Sign in to follow this  
Followers 0
f234567k

Tenis

298 posts in this topic

Simona in finala la Sofia,dupa ce a revenit de la 0-1 la seturi si 0-3 in decisiv pentru Ivanovic!Va juca impotriva Samanthei Stosur cea pe care a invins-o si la Moscova in 2 seturi!Sa speram ca va fi acelasi rezultat si astazi!

Mergea in finala challangerului de la Geneva ieri castigand cu 6-4 6-4 in fata perechii Skugor/Stadler!

Tecau a ratat calificarea la Turneul Campionilor de la Londra!

Super Simona!!! :thumbup: Romanca a castigat al-saselea trofeu in acest an si a urcat pe locul 11 in clasamentul WTA!Ea a invins-o pe Stosur in finala de la Sofia cu 2-6 6-2 6-2!

Putem sa ne mandrim si cu Mergea care a castigat Challenger-ul de la Geneva impreuna cu Marach la dublu!Ei au invins perechea Cermak/Oswald 6-4 6-3!

Halep castiga turneul de la Doha si urca pe locul 9 WTA!In finala a invins-o pe nemtoaica Angelique Kerber in minim de seturi 6-2 6-3,iar romanca si-a trecut in cont al-7-lea titlu WTA si sa speram ca nu se va opri aici!

De remarcat ca intr-o saptamana a invins 3 jucatoare din top 10!Bravo Simona

Am vazut semifinala si finala ...

A jucat in ambele super. Pe Agnieska a batut-o rau de tot ...

Bravo ei , daca dubleaza acum cu un parcurs bun in turneul din Dubai , cred ca anul asta poate exploda ... Pe cele 2 Williams daca reuseste sa le bata cred ca are toate sansele sa ajunga no 1 sezonul acesta ....

Bravo ei , daca dubleaza acum cu un parcurs bun in turneul din Dubai , cred ca anul asta poate exploda ... Pe cele 2 Williams daca reuseste sa le bata cred ca are toate sansele sa ajunga no 1 sezonul acesta ....

Din pacate la Dubai a abandonat a avut ceva probleme la tendonul lui Ahile si din ce am citit 10 zile pauza!Pe Venus o bate si acum,cu Serena e mai greu!

Te pricepi la tenis, nu gluma!

Te pricepi la tenis, nu gluma!

Nu prea ma pricep la tenis , dar nu e lucru rau sa speri ...

Uite si asa , cu turneul ratat din Dubai si tot a mai urcat o pozitie in clasamentul WTA ...

Dar din pacate , noi romanii suntem mai firavi la constitutie si mai avem si sentimentul ala de automultumire ...

Pacat ....

Nu prea ma pricep la tenis , dar nu e lucru rau sa speri ...

Uite si asa , cu turneul ratat din Dubai si tot a mai urcat o pozitie in clasamentul WTA ...

Dar din pacate , noi romanii suntem mai firavi la constitutie si mai avem si sentimentul ala de automultumire ...

Pacat ....

Nu e vorba de asta dar fata are o saptamana de cand a castigat primul turneu de nivel 3 din viata ei. Sunt practic alte 8 turnee de tenis mai bune decat Doha, nu a ajuns niciodata in finala unui Premier mandatory sau in semifinala unui Grand Slam. Iar anul asta, datorita locului in clasament, nu mai are luxul de a participa la turnee slabute ci e fortata sa dea totul in astea mari. De acum incepe cu adevarat greul... ca sa te bati pentru primele 5 locuri, trebuie sa fii constanta in turnee mari, sa inscrii niste puncte babane pe la Roland Garros sau Wimbledon (unde anul trecut a cam esuat). O finala pe la Miami sau Indian Wells nu ar fi deloc rea.

