Sign in to follow this  
Followers 0
blindius

Euro 2012

EURO 2012   59 members have voted

1. 1. Pe cine pariezi ca va castiga EURO 2012?

• Polonia
      1
    • Grecia
      1
    • Rusia
      1
    • Cehia
      0
    • Olanda
      9
    • Danemarca
      0
    • Germania
      18
    • Portugalia
      3
    • Spania
      15
    • Italia
      2
    • Irlanda
      0
    • Croatia
      1
    • Franta
      1
    • Anglia
      7
    • Ucraina
      0
    • Suedia
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

620 posts in this topic

Turneul final se va juca in perioada 8 iunie-1 iulie 2012.

Asadar, Meciul inaugural se va juca pe 8 iunie si va aduce fata in fata Polonia si Grecia.

Finala EURO 2012 va fi gazduita de noul Stadion Olimpic din Kiev, o arena impunatoare cu o capacitate de 70.000 de locuri.

GRUPA A

Polonia, Grecia, Rusia, Cehia.

GRUPA B

Olanda, Danemarca, Germania, Portugalia.

GRUPA C

Spania, Italia, Irlanda, Croatia.

GRUPA D

Ucraina, Suedia, Franta, Anglia.

Noua regula de arbitraj la EURO 2012

Jucatorii care se vor strange in jurul arbitrului si ii vor contesta astfel deciziile la meciurile din cadrul Campionatului European trebuie sa se astepte la sanctiuni, a avertizat, miercuri, responsabilul UEFA Pierluigi Collina.

"Astfel de manifestari nu dau o imagine buna meciului, fotbalului. Respectul implica si respectarea arbitrilor. Jucatorii vor fi informati ca este interzis sa se stranga in jurul arbitrului pentru a protesta, iar arbitrii vor sti ca daca sunt inconjurati de jucatori vor da unul sau mai multe cartonase galbene", a spus fostul arbitru international.

Collina a mai precizat, in timpul unei sesiuni de pregatire a arbitrilor ce vor oficia la Euro-2012, ca fotbalistii implicati in incidente vor fi de asemenea sanctionati.

"Este ceva ce vrem sa nu mai existe pe teren. Nu vrem ca 20 de jucatori sa fie implicati intr-o incaierare generala. Fotbalistii stiu, pentru ca nu este ceva nou, ca daca pe teren are loc o bataie generala cel putin doua cartonase galbene ii vor viza pe cei aflati la originea conflictului", a explicat italianul.

Cei 80 de arbitri delegati pentru meciurile de la Campionatul European s-au reunit la Varsovia pentru o saptamana de pregatire, in timpul careia vor fi supusi unor teste fizice si vor avea cursuri teoretice si practice care sa ii ajute sa ia decizii bune in timpul jocurilor.

"Unul din principalele noaste obiective este sa ii protejam pe jucatori. Le-am cerut arbitrilor sa fie foarte atenti la interventiile ce ar putea pune in pericol integritatea fizica a unui jucator", a adaugat Collina.

UEFA va continua sa foloseasca sistemul cu doi arbitri asistenti suplimentari la fiecare meci, la Campionatul European. "Este clar ca multe decizii bune s-au luat pe teren datorita acestui sistem", a declarat Pierluigi Collina, care considera aceasta solutie mai buna decat arbitrajul video.

Mediafax

TANGO1322841246minge3.jpg

Cine arbitreaza la EURO?

Lista celor 12 arbitri este urmatoarea: Cuneyt Cakir (Turcia); Jonas Eriksson (Suedia); Viktor Kassai (Ungaria); Bjorn Kuipers (Olanda); Stephane Lannoy (Franta); Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia (Portugalia); Nicola Rizzoli (Italia); Damir Skomina (Slovenia); Wolfgang Stark (Germania), Craig Thomson (Scotia), Carlos Velasco Carballo (Spania) si Howard Webb (Anglia).

De asemenea, au fost numiti patru arbitri, care vor avea doar rolul de "rezerve": Marcin Borski (Polonia) :tomato: , Tom Harald Hagen (Norvegia), Pavel Kralovec (Cehia) si Viktor Svetsov (Ucraina)

Sa curga comentariile ! :thumbsup:

Edited by blindica

Frumoasa minge. :D

GO ENGLAND ! mwuie Woy Hodgson.

Edited by Kellerman

Prima grupa e slabuta , in timp ce celelalte grupe sunt mai dificile mai ales grupa B care este infernala. Ce sa zic , stiu deja campioana , anume Germania .Panzerele au un joc ofensiv spectaculos , stiu sa fie si pragmatici daca e nevoie, dar de cele mai multe ori nu stiu sa se opreasca din marcat goluri. Nu mi-ar parea rau nici daca ar lua Olanda campionatul.

