Sign in to follow this  
Followers 0
misulikca

CSA Steaua scrima

36 posts in this topic

Am creat acest topic deoarece echipa de scrima a CSA-ului,zic eu ,merita un topic numai al lor.

 

<h1 class="serif title_2">Steaua a cîștigat a treia Cupă a Europei la spadă feminin</h1>

 

Ana Maria Brinza Anca Maroiu si Simona Gherman, campioane mondiale si europene in 2011, au deschis anul 2012 cu un trofeu. Cele trei spadasine legitimate la Steaua alaturi de Simona Deac au cucerit simbată pentru clubul lor Cupa Campionilor Europeni, competitie desfășurată la Napoli.

 

Steaua a inceput competitia in "sferturi" de finala unde a trecut de clubul En Garde din Franta cu 45-36. În semifinale, cele patru steliste le-au invins pe italiencele de la Forestale cu 39-36, iar in finală au trecut de Levallois din Franta cu 45-40.

 

Pe lingă medaliile primite, Ana, Anca, Simona si Simona le-au luat de tot italienilor si trofeul, pentru că Steaua s-a impus de trei ori in această competitie, 2008, 2011 si 2012.

 

 

Edited by misulikca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vicecampioana olimpică la spadă Ana Maria Branza de la CSA Steaua Bucuresti, a câștigat sambată un nou titlu de campioană nationala al 8-lea din palmaresul ei, după ce a invins-o in finală pe coechipiera de club si de lot national Maria Udrea, cu scorul de 15-10.

 

Campionatul National de spadă feminin la individual si pe echipe se desfășoară de vineri pană duminică la Sala de scrimă a complexului sportiv Floreasca, cu participarea a 39 de sportive de la 10 cluburi.

 

Finala dintre Ana Maria Branză si Maria Udrea a fost marcată de un usor incident, la scorul de 12-9 pentru multipla noastră campioană si mondială pe echipe, lovită la degetul aratator drept de spada adversarei. Ana Maria Branza care este insă stangace, a continuat si a câștigat finala, după ce a fost bandajata

 

Medaliile de bronz au fost cucerite de Amalia Tataran (CS Satu Mare), vicecampioană europeană de juniori in acest an, si de Diana Donoiu (CS Craiova).

 

În semifinale, Ana Maria Branză a invins-o pe Amalia Tataran cu 15-9, iar Maria Udrea a dispus de Diana Donoiu cu 15-4.

 

La competitia pe echipe, care se va disputa sambată si duminică după sistemul fiecare cu fiecare, titlul de campioană va fi câștigat de echipa care va obtine cele mai multe victorii.

 

Agerpres

Share this post


Link to post
Share on other sites

Echipa feminină de spadă CSA Steaua I Bucuresti, in componență cu Ana Maria Branza Simona Pop, Maria Udrea, Greta Veres Adela Danciu, a câștigat duminică titlul de campioană natională pe echipe, după ce a invins in meci decisiv CSU Craiova cu scorul de 45-28, in Sala de scrimă a complexului sportiv Floreasca.

 

CSA Steaua Bucuresti a câștigat campionatul national pe echipe la spadă feminin, disputat intre 8 echipe după sistemul fiecare cu fiecare, cu numar maxim de victorii (7v) si a fost urmată in clasament de CSU Craiova (6v), in componență cu Diana Donoiu, Alexandra Ionică Carstea, Oana Puiu, Raluca Sbircea, Alice Tudor, si de CSM Oradea (5v), din care au facut parte Ana Zdanovschi, Andreea Tufan, Alexandra Olteanu si Bianca Benea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ana Maria Branză a cucerit trofeul Cupa Romaniei la spada pe urmatoarele două locuri ale podiumului situandu-se colegele de club, Udrea Maria și Simona Pop.

 

Aceasta sportiva a clubului nostru mi se pare formidabila!Cucereste medalii dupa medalii pentru Steaua si o face ca in stil mare,toti sportivii stelisti ar trebui sa ia exemplu despre cum sa te comporti si ce atitudine sa ai daca vrei sa aperi culorile ros-albastre!

 

Felicitari fetelor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

La Doha, in Qatar, a avut loc intre 17-19 ianuarie prima etapă la Cupă Mondială la spadă senioare.

