Sign in to follow this  
Followers 0
Virgil

Gheorghe Hagi ,regele

151 posts in this topic

"Viteza m-a facut genial. Ma genial... Viteza de aici (n.r. - arată spre cap) si de aici (indreaptă un deget catre picioare). Nu tehnica, nu, pe aceea o inveti, pentru ca, prin repetitie, s-o dezvolti cat mai mult. Însusirile native, ce ti-a dat mamica ta, te fac genial. Inteligenta si viteza de executie fac diferenta.

Accelerarile, ruperile de ritm, schimbarile bruste de directie... ehe, nu prea mai avem fotbalisti de acest gen. Am avut ghinionul să mă nasc roman, altfel ajungeam mult mai sus. O educatie si o indrumare adecvate m-ar fi facut si mai bun. Totusi, faptul că am avut si un pic de noroc, reusind să plec la 25 de ani din tara la Real Madrid, m-a ajutat.

Doar că in Occident trebuie să ai grijă singur de tine, să te autodisciplinezi. Dacă nu-ți impui singur că trebuie să fii cel mai bun, n-ai să reusesti niciodată să ajungi la un nivel inalt. Pai, la Barcelona, lasat de capul meu, ajunsesem să sparg seminte pe banca

E adevarat, un fotbalist de top trebuie incurajat, responsabilizat..., dar totul depinde de constitutia fiecaruia. Restul e doar munca muncă si iar muncă".

Steaua are o intelegere cu Viitorul, potrivit careia gruparea din Ghencea detine prima optiune pentru cei mai talentati fotbalisti pe care ii produce scoala Regelui.

Steaua apelează la pepiniera cu cel mai mare potential. Viitorul Constanta, clubul patronat si condus de Hagi, iși va trimite in Ghencea cei mai talentati jucatori. "Am o intelegere cu Gică", a anuntat Becali. Hagi a explicat si el recent că nu tine ca tinerii lui să plece direct in strainatate si că i-ar conveni mai degrabă să-i cedeze unei grupari mai mari din Liga 1: "Cel mai bine pentru ei este să urmeze traseul pe care l-am avut si eu: un club mai mic, apoi unul mare din Romania si abia pe urmă intr-un campionat mai tare".

Acordul e important pentru Steaua, intrucit Viitorul, locul 13 in acest moment, deja propune cîțiva fotbalisti extrem de interesanti. Cel mai tare a sarit in ochi Gabriel Iancu, mijlocaș ofensiv sau atacant si etichetat de Hagi ca fiind "noul Raul". El are doar 18 ani si a marcat de 3 ori in 10 aparitii in actuala stagiune. "De el imi place si mie, dar MM mi-a mai zis si de Țiru", a povestit Gigi. Țiru, international de juniori, are tot 18 ani, dar e fundaș central si n-a debutat incă in campionat. În afara lor, mai există si alti jucatori atractivi.

Mai ales Denis Alibec, revenit de la Internazionale Milano si deja un om important in echipa lui Hagi. Alibec, 21 de ani, a devenit titular de bază ca virf de atac la Viitorul si a inscris un gol in 5 prezente in acest sezon. "Are calități senzationale, dar nu stiu ce se intimpla că parcă se ingrașă si cind respiră", a exclamat Hagi despre Denis. "Regele" a mai folosit un atacant foarte tinar, pe Ionuț Vina un jucator de doar 17 ani care a debutat in Liga 1 contra Rapidului, in runda precedentă a campionatului.

Creată pe scheletul Stelei

Colaborarea cu Hagi ar ajuta-o pe Steaua să pună mina pe cîțiva dintre tinerii cel mai bine cotati in Romania, dar Gică a profitat si el de relatia cu clubul la care a jucat pină la inceputul anilor '90. Viitorul a promovat din Liga a doua cu o echipă construită mai ales din fotbalisti "pescuiti" de la Steaua II, care se desfiintase, si continuă să se bazeze pe unii dintre ei. Bejan, Tosca, Alex Lazar, Onicaș sunt titulari si in primul esalon.

