Deni

Scoli, facultati, etc.

194 posts in this topic

@Alexandru H.

Da, si eu mi-as dori sa raspunsa X sau Y, dar atat timp cat X si Y sunt din acelasi mediu, aceeasi sleahta, primul pas cred ca ar fi ca poporul sa fie constient de sursa mizeriilor care li se intampla, si apoi, ca o urmare naturala, sa se treaca la identificarea raspunzatorilor. Aceasta diluare a vinei are loc de fiecare data cand insitutiile statului se fac vinovate de lucruri grave, vizibile pt toata lumea. Se paseaza de la una la alta, presa se face ca urmareste cazul, pana cand se uita, se distrage atentia cu circul ieftin. Oamenii nici nu stiu ce treuie sa insemne o ancheta jurnalistica sau politieneasca, cum trebuie sa se finalizeze ea. Nu stiu cum arata normalitatea ca sa o poata pretinde.

A, vis-a-vis de problema cu fondurile europene. Dupa ce am trimis raportul am inceput sa sun sa vad care-i treaba cu banii. De fiecare data o fatuca de acolo foarte ofensata ma intreba de ce tot sun, ca parca n-as sti ca se respecta termenul de o luna. Dupa ce a trecut scadenta cu 2 zile sun. Interlocutoarea la fel de acida: "-Se respecta termenul!". Eu:"-Pai a expirat de 2 zile.", la care ea sec: "Ei, atunci nu se respecta termenul!".

Se numeste topic de prost gust atunci cand o gasca de oameni trec de la a-si etala educatia superioara sub siguranta materiala, la a diseca viata unui amarat - culmea fara sa cunoasca si cele mai elementare notiuni despre un copil autist.

Sanatate si Sarbatori Fericite!

Se numeste topic de prost gust atunci cand o gasca de oameni trec de la a-si etala educatia superioara sub siguranta materiala, la a diseca viata unui amarat - culmea fara sa cunoasca si cele mai elementare notiuni despre un copil autist.

Sanatate si Sarbatori Fericite!

Vezi cum dai cu mucii in fasole? Nu am nici educatie superioara si in mod clar nici situatie materiala superiara.

Sarbatori Fericitie si tie. Numai bine !

p.s. cel mai bun prieten al meu este autist.

Edited by Robert Aeroth

Nu am nici educatie superioara si in mod clar nici situatie materiala superiara.

Inseamna ca nu m-am referit la tine. Doresti un servetel?

Inseamna ca nu m-am referit la tine. Doresti un servetel?

Inseamna ca nici la tine nu te refereai cand spuneai de educatie superioara :beer2: .

Am batista.

Care sti unde e facultatea de medicina dentara carol davila? Si care esti capabil sa imi explici sa si pot ajunge acolo ? :D

Multumesc anticipat

Medicina dentara umana sau veterinara? fular-campionii

Este facultatea de langa parcul eroilor, partea spre spitalul municipal.

Ca mijloace de transport ai metroul statia eroilor

iar ratb ai 96, 122, 226, 336, 90 autobuzele astea opresc pe bulevardul eroilor fata in fata de parc, de acolo pe jos se ajunge in 2 minute

91, 66, , astea trec prin fata facultatii, adica au statie exact in fata cladirii, statia se cheama sugestiv-Carol Davila.

Acum, din parcul eroilor este simplu de ajuns, scoala se afla daca nu ma insel pe bulevardul Eroilor Sanitari, strada o gasesti usor, este strada care trece prin fata monumentului artileristilor, oarecum o strada putin in diagonala fata de bulevardul eroilor.

Pe scurt, bulevardul eroilor este cel cu Academia Militara, daca esti in parc, traversezi bulevardul Eroillor, si mergi spre Academiei (in sensul opus casei radio-cladirea transformata in mall), la prima intersectie o sa vezi momnumentul de care vorbeam si strada putin in diagonala fata de bulevardul eroilor.

Daca vii cu autobuzul, statia este pe bulevardul eroilor (exceptie troleele si 336).

