Costi

Hatrii Gazonului

93 posts in this topic

Echipa redactionala a site-ului fcsteaua.ro anunta cu bucurie reinceperea colaborarii cu un vechi suporter si apropiat al clubului din Ghencea, scriitorul Constantin Ardeleanu, autorul cartilor "Campioana Campioanelor - Apoteotica Steaua", "Steaua, aceasta credinta rosu-albastra" si "Ilie Savu - Inceput de Iliada. Articolele domnului Ardeleanu vor aparea saptamanal in cadrul rubricii Hâtrii gazonului, in care vor fi prezentate diverse personaje din viata echipei ros-albastre in bine-i cunoscutul stil umoristic cu care ne-a obisnuit si in trecut. Articolele vor putea fi comentate pe forum, la adresa http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=21258 . Sa savuram, asadar, celebrele personaje

MOȚĂ‚ȚEI

Io, van Ștefan, mare spătar de Moțăței, inălțat-am zid de apărare in fața Înaltei Porți și multe fapte de vitejie scris-am pe pergamentul verde al gazonului de ajuns-am din prislopul de la Sevilla să dau calului ovăz, acolo unde, căpitan de oaste fiind, biruit-am spre mândria urmașilor mei. Așa ar suna hrisovul căpitanului de la Sevilla, Ștefan Iovan, de s-ar fi născut cu patru secole mai devreme. Bravul oltean din Moțăței a apărut in pas de defilare la 23 August 1960, zi de mare fast național pe vremea cealalt㝠și după junioratul fotbalistic s-a transferat la CSM Reșița in anul devastatorului cutremur din 1977. Se pare că fusese predestinat marilor evenimente. În anul 1981 va trece la Steaua la schimb cu trei fotbaliști(Uțiu, Matefi și Aelenei), in citadela Ghencei plămădindu-se după zeci de experimente o echipă care vreme de 5 ani a monopolizat campionatul intern și a cutremurat aroganta Europă. Perioada cincinalelor s-a reflectat și in cifrele carierei sale: 5 titluri de campion, 5 goluri cu ecou internațional(3 la națională și 2 in cupele europene), 5 echipe la care a jucat(Gloria Bistrița, CSM Reșița, Steaua, Brighton, Rapid) și 5 etape in divizia secundă engleză, unde a primit un elogiu neașteptat de la vestitul cronicar Brian Glanville: Brighton are un singur fotbalist, românul Iovan.

Fane Iovan a alcătuit un tandem extraordinar cu Bumbescu, pe teren, in cantonament și prin lanțul de restaurante. Și dacă zeci de fotbaliști n-au știut a-și administra această pasiune lumească sub sceptrul lui Bachus, cele două vedete internaționale au prins vigoare de la puterea ursului, iar dacă sifonarii nu i-ar fi dat in gât cu zel, puțini ar fi aflat de a lor virtute-viciu. Erau singurii cărora li se permitea tacit evadări nocturne de la cabana Forban in vale pentru irigare. Nea Imi l-a intrebat pe șeful de sală de la Hanul lui Manuc( la sediu, in jargonul lor): ce le dai, domnule, să bea, de joacă așa de bine ? I-a răspuns colonelul Bumbi: vin de Jidvei de 4 și de 6 țațe, fiindcă sub forma nurilor fuseseră stilizate boabele de struguri de pe etichetele cursivului sec transilvan. La care Lăcătuș, victima unui armean abuziv, care-l ținea pe tușă preferându-l pe Tătăran, adăugase: Hala ne dădea apă plată și, logic, prestația noastră era plată.

