Daniel-Ionut

Ronny Levy

80 posts in this topic

200px-Ronny_Levy.jpg

Nume complet: Ronny Levy

Data nasterii: 14 noiembrie 1966

Locul nasterii: Netania, Israel

A mai antrenat:

• 1998-2000 - Maccabi Haifa (tineret)
  • 2000 - Maccabi Haifa (interimar)
  • 2000-2003 - Maccabi Haifa (tineret)
  • 2003-2008 - Maccabi Haifa
  • 2008-2009 - Maccabi Petah Tikva
  • 2009-2010 - Unirea Urziceni
  • 2011 - Beitar Jerusalem
Trofee ca antrenor:

• Campionatul de tineret al Israelului - 1998-1999 / 2002-2003
  • Cupa statala de tineret - 1999, 2000, 2003
  • Israeli Premier League - 2003-2004 / 2004-2005 / 2005-2006
  • Cupa Toto - 2001-2002 / 2005-2006 / 2007-2008
Ca jucator a jucat pe postul de mijlocas defensiv, si a evoluat la:

• 1985-1990 - Maccabi Netanya - 97 de meciuri, 8 goluri
  • 1990 - Bnei Yehuda - 20 de meciuri, 3 goluri
  • 1990-1992 - Maccabi Netanya - 59 de meciuri, 4 goluri
  • 1992-1997 - Maccabi Haifa - 144 de meciuri, 18 goluri
Pentru nationala Israelului a evoluat in 15 partide.

Trofee ca jucator:

• Israeli Premier League - 1989-1990 / 1993-1994
  • Cupa Statala - 1993 / 1995
  • Cupa Toto - 1993-1994

Mult succes Ronny ! :oleole:

Unirea a facut meciuri decente din punct de vedere tactic cu el pe banca tehnica. Daca mafiotu' de Bucsaru baga vreo 2 milioane de euro in echipa (mai ales in mijlocasi si atacanti), ialomitenii isi puteau pastra titlul, in opinia mea, si papagalu' mai castiga alte 15 milioane doar ale lui, fara alte cheltuieli. Dar cine stie ce a invartit si ala...

Ca antrenor nu e rau, dupa parerea mea. Sunt curios cum o sa managerieze ajutoru' de Fariseu' eventualele esecuri in fata Celui mai Cel Fariseu.

Are si talent la muzica!

Parca vezi ca nu vine nici asta.

Levy e destul de interesant ca antrenor. Mi-aduc aminte ca Liverpool s-a chinuit in 2 randuri sa scoata Maccabi Haifa cu el pe banca in 2005 si 2006 , daca nu ma insel , din turul 3 al UCL.

Apoi la Unirea a aratat ca stie , desi problemele financiare erau clare , iar pe tot timpul mandatului sau jucatorii nu au fost platiti.

Bafta cu Ciobanul , bai Ronni. El o sa fie principalul obstacol al tau la Steaua.

bafta ronny sper sa avem un parcurs mai bunicel anu asta...dar iara ma tem ca El ciobandante dupa 2-3 infrangeri va iesi la prost.ro si va incepe sa zbiere.....

MORI CIOBANE :chair: :chair:

Vorbind cu un coleg de forum,am ajuns la concluzia ca asteptam prima remarca nazista a dictatorului din loja. Lasam Mossad-ul sa-si faca treaba pana la capat dupa aceea. :))

Eu unul nu sunt impresionat de Levy. Echipa mai jucase ce mai jucase cu dansul din inertie,daca-mi permiteti expresia asta des intalnita pe la TV.La fel ca si Steaua 2-3 etape dupa plecarea lui Piturca. Apoi isi pun amprenta ideile noului antrenor,etc.

De asemenea,deja e posibil sa stim 4-5 titulari : Galamaz,Bilasco,Brandan + obligatia Nicolita. Putem sa-i avem pe Stancu,Costea,Tatu,Rusescu si Moraes ca tot vor merge pe ''boala'' aceea cu un atacant ''mai sprinten'' si unul ''de careu''. Sa presupunem ca Moraes si Stancu nu ajung sub nici o forma,atunci Levy sigur il va folosi pe ''Bila'' pt ca ''se stiu'' si-l ''stie'' si MM.

Sa ne pregatim de ce-i mai rau !

il prefer pe el oricand decat Hagi, Stoichita, Lacatus, Grigoras, sau orice alt antrenor mediocru de pe la noi. macar are experienta si a si castigat ceva in cariera. ramane de vazut cum se descurca si cat ramane.

