Sign in to follow this  
Followers 0
blindius

Euro 2012

EURO 2012   59 members have voted

1. 1. Pe cine pariezi ca va castiga EURO 2012?

• Polonia
      1
    • Grecia
      1
    • Rusia
      1
    • Cehia
      0
    • Olanda
      9
    • Danemarca
      0
    • Germania
      18
    • Portugalia
      3
    • Spania
      15
    • Italia
      2
    • Irlanda
      0
    • Croatia
      1
    • Franta
      1
    • Anglia
      7
    • Ucraina
      0
    • Suedia
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

620 posts in this topic

Mi s-a dovedit inca o data aseara ca regula ca tarile gazda sa fie automat calificate la asemenea competitii reprezinta o mare tampenie. Asa cum detinatoarea trofeului trebuie sa joace calificari pentru a putea sa-si apere pozitia obtinuta, nu vad de ce se aplica alta regula la tara organizatoare. Si mai grav, pentru "romanticii" acestui sport evident insa benefic pentru fotbalul modern, este ca din editia urmatoare vom avea 24 de echipe la turneul final. Nici nu vreau sa-mi imaginez de ce fel de meciuri vom avea parte. Daca la editia aceasta a trebuit sa ma chinui sa urmaresc Polonia, Grecia sau Irlanda, in 2016 o sa trebuiasca sa trec pe ilegale ca sa am ce vedea la unele meciuri :D

Si ca tot veni vorba din nou de the great modern football, voi prezenta, in opinia mea, unul din principalele motive pentru care acest sport se transforma de multe ori intr-unul oribil de urmarit si foarte nedrept in multe situatii totodata. De cand cu marea inventie a regulii meciurilor directe, golaverajul, care dupa mine pastra frumusetea si rasplata fotbalului jucat nu fentat, a devenit doar o simpla prezenta de "onoare". Chiar daca inca mai reprezinta al doilea, al 11-lea sau al 1000-lea criteriu de departajare, e destul sa nu mai fie prima optiune ca sa avem parte de "mult" fotbal. O alta dovada la ce spun o reprezinta si clasamentul final al grupei A, Rusia (5-3), Grecia (3-3), ambele egalitate de puncte, iar liderii grupei (4-5). Stiu ca sunt multe discutii pro sau contra, stiu ca se pot invoca foarte multe aranjamente din trecut cand se batea la un anumit numar de goluri cand era nevoie, dar acum nu sunt aranjamente? Macar atunci aveam ce urmari. Regula meciurilor directe se aplica de la sine cel mai bine in competitiile tip sistem eliminatoriu (tur-retur), pentru competitiile sistem campionat, dupa parerea mea, reprezinta o imensa greseala deoarece in aceste competitii conteaza modul in care joci si abordezi meciurile pe tot parcursul competitiei respective, si nu sa bati cu mult noroc si refuzand jocul, in anumite cazuri, in meciurile directe, iar acest lucru sa conteze la final.

Asa e.

Premier League e cu golaverajul si se vede ca e cel mai tare.

Mare de tot tampenia cu 24 de echipe la Euro...

O sa scada si mai mult nivelul, atat in calificari, cat si la turneul propriu-zis...

Am bagat un milion ca ia Croatia euro.

Cred ca o sa-i pierzi.

De ce n-ai bagat ieri, ca ti-au iesit pronosticurile?! :)

Pronosticuri pentru azi ? :D

Eu zic Germania si Olanda.

Ceva care mi se pare extraordinar... Podolski daca joaca azi bifeaza 100 meciuri la nationala la doar 27 (!) ani ...

Nu bag de pe o zi pe alta, nu sunt mare amator de pariuri.

Astazi intuitia mea de master jedi spune ca se va califica Germania si Olanda.

Edited by Kellerman

Germania si Portugalia.

Peste tot numai Ozili.

542368_10151010752139379_609735185_n.jpg

Edited by gio_stgloria

Am cautat mai demult ca si eu eram curios de ce nu se mai tine cont de golaveraj, iar motivul este faptul ca la CM din 78, Peru a dat meciul Argentinei cu 6-0, acestia calificandu-se in finala in dauna Braziliei. Din cate mai tin minte, aranjamentul a fost la nivel serios, politic, Peru primind in schimbul meciului cereale sau cartofi (ceva de genul) plus multe altele.

252365_10150867481782466_1247148717_n.jp

Am cautat mai demult ca si eu eram curios de ce nu se mai tine cont de golaveraj, iar motivul este faptul ca la CM din 78, Peru a dat meciul Argentinei cu 6-0, acestia calificandu-se in finala in dauna Braziliei. Din cate mai tin minte, aranjamentul a fost la nivel serios, politic, Peru primind in schimbul meciului cereale sau cartofi (ceva de genul) plus multe altele.

Sau celebrul Spania - Malta 12-1. Eh, lasa ca fifa si uiefa au curatat fotbalul de treburile astea murdare, desi chiar si cu regula asta cu meciurile directe tot cu golaverajul o fenteaza, vezi Suedia - Danemarca 2-2 sau posibilul maine Spania - Croatia 2-2. L-au curatat asa de bine ca acum se aranjeaza turnee finale intregi :clap:

Edited by chodi do pi�e

Asa cum anticipam, Olanda a confirmat inca o data ca este o echipa limitata si cu un joc colectiv inexplicabil de modest (in ciuda marilor staruri din echipa; sunt curios care e parerea voastra, de ce au evoluat asa slab?). E adevarat, nu au avut nici noroc dar in opinia mea jocul prestat in ansamblu nu justifica sperante de calificare. Ba mai mult, daca continua asa, ne dau sperante bune intr-o calificare la mondialul 2014 (parca ii avem in grupa, nu?). Germania o echipa de super-clasa, bate si cand joaca cu ultima viteza si doar cu gandul de a trece timpul, ca azi.