Portugal%20v%20Germany%20Euro2008%20Quar

Situatia lui Redknapp s-a asemanat cu ce a patit Clough. Era cea mai buna optiune posibila, era sustinut de presa, jucatori si fani, dar federatia a numit pe altcineva. Mai mult, au destabilizat si Tottenham cu ocazia asta.

Mi se pare ca se exagereaza pe faptul ca l-au numit pe Hodgson pentru experienta la nivel de nationala. Asta insemnand o Elvetie in '94(!) si mai recent la UAE si Finlanda (ce forte!). El a obtinut performante la echipe de nivel mediu, cand i s-au oferit posturi la echipe importante a esuat. Plus, e cunoscut faptul ca nu stie sa gestioneze relatiile cu jucatorii vedeta, iar la nationala Angliei numai din astia ai. In ceea ce priveste tactica, e rigid si nu prea joaca altceva in afara de 4-4-2, iar antrenamentele sunt plictisitoare.

Nici nu a apucat sa faca un antrenament sau sa ia o decizie, ca presa e deja de acum pe capul lui. Ar fi o surpriza pentru toti sa faca ceva notabil la Euro, asta insemnand semifinala, finala sau titlu. Unii il regreta acum pe Capello. Iar cand Hodgson va fi demis, Harry cred ca o sa le dea cu flit.

Good luck England! You'll need it!

GO ENGLAND ! mwuie Woy Hodgson.

Eu si Kellerman avem o favorita comuna in aceasta viata. E clar, tre sa vina sfarsitul ... :D

Imnul oficial Euro 2012. Slabut dupa parerea mea si ca melodie si ca video.

Unde sunt vremurile lui "Campione", "Carnaval de Paris" si chiar si "Forca"?

Am si eu o rugaminte: fara comentarii rasiste sau xenofobe, hai sa pastram un curs al discutiei despre EURO 2012, dar nu asa.

Anu` acesta merg pe mana Germaniei. Au nemtii echipa si sper sa castige. Nu stiu daca a fost convocat sau cand se vor face convocarile, dar mi-as dori sa fie si Gotze acolo.

Cum ar fi o echipa asa:

Neuer- Lahm, Hummels, Badstuber, Schmelzer - Gotze, Khedira, Reus- Ozil, Gomez, Muller.

Am si eu o rugaminte: fara comentarii rasiste sau xenofobe, hai sa pastram un curs al discutiei despre EURO 2012, dar nu asa.

Anu` acesta merg pe mana Germaniei. Au nemtii echipa si sper sa castige. Nu stiu daca a fost convocat sau cand se vor face convocarile, dar mi-as dori sa fie si Gotze acolo.

Cum ar fi o echipa asa:

Neuer- Lahm, Hummels, Badstuber, Schmelzer - Gotze, Khedira, Reus- Ozil, Gomez, Muller.

sincer, eu merg pe mana olandei :) ..se poate sa existe si surprize,nu zic nu . :hypocrite:

Nu stiu ce sa zic de Gotze , dar stiu sigur ca Sagna nu va face parte din lotul Frantei pentru Euro dupa ce s-a accidentat din nou anul acesta in timpul meciului cu Norwich.

Polonia e prima nationala care isi anunta lotul provizoriu pentru Euro 2012.

Goalkeepers: Łukasz FabiaÅ„ski (Arsenal FC), Wojciech SzczĂ'sny (Arsenal FC), PrzemysÅ‚aw TytoÅ„ (PSV Eindhoven).

Defenders: Sebastian Boenisch (SV Werder Bremen), Kamil Glik (Torino FC), Tomasz Jodłowiec (KSP Polonia Warszawa), Marcin Kamiński (KKS Lech Poznań), Damien Perquis (FC Sochaux-Montbéliard), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (KKS Lech Poznań).

Midfielders: Jakub BÅ‚aszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Grosicki (Sivasspor), Adam Matuszczyk (Fortuna Düsseldorf 1895), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor AȘ), Rafal Murawski (KKS Lech PoznaÅ„), Eugen Polanski (1. FSV Mainz), Ludovic Obraniak (FC Girondins de Bordeaux), Maciej Rybus (FC Terek Grozny), RafaÅ‚ Wolski (Legia Warszawa).

Forwards: Paweł Brożek (Celtic FC), Michał Kucharczyk (Legia Warszawa), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Artur Sobiech (Hannover 96).

The following reserves were also named and could still be included in the final 23-man squad: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia BiaÅ‚ystok); Arkadiusz GÅ‚owacki (Trabzonspor AȘ), Marcin Komorowski (FC Terek Grozny); Ariel Borysiuk (1. FC Kaiserslautern); Ireneusz JeleÅ„ (LOSC Lille Métropole), Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów), MichaÅ‚ Å»yro (Legia Warszawa).

