Sign in to follow this  
Followers 0
Ronnie

Primera Division

162 posts in this topic

Un derby mai slab ca precedentele, desi se anunta mai tare. Meciul s-a jucat la cele 2 mari ocazii ale lui Cristiano Ronaldo. Oaspetii au avut si ceva mai mult noroc, in special la golul 2, apoi a venit ratarea cu capul si imediat 1-3 si s-a rupt totul. Intervalul 55-65, cheia meciului.

Desi multa lume a acuzat tactica de sezonul trecut, s-a dovedit ca e mai buna, acum Real nu s-a mai aparat, s-a desfacut si implicit au aparut culoarele pentru a crea ocazii.

Exista o singura diferenta esentiala intre Barca si Real: Catalanii au oameni cu caractere adevarate care joaca cu inima. Si dupa parerea mea, Guardiola s-a p!sat cu jet pe "marele" MouMou si jocul a fost castigat in primul rand la nivel tactic.

Ce tactica ,s-a lovit mingea de Marcelo si-a intrat in poarta?

Ca e Cristiano Ronaldo imbecil si nu paseaza in dreapta la scorul de 1-0?

A jucat Real Madrid ultra-ofensiv si nici acum n-au caractere?

Castiga Mourinho campionatul cu 2 infrangeri impotriva Barcelonei si la statistica va conta doar titlul.

Ce tactica ,s-a lovit mingea de Marcelo si-a intrat in poarta?

Ca e Cristiano Ronaldo imbecil si nu paseaza in dreapta la scorul de 1-0?

A jucat Real Madrid ultra-ofensiv si nici acum n-au caractere?

Castiga Mourinho campionatul cu 2 infrangeri impotriva Barcelonei si la statistica va conta doar titlul.

Voi, chiar daca castiga de acum incolo Barcelona 100 de partide consecutive cu Real, tot veti gasi 100 de scuze pentru fiecare meci in parte. Meciul perfect inca nu s-a inventat;)

Edited by chodi do pi�e

@chodi do piÍe:

Pai ce scuza am gasit? Dom'le,e clar ca Barcelona a fost mai buna,nu a mai intervenit nici o greseala de arbitraj,nu au mai fost simulari grosolane.

Da` diferenta s-a facut la finalizare.Madrilenii au avut 16 suturi si catalanii 12. Gazdele au dat 5 pe spatiul portii si oaspetii 7.Scorul = 1-3. Diferenta dintre suturile pe spatiul portii.

Eu il fac pe Cristiano Ronaldo imbecil si tot sare-n evidenta ca s-a lovit mingea de Marcelo...e un fapt.Eficacitatea la finalizare a castigat meciul pentru Barcelona,pentru ca tactic n-am vazut nimic deosebit.

@chodi do piÍe:

Pai ce scuza am gasit? Dom'le,e clar ca Barcelona a fost mai buna,nu a mai intervenit nici o greseala de arbitraj,nu au mai fost simulari grosolane.

Da` diferenta s-a facut la finalizare.Madrilenii au avut 16 suturi si catalanii 12. Gazdele au dat 5 pe spatiul portii si oaspetii 7.Scorul = 1-3. Diferenta dintre suturile pe spatiul portii.

Eu il fac pe Cristiano Ronaldo imbecil si tot sare-n evidenta ca s-a lovit mingea de Marcelo...e un fapt.Eficacitatea la finalizare a castigat meciul pentru Barcelona,pentru ca tactic n-am vazut nimic deosebit.

Corect. Si bravo Real pentru participarea la joc. Cum ai zis si tu, 16-12 raportul suturilor, acum s-a intamplat asa, data viitoare poate intra pentru Real, important e sa joace, cum de altfel au facut-o si in supercupa, mai ales pe Camp Nou.

Edited by chodi do pi�e

Daca mutarea lui Dani Alves ca mijlocas dreapta,trecerea lui Busquets in centrul apararii pe faza defensiva si jocul cu trei fundasi centrali pe faza ofensiva nu ti se pare o mutare tactica ce a influentat decisiv meciul si la care MouMou s-a uitat cum ia sah mat...