Levy este un antrenor destul de bun pentru actuala echipa a Stelei insa , sper ca curva norte MM Stoica , sa nu isi bage coada din nou si sa ii vedem pe Galamaz , Brandan sau Bilasco titulari pentru ca deja e prea mult.

Gardos , Latovlevici sau Rusescu sunt jucatori cu un potential si o valoare infinit mai mare decat a celor trei favorizati ai MM-ului.

Am auzit ca Levy nu e multumit de Bilasco , ar fi excelent sa nu il joace niciun minut , ala nu are fata nici de Steaua 2.

Si la Urziceni se baga MM la echipa,mai la cate o schimbare...De ce n-ar face-o si acum?...

La vreo patru zile dupa postarea sondajului:

Clipboard02.jpg

Oare stiu dobitocii de jandarmi ce reprezinta 88? Ar fi o idee...

- Cum e, domnule Levy, ati lamurit problema cu fostul dumneavoastră club?

- Avocatul meu a tinut legatura cu sefii lui Beitar, carora le-a explicat situatia si intr-o scrisoare oficiala Din pacate, situatia la fosta mea echipă e mai complicata nu se mai stie exact cine va investi in continuare, ce se va intimpla cu jucatorii...

- S-a clarificat si cine plateste despagubirea de 100.000 de euro pe care o solicită cei de la Beitar?

- N-aș vrea să vorbesc acum despre asta, eu stiu doar că am avut acceptul patronului Arkadi Gaidamak de a veni la Bucuresti să tratez cu Steaua. Iar dacă omul numarul 1 in club mi-a dat voie...

- Veniti si cu Ben Shushan in avion?

- Acum, nu! Amit e un baiat formidabil, un fotbalist extrem de interesant, pe care MM Stoica il cunoaste bine. Sper să-l putem lua.

- Șefii lui Beitar tin la pret

- Avind in vedere in ce situatie financiară precară se gaseste clubul, cred că e si interesul lor să-l vinda

- Despre lotul Stelei v-ati facut o parere? Pe ce posturi ar mai trebui achizitii?

- Să stii că in aceste 3-4 zile petrecute acasă am adormit de fiecare dată cu DVD-urile partidelor noii mele echipe in brate! N-o să mă apuc să discut in presă despre fiecare jucator in parte, tot ce pot să spun e că lotul e competitiv, pe majoritatea ii si cunosc foarte bine. Mai multe, la Bucuresti, la reunire!

"Vin la Steaua să iau titlul! Doar la asta mă gindesc de cind am acceptat oferta" - Ronny Levy, antrenor Steaua

E bune ca nu se lasa calcat in picioare. O lectie pentru Cioban , va pleca si Levy dupa cateva etape daca va mai ciripi ca un dobitoc.

O sa croncaneasca. Calm..

Eu zic ca o sa fie 5 antrenori sezonu asta

Beitar l-a amenintat pe Levy cu un proces, iar ziaristii din Ierusalim il distrug pe antrenor. Cotidianul Haaretz, unul dintre cele mai importante din Isarel, l-a atacat dur pe noul tehnician al Stelei: "N-ar fi trebuit să semneze cu Steaua, care e condusă de Ciobanul, un om care crede că homosexualitatea este o boală! Asta il obliga să refuze Romania!".

Jurnalistii cred că Ronny ar fi trebuit să-i fie recunoscator lui Beitar: "Clubul i-a intins o mină de ajutor si i-a oferit un contract intr-un moment in care cariera lui trecea printr-un impas. Era compromisa aproape! Dar calitatea oamenilor e aratată de astfel de momente, iar Levy a fugit ca un hoț in noapte!".

Antrenorul a revenit de la Ierusalim miercuri si a povestit că avocatii i-au confirmat dreptul de a semna cu Steaua. I-a amenintat si el pe oamenii din conducerea lui Beitar că vrea scuze publice din partea lor, altfel ii va actiona in instanță: "E vorba despre invidie si rautate!".

"Am salvat-o de la retrogradare pe Beitar, cred că aș merita mai mult respect pentru asta! Șefii clubului nu mi-au aratat nici un plan pentru sezonul viitor, n-aveam de ce să continuu acolo" - Ronny Levy

gsp

Pariu ca nu prinde returul? Poate nici a doua parte a turului. Mie nu-mi spune nimic acest Levy. Asta fara sa fiu antisemit.

Ronny asază cu mina lui pină si materialele pentru antrenament, nu e genul care să delege responsabilități. La fel ca Razvan, e obsedat de posesie: stelistii schimba in medie, 1.500 de pase la un antrenament.

