Sign in to follow this  
Followers 0
f234567k

Tenis

298 posts in this topic

Fata asta s-ar putea sa atace doua topuri in viitorul apropiat: WTA si ... (ghiciti) :innocent:

Fara suparare, mi se pare un comentariu nesimtit din partea ta. Atata timp cat nu o sa ajunga ca Pennetta(nu ma refer la performantele sportive), nu vad ce ar fi vreo problema daca ar " ataca " pe cineva din ATP.

Fara suparare, mi se pare un comentariu nesimtit din partea ta. Atata timp cat nu o sa ajunga ca Pennetta(nu ma refer la performantele sportive), nu vad ce ar fi vreo problema daca ar " ataca " pe cineva din ATP.

Si, ma rog, unde vezi tu nesimtirea aia a mea? Inainte sa va atacati ca ... mai ganditi, mai baieti. Ma refeream la topul frumusetii in speranta ca le va detrona pe "vecinele" Sharapova sau Kirilenko. O sa te tin minte sa-ti pun si traducerea tie personal de acum incolo. :blink:

are 14 ani da ronnie n-ar zice nu :))

PS: ce-a facut pennetta ?

O sa te tin minte sa-ti pun si traducerea tie personal de acum incolo. :blink:

Scuzele mele atunci! Punctele alea de suspensie au parut cam perverse, ca sa zic asa. Cine citeste ce ai postat tu poate sa inteleaga foarte usor ce am inteles si eu. Imi cer scuze!

@ gio_stgloria

Intreaba-l pe Moya :))

@f234567k

mai da si tu cate-un pont in sectiunea de pariuri cand simti o cota buna.

Azi l-am simtit pe Davidenko SC 2:0(1.80) si pe Karlovic la dublu(1.85), dar in lacomia mea am vrut sa-mi maresc putin castigul la sfarsit si am pus un x2 la Besiktas, pentru cativa lei in plus.

De Hanescu stie cineva ceva? Saptamana asta nu este pe tablou la niciunul dintre turneele ATP de la Zagreb, Montpellier sau Vina Del Mar. Vad ca daca nu are clasament pentru a intra direct pe tabloul principal, omul nu se inghesuie sa joace calificari.

Ungur vad ca o sa joace in turul 1 la Vina Del Mar(450.000 E) cu Zeballos.

Niculescu a uscat-o astazi pe Vesnina cu un categoric 6-1, 6-0 la turneul de la Doha cu premii undeva in jurul a 2 milioane si jumatate de euro.

Iata cat de bine stam la fete in circuitul WTA in momentul de fata. Toate sunt tinere si pot "exploda" in orice moment:

screenshot1zue.jpg

Edited by f234567k

De Hanescu stie cineva ceva? Saptamana asta nu este pe tablou la niciunul dintre turneele ATP de la Zagreb, Montpellier sau Vina Del Mar. Vad ca daca nu are clasament pentru a intra direct pe tabloul principal, omul nu se inghesuie sa joace calificari.

Joaca la Sao Paulo cu Souza.

Cel mai bine clasat tenismen roman din ierarhia ATP, Victor Hanescu (locul 93), a acces marti in optimile de finală ale Open-ului Braziliei, de la Sao Paolo, după ce a dispus de unul dintre favoritii gazdelor, Joao Souza, cu un dublu 6-3, intr-o oră si 25 de minute de joc.

Astfel, in urma victoriei contra jucatorului clasat pe locul 97 ATP, Victor Hanescu si-a asigurat 20 de puncte si 8.220 de dolari. Aceasta a fost a doua victorie din tot atatea meciuri, după victoria de la Costa Do Sauipe (Brazilia) din 2010, scor 7-6(5), 6-4.

Pentru un loc in sferturile de finală ale turneului de la Sao Paolo, bucuresteanul de 30 de ani se va lupta cu spaniolul Nicolas Almagro, locul 11 mondial, in fata caruia a pierdut toate cele patru partide disputate contra sa: in 2009, la Barcelona (Hanescu s-a retras la scorul de 6-3, 6-7(7), 2-2), in 2011, la Auckland (6-4, 7-6(3)), in 2011 la Acapulco (6-3, 6-2), si tot in 2011, la Nice (6-7(5), 6-3, 6-3).

La Doha, Cirstea a trecut de Gajdosova, scor 64 61. Simona Halep a invins-o pe Hantuchova, scor 36 62 76(4).

Halep si Niculescu sunt in optimi la Doha! Halep - Benesova 64 64, Niculescu - Zvonareva 75 32 ab.

Cirstea a pierdut in fata Samantei Stosur, scor 64 75(5).

Comentatorul partidei Federer - Del Potro(in direct pe GSP TV, acum) la vederea unei panze, in tribunele arenei din Dubai: "Probabil ca in Dubai, oamenii care afiseaza mesaje neautorizate nu sunt evacuati".

