Sign in to follow this  
Followers 0
Lari

Cornel Ripa

10 posts in this topic

- 23 de ani, nascut la Galati, in 16 ianuarie 1990

 

- 1,80 m

 

- a evouat in 118 meciuri in Liga 1 (117 ca titular), marcind un gol, in 19 martie 2011, la Galati, cu "U" Cluj, intr-un joc in care Otelul s-a impus cu 3-0. A primit 25 de cartonase galbene (niciunul rosu). În Cupa Romaniei a jucat de 6 ori, fară a inscrie, si a primit 2 cartonase galbene (niciunul rosu).

 

- are 5 selectii in echipa nationala, exclusiv ca titular (dar intr-un singur meci oficial, cu Bosnia, in deplasare, scor 1-2, in 26 martie 2011, ala in care Luce jr. a jucat cu potaru' la 2 metri de poartă si atacantii pe linia portii) si nu a fost schimbat niciodata A debutat in Romania - Italia: 1-1, din 17 noiembrie 2010.

 

- joacă de 5 ani la Otelul, singurul club la care a evoluat.

 

- are 5 prezente in grupele Ligii Campionilor.

 

 

El a semnat alaltaieri seară contractul, desi mai avea angajament cu Galatiul pină pe 30 iunie. Și clubul de la Dunare e hotarit să se razbune pe fotbalist, deoarece el a refuzat variante de transfer pe care i le propuseseră sefii Otelului, afaceri din care fosta campioană ar fi cîștigat 200.000 de euro.

 

Aceasta e suma cu care Becali l-ar putea debloca pe fundasul dreapta in virstă de 23 de ani, insă unica propunere avansată de Gigi a insemnat numai un sfert din suma pe care o pretind moldovenii. "Dacă mă inteleg cu ei, il iau de acum. Dacă nu, vine la vara care-i problema?", planuieste patronul Stelei. Otelul nu l-a luat pe Ripă in cantonament si l-a trimis la echipa a doua, unde riscă să ramină incă cinci luni de acum inainte.

 

Dar, pana la urma, Ala, demn si generos cum il stim, a stat cu miloaga pe langă Marius Stan (ăla care facea toate nenorocirile in fotbalul romanesc, după Guiță, in urmă cu cateva luni), seful directorului general de la Otelul Galati, Narcis Raducan.

 

"Marius Stan mi-a zis: 'Ripă nu mi-a facut nici un rau. De ce să nu-l las să joace cu Ajax? Dar dă si tu mai mult! Dă 100.000'. Și i-am dat. Miine dimineață va pleca in cantonament. E cam cel mai bun fundaș dreapta al Romaniei la ora asta. În 6 luni va fi titular la natională".

 

Fundasul dreapta i-a multumit lui Marius Stan că primarul Galatiului nu s-a coborat in groapa Marianelor, adică la mintea lu' Guisor:

 

"E bine că s-a ajuns la un numitor comun si vreau să le multumesc celor din conducere care m-au sustinut timp de 4 ani. Nu mai pot pleca azi. Mă voi alatura lotului miine. De la Steaua a fost singura ofertă concretă".

 

 

MM nu l-a vrut

 

Și dacă transferul lui s-ar rezolva imediat si Cornel ar deveni o optiune inclusiv pentru meciurile cu Ajax, din Europa League, el ar veni la un club al carui manager general are indoieli legate de valoarea sa.

 

Mihai Stoica s-a opus achizitIonarii lui Ripă si a mai schimbat doar un pic tonul după ce a aflat că Becali a semnat deja cu jucatorul: "Îmi doresc din toată inima mea de stelist să mă fi inselat si Cornel să constituie o solutie pentru cea mai bună echipă din Romania! Va avea parte de tot sprijinul meu, asa cum am procedat cu toti fotbalistii, indiferent că au fost propusi de catre mine sau nu. Nikolici stie". Acum un an si jumatate, MM incercase să-l convingă pe Gigi să nu-l ia nici pe muntenegrean de la Timisoara.

 

Pe Dananae l-a distrus!

 

Dacă-l ia la vară pe Ripa Steaua ar primi din nou un fundaș dreapta venit după o perioadă de absență. Cu un an in urma Becali l-a luat pe Dananae, care absentase din cauza unei accidentari, apoi fusese rezervă la Tom Tomsk, din Rusia. Ripă a avut si el citeva accidentari in ultimul an si dintr-un jucator de "natională" devenise rezervă la Otelul. Iar acum e in pericol să stea cinci luni fară să joace vreun meci!