Ar fi mai usor de vindut

Hagi e si el interesat să facă afaceri cu Steaua fiindcă prezenta jucatorilor lui in Ghencea i-ar face mult mai usor de vindut decit de la Viitorul Constanta. Ei ar avea mai mare expunere, in cupele europene si in echipa nationala si cotele lor ar creste. Viitorul va pastra procente din viitoare transferuri in momentul in care ii va ceda la Bucuresti, o strategie pe care au agreat-o si alte cluburi in afacerile cu Steaua. Pandurii detine procente din Chiriches iar FC Argeș are jumatate din drepturile asupra lui Tanase.

gsp

Hagi a inscris din nou pentru Real Madrid

Gică Hagi a marcat un gol superb pentru Real Madrid impotriva lui FC Barcelona, intr-un meci rezervat veteranilor, care a avut loc la Doha.

Real Madrid s-a impus la penaltiuri, scor 4-1, după ce pe durata timpului regulamentar scorul a fost 5-5.

Au fost prezenți urmatorii jucatori:

Real Madrid: Emilio Alvarez, Michel Salgado, Fernando Sanz, Francisco Pavon, Fernando Hierro, Manuel Sanchis, Pedja Mijatovic, Alfonso Perez, Gica Hagi, Emilio Amavisca, Christian Karembeu si Ivan Perez.

FC Barcelona: Vitor Baia, Michael Reiziger, Miguel Angel Nadal, Luis Milla, Fernando Couto, Ronald de Boer, Gaizka Mendieta, Boudewijn Zenden, Thomas Christiansen, Jari Litmanen, Jon Andoni Goikoetxea, Francisco Javier Sanchez Jara si Felipe Ortiz.

Golul lui Hagi, la secunda 38:

Daca esti nascut talent executia nu te paraseste.

Se va mai naste vreun jucator de o asemenea calitate in curtea din Ghencea?

Tehnic vorbind, Hagi ''s-a nascut'' la Farul.

Si a crescut la Sportul.

Si nu va mai creste unul in Ghencea atata timp cat echipa e condusa de un retardat...

Se va mai naste vreun jucator de o asemenea calitate in curtea din Ghencea?

Cu siguranta da, dar in conditiile actuale se va pierde pe drum. Au mai fost cu siguranta, dar degeaba, nu ajunge numai talentul

Gică Hagi asigură că Ianis e viitorul nationalei:

"Este unic, mai bun decit eram eu"

Fotbalul romanesc nu trece prin cea mai bună perioada dar Gică Hagi, cel mai mare jucator roman al ultimilor 20 de ani, stie deja ce fotbalist il poate depăși.

Este vorba chiar de fiul sau, Ianis Hagi, cel care a reusit să marcheze un gol superb in meciul cu Turcia U-15, cîștigat cu 4-3 de Romania.

Iar Gică Hagi a vorbit la emisiunea Contraatac de la GSP TV despre evolutiile lui Ianis: "Este mult mai bun decit eram eu la virsta asta. Loveste cu ambele picioare la fel de bine, este unic din punctul asta de vedere, a dat gol cu dreptul din lovitură libera acum a sutat cu stingul. Nu are astfel de probleme. Pasează si mai bine decit o faceam eu, este un jucator de echipa Dar un jucator ofensiv care trebuie să joace in jumatatea adversa Trebuie să fie serios in continuare, vorbesc mereu cu el despre fotbal să vad cum il intelege"

Titlu cap de coloana gsp.ro: Gica Hagi asigura: "E mai bun decat eram eu"

Hagi a gresit-o grav aici. L-a expus inutil de fiu-sau. In primul and, Ianis asta e umflat destul de mult si sustinut de tot ce misca, raul, ramul, sunt altii mult mai talentati decat el. Dar chiar daca ar fi fost cel mai fenomenal talent - ceea ce nu e -, nu ar fi trebuit sa-l expuna in modul asta. Ridica niste stachete la un nivel urias, iar asteptarile si judecatile ulterioare se vor face la aceste stachete. Ii creaza un handicap urias.

Daca Ianis ar deveni un jucator sub-mediu de Liga I (ceea ce deja mi se pare o performanta), adica un fel de Chiacu sau un fel de Cristocea, sau un fel de Al. Grigoras, ar fi considerat o panarama, un ratat, un nus cum. Ca doar taica-su, nu altcineva, a zis cutare si cutare. Desi a fi fotbalist de Liga I e o mare performanta raportata la media de fotbalisti care termina junioratul si ajung sa evolueze la acest nivel. Cred ca e un raport de vreo 1/100.

Observati titlul bombastic, fortat, dat de astia de la gsp. Chiara daca Gica nu a zis ce apare in titlu, ci ceva destul de diferit, presa o sa speculeze si o sa foloseasca asta pentru a vinde.