Iovan a fost reprofilat din apărător central fundaș dreapta de către Ienei, făcându-i loc noului Apolzan, Miodrag Belodedici, fapt ce l-a făcut pe Fane să strâmbe din nas: măi nea Imi, din centru m-ai adus la margine iar de aici cât mai e până la banca de rezerve ? Mutarea antrenorului s-a dovedit foarte inspirată și a fost adoptată și la națională, unde Moțăței a pendulat pe banda dreaptă 35 de meciuri. Din păcate a ratat Mundialul italian din cauza unei răceli la coloană, ursitele pregătindu-i un dar compensatoriu incomparabil: cupele de la Sevilla și Monte Carlo. Optând pentru meseria de antrenor, locul 2 de pe tricou s-a transferat in ierarhia băncii tehnice, căpitanul de la Sevilla dovedindu-se un excelent locotenet al oricărui Mister. Este preferatul all time al capriciosului și exigentului Pițurcă, atât la Steaua cât și la loturile naționale, palmaresul său imbogățindu-se cu prețioase victorii de răsunet. Numărul 2 s-a extins și la nivelul căsniciilor, după cum, aidoma marilor steliști, se simte in largul său doar sub steagul roșu albastru și sub tricolor. Retrospectiv privind se poate susține, fără a exagera prea mult, că nu-s 2 ca el. Discret, iși duce o glorie greu egalabilă cu o modestie exemplară. Lui Moțăței nu-i lipsește nici simțul umorului: mi se reproșează uneori că am fost un amic devotat al paharului. Țineți seama că in vremea aceea peste tot se stătea la coadă: la lapte, la carne, la banane, la salam cu soia, la frații Petreuș, la ulei, la Dacii, la televizoare color. În schimb, la orice restaurant, mese libere cu duiumul. Când intrai, doi ospătari iși ofereau serviciile. Ce-ar fi trebuit să aleg ?

Constantin Ardeleanu

Edited by Costi

chiar imi era dor de articolele domnului Ardeleanu. bine ati revenit printre noi si felicitari pentru acest prim articol

O mutare asemanatoare cu cea a lui nea Imi a facut si Protasov, mutandu-l pe Mirel la inchidere, sa ii faca loc lui Goe.

Bine ati revenit, domnule Ardeleanu! In aceste vremuri tulburi sunt binevenite astfel de articole.

Bine ati revenit domnule Ardeleanu! Este o adevarata placere sa va citesc articolele

Felcitari ehipei fcsteaua.ro pentru reluarea colaborarii cu domnul Constantn Ardeleanu.

Sper ca articolele domniei sale sa nu se limiteze doar la un singur gen, sau la o singura tema. E o adevarata placere sa citesc orice despre Steaua, si scris sub orice forma, sub semnatura ¨profesorului de istorie stelista¨.

Felicitari pt articol!

Mi-a placut de Iovan de cand l-am vazut prima oara la Steaua,parea ca un munte,alaturi de "colonelul".Si avea un sut napraznic,pacat ca nimerea rar poarta :D

Bine ati revenit stimate domn !

Acest site si multi dintre noi aveam si avem nevoie de dvs si povestile pe care ni le impartasiti.

Multumesc.

NOTES

Dacă Marcel Răducanu-Samantha a fost un Păcală al fotbalului nostru, ridicând fenta la rang de păcăleală, apoi ramura sa olteană, Claudiu pre numele său, musai că e Tândală. Și nu atât pe pășunea miraculoasă a stadionului, unde se batemingea, cât mai ales la vestiar. Claudiu Răducanu se poate revendica legiunii oltene post decembriste de calitate care a făcut istorie la Steaua(formidabilii frați Ilie, longilinul Călin, subtilul Trică, luptătorul Mirel Rădoi), nu din ciurucurile aduse, in special de Piți, la kilogram(Lungu jr, Mitriță, Nanu, Marius Iordache). Cuminte, nu fuma, nu le șprițuia, nu petrecea prin cluburi de noapte, credincios și ceea ce conta in Ghencea, printre marcatorii de nădejde ai echipei. Joc bun de picioare, dar slăbuț la jocul cu capul. Tot universul claudian se invârtea doar in jurul mingii, altceva nu exista.

