Sign in to follow this  
Followers 0
Ivanski

Studii demografice

25 posts in this topic

parere despre aceasta rasa: in principiu nedorita (cu mici exceptii)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum spunea si Azzido mai sus,o rasa nedorita .Asta nu din cauza ca suntem noi rasisti ci pentru ca ei sunt needucati si fac mult rau in jurul lor...

Totusi,ma indoiesc sincer ca am putea noi face ceva in aceasta privinta.

Politicul la nivel european ar trebui sa faca ceva,dar nu au interesul.La nivelul tarii noastre nici atat,ca aici luptele pentru ciolan sunt mai importante decat orice altceva...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar politicul s-a detasat de popor, masonii astea de politicieni au alte planuri (poate si supra-popularea cu tigani in Romania, Bulgaria...), insa putina unitate intre noi romanii, ar putea schimba asta. Intre ei exista si un procent foarte mic de oameni cu capul pe umeri, dar mult prea putini. Oricum grosul tine de politic atata timp cat noi le dam aceasta putere, deci in situatia data se prevad zile sumbre.

Sub aceasta democratie impusa, au drepturi numai minoritatile nationale, sexuale s-au orice alta minoritate, majoritatea fiind obligata sa se supuna. Deci nu exista democratie, si noi induram toata magaria asta generata de noi insine...

Edited by Ivanski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interviu cu membrii Peluza Nord - Miscarea de dreapta

 

 

P.S. Nu am nimica cu evreii si nici cu tiganii, doar ca majoritatea tiganilor sunt spurcati.

Edited by Ivanski

Share this post


Link to post
Share on other sites

La marginea municipiului Roman exista un complex de locuinte sociale, amenajat in grajdurile unei foste cooperative agricole de productie. Cartierul este cunoscut sub numele de „Satul Olimpic” si aici traiesc aproximativ 1000 de tigani care constituie o mare problema pentru autoritati, cat si pentru oamenii de rand.

 

„Satul Olimpic“ a fost amenajat in urma cu patru ani, in grajdurile unui fost CAP de la marginea municipiului Roman. Aici au fost cazati in primul rând tiganii care nu beneficiau de locuinte, precum si cei care reusisera sa devalizeze si sa transforme intr-un adevarat focar de infectie un bloc din centrul orasului, in care domiciliau cu chirie.

 

Initial, „Satul Olimpic“ sclipea de curatenie si era dotat cu bai, dusuri, sobe si chiar unele piese de mobilier. In doar cateva luni atitudinea antisociala a tiganilor a adus complexul intr-o stare dezastroasa. Acestia s-au apucat sa demoleze sobele, parchetul, acoperisurile, ba chiar si portiuni din zidurile si anexele cladirilor, pentru a vinde ulterior caramizile si celelalte materiale de constructii rezultate. Toaletele si dusurile au fost la rândul lor devalizate in acelasi scop. Astfel tiganii au acceptat sa traiasca intr-o mizerie de nedescris, pereti prin care bate vântul, acoperisuri prin care intra ploaia si cu baile inutilizabile, in care nu se pot spala nu sunt conditii care sa ii deranjeze pe tigani. Aici, paduchii si bolile de piele se simt ca la ele acasa. Necesitatile fiziologice sunt satisfacute prin boschetii din zona.

 

De asemenea satul olimpic detine recordul infractiunilor in zona, majoritatea tiganilor de aici traind din furat, cersit si ajutoare sociale. Taximetristii refuza sa mai duca clientii in aceasta zona de teama de a nu fi talhariti, cum s-a intamplat de mai multe ori.

 

Desi pare greu de crezut majoritatea tiganilor sunt analfabeti si pentru a duce traditia mai departe nici nu-si trimit copii la scoala, acestia neavand nici macar notiuni elementare atunci cand vine vorba de igiena.

