MoWeed

Discutii generale

278 posts in this topic

Marcus01 - ba nebunule calmeaza-te ..... "ne-ati intors spatele" ; " Romaniei care si-a lasat copilul Basarabia " etc etc..

nu vezi ca tu generalizezi ? cu ce e vinovat un roman nascut in '90 pentru ceea ce s-a petrecut in '45 ?

eu sunt bucuros ca ati facut aceasta tema , sunt din transnistria , merg des in chisinau , si o sa vin si la aceasta sarbatoare ;)

Dar cu ce sunt vinovat eu ca babele si [...] voteaza cu PCRM,[...]?Si am spus oare[....] ca actualii romani sunt vinovati?Arata-mi unde [...]!!!Separatist ce esti!

Edited by MoWeed
fara jigniri

:D

stimati membri ai forumului sa nu credeti ca toti basarabenii sunt ticniti ca idiotu asta de Marcus01....

bine-ar fi daca i-ar da cineva ban la obsedatu asta

Atata vreme cat se pastreaza unele limite, mi se pare normal sa fie discutii inflacarate pe marginea subiectului, subiect care, spun eu, este unul care ar trebui sa intereseze pe toti romanii.

Si, DA, Marcus are dreptate, iliescu este un nenorocit de tradator de tara si de neam romanesc pentru faptul ca nu l-a interesat de soarta fratilor basarabeni in '90 si pentru altele . Cand vad ca un om care a incercat sa faca bine poporului roman, prin mijloace mai mult sau mai putin bune, este scos din istoria romanilor la ordinul puterilor vestice iar ilici iliescovici inca e in libertate, ma apuca pandaliile. La fel, cand vad ca doi fosti comunisti au ajuns in turul 2 al alegerilor... A, dintre care unul declara fuaaarte candid ca isi doreste sa ajunga un fel de iliescu. Fmm...

:D

stimati membri ai forumului sa nu credeti ca toti basarabenii sunt ticniti ca idiotu asta de Marcus01....

bine-ar fi daca i-ar da cineva ban la obsedatu asta

Tu ai tupeul de a de declara basarabean avind simbolul sheriffului la imagine,a sherifului,cel condus de mafia lui Smirnov,gunoiule?

Limba de lemn e cea mai abila arma a comunistilor :D.

Uite, el te-a jignit odata, tu l-ai jignit odata pe el, in mod normal ar trebui sa va luati o avertizare. Potoliti-va, fiti acizi dar lasati-o mai moale cu atacurile la persoana, OK?

P.S. si cateii sufera de romanism si ei sustin echipa militiei, a securitatii. plm...

Mai topicul asta nu era despre Romania? sau comentam aiurea'n metrou despre frustrarile fiecaruia? poate ne trezim in curand cu fo cioara care ne spune cum tot romanii sunt de vina pentru situatia lor.

marcuse, ca tot spuneai ceva de al doilea razboi mondial, vrei sa iti spun cum a fost intampinata Armata romana in 1940 in momentul retaragerii? cum a fost primita Armata rosie in fiecare oras, cu ce pancarte si ce steaguri? cum romanii erau bartjocoriti si umiliti? cum ofiterii nostri erau degradati, scuipati, umiliti, cum tricolorul era aruncat dupa fiecare cladire si inlocuit cu carpa rosie cu secere si ciocan?

Aberai ca Romania nu a facut nimic pentru Basarabia in 1940, tu stii puisor pentru ce pamanturi au murit 500.000 de oameni? pentru ce soldatii armatei romane au murit la Odessa, la Stalingrad, in cotul donului, etc, pentru ce sute de mii de romani au vazut si au trait iadul razboilui? tu stii pentru ce Romania a cheltuit de 3 ori mai mult decat pib-ul sau pe arme, echipamente militare, munitii, alimente, inzestrare?

Daca nu stii iti raspund tot eu, pentru eliberarea Bucovinei si basarabiei, pentru razboiul din est si campania contra rusiei,

pentru intregirea tarii.

Limba de lemn e cea mai abila arma a comunistilor :D.

Uite, el te-a jignit odata, tu l-ai jignit odata pe el, in mod normal ar trebui sa va luati o avertizare. Potoliti-va, fiti acizi dar lasati-o mai moale cu atacurile la persoana, OK?

