Sign in to follow this  
Followers 0
f234567k

Tenis

298 posts in this topic

Perechea Irina-Camelia Begu/Alexandra Cadantu a pierdut, sambata finala turneului de la Fes, cu premii de 220.000 de dolari, fiind invinsă de cuplul Petra Cetkovska/Alexandra Panova (Cehia/Rusia), scor 3-6, 7-6 (7/5), 11-9, informează site-ul oficial al competitiei.

Cele două romance au obtinut pentru calificarea in finală 200 de puncte WTA si 5.750 de dolari.

La simplu, turneul a fost câștigat de sportiva olandeză Kiki Bertens, care trecuse in semifinale de Simona Halep. Bertens a invins-o in finala cu scorul de 7-5, 6-0, pe jucatoarea spaniolă Laura Pous-Tio.

Felicitari Horia ! N-avea cum sa nu castige la ce public a fost la arene.

Simon castigator la turneul de la Bucuresti. :punk:

529257_298586893554487_128839877195857_6

Edited by gio_stgloria

- Gilles, ce poti spune despre finala

- Fabio a inceput meciul foarte bine. Am alergat mult, a fost dificil. Poate parea usor din afara cumva logic, să cîștigi dacă esti favoritul principal. Toată lumea se asteaptă la asta, dar nu e deloc simplu. Uneori, e vorba de 3-4 puncte care decid totul. sunt foarte fericit insă că am reusit să cîștig turneul.

- Trofeul va fi al tau acum. Unde il vei pune la tine acasa

- În primul rind, voi avea grijă să nu-l sparg! (ride). Îi voi gasi un loc frumos, cu siguranță.

- E ceva in jocul lui Fognini care te-a deranjat in mod deosebit?

- El este un jucator extraordinar, poate face orice pe teren. Se miscă rapid, preia controlul in punct, nu are slabiciuni. Ai impresia ca pur si simplu, e mai bun decit tine! Și atunci, tot ce-ți ramine de facut este să lupti, să astepti momentul in care nivelul lui incepe să scadă un pic. Chiar si asa, niciodată nu stii ce se poate intimpla.

- Ce cintareste mai mult pentru tine: victoria aici sau semifinala de Masters 1000 de la Monte Carlo?

- Prefer faptul că am cîștigat aici. Turneul e mai important pentru că dincolo am facut un turneu bun, dar am pierdut pină la urma Nu mi se intimplă foarte des să inving intr-un concurs ATP, o data maximum de două ori pe an, de aceea pretuiesc in mod deosebit asemenea momente. La un turneu Masters 1000, chiar dacă faci jocul tau cel mai bun, te simti bine si asa mai departe, dacă nu te impui, in minte iți ramine mai degrabă infringerea.

- Cum de-ți place atit de mult la Bucuresti?

- Mă simt bine. Cunosc perfect Terenul Central, imi convine zgura de aici. În plus, lumea e foarte draguță cu mine, publicul mă sustine si nu sunt prea multe locuri in lume in care să mi se intimple asa ceva. Faptul că mă adaptez repede aici si că-mi place actionează pozitiv asupra jocului meu. Asa devin foarte greu de invins.

- Care a fost momentul cel mai greu al saptaminii?

- Sfertul de finală cu Lukasz Kubot, cind am pierdut primul set. Eram foarte obosit. Norocul meu că am inceput bine setul secund, altfel nu cred că aș fi putut să intorc si să cîștig acel meci. Nu mai aveam energie.

- Dintre cele trei victorii ale tale aici, care a fost cel mai dificil de obtinut?

- În 2008 mi-a fost mai usor să cîștig, atunci am facut un turneu bun, am jucat un tenis incredibil, doar in semifinale am avut ceva probleme. Eram foarte increzator in mine si in puterile mele. În 2007, in schimb, cind l-am intilnit pe Victor Hanescu, atunci a fost altă poveste. Era abia a doua finală a mea, pierdusem primul set, publicul, evident, nu tinea cu mine. A fost dur. Da, cred că in 2007 mi-a fost cel mai greu să cîștig.

- Se apropie Roland Garros-ul. Ce astepti de la el?

- Pentru noi, francezii, e destul de dificil să jucam acolo. Asteptarile sunt mari, dar, in primul rind, eu sunt cel care pune presiune pe mine pentru că vreau ca lucrurile să iasă bine. Joc cu placere, dar si cu grija Am insă amintiri frumoase, de exemplu, cind l-am invins anul trecut pe Mardy Fish in trei seturi pe Terenul Central. El era numarul 10 mondial. De aceea jucam tenis, pentru aceste momente.