PS: statia ratb eroilor este peste drum de locul unde in septembrie 39 a fost impuscat Armand Calinescu, soculul statuii este inca vizibil, statuia a fost furata in 2 randuri, ocazional se poate vedea pictat pe scolul gardul de fier al legiunii.

PS 2: pe socul este un citat din Iorga

Medicina dentara umana sau veterinara? fular-campionii

Faci misto sau chiar exista medicina dentara veterinara? :|

LRP multumesc frumos din ce mi-ai explicat am impresia ca am trecut de vreun miliard de ori pe langa ea:))

Pytycrys multumesc.

p.s. stiu

p.s.2 asta nu stiam chiar o sa ma uit daca tot trec pe acolo.

pff... incep prima mea sesiune maine, sper sa fie treaba ok. sunt la psihologie apropo.

pff... incep prima mea sesiune maine, sper sa fie treaba ok. sunt la psihologie apropo.

Mult succes !

Ma puteti ajuta cu niste informatii despre Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Daca aveti cunostinte care au absolvit, si-au gasit un loc de munca, sau au continuat sa profeseze in domeniu?

La stat, pe domeniu turistic, ultima medie cu care s-a intrat in anii precedenti era in jur de 9.5. Asta ar insemna sa iau aproape maxim la admitere.

M-am orientat catre facultatea asta pentru ca imi place foarte mult geografia si este domeniul unde am cele mai multe cunostinte.

Ma puteti ajuta cu niste informatii despre Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Daca aveti cunostinte care au absolvit, si-au gasit un loc de munca, sau au continuat sa profeseze in domeniu?

La stat, pe domeniu turistic, ultima medie cu care s-a intrat in anii precedenti era in jur de 9.5. Asta ar insemna sa iau aproape maxim la admitere.

O sa te dezamagesc, dar cel putin iti spun adevarul.

Cu facultatea degeografie nu faci nimic, dar absolut nimic, visul cu turismul este vrajeaza, este partea frumoasa cu care te atrage facultatea ca sa iti ia ochii.

In primul rand, ca fac de geografie este printre cele mai mari din cadrul Universitatii din Bucuresti, adica are undeva la 1000 de studenti noi pe ani, ori lucru asta inseamna atat neprofesionalism cat si heirupism universitar. La 1000 de studenti, o sa fiti in grupe de cate 70-80, in sali mici, sau toti intr-un amiteatru, la licenta o sa aveti un profesor coordonator pentru 100 de studenti si tot asa, asta ca parte organizatorica.

Acum ca perspective ai doar 2: fie lucrezi in turism, fie te faci profesor ca altceva nu prea ai ce si sa nu iti imaginezi ca o sa ajungi sa publici prin cine stie ce reviste, sau pe la televizor emisiuni de turism ca alea sunt vise. In al doilea rand, pentru aceleasi posturi din turism pot postula oameni care au si alte facultati cum ar fi: ecomomie si management, stiinte sociale, stiinte administrative, chiar si istorie.

Acum in fiecare an termina cam 100 studenti cel putin turismul, ma refer doar la Univ Bucuresti, exclus cele private, iar geografie simpla alti 2-300, tu unde ai vazut in orasul tau cel putin 20 de locuri de munca pentru domeniul asta de studii?

Daca iti place si stii geografie, poti sa faci unele cursuri in paralel de ghid turistici sunt multe scoli in Bucuresti, dar tu trebuie sa te gandesti acum ce vei face in viata, nu in urmatorii 5 ani, nu 10 ci de la 23 de ani pana la baston.

Ca un sfat, iti recomand scolile tehnice, cu multa matematica si informatica (stiu ca sunt grele dar se merita), daca vrei sa ramai pe partea umanista iti recomand facultatea de limbi straine, de preferat o sectie bilingva de felul engleza/germana, sau franceza/engleza nu ar strica nicio limba mai incalcita cum ar fi araba, sau rusa, japoneza.

Daca stii limbi straine, poti deveni ghid turistic international se castiga bine si nu ai nici bataie de cap, adica poti sa fii tu cel care ii plimba pe turisti prin Romania, plus ca daca ai ceva bani, curaj si cunostinte poti sa iti deschizi tu agentia ta de turism dupa ce iti dai seama cum merge treaba.