Vei spune... pai cum, nu ai incredere in ea? Dupa meciul oribil facut in sfertul de la Australian, mi-e clar ca inca nu e la nivelul in care sa piarda jucand ok. Cateva alte momente de asemenea meltdown si te iau astea din spate, ca asa e la WTA... mentalul aici e fundamental. Tenismenele au mult mai multe probleme decat baietii: perioada lunara ce trebuie uneori intarziata cu medicamente, sensibilitatea (uita-te la cum plange o tipa precum Angelique Kerber), nevoia de a bloca relatiile sexuale (e un adevar trist ca nu poti avea o cariera de tenismena si o viata sexuala normala). Cred ca anul asta va atinge locul 5 fara prea mare efort pana la Wimbledon dar depinde doar de ea daca ramane acolo sau viseaza mai departe.

Pe Halep o avantajeaza si faptul ca in prima jumatate a anului 2013 nu a prea contat la competitiile internationale. Astfel, daca acum trage tare le poate depasi pe jucatoarele aflate pe pozitiile 4-6, insa ca sa aspire la Top3 trebuie neaparat turnee gen Indian Wells si semifinale sau finale Grand Slam-uri.

Probabil sunt subiectiv, insa dupa ce am vazut finala de la Dubai, intre frantuzoaica si muntele american, tind sa cred ca Halep are stofa de top3. Parca nu vad aceasi naturalete la celelalte jucatoare, parca se forteaza sa castige, in timp ce Halep parca joaca de placere, fara sa tina cont de rezultat.

Halep-Nara 6-2 6-2 in turneul de la Indian Wells!Sper sa profite Simona,mai ales ca Azarenka a fost eliminata si era pe aceiasi parte de tablou cu ea

a pierdut :( 6-3 6-4

asta e. a jucat bine dar din pacate greseste mult la mingi usoare rau. probabil ca si lipsa experientei la cel mai inalt nivel isi spune cuvantul!

Nu este nimic Simona! Mergi inainte ca ai tot viitorul in fata!

Edited by choli

a pierdut :( 6-3 6-4

asta e. a jucat bine dar din pacate greseste mult la mingi usoare rau. probabil ca si lipsa experientei la cel mai inalt nivel isi spune cuvantul!

Nu este nimic Simona! Mergi inainte ca ai tot viitorul in fata!

A jucat bine,dar Radwanska i-a returnat tot inapoi parca juca cu peretele,greselile alea practic au venit pe defensiva adversarei,sa iti returneze aproape orice minge iti scapa odata si odata!

In setul 2 a avut o sansa buna,a avut 3-1 putea sa faca 4-1,dar n-a facut si poloneza a profitat si a facut 3-4!Sa fim mandri de ea locul 5 de luni si nu e un capat de lume,mai sunt turnee!

Urmeaza acum un nou Masters...la Miami. O noua semifinala ar fi perfecta.

Din pacate a abandonat!Sa se faca bine cat mai repede ca avem nevoie de ea in Aprilie la Fed Cup!

Am invins Serbia la Fed Cup!Sorana a luat 2 meciuri,Halep 1!

Ieri Halep a pierdut din pacate la Stuttgart in fata rusoaicei Svetlana Kuznetsova dupa ce a condus cu 2-5 primul set si a ratat in setul 2 3 mingi de set la rand!

Inca un turneu bun facut de Simona,acum la Madrid!Felicitari Simona pentru finala si sa speram ca nu e ultima!Bafta la Roma :)

Ciao Roma!Dupa victoria in fata jucatoarei din SUA Madison Keys in 3 seturi 5-7 6-0 6-1 Simona Halep s-a retras din turneul din capitala Italiei din cauza unei probleme la muschii abdominali!Ea urma sa joace astazi in optimi contra ibericei Carla Suarez Navarro!

Cam incepem sa-i dam dreptate lui Tiriac!

Ion Țiriac: Halep câștigă un turneu, iar la urmatorul abandonează in primul set."

De luni Simona Halep va urca pe locul 4 WTA! :)

Edited by afinogenov61

Nu duce fizic.. sau a vrut sa se menajeze pentru Roland Garros.