GSP.

S-au tras meciurile pentru Mastersul de la Madrid, la fete:

Halep - V.Williams

Cirstea - Bartoli

Niculescu - jucatoare venita din calificari

Begu - Sharapova

M##e zgura albastra :)

Hanescu pe tabloul principal la Madrid dupa ce a trecut de Schwank in primul meci calificarilor si de Cipolla . Se pare ca daca vrea sa joace , poate.

Halep - V.Williams 16 64 67(6)

Cirstea - Bartoli 67(6) 64 63

Niculescu - Dominguez Lino L 06 67(6)

Begu - Sharapova 06 36

Numarul 1 mondial, Novak Djokovic si numarul 2, Rafael Nadal au fost eliminati din Mastersul de la Madrid.

Verdasco F. (Esp) - Nadal R. (Esp) 63 36 75

Djokovic N. (Srb) - Tipsarevic J. (Srb) 67(2) 36

Zgura asta albastra face ravagii, practic e cu totul altfel de suprafata.

Zgura asta albastra face ravagii, practic e cu totul altfel de suprafata.

Daca in anii trecuti zgura de la Madrid era deosebita fata de zgura normala din cauza altitudinii, jocul fiind ceva mai rapid, zgura albastra pe langa ca este tot caramida pisata, la fel ca cea rosie, nu este 100% naturala fiind bagata in laboratoare unde este colorata. Pana si Tiriac a recunoscut ca una dintre problemele zgurii albastre este ca jucatorii aluneca mai mult decat ar trebui(cel mai bun exemplu este Djokovic in partida cu Wawrinka cand a alunecat de vreo doua ori). Sper ca in 2013 Madridul sa aiba din nou zgura rosie si ideea cu mingiile fosforescente sa ii dispara lui Tiriac pentru ca ar fi pacat ca jucatori precum Nadal sau Djokovic sa nu participe.

Pentru a fi un bun jucator, trebuie să fi capabil să joci oriunde. Cred că sunt capabil să joc pe orice suprafață, chiar si pe aceasta, si asta e ceea ce trebuie să facă un bun jucator. Din fericire, totul merge bine, ceea ce inseamnă că nu mă deranjează cu nimic această suprafață, a spus Federer

:D

Pentru a fi un bun jucator, trebuie să fi capabil să joci oriunde. Cred că sunt capabil să joc pe orice suprafață, chiar si pe aceasta, si asta e ceea ce trebuie să facă un bun jucator. Din fericire, totul merge bine, ceea ce inseamnă că nu mă deranjează cu nimic această suprafață, a spus Federer

:D

"Suprafata de la Madrid trebuie imbunatățita Trebuie gasit echilibrul intre calitatea terenului si ceea ce vor jucatorii, să vorbim cu ei si să vedem ce se poate face. În acest moment, nivelul suprafetei de aici nu este de Masters 1000. Ion Țiriac vrea să inoveze mereu si e capabil să-ți prezinte 90 de idei noi, din care poate una e foarte interesantă si functionează", a spus Brad Drewitt, presedintele ATP, citat de sptfm.ro.

O serie de articole interesante pe treizecizero.ro:

Djokovic si Sergio Tacchini au incheiat colaborarea: Cum era să ingroape Djokovic Sergio Tacchini

http://treizecizero.ro/cum-era-sa-ingroape...ergio-tacchini/

Probleme de sanatate pentru Soderling care nu a mai jucat tenis din vara lui 2011: Robin Soderling ratează toată vara. Și, posibil, chiar mai mult

http://treizecizero.ro/robin-soderling-rat...chiar-mai-mult/

Finala de la Roma: Rafa zambește

http://treizecizero.ro/roma-finala-when-in...-rafa-zambeste/

Kim Clijsters se retrage dupa Olimpiada si US Open: Kim se retrage după US Open. Definitiv

http://treizecizero.ro/kim-se-retrage-dupa...open-definitiv/

Edited by f234567k

Halep, locul 49 WTA, a fost invinsa, sambata, cu scorul de 7-5, 6-0, de sportiva poloneza Agniezska Radwanska, locul 3 WTA, in finala turneului de categorie Premier de la Bruxelles, cu premii de 637.000 de dolari, informeaza wtatennis.com.

Romanca a pierdut meciul cu principala favorita a turneului intr-o ora si 24 de minute.

