Maye

NHL si NBA

699 posts in this topic

Impresii bazate STRICT pe baza meciurilor de ieri:Dallas au slabit mult,scorul fiind strins fata de ce a fost pe parchet,Heat batind in ei ca in fasole,Celtics au ceva sclipiri prin Rondo,dar nu-i vad mai sus de locul 4.Taurii...am avut emotii crincene,Lakers iesind dupa pauza mult mai motivati si organizatisi facindu-mi un sfert 3 de cosmar,ba chiar si doua treimi din sfertul 4.Cu vreo 3 minute inainte de final,Lakers aveau 10 puncte avans.Hamilton pare o achizitie buna,participind si la ofensiva,Asik a fost foarte bun in aparare,Boozer a avut o contributie mare la victorie,Rose a marcat cosul cistigator si citeva 3 puncte in first half,dar fara el echipa sufera.Deng...Deng mie unuia mi s-a parut a fi peste toti aseara,recuperarea sa ofensiva dupa o aruncre de 3 puncte ratata facind un "3 point play the hard way" fiind punctul in care s-a decis meciul.Nu mai spun de capacul aplicat lui Kobe la ultima faza.Kobe a fost iar number one la Lakers,surpriza venind(cel putin pentru mine) de la Blake si McRoberts,Gasol a jucat in nota sa,adica urit dar eficient.Si sa revin la Heat cu Dallas:Heat i-au distrus pe campioni in primele 3 sferturi cind au jucat la turatie maxima,sfertul 4 fiind absolut irelevant.Maimutoiul de Lebron si Wade rup tot,cred ca vor fi campioni sezonul asta,singura echipa care i-ar putea incurca fiind Chicago doar daca sunt toti in forma si fara accidentari-si ma refer in special la Boozer,care sezonul trecut in play-off a fost total inexistent in seria cu Heat.Oricum finala adevarata va fi in Est,Vestul neavind cu ce face fata,doar un accident putind sa opreasca una din cele doua|(Bulls si Heat) din drumul spre inel.Asta in conditii normale,ca nu stie nimeni cum vor evolua accidentarile si forma la un sezon comprimat cum este acesta.La meciurile OKC si Clippers n-am mai rezistat,au cistigat amindoua,dar nu stiu maniera in care au facut-o.Oricum,dupa numele transferate,Clippers par o echipa de urmarit.

O sa incerc si eu niste opinii, acum, dupa 2 nopti :

Lakers n-o sa treaca de primele faze ale play off-ului. Echipa joaca slab, doar frustrarea de a fi condusi ii mai impinge sa se ridice. Sustin , in continuare, ca Lakers au nevoie de un PG, iar locul lasat liber de Odom, in salary cap, ar trebui astupat cu un conducator de joc bun. Daca Stern nu i-a lasat sa il aduca pe Paul, ar trebui sa incerce cu altcineva. Achizitiile din acest sezon mi se par de umplutura, fiind adusi doar niste jucatori de nivel mediu. Lakers va avea mari probleme in acest sezon. Lakers a pierdut aseara si la Sacramento, avand 0-2 in acest debut de sezon.

Dallas a gresit strategia. Au incercat sa reinventeze "batrani". Odom si Vince Carter nu cred ca mai sunt jucatori de inel. Dar vom vedea. In plus, s-a retras Peja Stojakovic, Tyson Chandler a plecat la Knicks, JJ Barea a plecat si el la Wolves, DeShawn Stevenson a plecat la Nets, iar Rudy Fernandez si Corey Brewer au plecat si ei, la Denver. Mare parte din acesti jucatori au contat mult anul trecut. Tyson Chandler a fost aproape sa castige Defensive player of the year, JJ Barea a facut un play off senzational, iar Peja avea 7/7 in meciul 4 cu Lakers. Spiritul de echipa a cam disparut de la Dallas, iar plecarea lui Chandler ii va costa multa. Momentan, au 0-2 in inceputul de sezon si nu vor prinde fazele superioare ale play off-ului.

Bulls inseamna doar Rose. Daca Rose nu joaca, nici Bulls nu joaca. Nevoia de un SG i-au impins sa il aduca pe veteranul Hamilton. Se stie ca Hamilton este un bun suteor, sa vedem cum se va descurca si in aparare, avand in vedere varsta. Asik, Boozer, Deng sunt jucatori de echipa, care iti fac maxim 4-5 meciuri de MVP pe sezon. Dar in rotatia unei echipa conteaza mult. Raman la parerea ca Bulls sufera din prisma bancii de rezerve, nimeni nevenind de pe banca si fiind decisiv. Nu cred ca vor juca finala de conferinta si voi argumenta mai tarziu.

