Sign in to follow this  
Followers 0
Adrian Pacurar

România Maxima!

39 posts in this topic

În sfîrșit, după ce am stat cu inima in gît la meciurile cu Ucraina și Franța, ne-am ros unghiile la gîndul că ucrainencele și franțuzoiacele ne-ar putea egala după ce am avut un avantaj confortabil, aseară, in ultimul meci din grupa D, "tricolorele" nu ne-au mai dat emoții! Au condus din primul și pînă in ultimul minut și au arătat de ce specialiștii o văd ca pe una dintre marile favorite la titlul mondial!

Cu portarul Tereza Tamaș excelentă intre buturi, cu Luca, Brădeanu, Lecușanul și Vărzaru imbatabile pe semicerc, echipa noastră a inceput formidabil: 5-0 minutul 7, diferența căpătînd consistență cu trecerea timpului. La pauză era 18-8 și ne intrebam dacă iar vom trăi cu sufletul la gură. Nu a mai fost cazul, chiar dacă Tadici și Muși au odihnit jucătoarele de bază și le-au introdus pe teren și pe cele care evoluaseră mai puțin. Ivan, Șoit și celelalte le-au suplinit insă destul de bine pe titulare.

România s-a desprins la 12 goluri, 22-10 (minutul 36), a oprit motoarele și Macedonia s-a apropiat la 25-20, moment in care tehnicienii noștri au sunat iar deșteptarea. Scorul final, 29-22, le-a găsit pe jucătoare imbrățișîndu-se pe teren și mulțumind pîlcului de suporteri care au venit să le incurajeze. Cu 5 victorii din tot atîtea meciuri disputate, visul României continuă. Drumul spre podium trece prin Brazilia, Germania și, mai ales, Danemarca. "Nu mi-e frică. Am o armată adevărată!", a incheiat Gheorghe Tadici.

România-Macedonia 29-22 (18-8)

România: Tamaș 13 intervenții, Huțupan o intervenție, Vărzaru 7 goluri, Brădeanu 6, Maier 4, Luca 3, Gîlcă 3, Ardean 2, Lecușanul 2, Șoit 1, Gogîrlă 1. Au mai jucat: Ivan și Tivadar. Antrenori: Gheorghe Tadici, Dumitru Muși

Macedonia: Kolesnik 14 intervenții, Bujanova 6 goluri, Portjanko 6, Radulovici 4, Todorovska 4, Boeva 2. Au mai jucat: Platon, Ristovska, Ilkova, Crevenkovska, Bajramovska. Antrenor: V. Portjanko

Au arbitrat: R. Licis, Z. Stolarovs (Letonia)

Rezultate

Grupa A, ieri: Rusia-Japonia 34-24 (17-8); Olanda-China 30-27 (14-16); vineri: China-Uruguay 45-18 (24-7); Grupa B, ieri: Angola-Slovenia 28-27 (12-12); Coreea de Sud-Australia 44-14 (21-7); vineri: Norvegia-Slovenia 29-22 (16-10); Grupa C, ieri: Brazilia-Austria 32-29 (13-16); Germania-Cote d'Ivoire 40-24 (19-10); vineri: Austria-Danemarca 42-35 (23-17); Grupa D, ieri: ROMÂNIA-Macedonia 29-22 (18-8); Ucraina-Franța 32-27 (14-14); Argentina-Camerun 21-20 (10-10); vineri: ROMÂNIA-Franța 28-26 (16-12).

www.gsp.ro

Eu cred ca nu ne oprim pana cand nu vom castiga titlul mondial... 8)

am vazut doua din meciurile fetelor... ce frumos joaca!

avem si noi cu ce ne lauda: Cu Steaua si nationala de handbal feminin!

Eu cred ca nu ne oprim pana cand nu vom castiga titlul mondial... 8)

am vazut doua din meciurile fetelor... ce frumos joaca!

avem si noi cu ce ne lauda: Cu Steaua si nationala de hambal feminin!

"Hambal"? Ce-i asta? Eu credeam ca se spune "handbal"...sau ne laudam cu un "hambar"? :lol:

Cred ca e timpul sa mai ocupam si noi primul loc la un Campionat Mondial chiar daca e la handbal fete...

Pe ce program se transmit meciurile??

Imi este dor de handbal,am si facut handbal pana un accident stupid m-a scos din circuit..si cam de un an nu mai am urmarit pentru ca nu am avut posibilitatea...

Mersi pentru informatie!

