poate să aibă un neam sau omenirea, dezbinarea. Eu am studiat, cam mult, pe Herodot și pe istoricii antici, și ei spun că dacii, geții, dacă ar fi fost uniți, nici un impărat roman, nici Alexandru Macedon, nici orice alt impărat pe lume, n-ar fi putut să-i biruiască, să-i dezbine. Asta-i cea mai bună dovadă că suntem descendenții lor, suntem dezbinați. Nu ne putem uni românii nici in credință, nici in alte idei care ar putea să unească.

În schimb am ințeles mai bine decât toți traducerea rugăciunii pe care Mântuitorul, la cererea Apostolilor, i-a invățat rugăciunea domnească: Tatăl Nostru. Toate popoarele din lume au tradus: și ne izbăvește de cel rău  să ne izbăvească Dumnezeu. Românii sunt singurii care au ințeles cel mai bine adevărul: de cel viclean, că cel viclean e mult mai rău decât răul.

Și viclenia e mai rea?

Mai rea decât răutatea in sine! Mântuitorul, când i-a făcut observație lui Iuda, nu i-a făcut că de ce M-ai vândut?. De ce prin vicleșug, de ce prin sărutare, vinzi tu pe Fiul Omului?...De ce ai viclenit?

Pr. Adrian Fageteanu

When a nation loses its leaders by blood and violence, the next step becomes their state, then economic, cultural and spiritual slavery. All that remains of such a nation, tainted by the mixing of blood and race, is the feeling of lost identity. They lose their own unique significance, and soon enough the nation ceases to exist. Only those that can be preserved, untainted, can prove that this nation ever existed.

Reichsführer-SS Heinrich Himmler 1935