Ca junior, venind la o convocare in capitală de unul singur, atât de șocat a fost de invălmășeala de bagaje, cărucioare și călători din Gara de Nord incât, zăpăcindu-se, nu s-a aventurat inspre niciuna dintre ieșiri și s-a urcat in primul tren spre Craiova natală și clară. Învățat la Extensiv cu cărămizile de lei inflaționiști, la prima primă la Steaua in dolari intr-un plic subțirel a izbucnit: muică, ăștia-și bat joc de noi ?! După ce s-a degustat la valută, n-a regretat că a scăpat de pachetele de frunze, dar nici finanțist n-a ajuns, deși la ce rulaj e printr-un cont de fotbalist n-ar fi de mirare. Pe aeroportul din Zurich, inainte de meciul cu St Gall, grăbit a-și cheltui diurna pe cumpărături, l-a intrebat pe un coleg: Ce bani merg la ăștia ? Ești chior, nu vezi că francii francezi. Schimbase toți dolarii in franci francezi și calculele produselor la paritatea umflat㝠a francului francez față de francul elvețian forte, l-a obligat să renunțe la casă la peste jumătate de cumpătături, spre amuzamentul colegilor.

Nefiind oț, se prea poate ca multe din glume să fi fost puse in cârca bietului Claudiu. Înaintea unui derby cu Steaua, conjianul lui, Claudiu Niculescu, a vrut să-l demoralizeze pe penetrantul vârf stelist, năpădindu-l subit amintirile din copilărie și junețe. Măi Răducane, tu ai avea curajul să te muți intr-un bloc notes ? Mai vorbă. Pe criza asta de spațiu locativ trebuie să fii nebun să faci nazuri ? Și tot Claudiu al nostru, intr-o arșiță de cuptor, se băgă intr-o discuție, unde cineva se tânguia: Mare nenorocire, săptămâna trecută canicula a făcut iar o victimă ! Acționând ca Nicu la beție, bestia stârnise indignarea lui Clau-gol: Cum dracu' de Canicula ăsta ii omoară pe toți și incă nu-i aruncat la răcoare ? Olteanul a susținut că totul e o născocire, dar intre timp atât devenise de compatibil cu asemenea fapte hilare, incât i se potriveau ca o mănușă. Dar i-a plătit și el o poliță răspândacului. Vrând să-i cumpere de la Paris primei soții un guler de vulpe, Claudiu Niculescu, a inceput să cotcodăcească, vrând să sugereze cum vulpea dă iama prin coteț speriind bietele galinacee.

Pesemne că lumea i-a uitat și golurile din carieră și farsele puse pe seama sa, odată cu transferul in străinătate ca să câștige mai bine in Spania, Germania sau Cipru. Om de careu, interiorizat până la necomunicare, nicăieri n-a mai cunoscut triumful strict profesional de la Steaua lui nea Piți. Dar nici când fusese convins că n-are nevoie de carnet de conducere dacă-și va lua mașină bengoasă cu cutia de viteze automată, nici când a incasat niște bani frumoși de la Porumboiu doar fiindcă a trecut prin Vaslui, nici când se ruga de un fundaș de la Farul să-l lase să marcheze, că altfel se supără antrenorul pe el, n-a fost atât de el insuși ca atunci când inscriind un gol decisiv in Spania s-a indreptat inspre galeria tropotindă. A intins mâinile lateral, ca un Jesus 100% și in acel moment tribuna a dat să se prăvălească la modul fizic peste el. S-a ferit speriat, că alfel s-ar fi prăpădit. De râs, de bună seamă...

Constantin Ardeleanu
Edited by Costi

Pe Claudiu Bloc Notes eu nu o sa il uit niciodata pentru ca, desi a facut el multe prostioare, desi au ras multi de el, cand a fost nevoie sa arate ce fel de om e, nu a dezamagit.

Acum vreo 2 sezoane, cand juca la Cluj, nu mai stiu ce a fost intrebat de Steaua. Ceva negativ.

Claudiu a raspuns simplu: "Eu nu pot sa zic de rau de Steaua niciodata. Acolo am mancat o paine."(adaptare)

Spre deosebire de el, un alt oltean, Trica, si-a bagat si si-a scos absolut tot in toata peluza Stelista din Ghencea dupa ce a marcat un gol pentru CFR. Probabil ca lui nu i-a cazut la fel de bine painea mancata in Ghencea.

Cand i-a zis Piti "Eu te-am facut, eu te omor", avea mai multa dreptate decat credea...