Simona Halep, in varsta de 20 de ani, si-a egalat la Bruxelles cea mai buna performanta din cariera, calificarea intr-o finala WTA, dupa ce a evoluat de doua ori in ultimul act la Fes (Maroc), in 2010 si 2011, un turneu din categoria International, cu premii mai mici, 220.000 de dolari.

Halep a obtinut 57.000 de dolari, cel mai mare premiu din cariera, si 320 de puncte WTA.

Mediafax

Dupa Bute, si Candantu a facut un blat: 0-6, 0-6 cu Sarapova, la Roland Garros, in 50 de minute.

Baaai, si pusesem 140 de milioane pe a noastra...

Dupa Bute, si Candantu a facut un blat: 0-6, 0-6 cu Sarapova, la Roland Garros, in 50 de minute.

Baaai, si pusesem 140 de milioane pe a noastra...

Eu vreau sa pun 100 pe Ungur cu Federer. :))

Daca tot vorbim de blaturi , daca Ungur cu Nalbandian n-a fost blat eu ma impusc.

cu: Ce alegi intre un meci din primul tur in Cincinnati si o după amiază la pescuit cu prietenii, cu o ladă frigorifică plina

JO-WILFRIED TSONGA: E asa de evident, că nu-i nevoie să mai raspund.

cu: Ai vreo porecla

DOMINIKA CIBULKOVA: Cibulka. E de la numele meu, Cibulkova, care in slovacă inseamnă ceapă

cu: Ce rol are publicul si reactiile lui?

ROGER FEDERER: Depinde de moment. Cand stau jos in pauze,de obicei nu-l aud, incerc să-mi relaxez mintea si corpul. Apoi, in timpul punctului, e asa de liniste că devine straniu de multe ori. Dar cand se termină punctul si se aud urale, imi place să primesc acest impuls. Nu mă deranjează cand publicul il aplaudă pe adversarul meu, asta inseamnă de obicei că oferim un spectacol de calitate.

cu: Ca jucator profesionist, ai destul timp pentru hobby-ul tau principal, pescuitul?

RAFAEL NADAL: Problema cu pescuitul e urmatoarea: trebuie să te duci dimineata. N-am nicio problemă să mă trezesc dimineata devreme, dar am antrenament dimineata. Și unchiul meu n-o să fie foarte fericit dacă ii spun: Știi, mă duc la pescuit acum. Mă antrenez mai tirziu

cu: Dacă ai avea ocazia să pui o intrebare unui jucator, ce ai intreba si pe cine?

DAVID FERRER: Aș vrea să-l intreb pe Roger Federer, in ciuda aparentului sau calm, ce simte in momentele grele ale unui meci. La ce se gandeste, ce se intamplă in mintea lui?

cu: Folosesti lotiune cu factor de protectie solara

RAFAEL NADAL: Nu. Ar trebui, dar nu pot. Nu pot să joc, am senzatia că pielea mea e lipicioasa Nu-mi place, e ingrozitor. Tot timpul imi ating fata, nasul, si apoi si mainile-mi devin lipicioase. Nici macar la antrenament nu folosesc. Poate ar trebui

cu: Care e melodia pe care o asculti cel mai mult in această perioada

MARIA SHARAPOVA: Never let me go de Forence and the Machine

cu: Care e visul tau favorit?

MARIA SHARAPOVA: Să stau la plajă si să beau o Pina Colada. Numai că apoi te trezesti si esti inapoi in lumea reala.

cu: ..și esti mahmura

MARIA SHARAPOVA: Eu nu. Poate tu.

cu: Care e primul lucru pe care-l faci cand ajungi acasă după un turneu?

ANDREAD SEPPI: Primul lucru pe care-l fac e să deschid geanta, scot rufele murdare si i le dau mamei mele să le pună la spalat.

cu: Mama ta incă iți spală rufele?

Andreas Seppi: Da. E stilul italian. (Rade)

cu: Ai vreun citat favorit?

JANKO TIPSAREVIC: Da. L-am citit recent. Nu cine esti te face special, ci ceea ce faci

cu: Ai obsesii sau superstitii pe teren?

JANKO TIPSAREVIC: Cateodata dacă nu-mi place un copil de mingi, refuz să iau mingi de la el. (rade)

cu: La ce alte lucruri te pricepi in afară de tenis? Fotbal?

ROGER FEDERER: Sunt destul de bun, dar mai slab de pe partea stanga

cu: Golf?

ROGER FEDERER: Aș putea fi foarte bun, dar nu am timp si nici rabdare să joc acum. Poate in viitor.

cu: Poker.