Trei zile la Bad Gastein. Șase antrenamente. Ronny Levy a produs deja primele impresii despre stilul lui, despre ce are de gind cu Steaua. Se poate intui deja cum va arata echipa cu israelianul pe bancă in sezonul urmator.

Antrenorul pentru care Mihai Stoica a garantat in fata lui Ciobanul e diferit de toti cei care au pregatit Steaua in trecutul apropiat. Nu e zbir ca Piturca nici distant ca Lacatus Spre deosebire de Stoichiță, iși cunoaste deja jucatorii după nume, chiar dacă e strain.

Pe Levy, modul de lucru il apropie mai mult de Razvan Lucescu. Felul in care se comportă pe teren, exercitiile pe care le lucrează la antrenamente si imaginea pe care o are despre jocul echipei lui sunt aproape identice cu cele ale antrenorului de la rivala Rapid.

Vrea să facă el tot

Ronny face fiecare antrenament. Asta inseamnă că apare pe teren si, cit timp preparatorii fizici conduc incalzirea, inspectează felul in care sunt asezate mingile si restul echipamentelor. Dacă i se pare că ceva nu e la locul potrivit, se ocupă personal să mute respectivul obiect in pozitiile pe care le vrea el. Michele Bon face doar incalzirea. Cu Lacatus italianul conducea aproape integral unele antrenamente. În urmatoarea ora cit durează sedinta, israelianul e implicat direct. Hotarăște exercitiile si veghează ca ele să fie executate intocmai. Ca să se facă inteles mai bine, renunță treptat la indicatiile in engleză in favoarea cuvintelor romanesti. "Asa, pasează!", "Repede!", "Aproape!", "Bravo!" si "Usor!", atunci cind fotbalistii uită că e doar un antrenament, nu un meci oficial, si riscă să se accidenteze intre ei.

Mii de pase!

Și felul in care vor juca roș-albastrii in sezonul urmator e de asteptat să fie asemanator Rapidului lui Razvan Lucescu. Rapidului din sezonul 2005-2006, care cîștiga posesia in fata oricui, chiar si atunci cind pierdea. Levy face acelasi lucru pe care-l facea Lucescu, adică antrenamente in care, in afara incalzirii, jucatorii paseaza Pasează cite o oră intreagă! În medie, oamenii care compun lotul din Austria schimbă 1.500 de pase la fiecare antrenament! O sedință de pregatire durează 80 de minute.

Nu-i stresează pe jucatori

Levy se aseamană cu Razvan si la atitudinea pe care o are față de propriii fotbalisti. Piturcă le confisca laptopurile, avea grijă ca toată lumea să doarmă la 23:00, ii trezea la 6:00 dimineata pentru primul antrenament. Programul israelianului e mult mai lejer. "Mi se pare si mie diferit de antrenorii pe care i-am mai avut. Ne face să fim relaxati", simte Martinovici. Primul antrenament e la 10:30 si mai urmează incă unul seara. Cum mingea e prezentă pe teren in aproape 90 la sută din timp, jucatorii nu simt că sunt chinuiti.

Amindoi dependenti de manager

Levy si Razvan Lucescu mai au un lucru in comun. Romanul a avut performantele cele mai bune cind a lucrat cu Dinu Gheorghe. Cariera lui, cu rezultate excelente la Rapid, bune la Brasov si cu un esec la "natională", il indică drept dependent de "v-amă". Levy are aceeasi relatie cu Mihai Stoica. Managerul l-a adus in Romania la Urziceni, acum l-a propus la Steaua si e mai apropiat de el decit de oricare antrenor pe care l-a avut de cind s-a intors in Ghencea.

Uimiti că "știe bine cu mingea"

Levy a cîștigat respectul jucatorilor aratindu-le că si el a fost fotbalist bun. Loveste bine mingea, jonglează uneori pe teren. Încă arată ca un fotbalist activ, slab, inalt si cu gambele proeminente. Arsene Wenger zicea că "trebuie să-mi mentin conditia fizică apropiată de a jucatorilor mei, ca să pot patrunde in mintea lor". Levy e in regulă din punctul asta de vedere. Nu s-a schimbat mult față de vremea in care era mijlocaș defensiv in "nationala" Israelului.

Achizitiile debutează joi

Roș-albastrii vor disputa joi, de la 18:30, primul meci de pregatire din turneul din Austria. Roș-albastrii vor intilni campioana Georgiei, Zestafoni. La Steaua vor debuta si noile achizitii: G. Matei, Tatu, Rusescu, Mihai Costea, Bajenaru si Dorinel Popa. Urmatoarele meciuri de pregatire din primul stagiu austriac sunt cu Eintracht (25 iunie) si Fortuna Dusseldorf (28 iunie).

gsp

Edited by Lari

"Roni a plecat la Steaua fară acordul meu, iar eu i-am spus că trebuie să-și ducă la capat contractul cu Beitar Ierusalim. Să nu creadă că lucrurile vor ramane cum doreste el", a marturisit in presa din Israel patronul Arkadi Gaidamak.