P.S. si cateii sufera de romanism si ei sustin echipa militiei, a securitatii. plm...

Bine,dar una e sa sustii o echipa care apartine de bine de rau aceleasi natiuni,si alta e sa sustii o echipa care apartine,care este formata si sustinuta financiar de cei ce au luptat inclusiv prin razboiul din 1992 impotriva poporului roman din Basarabia,incercind sa ii anihileze suflul romanesc.

Mai in scurt Forza Steaua,si speram la o victorie la Tiraspol,si pentru noi stelistii din RM,cei ce vom merge la meci clandestin din cauza ...........................................de Becali.

Mai topicul asta nu era despre Romania? sau comentam aiurea'n metrou despre frustrarile fiecaruia? poate ne trezim in curand cu fo cioara care ne spune cum tot romanii sunt de vina pentru situatia lor.

marcuse, ca tot spuneai ceva de al doilea razboi mondial, vrei sa iti spun cum a fost intampinata Armata romana in 1940 in momentul retaragerii? cum a fost primita Armata rosie in fiecare oras, cu ce pancarte si ce steaguri? cum romanii erau bartjocoriti si umiliti? cum ofiterii nostri erau degradati, scuipati, umiliti, cum tricolorul era aruncat dupa fiecare cladire si inlocuit cu carpa rosie cu secere si ciocan?

Aberai ca Romania nu a facut nimic pentru Basarabia in 1940, tu stii puisor pentru ce pamanturi au murit 500.000 de oameni? pentru ce soldatii armatei romane au murit la Odessa, la Stalingrad, in cotul donului, etc, pentru ce sute de mii de romani au vazut si au trait iadul razboilui? tu stii pentru ce Romania a cheltuit de 3 ori mai mult decat pib-ul sau pe arme, echipamente militare, munitii, alimente, inzestrare?

Daca nu stii iti raspund tot eu, pentru eliberarea Bucovinei si basarabiei, pentru razboiul din est si campania contra rusiei,

pentru intregirea tarii.

Unde am scris eu toate astea ca nu vad,unde am scris de al 2 razboi mondial,unde am scris eu de 1940 ?Citeste inca odata textul meu.Eu nu neg nimic din toate astea(ceea ce a facut Armata romana pentru eliberarea insasi a teritoriului ei),eu sunt de acord cu ele,Romania interbelica a creat adevarate modele de eroi romani,incepind de la soldatul roman si terminind cu maresalul Antonescu.

"OSTAȘI, Vă ordon: treceți Prutul! Sdrobiți vrăjmașii din răsărit și miazănoapte. Desrobiți din jugul roțu al bolșevismului pe frații noștri cotropiți. Reîmpliniți in trupul țării glia străbună a Basarabilor și codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele și plaiurile voastre.

Asta o zis-o Omul pe care il ai in imaginea profilului tau.Asa ca daca vrei sa acuzi pe cineva,nu ne acuza pe noi.Nu noi,romanii din Basarabia am ales ocupatia.Indrazneste daca poti sa il acuzi pe Antonescu.Toate astea de mai sus,tot ce sa facut impotriva romanilor in 40,a fost facut de evrei si restul minoritatilor antinationale.Si nu sunt bucuros de asta.

Greseala Romaniei9sau ma rog ceea ce sa facut incorect) a fost arestarea lui Antonescu,care a dus mai apoi la degradarea situatiei si in Romania,nu numai in Basarabia.

Greseala Romaniei sau ma rog ceea ce sa facut incorect) a fost arestarea lui Antonescu,care a dus mai apoi la degradarea situatiei si in Romania,nu numai in Basarabia.

Practic de acolo a inceput declinul echivalent cu venirea bolsevicilor la putere.

Oare cum ar fi aratat istoria daca regele Mihai abdica inaintea acelei arestari sau s-ar fi opus arestarii si venirii bolsevicilor la putere? Oricum, ar fi fost aproape imposibila o insula de rezistenta intr-un ocean sovietic.

asta e si vina Romaniei care si-a lasat copilul Basarabia sub spurcata Rusie.

aici nu te refereai la momentul 1940?

PS: nu trebuie sa imi amintesti nimic din istorie, cred ca stiu destul de multe si destul de amanuntit si asta indiferent de eopoca, tara, regim politic, pace sau razboi.

Seara placuta

Daca ati fi fost si voi sub ocupatia rusa 150 de ani,ati fi stiut in ce situatie suntem noi acum.Si sa nu imi spui de Transilvania,ei au fost tot sub ocupatie,dar ocupatia maghiara e diferita de cea rusa.Cea rusa a incercat sa distruga identitatea nationala,sa o converteasca la moldovenism,iar daca pe alocuri a reusit,asta e si vina Romaniei care si-a lasat copilul Basarabia sub spurcata Rusie.

Si la noi cei ce se considera romani sunt romani puri,au singe pur,nu amestecat cu singele murdar la tiganilor sau ungurilor.Si de ce noi nu suntem mai romani,la noi romanii sunt deschisi la piele,frumosi nu negri ca multi din Romania care se declara romani,dar nu sunt decit niste tigani imputiti si spurca singele romanesc.

Si nu imi veni tu mie cu referendumul,dupa ce in 1991 Mircea Snegur a trimis 2 diplomati la Bucuresti pentru a se intilni cu Iliescu si a hotari problema unirii.Iliescu nici nu i-a primit.Asa ca voi ne-ati intors spatele,nu noi,noi nu am hotarit la referendum nimic altceva decit independenta noastra,care era singurul lucru ce putea fi posibil atunci, devreme ce Iliescu,adica Romania a respins macar o discutie despre unire.

Si tu mie imi spui ca la noi voteaza comunistii,la noi unde aceasta a fost posibila datorita lipsei de informatie,datorita prezentei unei singure televiziuni nationale care sustineau vadit comunistii.Uitati-va la voi,unde dupa 20 de ani,tot urmasii lui Ceausescu sunt la putere,furind tara.

Te rog intelege ca nu romanii au intors spatele Unirii, ci acest bolsevic ce ar trebui spanzurat, iliescu. Gandeste-te ca procesul de rusificare din Moldova a avut loc in Romania, doar ca s-a numit pompos, "democratizare". Poporul scos din bezna comunismului l-a vazut pe iliescu cand a iesit de-acolo. Daca lumea ar fi stiut cine e acest nenorocit si cine sunt cei care au furat revolutia, alta era situatia.

Ei aveau controlul asupra mediei, ce spuneau la TV era litera de lege. Nu exista vina colectiva, nici de-o parte nici de cealalta a Prutului. Exista doar manipulare. Iti garantez ca atata vreme cat mai exista un sange de roman, ca sa parafrazez imnul, nu vom uita ca Basarabia e a noastra.

Atata vreme cat se pastreaza unele limite, mi se pare normal sa fie discutii inflacarate pe marginea subiectului, subiect care, spun eu, este unul care ar trebui sa intereseze pe toti romanii.

Si, DA, Marcus are dreptate, iliescu este un nenorocit de tradator de tara si de neam romanesc pentru faptul ca nu l-a interesat de soarta fratilor basarabeni in '90 si pentru altele . Cand vad ca un om care a incercat sa faca bine poporului roman, prin mijloace mai mult sau mai putin bune, este scos din istoria romanilor la ordinul puterilor vestice iar ilici iliescovici inca e in libertate, ma apuca pandaliile. La fel, cand vad ca doi fosti comunisti au ajuns in turul 2 al alegerilor... A, dintre care unul declara fuaaarte candid ca isi doreste sa ajunga un fel de iliescu. Fmm...

100% de acord cu tine. Singura precizare e ca un comunist e vandut vestului, iar celalalt estului. Cum e posibil sa stai cu capul plecat sa admiti ca a fost holocaust in Romania? Unde am ajuns dupa 20 de ani... Ce alegeri ni se pun in fata... Tara e aproape de colaps.. Poate e mai bine asa poate iese lumea in strada!

Poate e mai bine asa poate iese lumea in strada!

Sa te auda Dumnezeu si sa vina si minunea asta.

Dar nu stiu daca e ceva mai greu de schimbat pe lumea asta decat mentalitatea omului.

Iti garantez ca atata vreme cat mai exista un sange de roman, ca sa parafrazez imnul, nu vom uita ca Basarabia e a noastra.

Iata asta ma bucura,fiindca noi,romanii din Basarabia avem nevoie ca fratii sa fie alaturi din noi,macar si spiritual.

Mai curand Ion Antonescu - fanatic, naiv, impulsiv, aruncat de imprejurari la conducerea tarii. Post in care, cu toata furia creierelor infierbantate, a esuat lamentabil. Cu tot cu "trecutul Prutului"

@strezahuzum

Da´ bine ca au venit comunistii sa ne scape de ¨fanaticul¨, ¨naivul¨, ¨impulsivul¨ si ¨aruncatul la conducerea tarii de imprejurari¨ de Antonescu.

Imi permit sa-ti spun ca sursele tale de informare sunt total compromise si ar fi de recomandat sa te reorientezi.

Sursele mele de informare sunt bine-mersi, mon cher. O sa-ti dau aici vreo cateva :

- "Armata, Maresalul si Evreii", de Alex Mihai Stoenescu ;

- "Aliatul uitat al lui Hitler. Ion Antonescu si regimul sau. 1940-1944 ", de Denis Deletant ;

- "Un taciune smuls flacarilor", Raul Serban.

Si ar mai fi vreo 2-3 exemple, dar ele nu se refera direct la Antonescu. De fapt am fost mai mult decat ingaduitor cu "Maresalul", cand am zis doar "fanatic" si "naiv". Xenofob si antisemit i s-ar potrivi de minune, dar am zis sa nu dau cu bata chiar d ela inceput.

Care ar fi sursele tale ? Fara videoclipuri puse de vreun pustan din ND pe youtube, daca se poate.

Exact cum ma asteptam. Bine, nu e vorba de videoclipuri pe youtube ci de 4 site-uri. Regret, dar site-urile mai ales unele care miros a nostalgie "legionara" si nici nu e prea clar a cui proprietate sunt, cine a scris materialele de acolo (bine, in afara de ala al lui Goma, unde n-am vazut nimic despre Antonescu), etc, nu sunt "surse". Oricat de "anticomuniste" s-ar da ele.

Surse de incredere sunt lucrari scrise de istorici consacrati, preferabil experti in domeniu si care sa fi trecut de peer review (daca ai idee ce inseamna asta). Pana una-alta ai vazut vreodata citatul asta ?

Pe urma, va trebui sa inspiram romanilor ura impotriva dusmanilor natiei. Asa am crescut eu: cu ura impotriva turcilor, jidanilor si ungurilor.

Apartine chiar marelui erou, Antonescu. Daca nu vezi ce-i in neregula, nu mai are rost nici un fel de discutie.

Ei na, Hitler zicea de-astea si mai urate si ia uite cati adepti are. A fost chiar si un film.

@strezahuzum

Ce anume da legitimitatea unui scriitor/istoric? Unde se face delimitarea intre corect & obiectiv si fals & subiectiv? Ce anume sau cine anume stabileste si intocmeste ¨curtea suprema de autenticitate, veridicitate a textului istoric¨?

Tot pe acolo spune ca o metoda a aparatului de propaganda este sa numesti opiniile diferite ca fiind antisemite, xenofobe sau legionare, pentru a se sabota din start orice tentativa de dezbatere si antiteza. :)

Poate ca e bine pentru unele site-uri si existenta lor ca ¨autorii¨ sa nu fie cunoscuti, si fara sa aiba parafa unor ¨experti¨ a caror legitimitate in a expertiza nu-s lamurit daca si cum poate fi dovedita. La asta te-ai gandit?:)

Pana la urma daca o etnie destul de numeroasa, de exemplu tiganii, nu reuseste sute de ani la rand sa se adapteze cat de cat cerintelor societatii cu obligatiile si drepturile ei, ori o inchizi, ori extermini exemplarele irecuperabile, ori gasesti o solutie, nu le rezervi cate 2 locuri la universitatile de stat doar pentru ca-s tigani si tre´ sa aiba si ei. Eu pe cine dau in judecata pentru daune morale sau cine raspunde pentru faptul ca in strainatate ¨reflexul¨ destul de frecvent la auzul ¨Romania¨ este ¨tigan¨?

Edited by sabin1307

Gradul de acceptare in comunitatea istoricilor ce se ocupa de un anumit subiect/ anumita perioada, si rezistenta in timp, mon ami. Si de asemenea, sursele folosite. Lucrarile oricarui istoric sunt examinate, reexaminate, verificate, samd. Uneori se mai demonstreaza ca s-a inselat, etc. De aia eu am citat nume de autori, nu situri de pe net.