 

 

 

- Cornel, ce reprezintă transferul la Steaua pentru tine?

- Un mare pas inainte. Domnul Ciobanul m-a sunat, mi-a facut o ofertă clara singura, restul au fost discutii. Eu nu fug după doi iepuri ca să nu prind nici unul, asa că am ales Steaua. O să vedem mai departe ce va fi, sper ca si cei de la Otelul să fie intelegatori.

 

- Pai, nu prea par!

- N-are rost să mai pierdem timpul degeaba! Eu sunt optimist că vor pricepe ideea. Eu n-am vrut să se ajungă aici. Am inteles mereu conducerea galățeana dar acum drumurile noastre se separa

 

- Știi că vei avea parte de o presiune fantastică la Steaua, chiar dacă ai luat campionatul cu Galatiul in 2011?

- Știu la ce să mă astept, nu mi-e teama Drumul spre performanță necesită sacrificii. Eu vreau să ajung pe culmile succesului. Vreau să demonstrez că sunt foarte bun.

 

- Chiar dacă Mihai Stoica nu te place?

- O să le demonstrez tuturor pe teren că s-au inselat in privinta mea si o să arat că imi merit locul la Steaua.

 

- Viata de Bucuresti te-ar putea bulversa?

- Nu cred, am o prietenă stabila

 

- Crezi că vei prinde "dubla" cu Ajax, pe teren?

- Cu sau fară mine, Steaua trebuie si poate să se califice. Mi-aș dori enorm să joc, dar mai e pină atunci.

 

 

Pozitia de forță pe care Otelul a avut-o a venit din partea lui Marius Stan, care chiar dacă acum e primar al Galatiului si nu mai detine o functie oficiala tot el conduce din umbră clubul. Marius Stan vrea să se razbune acum pe Ciobanul pentru acuzele violente pe care patronul Stelei le-a avut la adresa lui in campionatele precedente.

 

În urmă cu 4 ani, Ciobanul ii terfelea imaginea lui Stan, despre care spunea "e un om de nimic, care a schimbat nevestele pe bancă rulantă". Acum două sezoane, Marius Stan a fost din nou tinta stelistului: "El orchestrează absolut tot. Arbitri, puncte, meciuri dubioase".

 

Ciobanul spera totusi, ca Otelul să-l lase pe Ripă să vină la Steaua incă de acum. "Îi spun lui Marius Stan să facă acest gest, de a-l lasa pe Ripă pentru cadoul de 2,4 milioane de euro pe care i l-am facut atunci cind i-am luat de la Otelul pe Vitcă si pe Szekely. Moral ar trebui să fie intelegator acum", a spus Ă‚la.

 

 

 

Ripă a mai fost dorit de Steaua si in urmă cu doi ani, cind Ciobanul era gata să ofere 1 milion de euro pentru a-l transfera imediat după ce Otelul a iesit campioana Tratativele s-au blocat insa iar fundasul a ramas in continuare la Galati. Acum ar fi putut pleca in Ucraina, dar a ales să meargă in Ghencea pentru că "sunt incă tinar si performanta contează mai mult decit banii".

 

 

 

Liță Dumitru, fost jucator al Stelei, nu crede că mutarea e benefică pentru liderul Ligii 1.

 

"Mie nu-mi place, dar dacă cei de la Steaua il vor, e treaba lor. Am mai spus-o, la Steaua nu este o problemă fundasul dreapta, că tot Szukala sau Chipciu va juca, problema e că sunt prea increzatori. Dacă era atit de bun fotbalist, acest Ripă ar fi jucat la nationala nu?", a declarat Liță Dumitru.

 

 

În ultima luna Steaua s-a aratat interesată de nu mai putin de 7 fundasi dreapta, insă nu a adus nici unul pină acum. Primul a fost Rui Duarte, care a refuzat să facă o investigatie medicala Apoi, grecul Kontoes, care nu accepta să semneze doar pe 6 luni si 10.000 de euro salariu. Milanov a refuzat si el, ca si sirbul Vulicevici, de la Vojvodina Novi Sad. S-a incercat aducerea lui Ripa dar MM a blocat transferul. Rafael Cruz a fost trimis inapoi in Brazilia, in timp ce Ivan Bandalovski e considerat o variantă riscanta După ce s-a renuntat la Cruz, Ciobanul a revenit la Ripa a opta incercare in această iarnă de a aduce un inlocuitor pentru Georgievski.