 

Echipa Romaniei, compusa din stelistele Maria Udrea, Simona Pop si Ana Maria Branza, a castigat medaliile de aur dupa ce a invins in finala China cu scorul de 19-18. La finalul celor nouă relee a fost egalitate, 18-18, dar Ana Maria Branza a dat tusa decisiva in minutul de aur, la fel cum a facut cu Estonia (45-44), in sferturi, si cu SUA (26-25), in semifinale.

 

La individual, Ana Branza a fost eliminata in sferturi de maghiara Julia Revesz, dupa ce le intrecuse anterior pe Dina Bazarbayeva (SUA) in turul I, Sun Yiwen (China) in turul II si pe Violetta Kolobova (Rusia) in optimi. Simona Pop s-a oprit in primul tur, fiind eliminata de Kolobova, iar Maria Udrea nu s-a calificat pe tabloul principal.

 

prosport

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In aceasta seara Ana Brinza a castigat etapa de Cupa Mondiala de la Budapesta. Stelista a invins-o in finala pe Irina Embrich (Estonia) cu acorul de 15-7, dupa ce pina in aceasta faza trecuse de Hajnalka Toth (10-7), Emma Samuelsson (15-9), Marta Ferrari (15-11) si Lyubov Shutova (11-10)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrată intr-un con de umbră vreme de câțiva ani buni, floreta romanească incepe să scoată din nou capul in lume. Stelista Maria Boldor a cucerit sambata 1 martie, singura medalie pentru Romania la Campionatul European din Israel,bronz in proba individuală pentru junioare.

După trei victorii și două eșecuri in grupa preliminara Maria și-a inșirat adversarele pană in semifinale: Chole Dickson (Marea Britanie), scor 15-6, in turul I; Szonja Szalai (Ungaria), scor 15-9, in turul II; Martyna Dlugosz (Polonia), scor 15-6 in optimi, și Pauline Ranvier (Franța), scor 15-14, in sferturi. Din pacate, in semifinale, Maria Boldor a pierdut cu Erica Cipressa (Italia), scor 12-15, și a primit la final medalia de bronz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ana Maria Branza a reusit sambata 1 martie, un nou rezultat mare intr-o etapa de Cupa Mondiala la spada seniori. La Saint Maur (Franta), Branza a ajuns in semifinale si a cucerit medalia de bronz. Pana in semifinale, Ana a trecut pe rand de: Magdalena Piekarska (Polonia), scor 15-7, in turul I; Anastasia Ivchenko (Ucraina), scor 15-13, in turul II; 15-8 cu Man Wai Kong (Hong Kong), in optimi, Yana Shemyakina (Ucraina), scor 6-5, in sferturi. In penultimul act, Ana a fost invinsa in minutul de aur de Xu Anqi (China), scor 7-8, si a urcat pe treapta a treia a podiumului.

 

In concursul pe echipe Romania a ocupat locul 5, dupa 45-21 cu Elvetia (optimi), 40-42 cu Suedia (sferturi), 32-31 cu Franta si 28-27 cu China in turneul 5-8. In ultimele 2 intalniri, Ana Branza a dat tusa decisiva.

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

In perioada 3-12 aprilie, orasul Plovdiv (Bulgaria) gazduieste o noua editie a Campionatului Mondial de scrima pentru cadeti si juniori. Romania va fi prezenta la aceasta competitie cu o delegatie alcatuita din 36 de sportivi, dintre care 13 reprezinta culorile CSA Steaua.

 

Iata lista celor 13 tineri stelisti ce vor intra in concurs:

 

CADETI

Floreta masculin: Silviu Rosu

Sabie masculin: Tudor Cucu, Petru Aniculoesei, Matei Aniculoesei

Floreta feminin: Ana Boldor, Laura Virga

Spada feminin: Ramona Calcan

Sabie feminin: Sabina Martis

 

JUNIORI

Floreta masculin: Vlad Porusniuc, Alexandru Georgescu

Floreta feminin: Maria Boldor, Malina Calugareanu

Sabie feminin: Georgiana Dima

 

In opinia mea, sperantele la medalii sunt legate de Maria Boldor si de echipa de floreta feminin.

