Maye

NHL si NBA

699 posts in this topic

Ce coincidenta, si eu din NHL simpatizez cu Rangers si Canadiens ! :)

Cu Rangers din sezonul '93-'94, cand au si castigat ultima Stanley Cup, dupa finala cu Vancouver Canucks. :)

In perioada aia urmaream si citeam ce gaseam de NHL si NBA, noroc cu o antena TV si cu postul DSf. Apoi am ales si Candiens, am zis sa am si o echipa din Canada.

Cam astea erau bucuriile si jocurile copilariei, pe langa fotbal, tenis sau sporturi de iarna...

Eu am devenit interesat de Canadiens intamplator gasind o revista de pe-afara dupa valva cu transferul lui Patrick Roy, Sf. Patrick cum ii ziceau baietii , la Avalanche. Insa cum sursele de informare erau putine la vremea aia n-am mai aflat mai multe, doar ceva emisiuni care le mai prindeai pe posturi din alea dubioase la cablu. Abia dupa ce am mai avut acces la net m-am reconectat. Oricum din 98 mai jucam cu ei la NHL. La Rangers recunosc m-a atras foarte mul The Great One cand juca la ei, dupa aia si culorile. Bine mai era si aura aia, New York-ul era la moda prin filme, era ceva la vremea aia.

Pe mine ma atrage OKC :)) Iar OKC trebuie sa fie campioana !

Cristoase, New Jersey a mai castigat un meci si parerea mea incep sa aiba un avantaj moral in fata lui LA. Ce inseamna sa ai 3-0 in serie, meci decisiv si sa nu poti sa invingi si dupa sa ajungi la 3-2. Nu-mi doresc asa ceva dar cred ca se face 3-3 chiar la Kings acasa si ultimul meci va fi pe viata si pe moarte. Sper sa ma insel pentru ca in cazul asta Devils castiga, si-au recuperat moralul cu ultimele 2 meciuri.

Ar fi pacat sa piarda finala LA Kings, chiar ar merita trofeul la ce parcurs au avut in play-off.

In NBA avem finala Oklahoma-Miami . Celtics n-au mai reusit sa tina pasul in ultimele doua meciuri. Se anunta o finala frumoasa. :)

Pana la urma LA Kings au castigat prima lor Stanley Cup.

Miami Heat a castigat categoric finala NBA, 4-1 cu Oklahoma .

Si LBJ MVP :P

Steve Nash la Lakers !!!

Cam tarziu ajunge in LA !

Tarziu, tarziu dar sa vedem cum se va intelege cu Kobe.

Sper sa se inteleaga, ar fi in avantajul amandorura.

Omul are 38 de ani , mi se pare cam tarzie si nefolositoare mutarea.

Ray Allen la Heat si Jason Kidd la Knicks.

E vremea batranilor !

Bulls l-au dat pe Korver la Hawks??????? Si l-au pastrat pe Asik in conditiile contractului ala enorm pentru un jucator care prinde 9 minute in medie si e zero ofensiv???????Nu inteleg nimic.sunt eu in eroare sau Bulls trebuiau sa primeasca pickul de la Charlotte?

Revolutie astazi :

4 team trade

to Lakers : Dwight Howard (Orlando), Chris Duhon (Orlando), Earl Clark (Orlando)

to Denver : Andre Iguadola (Philadelphia)

to Philadelphia : Andrew Bynum (Lakers), Jason Richardson (Orlando)

to Orlando : Arron Afflalo (Denver), Al Harrington (Denver), Nikola Vucevic (Philadelphia), Maurice Harkless (Philadelphia), Josh McRoberts (Lakers) + multe optiuni din drafturi

Astfel, Howard ajunge, in sfarsit, la Lakers, dar californienii il pierd pe Bynum -> plus pentru Lakers.

Phily il pierde pe Iguadola dar primeste doua optiuni foarte bune.

Denver a dat jucatori de rang secund in acest schimb si si-a tras super achizitie : Iguadola.

Orlando isi pierde vedeta si primeste multi jucatori, dar, mai ales, isi face mult loc in spatiul de salarii.