NY Knicks va juca finala de conferinta! Sunt convins de acest lucru. Prin aducerea lui Chandler, new yorkezii si-au completat rotatia si front court-ul. Cum suna un front court cu Tyson Chandler, Amar`e Stoudemire si Carmelo Anthony? EI bine, nu doar ca suna bine, dar si joaca excelent acest trio, iar acest lucru s-a vazut si in meciul cu Celtics. Celtics a contat doar cand Melo si Chandler n-au jucat. In plus, daca nou venitul Baron Davis va juca , ca in vremurile sale bune, de la GS Warrios, atunci Knicks se va lupta pentru inele. Cred in acesta echipa.

Boston Celtics ramane aceeasi echipa batranicioasa. Am impresia ca doar Rondo mai straluceste, restul evoluand in nota lor. Bass a mai revigorat echipa, prin energia lui, dar nimic mai mult. Vor ajunge in play off, dar nu sus.

Orlando Magic o sa fie o echipa de play off si atat. Daca zvonurile se vor concretiza si Howard va pleca , intr-un final, atunci Magic va disparea si din acest grup select, al echipelor din play off.

OKC Thunder ramane aceeasi echipa cu elan si entuziasm. Eu mizez pe ei in finala NBA, pentru ca nu cred ca vor avea probleme in Vest.

Clippers arata excelent pe hartie. Prin prisma rooster-ului arata extraordinar. Au fost adusi Billups, Paul si Butler. DeAndre Jordan si Blake Griffin vor juca alaturi de acestia in primul 5. Fiind dublati de Brian Cook si Mo Williams. Totusi , nu vor face ravagii din acest sezon. Daca vor ramane in aceeasi formula, cred ca vor avea un cuvant greu de spus in 2012-13.

Si in sfarsit, Miami Heat. Ei bine, eu ii vad de acum campioni NBA. Cele trei supervedete joaca excelent impreuna, Chalmers si Jones au ramas, plus ca a fost adus un jucator cheie pe faza defensiva, si anume Shanne Battier. Acest jucator o sa conteze mult in jocul lui Heat. Pur si simplu, in acest sezon nu cred ca o sa ii opreasca cineva. Daca va lipse LBJ, acesta va fi suplinit de D Wade si invers. Sunt senzationali impreuna !

Team to watch : Minnesota Timberwolves. Imi suna excelent aceasta echipa. Kevin Love, JJ Barea, Ricky Rubio, Luke Ridnour, Derrick Williams (nr 2 in draft), Brad Miller, Darko Milicic. Cred ca vor arata bine in acest sezon.

Oricum, from now one amazing happens . :)

In mare coincid parerile noastre,sunt si eu 90% sigur ca Heat se vor impune,si singurii care ar putea sa-i opreasca(nu ca tin eu cu ei) mi se par Bulls,fara accidentari si in forma.De ce zic asta?Asa au dat sa se inteleaga comentatorii de la ESPN,care in mare au zis ca aducerea lui Hamilton a fost o miscare reusita si ca Rose are capacitatea de a-si asuma deplin rolul de lider.In plus,parerea mea este ca sunt o echipa,care joaca fara egoisme.Adevarat,cum ai spus si tu,nu prea au banca de rezerve si asta s-ar putea sa-i coste scump.Mi-as dori sa-i vad campioni,dar in momentul asta sunt pesimist,Heat fiind de departe cei mai buni. Sansa ar fi ca vedetele sa se "certe" si sa incerce sa acapareze mingea,din punctul asta avind niste oarece probleme si anul trecut.Altceva n-are cum sa-i opreasca.

@ olfgob

Apropo de super vedetele respective, in cele doua meciuri :

cea mai mare greseala din acest sezon e cedarea lui Tyson Chandler de catre Mavs,astept sa i vad pe Knicks cum se descurca....eu cred ca Lakers vor sa l aduca pe Howard chiar daca el din cate am inteles vrea la Nets,cat despre Paul el a venit in L.A. dar la cine nu trebuie si asta e meritul lui Stern

Dupa ce am mai discutat cu unii care stiu mult mai mult baschet ca noi, am tras concluzia ca din 2012 il vedem pe Howard la Lakers. Toti cred asta.

@antigigi

Stern nu trebuie acuzat musai, desi nici mie nu mi-a convenit. Pe perioada lock out-ului el a urlat intr-una ca sustine echipele mici si sa nu se mai creeze echipe elitiste. Daca Paul ajungea la Lakers se ajungea fix la situatia impotriva careia el , cica , lupta. SI atunci, Hornets neavand patron a luat decizia ca acesta sa nu ajunga la Lakers. Pentru Liga e mai bine, pentru Lakers, nu.

Dupa ce am mai discutat cu unii care stiu mult mai mult baschet ca noi, am tras concluzia ca din 2012 il vedem pe Howard la Lakers. Toti cred asta.

Mi-e ca Lakers mai are nevoie de un om, pe langa Howard.