 

Municipalitatea, in colaborare cu o fundatie umanitara, a gasit o solutie: tiganii din „Satul Olimpic“, copii, adolescenti si chiar vârstnici, vor fi supusi unui program educational in cadrul caruia vor invata sa scrie, sa citeasca si, mai ales, sa se spele. In urma cu câteva luni, reprezentantii Fundatiei umanitare „Pacea” au vizitat „Satul Olimpic“ si au ramas efectiv socati vazând situatia de acolo. Decisi sa faca ceva pentru sutele de tigani ai cartierului, ei au luat legatura cu oficialitatile din Roman, precum si cu Inspectoratul Scolar Judetean si, in scurta vreme, au pus pe roate un program intitulat „A doua sansa”. Acesta prevede ca tiganii din „Satul Olimpic“ sa fie supusi unor cursuri intensive de alfabetizare si de igiena. „Am efectuat anchete sociale si am constatat ca sunt acolo zeci de copii care au abandonat scoala, fie din dezinteres, fie din cauza saraciei parintilor lor. Acestia, in primul rând, trebuie sa aiba o sansa la educatie, la integrarea in societate si la crearea unui viitor decent si mult mai bun decât cel pe care l-ar avea in conditiile de acum. In caz contrar, exista riscul ca acesti copii sa fie pierduti pentru totdeauna, sa devina infractori sau oameni ai strazii. In aceeasi masura insa, programul se adreseaza si tinerilor, precum si celor de vârste mai mari, care trebuie reeducati, alfabetizati si invatati sa traiasca in curatenie”, a spus preotul Emilian Ionel Dumea, presedintele Fundatiei „Pacea”.

Edited by Ivanski

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ drvladyk

 

Zyklon B.

 

 

 

 

Reprezentant al guvernului maghiar: Obtinerea autonomiei Ținutului Secuiesc este inevitabilă

 

 

Parlamentarul Fidesz KÅ‘szegi Zoltán si Balczó Zoltán (Jobbik), vicepresedintele Parlamentului ungar, au ajuns sambata in Harghita, la concluzia că obtinerea autonomiei Ținutului Secuiesc este inevitabila insă această acțiune se va face pașnic. Balczo a declarat că autonomia secuilor este o promisiune facută la 1918, iar Romania nu trebuie să facă altceva decat s-o respecte.

 

"Dacă in patru- cinci ani nu vom reusi să obtinem autonomia Ținutului Secuiesc insemnă că nu suntem capabili. Exemplul cel mai bun este autonomia Tirolului de Sud si acest lucru trebuie să aducem in fata Europei", a spus KÅ‘szegi Zoltan. El a mentionat că obtinerea autonomiei nu presupune niciun fel de risc sau agresiune, doar că pentru aceasta este nevoie de o Ungarie puternica Între secui, cel mai important este obtinerea Ținutului Secuiesc, a mai sustinut acesta.

 

"Noi trebuie să traim aici si alaturi de noi pot trai si altii dacă vor, insă să nu fie impotriva noastră" a spus KÅ‘szegi.

 

"Obligatia de a realiza autonomia este a noastra Slava e a lui Dumnezeu, dar rezultatele vor fi tot ale noastre. Doresc o tară comuna frumoasa in Bazinul Carpatic", a spus KÅ‘szegi.

 

Politicianul Fidesz a mentionat ca in vederea sprijinirii autonomiei, a fost infiintată comisia autonomiei. Parlamentul maghiar si-a stabilit un scop: realizarea autonomiei Ținutului Secuiesc, insă pentru realizarea acestui obiectiv au nevoie de sprijinul Europei, notează NewsIn.

 

Balczó Zoltán a mentionat că obtinerea autonomiei se referă la Ținutul Secuiesc. "Noi, politicienii maghiari, nu vom renunta niciodată la unitatea poporului maghiar. Poporul laș nu are tara Noi dorim o Ungarie mai buna in care oamenii se manifestă altfel unii față de altii, au empatie si nu se gandesc doar la interesele proprii", a spus Balczó.

 

El a afirmat că autonomia a fost promisă secuilor in 1918 la Alba Iulia si că Romania nu ar trebui să facă altceva decat să-și respecte promisiunea. La o intrebare din randul ascultatorilor, el a spus că revizuirea Trianonului nu va putea fi realizată niciodata in timp ce colegul sau de la Fidesz, KÅ‘szegi Zoltán, a declarat contrariul. "Revizuirea Trianonului este inevitabila este insă cu totul alt subiect sau altă intrebare care va fi rezultatul acesteia. Revizuirea, ca notiune, va trebui să fie pronuntată in cel mult opt ani, insă pentru aceasta avem nevoie de o Ungarie puternică pe plan economic. Va trebui să facem totul pentru a obtine in acest sens sprijinul Americii", a spus KÅ‘szegi Zoltán.