A dat enorm de multe goluri foarte importante, dar a ratat de 3 ori pe atat.

m-am distrat pe cinste pe articolul asta ... a dat multe goluri importante a ratat mult s-a lovit mingea in el probusit in careul de 6 m dupa ce ratase ...au ras pe seama lui multa lume ... el credea orice ii spuneai ... dar ramene un stelist ... sa il apreciem pentru asta

nu pot sa uit golul "genial" cu rapid :) chiar inainte de paste daca nu ma insel, in giulesti, cand a tras denis serban parca si mingea se ducea paralel cu poarta dar Claudiu a pus piciorul si a deviat mingea in poarta. superb. tot in meciul acela Martin Tudor a facut un meci exceptional scotand suturi din toate pozitiile trimise de rapidisti. oricum de mult nu am mai avut un asemenea atacant, un fel de inzaghi, foarte oportunist si un atacant care avea simtul portii.

Cronicarul faptelor de vitejie ale bravului atacant Clau-gol este o aratare abjecta, emanata dintr-o imperechere esuata a doua entitati cu sex incert, specie neclasificata, regn neclar, rasa necunoscuta, putoarea respectiva raspunzand la numele de Eugen Trica.

Acest element pervers, tarat si el de invidii specifice zonei si etniei- a lui si a lui socru-sau - este cel care a aruncat pe piata la acea vreme toate petardele astea, in penumbra zidurilor parcarii din Ghencea, catre profesionistii din presa.

Bineinteles ca simburele adevarului rezida in caracteristicile debile, dar, altfel curate sufleteste, ale vajnicului golgheter. Ele au fost, insa mault amplificate de mizeria de Trica, care si-a livrat in mod las colegul de echipa, expunindu-l ridicolului(inclusiv adversarului), din cauza exlusiva de invidie(amintiti-va de forma extraordinara a lui Claudiudin acei ani si de ceea ce insemna el pentru Steaua).

Intre naivitatile lui Raducanu si emenatiile puturoase ale sotului Lorenei, recunostinta, emotiile si respectul meu se indreapta categoric catre sufletul curat al lui Caludiu, intuind sentimentele sale pentru Steaua, repugnand in acelasi timp din memorie prezenta prazarului ala colorat in istoria clubului nostru.

Nu pot sa imi scot din minte, golul cu dinamuia din Ghencea. Acea executie fantastica :X dupa care si-a sters ghetele cu fularu lor.

Un playboy

Trebuia să fie un băiat care să joace(boy to play) și a ajuns fotbalist. Fundaș la nici 20 de ani la Steaua. De altfel, Joc la Steaua a ținut loc de carte de vizită pentru divele consumiste ale urbei. Băiatul chipeș, care trebuia in primul rând să joace pe teren, și-a forțat norocul, ținând să fie și playboy, dovedindu-se mai mult un Agea Miu decât Iulian Miu.

În palmaresul său stelist figurează 3 titluri de campion, ispravă cu care 80% din prima ligă nu se pot lăuda. Și totuși apărătorul a dat cu piciorul pe lângă o carieră ce se anunța temeinică. În loc să se lupte pentru ocuparea unui post de titular cu Doboș, Prodan, Răchită, Baciu(sibianul) și apoi cu Matei-Belodedici, el s-a luat la trântă, corp la corp, cu altă linie de fund, ce cocheta cu performanța in domeniu, Anescu-Cordeanu-Păsărin-Lazariuc. Dimineața la clubul de zi Steaua, inspre seară, la orice club de noapte, vegheat doar de stele, acesta era programul de antrenament al lui Miu. Dacă, de bine de rău, cu Țiți, Stoichiță și Ienei i-a cam mers, cu Satana a dat de dracu'. Și nu fiindcă Piți i-ar fi urmărit itinerariile, ci din cauză că Iulian, cu fumuri de vedetă, a refuzat să renunțe la impresariatul fraților Becali, cu care antrenorul se certase. Legalmente Miu avea dreptate, dar in Balcania cu legea in mână faci tușă, până vine servilul Oli și te dă, simplu, afară. A ajuns la Sport Club Bacău, deși incercase un șantaj de frapieră cu iminența unui transfer la Dinamo. S-a pierdut prin cele Anatolii, ca un nobody boy.