In alta ordine de idei, Irina Begu(jucatoarea mea preferata...ce rever are!), s-a calificat in semifinalele turneului de la Acapulco dupa ce a trecut de Bacsinszky, Tatishvili si Rybarikova. In semifinale va juca cu Pennetta. Irina are sansa sa-si ia revansa dupa ce Flavia a batut-o la Wimbledon, in primul tur.

Tecau si Lindstedt au fost eliminati in sferturi la Dubai de Erlich si Ram, dupa ce trecusera de Paes si Tipsarevic in 8-imi.

Edited by f234567k

La Indian Wells:

Sorana Cirstea - Benesova; in cazul in care trece de cehoaica va da peste Radwanska cea buna

Monica Niculescu - calificata direct in turul al doilea din postura de cap de serie; in turul doi va juca cu Daniilidou sau Arvidsson

Dulgheru - Falconi; invingatoarea joaca cu Stosur

Begu - Hradecka; invingatoarea joaca cu Maria Kirilenko in turul secund

Halep - Zhang; in turul doi le asteapta Cetkovska

La baieti, Djokovic si Murray se afla in partea de sus a tabloului masculin in timp ce Nadal si Federer sunt in cea de jos.

Sper ca Niculescu sa ajunga in turul 3, unde ar da peste Wozniacki.

Nici Halep nu m-ar mira sa faca un tur 3.

La Dulgheru ma astept sa treaca macar de americanca.

Sorana si Irina au meciuri in care sunt cam 50-50 sansele.

Edited by f234567k

Trei jucatori din topul 20 mondial vor evolua la Bucuresti

Jucatorii Gilles Simon (Franta, 13 ATP), Florian Mayer (Germania, 18 ATP si detinatorul trofeului) si Jurgen Melzer (Austria, 20 ATP) vor participa la turneul Nastase-Tiriac Trophy, ce se va disputa in perioada 23-29 aprilie la Arenele BNR si care e dotat cu premii in valoare de 398.250 de euro.

Lista jucatorilor direct acceptati pana in prezent ii mai cuprinde pe Marcos Baghdatis (Cipru, 47 ATP), Julien Benneteau (Franta, 33 ATP), Jeremy Chardy (Franta, 64 ATP), Fabio Fognini (Italia, 54 ATP), Robias Kamke (Germania, 88 ATP), Lukas Lacko (Slovacia, 69 ATP), Lukasz Kubot (Polonia, 52 ATP), Xavier Malisse (67 ATP), Philipp Petzschner (Germania, 66 ATP), Dudi Sela (Israel, 63 ATP), Andreas Seppi (Italia, 46 ATP), Potito Starace (Italia, 68 ATP), Cedrik-Marcel Stebe (Germania, 79 ATP), Viktor Troicki (Serbia, 25 ATP) si Filippo Volandri (Italia, 60 ATP), se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Turneul bucurestean se va desfasura in acelasi timp cu cel de la Barcelona, care este dotat cu premii in valoare totala de 1.627.500 de euro.

Cel mai bine clasat jucator roman in clasamentul ATP, Victor Hanescu, 90 ATP, nu figureaza pe lista jucatorilor inscrisi la acest turneu.

În proba de dublu, perechea Horia Tecau/Robert Lindstedt (Romania/Suedia) a confirmat participarea la turneu. "Chiar daca se afla in aceeasi saptamana cu Barcelona, pentru mine turneul de la Bucuresti e mai important decat orice turneu ATP 500. Fiind in mijlocul circuitului de zgura, o sa fim acomodati cu suprafata si pregatiti sa facem un turneu bun. Robert e entuziasmat sa se intoarca la Bucuresti si speram sa fim sustinuti de cat mai multi spectatori in tribune", a declarat Horia Tecau.

Fostul jucator Andrei Pavel considera ca tabloul principal al BRD Nastase-Tiriac Trophy este unul puternic. "Simon, Mayer, Melzer, Baghdatis, Troicki, Benneteau, Ungur si probabil Crivoi, Copil, daca organizatorii le vor acorda wildcard, formeaza un tablou Nastase Tiriac Trophy puternic. Am jucat cu toti, trei dintre ei fosti jucatori din top 10 foarte buni.

"Consider ca va fi un turneu disputat mai ales ca e la inceputul sezonului de zgura si toti jucatorii vor fi insetati dupa rezultate si vor cauta sa-si atinga forma sportiva optima pentru Roland Garros. Am mare incredere in cuplul Tecau/Lindstedt pe tabloul de dublu si sper in egalarea performantei mele si a lui Gabriel Trifu din 1998, atunci cand am cucerit titlul de dublu", a adaugat Pavel.