 

Parlamentarii ungari, reprezentantul guvernului, KÅ‘szegi Zoltán, si cel al formațiunii extremiste din opozitie - Jobbik, Balczó Zoltán, au ajuns la consens in ceea ce priveste corectitudinea pasilor facuti de Guvernul Orban in directia realizarii unificarii natiunii maghiare, in primul rand prin modificarea Constitutiei, prin acordarea cetățeniei ungare etnicilor maghiari care traiesc in afara granitelor țării si, nu in ultimul rand, prin adoptarea legii invățămantului. În acest sens, reprezentantul Fidesz a declarat ca in ciuda faptului că guvernul a fost numit radical sau fascist chiar de catre socialistii maghiari, au prevazut in programa scolară că elevii maghiari trebuie să facă macar o dată in timpul scolii excursii in teritoriile locuite de maghiari in afara granitelor țării. Scopul este de a cunoaste aceste locuri si de a constientiza că in afara granitelor Ungariei, la chiar 400 de km, traiesc comunități maghiare.

 

Cei doi au participat la o dezbatere la Tabara Tineretului Maghiar Ardelean (EMI), la Borzont, judetul Harghita, cu tema "Politica natională maghiară intre cele două alegeri". Cea de-a VIII-a editie a Taberei Tineretului Maghiar Ardelean (EMI) se va desfășura pană duminica la Borzont, judetul Harghita.

 

Razvan Carcu, Sursa: Adevarul

Edited by Ivanski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astazi tiganii au protestat in Bucuresti, pentru drepturile lor. Guvernul a anuntat ca le va da fonduri pentru a pornii o afacere, fonduri pentru nu stiu ce, presedintele spune ca Romania nu isi alunga populatia, de parca tiganii sunt romani. Mie mi se pare revoltator, o adevarata lovitura primita de noi, populatia alba, care nu primim nimic, insa ciorile primesc, pentru ca de la tiganu de iliescu in coace, toti tiganii au drepturi. 99% dintre ei sunt niste nenorociti. Voi ce credeti?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Astazi tiganii au protestat in Bucuresti, pentru drepturile lor. Guvernul a anuntat ca le va da fonduri pentru a pornii o afacere, fonduri pentru nu stiu ce, presedintele spune ca Romania nu isi alunga populatia, de parca tiganii sunt romani. Mie mi se pare revoltator, o adevarata lovitura primita de noi, populatia alba, care nu primim nimic, insa ciorile primesc, pentru ca de la tiganu de iliescu in coace, toti tiganii au drepturi. 99% dintre ei sunt niste nenorociti. Voi ce credeti?

 

Mama, am o scarba pe ei. Vor drepturi dar obligatii p... . Pai mortii ma-sii ei nu platesc nicio taxa la stat niciodata si tot sunt revoltati. Apai mama care munceste de dimineata pana seara si e cu toate datoriile in regula de ce nu ar primi si ea fonduri sa-si porneasca o afacere? Bunica mea are 3 milioane pensie din care ii este oprita nu stiu cat si a muncit 60 de ani pentru tara asta de rahat. Mama, chiar m-am aprins cand am citit asta. Baga-le-as mortii-n mortii lor. Bine ca la cacatii astia le da fonduri sa-si cumpere prezervative sa mai faca cativa puradei care sa ne fure si noi, prostii care platim taxe stam si muncim pentru un salariu de 6 milioane din care 4 il dam pe chirie si 2 pe intretinere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're not alone!

 

Imi aduc aminte cu greutate de un moment de acum cativa ani cand, la mare nevoie, am cerut niste ajutor din partea ''statului''.

 

Ma dusesem la primaria de sector cu maica-mea pentru a solicita acel ajutor, insa ne-a refuzat un ''ciung'', omu` avea un defect la o mana, probabil cea cu care nu intinsese candva bani unui rrom, iar acesta, bineinteles, il blestemase. Ne-a refuzat fiindca eu si tata lucram, dar aveam salariile in asa fel incat ne descurcam foarte greu atunci.

 

Bineinteles, langa noi era una gitana plina cu aur, lant nesimtit, inele, dantura... se plangea ca de ce intarzie ajutorul...

 

Minunat!

Edited by blindius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turistii straini care fac turul Europei pe biciclete au fost ATACATI cu pietre de tigani, in Salaj

 

 

Mai multi turisti straini care fac turul Europei pe biciclete au fost atacati cu pietre de mai multi romi, majoritatea copii, in localitatea salajeana Surduc.