Steaua pierde Supercupa cu 1-0 in fata Otelului Galati, dupa un meci foarte slab. Print-screenul de mai jos e facut la o ora dupa incheierea jocului:

Clipboard02.jpg

Cred ca putem organiza deja pariurile privind cate luni mai are Levy de stat pe aici prin Romania.

Mai mult de 3, practic imposibil ...

Cred ca putem organiza deja pariurile privind cate luni mai are Levy de stat pe aici prin Romania.

Mai mult de 3, practic imposibil ...

Eu zic ca pana incepe campionatul e schimbat.

Steaua si-a gasit o mană de fier. De la plecarea lui Victor Piturca roș-albastrii nu au mai avut un antrenor care să fie foarte strict in privinta disciplinei. Despre selectioner, fotbalistii chiar vorbeau că avea metode comuniste. Nu spun acelasi lucru despre israelian, dar au simtit din nou pe pielea lor ce inseamnă disciplina.

1. Banel si Stanca, lasati pe dinafară

În primul cantonament al roș-albastrilor s-a vazut pentru prima oară faptul că Levi nu face rabat să pedepsească actele de indisciplina Colegi de camera Nicoliță si Stanca nu s-au trezit in timp util pentru meciul amical cu FC Comercial. Vazand că ambii intarzie să vină din camera a trimis un om după ei si a aflat că jucatorii incă dormeau, iar cand au coborat, s-au lovit de reactia acidă a lui Levi: "Dormeati? Pai, atunci ramaneti la hotel si nu jucati, că poate vă e somn in continuare!".

2. MM si Mache nu au voie pe gazon

Tot in primul cantonament al acestei veri, Levi a lasat să se inteleagă că pe terenul de antrenament trebuie să intre doar jucatorii si antrenorii. În momentul in care i-a zarit pe Mihai Stoica si Marius Ianuli că stateau pe teren, israelianul le-a cerut celor doi să mute banca in afara terenului. "În dreptunghiul verde stau doar eu, jucatorii si oamenii din stafful tehnic", le-a transmis Levi celor doi, care au urmarit apoi antrenamentele din tribuna

3. Bajenaru si Popa au ramas la poartă

Un alt act de indisciplină taxat de tehnicianul Stelei s-a petrecut vineri, cand mijlocasii Bajenaru si Dorinel Popa (foto) au intarziat foarte putin la sedinta de pregatire de dimineață. Acestia au incercat să patrundă in bază ca in oricare altă zi, dar s-au trezit că Levi le-a spus clar că singurul antrenament al lor va fi cel de după-amiaza dacă vor ajunge la timp.

4. Doctorul, trimis afară că vorbea tare la telefon

Ultima "victimă" a lui Roni Levi este medicul echipei, Radu Paligora. Acesta a fost dat afară de la antrenament de tehnician, desi nu patrunsese pe gazonul unde erau jucatorii. Motivul pentru care Levi i-a spus să parasească marti dimineata sedinta de pregatire e acela că vorbea tare la telefonul mobil! Lui Ciobanul ii place disciplina impusă de Levi. "Nimeni nu are ce cauta la antrenamente, nici macar eu. Foarte bine le face Levi că nu ii lasă acolo!", a spus Becali.

De ce dă pedepse, dar nu amenzi

Roni Levi nu este adeptul amenzilor, pentru că stie ce inseamnă pentru un fotbalist cand nu primeste toti banii. "Am fost fotbalist. Dacă le iei din bani, ii iriti, ii pierzi. Mai bine ii lovesti acolo unde ii doare. Să iși piardă locul din echipă", le spunea el apropiatilor. Spre deosebire de Sorin Cirtu, care le facea referate jucatorilor pentru a fi amendati de catre conducere, Levi nu le-a trimis pană acum nicio hartie de acest gen sefilor.

Cand sunt stelistii "arsi la buzunar":

Citirea presei in vestiar - 200 de euro

Întarziere la antrenament - 500 de euro

Cartonaș rosu nejustificat - 1.000 de euro

Nerespectarea programului de recuperare - 1.500 de euro

Altercatii intre jucatori - 2.000 de euro

Iesirea in club - 10.000 de euro

ProSport