Onlinesport.ro

Sharapova vs Azarenka - Battle of decibels de rolandgarros

Edited by gio_stgloria

Andrei Pavel, intervievat de CTP:

- Andrei, după ce ai fost demis de conducerea FRT din functia de capitan nejucator al echipei de Cupa Davis, ai mai dori să te implicit in tenisul din Romania?

- Nu numai că aș dori să fiu implicat in tenisul romanesc, mai ales in Cupa Davis, eu am ramas in contact cu toti jucatorii din echipa pe care incerc să-i incurajez cat pot mai bine ca să reusească să urce in ierarhia mondiala Lucrez la academie cu copii si din Romania, am organizat evenimente pentru incurajarea si promovarea copiilor să practice acest sport de pe vremea cand eram incă in tour "10 pentru Pavel", in toată Romania,cu ajutorul BRD si al dlui Țiriac. În toamna anului trecut am fost la acel super eveniment pentru promovarea tenisului si sportului in general, alaturi de Nastase, Hagi, Nadia... Acum, cu un bun amic, incercam să punem pe picioare un proiect in care dorim să ajutam copiii să joace tenis in Romania. Pe scurt, da, fară discutie, cu toate că nu traiesc in Romania, am fost si voi ramane implicat si voi ajuta tenisul romanesc.

- De fapt, si cand jucai in Cupa Davis, nu locuiai in Romania

- Presedinta Federatiei si "expertii" ei sunt prea aroganti si plini de ei ca să fie ajutati de experienta sau munca pe care am depus-o la Cupa Davis. Ei spun că nu mă incadrez in programele lor?! Care programe!? Programele in care se pun unii pe altii in Comitetul Director, in functii? Porumb si Dron, intre care ultimul nici nu a avut voie să stea pe bancă la ultimul meci de Fed Cup pentru că are pasaport francez. Sau primul, care nu are nici macar demnitatea să vorbească direct cu mine sau cu jucatorii despre deciziile luate pe la spate. Ca să nu mai vorbim de Dragomir, care a uitat că si ea a fost jucatoare de top si capitan de Fed Cup, fară mari succese “ mă intreb de ce oare? Pentru că nu e om de echipa

- În afară de asta, ce te nemultumeste in legatură cu conducerea FRT?

- Nu stiu să fac politica dar ce se intamplă la FRT nu e normal. Ca presedinte, trebuie să stii să-i aduci pe toti in aceeasi barca..sponsori, jucatori, antrenori, cluburi, competitii, oamenii care au un nume si valoare, să aduci toti campionii din trecut, prezent si viitor

- Totusi, Ruxandra Dragomir a fost aleasă prin vot

- Ea a fost aleasă presedinte, de catre cluburi, acum 3 ani. De atunci trebuia să treacă peste orgoliile ei. Oricum, a reusit să dea la o parte multe valori ale tenisului romanesc. Dar asta nu e tot. La Cupa Davis, cu Cehia, una dintre cele mai bune echipe din lume, echipa noastra jucand la Bucuresti, nici sponsor nu a avut... Dar vina se dă pe echipă că nu are valoare sau pe capitan că nu poate să facă echipa. Sau poate pe criza financiara sau poate pe aerul de afara dar numai pe ei nicidecum.

Critica este productivă mai ales intr-o echipă adevarată: la FRT critica inseamnă ură “ e dusman, asa că trebuie să-l desființăm! E trist, dar cam asa stau lucrurile... Eu iubesc acest sport, am iubit să joc in Cupa Davis pentru Romania, si apoi să fiu capitan, am reusit să consolidez o echipă de care sunt mandru “ de fiecare jucator si membru din echipa tehnica Am fost si sunt foarte afectat de decizia Comitetului Director (Dragomir,Porumb,Dron), fosti colegi si prieteni, care prin caracterul lor au dezamagit si destramat o echipă intreaga..

- Consideri justificat protestul jucatorilor din lotul de Cupa Davis, care refuză să mai dea curs convocarilor dacă nu li se garantează anumite drepturi, intre care si acela de a-și desemna singuri capitanul nejucator?

- Protestul jucatorilor este mai mult decat firesc, ei nu au fost intrebati nimic. FRT i-a ignorat complet, nu i-a consultat la decizia in legatură cu mine si nici macar la alegerea noului capitan nu s-au sfatuit cu ei. E de tot rasul.... sau plansul. .. Aici nu vorbim de un club privat sau de o echipă in care patronul decide ce-i place “ vorbim de o mană de jucatori profesionisti de tenis care joacă toti concursuri individuale tot anul si au nevoie de cineva care poate să-i aducă la un loc de două ori pe an, să joace ca echipa pentru Romania! FRT s-a purtat cu ei ca si cum ar fi echipa de juniori la 11-12 ani...

- De fapt, de ce se comportă asa conducerea FRT?