 

In urma incidentului, unul dintre straini - cetatean canadian - a suferit o fractura la mana.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat, sambata, ca Politia a inceput o ancheta in cazul unui grup de turisti care fac turul Europei pe biciclete si care au fost atacati cu pietre pe un deal din apropierea localitatii salajene Surduc, pe unde intentionau sa treaca spre comuna Garbau din judetul Cluj.

Potrivit sursei citate, din grup fac parte 19 turisti straini, iar incidentul a avut loc vineri dupa-amiaza, cand o parte dintre ei au fost atacati cu pietre si cu bucati de lemn. Dumuta a sustinut ca turistii au fost atacati de copii romi, cel mai mare dintre ei avand 12 ani, care erau singuri acasa in momentul incidentului. "Cand au aruncat cu pietre copiii erau singuri acasa, parintii fiind la lucru. Este vorba despre cinci copii, cel mai mare avand 12 ani. Noi am aflat de acest caz dupa ce s-a primit un apel la 112. Un agent de politie din Surduc a mers la fata locului sa vada ce s-a intamplat, dar turistii nu pareau sa fie raniti si nu au vrut sa depuna plangere", a spus purtatorul de cuvant al Politiei Salaj.

Aceasta a adaugat ca autoritatile salajene au aflat ulterior, de la ziaristi, ca "odata ajunsi la Cluj-Napoca turistii au mers la spital, unde unul din ei a fost depistat cu o fractura la brat". Unul dintre turistii atacati este Tony Knott, in varsta de 67 de ani, din Canada. Barbatul a fost lovit cu o caramida in bratul stang si a suferit o fractura de brat.

"Mergeam pe marginea drumului, in coloana. Am vazut copii si adulti care pareau ca ne asteapta. Cand am ajuns la 15 pasi de ei, au ridicat o sfoara in mijlocul drumului, care avea inele de fier, undeva cam la un metru inaltime. Noi ne-am oprit, dupa care ne-au atacat. Eu mi-am abandonat bicicleta si au venit dupa mine. Am incercat sa ii alung si sa o salvez pe sotia mea. Erau vreo zece persoane. Aveau in maini pietre si tot felul de lucruri. Eu voiam sa ma ridic si sa imi iau bicicleta. In acel moment m-au atacat din nou. O femeie cu un copil in mana a luat o lopata si m-a atacat din nou.

Unii copii au venit impreuna cu acea femeie. Aveau pietre in maini si au aruncat in mine. Un copil a venit spre mine si a aruncat cu o caramida. Atunci mi-am ridicat bratul sa opresc caramida, sa imi protejez capul, si mi-am rupt mana", afirma canadianul.

Un alt turist, Rick Price, spune ca atacuri similare la adresa unui alt grup de biciclisti din care facea parte au mai avut loc si inainte, cand asupra lor s-a aruncat cu pietre in acelasi loc, tot cu scopul de a le fi furate bagajele.

Grupul de 19 cetateni straini participa la un tur al Europei pe biciclete. Ei au plecat din Sankt Petersburg in 16 august, intentionand sa ajunga la Istanbul.

 

sursa:stirileprotv.ro

 

P.S. : Ne-au facut, ne fac si ne vor mai face de rahat, daca nu se iau masuri. Acuma poate vad si strainii ca avem dreptate, in aceasta problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

strainii? ce sa vada, vad numai tigani romani peste tot. E plin pe bbc de stiri cu tigani romani, mereu au grija sa precizeze. Cand vin in orasel aici tiganii lor cu caravanele, se inchid magazinele de buni ce sunt, Da' ei ii vad numai pe ai nostri, de parca rasa imputita si spurcata ar face parte din vreun popor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu avem ce sa facem atata timp cat mizeriile care au fost si care sunt la guvernare ii protejeaza pentru voturi si ii tin pentru masa de manevra.

Singurul lucru e sa luam justitia in mainile noastre dar cum unitatea la romani este -1(ii dam mai tare in cap daca stim ca e roman) si cum nu multa lume ar fi dispusa sa isi riste libertatea pentru un gandac stam si ne plangem pe forum in timp ce ei se inmultesc si devin din ce in ce mai tupeisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iata un articol preluat de pe jurnalul.ro, care prezinta povestea unei "familii" de tigani . Asta este dovada ca si tiganii pot fii normali. Din pacate prea putini le-ar lua exemplul.