Exista o singura diferenta esentiala intre Barca si Real: Catalanii au oameni cu caractere adevarate care joaca cu inima. Si dupa parerea mea, Guardiola s-a p!sat cu jet pe "marele" MouMou si jocul a fost castigat in primul rand la nivel tactic.

Ei slobozus, era sa rad. Joaca si Messi cu inima pentru zeci de milioane pe sezon. I se rupe inima de Barcelona in secunda 2 daca cineva ii da cascavalul mai mare.

Da...marele tactician Josep. Pune-l la alta echipa sa vedem ce treaba face. Mourinho e deja la a 4-a echipa in 4 campionate diferite.

Mie imi pare rau de Iniesta si Xavi. Au ghinionul ca meritele lor sunt atribuite de presa lui Messi.

Cateodata am impresia ca unii sunt mereu anti ca e mai la moda, e mai "cool"sa cauti mereu un nod in papura...

In loc sa spunem "Bravo ba!" zicem "Mai antreneaza frate si pe altcineva, pai ce e asta? Antrenezi numai o echipa, castigi tot ce se poate castiga cu ea, esti de rahat. Antreneaza Minerul Plopeni si ia Liga Campionilor, atunci sa te vedem!" Nu suna romaneste asa?

Eu cred ca e invers. E la moda sa iti placa Barcelona (cum a fost si valul Liverpool, iar acum probabil ca urmeaza valul Man City), in ultimii 2-3 ani multi microbisti si-au adus aminte ca sunt fani Barca de mici. Eu prefer sa raman simpatizantul echipelor pe care mi le-am ales cu multi ani in urma.

@ebonyc

Asa a zis lumea si de AVB. Si uite ca nu e asa usor la Chelsea.

Edited by *Alecs*

Eu cred ca e invers. E la moda sa iti placa Barcelona (cum a fost si valul Liverpool, iar acum probabil ca urmeaza valul Man City), in ultimii 2-3 ani multi microbisti si-au adus aminte ca sunt fani Barca de mici. Eu prefer sa raman simpatizantul echipelor pe care mi le-am ales cu multi ani in urma.

@ebonyc

Si eu simpatizez cu Barcelona de pe vreme alui Rivaldo si Luis Enrique, dar si Realul imi placea ca joc pe vremea aia, cu Raul, Redondo, Morientes, Helguera, Hierro. Pai se compara vreodata C. Ronaldo cu Raul?

Cat despre valurile astea, da, ai dreptate, dar sa nu uitam ca fani adevarati sunt doar aia care umplu stadionul. Eu, de exemplu, nu ma pot declara fan, ci doar simpatizant al Barcei. Dar nu e nimic rau sa simpatizezi cu o echipa care joaca frumos sau are succes, gen M. City sau Liverpool. Mie mi-a placut de exemplu Uruguay la Cupa Mondiala; am gresit cu ceva ca am admirat jocul sau performanta lor?

Guardiola pana la proba contrarie e un antrenor bun. Daca va avea soarta lui Rijkaard vom vedea in viitor. Momentan vorbesc faptele. Teoria nu ne ajuta la nimic.

Offtopic: Villas-Boas a plecat cu un dezavantaj: faptul ca s-au platit foarte multi bani pentru aducerea lui si nu a putut sa ceara intaririle de care ar fi avut nevoie. Jucatorii de la Chelsea sunt cam uzati. Ar fi avut nevoie de mai mult sange proaspat. Totusi sa-i mai dam timp sa vedem cum va gestiona echipa in timpul pauzei de iarna. Oricum, e greu. City a investit masiv in transferuri si se pare ca incepe sa dea roade. Deja sunt jucatori care pot decide singuri soarta unui meci si se si leaga relatiile de joc. Jucatorii cu fumuri (Adebayor si Tevez) sunt eliminati sau aproape eliminati din angrenaj si cred ca vor lui titlul anul asta mai ales ca Arsenal e la pamant si United desi parea favorita schioapata grav. Au fost si eliminati din Ch. League si sunt cu moralul la pamant. Liverpool cred ca nici anul asta nu va lua titlul. Oricum e o batalie frumoasa in Anglia intre mai multe echipe.

Eh, in culmea prostiei, imi pare putin amuzant ca tu sa vorbesti de caractere. :) Hai sa nu exageram.

RedScorpyON, e o parere proprie. Sunt convins ca marii oameni nu ii gasesti in fotbal.