- Baietii au facut trei cereri catre FRT să se ajungă la o intelegere si să joace Cupa Davis, pentru că asta vor. Din pacate, toate au fost respinse, iar vina se dă pe prietenia dintre mine si jucatori. Citez: Ei joacă pentru Romania, nu pentru Pavel. Pai, si atunci, de ce nu ii lasi să joace pentru Romania, mai Sanda? Cu ce te-a incurcat Pavel? Că am reusit să formez o echipa Că vreau să aibă tot ce le trebuie la echipa de Cupa Davis? Că eu mă inteleg bine cu Ilie Nastase? Că imi fac treaba si că sunt mandru cu echipa de Cupa Davis chiar dacă pierdem 5-0 la Centrul National, cu Cehia?

Apropo, Centru National sau mai bine spus centru privat? Decizia pe care au luat-o baietii e una fireasca si nu una cu scop personal catre Dragomir. Ei doresc din toată inima să joace pentru Romania, să aducă tenisul in prim plan in tara este un lucru enorm de important pentru ei Cupa Davis, dar cum vedeti, sunt tratati cu indiferență, rautate, invidie, iar vina se dă pe intelegerea si prietenia față de mine si echipa tehnică Încă o dată vreau să-i intreb pe Dragomir,Porumb,Dron: ati fost jucatori, ati jucat la nivel inalt, unde naiba vă e mintea?

- Andrei, cum se vede din America situatia tenisului romanesc in această primavară si in viitor?

- M-am mutat din Germania in America deoarece mie si sotiei mele ne-a placut dintotdeuna America. Am vrut pentru copiii nostri să invete engleza si să se obisnuiască si cu alt stil de viață. Am stiut, de pe vremea cand jucam, că vreau să devin antrenor, iar soarta m-a adus in Phoenix, unde cu unul dintre cei mai vechi si buni prieteni, am infiintat o academie de tenis, Pavel & Blackwood Tennis Academy, pe care am inceput-o de la zero si nu mi-a fost frică să muncesc 8 ore pe zi! Revenind la intrebarea ta despre situatia si viitorul tenisului romanesc, eu sunt foarte optimist! De ce? Noi suntem un popor talentat si tenisul in Romania este foarte iubit...

Avem intre 5 si 10 fete in top 100, avem un Horia top 10, avem pe Hane si Ungur top 100, avem un Copil sau chiar Luncanu, care au un joc foarte bun si am toate sperantele că vor reusi. Avem printre primii juniori la 14 ani, baieti si fete, in Europa, tot ce le trebuie este increderea in forta lor, ce lipseste e munca in comun. Asta am observat de multi ani că se practică la noi: fiecare pe barba lui “ de la FRT, la antrenori, la parinti, la sponsori, la tot. Foarte rar vezi echipe, grupuri de antrenori care să se sfatuiasca să se ajute, sau să lucreze impreuna Invidia e enorma egoismul si mai mare, aroganta si fumurile la cap sunt mai mari “ eu le stiu pe toate, si ala de langă mine face gresit. Am auzit asta prea des.

- Se invocă adesea si lipsa bazei materiale, a banilor

- Într-adevar, nu avem facilități incredibile, dar nu cred că asta e marea problemă in ziua de azi. Te uiti la sarbi “ niciunul dintre ei nu s-a dezvoltat la ei acasa intr-o academie sarbeasca dar au nr 1 si 8 ATP, plus nr 2 dublu, plus fetele, două foste nr 1 mondial in ultimi 5 ani...

- Te vom vedea in aprilie la Openul din Bucuresti?

- Da, voi ajunge in weekendul de dinaintea Openului, pe 24 aprilie voi juca un meci demonstrativ cu John McEnroe si voi fi toată saptamana la Bucuresti. Pană atunci, urez din toată inima succes baietilor care vor juca in meciul de Cupa Davis cu Olanda.

- Te astepam cu drag, Andrei!

Gandul

Tecau, Ungur, Crivoi si Copil reactioneaza dupa numirea echipei derizorii a Romaniei in Cupa Davis

"In virtutea dreptului la replica, pe care conducerea actuala a Federatiei Romane de Tenis ni l-a refuzat, dorim sa ne adresam pe aceasta cale, tuturor oamenilor de bine din tenisul romanesc, publicului si celor care ne-au sustinut si incurajat de-a lungut timpului, precum si membrilor Federatiei Romane de Tenis, cu urmatoarele precizari:

1. In luna Octombrie 2011, colegul, prietenul si de multe ori sfatuitorul nostru “ Andrei Pavel “ a fost demis din functia de capitan al echipei Romaniei pentru Cupa Davis. Nu vrem sa discutam aici cauzele obscure care au dus la aceasta decizie (mai mult orgolii de natura personala), dar faptul ca nu s-a cerut SI opinia jucatorilor, arata o lipsa de comunicare, datorata ignorantei cu care, conducerea Federatiei de Tenis a Romaniei, a inteles sa ne trateze.

