MoWeed

Dezbatere - A fost sau nu protestul din 17 aprilie un succes?

65 posts in this topic

Am observat si eu o chestiunea, in ultimii ani, daca vrei sa ,,ucizi" din fasa orice protest, il organizezi la noi in Bucuresti si ,,sansele" de nereusita vor tinde spre maxim.

N-am vazut mai multa placiditate, indolenta, indiferenta si delasare ca la bucuresteni, pe noi nu ne mai intereseaza nimic la ora actuala, ne-am robotizat de tot, cred ca am ajuns sa gandim mecanic absolut totul.

Nici macar masurile nepopuliste luate de guvernul asta iresponsabil ( ne-au luat 25 % din salarii, Codul Muncii, care este o rusine, astea-s numai 2 dintre masurile dramatice si negandite luate in ultimul timp ), nu au avut darul de a ne stimula vreun pic si vorba aia era vorba de interesul nostru al tuturor, nimic, pe noi nu ne intereseaza.......

Daca se dau sarmale ,,moca" cu ocazia unei sarbatori religioase, se organizeaza cine stie de porcarie de festival al ,,berii" ,,micilor", ,,cozonacilor" sau mai stiu eu ce ineptii, puhoi de oameni, sunt in stare sa se calce in picioare pentru ceva ce-i moca sau este mai ieftin cu 50 de bani.

La o actiune de protest serioasa nu ar participa unul de buna voie, este de necrezut ca am ajuns in ,,halul" asta, nu stiu cum este situatia in alte orase din tara, eu ma refer strict la Capitala.

Asa ca numarul mic de oameni prezenti ieri nu m-a socat absolut deloc, mi-a provocat numai un sentiment de dezamagire, insa era previzibil.

Edited by stix

Daca a avut prostestul succes? Pai uitati-va la sport.ro cum vorbeste si cum se comporta... Daca nici asta nu e un succes,ce vroiati sa se intample? El realizeaza ca e pa,ca daca nu are rezultate,la urmatoarele proteste vor fi din ce in ce mai multi. Sa faci un protest cu adevarat exploziv ar fi fost nevoie de o scanteie,ceva gen o infrangere cu sportul(ceea ce s-ar fi intamplat daca nu se baga jj)... El stie ca masa asta de 300-400-500 de oameni poate oricand sa arate calea catre protest catorva mii de oameni...

Edited by RedScorpyON

Cred ca a fost destul de ok , bine ca nu s-au intamplat incidente majore , protestul a decus cat se paote de "civilizat" :)

Din punctul meu de vedere este un succes, pentru ca, cei care am putea sa ducem lupta mai departe, ne-am vazut fata in fata. Din alt punct de vedere, nu are sens sa ne mintim. Cei care sunt pregatiti sa se lupte, suntem cam astia care am fost ieri. Restul ori il vor pe becali ori nu sunt dispusi sa faca nimic pentru a-l schimba. M-am bucurat sa-i vad ieri pe cei pe care-i vad la baschet, pe unii oameni de la Peluza Sud, dar din pacate, cam aceeasi suntem mereu. Am un prieten care mi-a spus ca nu vine pentru ca sunt Floriile si se duce la ziua cuiva. Cred ca si cei care au fost in '89 puteau sa ramana acasa sa-si ajute nevestele la facutul sarmalelor sau la impodobitul bradului.

Parerea mea este ca fiecare protest a fost,este si va fi un succces, faptul ca avem curajul sa-l injuram in strada si sa organizam astfel de intalniri ale suporterilor adevarati si sa nu ne lasam intimidati de cele "5 milioane" de fani ai ciobanului reprezinta cel mai mare succes si o dovada ca suporterii reprezinta o echipa ,nu patronii, asta cel putin in Romania.

VPM!

Un succes ar fi fost daca pleca Ciobanul , dar se pare ca e greu sa scapam de aceasta povara :(

Din punctul meu de vedere este un succes, pentru ca, cei care am putea sa ducem lupta mai departe, ne-am vazut fata in fata. Din alt punct de vedere, nu are sens sa ne mintim. Cei care sunt pregatiti sa se lupte, suntem cam astia care am fost ieri. Restul ori il vor pe becali ori nu sunt dispusi sa faca nimic pentru a-l schimba. M-am bucurat sa-i vad ieri pe cei pe care-i vad la baschet, pe unii oameni de la Peluza Sud, dar din pacate, cam aceeasi suntem mereu. Am un prieten care mi-a spus ca nu vine pentru ca sunt Floriile si se duce la ziua cuiva. Cred ca si cei care au fost in '89 puteau sa ramana acasa sa-si ajute nevestele la facutul sarmalelor sau la impodobitul bradului.

