MoWeed

Discutii generale

278 posts in this topic

Pe acest topic se va discuta despre actiuni, intalniri, articole, aniversari, etc care au legatura cu nationalismul. Este un topic pentru toti cei care sunt mandri ca sunt romani si iubesc tara asta.

Edited by MoWeed

din cate am inteles, anul asta actiunile de sarbatorire a zilei nationale se vor desfasura la Chisinau... anul trecut a fost la alba-iulia... e cam aiurea.

normal noi ar trebui sa sarbatorim la noi in tara. moldovenii daca se considera romani sa vina ei la noi, nu noi la ei... pacat ca anul asta chiar vroiam sa merg la alba-iulia...

@dragos ghinea

Esti sigur ca stii toate realitatile din Moldova? Pe mine unul nu ma deranjeaza daca 1 Decembrie se sarbatoareste pe unul din teritoriile Romaniei Mari, ba dimpotriva.

Da tu chiar ca esti dobitoc.Noi suntem mai romani ca voi,romanii de aici nu sunt ca cei din Romania,adica o parte tigani.

dragos_ghinea;

In 1918 ce a avut loc?Unirea cui?Nu cumva a tuturor teritoriilor locuite de romani?Asa ca taci si nu te fa prost.

Ce iti pare ca vor fi actiuni oficiala?Nu,vor veni doar cei ce se considera romani,si nu toate lichitorile ca alde tine.

@dragos ghinea

Esti sigur ca stii toate realitatile din Moldova? Pe mine unul nu ma deranjeaza daca 1 Decembrie se sarbatoareste pe unul din teritoriile Romaniei Mari, ba dimpotriva.

Bravo,iata un roman adevarat

din cate am inteles, anul asta actiunile de sarbatorire a zilei nationale se vor desfasura la Chisinau... anul trecut a fost la alba-iulia... e cam aiurea.

normal noi ar trebui sa sarbatorim la noi in tara. moldovenii daca se considera romani sa vina ei la noi, nu noi la ei... pacat ca anul asta chiar vroiam sa merg la alba-iulia...

Pai Basarabia nu e tot un teritoriu romanesc? Nu tot romani locuiesc acolo? Poporul moldovenesc nu exista, vrajeala asta cu poporul moldovenesc si limba moldoveneasca este doar inventia lui Stalin. Nu uita ca in primul razboi mondial au murit zeci de mii de tineri din actualul teritoriu al Republicii Moldova pentru unire

Granitele astea false trasate de URSS vor dispare odata si odata...

Pe mine chiar ma bucura faptul ca Unirea va fi sarbatorita si in Republica Moldova. Sper(chiar daca as putea parea naiv sau idealist) ca aceasta manifestare sa fie un prim pas spre Unirea fireasca

Edited by MoWeed

un videoclip in care este spusa toata istoria Romaniei postbelica...

un videoclip in care este spusa toata istoria Romaniei postbelica...

Stie cineva cum se numeste melodia? :D

LE: am gasit, pentru cine e interesat. SDST - INGERI DEASUPRA Romaniei

Edited by crysty14

Da, foarte tari. Si sunete in desert merita.Din pacate am cautat albumu dar toate linkurile erau expirate..

Am terminat cu offtopic. :D

In Romania, nationalismul si patriotismul si mandria de a fi roman au murit. In cea mai mare parte au disparut.

Cel mai bun exemplu ca am dreptate e ceea ce se canta pe stadioane:

"Aici e x, e tara noastra si ne pisam pe capitala voastra"

Cica a voastra! Nu, fratilor! E a noastra. Dar lumii nu ii pasa.

Grupurile astea de extrema dreapta?

Majoritatea sunt extremisiti-rasisti-xenofobi. Nu prea stiu ei cu ce se mananca patriotismul.Multi dintre astia sunt suporteri si, cand vine vremea, se pisa pe capitala "voastra".

Alt exemplu bun e faptul ca pe buletinele de vot s-a scris **** Gigi in loc sa fie votat un candidat serios.

Alt exemplu bun e faptul ca pe buletinele de vot s-a scris **** Gigi in loc sa fie votat un candidat serios.

Exista asa ceva in Romania la ora actuala? Candidat serios? Unde statea ascuns? :)

Zi-mi tu la care din candidati te referi? Patriotismul nu inseamna sa votezi gunoaiele care ne distrug tara de 20 de ani...

Crede-ma ca in momentul in care o sa existe un candidat care sa ma convinga ca poate schimba ceva, ca poate reduce furturile din avutia statului(democratia e un sistem coruput, furturile nu vor inceta complet niciodata) eu ma duc si ii fac campanie gratis pe baza de voluntariat.