Sa vedem.Ar fi super sa devina campioana,insa dupa meciurile excelente pana acum sa nu apara auto-multumirea cum patea "generatia de aur"..ar fi pacat.

Echipa de handbal feminin a României s-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial din Rusia, după ce a obținut, marți, a șaptea victorie consecutivă in cadrul competiției, in fața naționalei Germaniei, cu scorul de 37-26 (20-14).

Meciul cu Germania, al doilea pentru România in grupa a doua semifinală, a fost echilibrat in primul sfert de oră. Handbalistele române s-au detașat pentru prima dată la două goluri (10-8), in minutul 16, după care treptat și-au impus dominația ofensivă.

Repriza secundă a fost probabil cea mai bună reușită de echipa României la Mondialele din Rusia. Pe semicercul advers, elevele antrenorilor Tadici și Muși au făcut legea. Pasele precise, demarcarea și, nu in ultimul rând, jocul in viteză, au fost principalele atuuri ale României, care s-a distanțat la 10 goluri (24-14), in numai câteva minute.

Apoi, misiunea româncelor a fost facilă, mai ales că principalul pericol din tabăra adversă, interul Grit Jurack, a fost departe de jocul său obișnuit. Având-o pe portarul Luminița Huțupan-Dinu intr-o formă de zile mari (27 de intervenții reușite), româncele s-au preocupat să păstreze o diferență de 8-10 goluri pe tabela de marcaj. Finalul a fost special pentru România, handbalistele marcând fiecare gol cu zâmbetul pe buze, pentru că știau că obținuseră deja calificarea in semifinale. Alături de portarul Huțupan-Dinu, s-a remarcat extrema stângă Valentina Elisei-Ardean, a cărei precizie la aruncările la poartă a fost elementul cheie al ofensivei României, mai ales in prima repriză.

Marcatoarele meciului au fost următoarele: Valentina Elisei-Ardean, cu 12 goluri, Luca 6, Gogârlă, Lecușanul și Gâlcă, cu câte 5, Brădeanu 2, Ivan și Maier, cu câte unul, pentru România, și Jurack și Worz, cu cîte 6, Krause 4, Muller, Henze, Loerper și Hardter, cu câte 2, Reiche și Althaus, cu câte unul.

Echipa României ocupă, in continuare, primul loc in grupa a doua semifinală, acumulînd, după victoria cu Germania, 8 puncte. Calificată deja in semifinale, echipa antrenată de Gheorghe Tadici și Dumitru Muși urmează să mai dispute un singur meci, joi (de la ora 20.00), cu campioana olimpică en-titre Danemarca, rezultatul confruntării urmând a determina ierarhia exactă a grupei și, implicit, aflarea adversarei din faza următoare a competiției. Sistemul competițional al CM prevede ca, in semifinale, să joace echipa de pe primul loc din grupa intâi, cu cea de pe locul secund, din grupa a II-a, și echipa de pe locul doi, in grupa intâi, cu cea de pe primul loc, din grupa a II-a.

Magistral de-a dreptul...Marcau pana si in 5 contra 7...SUPERB....Imi dadeau lacrimile...doamne la cate umilinte am indurat ca natie,meritam un titlu mondial chiar daca e la handbal!!

Felicitari fetelor...au demonstrat ca in ciuda arbitarjelor partinitoare tot sunt cele mai bune.Bravo lor!!!

armanovici pe ce post ai jucat?

pivot...ce amintiri...nu le rascoli :D

apropos...verificati videonews...in perioada campionatului mondial de handbal o sa incerc sa va tin la curent si cu stiri de la echipa noastra de handbal feminin!!

nu as minti dac as spune ca am merita locul inatai anul acesta....avem o echipa foarte buna iar de multi ani echipa feminina de handbal a Romaniei a fost o sperietoare pt toate echipele grele.

Mult noroc fetelor!

In unele meciuri mi-a fost cam frica in a 2-a repriza, pur si simplu cadeau psihic. Dar pe final isi reveneau, in meciul cu Germania ne-au demonstrat ca pot fi campioane mondiale!! Mult succes si in meciurile urmatoare!!

nu as minti dac as spune ca am merita locul inatai anul acesta....avem o echipa foarte buna iar de multi ani echipa feminina de handbal a Romaniei a fost o sperietoare pt toate echipele grele.  

Mult noroc fetelor!