SO :

dwighthoward.jpg

Probabil, primul 5 al celor de la Lakers : Nash-Bryant-Metta World Peace - Gasol - Howard ! For **** sake !!!

Inevitabilul s-a produs..

Slabe sanse ca Orlando sa mai reziste printre primele echipe.

Sper barem la Lakers sa poata lua Howard "inelul" .

Tarasenko (St. Louis Blues), the next NHL superstar. Este o coproductie Fedorov/Bure/Piturca/Lacatus/Maejaru, rau ca Laca..., norocos ca Pitsi de se lovea mingea de el si intra'n plasa, viteza de supersonic (Bure) , talent cam vreo 2 kilograme peste restu' lumii (a la Fedorov), si un simt al portii cam cum avea Majearu de o plesnea la misto si tot iesea gol.

Edited by apparte9

Scuze de intirziere, mi-au dat astia ban iar (nu mai stiu de ce, sincer :) ). Deci unde ramasesem? St. Louis Blues eliminata intr-un hal fara de hal...sa joci tu chiar misto si sa te bata falsii aia de la LA Kings (tin arbitrii cu ei mai ceva ca la un Victoria Bucuresti-Steaua)...Vancouver Canucks ar trebui sa isi schimbe antrenorul daca vor performanta...au suporteri si jucatori dar cind capul e prost, e prost. San Jose Sharks chiar incepuse-ra bine, le-au tras-o de patru ori alora de la Canucks, in 4 meciuri...dar karma aia...si-au "intarit" echipa cu torres, un jucator ce nu o sa moara in patul lui...deci San Jose Tuna nu merge nicaeri. Sper sa scoata pe LA Kings dar se opresc in semifinale. Chicago Blackhawks a pierdut un meci, pentru bani bineinteles, cu Minnesota Wild si au pierdut unul acum cu Detroit Red Wings tot pentru bani. Da mah, sunt blaturi si la astia...Red Wings este o echipa solida pina intrii in ei...pierd cu 1-4 cu Blackhawks sau poate chiar 2-4 dar nu as crede pt ca al 6-lea meci e la ei in Michigan...ce rost are pentru Blackhawks sa ii ajute sa faca si ei un munte de bani...ce sunt nasi si fini cumva? In partea de Est Pittsburg Penguins merge frate...de astia mie putin tirseala...s-ar putea sa ia Cupa Stanley...Boston Bruins...niste femei...numai ca a pus chechenu ala o bomba acolo la marathon, gata, toti fac pe ei de emotie cind aud de Boston Bruins...Sa fim seriosi, Boston nu merge nicaeri anul asta...sper sa ii scoata aia si mai slabi ca ei, NY Rangers...Ottawa Senators este periculoasa ca au ambitie frate...tocmai i-au tras-o lui Penguins...dar si noi avem ambitie sa scapam de Becali si uite ca nu ajunge numai ambitie...Deci semifinalele San Jose/Chicago si Pittsburg/NY. Finala, sper, Chicago Blackhawks-Pittsburg Penguins....dar nu pariati pe asta ca de 3 ani zic de St. Louis Blues ca ia Cupa si au luat-o de nu au mai putut...Poate la anul...

Si au venit semifinalele...Pittsburgh se lupta, si va elimina pe Boston...0-3 de ieri nu este nici o chestie datatoare de griji...Pittburgh are atac cam cum avea Nazi Germany...greu sa ii opresti fara arbitrii/natura...

In cealalta semifinal Chicago se lupta cu Los Angeles, darlingul mass-mediei din America...Aiurea, ii maninca Chicago, avem atac ok, aparare ok si liniile 3 si 4 superbe...si suntem singura echipa ce ii se rupe de California...batem tot ce prindem pe acolo...si jocul acasa este punctul forte al lui LA...acolo isi cistiga ei seriie. Au 3 meciuri acasa cu noi...trebuie sa le ia pe toate trei...greu de crezut...Finala Chicago-Pittburgh va fi super-interesanta cu ambele echipe asamblate pentru asa ceva si putin avantaj lui Pittburgh dar in hockey...stiti voi...nu bate cel mai bun ci cel mai bun din alea 7 meciuri...Chicago ia cupa Stanley. Adica...sper hahahahaha