UEFA.com

Sunt curios cine apara poarta Poloniei... SzczĂ'sny sau FabiaÅ„ski ... e interesant ca sunt colegi si la Arsenal .

Ce sa zic, eu l-as prefera pe Wojciech SzczĂ'sny :whistle: , de altfel e si titular la Arsenal , sigur va juca el.

Daca tot sunteti multi cu "Nemtia" pe aici, postez si eu traditionala dedicatie :D

Sper sa nu aiba blindica nimic impotriva ca deraiem (sau nu) putin de la subiectul topicului.

Edited by *Alecs*
Nu mai dezvolt iarasi acum, dar am spus la CM in 2010 ca la 2-2 cu golul lui Lampard, era alt meci...

Toate ca toate, abia astept sa vad cum se vor descurca marii huligani englezi in Polonia...

Polonezi, croati, rusi, englezi, nemti, olandezi, greci, va fi interesant, zic eu. Asta daca vor fi lasati sa intre...

@blindica, Gotze nu e accidentat?

Din cate stiu eu, Gotze nu mai este accidentat.

Imi puneam problema daca-l convoaca pe seama faptului c-a fost mult timp accidentat. In caz ca nu s-a mai accidentat fara sa stiu eu, el a cam reintrat pe final de sezon si chiar destul de bine.

Euro 12 e o distractie pentru mine, mai ales fiindca nu participa Romania. Pe nemti ii sustin pentru echipa lor tanara, daca va alege selectionerul sa joace cu ei, desi nu cred ca se poate altfel.

Poate as fi sustinut Spania dar deja sunt prea mainstream. :naughty: Vorba aceea, am tinut cu ei cat nu luau nimic si cand au luat, acum gata, tre` sa mai ia si altii.

Polonezii au mari sanse sa treaca de grupa. Sa vedem daca si mult mai mult.

Ce schelet de echipa ar avea cu : Wojciech SzczĂ'sny (Arsenal FC) , Sebastian Boenisch (SV Werder Bremen), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Jakub BÅ‚aszczykowski (Borussia Dortmund), Ludovic Obraniak (FC Girondins de Bordeaux), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Artur Sobiech (Hannover 96).

P-astia ii stiu eu.

Ati putea, de exemplu, sa va prezentati fiecare cam cum ati dori sa arate un ''11'' de baza al selectionatei favorite... :thumbup:

Edited by blindica

Ati putea, de exemplu, sa va prezentati fiecare cam cum ati dori sa arate ''11'' de baza al selectionatei favorite... :thumbup:

Hart - Jones, Ferdinand, Terry, Cole - Barry, Wilshere, Parker - Walcott, Rooney, Young. Nu credinsa ca Ferdinand si Terry vor fi convocati ambii. Oricum au solutii acolo: Smalling, Cahill, Richards..

Hart - Jones, Ferdinand, Terry, Cole - Barry, Wilshere, Parker - Walcott, Rooney, Young. Nu credinsa ca Ferdinand si Terry vor fi convocati ambii. Oricum au solutii acolo: Smalling, Cahill, Richards..

Nici un jucator de la Liverpool. :thumbdown:

Va rog sa nu se transforme zona intr-o disputa cu Kellerman. Da, Ronnie, fara Gerrard sau Lampard? Daca primul n-a avut cel mai stralucit sezon cu echipa dar nici individual, a fost mult timp accidentat, al doilea e binisor: Cupa Angliei si, posibil, UCL. Ori s-au retras? Anyway, merci pt feedback si pardon de asezare, dar sunt pe mobil.

Pur si simplu am facut o constatare, stiind ca Ronnie e fan United, nu era vorba de Kellerman. Eu l-as vedea si pe Gerrard la mijloc, posibil si pe Lampard.

Joachim Löw a anuntat lotul provizoriu al Germaniei :

Portari: Manuel Neuer (FC Bayern München), Tim Wiese (SV Werder Bremen), Marc-André ter Stegen (VfL Borussia Mönchengladbach), Ron-Robert Zieler (Hannover 96).

Fundasi: Holger Badstuber (FC Bayern München), Jérôme Boateng (FC Bayern München), Benedikt Höwedes (FC Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (FC Bayern München), Per Mertesacker (Arsenal FC).

Mijlocasi: Lars Bender (Bayer 04 Leverkusen), Sven Bender (Borussia Dortmund), Toni Kroos (FC Bayern München), Thomas Müller (FC Bayern München), Mesut Özil (Real Madrid CF), Sami Khedira (Real Madrid CF), Marco Reus (VfL Borussia Mönchengladbach), André Schürrle (Bayer 04 Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern München), Julian Draxler (FC Schalke 04), Mario Götze (Borussia Dortmund), ðlkay GündoĂŸan (Borussia Dortmund), Lukas Podolski (1. FC Köln).