Cu bine,

Mihai

@Dragos colegul meu de apartament a termiant geografia. Mediul mai bine spus. A facut si master si din iulie de cand a terminat sta acasa. Nu tu munca nu tu nimic. S-a suparat si a dat la doctorat fara a profesa ca asistent prin facultate.

Chiar daca Ion Mincu are acreditari din partea O.A.F si A.A.L, nu inseamna ca reprezinta crema institutiilor de invatamant superior din Europa. Suntem mici in comparatie cu Finlanda, Anglia sau Franta (de exemplu) in ceea ce priveste invatamantul superior de arhitectura.

On topic:

Daca luam tratatele semnate in sec. XIX-XX, toata lumea poate veni cu pretentii la acte de reparatie morala, insa prioritatile raman interesele actuale ale tarii. In Republica Moldova e nevoie de stabilitate pe termen lung, e nevoie de rezolvarea problemei integritatii teritoriale, e nevoie de o perspectiva clara de aderare la U.E.

Chiar daca Ion Mincu are acreditari din partea O.A.F si A.A.L, nu inseamna ca reprezinta crema institutiilor de invatamant superior din Europa. Suntem mici in comparatie cu Finlanda, Anglia sau Franta (de exemplu) in ceea ce priveste invatamantul superior de arhitectura.

dee,

daca vrei sa vorbim despre Ion Mincu o facem cu placere, Universitatea aceasta este printre cele mai bune din Europa, si nu te lua dupa criterii tembelistice ca oricum alea sunt nerelevante si au o pondere mititica in formarea studentului.

Tu stii ca in UK ai matematica la nivelul gimanziului? ca la scolile din Franta nivelul de desen este zero, daca vezi ce desene fac oamenii astia spui ca sunt picturi naive sau de prescolari, stii ca mai toate "marile" univeristati au criteriu de adimtere doar dosarul? putine sunt cele care mai dau si probe de admitere.

Diploma de la Ion Mincu e recunoscuta la Londra, e echivalenta daca vrei cu cea eliberata de Scoala de la Mancester.

Noi la informatica suntem cu anii lumina inaintea lor, aproape toti din Mincu stiu photoshopul, autocad, 3DM inainte de intrare sau in anul 1, in Franta informatica se face in anii 2 si 3, in Anglia la fel.

Singura diferenta intre noi si ei este ca ei au multe carti, reviste, materiale, saituri unde gasesti orice informatie, ca au o piata dinamica unde se construieste mult si variat, dar ca pregatire a studentilor sunt slabi. Nu pot sa atasez aici documente, ca iti punem un curs de istoria arhitecturii tinut la o scoala britanica, sa vezi si tu ce superficialitate de curs.

Am fost in Grenoble, insa si la Univ. din Helnsiki si am putut vedea diferentele dintre noi si ei. Nu stiu ce matematica studiaza englezii, insa , scuza-ma, mai degraba mi-as aduce aminte de geometria in spatiu de gimnaziu, decat imbecilitatile alea de matematici speciale pe care le studiezi in anul 1, care nu-ti folosesc absolut la nimic. Legat de reprezentarile grafice, as interzice folosirea calculatorului in primii 2 ani, pentru formarea ochiului si mai ales a mainii, doar desenul liber iti ofera flexibilitate si incurajeaza spontaneitatea ideilor. Ma opresc aici, doar facem un off topic grosolan.

p.s rog un moderator sa ne mute postarile in topicul "scoli, facultati".

Edited by dee

Nu stiu ce matematica studiaza englezii, insa , scuza-ma, mai degraba mi-as aduce aminte de geometria in spatiu de gimnaziu, decat imbecilitatile alea de matematici speciale pe care le studiezi in anul 1, care nu-ti folosesc absolut la nimic.

Ǎhǎǎ..... Asta poti s-o zici de 1000 de ori. Materiile alea cred ca se fac la facultatile tehnice mai mult ca sa aibe si profii de pe partea cealalta de unde sa mai ia niste bani. Tocmai matematica si geometria din gimnaziu e mai utila decat cacaturile alea si tocmai pe asta o mai tine minte putina lume si nu se face. De parca toata lumea vrea acoperis la casa ca ala din Predeal si cosuri de racire in ograda, sa afume porcul de Ignat. Singurul lucru la care mi-ar fi folosit analiza din anul 1 era fizica 2. Care, la randul ei, nu mi-a folosit la nimic. Atata ca am dat-o de 5 ori, pana si-a facut profa mila.

In rest, si mie mi-a placut geografia si-mi place si-acuma. Chiar am luat mentiune intr-a 10a, pe judet. Da' muream de foame. Si-asa nu prea-mi vine sa ma gandesc la ce-o sa fie la vara.

Edited by 1on

M-am orientat catre facultatea asta pentru ca imi place foarte mult geografia si este domeniul unde am cele mai multe cunostinte.

Am eu o prietena. A terminat cu 10 Geografia. Acum organizeaza evenimente cu bani din fonduri europene.

Edited by vlad

Nu stiu ce matematica studiaza englezii, insa , scuza-ma, mai degraba mi-as aduce aminte de geometria in spatiu de gimnaziu, decat imbecilitatile alea de matematici speciale pe care le studiezi in anul 1, care nu-ti folosesc absolut la nimic.

Vezi tu aici e diferenta dintre valoare si mediocritate, toti se plang ca la ce ne foloseste x matemtici dar doar cei care stiu acea matematica ajung sa faca altceva decat restul turmei, tu si cei ca tine aveti o gandire tipic mediocra, la ce ne mai trebuie icre negre daca avem paine cu branza si ceapa? ce astea nu tin de foame?

Hai sa iti spun ceva, Parisul acela monumental si frumos pe care il place toata lumea este produsul arhitectilor Scolii Beaux-Arts, ei bine doar sefii de promotie (les Prix de Rome) puteau sa construiasca in oras, adica doar ei primeau comenzi de edificii publice si tot ei erau cei care faceau parte din comisiile speciale in caz de interventii urbanistice/edilitare. Uite ca orasul acesta facut de cei mai buni arhitecti a ajuns un simbol universal, valoarea incontestabila a arhitectilor se reflecta in valoarea incontestabila a arhitecturii Parisului.

Asta este noul trend, la ce iti folosesti, daca vrei sa construiesti un bordei, nu iti trebuie nicio matematica, dar daca vrei sa faci o constructie simbol atunci ai nevoie, aici e diferenta daca vrei sa fii cel mai bun, sa fii stapan pe tine si pe ceea ce faci trebuie sa stii totul chiar daca in multe cazuri nu ai nevoie de tot.

Hai sa intoarcem placa, marii arhitectii ai lumii au fost mari pentru ca au invatat nu s-au plas ca nu stiu ce derivata nu le trebuie, din contra au incercat sa gaseasca un exemplu in care sa aplice respectiva aplicatie, Santiago Calatrava poate cel mai cunoscut arhitect contemporan e printre altele si inginer (deci matematica fara numar), N.Foster la fel a fost un matematician renumit in scoala, exemplele pot continua.

Sa revenim pe plan local, Cassien Bernard si A. Galleron (autorii Bancii Nationale) au fost clasati pe locurile 3,4 adica au terminat in primii 5 scoala rezultatele se vad, erau printre cei mai cautati arhitecti atat in tara cat si in Franta. Pau Gauttreau a fost adjunctul lui Garnier in timpul constructiei Operei, acest fapt se simte imediat (Opera este edificul secolului XIX)- iar Palatul CEC din Bucuresti (realizarea lui Gottreau) este un edificiu simbol al capitalei.

Pe scurt, daca ei au ajuns sa construiasca asa cum au facut au reusit sa o faca nu pentru ca se rezumau la geometrie in spatiu de clasa V si la matematica de gimnaziu ci pentru ca stapaneau la perfectie matematicile alea speciale (printre altele).

Vezi tu aici e diferenta dintre valoare si mediocritate, toti se plang ca la ce ne foloseste x matemtici dar doar cei care stiu acea matematica ajung sa faca altceva decat restul turmei, tu si cei ca tine aveti o gandire tipic mediocra, la ce ne mai trebuie icre negre daca avem paine cu branza si ceapa? ce astea nu tin de foame?

btw, sunt olimpica la matematica (generala, liceu). Stiu, stiu, eu si Simona Sensual :))

Daca ceea ce se studiaza in anul 1 n-are nicio aplicatie tehnica,( studiu de trasee geometrice pe fatadele unlor cladiri sau orice altceva),atunci, cu gandirea mea mediocra de turma spun ca-i inutil sa-ti bati capul cu diferentiale , cand le poti studia la fac. de matematica. Daca vrei sa-ti dezvolti gandirea logica exista si alte metode. Nu ma plang de dificultate, pentru mine au fost pice of cake (fara modestie),insa pentru generalitati exista liceul, macar in facultate sa faci ceva specific domeniului pentru care ai optat. 95% din ceea ce se studiaza la arhitectura e util, matematica e o materie de umplutura.

p.s oooo daa! Cassien Bernard stapanea la perfectie matematicile speciale. ( mai nou prin fiecare postare scoti cate o perla)

@LRP

nu o intoarce :-) n-am spus ca matematicile speciale sunt inutile, ci am vorbit de inutilitatea lor in programa de la arhitectura ( e cu totul altceva). Lectiile de istoria arhitecturii sunt oricand binevenite, insa pe mine scuteste-ma, memoria mea n-are (inca) nevoie de aduceri aminte. O zi buna!

Edited by dee

p.s oooo daa! Cassien Bernard stapanea la perfectie matematicile speciale

nu am spus ca stapanea matematicile speciale ci am spus doar ca stapenea programa scolara a timpului sau iar acest lucru se vede, constructiile lui raportate la acea vreme sunt extraordinare.

Dee

( mai nou prin fiecare postare scoti cate o perla)

arata-mi si mie care e perla ca nu m-am prins? sau limba romaneasca vorbita la Cluj difera de cea vorbita Bucuresti? vrei sa iti fac un crochiu ca sa iti explic ce am spus despre C. Bernard si alti arhitecti?

Hai sa mai spun ceva, sa ma racoresc ca tot aud placa asta cu "la ce ne trebuie?, facem x materie doar ca sa aibe proful ala catedra" etc. Din cate am vazut eu olimpicii nostri internationali la stiinte sunt imediat 'racolati' de marile companii americane, la fel si cu absolventii de la matematica si info, imediat sunt in vizorul marilor corporatii, atunci lor de ce le trebuie matematici speciale si notiuni abstracte?

Citeam de seful de promotie de la matematica din '96 (pe acolo) care a terminat cu 10 pe linie acum lucreaza la google.

De ce oare la americani le trebuie chestii care noua nu ne folosec? tocmai aici e problema noastra ca suntem invatat cu superficialitatea, cu mediocritatea cu putinul dar in schimb ne plangem ca nu suntem ca altii. Tocmai de aia google e cea mai buna firma pt care are in spate cei mai buni informaticieni, matematicieni, oameni gata sa inoveze, sa gaseasca/calculeze/dezvolte oricand noi algoritmi care sa ii asigure suprematia in domeniu.

citat Dee

nu o intoarce :-) n-am spus ca matematicile speciale sunt inutile, ci am vorbit de inutilitatea lor in programa de la arhitectura ( e cu totul altceva). Lectiile de istoria arhitecturii sunt oricand binevenite, insa pe mine scuteste-ma, memoria mea n-are (inca) nevoie de aduceri aminte. O zi buna!

nu am inteles cu ce sa te scutesc, cu lectiile de istoria a arhitecturii sau cu aducerile aminte din matematicile speciale? In fine eu consider ca sunt utile si iti zic doar o particica, de exemplu teoremele alea ale lui Poisson, aparent sunt nefolositoare dar ele se folosesc la determinarea caracteristicilor mecanice ale acurilor, ori tu poti sa faci o constructie pe principiul arcului folosind teoremele lui poti calcula anumite valori diferentiale ale cladirii tale fata de anumite puncte de referinte.

Edited by Le reseau pansant