2. Dupa ce am aflat de demiterea lui Andrei Pavel, am rugat conducerea Federatiei sa ne intalnim cu totii, pentru a discuta situatia creata. Intalnirea a fost fixata pentru prima saptamana a lunii decembrie 2011, atunci cand toti jucatorii care formeaza echipa de Cupa Davis, urmau sa vina in tara. Spre totala noastra dezamagire, dovedind si lipsa de transparenta, Federatia numise deja noul capitan al echipei, inainte de aceasta intalnire, aratand prin aceasta demonstratie de forta ca ne considera doar niste roboti ce trebuie sa accepte o decizie care fusese luata.

Este de prisos sa descriem atmosfera in care s-a desfasurat intalnirea de lucru. Singurul fapt pe care l-am retinut cu totii, a fost scuza lamentabila a conducerii Federatiei, care a sunat cam asa: de ce sa va fi anuntat, hotararea oricum ne apartine..

Am parasit intalnirea extrem de tristi, minimalizati si cu acea senzatie de neputinta ,care in nici in caz nu ajuta un sportiv in obtinerea performantei.

3. Toti semnatarii acestei scrisori am analizat in mod obiectiv, situatia de fapt, si am ajuns la concluzia regretabila, ca in actualele conditii ,nu am putea obtine performantele dorite de noi si de toti cei care iubesc tenisul romanesc.

Uram echipei de Cupa Davis, in noua ei alcatuire, mult success si dorim ca rezultatele lor sa stearga din amaraciunea noastra. Nu avem nimic personal cu actualul capitan. Este o problema de principii din care am fost exclusi.

Tenisul este un sport individual, dar atunci cand joci in echipa tariii tale, este necesara o coeziune perfecta, o chimie intre jucatori, capitan, antrenor, medic, fizioterapeut si bineinteles, cei care au fost investiti cu puterea sa decida. Aceasta uniune, din pacate a disparut. (speram din toata inima doar temporar).

Pe termen lung managementul orgoliilor, nu poate duce decat la falimentul tenisului romanesc.

Pentru conformitate,

Horia Tecau

Adrian Ungur

Victor Crivoi

Marius Copil"

Onlinesport.ro

Tot respectul baietilor !

Hanescu de ce nu a semnat si el scrisoarea? Vorba unui prieten, poate spera la un post in conducerea Federatiei Romane de Tenis, ca in ultimul timp si asa nu prea i-a mai ars de tenis. Pana una alta, nici mie nu mi s-a parut ok decizia FRT-ului de a-l demite pe Andrei Pavel. Ne-a batut cu 5-0 Cehia, nu Grecia sau Danemarca. In conditiile in care nu a jucat nici Hanescu, maximul care putea fi obtinut din partida cu Cehia era punctul la dublu.

Romania intalnește, in acest weekend, Olanda, un adversar care ar fi fost oricum foarte puternic, dar care a devenit aproape de netrecut după ce romanii au decis, forțați de imprejurari, să se prezinte cu o echipă improvizata Și asta după ce jucatorii noștri importanți au decis că vor boicota acest meci, in semn de protest față de inlocuirea lui Andrei Pavel de la carma echipei.

Cum s-a ajuns in această situație? Să revedem, pas cu pas, firul evenimentelor.

2009. Începutul

1. Alegeri și alegeri. Pe 23 februarie 2009, Ruxandra Dragomir a câștigat alegerile la FRT, devenind noul președinte al Federației Romane de Tenis. Printre invinșii ei, Florin Segarceanu, Aurel Muntean și Dumitru Haradau. Andrei Pavel, cel mai important jucator roman al ultimului deceniu, l-a sprijinit deschis pe Florin Segarceanu.

Am avut o discutie cu Pavel si mi-a argumentat că a ales să nu mă mai sustină pe mine, ci pe Segarceanu pentru că au o istorie comuna Îi respect decizia, dar nu o inteleg, spunea Dragomir, inainte de alegeri.

2. Debutul lui Pavel. Sper că Pavel va ramane capitanul echipei de Cupa Davis, chiar dacă nu a câștigat Segarceanu. Ne bazam in continuare pe el, declară noul președinte. Romania avea să intalnească Rusia, la Sibiu, un meci pe care echipa noastră l-a pierdut cu 4-1.Cu Hanescu și Crivoi la simplu și cu Andrei Pavel in premieră in calitate de antrenor-nejucator, romanii obțin singurul punct la dublu, intr-un meci senzațional, câștigat de perechea Copil/Tecau, scor 4-6 6-7(2) 7-6(4) 7-6(5) 6-4, contra Safin/Tursunov.