Fizicul nu e rau, insa Simona inca nu a invatat bine care ii ii sunt limitele: a fortat putin pe finalul meciului cu Ivanovici si a facut intindere (ruptura?!) abdominala, apoi a fost nevoita sa se intrebuinteze serios atat cu Kvitova cat si cu Sarapova in finala la Madrid, meci in care a avut nevoie de ajutor medical. Era clar ca la Roma exista riscul sa nu poata continua in plenitudinea fortelor. Probabil ca zilele de pauza nu i-au fost suficiente si a fost din nou nevoita sa "apese" pe servici in meciul cu Keys ca sa arate cine e seful pe teren, apoi a decis ca n-are rost sa cronicizeze problema de la abdominali si ca e mai important sa faca un turneu bun la RG decat unul sub semnul intrebarii la Roma, cu toate implicatiile negative pentru viitorul apropiat: decizie rationala absolut normala.

Rafa Nadal se pare ca a avut o mana buna pentru Simona noastra! :D

In primul tur al intrecerii de la Roland Garros, Simona Halep va juca impotriva rusoaicei Alisa Kleibanova, locul 85 WTA. Cele două au mai jucat de două ori si de fiecare dată a câștigat jucatoarea romana În turul secund, Halep ar urma să joace contra invingatoarei din meciul dintre Barbora Zahlavova Strykova si o jucatoare din calificari. Apoi, dacă se vor respecta calculele hartiei, ar urma să le intalneasca in turul 3 pe Klara Koukalova, cap de serie 30 si pe Sloane Stephens, favorită 15 in optimi. Apoi, dacă se respectă calculele, in sferturi va urma Petra Kvitova, favorita 5, iar in semifinale favorita 2, chinezoaica Na Li.

Monica Niculescu va juca in primul tur de la Roland Garros contra estoniencei Kaia Kanepi, a 25-a favorita care conduce cu 1-0 in meciurile directe. În turul secund, Monica ar urma să joace cu invingatoarea meciului dintre Romina Oprandi si Paula Ormaechea.

Sorana Cirstea, desemnată cap de serie numarul 26, va juca in turul intai cu o sportivă venită din calificari. În turul secund, ea ar urma să o intalnească pe invingatoarea partidei dintre Teliana Perreira si Luksika Kumkhum.

Alexandra Cadantu va intalni, de asemenea, o jucatoare din calificari in primul tur. În turul secund, ea ar urma să joace contra invingatoarei dintre Anastasia Pavlyuchenkova, cap de serie 24, si Kimiko Date Krumm.

HAI Simona si VAMOS Rafael!

Rafa Nadal se pare ca a avut o mana buna pentru Simona noastra! :D

In primul tur al intrecerii de la Roland Garros, Simona Halep va juca impotriva rusoaicei Alisa Kleibanova, locul 85 WTA. Cele două au mai jucat de două ori si de fiecare dată a câștigat jucatoarea romana.

Are meci greu cu rusoaica. Deseori, Simona nu intra bine in prima partida de la turnee, are nevoie de un timp considerabil pentru a intra in regim de turatie nominala, iar daca adversara nu iarta nimic, e posibil ca partida sa ia o turnura nefavorabila. Sigur, in mod normal ar trebui sa se impuna in cele din urma, insa s-ar putea sa nu fie un galop de sanatate.

Apoi, dacă se vor respecta calculele hartiei, ar urma să le intalneasca in turul 3 pe Klara Koukalova, cap de serie 30 si pe Sloane Stephens, favorită 15 in optimi.

Ehm, vrei sa zici ca ar putea sa intalneasca pe una dintre cele doua sportive mentionate, ca doar ar juca impotriva lor ca echipa de dublu in turul 3. :)

Apoi, dacă se respectă calculele, in sferturi va urma Petra Kvitova, favorita 5, iar in semifinale favorita 2, chinezoaica Na Li.

E, mai e pana acolo. Sa le luam pe rand, pe masura ce va avansa in turenu.

S