Edited by Ronnie

Eh, in culmea prostiei, imi pare putin amuzant ca tu sa vorbesti de caractere. :) Hai sa nu exageram.

RedScorpyON, e o parere proprie. Sunt convins ca marii oameni nu ii gasesti in fotbal.

Ma cine esti tu si care e problema ta cu mine? De unde ma cunosti tu sa-ti permiti sa-mi judeci caracterul? De cand iti permiti lucrurile astea cu mine? Hai ca prea ti-o incerci. Explica-mi si mie in cateva cuvinte, daca esti capabil, ce e cu atitudinea asta pe capul tau, pe ce baza ma judeci tu pe mine si ma iei cu pustiule si fiule, ca m-am trezit cu numar pe spate (moderator) si ca ma dau superior, samd? Inteleg ca nu mai ai cu cine sa te certi pe forum, dar nu m-ai gasit bine. Dar sa fie in cuvinte normale, nu in mistocareli de ignorant.

Edited by ebonyc

@ebonyc

Una e sa simpatizezi sau sa-ti placa o anumita echipa, adica sa fii fanul ei, iar alta e sa apreciezi sau sa urmaresti cu placere o echipa sau un stil de joc anume pentru simplul fapt ca te incanta ceea ce vezi. Este o oarecare diferenta intre cele doua.

Ma cine esti tu si care e problema ta cu mine? De unde ma cunosti tu sa-ti permiti sa-mi judeci caracterul? De cand iti permiti lucrurile astea cu mine? Hai ca prea ti-o incerci. Explica-mi si mie in cateva cuvinte, daca esti capabil, ce e cu atitudinea asta pe capul tau, pe ce baza ma judeci tu pe mine si ma iei cu pustiule si fiule, ca m-am trezit cu numar pe spate (moderator) si ca ma dau superior, samd? Inteleg ca nu mai ai cu cine sa te certi pe forum, dar nu m-ai gasit bine. Dar sa fie in cuvinte normale, nu in mistocareli de ignorant.

Nu intelegi absolut nimic. Regret ca ti-am raspuns.

Nu intelegi absolut nimic. Regret ca ti-am raspuns.

Mersi ca ai recunoscut ca esti un ignorant. Am incheiat subiectul.

Edited by ebonyc

Ma trezii si eu ca sunt fan Barca... Offff,Doamne! Imi place Barcelona de cand eram mic pt ca semna cu Steaua la culori,apoi mi-a placut de Rivaldo,dupa care am urat Realul la fel cum il urasc si acum pt ca ei cumparau tot ce era mai bun(remember Zidane,Figo,Ronaldo unicul,etc.). Mi-a placut de Ronaldinho si cum vedea el jocul de fotbal-bucurie si traire- in general, dar acum o ador pentru filosofia ei. Ca din 11 oameni,8 sunt crescuti de ei de cand erau de-o schioapa, ca au dat 40 de mil pe un jucator care sa joace cu inima. Ca au inteles ca fotbalul inseamna spectacol pentru fani, nu sa te betonezi in aparare cu 10 jucatori si sa castigi o Liga, ca au avut puterea sa le stranga mainile ingratilor de la Real si dupa ce au pierdut cu ei in supercupa(sigura data,ce-i drept). Ca desi toata lumea le stie jocul (vezi pressingul facut de Real cu cei trei oameni de atac pe fundasii laterali si pe fundasii centrali cand mingea este la protar),ca desi au facut o greseala si au luat un gol,au jucat la fel,au jucat fotbal. N-au faultat(singurul lucru pe care Pepe,Lass si alti reali l-au facut in toate meciurile jucate contra lor), au jucat fotbal. Au jucat si dupa ce au castigat tot ce se putea castiga in ultimii 3-4 ani. Au jucat pentru ei,pentru fani,pentru club. Pentru mine asta inseamna totul,si d-asta IUBESC Barca. Daca ma iei tu acum ca Ronaldo e mai bun ca Messi,ca Real face,ca Barca drege,pt mine nu inseamna nimic. Chiar ma asteptam ca anul asta sa se opreasca si ei,sa n-aiba motivatie,dar,deocamdata, asta nu se intampla... Inteleg si frustrarea lui MouMou,Barca a fost visul lui de cand era un banal traducator, inteleg si frustrarea lui CR69, pentru ca este un jucator mare impotriva echipelor mici si Messi i-a tot luat fata... Dar deja au ajuns penibili!