Comparatia cu 89 e total aiurea. In plus, nici in 89, atunci cand a contat( inainte de 22) n-au fost asa de multi. Oricum, nimeni nu-si inchipuia ca ciobanul va pleca dupa acest eveniment. Deci nu mai puneti problema asa. Existam, vom exista si asta conteaza. Ducem lupta mai departe.

Edited by Mihai

Am observat si eu o chestiunea, in ultimii ani, daca vrei sa ,,ucizi" din fasa orice protest, il organizezi la noi in Bucuresti si ,,sansele" de nereusita vor tinde spre maxim.

N-am vazut mai multa placiditate, indolenta, indiferenta si delasare ca la bucuresteni, pe noi nu ne mai intereseaza nimic la ora actuala, ne-am robotizat de tot, cred ca am ajuns sa gandim mecanic absolut totul.

Nici macar masurile nepopuliste luate de guvernul asta iresponsabil ( ne-au luat 25 % din salarii, Codul Muncii, care este o rusine, astea-s numai 2 dintre masurile dramatice si negandite luate in ultimul timp ), nu au avut darul de a ne stimula vreun pic si vorba aia era vorba de interesul nostru al tuturor, nimic, pe noi nu ne intereseaza.......

Daca se dau sarmale ,,moca" cu ocazia unei sarbatori religioase, se organizeaza cine stie de porcarie de festival al ,,berii" ,,micilor", ,,cozonacilor" sau mai stiu eu ce ineptii, puhoi de oameni, sunt in stare sa se calce in picioare pentru ceva ce-i moca sau este mai ieftin cu 50 de bani.

La o actiune de protest serioasa nu ar participa unul de buna voie, este de necrezut ca am ajuns in ,,halul" asta, nu stiu cum este situatia in alte orase din tara, eu ma refer strict la Capitala.

Asa ca numarul mic de oameni prezenti ieri nu m-a socat absolut deloc, mi-a provocat numai un sentiment de dezamagire, insa era previzibil.

Si cand am spus eu asta, m-ai acuzat ca "am ceva cu bucurestenii"...

"Manjitii" prezenti -

I-au cam dat la bot ciobanului baietii de la Nord care au fost.

Edited by pytycrys

Lasa ca nici cu ,,milioanele" de suporteri stelisti din tara nu imi este rusine, toti ,,o apa si un pamant", la fel de dezinteresati ca si noi.

A spus cineva ca daca va interesa atat de mult plecarea becaliotului, puteati sa organizati o actiune de protest la voi in oras, in cele mari, cel putin: Cluj, Timisoara, Constanta etc, da' nuuuuuu, lasa ca noi asteptam ca de obicei sa faca altii, noi stam si protestam cu multa ,,abnegatie" si ,,pasiune" pe net, cand este vorba sa venim, eeeee, atunci e mai greu, ne aducem aminte ca nu stam asa de bine financiar, timpul ne este limitat, avem familie, e si mare sarbatoare, chiar nu putem, dar lasa ca altii pot sa faca sacrificii ca sa putem noi dupa aia sa spunem intr-un cor: ce bine ne-am descurcat ,,TOTI"......

"Manjitii" prezenti -

I-au cam dat la bot ciobanului baietii de la Nord care au fost.

Din cate-am inteles erau din Brasov. :-??

Ne-am adunat intr-un numar decent...asta e, ce sa-i faci, unora le e greu sa inteleaga ca pot iesi in strada pentru normalitate! In fine... Ne-am comportat civilizat, chiar si folosind pe alocuri un limbaj explicit...lucru normal de altfel! Mizeria albaneza nu si-a putut stapani rabufnirile isterice....lucru foarte bun! Au fost aduse in discutie bagabontelile ilegale comise de catre acest infractor! Deci, una peste alta, evenimentul si-a atins tinta! Dar extrem de important este ce va urma! La fel cum spunea Costi ieri, nu trebuie sa ne rezumam doar la acest protest! Stiu ca avem idei, ramane sa vedem cum le punem in practica! Respect tuturor celor care ieri au iesit in strada, si tuturor celor care ne sustin! Pentru restul : multa....!

Un succes ar fi fost daca pleca Ciobanul , dar se pare ca e greu sa scapam de aceasta povara :(

Pai hai sa batem din palme, paote o pleca dupa cateva batai, ce spuneti?

Bai fratilor, s-a protestat cumva in ultimii ani in fiecare zi si nu s-a realizat nimic?

Avem la activ 2 proteste organziate in strada, reactai stadionului manifestata in meciul cu Fiorentina, plus greul dus de Peluza Sud pe stadion, protestle dupa ce Peluza Sud a fost "interzisa" si cam atat?

Cand vad pe unii ca arunca pastila: am protestat si nu a plecat, credeti ca pleaca el dupa protestul vostru?