În 6 ani de Steaua, play boy-ul(de ciudă față de superficialitatea lui sinucigașă, iți vine să suprimi al doilea igrec) a schimbat 8 mașini fițoase. Îi convenea, avea 80000 de dolari pe sezon, plus primele de Champions League: de la o amărâtă de Dacie s-a trezit accelerând BMW-uri Caprio, Mercedes-uri și Grand Cherokee. Aspiratoarele de dive funcționau la maxim. Fiind pe fugă, la prima partidă cu Diana Cordeanu, și-a lăsat autmobilul pe Avarie și și-a bifat prestația pe durata unei pauze de meci. Domnișoara Cordeanu(ce nume de meseriașă !) a declarat, vexată, in Penthouse: Am intreținut raporturi complet nesatisfăcătoare cu Miu. Avusese dreptate metalurgul Meme Stoica, atunci când, insultat de arogantul stoper( un băgător de seamă), l-a echitat playboy second hand. Gazetarul Răzvan Ioan Boanchiș explică astfel succesul fotbaliștilor pe piața de clubbing: le livrează notorietate fetelor cu prejudecăți despletite, Miu fiind deja Sorbona fetelor voluntare. Schimbându-și depoziția pripită, simplista Diana avea să-și revizuiască părerea, pledând pentru un Miu bărbat complex, cu amănunte anatomice jenante, aproape de nereprodus: după ce am făcut dragoste de mai multe ori, mi-am dat seama că, de fapt, e bun la pat(...) Iubirea dintre noi doi nu poate fi impărtășită niciodată. Nu se va mai uita la o femeie simplă ca mine...decât pentru câteva nopți de dragoste. Nimic nu-i mai meschin ca un chin de manechin, la un pas de o dramă Miuritică.

Chiar păcălind(sau hârjonindu-se cu fotbalul), Miu a fost curtat de câteva ori și de echipa națională. Va rămâne antologic printr-o fază memorabilă, nu in timpul meciului, ci după. La intoarcerea din Lituania, ex-stelistul, care câștiga la Bacău 10000 dolari pe sezon, l-a implorat pe marele star Mutu: Hai, mă Adriane, dă-mi mie țoalele tale, că tu, la banii care-i câștigi, poți să-ți iei mâine altele noi, ca lumea. Văzând că nu glumește, Briliantul, care câștiga pe atunci doar un milion de parai pe an la Parma, s-a dus la cabina din coada avionului, s-a dezbrăcat de blugi, tricou și geacă, echipându-se in treningul reprezentativei. Simțindu-se, nu in primul orizont palpabil, ci intr-al noulea cer al fericirii, Miu a inceput să țopăie pe culoarul avionului, strigându-i selecționerului Anghel Iordănescu: Nea Puiu, viața e frumoasă ! Cum să nu fii de acord cu exuberantul play boy ?

Constantin Ardeleanu Edited by Costi

Caderea in dizgratie a lui Miu (un jucator decent dupa parerea mea) a avut si o parte buna : titularizarea (si fortarea) nou-venitului Radoi s-a dovedit a fi o carte castigatoare pentru Pitzi.Din pacate,de la un moment dat,Radoi a inceput sa se plafoneze(macinat si de accidentari) si nu si-a valoficat la maxim potentialul sau.

Pe de alta parte 'inchizita' lui Piturca a avut si urmari grave ca pierderea lui Danciulescu,de departe cel mai bun varf din campionatul nostru in ultimul deceniu sau a lui Lincar un tanar promitator care ce-i drept a murit speranta ulterior ...

nu pot sa uit golul "genial" cu rapid :) chiar inainte de paste daca nu ma insel, in giulesti, cand a tras denis serban parca si mingea se ducea paralel cu poarta dar Claudiu a pus piciorul si a deviat mingea in poarta

Trica a tras ... desi s-a dovedit a fi mare javra,l-am apreciat pe fotbalistul Trica si l-am iubit mult.Cu greu poate fi uitat meciul sau de debut impotriva lui Dinamo in Ghencea (1-1 goluri Danciulescu/Contra) cand am inscris dupa o faza snur Laca - Trica - Danciulescu.Sa nu mai spun de golul superb din Giulesti la primul meci al lui Pitzi(imposibil de gasit un clip cu faza respectiva,mi-ar placea mult sa o revad) sau supercupa cu Dinamo castigata de unul singur ...