3. Prima retrogradare. Septembrie 2009. Romania intalnește Suedia, in deplasare și se vehiculează că Andrei Pavel va juca in meciul de dublu, alaturi de Tecau. La acest meci Pavel va fi capitan-jucator si va face pereche cu Horia Tecau. Andrei se simte bine si de aceea a hotarat să joace, spune Ruxandra Dragomir. Pavel nu intră pe teren insa iar Romania pierde barajul cu 2-3, punctele noastre venind pe retragerile lui Vinciguerra. La acest meci, Tecau il cunoaște pe Robert Lindstedt, cu care va face apoi un parteneriat extrem de reușit.

2010. Revenirea

4.Entuziasmul primelor victorii. Retrogradată in Grupa 1 Euro-Africana Romania câștigă două meciuri pe teren propriu, 3-1 cu Ucraina și 5-0 cu Ecuador, revenind in elita mondiala Am inceput cu infringeri la Rusia si Suedia, au fost intilniri foarte dure acelea. Acum sintem iar in Grupa Mondiala E foarte important pentru noi. Cupa Davis e ceva urias Spectatorii vor veni să ne urmarească si să ne incurajeze, iar dacă vom juca impotriva unei echipe mari acasa va fi foarte bine pentru tenisul de la noi, e declarația lui Pavel de după a doua sa victorie.

2011. A doua retrogradare și inceputul scandalului

5. Eșec cu Argentina. Nu a fost să jucam acasa iar adversarul harazit de sorți este Argentina. Cu Nalbandian și Monaco la simplu, gazdele câștigă cu 4-1, singurul nostru punct fiind adus de Adi Ungur in meciul 5, o victorie cu Juan Monaco. Pentru ramanerea in Grupa Mondiala sorții ne scot in cale Cehia.

6. Cu Cehia, fară Hanescu. Meciul se joacă la Centrul Național de Tenis, in septembrie, pe o bază improvizata Fară Hanescu, care alege să se odihneasca in cautarea formei de altă data Pavel merge la simplu cu Crivoi și Ungur.

Avem un minus din cauza absentei lui Victor Hanescu. Atit noi, dar mai ales colegii lui se bazau pe ajutorul sau, spune Ruxandra Dragomir. E o pierdere, pentru că nu avem de unde să alegem. El s-a inscris la un turneu din Polonia, apoi va juca la Bucuresti, deci nu prea se odihneste asa cum ne-a spus noua Asta nu ne-a placut nici noua nici colegilor. Șansele echipei au scazut dramatic. Aproape in același timp cu meciurile de la Centrul Național de Tenis, Hanescu se pregatește in Cotroceni pentru BRD Nastase Țiriac Open. Crivoi și Ungur sunt victime sigure in fața lui Berdych și Stepanek. Pierdem cu 5-0 și retrogradam.

Adio, Pavel

7. Loc vacant. În octombrie, Comitetul Director al FRT decide ca postul de capitan al echipei de Cupa Davis să devină vacant. M-au sunat Gabriel Trifu si Horia Tecau să-mi spună că m-au dat afara De la federatie n-am primit niciun e-mail, niciun telefon. N-am mai pomenit asa ceva, mi se pare o chestie foarte rea. N-au caracter, dacă este adevarat. Federatia poate să facă schimbari, dar este absolut incoresct să nu fiu anuntat. Nu cred că are vreo legatură cu rezultatele. Nu am avut niciun conflict cu nimeni. Dar, cand au fost alegeri, am spus că mi se pare mai potrivit ca Florin Segarceanu să fie presedinte. Poate că mi se trage de aici, altceva nu pot să-mi inchipui. Ori esti cu ei, ori impotriva lor, declară Pavel pentru Mediafax.

În replica Severin Dron, membru in Comitetul Director: Andrei Pavel nu a fost destituit, ci postul a devenit vacant. Am dori ca omul care este capitan nejucator la Cupa Davis să se implice mai mult in dezvoltarea tenisului romanesc. Or, Andrei Pavel vine doar zece zile pe an in Romania si nu corespunde cerintelor

În noiembrie, același for alege să il numească pe Ciprian Porumb in postul lasat vacant.

2012. Boicotul și echipa a doua

8. Scrisoarea deschisa În condițiile unei tensiuni vizibile, Andrei Pavel dă publicității, in februarie, o scrisoare deschisă prin care sustine că demiterea sa a venit ca urmare a refuzului meu sau al lui Gabriel Trifu de a accepta jocurile de culise ale Federatiei Romane de Tenis si pe fondul politicii conducerii federatie, care aduce prejudicii grave lotului national. Mai spune Pavel: Contextul revocarii din functie include considerente exclusiv subiective, demiterea in sine prevalind argumente personale sustinute de conducerea federatiei.

