Sign in to follow this  
Followers 0
f234567k

Tenis

298 posts in this topic

Marray - 76 la dublu

Nielsen - 111 dublu

Faptul ca astia doi i-au scos pe Bryani a creat o sansa imensa pentru Tecau. Cred ca problema tine si de psihic.

Australian Open 2013 a fost castigat de catre Novak Djokovic. In finala l-a intalnit pe Andy Murray. Scorul a fost: 67(2) 76(3) 63 62

In alta ordine de idei, intre 1-3 februarie, la Cluj se disputa meciurile din cadrul Cupei Davis.

Capitanul nejucator al echipei Romaniei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a trimis Federației Internaționale de Tenis lista celor patru jucatori care vor evolua in meciul cu Danemarca, in perioada 1-3 februarie 2013. Echipa Romaniei va fi formată din tenismenii Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecau și Florin Mergea. Din lotul largit mai fac parte Victor Crivoi și juniorul Patrick Ciorcila

Programul Cupei Davis:

Vineri meciurile incep la ora 13:00, sambata de la 15:00 iar duminica de la ora 13:00.

481939_414295821990166_456773942_n.jpg

Neintelegerile dintre Victor Hanescu si Ciprian Porumb tind să trimită discutia inspre sentimente istorice. Nu e cazul

Astazi voi atinge un subiect sensibil, de aceea poate că ar trebui să-mi fac rost de o vestă antiglonț virtuala Patriotismul. Ce frumos sună! Dictionarele mai vechi, din perioada interbelica il definesc simplu, in trei cuvinte: "iubire de patrie" (1939). Între timp, notiunile s-au mai schimbat un pic. În 1986, aflam că patriotism inseamnă "dragoste, devotament pentru patrie si popor", iar ceva mai tirziu, in 2002, vine ceva in plus: "sentiment profund de dragoste si devotament pentru patrie si popor". Cu cit trece timpul, cu atit e mai greu de explicat.

Mă intreb insă cind ne simtim cu adevarat patrioti? Cind nimerim prin strainatate peste vreun compatriot care cerseste si ne virim capul sub guler ca să nu fim identificati? Sau cind, din pricina compatriotilor cersetori sau hoti, sintem tratati circumspect, chiar ostil pe ici, pe colo, noi, cei care n-am facut decit să mergem in vacanță, că acum ne permitem, noi, cei care chiar vorbim corect franceza, engleza, spaniola. E o linie fină intre cele două situatii, atit de fină incit uneori nici nu mai poate fi trasata Sintem si ticalosi, si merituosi, amestecati, ca peste tot.

Devenim insă parcă si mai si in materie de patriotism atunci cind sintem reprezentati vizibil. De oameni reali, cu nume clare, nu personaje obscure ale cotidianului. La vreun festival international de film. La unul de muzica La Olimpiadele de matematică si fizica La concursurile de frumusete. În competitiile sportive. Mai ales la ultimele. Acolo unde aurul e rasplatit cu prima treaptă a podiumului, cu o medalie frumoasă si cu imnul cintat in fata unei sali care se ridică in picioare. A devenit aproape obligatoriu să stii cuvintele, chiar să duci dreapta la inima Ca să se vadă că esti patriot.

Zilele acestea, ni s-a dezvaluit, in plină conferință de presa negocierea esuata purtată prin SMS-uri, intre Victor Hanescu si capitanul nejucator Ciprian Porumb in legatură cu participarea jucatorului la intilnirea dintre Romania si Danemarca. Porumb a avansat o suma 10.000 de dolari plus 3.000 de victorie, Hane a vrut mai mult, 15.000 plus bonus. Pină la urma nu s-a ajuns la nici un rezultat. Numarul 62 ATP a ramas in afara echipei. Acum vine momentul delicat: e patriotic sau nu să vrei să fii platit cind vii la echipa reprezentativa

Habar n-am. Știu insă că Hanescu nu e un original. E adevarat, diferă sumele. Roger Federer si-a fixat un onorariu de 5.000 de dolari, caruia i se adaugă toate comoditățile asigurate de federatia elvetiana Sigur, atunci cind vine la Cupa Davis. Rafael Nadal se limitează la cit ii revine din suma repartizată de ITF după fiecare intilnire. Acum 2-3 ani, chilianul (acum retras) Fernando González a stirnit reactii adverse furibunde cind a pretins 60.000 de dolari pentru a evolua impotriva Italiei. Totusi, nimeni nu joacă gratis.

Și incă o chestiune: in 2006, Hanescu s-a accidentat in timpul intilnirii de Cupa Davis din SUA, lipsind apoi din circuit pină la inceputul sezonului urmator. Timp in care a avut grijă singur si financiar, si logistic, si sentimental de problema la spate, desi ea a aparut in timpul unui meci al echipei reprezentative. E un risc ce trebuie avut in vedere.