Edited by oop

Mi-ai adus aminte de meciul acela cu rapid, stiu la care te referi, mi se pare ca s-a terminat 2-2, dak nu ma insel Carabas a marcat pentru Steaua, il mai tineti minte pe carabas? haha, nu era deloc rau ca jucator, si da,tin minte golul lui trica, un vole de pe la vreo 16 m direct sub transversala.....superb...ce vremuri :)

Nu pot sa imi scot din minte, golul cu dinamuia din Ghencea. Acea executie fantastica :X dupa care si-a sters ghetele cu fularu lor.

......smeq Clau gol ce mai ...stia sa o bage in atze asta e tot ce conteaza pe teren

Un playboy

Trebuia să fie un baiat care să joace(boy to play) si a ajuns fotbalist. Fundaș la nici 20 de ani la Steaua. De altfel, Joc la Steaua a tinut loc de carte de vizită pentru divele consumiste ale urbei. Baiatul chipes care trebuia in primul rand să joace pe teren, si-a fortat norocul, tinand să fie si playboy, dovedindu-se mai mult un Agea Miu decat Iulian Miu.

În palmaresul sau stelist figurează 3 titluri de campion, ispravă cu care 80% din prima ligă nu se pot lauda. Și totusi aparatorul a dat cu piciorul pe langă o carieră ce se anunta temeinica În loc să se lupte pentru ocuparea unui post de titular cu Dobos Prodan, Rachita Baciu(sibianul) si apoi cu Matei-Belodedici, el s-a luat la tranta corp la corp, cu altă linie de fund, ce cocheta cu performanta in domeniu, Anescu-Cordeanu-Pasarin-Lazariuc. Dimineata la clubul de zi Steaua, inspre seara la orice club de noapte, vegheat doar de stele, acesta era programul de antrenament al lui Miu. Daca de bine de rau, cu Țiti, Stoichiță si Ienei i-a cam mers, cu Satana a dat de dracu'. Și nu fiindcă Piti i-ar fi urmarit itinerariile, ci din cauză că Iulian, cu fumuri de vedeta a refuzat să renunte la impresariatul fratilor Becali, cu care antrenorul se certase. Legalmente Miu avea dreptate, dar in Balcania cu legea in mană faci tușă, pană vine servilul Oli si te da simplu, afara A ajuns la Sport Club Bacau, desi incercase un santaj de frapieră cu iminenta unui transfer la Dinamo. S-a pierdut prin cele Anatolii, ca un nobody boy.

În 6 ani de Steaua, play boy-ul(de ciudă față de superficialitatea lui sinucigașă, iți vine să suprimi al doilea igrec) a schimbat 8 masini fitoase. Îi convenea, avea 80000 de dolari pe sezon, plus primele de Champions League: de la o amarată de Dacie s-a trezit accelerand BMW-uri Caprio, Mercedes-uri si Grand Cherokee. Aspiratoarele de dive functionau la maxim. Fiind pe fuga la prima partidă cu Diana Cordeanu, si-a lasat autmobilul pe Avarie si si-a bifat prestatia pe durata unei pauze de meci. Domnisoara Cordeanu(ce nume de meseriașă !) a declarat, vexata in Penthouse: Am intretinut raporturi complet nesatisfacatoare cu Miu. Avusese dreptate metalurgul Meme Stoica, atunci cand, insultat de arogantul stoper( un bagator de seamă), l-a echitat playboy second hand. Gazetarul Razvan Ioan Boanchiș explică astfel succesul fotbalistilor pe piata de clubbing: le livrează notorietate fetelor cu prejudecăți despletite, Miu fiind deja Sorbona fetelor voluntare. Schimbandu-și depozitia pripita simplista Diana avea să-și revizuiască parerea, pledand pentru un Miu barbat complex, cu amanunte anatomice jenante, aproape de nereprodus: după ce am facut dragoste de mai multe ori, mi-am dat seama ca de fapt, e bun la pat(...) Iubirea dintre noi doi nu poate fi impartășită niciodata Nu se va mai uita la o femeie simplă ca mine...decat pentru cateva nopti de dragoste. Nimic nu-i mai meschin ca un chin de manechin, la un pas de o dramă Miuritica