Singurul lucru normal pe care-l poate face un parinte in situatia asta e sa spuna tat: "Vedem ce va fi, ii place, e important ca vrea, ramane ca viitorul sa decida cat poate. Fie si numai pentru el, dac nu va face peformanta, anii astia il vor forma pentru viata, pentru ca-l vor invata camraderia, spiritul de competitie, lupta dreapta, bla, bla. Rolul formator... etc., etc.".

Mai ales ca Hagi spune ca fii-su era mai bun decat era el la varsta lui, dar nu spune ce s-a intamplat cu aia care erau mai buni decat el la varsta lui.

Nu vreau sa fac nici o comparatie intre Hagi si maimuta dar machedonii cam asa sunt, pana nu se lauda...

În ceea ce-l priveste pe Hagi, mereu m-am ferit de apelativul de rege. Am avut si incă am senzatia că titulatura contine ascunzisuri peiorative, cotloane de ironie sau macar de spinare aplecată in fata cuiva. În modesta mea opinie, regii sunt cei de viță nobila nascuti să domnească peste popoare. Doar aceia. Ceilalti poartă denumiri comerciale si inutile, fie că e vorba de regele fotbalului, regele manelelor, regele mezelurilor, regele sexului si cine mai stie ce alti regi. Sunt atâția regi cate ramuri de activitate, ba pot exista si regi pe subramuri, putandu-se vorbi de regii mezelurilor vrac sau de regii mezelurilor cu amanuntul.

Romanii i-au pus lui Hagi eticheta de rege destul de tarziu, cam după Campionatul Mondial din America. Pană atunci, in ochii compatriotilor el trecea drept un fotbalist foarte bun, drept cel mai bun fotbalist roman, dar nu era rege. Rege a devenit nu neaparat după ce-a scos oamenii in strada ci după ce ziarele acelor timpuri si televiziunile din acele vremuri au rascolit in magazia cu epitete si au gasit unul de-o banalitate revoltatoare si de-un simplism ingrijorator.

Azi, de ziua lui, ne aducem aminte de acei ani ai lui Hagi. Era cu totul altfel decat cel de azi. Nu neaparat mai tanar si mai neexperimentat in viață, cat coplesit de povara acelei caracterizari. Regele in sus, regele in jos si asa mai departe. Această gratitudine neconditionată il transformase intr-un tip destul de dificil pentru presa uneori ursuz, alteori imposibil de gasit cu saptamanile sau lunile, alteori agresiv sau nazuros in discutii, inclusiv in cele televizate, nepregatit să care cu el gloria pe care mediul inconjurator i-o punea in carca

Au trebuit să treacă ani si ani pană cand Hagi a redevenit acel Gică dinainte. Despovararea de titlul nobiliar atasat numelui sau s-a facut cam după mult prea scurtul sau mandat la Steaua, curmat nemeritat, cum bine ne aducem aminte. De atunci probabil că si-a dat seama că gloria il apasa prea tare si că traiul printre greutățile sale si ale celor din jurul sau e de multe ori dificil, dar e omenesc, pentru că se compune din trairi asemanatoare cu ale celorlalti.

De atunci a luat-o de la lingură cu Academia, de atunci s-a facut manager, a invățat să finanteze si să facă bani din fotbal, de atunci a redevenit comunicativ, pentru că vorbeste si are multe de spus nu doar despre el insusi si cariera sa extraordinara ci despre tineri care invață fotbalul, despre fotbalisti care cresc si despre o echipa sa care se zbate să ramană in prima ligă in competitie cu alte echipe la fel de apasate de griji.

Studiati-l atent pe Hagi si observati că nu e genul acela de narator emotional care să rememoreze cum a batut el cutare lovitură liberă in urmă cu douazeci de ani! În schimb e in stare să povestească despre un fundaș dreapta gasit la Titu sau despre un varf descoperit la Babadag. Sunt chestiuni care nu definesc un rege, ci un om care munceste pentru ziua de maine.

Alin Buzarin

din pacate eu nu am auzit pe stadion la noi cand apare sa strigam I LOVE YOU HAGIIII!!!!....chiar daca e ceva copiat de la turci ,,,el merita asta

Hagi a fost un bun coordonator de joc in primul rand. Se vede si acum ca este un bun manager si este o persoana foarte calculata.