Olandezii ar trebui sa mearga acasa cu metroul, la cat de rusine s-au facut la turneul asta.

M-am gandit ca barem azi sa se trezeasca, mai ales ca au inceput destul de bine, dar dupa golul lui Van der Vaart s-au taiat complet.

Clar dezamagirea turneului este Olanda... chiar aveam asteptari mari de la ei... ii vedeam in finala fara mari probleme... se pare ca si ei au crezut la fel si au tratat cu lejeritate meciurile ... eu cred ca motivul esecului asta este in principal din cauza antrenorului... si probabil ca in echipa sunt anumite probleme... neintelegeri intre jucatori..nu formeaza un grup...sunt individualitati... totusi, cred ca se vor trezi si vor defila in grupa noastra... nu vad sa poata sa-i incurce cineva.... poate turcii sa scoata acasa un egal cu ei ..in rest victorii pe linie...ne bat si pe noi si pe bozgori de ne sar capacele.

Edited by Arsenal1886Steaua1947

Dezamagirea turneului e turneul. Pana acum nu am vazut echipa care sa joace ca o echipa in afara de Rusia. Si Rusia a fost scoasa de 2 executii individuale in meciurile cu Polonia si Grecia. E o competitie a bulanului si a fitelor. Castiga aia cu bulan ca nu joaca jucatorii cu fite.

Raspuns: nu au. Germania trece usor de Grecia si Portugalia nu neaparat usor de Cehia. Pronosticul meu, acum se poate intampla orice.

Au grecii si cehii puterea sa mearga spre semifinale?

Nu cred. Oricum, la ce au aratat, trebuie sa fie multumiti ca au ajuns si pana aici .

Daca Mario Gomez da 2 goluri e jucator, fotbalist, piesa etc. Daca Ronaldo da 2 goluri atunci e bulan, fitos etc. :))

Dezamagirea turneului e turneul. Pana acum nu am vazut echipa care sa joace ca o echipa in afara de Rusia. Si Rusia a fost scoasa de 2 executii individuale in meciurile cu Polonia si Grecia. E o competitie a bulanului si a fitelor. Castiga aia cu bulan ca nu joaca jucatorii cu fite.

Germania joaca fotbal. Joaca exact cat au nevoie.. nu forteaza, joaca economic. Dar joaca si castiga.

@Ronnie

Ronaldo intai e cocalar si apoi e fotbalist.

Joaca exact cat au nevoie..

Daca joaca exact cat au nevoie, atunci nu joaca. Fata de ce au facut acum 2 ani, sunt penali rau. Ma asteptam la mai multe de la ei.

Jocul la "cat ai nevoie" face parte din fotbalul modern, fotbal impotriva caruia, daca nu ma insel, sunteti cam toti de aici, nu?

Se pare ca astia care au jucat pana acum ''cat a fost nevoie'' s-au cam fript. Ma gandesc la rusi si olandezi, natiuni de la care ma asteptam la un spectacol generos pe faza de atac.

Germaniei i-a iesit pana acum cu maniera respectiva, astfel ca, ma gandesc, exista doua-trei variante:

- continua cu jocul pragmatic pana la sfarsitul turneului, il si castiga

- schimba placa imediat ce intalnesc o reprezentativa gen Spania

- ii bat grecii cu noroc :blink:

Poate doar si-au dozat energia si vom vedea alta maniera de joc din sferturi.

Nu o sa inteleg niciodata faza asta cu dozat energia.

Pai ai un lot de 23 de oameni, teoretic cei mai buni fotbalisti din tara ta. Cand te mai cheama si Germania sau Olanda sau Spania, care e problema in schimba echipele de la meci la meci, asta daca oboseala e prea mare.

Azi joci cu Gomez, maine cu Klose, poimaine cu Muller sau Podolski sau intelegeti voi ce vreau sa zic. Ca doar si aia sunt jucatori buni.

Daca antrenorii astia folosesc doar un anume 11, e clar ca nu au incredere in jucatorii selectionati. Ceea ce inseamna ca nu au incredere in selectia facuta chiar de ei, deci nu au incredere in ei insisi. Si atunci de ce dracu mai particpa la un turneu final?!

Ce logica :))

Mie mi se pare o strategie buna cea cu dozatul fortelor, daca imi ajunge sa castig cu 2-1 de ce sa ma strofoc sa fac spectacol, sa dau 5 etc. dar cu pretul obosirii majore a jucatorilor titulari. Si eu ca antrenor as face la fel, scopul este in primul rand obtinerea rezultatului, turneul e lung, mai sunt multe meciuri pana in finala (unde cred ca Germania va ajunge, are nivelul necesar, meciul greu va fi semifinala probabila cu Franta sau Italia---daca nu se vor da mari surprize pe traseu). Mie mi se pare ca turneul are un nivel calitativ ridicat, mai mult decat altele anterioare.