 

Premiantii din grajd

 

Uneori, noaptea tarziu, după ce bunica stinge lumanarea din coliba incep soarecii să chițăie si să se catere pe pat, langă copii. Atunci, bunica stă trează pană dimineata, să gonească soarecii de pe nepoti. Cristina, fata cea mare , se mai trezeste cateodată brusc si, simtind că bunica parcă ar sta la panda o intreabă: "Dar ce faci tu, mamica nu te culci? . "Nu pot chiar acum, fata mamii, că mă doare maseaua, ii raspunde femeia de fiecare data Nu le spune adevarul să nu-i sperie.

 

Sunt zile in care nepotii ii spun că tare ar mai pofti si ei la niste sarmale, cum au mirosit prin vecini. De fiecare data bunica bolboroseste cu ochii in pamant "intr-o zi o să facem, o să facem si noi, apoi se duce in spatele casei si se pune pe plans. Seara le asterne cina: cate o felie de paine si o cească de ceai de fiecare. Asa se intamplă in zilele cu ghinion , cand nu reuseste să gasească de muncă prin vecini, in comuna Petrachioaia (Ilfov ). E la noroc: uneori o cheama alteori nu. Toată viata ei de norocul asta depinde, caci pensie n-are.

 

De multe ori, dimineata n-are să lea dea copiilor decat ceai. Înfometati, cand sosesc la scoală laptele si cornul, se napustesc pe mancare. Crenguta si Marius Oprea, frati si colegi de bancă in clasa a doua, se ascund in pauza mare atunci cand colegii lor iși desfac sandvisurile si pachetelele de acasa Ei n-au avut niciodată asa ceva.

 

Luxul de a avea un stilou

De fapt, nici caiete nu mai au. În ultima lună au scris numai pe foi imprumutate de la colegi. Cu stilou n-au scris niciodata a fost prea scump pentru ei. Au invățat să scrie direct cu pix, că e mai ieftin. De la o vreme, insa nu si-au mai permis nici pix. Penarul sau cartile de lectură sunt un adevarat lux - "cred că trebuie să fii foarte bogat să-ți permiti să intri in librarie si să-ți alegi o carte, ce carte vrei tu, socoteste Crenguta. Chiar si asa, si ea si fratele ei sunt premianti. Să-și facă temele pentru ei nu-i corvoada ci fericire. Să calculeze in gand chiar si cand se joaca nu-i chin, ci distractie. Amandoi sunt convinsi că intr-o zi vor ajunge avocati si ii vor apara pe saraci si pe cei nedreptățiti. E numai o chestiune de timp, iși spun. În planul asta secret al lor ii ajută si Cristina, sora cea mare de 12 ani: le tine lumanarea seară de seară la masa pentru ca frățiorii să-și poată face temele. Pană acum cateva luni au avut curent electric in camaruță, dar intr-o zi bunica n-a mai putut să-l platească si au ramas cu totii pe intuneric.

 

Pe mama nu si-o aminteste nici unul dintre cei trei. Mama e o umbra un personaj de legendă si atat. Ei erau niste mogaldete cand ea a plecat la muncă in Spania, lasandu-i cu bunica. De atunci a mai venit doar de doua trei ori, dar nu ca să-i vada ci cu treaba Ultima dată a venit acum sase ani si nu i-a mai cunoscut. Se uita la ei cu raceala ca la niste straini, fară a-i vine a crede că fiintele astea atat de mari, care stiu să zambească si să vorbească atat de frumos, sunt chiar copiii ei.

 

"Tatal nostru cel bun a incercat să ne inece in garlă

"Dar nici noi, dacă o mai vedem acum pe strada n-o mai cunoastem pe ea. Avem asa, o retinere, să-i spunem m-ama Noi nu putem să-i spunem m-amă decat bunicii. Nici tată n-avem cui ii spune caci tatal nostru cel bun a incercat să ne inece in garlă, ne spune Cristina.

