Sign in to follow this  
Followers 0
Adrian

STENOGRAME. Ciobanul, interceptat intr-un dosar de furt de motorina

7 posts in this topic

http://www.rtv.net/stenograme-Gigi-becali-...rina_51552.html

 

01 nov 2012, 22:57 | RTV.net

 

Jurnalistii de la altphel.ro au publicat stenograma unei convorbiri telefonice din 2003 intre Ciobanul si varul sau Tea Sponte, in care Becali pare a se fi interesat de stadiul cercetarilor dintr-un dosar de furt de motorină pentru a vedea in ce conditii ar putea fi scapat de pedeapsă un oarecare Vasile Sponte.

 

Potrivit altphel.ro, Vasile Sponte a fost trimis in judecată in anul 2003, alaturi de alte 11 persoane, pentru infracțiuni constand in asociere in vederea constituirii unui grup infracțional, spalare de bani, fals intelectual, uz de fals, evaziune fiscala furt calificat, prejudiciul calculat la data respectivă fiind de 156 de miliarde de lei, conform RTUP nr. 11027, din 17 aprilie, 2003

 

Procurorul Marian Sintion a instrumentat cazul, semnatura sa aparand in procesul-verbal care consemnează discutia dintre Ciobanul si Tea Sponte, ce a avut loc in 28 ianuarie 2003. Vasile Sponte era dat disparut la data emiterii mandatului de arestare, confirmandu-se astfel veridicitatea discuției telefonice.

 

"Tea Sponte: A iesit ala pe post la Constanta.

 

Ciobanul: Da, ma maine pe 29 ii dă mandat. Îmi spuse omul acum, eram cu el.

 

TS: Deci nu poate să rezolve?

 

GB: Cum să se duca Să stea ascuns! E groasa Multe... vreo 5-6 firme fantoma te doare capul! El avea imputernicire să faca dar nu apare pe acte. El a folosit firmele astea. Îi bagă la fals, uz de fals, fals intelectual... O mie de smecherii.

 

TS: Inginerii.

 

GB: Inginerii-furaciuni... Chiar dacă nu se rezolva trebuie să vezi ce faci cu el... Îi dai bani, nu-i dai bani, să fugă in afara.. Să fugă in Costa Rica. Dacă nu se rezolva e nenorocire mare.

 

TS: Deci să stea acolo?

 

GB: Să stea acolo, să nu iasă! Dacă nu iese, nu stiu... Australia, Columbia, nu stiu! Ia mult de tot. mai sunt si câțiva machidoni după nume.

 

TS: Trei.

 

GB: Patru sunt machidoni. Doi Caracote, el si incă unul, nume tot de machidon. Maine le dă mandat.

 

TS: Spuse pe post asta, Jipa. Iesi pe post la Constanta si zise că maine le dă mandat. Dacă e nevoie, să plece afara

 

GB: Nu, vezi că e dat la graniță. E dat in urmarire peste tot.

 

TS: Deci el să stea acolo.

 

GB: Da. A zis că dacă nu se rezolva el o să incerce.

 

TS: A zis că incearca

 

GB: Încearcă s-o rezolve si crede că o rezolva Dacă nu o rezolva n-ai ce să faci, ii dai 4-500.000 si cu familie cu tot, afara N-ai ce face. Nu mai conteaza Îi spui ca dacă nu se poate, ii dai 4-500.000 si să se ducă acolo."

 

În cadrul emisiunii "Ultima Oră", de la Romania TV, Ciobanul a admis că este posibil ca această convorbire să fi avut loc. "Sută la sută am vorbit, dar nu-mi aduc aminte lucrurile astea. E posibil. Și ce? Care-i problema?", a spus Becali.

 

La observatia că ar putea fi acuzat de favorizarea infractorului, Becali a afirmat că nu vede o problemă in acest lucru. "Care-i problema? Ei, am favorizat infractorul! Să mă cheme procurorii (...) Probabil Tea cerea ajutor de la mine si probabil l-am sfatuit să plece din tara Eu asta le spun la toti: decat să facă cineva puscarie mai bine să plece in strainatate", a spus Becali.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce vrei sa strici atmosfera la echipa, Adriane? Nu esti stelist daca te iei de ne-a....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzational! Deci Ciobanul este interlop si a facut manarii la viata lui? Cine ar fi crezut...

Oricum, trebuie sa recunosc ca imi face o placere deosebita sa vad cum mai apare cate o convorbire din ....2003. rahat, cred ca inregistrarea a venit prin posta pakistaneza, ca altfel ajungea mai repede in "presa".

Sa se manace unii pe altii, poate prin vreo coincidenta intra cu totii la racoare si scapam si de problema care ne intereseaza cel mai mult.

(mutat la discutii libere)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daca asta ajunge in Parlament inseamna ca tara aia isi merita soarta...

E deja in Parlamentul European... chiar te-ar surprinde daca ar ajunge si in Parlamentul Romaniei? Poate ca tara isi merita soarta, dar e putin ironic sa spui chiar tu asta.

 

eu cum am mai zis eu nu il consider pe becali sa aiba legatura cu Steaua...el e acolo temporar si va pleca..

In afara faptului ca el e cel care decide soarta Stelei, ai dreptate, n-are nici macar cea mai mica legatura cu ea. Baga-ti capul cat mai adanc in nisip, poate dispare.

 

dar sincer daca e sa ma uit la el ca persoana asa nici nu vreau sa imi imaginez ce e in familia lui, cred ca ce le face la sotie si la copii zilnic, om cu probleme psihice

Si totusi, cand am citit asta, parca o citeam cu vocea lui. Esti sigur ca nu sunteti rude?

Edited by Lays

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideea e una singura. Stenogramele astea au aparut acum pentru ca ciobanasul s-a razvratit si a muscat mana care pana acum l-a hranit cu branza.

 

Asta e un semnal de alarma: STIM CE ESTI, CE FACI, TE ARDEM! Daca boul e destul de prost incat sa-i calce pe coada in continuare, va suferi. Si odata cu el va suferi si Steaua, puteti fi siguri. Pentru ca orice atac va fi indreptat in directia lui, va veni dinspre Steaua, nu dinspre afacerile cu pamanturi pe care le-a facut cu diferiti interlopi. Pentru ca interlopii aia trebuie protejati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0