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sabrerul Tudor Cucu a fost la un pas de a aduce prima medalie pentru delegatia Romaniei prezenta la Campionatele Mondiale de scrima pentru cadeti si juniori de la Plovdiv (Bulgaria). Tudor a terminat proba de sabie cadeti pe locul 5 dupa ce a fost invins in sferturile de finala de catre grecul Mario Giakoumatos, scor 15-7.

Supararea esecului din sferturi i-a trecut insa destul de repede dupa ce a aflat ca s-a calificat la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Nanjing (China), din perioada 16-28 august. Din fiecare proba, la fiecare arma se califica primii cinci clasati din Europa in clasamentul Campionatului Mondial. Cum Tudor a terminat pe locul cinci, el va concura la vara in China. O performanta extraordinara pentru elevul lui Adrian Badea Carlescu de la CSA Steaua.

Aventura lui Tudor Cucu a inceput joi, 3 aprilie, in grupa 9, unde a avut urmatoarea evolutie: 5-3 cu Mostafa Ayman (Egipt), 5-0 cu Yalin Sahin (Turcia),5-3 cu Botond Darko (Ungaria), 5-4 cu Pablo Trochez (Columbia), 0-5 cu Adel Almutairi (Arabia Saudita) si 5-0 cu Soravit Kitsiriboon (Thailanda). Tot joi, sportivul de la CSA Steaua l-a invins pe Nelson Lai Tai Shum (Hong Kong), scor 15-10, pe tabloul de 64. Apoi, pe tabloul de 32 romanul a trecut de Fares Ferjani (Tunisia), scor 15-13. Pe tabloul de 16 l-a depasit pe georgianul Nika Shengelia, scor 15-13. Din pacate, in sferturi sabrerul roman nu a putut face prea multe in fata grecului Mario Giakoumatos, care i-a rapit sansa de a lua cel putin medalia de bronz.

 

www.frscrima.ro

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malina Calugareanu a castigat etapa de Cupa Mondiala de floreta feminin junioare de la Timisoara

 

Sambata 27 septembrie a avut loc la Timisoara o etapa de Cupa Mondiala la floreta feminin junioare.

La startul intrecerii s-au prezentat 66 de floretiste junioare din intreaga lume, iar printre ele s-au numarat si 6 steliste: Malina Calugareanu, Maria Boldor, Corina Damaschin, Teodora Sirbu, Anca Saveanu, Raluca Draghici.

 

Competitia a fost castigata de Malina Calugareanu, care a trecut in finala de Iman Blow (SUA), scor 15-1. Pana in finala, drumul Malinei a fost urmatorul: tabloul de 64: liber; tabloul de 32: 15-8 cu Sylvie Binder (SUA); tabloul de 16: 15-7 cu Aikaterini-Maria Kontochristopoulou (Grecia); tabloul de 8: 15-4 cu Sabrina Massialas (SUA); semifinale : 15-11 cu Kata Kondricz (Ungaria).

 

Celelalte steliste s-au clasat pe urmatoarele pozitii: Maria Boldor - locul 9, Corina Damaschin - locul 26, Teodora Sirbu - locul 28, Anca Saveanu - locul 35, Raluca Draghici - locul 53

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ieri si astazi au avut loc la Constanta intrecerile Cupei Romaniei la spada feminin. La individual, trofeul a fost cistigat de stelista Maria Udrea, care a invins-o in finala cu 11-10 pe colega sa de club Simona Pop. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat o alta stelista, Ana Maria Brinza.

In concursul pe echipe, formatia CSA Steaua, compusa din Ana Maria Brinza, Simona Gherman, Maria Udrea, Simona Pop, a dominat categoric competitia, cistigind neinvinsa trofeul (45-29 cu LPS Craiova, 45-33 cu CSU Craiova, 45-36 cu mizeria din groapa)

cr_spada_f_2014.jpg

 

Saptamana trecuta s-a desfasurat la Timisoara Cupa Romaniei la floreta feminin. CSA Steaua a cucerit ambele titluri puse in joc - individual (Maria Boldor) si echipe (Maria Boldor, Malina Calugareanu, Corina Damaschin). De remarcat tineretea formatiei noastre, cu o medie de virsta de 18 ani.

cr_floreta_f_2014.jpg

 

Felicitari stelistelor!

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malina Calugareanu s-a situat pe locul doi la individual in a doua etapa a Cupei Mondiale la floreta-junioare ce s-a desfasurat in Guatemala. Cealalta stelista care a participat la aceasta competitie, Maria Boldor, s-a clasat pe locul 5.

In intrecerea pe echipe, reprezentativa Romaniei, avindu-le in componenta pe cele 2 steliste, a ocupat pozitia a doua, fiind invinsa in finala de Japonia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alin Badea a devenit astazi campion national la sabie masculin dupa ce l-a invins in finala, cu scorul de 15-13, pe dinamuistul dolniceanu (medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Kazan). In semifinala stelistul Badea umilise o alta potaie, Cristian bituca, cu 15-2!

 

Este o victorie speciala, care intra in galeria sufletului meu ros-albastru alaturi de triumful istoric al lui Mihai Bela din 2011, de care poate unii din voi va mai amintiti. Atunci, ca si acum, majoritatea competitorilor de pe tabloul de 8 aveau coada, purici si (patru) labe, iar pocitania de Lipa acontase deja titlul la individual in conturile mizeriei fara egal din groapa. Atunci, ca si acum, Mihai Bela si Alin Badea n-aveau nici o sansa (scriptica) la titlu in fata cohortei patrupezilor cu epoleti militienesti, insa au rasturnat toate calculele, intr-o demonstratie epica de talent si abnegatie.

 

Priviti imaginile! priviti cum arata un stelist triumfator in compania a 5 maidanezi plouati, si veti avea o zi superba.

Multumim Alin!

 

alin_badea.jpg

 

alin_badea_cn2014.jpg

 

badea_ue_potai.jpg

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alin Badea a devenit astazi campion national la sabie masculin dupa ce l-a invins in finala, cu scorul de 15-13, pe dinamuistul dolniceanu (medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Kazan). In semifinala stelistul Badea umilise o alta potaie, Cristian bituca, cu 15-2!

 

Este o victorie speciala, care intra in galeria sufletului meu ros-albastru alaturi de triumful istoric al lui Mihai Bela din 2011, de care poate unii din voi va mai amintiti. Atunci, ca si acum, majoritatea competitorilor de pe tabloul de 8 aveau coada, purici si (patru) labe, iar pocitania de Lipa acontase deja titlul la individual in conturile mizeriei fara egal din groapa. Atunci, ca si acum, Mihai Bela si Alin Badea n-aveau nici o sansa (scriptica) la titlu in fata cohortei patrupezilor cu epoleti militienesti, insa au rasturnat toate calculele, intr-o demonstratie epica de talent si abnegatie.

 

Priviti imaginile! priviti cum arata un stelist triumfator in compania a 5 maidanezi plouati, si veti avea o zi superba.

Multumim Alin!

 

alin_badea.jpg

 

alin_badea_cn2014.jpg

 

badea_ue_potai.jpg

 

Nu mai exista nimeni pe aici care se ocupa de site-ul asta? Acum cativa ani stirea asta ar fi aparut imediat pe prima pagina. Merita cu adevarat! Normal, cu ceva editari pe ici-colo la anumite cuvinte care nu isi au rostul intr-un articol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prefer sa ma exprim aici, bucurindu-ma de toata libertatea de expresie. Editarile despre care vorbesti ar stirbi pasiunea din care se nasc postarile astea. sunt si vreau sa ramin (doar) un suporter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simona Gherman a cistigat ieri turneul de Grand Prix de la Doha, dupa ce le-a invins pe Natalie Moellhausen(15-3), Irina Embrich(9-8), Amelie Awong (15-8), Ana Brinza(4-3), Bianca Del Carretto(15-8), Erika Kirpu(15-10)

 

Ana Brinza s-a clasat pe locul 5.