Nu, nu joc.

Scrabble?

Hm, nu, nu-mi place.

Gatit?

Nu, nu sunt bun deloc. Dar mă pricep să fac curățenie. Sunt foarte bun la dat cu aspiratorul.

cu: Ai prieten?

JULIA GOERGES: Urmatoarea intrebare. (rade)

cu: Ce planuri de viitor ai?

MILOS RAONIC: Trebuie să mă tund. Neaparat.

cu: Care e visul vietii tale?

JUAN MONACO: Să fiu presedintele echipei mele de fotbal.

cu: Ce-ai facut cu rachetele si echipamentul purtat in timpul finalei câștigate din 2009?

SVETLANA KUZNETSOVA: Nu-mi amintesc. Nu mai stiu, cred că am dat rachetele unor prieteni, si echipamentul poate-l mai am pe acasa Cand esti tanar, nu apreciezi cu adevarat o victorie mare ca aceasta. Abia apoi, cand vezi ce greu e să repeti performanta, iți dai seama de adevarata ei valoare.

cu. Anul acesta, dacă câștigi, o să pastrezi rachetele si hainele?

SVETLANA KUZNETSOVA: Cu siguranță.

cu. Cine e mai emotionat, tu sau Sasha, cand vă urmariti unul pe celalalt jucand?

MARIA SHARAPOVA: Cred că eu imi ascund mai bine emotiile. Și mă descarc mai tarziu. Nu stiu. Singurul lucru pe care pot să-l spun cu siguranță e că prefer să joc decat să mă uit.

cu: Vreau să fac un film si aș vrea să mă ajuti să distribui in toate rolurile jucatori si jucatoare de tenis.

NOVAK DJOKOVIC: Ok.

cu: În rolul eroului principal care arată bine?

NOVAK DJOKOVIC: Roger Federer

cu: Personajul negativ, care este infricoșător.

NOVAK DJOKOVIC: Del Potro

cu: Femeia frumoasă care se dovedeste a fi o tradatoare.

NOVAK DJOKOVIC: Sharapova

cu: Copilul genial

NOVAK DJOKOVIC: Tomic

cu: Cel mai bun prieten al eroului principal.

NOVAK DJOKOVIC: Tomas Berdych

cu: Glumetul inofensiv

NOVAK DJOKOVIC: Tursunov.

cu: Ai vreo porecla

FABIO FOGNINI: Brontolo. E piticul morocanos din Albă ca Zapada si cei sapte pitici. Cand eram mic eram cam leneș si mă plangeam tot timpul.

cu: Și acum esti la fel?

FABIO FOGNINI: Nu! Ei bine, un pic.

cu: Preferi să câștigi jucand ca o maimuță sau să pierzi jucand ca un zeu?

FABIO FOGNINI: Hm. De exemplu Federer, joacă frumos. Mie-mi place să mă uit la el jucand. Dar joacă prea frumos, are prea mult stil. Dacă aș juca cu el, aș prefera să câștig jucand ca o maimuță decat să pierd jucand ca un zeu.

NICOLAS MAHUT (după victoria la Roddick din primul tur): Cand am vazut că joc cu Roddick, am crezut c-o să pierd, ca pană acum. Am jucat de patru ori cu el. La Queens in 2007, am avut minge de meci si ati vazut ce s-a intamplat. Acum, cand il voi vedea in vestiar, mă voi simti mai bine. N-o să mai am senzatia că sunt un porumbel si el trage in mine.

ANDY MURRAY, (după ce a fost informat că unul dintre jurnalistii britanici pe care-l cunostea a declarat pe Twitter că tricoul lui Andy de la RG este plicticos): Camășile in care a venit la serviciu de-a lungul anilor au fost deseori foarte dubioase, deci in mod clar n-o să stau acum să-i ascult parerile despre moda

cu: Ce-ți trecea prin cap cand câștigai impotriva lui Mattek-Sands?

SLOANE STEPHENS: Mă gandeam că mama mea, cum e ea foarte rasfățata o să vrea să zboare acasă la clasa 1, asa că trebui să continui să câștig.

cu: Urmatorul tau adversar va fi Andreas Seppi.

NOVAK DJOKOVIC: E intr-o formă grozavă in ultimul timp. A câștigat turneul de la Belgrad. Deci e foarte celebru in Serbia. (zambeste) Cred că jumatate din tară o să-l sustină pe el, pentru că a câștigat trofeul. Nu, nu, glumesc.

cu: Ai vreo sansa (impotriva lui Roger Federer)

DAVID GOFFIN: Dacă spun da, o să fiu considerat arogant, dacă spun nu o să se spună că-mi lipseste ambitia. Vom vedea.

cu: Cum iți revii după un inceput de sezon mai putin reusit?