Daca am fi protestat in fiecare zi cu siguranta era plecat de mult, dar na, cine sa aiba rabdare.

@Mihai nu e deloc deplasata. Acolo au avut curajul sa vina mai mult de 500 de oameni pe frig, stiind ca probabil se va trage asupra lor. Ieri am fost 500 in conditiile in care era soare afara, duminica, eram protejati de jandarmi, iar protestul era anuntat de o luna. In rest, proteste infierandu-l pe cioban pe net ne putem lipsi, ca la poezie suntem primii din Europa, la fapte e mai greu.

Edited by Garrincha

Simt nevoia sa repet un comentariu abia scris la un alt articol.

Numarul nu conteaza. Continuitatea este cea mai importanta. Nu aveau cum sa fie multi oameni dupa atata timp de absenta de pe stadion (pentru mine, absenta nu este un protest).

Daca ceea ce s-a inceput cu acest protest va continua sunt sigur ca timpul va fi in favoarea noastra. Becali si Steaua de astazi nu au nicio sansa, este foarte clar, iar cu timpul presa se va satura, oamenii de rezultat se vor satura si se vor intoarce impotriva idolului lor. Totul este sa nu il mai lasam sa isi asume succesele si sa arunce esecurile pe capul altora. Trebuie sa aratam ca el este principalul vinovat. Asta se poate face numai prin proteste. Absenta nu ne ajuta, repet.

Trebuie sa intelegem toti ca singura solutie este continuitatea. Un protest acum si unul la anul nu valoreaza nimic.

Baieti,felicitari organizatorilor si celorlalti participanti.

Din punctul meu de vedere,actiunea voastra este laudabila, dar fara efect. Ciobanoidul se enerveaza des si degeaba la TV. Sigur ca,puteti spune :'' tu daca stai deoparte,cum crezi ca se poate face ceva''. Din pacate,realitatea este ca nu se poate schimba mentalitatea celor care nu vor sa observe sau nu ii duce capul sa observe tot raul pe care albanezul il face clubului de fotbal. Sunt foarte multi oameni neinformati si indobitociti,ajunsi asa din cauza grijilor zilnice si a nivelului de trai scazut.

Este entuziasmant pentru o generatie de sub 25 de ani sa participe la astfel de proteste,sa creada ca poate schimba ceva prin libertatea de exprimare. La noi,libertatea aceasta exista doar ca sa spui ca este ''democratie,bai'',dar vedeti ca puterea banului dicteaza si intuneca minti,iar show-urile sportive cu comentariile low-cost ale patronilor ''divinizati'' se vand foarte bine si chiar daca eu sau altii schimbam postul,sigur sunt altii,mult mai multi,care prefera sa fie parte.

Ce ziceti de cate un protest lunar ? Ar fi interesant pentru o comparatie asupra numarului de participanti,dar v-as propune sa cereti autorizatia pentru o zona ca Piata Universitatii,spre exemplu.

Protestul a fost un succes si numai prin faptul ca l-am vazut pe gibon facand crize din cauza asta. Orice ar zice, este clar faptul ca genul asta de proteste il deranjeaza. In ceea ce priveste participarea, nu va faceti sperante de mai mult. Probabil si daca ar fi fost aleasa alta zi, nu ar fi venit mult mai multi decat acum. Cam toti cunoscutii mei stelisti care au auzit ca merg la protest m-au ironizat sau au zis ca-s nebun, asa ca....Dar eu cred ca au fost suficienti oameni pentru ca mesajul sa fie transmis. Dupa cum am spus-o de nenumarate ori, mare parte a autoproclamatilor suporteri stelisti fie nu au nicio legatura cu fenomenul fotbalistic, fie sunt de parere ca nea Gigi baga bani la Steaua si fara el s-ar alege praful. Asa ca este deja un mare castig faptul ca mai exista 1000-2000 care reusesc sa iti pastreze discernamantul.

Simt nevoia sa repet un comentariu abia scris la un alt articol.

Numarul nu conteaza. Continuitatea este cea mai importanta. Nu aveau cum sa fie multi oameni dupa atata timp de absenta de pe stadion (pentru mine, absenta nu este un protest).

Daca ceea ce s-a inceput cu acest protest va continua sunt sigur ca timpul va fi in favoarea noastra. Becali si Steaua de astazi nu au nicio sansa, este foarte clar, iar cu timpul presa se va satura, oamenii de rezultat se vor satura si se vor intoarce impotriva idolului lor.

Trebuie sa intelegem toti ca singura solutie este continuitatea. Un protest acum si unul la anul nu valoreaza nimic.

Asta ar fi de dorit...Daca va exista continuitate,pana la urma s-ar putea ca ciobanul sa cedeze.Daca si-ar pierde si "sprijinul" televiziunilor,ar fi ideal...

Baieti,felicitari organizatorilor si celorlalti participanti.