Pină la urma cine stie unde e adevarul? Probabil pe undeva, la mijloc. Ramine insă dilema patriotismului. Pentru că tara ramine la locul ei. Țara de care vrem să fugim cind ne nemultumeste ceva si pe care vrem mereu s-o apere altii. Tocmai pentru ca noi s-o putem injura in continuare. Preferabil pe facebook, in fata unei liste bogate de prieteni.

Luminita Paul (gsp)

Romania - Danemarca: 2-0, dupa prima zi.

Marius Copil - Frederik Nielsen: 6-3, 7-6(7), 6-4.

Adrian Ungur - Martin Pedersen: 6-2, 7-6(3), 4-6, 4-6, 6-2.

Romania Danemarca 5-0

Vineri:

Marius Copil - Frederik Nielsen: 63, 76(7), 64.

Adrian Ungur - Martin Pedersen: 6-2, 76(3), 46, 46, 62.

Sambata:

Tecau/Mergea - Kromann/Nielsen 76(3) 62 64

Duminica:

Adrian Ungur - Thomas Kromann 63 64

Marius Copil - Christoffer Konigsfeldt 64 63

In urmatoarea faza, Romania intalneste Olanda. Meciurile sunt programate pe 5-7 aprilie, cel mai probabil la Bucuresti.

Edited by cristy.steaua21

Sa vedem, poate de data asta ne folosim si noi de avantajul terenului propriu si folosim zgura. Desi arena din Cotroceni era libera pentru partida cu Finlanda, tanti Ruxandra a hotarat ca sa jucam la Cluj, pe hard indoor, de unde am scapat ca prin urechile acului gratie eroului Crivoi. Nu m-ar mira ca ea sau cine o sa fie ales presedintele FRT pana atunci sa puna intalnirea cu Olanda in noua sala de la Craiova, ca doar trebuie mutat prin toata tara tenisul.

Am vazut ca Belgia a gazduit intalnirea cu Serbia din weekend intr-o sala unde s-a jucat pe zgura. Cu Elvetia, s-a jucat la Bucuresti in Sala Polivalenta pe zgura. Acum de ce nu se mai poate?

Sa vedem, poate de data asta ne folosim si noi de avantajul terenului propriu si folosim zgura. Desi arena din Cotroceni era libera pentru partida cu Finlanda, tanti Ruxandra a hotarat ca sa jucam la Cluj, pe hard indoor, de unde am scapat ca prin urechile acului gratie eroului Crivoi. Nu m-ar mira ca ea sau cine o sa fie ales presedintele FRT pana atunci sa puna intalnirea cu Olanda in noua sala de la Craiova, ca doar trebuie mutat prin toata tara tenisul.

Am vazut ca Belgia a gazduit intalnirea cu Serbia din weekend intr-o sala unde s-a jucat pe zgura. Cu Elvetia, s-a jucat la Bucuresti in Sala Polivalenta pe zgura. Acum de ce nu se mai poate?

In Septembrie nu se prea joaca afara. Prima data era vorba ca o sa se joace pe zgura la Cluj, insa s-au schimbat apoi.

Cat despre "ca doar trebuie mutat prin toata tara tenisul"... De ce crezi ca e o idee rea?

Edited by cristy.steaua21

Observ ca esti din Cluj. Felicitari celor de acolo pentru atmosfera de la meciurile de Cupa Davis! Ai inteles gresit...

Cat despre "ca doar trebuie mutat prin toata tara tenisul"... De ce crezi ca e o idee rea?

Nu m-am referit ca este o idee rea sa se joace si in alte orase in afara de Capitala, dar, trebuie sa avem si noi avantajul nostru daca tot suntem gazde. Cum sa ii bagi pe finlandezi, care aveau o echipa periculoasa prin simpla prezenta a lui Nieminen, sa joci cu ei indoor, cand ei toata viata lor au jucat 90% din timp in sala? Ba se joaca afara in septembrie! Cele mai bune exemple pe care pot sa ti le dau sunt barajele cu Ucraina, Coreea si Canada, disputate in Cotroceni. Turneul de la Bucuresti (cel masculin) s-a jucat atatia ani in septembrie, cu doar o saptamana inaintea datei de disputare a jocurilor din Cupa Davis. Motivul Ruxandrei Dragomir pentru alegerea Clujului la meciul cu Finlanda a fost "trebuie mutat prin tara tenisul"

Ce am facut noi prin disputarea partidei cu Finlanda la Cluj, ca sa dau un exemplu, ar fi echivalat cu disputarea finalei de Cupa Davis dintre Cehia si Spania, pe zgura. Ma refer din punct de vedere al suprafetei alese de cehi.