 

Dintre toti, pe ea a oropsit-o cel mai tare mama ei. Desi fata mai are sase ani pană la majorat, mama nu i-a facut nici pană acum un certificat de nastere. Din cauza asta, Cristina n-a mers niciodată la scoala n-a primit niciodată alocatia. Și-ar dori să ajungă bucatateasa dar stie că fară pic de scoală ii va fi imposibil. "Mamica s-a rugat ani in sir de mama noastră din Spania să-mi trimită si mie o procură să-mi facă certificat de nastere, ca să pot merge la scoala I-a promis de fiecare dată că trimite, trimite, dar n-a trimis niciodată, se plange Cristina.

 

Asa, de focul invățăturii, s-a apucat să invete singură alfabetul. Citeste perfect si scrie fară greseala dar si-ar dori mai mult. Cand e singură visează cu ochii deschisi cum i-ar sta in uniformă de scolar, cu ghiozdanul in spate, cum i-ar sta scriind la tablă si, in fine, cum i-ar sta ingrijorată că trebuie să-ți facă temele zi de zi, cum fac scolarii adevarati. S-a resemnat că nu poate avea nimic din toate astea traind prin fratii ei mai mici - rasfoindu-le zilnic manualele, citind din ele si scriind de una singura Fiindcă intelege că scoala e singura lor sansă de a iesi din mizerie, i se rupe inima cand ii vede pe Marius si pe Crenguta că n-au ce imbraca la ore. si intotdeauna, la serbarea de sfarsit de an, copiii se simt mai umiliti ca niciodata caci ei n-au haine frumoase. Își primesc premiul imbracati in hainele de zi cu zi. Iarna, ca să aibă cu ce merge la scoala imprumută cizmulite de la copiii de prin vecini. Ei n-au decat papuci si pantofi de primavara

 

Pană si camaruta in care locuiesc au construit-o tot ei, cu mainile lor, impreună cu bunica. Se uitau cu jind la copiii de peste drum cum se jucau cu masinute si papusi in țărana in vreme ce ei carau apă si lipeau bucăți de lut, să inalte zidul de pamant al casei. Dar copiii i-au observat si, cand i-au prins pe drum, au inceput să-i batjocoreasca razandu-le in nas că locuiesc intr-un grajd. "Noi am fost invățati să nu raspundem la provocari. Lasam capul in jos si trecem mai departe, spune Cristina. Ca să reziste psihic, si-au format singuri o filozofie de viață a lor “ să incerce să fie fericiti cu ce au, privind in jos, la altii mai saraci decat ei: "Și ce dacă avem numai o camera Altii dorm prin canale. Noi, prin comparatie cu ei, suntem bogati. Camera asta de pamant, asa cum o vedeti, pentru ei ar fi minunăție.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cei 17 salbatici din colonia Petrachioaiei

 

Odata demult, familia Radu a mai trait o viață. Locuiau in Bucuresti, se inghesuiau toti 15 intr-o casă mică si aproape că erau fericiti: aveau apă si canal, televizor si gaz, asfalt si autobuze. Mancau din ce munceau barbatii casei cu ziua , azi o paine, maine o cratiță cu fasole; se imbracau doar de la second hand, la mall mergeau numai asa, ca la muzeu, să se plimbe si să-și imagineze că au si ei atat cat au si altii. Ca distractii iși permiteau doar să se uite la televizor si să se plimbe in parc, caci era gratis.

 

Dar intr-o zi toată fericirea asta s-a dus. Tocmai iși vanduseră casa, cu gandul să se mute la mai bine, cand un nepot a reusit să-i pacalească si să le ia toti banii primiti pe casa S-au trezit dintr-o data 10 adulti cu 5 copii, buimaci, fară nimic. Ce să faca O singură avere mai aveau: un teren de 400 de metri patrati undeva, in salbaticie, pe campul din Petrachioaia de Ilfov , langă Bucuresti. Au carat acolo lemne, folii, pietre, cadre vechi de usi si de geamuri de prin tomberoane, cutii de carton, bucăți de tigle si de presuri, scaune fară un picior si, din toate resturile astea, si-au incropit un fel de adaposturi in chip de case. Au construit un fel de colonie numai a lor.