Din punctul meu de vedere,actiunea voastra este laudabila, dar fara efect. Ciobanoidul se enerveaza des si degeaba la TV. Sigur ca,puteti spune :'' tu daca stai deoparte,cum crezi ca se poate face ceva''. Din pacate,realitatea este ca nu se poate schimba mentalitatea celor care nu vor sa observe sau nu ii duce capul sa observe tot raul pe care albanezul il face clubului de fotbal. Sunt foarte multi oameni neinformati si indobitociti,ajunsi asa din cauza grijilor zilnice si a nivelului de trai scazut.

Este entuziasmant pentru o generatie de sub 25 de ani sa participe la astfel de proteste,sa creada ca poate schimba ceva prin libertatea de exprimare. La noi,libertatea aceasta exista doar ca sa spui ca este ''democratie,bai'',dar vedeti ca puterea banului dicteaza si intuneca minti,iar show-urile sportive cu comentariile low-cost ale patronilor ''divinizati'' se vand foarte bine si chiar daca eu sau altii schimbam postul,sigur sunt altii,mult mai multi,care prefera sa fie parte.

Ce ziceti de cate un protest lunar ? Ar fi interesant pentru o comparatie asupra numarului de participanti,dar v-as propune sa cereti autorizatia pentru o zona ca Piata Universitatii,spre exemplu.

Cui ii propui ? Chiar tu poti obtine autorizatie.. la protestu de florii au fost suporteri independenti care au obtinut aprobare. Nu vad de ce n-ai putea obtine si tu.

Nu va mai ascundeti dupa degete.. cineva trebuie sa iasa in fata.

Edited by leoSUD

Pytycris,nu ciobanului ii era destinat mesajul,ci celor care spun ca cei de la nord sunt manjiti,acelora" a dat la bot" mesajul.

Navodarean,nu erau din Brasov,erau din Bucuresti.

Pytycris,nu ciobanului ii era destinat mesajul,ci celor care spun ca cei de la nord sunt manjiti,acelora" a dat la bot" mesajul.

Greseala mea atunci ... asa vazusem undeva. Oricum, a fost foarte bine ca s-au prezentat si ei, ca pana la urma dupa cum s-a mai zis, nu a fost un protest al Peluzei Sud sau AISS, ci al tuturor suporterilor stelisti carora le mai pasa un pic de situatia actuala a clubului.

nu ciobanului ii era destinat mesajul,ci celor care spun ca cei de la nord sunt manjiti,acelora" a dat la bot" mesajul.

In cazul asta si ,,greseala" mea......., nu stiam ca de aia am participat la protest, sa ne dam ,,la bot" intre noi pe acolo, eu aveam credinta ,,naiva" , ca mergem toti acolo ,,sa-i dam la bot" NUMAI BECALIOTULUI!, ca el este principalul vinovat de toata situatia existenta la Steaua, ca incercam ( ca de reusit, vad ca slabe sperante ) sa dovedim si altora, ca suntem uniti, ca avem aceleasi idealuri, ca o sa parem macar acum ,,un tot" care lupta sa reinstaureze starea de normalitate care a disparut de ani buni.

Eu chiar nu am vazut intreaga actiune ca pe ceva fractionat in ,,noi", ,,voi" si ,,altii" ci ca o reunire a tuturor stelistilor care mai pot vedea raul principal de la Steaua, care vor incerca si pe viitor sa faca ceva impreuna, care uita de unele neintelegeri care poate au existat in trecut si isi canalizeaza toate resursele de care dispun in momentul de fata pentru a face ceva impreuna, pentru a schimba intr-un fel situatia de la club.

Cel putin in lupta contra becaliotului, cu cat vor exista mai multi de ,,noi" si ,,voi", sansele de reusita vor scadea mereu din ce in ce mai mult, de ce nu se constientizeaza acesta stare de fapt de catre toti, chiar nu-mi dau seama.

Eu ma refeream ca ciobanul zisese ca o sa trimita el Peluza Nord "sa aranjeze lucrurile", de unde s-a facut din nou de rahat ca a protestat si PN impotriva lui. :)

Stix,impotriva ciobanului a fost prezenta la miting,unul dintre mesaje pt gurile rele.

Pytycrys,asa cum viseaza ca cei care nu au fost la miting il simpatizeaza,asa viseaza si ca el are o peluza,nord,ca aceia sunt oamenii.Real,oamenii lui la nord se pot numara pe degetele unei maini

Edited by bogdan_p

Imi cer scuze ca ma bag in discutia voastra Bogdan si pytycrys, dar... e normal ca patronul sa aiba oameni in galerie?

De ce nu se incearca inlaturarea lor treptat, prin marginalizare? Astfel ati scapa de gurile rele care contesta acum Nordul.