Pavel a mentionat că scrisoarea deschisă a venit in urma suportului pe care l-a primit de la componentii lotului de Cupa Davis (Horia Tecau, Victor Hanescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi si Marius Copil), care m-au sustinut atit in fata federatiei, cit si a ministerului de specialitate si a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

9. Cuvantul jucatorilor. În martie, tot printr-o scrisoare deschisa cei mai importanți jucatori romani, Horia Tecau, Marius Copil, Adrian Ungur și Victor Crivoi decid să nu se prezinte la convocarea pentru meciul cu Olanda, din Zona Euro-Africana programat in aprilie, in spirit de solidaritate cu Andrei Pavel. Semnatarii scrisorii se arată deranjați de faptul că parerea lor nu a fost luată in calcul atunci cand s-a decis soarta capitanului nejucator.

Replica Ruxandrei Dragomir

10. Schimb de replici. Șefa FRT susține că nimeni nu i-a reproșat lui Pavel infrangerile cu Argentina și Cehia. Nimeni nu i-a reprosat lui Andrei Pavel că s-a pierdut meciul cu Argentina fară drept de apel cu 1-4, sau cel cu Cehia, 0-5. Dar problema e ca atitudine. Cand câștigi un singur punct din 10 meciuri importante, esti atat de pornit pe conducerea Federatiei si ti se pare că ti se cuvine să ramai in functie? Vi se pare un scor decent ca să fie atat de vehement?, a intrebat Dragomir.

11. Opțiuni dincolo de prima mie. În urma boicotului celor cinci jucatori, Ciprian Porumb, actualul capitan nejucator al Romaniei, a fost nevoit să apeleze la jucatori din afara top 400 ATP.

Astfel, printre soluțiile pentru meciul cu Olanda s-au numarat Petru Alexandru Luncanu (437 ATP), Andrei Daescu (685), Darius Bragusi (940), Alexandru-Vasile Ghilea (1.128), Teodor Nicolae Marin (1.418) si Florin Mergea (locul 1.507).

Aprilie 2012

12. Programul meciului. Romania intalnește Olanda, la Amsterdam, pe suprafață rapida Programul complet al meciului Olanda “ Romania, din Cupa Davis.

Vineri, de la ora 14.00: Thomas Schoorel “ Petru Alexandru Luncanu, Robin Haase “ Andrei Daescu

Sambata de la ora 16.00: Igor Sijsling/Jean-Julien Rojer “ Florin Mergea/Andrei Daescu

Duminica de la ora 14.00: Robin Haase “ Petru Alexandru Luncanu, Thomas Schoorel “ Andrei Daescu.

Nu ne-am mai luptat cu Olanda din 1997, de la acel thriller de la București

Romania și Olanda s-au mai intalnit de 4 ori in Cupa Davis, scorul direct fiind 2-2. Ultimul meci direct a avut loc in 1997, la București, și a fost unul dramatic. Adrian Voinea a câștigat primul meci cu Paul Haarhuis, in patru seturi, apoi Andrei Pavel a trecut, tot in patru seturi, de Jan Siemerink.

La dublu, perechea Ionuț Moldovan/Razvan Sabau a fost invinsa in trei seturi, de mai experimentatul cuplu Eltingh/Haarhuis. Meciul patru a fost de infarct. Adrian Voinea a ratat 3 mingi de meci și de victorie generală contra lui Jan Siemerink, pierzand, intr-un final, 6-7(6) 7-5 7-6(3) 6-7(8) 4-6. În meciul decisiv, Pavel a cedat clar 3-6 1-6 2-6, la Haarhuis. Eșecul cu pricina l-a marcat pe Voinic, acesta acuzand șocul o perioadă indelungata

Siemerink e actualul capitan al echipei de Cupa Davis a Olandei.

Sursa: treizecizero.ro

Edited by cristy.steaua21

Meci demonstrativ “ 22 aprilie, orele 18:00:

Gheorghe Hagi, Andrei Pavel, Ilie Nastase, Iosif Rotariu

In cea de-a doua zi de calificari, organizatorii rezerva un eveniment special, la care iubitorii tenisului spectacol vor avea acces liber*.

Gheorghe Hagi, cel mai mare jucator de fotbal din Romania, schimba mingea de fotbal cu racheta de tenis pentru un meci demonstrativ inedit in care va face echipa cu marele jucator de tenis, Andrei Pavel. De cealalta parte a fileului se regaseste echipa de dublu a legendarului Ilie Nastase si a fostului fotbalist al echipei nationale, Iosif Rotariu

Meciul va avea mize caritabile, tricourile jucatorilor urmand sa fie scoase la licitatie pe pagina oficiala de facebook a turneului. Sumele obtinute in urma licitatiei vor fi donate fetitei lui Iosif Rotariu, Kassandra, care este necesar sa fie supusa unor numeroase interventii chirurgicale.