 

Noi nu stim nici cand plouă

 

Aici traiesc de doi ani de zile, aici iși cresc copiii, aici se inmultesc. Din 15 oameni, câți erau la inceput, acum au ajuns 17. Traiesc ca salbaticii si recunosc că uneori chiar asa se si simt. Barbatii muncesc cu ziua, femeile stau acasa ingrijesc copiii si le incasează alocatiile. Au invățat să se sature din paine cu sare si, la desert, din paine cu zahar. Gradină au o palmă de pamant, n-au avut loc de mai mult. Îngrijesc si udă jumate de an cateva vrejuri de rosii, din care vara le ajung atat cat să-și facă o salată sau două de familie. Curent electric n-au, n-au avut niciodata e scump să tragă un fir pană la ei in casa Caci pentru ei, pană si un iaurt e un lux. Asa că unii stau la lumanari, altii agață noaptea lanterne sus pe tavan, in chip de becuri.

 

Noi nu stim nici cand plouă, ne spune Raluca, fiica cea mare, de 24 ani. În clasa a 11-a a ramas insarcinata iar acum are trei copii mici, dintre care doi n-au vazut in viata lor cum arată un bec. Prima dată cand au vazut seara geamurile luminate de prin vecini, s-au speriat, au zis că a luat casa foc. Cel mare, Andrei, are 5 ani si abia acum a vazut pentru prima dată la desene animate, la o ruda S-a intors acasă plin de intrebari: Noi de ce nu ne putem uita la televizor ca altii? . Fiindcă noi n-avem lumină. Și de ce n-avem noi lumina  Fiindcă n-avem bani. Și de ce noi n-avem bani si altii au?.

 

Jucarii au doar din ce primesc de la altii de mila sau le culeg ei direct din gunoaie. Reusesc rar să facă rost de o papușă intrega cu amandouă mainile la locul lor, sau de o masinuță cu toate rotile. Asa s-au invățat să traiască pruncii coloniei, să nu ceară niciodată si să se multumească cu nimic. Se distrează dandu-se intr-un leagan improvizat “ o ruginitură formată dintr-o jumatate de scaun rupt si jupuit, o scandură veche care să-l sustină si o bucată de cablu infășurată pe post de sfoara Te ingrozeste doar cand il privesti.

 

Acolo, in camp, viata e dura Vara se topesc de cald si tot timpul bat vanturi care-i acoperă de țărană pe toti, din cap pană-n picioare. Intră țărana si-n casa in patutul copiilor, si-n dulap, si-n cratite. Cand sunt vijelii se trezesc fară acoperis Iarna degeră pană-n maduva oaselor, caci lemnele nu ajung pentru toată lumea.

 

Dacă nu s-ar ingriji tata, n-am avea cu ce ne incalzi iarna. El munceste ca om de serviciu si strange tot anul fiecare vreasc sau buturugă care ii apare in cale. Strange totul, ca o furnica Știe că altfel, am muri cu totii de frig la iarnă, ne spune Andreea, fiica de 22 de ani. Ea a ramas insarcinată in clasa a noua, apoi, după modelul surorilor mai mari, s-a pus pe facut copii si a abandonat scoala. La fel a facut si sora cealalta Eliza, m-amă a trei copii.

 

N-au nici un plan de viață, nici pentru ei, nici pentru copiii lor. Nu visează nimic, nu speră nimic. Nu indraznesc. Se consideră prea saraci si prea fară speranță ca să mai lupte. O singură Dorință au, iar asta e tot ceea ce-i mană inainte: să aibă si maine ce manca.

 

autor: Alina Turcitu

preluat de pe jurnalul.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Romania s-a transformat intr-o jungla, in care oamenii au uitat sensul cuvintelor ''ajutor'' sau ''compasiune''. Altfel nu se explica de ce la Medias un batran sarman a luat bataie de la niste puradei agresivi, fara ca cineva sa-i ia apararea.

 

Gloata a tabarat pe bietul om chiar in fata unei bisierici. Minute in sir, derbedeii minori l-au lovit fara mila cu partea metalica a unor bate. Victima a avut nevoie urgenta de ingrijiri medicale.

Totul s-a petrecut in fata Catedralei Ortodoxe din Medias, in timp ce in lacas se oficia o casatorie.

Batranul este lovit pe la spate de unul dintre copii. Agresorul

fuge si se alatura grupului aflat de cealalta parte a strazii. La scurt timp, porneste din nou la atac, insotit de un amic. Omul incearca in zadar sa se apere, cu plasa pe care o tinea in mana. Este ranit a doua oara.

Imaginile au fost surprinse de un tanar care voia de fapt sa filmeze alaiul de nunta la iesirea de la slujba.