SAMANTHA STOSUR: Sunt foarte multi factori extra-tenis care influentează felul in care joci. Australian Open a fost un dezastru. Dar după ce-am plecat am realizat că nu e sfarsitul lumii si că mai sunt incă 9 luni de jucat anul acesta si lucrurile pot să se schimbe. Dacă-ți pastrezi simtul realității si pui lucrurile in perspectiva poti să intorci situatia.

cu: Urmatorul tau adversar, David Goffin, a marturisit că esti idolul lui.

ROGER FEDERER: Nu e prima data E ciudat, trebuie să marturisesc. E bizar. Mă bucur să aud asta, totusi. Dar o să fie un meci neobisnuit, acum că mi-ati spus asta. Multumesc mult.

cu: Cine face iți face planul de joc: tatal tau, antrenorul Hogstedt, sau tu?

MARIA SHARAPOVA: Sunt varză cand vine vorba de planuri de joc. Cred că e singurul lucru care-l enervează (pe Hogstedt) la mine. Intru pe teren si fac ce mă taie capul. Și apoi, după meci, mă intreabă: Tu vorbesti serios? Pai ce sens are? De ce m-ai angajat? Dar mi-am cerut scuze in avans cand l-am angajat, asa că intelege.

cu: Ți-a placut atmosfera ostilă de pe stadion? (in meciul câștigat cu Gasquet)

ANDY MURRAY: Nu mi s-a parut exagerata A fost ca la un meci de fotbal. Mi-a placut. Nu stiu de cand nu m-am mai distrat asa pe un teren de tenis. Nu m-am speriat doar pentru că publicul voia să pierd.

cu: Ce ai scris pe cameră după meci?

DAVID FERRER: Am scris La multi ani! E ziua logodnicei mele.

cu: Aceeasi zi cu Rafa?

DAVID FERRER: Nu, nu, Rafa a fost ieri. Și-n plus imi place de Rafa, dar nici chiar asa de mult.

cu: După primul set ai mai câștigat doar două game-uri. Ce s-a intamplat?

NA LI: Nimic nu s-a intamplat. Am incercat să pun mingea in teren si n-am reusit.

cu: Ce turneu ti-ar placea să câștigi pană la sfarsitul carierei?

DMITRY TURSUNOV: Mi-ar placea să câștig Kremlin Cup. Dar dacă nu se poate, mă multumesc si cu Roland Garros-ul.

cu: Ce lovituri ai vrea să imprumuti de la alti jucatori?

NICOLAS MAHUT: Reverul lui Djokovic, dreapta lui Nadal, serviciul lui Federer si voleul lui Paul-Henry Mathieu. Glumesc, ultima parte a fost o glumă: voleul lui Michael Llodra.

cu: Crezi că ai putea să lovesti si pe dreapta si pe stanga cu o singură mana

MARION BARTOLI: (Rade) Probabil, dar nu aș mai juca la acelasi nivel. Probabil aș pierde usor la jucatori de club. Cine stie, poate după ce mă retrag. Desi cred că e periculos: aș putea lovi pe cineva de langă teren, mai ales pe rever.

cu: Ai inotat vreodată cu rechini?

SAMANTHA STOSUR: Nu. E mai mult o legendă cu rechinii in Australia. Noi acasă nu facem mare caz de asta.

cu: Dar rechini in circuit, la Roland Garros, ai vazut?

SAMANTHA STOSUR: (rade) Da, am vazut câțiva. Trebuie să fiu atenta

cu: Cine crezi că este cel mai atragator jucator?

SAMANTHA STOSUR: (rade) Sunt câțiva Dar stii cine cred că are cea mai sexy voce? Un arbitru: Kader Nouni. E francez!

cu: Cu cine te intelegi bine in circuit?

STAN WAWRINKA: Cu jucatorii elvetieni si cei francezi: Jo, Gael.

cu: Petreceti timp in afara terenului?

STAN WAWRINKA: Da, cu Gael joc fotbal pe Playstation.

cu: Cine e mai bun?

STAN WAWRINKA: Eu. El alege cele mai bune echipe, dar tot degeaba.

cu: Ati stat vreodată in aceeasi cameră de hotel la turnee?