________

In perioada 27-29 aprilie 2012, in ultimele trei zile ale BRD Nastase Tiriac Trophy, mai multi artisti romani se vor confrunta in turneul special dedicat lor “ Stars Open 2012, care se afla deja la cea de-a doua editie

Horatiu Malaele, Catalin Crisan, Cristian Gram si finalistii de anul trecut, Cornel Ilie si Augustin Viziru, se numara printre numele inscrise pe tabloul pretendentilor la titlul Stars Open 2012.

Antrenamentele pentru turneu au inceput pentru Horatiu Malaele, care s-a pregatit cu cel mai bun jucator roman al momentului, Horia Tecau: Sunt pregatit sa-mi starpesc toti adversarii care imi vor iesi in cale anul acesta. Imi doresc sa scriu istorie la acest turneu si sa ma distrez alaturi de prietenii mei artisti pe care ii astept cu drag., a declarat actorul pentru www.tennisone.ro

Solistul trupei Vunk, Cornel Ilie, si-a stabilit deja strategia de joc, cu care isi propune sa il invinga pe detinatorul titlului de anul trecut, Augustin Viziru: Voi face multe antrenamente, iar lui Augustin ii dau telefon sa-i spun ca s-a anulat turneul si sa nu mai vina anul asta.

________

Horia Tecau si Robert Lindstedt vin pentru a doua oara impreuna la Bucuresti si spera ca la editia din acest an sa puna mana pe trofeu

Prima experienta pe zgura rosie de la Arenele BNR pentru Robert Lindstedt si Horia Tecau nu s-a terminat cum si-ar fi dorit. Au pierdut in sferturi intr-un meci care a durat doua zile. Suedezul era racit si au jucat doar doua meciuri in loc de patru. Robert abia asteapta sa se intoarca la Bucuresti si speram sa fim sustinuti de cat mai multi spectatori in tribune, a spus Horia.

Revin impreuna la Bucuresti in postura de favoriti ai turneului si vor ca de data aceasta sa le iasa planul. Sper sa-l pot ajuta pe Horia sa castige anul acesta trofeul la Bucuresti, a scris pe blogul sau suedezul. Horia a fost alaturi de Robert, la Bastad, acasa la suedez, un turneu pe care l-au castigat de doua ori si care este ultima borna pe harta trofeelor cucerite impreuna, in 2010.

*Toate articolele sunt luate pe de saitul oficial al turneului.

Edited by gio_stgloria

Ultimele 3 zile la "brd open Nastase Tiriac" . In cursa au mai ramas Simon, Kubot, Brands, Fognini , Seppi , Malisse si surpriza acestui turneu Balazs. Favoritul numarul 1 si tot odata si favoritul meu este Simon.

La dublu , Tecau si Lindstedt joaca azi semifinala impotriva lui Hanley si Kerr.

Care aveti posibilitatea mergeti. Aveti sansa sa vedeti un tenis de nivel ridicat.

Semifinale simplu:

Simon G. (1) “ Bachinger M.

Fognini F. “ Balazs A.

Finala dublu:

Lindstedt R./Tecau H. (1) “ Chardy J./Kubot L.

M-a omorat saracia aia de Balasz la pariuri. E ceva dubios la meciurile lui. A batut pe Lacko, Starace si Malisse in o saptamana. El 450 ATP, maxim 150 acum 1 an sau 2 , Lacko 70 ATP , Starace tot p-acolo , Malisse 50 ATP. Starace il terminase pe Chardy in aproximativ o ora , iar Malisse l-a eliminat pe Florian Mayer, favorit numar 2. Si culmea amandoi eliminati in final de un anonim.

Sunt curios ce face maine cu Fognini.

Edited by gio_stgloria

Dublul Horia Tecau/Robert Lindstedt (Romania/Suedia) a câștigat pentru prima dată Nastase-Țiriac Trophy, de la Bucuresti, după ce au dispus in finală de perechea Jeremy Chardy/Lukasz Kubot (Franta/Polonia), cu scorul de 7-6 (2), 6-3, intr-o partidă care a durat o oră si 35 de minute Acesta este si primul trofeu din acest an al dublului Tecau/Lindstedt, care mai cuceriseră impreună alte sase titluri ATP.

Învingatorii vor imparti un premiu de 21.800 de euro si vor primi si 250 de puncte ATP, in timp ce finalistii s-au ales cu 150 de puncte ATP si un cec de 11.480 de euro.

În 2012, cei doi jucatori nu mai disputaseră decat o singură finala la Rotterdam.

Bravo lor! Sper ca in viitorul apropiat si perechea Mergea/Daescu sa ajunga mai sus. In doar 3 luni de cand joaca impreuna, Florin Mergea a urcat pana pe pozitia a 174 in clasamentul probei de dublu, iar cei doi nu au puncte de aparat in jumatatea de an ce urmeaza.

Mult succes pentru Horia si Robert la Belgrad, Madrid, Roma si Roland Garros!