@ebonyc

In opinia mea, nu e nimic rau sa simpatizezi cu o echipa sau alta, iar anul urmator sa iti placa alta. Cand eram mic, imi placeau Bayern si Valencia, acum imi plac Dortmund si Barcelona pentru ca joaca un fotbal cum nu mai intalnesti in Europa. Asa si? Poate ca la anul voi tine cu alte echipe. Important e FOTBALUL-SPECTACOL! Fotbalul ofensiv, fotbalul jucat cu zambetul pe buze, intalnit la echipele astea 2.

Stelisti vom fi toata viata! Dar simpatiile pt varii echipe se pot schimba oricand. Parerea mea, din nou, subliniez.

Dar ia gandeste-te asa: ce mesaj transmite Mourinho cu setea lui bolnava de trofee si faima fara sa ii pese vreun pic de moralitate (episoadele cand nu uda terenul de pe Stamford Bridge cand juca Chelsea cu Barcelona sunt celebre)? Asta inseamna fotbalul? Niste bucati de metal (cupe) puse intr-o vitrina? Sau STILUL in care au fost castigate?

Pe de alta parte iti inteleg si frustrarea ca toti pustii s-au facut fani Barcelona CF peste noapte si isi pun poze cu Messi la avatar si status cu "visca barca" fara sa stie macar unde e Catalunya. Dar asta e firea umana, tinem cu cei mai buni.

Edited by SuperstaR18

Ca au inteles ca fotbalul inseamna spectacol pentru fani, nu sa te betonezi in aparare cu 10 jucatori si sa castigi o Liga

Aha! Daca Barcelona avea de aparat un avantaj de doua goluri in deplasare, intr-o semifinala de Liga si ar fi fost in 10 oameni sunt convins ca ar fi iesit la joc pentru suporteri.

In anul respectiv Inter chiar a fost cea mai buna echipa. Poate ca nu a avut niciodata posesia intr-un meci cu echipele grele dar e mult spus ' betonare in aparare'. Pana la urma a trecut in sezonul respectiv de Chelsea, Barcelona si Bayern, care trecuse de UTD. Eficienta maxima!

In opinia mea, nu e nimic rau sa simpatizezi cu o echipa sau alta, iar anul urmator sa iti placa alta.

Nu prea-s de acord cu asta...Asa, poti sa simpatizezi cu o alta echipa de la o etapa la alta, ca joaca mai frumos...

Trebuie sa te atraga la o echipa ceva mai mult decat jocul prestat de moment.

Ori daca te atrage o echipa la un moment dat pentru jocul prestat, ramai si dupa tot cu ea, fie ca joaca prost ori bine.

Eu simpatizez cu Real din anii '90, acum ce era sa fac, pentru ca Barcelona e mai buna, joaca mai frumos, sa simpatizez cu ei?...

Aha! Daca Barcelona avea de aparat un avantaj de doua goluri in deplasare, intr-o semifinala de Liga si ar fi fost in 10 oameni sunt convins ca ar fi iesit la joc pentru suporteri.

In anul respectiv Inter chiar a fost cea mai buna echipa. Poate ca nu a avut niciodata posesia intr-un meci cu echipele grele dar e mult spus ' betonare in aparare'. Pana la urma a trecut in sezonul respectiv de Chelsea, Barcelona si Bayern, care trecuse de UTD. Eficienta maxima!

N-ar fi iesit la joc, dar cu siguranta nu se baga cu curu in poarta, ti-o garantez eu si cred ca toata lumea cunoaste deja ca i-ar fi pasat pana ii lua batu.

Iar acum pentru toata lumea (ma includ si pe mine aici, asta pana sa aflu de cartea respectiva), ca sa vedeti cat de mici suntem si ca ne certam ca ultimii dobitoci efectiv DEGEABA, va recomand cartea lui Declan Hill - "The Fix". Tot ce pot spune este ca imi pare rau ca acestei echipe a Barcelonei ii este destinat sa joace in vremurile actuale ale asa zisului sport care mai este numit "fotbal". Au revoir!