In timp ce batranul era incoltit cu o cruzime rara de micii huligani, nici un sofer din cei care au trecut prin zona nu a catadicsit sa traga pe dreapta si sa ia atitudine.

Victima a ramas paralizata de frica si plina de rani deschise.

 

Locuitorii din Medias confirma ca a devenit o obisnuinta ca hoardele de minori care stau pe strada sa atace pe cine apuca.

Cel mai probabil, atacatorii vor scapa basma curata, pentru ca sunt minori.

 

preluare: stirileprotv.ro - click video

 

P.S. Acei minori erau tigani. O mare parte din aceasta etnie nu vrea sa se comporte normal, iar de vina este indiferenta.Nu putem sa generalizam, sunt si dintre tigani o gramada care sunt oameni de nota 10 , insa sunt mai putini decat cei care se comporta cum nu ar trebui.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presupun ca daca i-am baga in lagare si i-am gaza, n-ar fi prea ''politically correct''... Exagerez, evident, dar vad negru in fata ochiilor cand citesc lucruri de genu'. Insa trimisi cu racheta pe luna n-ar fi o idee rea... Daca nu pe luna, macar in India/Pakistan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu exista tigan bun , exista tigan priceput la furt si tigan mai putin priceput la furt , trebuie omorati toti , am lasat sangele de dac sa fie patat de nespalatii astia. Si toti actioneaza dupa acelasi principiu , cand sunt singuri se dau cetateni (unii) si cand sunt cel putin 3-4 sunt zmei. Ar trebui pusi sa munceasca in mine si sa le fie interzis sa se inmulteasca , in caz contrar sa le faca ca la caini , cu toate ca astia musca mai rau ca ei.

 

In plus , suntem niste prosti ca i-am lasat sa se numeasca rromi , pentru ca in strainatatea nu le zis romi , le zic romani .

Edited by edynho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Descult, sarac lipit, dar disperat sa invete carte. Povestea copilului pe care il educa farmacista

 

O lectie impresionanta vine din partea unui baiat sarman de 8 ani din Craiova. Desi traieste intr-o saracie lucie si abia are cu ce sa se imbrace, nu lipseste nici o zi de la scoala.

 

Mai mult, pentru ca vrea sa invete cu orice pret, isi face lectiile dupa-amiaza cu farmacista care lucreaza la doi pasi de casa lui.

 

Toata lumea care da cu ochii de ei, aplecati asupra caietelor, este coplesita de povestea acestui copil.

 

Bietul de el, parca stie ca singurul mod prin care poate sa scape de saracie este sa se tina de carte.

 

Baietelul descult vine in fiecare zi sa-i ceara ajutor la teme femeii care a dovedit ca-i pasa de el: il ajuta de ani de zile cu haine, mancare sau jucarii. Isi face lectiile cu ea, in pauzele dintre clienti.

 

Generozitatea si rabdarea acestei femei i-a uimit pe trecatorii care intra in farmacie: invatacelul timid si slabut, mereu cu creionul si caietul in mana, le-a mers la suflet.

 

Baietelul este primul din familia sa care urmeaza o scoala.

 

Parasit de mama pe cand avea numai 4 ani, este crescut de tata, de un bunic si o mama adoptiva. Toti traiesc din vanzarea de haine vechi si din alocatiile celor patru copii pe care ii au.

 

''Am zis sa-i dam si lui o cale mai buna, sa invete si el. Ca maine, poimaine sa aiba si el, cand pleaca undeva, intr-un oras, sa citeasca un afis, o plecare de tren, sa stie si el cand sa vina acasa", spune bunicul micutului.

 

Vestea ca elevul ei ia meditatii de la o farmacista a ajuns si la urechile invatatoarei.

 

"Gestul este nemaipomenit. Doamna este de aplaudat. Sa continue si sa il impulsioneze ca sa poata deprinde tainele citirii si ale scrisului", spune invatatoarea.

 

Copilul spune ca vrea sa devina doctor si, datorita acestei femei cu suflet mare, chiar are o sansa.

 

video:

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/p...-pe-romani.html

 

Ii uram succes!

Edited by Ivanski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideea e ca tiganii aia buni (putini, e drept) sunt trecuti la categoria romani. D-aia sunt tiganii stereotipizati ca o rasa infecta.

 

Apropo, nu iau partea nimanui.

Edited by shqiptar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0