Edited by f234567k

Consiliul Director al FR Tenis a decis in sedinta de miercuri ca intalnirea de Cupa Davis dintre Romania si Olanda (5-7 aprilie) să fie gazduită tot de Cluj-Napoca, dar de data aceasta meciurile se vor disputa pe zgură

Directorul general al FR Tenis, Silviu Matei, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că asteaptă să vadă dacă sala de la Cluj poate fi pusă la dispozitie. "Consiliul Director a decis in sedinta de astazi ca si meciurile cu Olanda să se joace la Cluj, unde Romania a jucat si cu Finlanda si cu Danemarca. O singură conditie trebuie indeplinita să primim sala la dispozitie in intervalul specificat. Ideal ar fi ca din 25 martie s-o avem la dispozitie sau maximum din 27 martie, pană in 8 aprilie. Asteptam să semnam maine contractul. Dacă nu ne vom intelege cu contractul pentru Cluj, intalnirea se va juca la Bucuresti", a spus Matei.

La randul sau, directorul DJS Cluj, Constantin Raduță a precizat, pentru MEDIAFAX, că intalnirea cu Olanda se va disputa zgura "Maine vom regla problema. Este un pic mai complicat de data aceasta, pentru că se va schimba suprafata si stilul de montaj, fiind vorba de zgura Dar nu cred că intampinam probleme in a gazdui echipa Romaniei din nou", a precizat Raduță.

Echipa Romaniei a jucat la Cluj-Napoca in toamna trecuta cu Finlanda, iar la inceputul acestei luni, cu Danemarca, in Cupa Davis, obtinand victorii in ambele confruntari. Ambele intalniri au avut loc pe suprafață rapida

Meciurile cu Olanda, programate intre 5 si 7 aprilie, contează pentru turul doi al Grupei I, Zona Euro-africana

Sursa: Meduafax

Simona Halep, fenomenul sportului romanesc in acest an isi incepe astazi aventura in ultimul turneu de Grand Slam din 2013, US Open. Dupa ce a castigat 4 turnee in acest an avem mari asteptari de la ea in cadrul acestui turneu.

In primul meci se va intalni englezoaica Watson Heather ocupanta locului 76 in circuitul feminin. Romanca noastra, locul 19 momentan este mare favorita si nu cred ca vor fi probleme in a avansa in urmatorul tur.

La acest turneu este prezenta si Sorana Cirstea, insa nu cred ca va rupe gura targului. Irina Begu si Alexandra Cadantu au fost deja eliminate.

LE: Am uitat de Alexandra Dulgheru care tocmai a trecut in urmatorul tur depasind-o pe americanca Varvara Lepchenko, desi era considerata outsider.

Ce bine ar fi sa mearga lucrurile in felul asta si la baieti. Nu zice nimeni sa apara noul Nastase, insa macar un Andrei Pavel.

:steagro:

Edited by gio_stgloria

Simona Halep joaca in acest moment in turul 3 al US Open contra Mariei Kirilenko, numar 17 mondial.

Si Halep parca a intrat in top 20 nu ? Pe ce loc e mai exact ?

E 19.

I-am vazut meciul. Kirilenko a fost penibila. Nici nu stiu ce sa zic; de mult nu am mai vazut o tenismena in top 20 care sa faca atatea greseli.

Romanca noastra e magnifica. A terminat-o psihic pe rusoaica. In optimi Simona o va intalni pe Flavia Pennetta.

Mersi pentru info Alexandru H.

Ma bucur pentru Simona. Bravo ei ! Tot respectul merita pentru munca depusa.Sper sa aiba bafta si sa castige si competitia asta :D.

Edited by Arsenal1886Steaua1947

Simona este in semifinale la Moscova!Joaca astazi de la ora 14:00 cu Pavlyuchenkova meciul este transmis pe Digi Sport 2!

Dupa titlul castigat la challanger-ul de la Rennes impreuna cu Oliver Marach,Florin Mergea este in semifinale la Viena dupa ce ieri a invins impreuna cu Rosol perechea Peya/Soares(favoriti 1 ai turneului) scor 7-5 3-6 10-8!Astazi de la 17:30 joaca impotriva perechii Thiem/Neuchrist sa speram ca nu va avea probleme!

Simona in finala de la Moscova a-5-a finala anul acesta!Adversara ii va fi Samantha Stosur(numarul 19 in lume)!Simona a mai invins-o anul acesta la Cincinatti cu 2-1 la seturi!

Mergea in finala de dublu de la Vienna!Este prima lui finala de ATP a carierei!

BRAVO SIMONA HALEP !!!

( ce frumos suna prezentarea castigatoarei in rusa :) )

спасибо

Edited by ADRIAN0808

Halep in semifinale la Sofia!Astazi de la 17:20 Simona va juca impotriva Anei Ivanovic!In grupe Simona a avut un parcurs perfect castigand toate cele 3 meciuri cu 2-0 la seturi!

Mergea impreuna cu Marach sunt in semifinala turneului Challenger de la Geneva,iar Tecau este la o victorie distanta de calificarea la Londra!