Edited by MoWeed

poate nu m-am facut eu prea bine inteles dar nu era nevoie sa ma faci dobitor. cred ca putem sa rationam putin si sa purtam o conversatie normala...

nu am nimic cu basarabenii. ii consider romani. imi pare rau pentru ei ca au fost supusi unor abuzuri politice severe si m-am bucurat foarte mult cand a fost aceea revolta si am sperat ca se poate schimba ceva.

am spus ca mi se parea normal sa se sarbatoreasca la Alba-Iulia. pana la urma acolo s-a infaptuit Unirea.

Da tu chiar ca esti dobitoc.Noi suntem mai romani ca voi,romanii de aici nu sunt ca cei din Romania,adica o parte tigani.

Prietnas mai usurel cu tampisme din astea gen, noi suntem mai romani decat voi, nu, nu suntei mai romani in nici un caz, asa credeti voi si va mintiti singuri. Faptul ca traiti intre comunistii aia nenorociti nu va face cu nimic mai nobili, mai romani, mai cum vreti voi, nu este o dovada de romanism ca va pastrati propria identitate, propriile obiceiuri, limba, valori culturale, etc este un lucru de minim bun simt, de normalitate.

Dovada de românism a dat Constantin Brâncoveanu cand a preferat sa moara si sa asiste la decapitarea si sfartecarea propriilor fii, doar pentru ca tara sa isi pastreze unitatea, traditiile si religia.

hai sa iti reamintesc ceva ce poate ai scapat din vedere, o iau babeste, adica statistic:

La scrutinul din 29 iulie 2009 prezenta la vot a alegătorilor fiind de 58.77%, adica undeva la un milion jumatate de persoane din cele 2,603,158 persoane incluse pe lista.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova obtinand 706,732 de voturi si 48 de mandate din 101

Alegeri parlamentare, 6 martie 2005

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova “ 56 mandate (45.98%)

4 aprilie 2001-Parlamentul Republicii Moldova l-a ales pe liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin in funcția de președinte al țării.

Alegeri parlamentare, 25 februarie 2001

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova “ 71 mandate (50.07%)

Alegeri locale, 23 martie 1999

ACJ: Blocul comuniștilor, agrarienilor și socialiștilor - 188 mandate (37.82%)

ACL: "Blocul comuniștilor, agrarienilor și socialiștilor" - 2235 mandate (36.61%)

Alegeri parlamentare, 22 martie 1998

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova - 40 mandate (30.01%),

Pe 6 martie 1994 (data corespunde cu cea a instaurarii primului guvern comunist in Romania), in replublica moldova a avut loc un referendum, intrebarea a fost urmatoarea:

Sunteți pentru ca Republica Moldova să se dezvolte ca un stat independent și unitar, in frontierele recunoscute in ziua proclamării suveranității Moldovei (23.06.1990), să promoveze o politică de neutralitate și să mențină relații economice reciproc avantajoase cu toate țările lumii și să garanteze cetățenilor săi drepturi egale, in conformitate cu normele dreptului internațional?

Stii care au fost rezultatele??? 75 la suta prezenta la vot iar 94 la suta dintre cei prezenti la vot au votat DA, asta insemnand anularea oricarei posibilitati de unificare cu Romania.

Dupa cum vezi, de fiecare data majoritatea populatiei a votat cu comunistii, adica exact oamenii care propuneau politica moscovei, faptul ca basarabenii sunt moldoveni, ca ei vorbesc moldoveneste, ca basarabia in 1918 a fost ocupata militar de Romania, ca Romania este un stat agresor care ocupa ilegal Moldova, si tot felul de astfel de lucruri.

So? unde e romanisum ala exacerbat al moldovenilor ca dupa cum observi comunistii sunt in "pole position" de prin '95 incoace.

Iar in final, cat de român te-oi considera tu, nu ai nici un drept sa ne numesti tigani, chiar daca te-ai referit la o anuimita parte a populatiei, tiganii nu sunt romani punct.

Edited by Le reseau pansant

Tocmai acele rezultate ale alegerilor, paradoxal, confirmă faptul că sunt români și intotdeauna aleg pe dos față de cum ar trebui (pe lângă faptul că un sfert din populația RM este rusofonă și automat votează tot ce e comunist și anti-românesc). De asta-mi pare mie rău că ungurii n-au stăpânit toate țările române și nu le-au colonizat pe toate trei cu nemți, nu cu "mâncători de paie" (mi-a rămas in minte expresia asta, imi spune cineva cine-a zis-o?), cum e acum Basarabia. Poate așa creștea și iq-ul moldovenilor (toți) și oltenilor/muntenilor de rând.

Edited by 1on

@Le reseau pansant

Vorbesti de alegerile, sondajele si referendumurile alea de parca ar fi pe bune, corecte si cinstite. Nu pot sa cred ca esti atat de naiv incat sa nu-ti dai seama ca sunt masluite, furate, blatuite 90% din ele, daca nu toate, din n motive care de obicei nu se intersecteaza cu romanismul, ba din contra.

De exemplu (unul random) avem un referendum in care cetatenii Rep. Moldova daca se simt romani sau rusi, cu rezultatul ca 89% se simt mai rusi. Bineinteles ca asta trebuie sa iasa, pentru ca traim intr-o parte a Europei, deci valabil si in Romania, in care inca se mai practica la nivel inalt cenzura si pumnu-n gura.

So inca putem vorbi de rusificare fortata, cum atlfel.

Edited by sabin1307

Fratilor, haideti sa lasam certurile. Cred ca rostul topicului era sa aducem cat mai multe argumente in favoarea romanismului si a Romaniei. Problema nu este poporul ci sistemul politic. Din pacate intregul sistem politic este vandut intereselor straine, imi pare rau sa o spun. Nu sunt paranoic, pot face oricand o expunere argumentata pe tema asta. Singurul "conflict" este in privinta stapanului: unii se uita la vest, altii la est. Nimeni nu se uita la noi. Traiasca Romania!

Nu degeaba spuneam eu de curand ca pentru o revolutie in adevaratul sens al cuvantului in Romania trebuie sustinere externa puternica, idee iluzorie in prezent.

Prietnas mai usurel cu tampisme din astea gen, noi suntem mai romani decat voi, nu, nu suntei mai romani in nici un caz, asa credeti voi si va mintiti singuri. Faptul ca traiti intre comunistii aia nenorociti nu va face cu nimic mai nobili, mai romani, mai cum vreti voi, nu este o dovada de romanism ca va pastrati propria identitate, propriile obiceiuri, limba, valori culturale, etc este un lucru de minim bun simt, de normalitate.

Dovada de românism a dat Constantin Brâncoveanu cand a preferat sa moara si sa asiste la decapitarea si sfartecarea propriilor fii, doar pentru ca tara sa isi pastreze unitatea, traditiile si religia.

hai sa iti reamintesc ceva ce poate ai scapat din vedere, o iau babeste, adica statistic:

La scrutinul din 29 iulie 2009 prezenta la vot a alegătorilor fiind de 58.77%, adica undeva la un milion jumatate de persoane din cele 2,603,158 persoane incluse pe lista.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova obtinand 706,732 de voturi si 48 de mandate din 101

Alegeri parlamentare, 6 martie 2005

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova “ 56 mandate (45.98%)

4 aprilie 2001-Parlamentul Republicii Moldova l-a ales pe liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin in funcția de președinte al țării.

Alegeri parlamentare, 25 februarie 2001

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova “ 71 mandate (50.07%)

Alegeri locale, 23 martie 1999

ACJ: Blocul comuniștilor, agrarienilor și socialiștilor - 188 mandate (37.82%)

ACL: "Blocul comuniștilor, agrarienilor și socialiștilor" - 2235 mandate (36.61%)

Alegeri parlamentare, 22 martie 1998

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova - 40 mandate (30.01%),

Pe 6 martie 1994 (data corespunde cu cea a instaurarii primului guvern comunist in Romania), in replublica moldova a avut loc un referendum, intrebarea a fost urmatoarea:

Sunteți pentru ca Republica Moldova să se dezvolte ca un stat independent și unitar, in frontierele recunoscute in ziua proclamării suveranității Moldovei (23.06.1990), să promoveze o politică de neutralitate și să mențină relații economice reciproc avantajoase cu toate țările lumii și să garanteze cetățenilor săi drepturi egale, in conformitate cu normele dreptului internațional?

Stii care au fost rezultatele??? 75 la suta prezenta la vot iar 94 la suta dintre cei prezenti la vot au votat DA, asta insemnand anularea oricarei posibilitati de unificare cu Romania.

Dupa cum vezi, de fiecare data majoritatea populatiei a votat cu comunistii, adica exact oamenii care propuneau politica moscovei, faptul ca basarabenii sunt moldoveni, ca ei vorbesc moldoveneste, ca basarabia in 1918 a fost ocupata militar de Romania, ca Romania este un stat agresor care ocupa ilegal Moldova, si tot felul de astfel de lucruri.

So? unde e romanisum ala exacerbat al moldovenilor ca dupa cum observi comunistii sunt in "pole position" de prin '95 incoace.

