Sign in to follow this  
Followers 0
FuNNky LowE suD

Romania-Macedonia 0-1

1 post in this topic

Sambată jucam cu Honduras A urmat o a doua repriză de suferință si de neputință pentru ai nostri, incapabili să finalizeze macar una dintre actiunile de atac pe care le-au initiat. Romania va avea ocazia să mai spele din rusinea ultimelor două rezultate sambata cand va intalni reprezentativa Hondurasului, echipă calificată la Campionatul Mondial, spre deosebire de noi.

 

Nationala de fotbal nu mai sperie pe nimeni: tricolorii au inregistrat miercuri un nou esec, 0-1 contra Macedoniei. Dupa Israel si Ucraina, echipe care ne-au batut in acest an, si Macedonia a ajuns sa isi faca palmares pe seama tricolorilor.

 

Lupescu: NU avem nicio problema de antrenor, il sustinem pe Razvan.

 

Cu exceptia primelor minute, cand a echilibrat cat de cat la mijlocul terenului, Macedonia nu a dat semne ca ar putea sa provoace vreun mare deranj nationalei tricolore. Romanii au luat repede initiativa si au inceput sa joace exclusiv in terenul adversarului. Din pacate, tricolorilor le-au lipsit pasa decisiva si capacitatea a de rupee ritmul, astfel ca dominarea s-a transformat intr-una sterila, usor de anihilat chiar si de catre defensiva macedoneana. Cocis a semnat prima situatie consistenta, cu un sut scos greu de portarul advers (17).

 

Dar principalul eveniment al reprizei a fost golul marcat de Sikov: la o lovitura de colt, Chivu iese greu din dispozitiv si nu il poate opri pe Sikov care a reluat in plasa din 6 metri, dupa o venire perfecta pentru o lovitura de colt. Era minutul 28, iar tricolorii au avut nevoie de ceva timp pentru a iesi din starea de soc. A facut-o acelasi Cocis care a nimerit bara cu un sut de la 20 de metri (38).

 

Dupa pauza, Razvan Lucescu a schimbat, incercand sa nimereasca formula salvatoare. Din nefericire, Romania a jucat la fel de neinspirat, obtinand prima ocazie importanta abia in minutul 75, cand un sut al lui Radoi a fost deviat de Bilasco putin pe langa poarta.

 

Finalul a adus Romania in situatie disperata - simtind ca poate pierde in fata unui adversar modest care din minutul 28 nu a mai iesit la joc, tricolorii au recurs la suturi repetate din afara careului (Chivu, Cocis, Radoi, Dica).

 

Este a treia infrangere a Romaniei in 2010, dupa 0-2 cu Israel (la Timisoara) si 2-3 cu Ucraina (la Lvov). Sambata, Romania va intalni Honduras, echipa calificata la Mondialul din Africa de Sud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0