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primii campioni nationali stelisti in 2015: Matei Aniculoesei - sabie masculin cadeti individual, Matei Aniculoesei, Petru Aniculoesei, Pavel Aniculoesei - sabie masculin cadeti echipe, Alexandra Predescu, Denisa Barosan, Gabriela Moise - spada feminin cadeti echipe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au mai cucerit titluri nationale:

 

Ramona Calcan - spada feminin juniori individual

Calcan_Ramona.JPG

 

Anca Saveanu - floreta feminin cadeti individual

anca saveanu.jpg

 

Anca Saveanu, Teodora Sirbu, Raluca Draghici - floreta feminin cadeti echipe

ff cadeti 15.jpg

 

Cristian Candescu, Silviu Rosu, Alexandru Pirva - floreta masculin cadeti echipe

fm cadeti 15.jpg

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Echipa Romaniei de spada, compusa din stelistele Ana-Maria Branza, Simona Gherman, Simona Pop si Anca Maroiu a obtinut medalia de argint la etapa de Cupa Mondiala de la Buenos Aires. Spadasinele noastre au trecut pe rind de Venezuela (42-25), Estonia (35-31) si Rusia (45-24). In finala mare echipa Romaniei a cedat greu in fata Italiei (26-30). 

 

In proba individuala Ana Branza s-a clasat pe locul 5.

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stelista Alexandra Predescu a devenit astazi campioana mondiala la spada feminin - cadeti. La capatul unei finale dramatice, Alexandra a invins-o cu 6-5 pe Kinga Nagy(Ungaria), dupa ce pina atunci trecuse de Elisabeth Medina (15-6), Ku Hyun Jin (15-4), Anastasia Soldatova (15-3), Alessandra Bozza (15-12) si Eleonora de Marchi(fosta campioana mondiala, 15-8). De subliniat ca stelista noastra are 15 ani si 6 luni, iar categoria cadeti este deschisa concurentilor ce implinesc 17 ani in anul desfasurarii intrecerii; diferenta de virsta conteaza mult la acest nivel, iar traseul impecabil al Alexandrei este o dovada cu si mai mare greutate a imensului ei talent. 

Sa remarcam si ca ultimul titlu mondial pentru spada feminina din Romania la cadeti fusese adus de o alta stelista, Ana Maria Brinza, acum 14 ani, la Gdansk.

Felicitari, Alexandra, si sper sa ai o cariera pe masura potentialului tau! 

Predescu-aur CMc.jpg

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maria Boldor a devenit campioana Romaniei la floreta feminin individual, dupa ce a invins-o in finala pe Isabelle Stan (CSU Poli Timisoara) cu 15-7, iar echipa de floreta (Maria Boldor, Malina Calugareanu, Corina Damaschin, Anca Saveanu) a castigat titlul national, trecand in meciul decisiv de Poli Timisoara cu 45-32.

 

De remarcat tineretea echipei noastre (Maria, Malina, Corina - 19 ani, Anca - 15 ani) care, in conditii normale, va domina cel putin 10 ani campionatul national

 

Duminica are loc, in sala Mihai Viteazul, Cupa Europei (fosta CCE) la floreta feminin echipe. Vor participa campioanele Italiei (C.D.S. Mangiarotti), Frantei (Bourg la Reine), Israelului (Hapoel Akko Romach Abirim),  Republicii Moldova (Scoala de scrima Chisinau) si formatiile romanesti Steaua si Poli Timisoara. Cel mai dificil adversar mi se pare Bourg la Reine; sper ca fetele noastre sa ajunga in finala, iar acolo sa se auto-depaseasca. Ar fi extraordinar sa cistigam titlul in casa noastra.

 

Succes, fetelor!

Edited by edmond_dantes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spadasina Simona Pop a obtinut medalia de bronz la Campionatul European de scrima care se desfasoara zilele acestea la Montreux (Elvetia). Dupa ce le-a invins pe Dorina Budai (15-3), Emma Samuelsson (15-14) si Tatiana Logounova (15-11), stelista a pierdut in semifinale asaltul contra italiencei Rosella Fiamingo (9-15).

Este cel mai bun rezultat din cariera Simonei (individual) care se afla, inaintea europenelor, pe locul 60 in ierarhia mondiala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Echipa feminina de spada a Romaniei, compusa exclusiv din sportive de la Steaua - Ana Brinza, Simona Gherman si Simona Pop - a devenit in aceasta seara campioana europeana, dupa ce a invins in finala Estonia cu 45-35. Pina in ultima faza a competitiei, romancele intrecusera Ucraina cu 31-25 si Suedia cu 45-42. 

 

Fetele noastre au reusit sa pastreze aurul cucerit anul trecut la Strasbourg si, totodata, si-au luat revansa in fata Estoniei pentru infringerea suferita in finala europenelor din 2013.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0