 

1 milion de euro este in prezent cota lui Cornel Ripa, conform transfermarkt.

cornel_ripa.jpg

Edited by Lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

E un jucator bun , insa nu a fost niciodata la nivelul la care a fost Georgievski in tur. Sper sa creasca si sa se acomodeze la Steaua.

Share this post


Link to post
Share on other sites
- 23 de ani, nascut la Galati, in 16 ianuarie 1990

 

- 1,80 m

 

- a evouat in 118 meciuri in Liga 1 (117 ca titular), marcind un gol, in 19 martie 2003, la Galati, cu "U" Cluj, intr-un joc in care Otelul s-a impus cu 3-0. A primit 25 de cartonase galbene (niciunul rosu). În Cupa Romaniei a jucat de 6 ori, fară a inscrie, si a primit 2 cartonase galbene (niciunul rosu).

Vrei sa zici ca joaca la Galati de 5 ani, dar a dat gol pentru ei acum 10 ani? Cand el avea 13? In Liga I? :))

Cred ca e totusi vorba despre 19 martie 2011.

Edited by Lari
Modificat. Sar'naaa de atentionare!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steaua a plusat peste oferta initială si a ajuns la 100.000 de euro, Otelul a acceptat propunerea si fundasul dreapta de 23 de ani va deveni eligibil pentru duelurile cu Ajax

 

 

Becali a deblocat ieri "cazul Ripă" platindu-i Otelului 100.000 de euro. Fundasul semnase deja cu roș-albastrii, dar galățenii cereau 200.000 de euro, iar oferta Stelei era de numai 50.000 de euro. Partile au acceptat, pină la urma o solutie de compromis, gratie careia fotbalistul scapă de pedeapsa pe care i-o rezervase fosta campioană: sase luni, pină la finalul contractului, petrecute la echipa a doua a clubului, printre copii, si fară dreptul de a juca in meciuri oficiale.

 

Rezolvarea cazului il transformă pe Ripă in favorit pentru postul de fundaș dreapta din echipa lui Reghecampf la meciurile cu Ajax. Mai ramine doar ca el să se pună la punct cu pregatirea fizică si să fie trecut pe lista UEFA. Pentru primul obiectiv, Cornel a plecat deja in Spania si li s-a alaturat roș-albastrilor in cantonamentul din Marbella. Doar că el va fi mai mult turist decit fotbalist zilele astea. Se poate antrena in seara asta, apoi miercuri dimineață, iar joi se va intoarce cu echipa la Bucuresti.

 

De ce nu-l dorea MM?

 

Aptitudinile lui fizice constituie chiar motivul pentru care statutul de la Otelul i s-a schimbat in ultimul an. Dintr-un jucator de echipa natională si creditat cu un superpotential, Ripă devenise o rezervă la Galati. Un membru al staff-ului formatiei cu care Cornel a luat titlul in 2010 explică declinul "lateralului" in virstă de 23 de ani: "A scazut mult dintr-o data tocmai cind ne asteptam de la el să progreseze. Și-a revenit un pic in turul acestui sezon, dar tot nu e nici macar la nivelul pe care-l avea acum un an si jumatate sau doi. E ciudat, dar a regresat mai ales din punct de vedere fizic". Acesta e si motivul principal pentru care Mihai Stoica a incercat să impiedice achizitionarea lui Ripa sesizind declinul fotbalistului pe care Razvan Lucescu si Piturcă l-au promovat in echipa nationala

 

 

Ripă a dezvaluit intr-un interviu pe care l-a acordat Gazetei acum doi ani citeva dintre preferintele sale si senzatiile pe care le-a trait in momentele importante ale carierei

 

"Principala mea calitate ca fotbalist este că joc cu sufletul, iar ca om, modestia, desi altii ar trebui să tragă această concluzie"

 

"Cind am fost convocat la nationala mare, mi s-a zbirlit pielea la intonarea imnului, desi il mai auzisem de atitea ori la juniori si la tineret. În acele momente m-am simtit mindru că sunt roman"

 

"Îmi plac toate genurile de muzica deci si manelele. Nu am tatuaje si nici n-am de gind să-mi fac"

 

"La lupte m-a dus tata, care practicase acest sport, dar am renuntat după o saptamina Eram prea firav"