PS in hockey liniile 3 si 4 nu conteaza in timpul campionatului ci in playoffs cind toti trebuie sa mearga pe toate pistoanele si aia "buni," liniile 1 si 2 sunt deja stiute, citite, obosite...deci cine are reserve misto...cistiga! Chicago are un antrenor destept ce si-a bagat jucatorii de liniile 3 si 4 in liniile 1 si 2...sa le faca rodajul pt playoffs...si acuma de exemplu Frolik, jucator de doi lei, rupe tot ce prinde in playoffs...si adversarii nu au aparare decit pt primele doua linii...de-aia vad pe Chicago Blackhawks luind cupa. Greu, trebuie sa o zmulga de sub unghii alora din Pittburgh...dar foarte, foarte posibil...

Edited by apparte99

Si a venit si finala. Pt prima oara anul asta, si prima oara ever in finala, se intilnesc primitivii din Boston cu vitezistii din Chicago. LA Kings, campionii de anul trecut nu pre ale aveau cu atacul...ei le aveau cu burdusitul. boston Bruins la fel, singura diferenta e ca aia din California o faceau jumii-juma adica te trosneau cam 50% legal, 50% illegal pe cind astia din Boston sunt magari pe fata.

Si acum ce au echipele, fara de care nimeni niciodata nu poate cistiga cupa Stanley.

Boston Bruins, portar excellent, moral super-excellent, echipa nu stralucitoare dar echilibrata, cu liniile 1 si 2 excelente si linia 3 datatoare de dureri de cap.

Chicago Blackhawks: portar bun, moral excellent, echipa super-stralucitoare cu toate 3 linii super-offensive si lina a 4a...cum sa spun...data dreaq :). Este greu sa ii bati pe astia 4 din 7 meciuri...

Norocul lui Boston este ca Chicago nu joaca bine decit 2 reprize din 3 ori 2 meciuri dupa care ia o pauza, adica nu sunt foarte motivate...isi stiu valoarea...este cum joaca Steaua cu Chiajna...greu sa te mobilizezi.

Ghinionul lui Boston este ca 4 din 7 meciuri se joaca in Chicago deci gazdele pot cistiga cupa doar cistigind acasa...De asemenea antrenorul lui Chicago este nebunul care a construit St. Louis Blues, care detine recordul de victorii in NHL, si care nu crede in liniile sale mai mult de un meci adica...le schimba in timpul meciuriilor ca s-au plins si adversarii domle, ce gitsii masii face asta ca nu mai stim care este linia de atac si care este aia de checking/rupt oase! Antrenorul lui Boston este capabil dar nu stralucitor. Cistiga Blackhawks in 5 meciuri, asta numai daca nu ii demoleaza din primul meci si atunci se duce pe apa simbetei moralul alora si cistigam in 4 meciuri!

Acuma va ginditi la patronii astora, nu? Patronii lui Blackhawks sunt vinzatorii de alcool, Wirtz. Ala batrinu a fost un mare labagiu ca ajunsese echipa sa joace in fata a 10.000 de spectatori. Si a crapat ala si a trecut fisu la putere...a promis Cupa Stanley in 3 ani, a adus jucatori (intotdeauna platiti), a facut pe profesionistu ca astazi nu gasesti bilete la meci decit cu vreo 2 saptamni inainte...Se vand, de vreo 4 ani, toate biletele indiferent de adversari...22.300 de spectatori in fiecare meci, de 4 ani incoace...si cind te gindesti ca doar acum 5 ani injuram patronul echipei...si acuma nici nu mai stiu cum il chema pe ala batrinu...Nu mai este mult si o sa citim "bai, va amintiti de patronal ala timpit al Stelei, becali parca il cheam, nu? Ce o mai face acuma?" Pina atunci insa...let's go Blackhawks.

Hai norock. Spre deosebire de NBA, n-am urmarit NHL in mod special, doar cite un rezumat pe ici-colo. Dar, fiind fan Bulls, prin adoptie tin cu Blackhawks. Am un amic care tine cu Celtics la baschet, si nici macar el nu-i place foarte mult pe Bruins :)) Sa fie un 4-0 :clap: