Sign in to follow this  
Followers 0
Edededi

Banner Liverpool

76 posts in this topic

Nu stiu daca ati aflat pana acum dar la ultimul derby disputat de Liverpool cu echipa everton , fanii lui Liverpool au afisat un banner

<h2 style="padding-left: 23px;">"Steaua Bucharest 1986!"

</h2>mai multe detalii pe site http://www.sport.ro/anglia/fanii-lui-liver...vezi-de-ce.html

Parerea mea este ca ne-a jignit si pe noi , si aici ma refer la club.Lasati-ma sa va arat cum traduc eu acest banner "Din cauza voastra in 86 , in loc sa castige o echipa din anglia , uitati ce "shtift" a castigat : Steaua Bucuresti . Sa va fie rusine!". Eu personal asa inteleg acest banner.

Dupa mine nu ar trebui iertati pentru acest banner pentru ca ne-a jignit clubul.Nu incit la violenta pentru ca nu am aceasta putere sa va zic : " Haideti sa-i omoram cand vin in Bucuresti" , dar ar trebui sa le raspundem si noi cel putin cu un banner.

Pana sa aflu de acest banner , Liverpool era echipa mea favorita din strainatate insa acest banner , nu mi-a provocat nimic altceva decat ura si dezgust.

Multumesc!

ai inteles total pe dos....ei prin acest banner ii ironizau pe cei de la everton(daca citeai mai atent explicatia din ziare ai fi aflat si de ce)...everton in acel an ar fi trebuit sa joace in Cupa campionilor europeni , dar pentru ca echipele din anglia fusesera excluse din europa nu au mai participat.

ai inteles total pe dos....ei prin acest banner ii ironizau pe cei de la everton(daca citeai mai atent explicatia din ziare ai fi aflat si de ce)...everton in acel an ar fi trebuit sa joace in Cupa campionilor europeni , dar pentru ca echipele din anglia fusesera excluse din europa nu au mai participat.

Mie mi se pare ca a inteles destul de bine... Pai si daca participa everton, ce? Asta au vrut sa spuna aia de la Liverpool: daca nu ati participat voi, au castigat anonimii de la Steaua Bucuresti. Intr-adevar, a fost ironie pt everton dar si jignire si dispret pt noi

Daca e sa ne raportam la fotbalul din 86 Steaua nu prea juca ca o echipa anonima.

LE: Sunt convins ca si daca ar fi castigat Anderlecht sau Barcelona ar fi afisat la fel doar ca sa le aduca aminte rivalilor de faptul ca au fost interzisi in competitie .. chiar atunci cand au luat si ei campionatul

Edited by f234567k

Daca e sa ne raportam la fotbalul din 86 Steaua nu prea juca ca o echipa anonima.

LE: Sunt convins ca si daca ar fi castigat Anderlecht sau Barcelona ar fi afisat la fel doar ca sa le aduca aminte rivalilor de faptul ca au fost interzisi in competitie .. chiar atunci cand au luat si ei campionatul

da, dar prin faptul ca a castigat Steaua, o echipa saraca din estul continentului, "umilinta" celor de la Everton e si mai mare. Si mie mi se pare ca a inteles corect edi si ar fi dragut ca aia de la liverpenis care vor veni la Bucuresti in februarie sa "uite" pe aici un stegulet si cativa dinti.

Eu cred ca cel mai civilizat ar fi sa intrati pe forumul lor si sa-i intrebati despre semnificatia bannerului.

Observ si un detaliu :bannerul este scris pe romaneste,ceea ce ma poate duce cu gandul ca ar putea avea legatura si cu ceva suporteri romani care merg la meciurile lui Liverpool.Ca daca le era adresat strict rivalilor probabil scriau Bucharest.

S-ar putea sa ma insel,dar cel mai bine e sa intrebam inainte sa dam in cap,si nu invers...

Nu vad de ce cautati nod in papura cand nu este cazul... eu nu vad nicio umilinta in banner-ul respectiv, doar o ironie la adresa rivalilor. Ar trebui sa ne simtim umiliti pentru ca niciodata nu am fost o mare 'forta financiara' in Europa? Pai din contra, cu atat mai onorabil ca am obtinut performante remarcabile in astfel de conditii. Dar rezolvati voi problema ca baietii cand or veni in Bucuresti, ca doar s-au pisat pe toata Steaua '86 prin banner-ul respectiv...

Dar rezolvati voi problema ca baietii cand or veni in Bucuresti, ca doar s-au pisat pe toata Steaua '86 prin banner-ul respectiv...

Care "voi"? Eu mi-am exrimat doar o parere, asa vad lucrurile, insa nu e obligatoriu ca acestea sa se intample intocmai.

In cazul asta, sa inteleg ca de fiecare data cand pomeniti de Knattspynurfelag, Elfsborg, NEC, 17 Nentori etc nu o faceti ca o simpla ironie la adresa cainilor, ci o faceti din dispret pentru echipele alea.

De fapt traducerea bannerului ar fi: "Din cauza noastra nu ati jucat in CCE si, uite, l-au castigat niste necunoscuti". Everton erau indreptatiti sa spere la castigarea trofeului, in perioada aia echipele englezesti dominau competitia. Din 1976 pana in 1986, echipele englezesti castigasera 7 trofee(4 Liverpool, 2 Nottingham Forrest, 1 Aston Villa) si jucasera 8 finale(7 victorii + cea pierduta de Liverpool cu Juventus)

Edited by MoWeed

Pai bun. Și Steaua chiar era o necunoscută in perioada aia. Cel putin raportat la CCE, dacă nu la toate competitiile europene. Pană in sezonul 1985-1986 Steaua a mai jucat de 5 ori in CCE si niciodată n-a trecut de primul tur, fie că juca direct in turul 1 sau tur preliminar. În Cupa Cupelor doar, ce mai treceam in turul 2, cu exceptia sezonului in care a fost eliminată Barcelona si am jucat in turul 3 (sferturi).

Edited by 1on

Eu zic sa ne organizam 1500 de oameni si cand vin aia in Bucuresti sa .... mergem peste Gigi si sa ii rupem capul.

Nu un rahat de banner e problema noastra acum.

mesajul poate avea o dubla semnificatie, cel mai bine ar fi sa discutati cu cei de la Liverpool sau sa fie luat ca atare, e scris in romana, numele nostru, Liga Campionilor, multumim ca va aduceti aminte de noi! atat

trebuie sa vorim cu ei sa vedem ce au vrut sa zica. nu de alta, dar umeaza sa vina la Bucuresti si in cazul in care chiar au vrut sa ne jigneasca trebuie sa le dam o mica :finger:

Daca vroiau sa ne jigneasca o faceau la meciul cu Urziceni, nu la cel cu Everton. Majoritatea din voi intelegeti gresit mesajul bannerului, si asa cum a zis cineva mai sus, nici noi nu amintim numele unor echipe ca NEC, Elfsborg din ura sau lipsa de respect.

Daca vroiau sa ne jigneasca o faceau la meciul cu Urziceni, nu la cel cu Everton. Majoritatea din voi intelegeti gresit mesajul bannerului, si asa cum a zis cineva mai sus, nici noi nu amintim numele unor echipe ca NEC, Elfsborg din ura sau lipsa de respect.

pe dracu nu. ce va mai place sa va ascundeti dupa deget. cand spui ca spurcatii si-au luat-o de la Knattspynurfelag, nu spui "marea Knattspynurfelag", spui "echipa aia vai de plua ei Knattspynurfelag".

Injosind adversarul, injosesti si rivala, ce plm e asa mare filosofie?

Aveti dreptate , mesajul poate avea doua intelesuri unul bun si unul rau ,

Liverpool este o echipa bine vazuta in Romania , chiar am auzit ca vor fii niste fani romani care vor tine cu Liverpool , si atunci o sa ma doara daca vreodata o sa se dovedeasca ca mesajul a fost o jignire.

Parerea mea este ca ne-a jignit si pe noi , si aici ma refer la club.Lasati-ma sa va arat cum traduc eu acest banner "Din cauza voastra in 86 , in loc sa castige o echipa din anglia , uitati ce "shtift" a castigat : Steaua Bucuresti . Sa va fie rusine!". Eu personal asa inteleg acest banner.

Poate " din cauza noastra(ca ei au provocat bataia=> suspendarea echipelor englezesti), in loc sa castigati voi, ca erati mari favoriti sa luati cupa campionilor(facand referire la Everton), a castigat Steaua"

Edited by f234567k

Deci totul este confirmat acum , va rog sa intrati pe http://www.grandoldteam.com/forum/everton-...ool-banner.html

iar apoi cititi postul lui Khalekan

"The Heysel reference is in the "Steaua Bucharest 1986" banner.

Steaua won the European Cup the season after the Heysel murders.

Football wise, Everton were the big losers because the ban stopped the club participating in that year's European Cup, the final of which is widely regarded as being the worst Euopean Cup final ever and Steaua the worst team ever to win it.

We would have had a heck of a chance that year.

That banner is odious in the extreme.

Niste cacati atunci. Hai, unde sunt marii fani ai lui Liverpool de pe aici :D? Niciodata nu i-am suferit pe "cei mai frumosi fani din lume" si echipa lor...

ce-as rade sa fi fost romani din Anglia..este oarecum ironic la adresa Stelei, dar sunt sigur ca atunci bateam si evertonul fara probleme.