Atacanti : Cacau (VfB Stuttgart), Miroslav Klose (S.S. Lazio) :beer2: , Mario Gomez (FC Bayern München).

Giovanni Trapattoni a facut si el public lotul provizoriu al Irlandei:

Portari: Shay Given (Aston Villa FC), Keiren Westwood (Sunderland AFC), David Forde (Millwall FC).

Fundasi: John O'Shea (Sunderland AFC), Richard Dunne (Aston Villa FC), Stephen Ward (Wolverhampton Wanderers FC), Sean St Ledger (Leicester City FC), Darren O'Dea (Celtic FC), Stephen Kelly (Fulham FC), Kevin Foley (Wolverhampton Wanderers FC).

Mijlocasi: Glenn Whelan (Stoke City FC), Keith Andrews (West Bromwich Albion FC), Aiden McGeady (FC Spartak Moskva), Darron Gibson (Everton FC), Keith Fahey (Birmingham City FC), Damien Duff (Fulham FC), Stephen Hunt (Wolverhampton Wanderers FC), James McClean (Sunderland AFC).

Atacanti : Robbie Keane (LA Galaxy), Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers FC), Shane Long (West Bromwich Albion FC), Jonathan Walters (Stoke City FC), Simon Cox (West Bromwich Albion FC).

Pe lista de asteptare: Darren Randolph (Motherwell FC), Paul McShane (Hull City AFC), Paul Green (unattached), Seamus Coleman (Everton FC), Andy Keogh (Millwall FC).

_________

Nu mai am rabdare bai baieti ! :bananadance:

Gerrard daca joaca primul sfert de ora complet pana la pauza iese accidentat sigur. Nu e un jucator pe care te poti baza. Lampard mi se pare intr-un regres in acest sezon. Dar sa vorbimd de cei care i-am spus: Barry a facut un sezon excelent la City, a fost printre cei mai constanti jucatori. Parker, ce sa mai zic, daca-l vinde Tottenham pe Modric nici nu mai au nevoie de alt jucator. Wilshere nu stiu cat a jucat in ultimul timp la Arsenal, stiam ca a fost accidentat, inainte insa juca fantastic, i-ar prinde bine un turneu.

Legat ca nu am pus niciun jucator de la Liverpool, faptul ca au avut un sezon extrem de slab (probabil vor termina pe 9, 10) asta se datoreaza si faptului ca au jucatori modesti. Cei care-mi plac mie cat de cat nu sunt din Anglia.

Hai bine, pentru un campionat cat mai simpatic ar merita convocat Caroll :D

O alta simpatie o am pentru Portugalia, poate cea mai tehnica echipa de la acest campionat. Au jucatori foarte buni, dar de-a lungul ultimilor ani nu au avut un marcator, un varf puternic. Poate acum joaca Ronaldo acest rol. In rest, au fotbalisti foarte buni, pe langa Cristiano mai sunt Nani, Meireles, Moutinho, Veloso, Bruno Alves (poate si Gerarldo:D), Coentrao, Rolando etc.

Am o propunere, poate un moderator sa faca un sondaj la acest topic cu cea mai simpatizata echipa de la Euro printre stelisti? Ar fi interesant.

Edited by Ronnie

Legat ca nu am pus niciun jucator de la Liverpool, faptul ca au avut un sezon extrem de slab (probabil vor termina pe 9, 10) asta se datoreaza si faptului ca au jucatori modesti. Cei care-mi plac mie cat de cat nu sunt din Anglia.

Hai bine, pentru un campionat cat mai simpatic ar merita convocat Caroll :D

Asa e, Liverpool a avut un sezon foarte slab, dar pe Gerrard tot l-as vedea titular la nationala. Alt jucator de la Liverpool clar nu merita convocat.

Nici chiar Caroll ! :))

Probleme pentru Spania: Puyol rateaza EURO 2012.

Grea lovitura pentru nationala Spaniei inaintea turneului final din Polonia si Ucraina. Vicente Del Bosque nu va putea conta pe serviciile fundasului Carley Puyol, care va fi indisponibil sase saptamani dupa ce va fi supus unei interventii chirurgicale.

"Capitanul nostru va lipsi sase saptamani de pe gazon dupa ce va fi supus, sambata, unei artroscopii la genunchiul drept", a anuntat clubul catalan intr-un comunicat de presa.

Puyol, in varsta de 34 de ani, s-a accidentat la meciul cu Espanol Barcelona de sambata, din campionatul Spaniei, incheiat cu victoria Barcelonei, scor 4-0.

Fundasul Barcelonei va rata si finala Cupei Spaniei, impotriva formatiei Athletic Bilbao, care se va disputa la 25 mai, pe stadionul Vicente Calderon din Madrid.

Carles Puyol a cucerit cu nationala Spaniei titlul mondial in 2010 si pe cel european in 2008.

Sursa