Trebuia gasit altcineva, nu se termina lumea cu Paul....

Nu se termina lumea cu Paul, dar Lakers nu poate lua orice super vedeta, pentru ca nu mai are loc in salary cap. Kobe are 25 de mil, Gasol 18, Bynum 15, Metta World Peace 7, Walton 6 etc. Plus ca toate salariile astea vor creste din sezonul viitor. Acum tot stau mai bine, pentru ca plecat Odom si a facut si el loc, el avand un salariu in jur a 8 milioane. CP3 are acum 16 la Clippers :)

Oricum, daca ii ai pe Kobe si pe DH12 nu mai ai nevoie de nici un alt jucator :))

Stiu ce zici, ai dreptate referitor la salarii, dar puteau aduce si pe cineva nu neaparat "big name", ca si Paul.

Oricum, daca ii ai pe Kobe si pe DH12 nu mai ai nevoie de nici un alt jucator :))

Sper sa fie asa, sper sa se inteleaga in teren.:)

Sa fiu asa,un fel de Gica Contra,am impresia ca sunt singurul care nu vede nimic rau in faptul ca Lakers nu mai sunt campioni dinainte :whistle:

Sper sa fie asa, sper sa se inteleaga in teren.:)

O buna vreme Kobe s-a inteles cu Shaq, ceea ce e cam greu pt un om :)) De ce nu ar face-o cu SuperHoward?

Lakers au adus alti jucatori luna asta, dar toti din clasa medie , sub medie. Un jucator bun costa ceva, iar ei nu sunt dispusi sa mai acorde salarii mari, tocmai pentru a ramane loc in salary cap. Lakers sunt si acum pe primul loc , chiar daca a plecat Odom. Imagineaza-ti cum era si cu Odom. Au preferat sa-i aduca pe McRoberts, Murphy si Kapono, desi doar primul imi place.

Oricum, eu as renunta la Matt Barnes sau Metta World Peace, avand in vedere ca ei nu joaca nici macar in fata lui Ebanks, rookie.

Cert e ca asta e noua strategie a lui Brown, cu care inca nu sunt de acord. Daca o sa vina Howard, o sa fiu de acord.

SI inca ceva, Lakers da un salariu mare doar unui jucator de pe urma caruia sa scoata profit maxim. Cate tricouri s-ar vinde cu Jamal Crawford si cate cu D12 ? :)

@ olfgob

Ai putina rabdare, sa vina D12. Se va stii din nou, dinainte, castigatoarea :P

Edited by Maye

Cateva mici surprize:

Prima infrangere pentru Oklahoma! Si tocmai cu amaratii din Dallas!

Atlanta a invins Miami, prima infrangere si pentru Heat!

Toronto i-a invins pe Knicks. Tot Stoudemire e baza!

Vorbeati de Dwight Howard de la Orland Magic in posturile anterioare? Ar fi tare pentru Lakers, dar exista perioade de transferuri in NBA, se poate face dupa ce a inceput deja sezonul?

M-am uitat la Heat cu Mavericks (pentru Carter si Kidd) si mi-a placut Cole de la Heat, aflat la primul meci in NBA.

Misto sfertul 4 dintre Bulls si Hawks cu Rose in forma marcand 30 de puncte:

http://www.nba.com/video/games/bulls/2012/...ls=iref:nbahpt1

Edited by ebonyc

Parca se pot face transferuri pana la sfarsitul lui februarie, pana inainte de a incepe playoff-ul. Dupa aia nu se mai fac. Cel putin asa stiam.:)

Pana pe 24 februarie se pot face trade-uri. In alta ordine de idei, pe 1 ianuarie, Kobe Bryant a devenit cel mai tanar jucatori din istorie, care ajunge la 28.000 de pct marcate.

Bynum a devenit cel mai tanar jucator din istoria lui Lakers care sa reuseasca un double double cu peste 20 (21 pct si 22 recuperari, aseara cu Rockets).

Jucatorii primei saptamani : L James - Est , K Durant - Vest.

Edited by Maye

dwight-howard-lakers.jpg

Esti rau! :P

Mai bine-i sta in albastru!

dwight-howard.jpg

cred ca in tricoul rosu al taurilor i ar sta mai bine

Poza, sa vedem, nu pe vorbe! :P

dwight-howard-bulls.jpg

si eu as vrea sa-l vad la bulls, unde ar avea si un pg pe masura... si sansa sa il tina pe Lebron departe de inele :))

Edited by joseph

Howard all arounde the league.

dwight-howard-celtics.jpg

DwightHawks.jpg

6645824.jpg

6645824.jpg

Edited by Maye

E tot pe alb echipamentul!

Albul il prinde bine si acum la Magic! :P

dwight-howard-614916l.jpg

Lakers leaga victorie dupa victorie! Victorie si cu Memphis.

:)