Sign in to follow this  
Followers 0
Azzido

Articole de adaugat pe prima pagina

621 posts in this topic

Aici strangem articolele ce ar putea fi adaugate pe prima pagina.

Ne dam cu parerea daca sunt potrivite pt a fi postate si hotaram cand le postam.

Dupa ce s-a postat un articol, rog sa editati postul de aici si sa scrieti la sfarsitul lui ca s-a postat.

S'traiț!

E bestial!!!

Daca n-are altcineva timp, il postez eu in vreo 15 minute.

Nu pot da paste ca lumea, pentru ca se aranjeaza aiurea in pagina si apar si o groaza de semne dubioase.

Il postez de acasa, mai pe seara. Daca are altcareva timp, il rog mult sa faca onorurile! :look:

da si eu am aceeasi problema. trebuie luat la mana si corectat

mie nu imi merg siturile sport.ro si prosport.ro adica nu se incarca.

si ca tot veni vorba...cum rezolv si io problema asta?? am sters cookie, am dat cu pumnii in unitate si toate cel :)

SORRY ca n-am mai apucat ieri sa postez alea. Le rezolv astazi.

Publicam si CHESTIA ASTA? Cu un preambul de genu' "Un tablou de ansamblu despre protestele anti-anormalitate", ma gandesc...

articolul din obs militar e genial, ala din capital n-are legatura cu noi.

Ala din Capital mi se parea ca are destule legatura si cu modul in care s-au raportat multi la (anti)protestatari...

Nu am timp de bibilit. Daca-si face careva pomana sa publice articolul din Observator Militar, ii raman dator. :look:

Si io zic la fel. Dar nu am timp acum, din pacate.

nu sunt un mare fan sau aparator al lui Banel, dar nu dau doi bani pe ce scriau sau scriu astia de prin presa, iar intrebarile mele sunt: de ce am posta asa ceva ? si de unde stim ca articolul e bazat pe declaratii reale ?

De acord cu Azzido. Maxim pe forum are loc aia.

Incidentele de la meciul Rapid - Steaua din Cupa Romaniei ridica din nou problema relatiei suporteri-forte de ordine pe stadioanele din Romania. Dupa cum se stie, fanii Stelei prezenti in Giulesti au aruncat cu fumigene si torte in teren, precum si spre tribuna 0. in urma acestor evenimente, centralul Alexandru Tudor, impreuna cu Jandarmeria, au decis evacuarea suporterilor stelisti din stadion. Ce a urmat? Scene desprinse din epoca sovietica:sute de fani care nu opuneau nicio rezistenta au fost batuti fara nicio acoperire legala sau regulamentara de fortele de ordine.

Evident, vinovatii principali au fost aceia care au aruncat acele obiecte spre teren si tribune. Acei suporteri au incalcat legile in vigoare si trebuie pedepsiti. insa, pedeapsa trebuie aplicata doar celor in cauza si doar conform legii. Realitatea romaneasca a fost insa alta: nu numai ca nu s-a facut niciun efort spre a-i pedepsi doar pe vinovati, dar s-a trecut la pedepse violente in masa, fara a se tine cont de circumstante. Imaginile filmate de Pro TV au surprins scene de neimaginat: oameni cu mainile ridicate primeau bastoane, pumni si picioare din ambele parti ale cordonului de Jandarmi. Este imposibil ca absolut toti acei suporteri sa fie vinovati, astfel ca acest comportament al fortelor de ordine este un abuz. Pur si simplu.

Situatia este cu atat mai grava, cu cat cauza acestui abuz, aruncarea de fumigene si torte, nu a produs victime. in schimb, "solutia" aplicata de oamenii legii a produs fracturi si capete sparte. si acesta nu este primul incident de acest fel . in primavara, fortele de ordine au batut o fata prezenta la un meci de baschet, aceasta ajungand la Urgenta, iar la meciul Steaua - Timisoara, fanii au fost luati de-a valma si gazati atat de firma de paza cat si de Jandarmerie. in ce societate se permite ca pedeapsa la o infractiune sa produca mai multa suferinta decat insasi problema?

Incidente mai crunte in afara arenelor decat pe stadioane

Pana in acest moment, nu exista o persoana care sa fi decedat in urma unor incidente petrecute pe stadion. in ultimii 20 de ani, incidentele huliganice de pe stadioanele din Romania au produs pagube materiale si mai multi raniti. insa numarul acestora nu este nici pe departe atat de numeros astfel incat sa justifice interventii MAI DURE decat insasi INFRACtIUNEA.

Mai mult, cele mai grave incidente dintre suporteri au avut loc iN AFARA STADIONULUI. Acolo unde firmele de paza nu au nicio autoritate, totul cazand in sarcina fortelor de ordine publica, platite cu bani adunati inclusiv de la "subiectii" inteventiilor lor. Este de notorietate meciul Dinamo - Steaua din 2006, atunci cand fortele de ordine au folosit gloante de cauciuc pe strazi impotriva fanilor care fugeau. Cu siguranta, atunci au existat mai multe victime decat fusesera la cauza interventiei, in stadion!

Este cert ca suporterii romani nu sunt niste ingerasi, dar se poate afirma cu certitudine ca fanii mioritici nu sunt nici pe departe la un nivel de "rautate" precum exista in Italia, Anglia, Serbia sau Grecia de exemplu. in aceste tari, nu numai ca incidentele create de suporteri au fost mai grave, lasandu-se cu pierderi de vieti omenesti, dar sunt si mult mai dese, fiind parte a culturii fotbalistice de pe acele meleaguri. in Romania, deseori oamenii de fotbal se plang de lipsa spectacolului fanilor din tribune, asemeni altor tari. insa tot aceia sunt primii care denunta suporterii care le produc, in momentul in care acestia comit o eroare cat de mica.

Atunci, de unde aceste interventii extrem de violente ale Jandarmeriei? Explicatia poate fi gasita in imaginea pe care o au multi din angajatii platiti din bani publici despre ei insisi. si anume ca unii sunt mai presus de altii, pentru ca apartin de o institutie care le ofera putere.

De asemenea, persista ideea ca violenta poate vindeca orice infractiune. O astfel de idee este cu siguranta eronata, mai ales ca avem atatea exemple in istorie cand violenta n-a creat decat si mai multa suferinta. in secolul XXI nu mai poate exista culpa generalizata pentru vina de a apartine unui anumit grup sau altul.

E articolul sters de pe prosport. Eu zic ca ar merge pus...

Mai bine il punem la articolul cenzurat de prosport + de viitoare alte videouri sau declaratii.

Din punctul meu de vedere, asta trebuie pus la loc de cinste la coltul "Va dam la muje, face ce-avem noi chef, cand avem noi chef si ne pisham pe voi".

Adica trebuie lasat cat mai la vedere, pentru ca oamenii sa vada in ce tara traim.

Dar ar fi al enshpelea articol de azi si si-ar pierde mult din valoare.

Edited by Lari

Sign in to follow this  
Followers 0