Gresit, in ultimii 5 ani numai dezamagiri ne-au produs handbalistele; acum 3 ani, comenta Radu Naum un meci cu Franta si atat de suparat a fost pe prestatia alor noastre (care veneau dupa doua infrangeri), incat se intreba cu cat ne bate Franta. Si ne-a batut rau ....

Problema nationalei de handbal in ultimii 5 ani a fost banca tehnica. Ultimul antrenor valoros, Bogdan Macovei, a obtinut si cea mai buna performanta, locul4 in Norvegia. Atunci a fost ultimul turneu in care am aratat ca o ecihpa si numai ghinionul ne-a tinut departe de medalii. Atat in semifinale cat si in Finala mica Aurelia Bradeanu a nimerit bara in ultimul minut de joc, ratand de fiecare data sansa unor prelungiri.

Din pacate, datorita lui Musi si lui otelea, s-au pierdut multe ocazii si multe turnee. Sa nu uitam ca in ultimii 10 ani avem vreo 5 sau 6 titluri euopene si mondiale la tineret. Este inacceptabil sa ai asemenea valori si sa nu reusesti performante notabile. Practic, de 7 ani avem jucatoare pentru 2 nationale si ar fi trebuit sa dominam handbalul mondial.

Desi nu am avut incredere in el la inceput, se pare ca Tadici a reusit in sfarsit sa formeze o echipa dintr-o sumedenie de valori. Acesta este de fapt meritul lui principal. Inca am ceva indoieli legate de alegerile sale, insa este remarcabil ca, pentru prima oara dupa mult timp, fetele sunt unite si reusesc sa alcatuiasca un grup omogen.

Aici a fost marea diferenta dintre noi si restul echipelor prezente la campionatele mondiale , europene .Lipsa unei echipe in adevaratul sens al cuvantului de la bucatar pana la antrenor.Acuma se pare ca acest lucru s-a intamplat deja.Sper sa le tina pana la capat !

Pe masura dezvoltarii sportului de performanta si a cresterii exigentelor pe plan mondial, factorul psihologic a devenit tot mai important. Sportul de performanta este o activitate ce forteaza limitele posibilitatilor fizice si psihice ale sportivului, performanta fiind rezultatul a trei componente de baza: biologica psihologica si sociala. Componenta biologica consta in inzestrarea fiziologica si somatica a sportivului, cea psihologica reprezinta personalitatea cu aspiratii, vointa, autocontrol, creativitate, idealuri, iar cea sociala este legata de educatie, cultura si relatii interumane. Pe langa rezolvarea problemelor de ordin psihic ale sportivului, pregatirea psihologica influenteaza randamentul creand conditiile necesare folosirii la maxim a resurselor fizice.

Psihologia sportului are ca scop:

- dezvoltarea capacitatii de autocontrol,

- cresterea increderii in fortele proprii,

- optimizarea psihologica privind randamentul la antrenament si jocuri oficiale,

- consilierea sportivului privind probleme de ordin personal si familial,

- Aplanarea conflictelor existente intre jucatori, antrenori si conducere.

Un lucru esential pentru a obtine marea performanta si care la noi din pacate in toate sporturile de echipa nu este luat in serios...

Chiar ma intreb:are habar cineva din conducerea Steaua de asa ceva..adica de la Gigi nici nu ai cum sa ceri dar Meme..si altii...

nu stiu cati dintre voi ati fost in sala polivalenta cand a fost campionatul european la noi dar va spun ca a fost o atmosfera incredibila mai ales in semifinale la meciul cu ungaria unde doar ghinionul ne-a facut sa pierdem o medalie !!! am auzit ca la anul s-ar organiza la noi mondialele masculine ... stie careva mai multe despre acest subiect ... dak este adevarat sper sa reusim sa dovedim ca suporterii romani incurajeaza si celelalte echipe nu numai cele de fotbal !!!

Au ajuns la sală!

Cu o ora si cinci munte inainte de meci, Romania a ajuns la sala! "Tricolorele" au intrat in vestira! Antrenorul Gheorghe tadici le tine discursul mobilizator, "dopajul psihic" cum l-a numit tehnicianul. Va anunta si numele celor doua jucatoare care nu vor fi trecute pe foaia de joc a meciului cu Ungaria!

SUCCES FETELOR ASTAZI!!!

Sa le tinem cu toti pumnii!!

HAI Romania!!!!

Suntem in finala!!...nu stiu ce sa mai zic...pur si simplu mi-au dat lacrimile!

HAI Romania!!!!