Chiar pacalind(sau harjonindu-se cu fotbalul), Miu a fost curtat de cateva ori si de echipa nationala Va ramane antologic printr-o fază memorabila nu in timpul meciului, ci dupa La intoarcerea din Lituania, ex-stelistul, care câștiga la Bacau 10000 dolari pe sezon, l-a implorat pe marele star Mutu: Hai, mă Adriane, dă-mi mie toalele tale, că tu, la banii care-i câștigi, poti să-ți iei maine altele noi, ca lumea. Vazand că nu glumeste, Briliantul, care câștiga pe atunci doar un milion de parai pe an la Parma, s-a dus la cabina din coada avionului, s-a dezbracat de blugi, tricou si geaca echipandu-se in treningul reprezentativei. Simtindu-se, nu in primul orizont palpabil, ci intr-al noulea cer al fericirii, Miu a inceput să topaie pe culoarul avionului, strigandu-i selectionerului Anghel Iordanescu: Nea Puiu, viata e frumoasă ! Cum să nu fii de acord cu exuberantul play boy ?

Constantin Ardeleanu

si totusi mi se pare un stelist adevarat ... nu l-am vazut niciodata sa mooiasca Steaua sau pe suporteri cum au facut-o multi altii si pe unde a tot vorbit nu l-am vazut sa vorbesca de rau ea ......ba chiar l-am vazut sa ia apararea echipei si a Stelei ...... pe mine unul m-a cumparat...si il repect

Edited by krater

si totusi mi se pare un stelist adevarat ... nu l-am vazut niciodata sa mooiasca Steaua sau pe suporteri cum au facut-o multi altii si pe unde a tot vorbit nu l-am vazut sa vorbesca de rau ea ......ba chiar l-am vazut sa ia apararea echipei si a Stelei ...... pe mine unul m-a cumparat...si il repect

Pai da, pentru ca tu in 2000, cand Steaua pierdea dupa 9 ani cu spurcatii in Groapa, nu erai probabil nascut ! Ar fi trebuit sa-l vezi pe Miu atunci, inainte de meci, dar mai ales prestatia sa, cu 2 galbene luate la foc automat, fare regrete !

Apoi, in 2003 in vara, cand nu mai era la Steaua de cateva luni, la Broscoi in emisiune si-a pus fularul javrelor, cersind practic un transfer de la ei ( erau reprezentantii lor in platou).

Asta i-a adus si un binemeritat banner din partea galeriei : "Puta Miu" desi la fel de bine se putea citi (sau intelege) " Putza Miu" !

nu pot sa uit golul "genial" cu rapid :) chiar inainte de paste daca nu ma insel, in giulesti, cand a tras denis serban parca si mingea se ducea paralel cu poarta dar Claudiu a pus piciorul si a deviat mingea in poarta. superb. tot in meciul acela Martin Tudor a facut un meci exceptional scotand suturi din toate pozitiile trimise de rapidisti. oricum de mult nu am mai avut un asemenea atacant, un fel de inzaghi, foarte oportunist si un atacant care avea simtul portii.

Da Tudor a fost primul si cred ca singurul portar din istoria Prosport care a primit 5 stele dupa meciul ala.Tiganii au tras timp de 30 min din toate pozitile,dar in acea zi Tudor a fost invincibil:)si am batut in tiganie cu 2-1 daca nu ma insel.Denis,din ce imi aduc aminte,nu mai era la Steaua.Jucau insa Trica,Paraschiv,Dumitru,P.Stoica,Baciu,Falemi etc.

A fost un meci senzational si Tudor IMPERIAL!

PS:DOmnule Ardeleanu,ma bucur ca v-ati intors pe acest site si ca ne impartasiti din sclipitorul dvs talent.Apropo de Martin Tudor,cred ca merita si el un asemenea articol pt intreaga cariera de la Steaua si pt meciurile remarcabile facute.

O zi buna