STAN WAWRINKA: Nu. Dar stiu că in camera lui e mereu haos. La fel si-n bagaje.

cu: Dacă ii pun aceleasi intrebari lui Gael, o să raspundă la fel la ele?

STAN WAWRINKA: Probabil. În afară de Playstation “ o să sustină că el e mai bun. Dar amandoi stim că nu-i adevarat.

cu: Ai facut vreodată vreo pasiune pentru vreo jucatoare de tenis?

DMITRY TURSUNOV: Dar de ce să lasam la o parte jucatorii?

Joseph, copil de mingi la Roland Garros: Cateodată jucatorii pleacă repede de pe teren pentru că sunt suparati, si uită lucruri. Rachetele rupte le dam arbitrului si după meci facem o tragere la sorti intre noi copiii de mingi, ca să vedem cine le primeste.

Un prieten mi-a povestit odată că a fost copil de mingi la un meci al lui Tsonga. Într-un moment incordat din meci, cand i-a adus prosopul, Jo i-a spus: Stai putin cu mine, nu mă lasa acum singur, e un moment important, imi dai mingile mai tarziu.

treizecizero.ro

Nadal emilinat in turul doi de catre Rosol, Sharapova eliminata de Lisicki... si multe alte surprize :)

Si Federer a avut ceva emotii. In turul trei a dat peste Benneteau, unde a reusit sa revina de la 2-0 la seturi, scor: 4-6, 6-7 (3), 6-2, 7-6 (6), 6-1.

Declaratii dupa meci:

Ideea e ca fiind condus cu 2-0 la seturi, trebuie să ramai calm. Oamenii care te susțin se panicheaza dar trebuie să joci fiecare punct, separat. Sună plicticos, dar asta trebuie să faci. Seara asta a fost speciala - Federer.

Problema e că Federer, din punct de vedere mental, e ca o stanca E condus cu 2-0 la seturi și nu arată nimic, nicio reacție. Cand sunt punctele cu adevarat importante, nu face greșeli. Iar la finalul setului 4 a servit incredibil. - Benneteau.

Federer a avut viata grea si cu Malisse, nu prin prisma rezultatului ci mai degraba a durerilor de spate.

Scorul a fost 76(1) 61 46 63. Elvetianul a inceput bine, insa pe finalul primului set a cerut interventia fizioterapeutului( lucru foarte rar intalnit al Federer). Scorul in acel moment era 4-3 Federer. Dupa ~10 minute de tratament la vestiare Federer a revenit pe teren, insa se vedea ca nu mai poate alerga sau misca natural. Malisse a facut 4-4. Federer si-a luat si el serviciul, 5-4, apoi 5-5. Apoi a venit break-ul pentru Malisse. Fara lovituri in forta, doar cu fineturi, Federer a reusit re-break-ul si trimite meciul in tie-breack.

Am fost un pic norocos că am câștigat primul set. Era setul lui, dar mi-am dat o șansă și am putut profita apoi.

Apoi a intervenit ploaia, pe care cred ca Federer o astepta.

Dupa jumatate de ora cei doi ies de la vestiare si reincep meciul. 6-1 Federer.

In setul 3, primul care reuseste un break este Malisse, si setul se incheie 6-4 Malisse.

Si setul 4 a inceput tot cu break pentru Malisse, apoi 2-0. Apoi au urmat 5 game-uri al rand pentru Federer. 4-2, suficiente pentru ca Federer sa treaca mai departe.

In sferturi Federer da peste Youzhny, favoritul 26.

Sunt doua variante pentru Nadal: ori vroia sa vada finala euro 12 linistit, ori a fost iarba albastra.

Semifinale simplu:

Djokovic N. (Srb) - Federer R. (Sui) 36 63 46 36

Murray A. (Gbr) - Tsonga J-W. (Fra) 63 64 36 75

Kerber A. (Ger) - Radwanska A. (Pol) 36 46

Williams S. (Usa) - Azarenka V. (Blr) 63 76(6)

Semifinale dublu:

Lindstedt R./Tecau H. - Melzer J./Petzschner P. 64 67(10) 64 63

Marray J./Nielsen F. - Bryan B./Bryan M. 64 76(9) 67(4) 76(5)

Edited by cristy.steaua21

Tecau si Lindstedt au pierdut iarasi finala la Wimbledon, a treia la rand... Nu imi vine sa cred, ma gandeam ca anul asta n-au cum sa nu castige in finala.

Cu astia n-aveau scuze.. asta e .

Parca astia ce i-au batut au beneficiat de un wild card ...