Stima!

După un an impresionant la Steaua, Gheorghe Hagi devenea febletea magnatului grec Gheorghios Vardinogiannis, patronul lui Panathinaikos.

Conform notelor informative ale Securității, acesta ar fi platit si opt milioane de dolari pentru roman.

Asemenea lui Dobrin sau Balaci, Hagi intră in galeria fotbalistilor romani care au primit oferte fabuloase din strainatate, dar care nu au primit acceptul familiei Ceausescu de a pleca.

În ceea ce-l priveste pe Hagi, marturie stă o notă informativă a Departamentului Securității Statului din 24 iunie 1988, in care ofiterul desemnat să se ocupe de problemele educatie fizică si sport, semnala că in Grecia se comentează mult pe marginea transferului lui Hagi la una din echipele Panathinaikos Atena sau Olympiakos Pireu.

Acesta merge mai departe si informează că din unele surse, se stie că presedintele clubului Panathinaikos, Gheorghios Vardinogiannis e dispus să ofere intre 2,5 si 8 milioane de dolari pentru Hagi. Ar fi fost al treilea transfer din istorie la momentul respectiv, după cel al lui Maradona de la Barcelona la Napoli (1984, 10 milioane de dolari) si cel al lui Gullit de la PSV Eindhoven la Milan (1987, 12 milioane de dolari)

Transfer cu ajutorul mamei

În aceeasi notă informativă se precizează că Vardinogiannis incearcă să ii ofere mamei lui Hagi si jucatorului care evolua atunci la Steaua cetățenie greaca incercand să profite astfel de originile aromane ale acestora. O delegatie greacă se va deplasa in acest sens la Bucuresti in luna iunie, se mai precizează in document, care nu include si finalul negocierilor, venit odată cu refuzul lui Valentin Ceausescu de a-i da drumul celui mai bun jucator roman.

4,3 milioane de dolari a costat Hagi in momentul in care a plecat in cele din urmă de la Steaua, in 1990, la Real Madrid

ProSport

Stau si ma gandesc asa, ce forta fotbalistica eram la vremea aceea daca am ajuns sa vindem jucatori la Real Madrid, Barcelona...

Hagi, revoltat de acuzele de blat de la meciul Steaua - Viitorul 2-5:

"Am o singură rugaminte. V-am rugat să mă respectati. Terminati cu circul asta. Baietii ăștia au jucat fotbal. Ce e in casă la Steaua, nu e la mine.

Acesti copii au dat goluri, au alergat. Au muncit in acest campionat de la cap la coada A venit acest meci, pe care nici nu il visam. Eu nu vreau să mă bag, dar nu luati din meritele acestori copii. Nu stiu ce a facut Steaua, nu e treaba mea, dar respectati munca acestor copii. Nu am vrut să intru in aceste scenarite, in polemicile astea.

Steaua a bagat doar jucatori foarte buni, care au jucat in Champions League. De ce nu au dat randament, treaba lor. Nu se poate asa. Toti muncim si incercam să facem.... Dacă altii sunt dezamagiti, nu e problema mea.

Dumnezeu ne-a dat acest rezultat, pentru că acesti copilasi au muncit tot sezonul. Au obtinut acest rezultat istoric.

Zi de zi am investit si ne-am asumat acest risc... Iată că acum suntem câștigatori si am obtinut un rezultat la care nici nu am visat. Am avut noroc cat in toate celelalte meciuri. Țineti minte că am condus in 12 meciuri.

Ce să creadă acesti copii cand se uită la televizor?! Nu eu fac programul Stelei... dacă ei au trimis jucatorii in vacanță. Nu e problema mea ce a facut Steaua, dar nu luati din munca acestor copii".

Dau o bere aluia care-si aminteste primul cine i-a spus prima oara lui Hagi - "Rege" si de unde a aparut asta la nivel national.

Ioanitoaia, "PORCesul etapei"? :look:

Oare cand o sa mai avem si noi jucatorii de calibrul celor din generatia de aur.

Edited by horica36

Nu! Astept pana maine sa vad daca stie cineva si daca nu, spun eu :)

Inainte de acel meci celebru din 99 cu ungurii, dupa ce Paunescu si ceilalti l-au convins sa joace, noul atacant adus la nationala in acel an de Piturca, Ionel Ganea a spus ceva in genul "astept o pasa de la rege"...