Iar in final, cat de român te-oi considera tu, nu ai nici un drept sa ne numesti tigani, chiar daca te-ai referit la o anuimita parte a populatiei, tiganii nu sunt romani punct.

Daca ati fi fost si voi sub ocupatia rusa 150 de ani,ati fi stiut in ce situatie suntem noi acum.Si sa nu imi spui de Transilvania,ei au fost tot sub ocupatie,dar ocupatia maghiara e diferita de cea rusa.Cea rusa a incercat sa distruga identitatea nationala,sa o converteasca la moldovenism,iar daca pe alocuri a reusit,asta e si vina Romaniei care si-a lasat copilul Basarabia sub spurcata Rusie.

Si la noi cei ce se considera romani sunt romani puri,au singe pur,nu amestecat cu singele murdar la tiganilor sau ungurilor.Si de ce noi nu suntem mai romani,la noi romanii sunt deschisi la piele,frumosi nu negri ca multi din Romania care se declara romani,dar nu sunt decit niste tigani imputiti si spurca singele romanesc.

Si nu imi veni tu mie cu referendumul,dupa ce in 1991 Mircea Snegur a trimis 2 diplomati la Bucuresti pentru a se intilni cu Iliescu si a hotari problema unirii.Iliescu nici nu i-a primit.Asa ca voi ne-ati intors spatele,nu noi,noi nu am hotarit la referendum nimic altceva decit independenta noastra,care era singurul lucru ce putea fi posibil atunci, devreme ce Iliescu,adica Romania a respins macar o discutie despre unire.

Si tu mie imi spui ca la noi voteaza comunistii,la noi unde aceasta a fost posibila datorita lipsei de informatie,datorita prezentei unei singure televiziuni nationale care sustineau vadit comunistii.Uitati-va la voi,unde dupa 20 de ani,tot urmasii lui Ceausescu sunt la putere,furind tara.

P

Traian Băsescu s-a născut ca fiu al ofițerului Dumitru Băsescu, fost muncitor, recrutat de Partidul Comunist Român pentru cariera militară. Conform declarației senatorului Sergiu Nicolaescu, Dumitru Băsescu a fost la Sibiu coleg de școală militară cu Victor Stănculescu și Vasile Milea, avansați in timpul regimului comunist la gradul de general, cu funcții cheie in guvernul Constantin Dăscălescu. Dumitru Băsescu a decedat in anul 2002. Soția acestuia, Elena Băsescu, este născută in 1928.

Traian Băsescu a absolvit in anul 1976 Institutul de Marină Mircea cel Batrân din Constanța, Facultatea de Navigație, Secția Comercială.

Între 1981-1987 a fost comandant de navă[4] in cadrul flotei comerciale a RSR. Începând cu 1987 a făcut parte din reprezentanța Navrom la Anvers. În anul 1989 a devenit director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă in cadrul Ministerului Transporturilor, in cabinetul Dăscălescu, funcție pe care a indeplinit-o până la Revoluția din 22 Decembrie 1989.

A fost membru al Partidul Comunist Român. După căderea comunismului a declarat că s-a inscris in PCR doar pentru a putea face carieră in marina comercială.

Ion Iliescu

Din 1949 este membru al CC al UTM, iar secretar din 1954. La 19 august 1956 a fost ales președinte al Comitetului de organizare a Asociațiilor Studențești, apoi al Consiliului (martie 1957). Ulterior va deveni șef de secție la CC al PCR (1965), prim-secretar al CC al UTC și ministru pentru problemele tineretului (1969-1971), secretar al Comitetului PCR Timiș și Iași (până in 1977), președinte al Consiliului Național al Apelor (1979-1984), iar intre anii 1965-1984 membru al CC al PCR.

Îndepărtat din București de Ceaușescu, după 1971 (fiind printre singurii tovarăși care nu și-a făcut autocritica in urma apariției "Tezelor din aprilie"), a ocupat funcția de secretar-adjunct al comitetului județean al P.C.R. din Timiș, apoi din Iași, din 1984 fiind indepărtat cu totul din funcțiile de conducere. A avut funcția de director al Editurii Tehnice până in 1989.

Si noi votam altceva ?

Marcus01 - ba nebunule calmeaza-te ..... "ne-ati intors spatele" ; " Romaniei care si-a lasat copilul Basarabia " etc etc..

nu vezi ca tu generalizezi ? cu ce e vinovat un roman nascut in '90 pentru ceea ce s-a petrecut in '45 ?

eu sunt bucuros ca ati facut aceasta tema , sunt din transnistria , merg des in chisinau , si o sa vin si la aceasta sarbatoare ;)