Sign in to follow this  
Followers 0
Virgil

Lanterna Si Matolu

4 posts in this topic

Mai intâi să vă prezint personajele.

Lanternă. Are vreo 19 ani. E manelist și etnobotanist. Are două pasiuni: telefoanele mobile și storsul coșurilor de pe față. Cea de a doua pasiune ii ocupă mare parte din timp. Păr roșcat și ochi bulbucați. Lanternă are pretenția că e un mare artist grafitti doar pentru că periodic pictează pereții blocului cu texte ermetice de tipul Stere e un ramolit sau Hodorogu-le. Ori Stere și Mătreața sa bășit.

Matolu. Are tot 19 ani și impărtășește pasiunea amicului său Lanternă pentru etnobotanică. E mereu certat cu gagica lui, Macarena, pentru care dă dedicații la microfon. Stă cu geamul deschis și urlă in microfon dedicații pentru iubirea vieții lui. La concurență cu alde Meduză. Să audă mahalaua strigătul său de indrăgostit răpus de behăielile lui Salam sau Guță. Matolu e supraponderal și mereu confuz. Zilnic e convins că e marți. Toate zilele lui sunt marți și toate conversațiile lui incep cu E meciuri diseară?. Despre pretenarul lui, Lanternă, e convins că e cel mai băiat bun din cartier.

Un singur lucru ar mai trebui adăugat. Lanternă e fiul lui Ghevara. Ghevara e revoluținoarul blocului. E singurul care a făcut revoluție in ˜89. A stat in fața blocului toată noaptea de 22, inarmat cu o sticlă de vin și o rachetă de tenis, să apere blocul de teroriști. Spre zori a adormit, răpus de intensitatea luptei și tăria vinului. Dar mereu are amintiri de povestit de la revoluție. Ghevara e un morocănos prin definiție. Nu salută pe nimeni. Nici la salut nu răspunde. Singurul căruia ii răspunde la salut e nea Stere. Adică salutul dintre ei arată cam așa: nea Stere il salută cu  hai, ˜neața, vecinu'  și Ghevara răspunde cătrănit bine!. Ghevara are câteva enunțuri/principii după care se călăuzește:

1) Planeta e suprapopulată. 7 miliarde sunt mult prea mulți. Mult prea mulți. Cu 6 miliarde 980 de milioane mai mulți decât ar fi rezonabili. 20 de milioane ar fi de ajuns. Iar din ăștia 20 de milioane vreo 19 milioane jumate ar trebui trimiși la dracu', tocmai in Australia. Iar restul de 500 de mii ar fi necesari aici, ca să aibă cine culege prunii și face țuică.

2) Ă‚știa 7 miliarde de locuitori ai planetei au un singur rost: să-l enerveze pe el.

3) Comunismul a fost bun, dar rau aplicat.

4) Lanțul de bicicletă nu e armă albă.

Cam astea sunt personajele.

Azi Lanternă și Matolu stau pe banca din fața blocului și fac politică. Au prins locul liber pe bancă pentru că nea Stere e pe bloc, cu nea Mătreață la vânat de pescăruși. Nea Stere s-a hotărât că acoperișul blocului nu e căcăstoare pentru pescăruși ori alte zburătoare, dar asta e o altă poveste. Lanternă și Matolu rânjesc. Sunt fericiți. Sau oricum veseli. Au băut din țuica lu' Ghevara și au fumat etnobotanice de la fra'su lu' Macarena. Și fac politică.

- E meci diseară?

- Nu e. Să mori tu. Prigoană.

- E varză, muci, să moară mă-ta.

- E distrus.

- Să mori tu! E praf!

- Îhî ! Boc !

- E varză!

- Muci!

- Și vorbește parcă e fript la limbă.

- Să mori tu! E praf!

- Un distrus! Panaramă de pitic!

- Sugi ****! Și Adrian e pitic!

-Da' cum cântă?

- Cântă, să moară mă-ta!

- Rupe. Place la lume

- A zis și Băse!

- EBA. E varză!

- Succesuri să moară mă-ta!

- O distrusă! E muci!

- E praf!

- Udrea

- E bucată!

- În morții mă-tii!

- O distrusă!

- E praf! Muci!

- E varză!

- Băi, boule!

- Ce e, mânca-mi-ai?

Pauză. Hlizesc amândoi cu ochii holbați spre cer. Pe cer nu e nimic, dar ei sunt convinși că văd ceva.

-Băi, boule!

- Hă?

- Berceanu!

- E muci, muistu' dracu'!

- E varză, să mori tu! Un distrus!

Iar au ințepenit. Sunt doborâți. Hlizesc spre cer. Li se inchid ochii. Lanternă abia articulează:

- Să moară mă-ta ai votat?

- Îhî, să mori tu

- Cu cine?

- Cu Băse

- Și io ce ne râdem

- E muci

- varză

Au ațipit.

Sursa: www.moshemordechai.wordpress.com

4) Lantul de bicicletă nu e armă alba

De tinut minte :)))

GEANIAL !!!

E genial baiatul , ca si blogul.Felicitarile mele si asteptam aparitia cartii.

Va salut !