Iar pe Goma lasa-l in pace, ca nu-l ia nimeni in afara de antisemitii fanatici in serios. Cel putin in chestiunea legaturii intre evrei si comunism.

PS : Ia zi, cum ti se pare citatul ala ? Curat eroism, nu alta.

@strezahuzum

Hai sa punem problema altfel, ca vad ca asa nu avem nicio sansa. :)

Te-ai gandit vreodata ca cenzura de nivel inalt inca mai exista? Dar daca imaginea unor persoane este radical dinamitata fara a i se da dreptul la replica asa cum ar fi normal sau chiar ar imposibila o demonstrare fara echivoc din motive subiective ale ¨expertilor¨? Cam cate acte si documente crezi tu ca au disparut sa zicem in ultimii 100 de ani?

Pentru dusmanii neamului nu am cum sa nutresc simpatie, intelegere si spirit civic contemporan, ca asa e la moda cu globalismul in 2009, aproape 2010. Asta nu inseamna ca e indicat sa fie aliniati toti fara discernamant si bagati la gazare.

Edited by sabin1307

Deja o dam pe teoria conspiratiei ? Habar n-am cate acte si documente au disparut, dupa cum banuiesc ca nimeni nu are. In modul asta insa poti dovedi orice, inclusiv ca Hitler par example era vampir si se hranea cu sange de evreu, dar dovezile au fost distruse de o "conspiratie" misterioasa. :whistle:

Pentru dusmanii neamului nu am cum sa nutresc simpatie, intelegere si spirit civic contemporan, ca asa e la moda cu globalismul in 2009, aproape 2010. Asta nu inseamna ca e indicat sa fie aliniati toti fara discernamant si bagati la gazare.

Mersi, m-am lamurit. Evreii, ungurii, tiganii sunt "dusmanii neamului". Fiecare tigan, ungur si evreu ? Sau ai cumva un detector care iti permite sa-i separi pe aia "periculosi" de cei inofensivi ? Si daca nu ii bagi pe toti la gazare (vai, cata generozitate), cam ce tratament ar merita dusmanii astia :D ?

Pana la urma daca o etnie destul de numeroasa, de exemplu tiganii, nu reuseste sute de ani la rand sa se adapteze cat de cat cerintelor societatii cu obligatiile si drepturile ei, ori o inchizi, ori extermini exemplarele irecuperabile, ori gasesti o solutie, nu le rezervi cate 2 locuri la universitatile de stat doar pentru ca-s tigani si tre´ sa aiba si ei. Eu pe cine dau in judecata pentru daune morale sau cine raspunde pentru faptul ca in strainatate ¨reflexul¨ destul de frecvent la auzul ¨Romania¨ este ¨tigan¨?

De la Antonescu ajungem la tigani. Bun. Departe de mine de a fi in simpatizant al hetniei conlocuitoare. Personal, am impresia ca inca nu au evoluat dincolo de evul mediu, o parte chiar nu au trecut de partea cu traitul in pestera. Dar "solutiile" tipic extremiste sunt simple tampenii. Sa le luam pe rand :

- "sa moara toti tiganii, i-as impusca". Cretina, nu se mai face asa ceva cam de pe timpul lui Ginghis Han. Chiar daca prin absurd ajungi la asa ceva, daca executam si metisii, romanii tiganizati si tiganii, ma tem ca nu ramanem nici 20% din populatia actuala ;

- "extermin exemplarele incurabile". Ce inseamna incurabil, cine hotaraste cine-i incurabil, si cam cum legiferezi asa ceva ? Aberatie.

- "afara cu tiganii din tara, inapoi in India". Naivitate, ca sa fiu bland. Ca sa "dai afara" tiganii, trebuie sa-i trimiti undeva. Cum din pacate globul pamantesc a fost demult impartit si bucatele care sa nu apartina cuiva nu prea exista, ai o mica problema. Ar trebui sa gasesti mai intai o tara dispusa sa-i primeasca. Noroc la cautare ("hei, avem vreo 0.5-1.5 milioane de cetateni, majoritatea extrem de saraci, prost sau deloc educati, multi din ei infractori, pe care vrem sa-i aruncam in tara voastra. Definitiv").

Cam aici se termina solutiile "radicale".

Edited by strezahuzum