 

"În clasa a II-a, m-am inscris la hochei, la Dunarea, dar numai ca să joc fotbal. Asta era pregatirea de vară de la hochei"

 

Ce alege Ripă:

 

Mincaruri: sarmalute facute de mama, fasole batuta varza traditionale moldovenesti

Bauturi: vinul rosu de tară (cite un pahar la masă)

Fotbalist: Messi

Echipă: Barcelona

Tenisman: Nadal

 

500 de abdomene face zilnic Cornel Ripă: "Trebuie să-mi dezvolt musculatura, de aceea mă antrenez in plus"

 

"Ripă nu mai era jucatorul pe care il stiam, poate avea nevoie să schimbe aerul, nu mai avea motivatie la Galati" - Narcis Raducan, presedinte Otelul

 

gsp

 

___________________

 

 

Esti fericit că ai ajuns la Steaua?

Sunt bucuros că s-au lamurit toate problemele. Era aiurea că nu stiam unde voi juca. Steaua e o mare provocare pentru mine.

 

Ai fost dezamagit cand Otelul te-a trimis la echipa a doua?

Da, am fost deceptionat, dar asta a fost decizia lor, iar eu am respectat-o. Oricum, din cate am inteles, nici cei de la Galati nu mai doreau să continue cu mine, asa că totul s-a terminat cu bine.

 

Mai sperai să te transferi după ultimele intamplari?

Eram optimist, stiam că sunt anumite promisiuni si am crezut pană in ultima clipă că va fi ceva bun si pentru mine. Domnul Becali m-a sunat si m-a chemat la Steaua. Am fost surprins cand a facut-o.

 

Esti pregatit pentru debutul contra lui Ajax?

Să vedem dacă o să fiu titular (zambeste). Va trebui să muncesc de două ori mai mult ca să ajung la nivelul echipei.

 

Becali te-a dorit mult, dar managerul n-a fost de aceeasi parere.

Nu stiu exact cum a fost situatia, dar nu mă afectează criticile. Totusi, cand voi ajunge in cantonament o să am o discutie cu domnul manager. Voi demonstra pe teren că-mi merit locul la Steaua.

 

Te temi de concurenta cu Georgievski după ce acesta va fi din nou apt?

Niciodată nu am fugit de concurență si cred că este benefică si pentru mine, si pentru el. N-am venit să profit de accidentarea lui si ii doresc să revină cat mai repede.

 

A debutat in Liga I cu Grigoraș antrenor, ca fundaș stanga, pe 23 noiembrie 2008, in FC Argeș - Otelul 3-2

 

ProSport

captura_rapa.jpg

rapa_psp.jpg

Edited by Lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa se face peste tot in Europa: patronul aduce jucatori pe care antrenorul nu ii vrea si da afara jucatorii pe care-i vrea.

Dar important este sa fim uniti spre 24!

 

Oare impresarul baiatului asta raspunde tot la infectul nume de Becali?

Edited by MoWeed

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oare impresarul baiatului asta raspunde tot la infectul nume de Becali?

Gherghisan Traian si a sa sotie, Elisabeta, detin TG World Football Promotion, firma care il detine pe Rapa si pe multi alti jucatori din Liga I, si chiar din afara tarii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 milion de euro este in prezent cota lui Cornel Ripa, conform transfermarkt.

 

Si l-a luat pomanagiul cu doar a 10-a parte din valoarea lui. Dupa care va cere de la 3 milioane in sus pe el.

E clar ca Steaua e pentru Cioban, o mare afacere materiala si de imagine.

Edited by Virgil

Share this post


Link to post
Share on other sites
E clar ca Steaua e pentru Cioban, o mare afacere materiala si de imagine.

Asta se vede de vreo 8 ani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fundașul dreapta și-a reziliat contractul cu un an și jumătate inainte ca ințelegerea să expire. Cornel Râpă a ajuns la Steaua in iarna anului 2013, de la Oțelul Galați și a cucerit trei titluri de campion cu roș-albaștrii. Fundașul in vârstă de 26 de ani a jucat in 18 partide in acest sezon de Liga 1 și marcat un gol.


"A fost decizia mea să reziliez acordul, așa am considerat că e mai bine pentru mine. Nu vreau să fac mai multe comentarii acum, rămâne de văzut ce voi face pe viitor", a spus Râpă pentru GSP. 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0