Posted November 10, 2009 (edited) · Report post Foarte buna schema, dar liniile astea nu ar trebui sa fie paralele sau se intalnesc la infinit? Glumesc, intradevar reiese foarte clar ca este offside. Exact si una si alta. In perspectiva, toate liniile paralele cu o directie data, concurente intr-un punct de la infinit corespondent, apar in proiectie plana concurente la o distanta finita (dupa cum se poate observa si din imaginea de mai jos, in care si linia de fund trece prin punctul de intersectie al celorlalte doua linii). Pentru necredinciosii care sustin ca prima poza e irelevanta, fiind oleaca inaintea sutului, iata si imaginea din momentul plecarii mingii din piciorul lui Szekely (cu Pantelis la fel de afara din joc). LE: nu e lipsit de interes general cum trebuie sa judece arbitrul de tusa o astfel de situatie. El "fotografiaza" dispunerea jucatorilor in momentul plecarii mingii. Regulamentul arbitrilor spune ca el trebuie sa stea permanent "in linie" cu ultimul aparator, astfel incat in campul sau vizual terenul de joc sa apara mereu impartit in "partea buna" (cea hasurata cu verde, aflata mai departe de poarta decat linia ultimului aparator) si "partea rea" (cea aflata mai aproape de poarta decat aceasta linie). Tusierul retine deci care sunt jucatorii aflati in "partea rea" (in cazul nostru, in afara de Kapetanos, alti 3 jucatori stelisti identificati A, B, C sunt in pozitie sanctionabila, plus jucatorul D aflat oarecum pe linie si asupra caruia poate fi in dubiu legitim). Evaluarea regularitatii pozitiei se face nu la nivelul trunchiului ci se considera partea de corp a atacantului cea mai apropiata de poarta si care poate juca mingea in mod regulamentar (adica oricare alta parte a corpului in afara bratelor). Dupa "fotografiere", urmeaza o noua evaluare: care dintre atacanti incearca sa joace mingea si/sau participa activ la faza? Atacantii care se stiu in pozitie sanctionabila ar trebui teoretic sa se dezintereseze ostentativ de faza pentru a arata ca nu vor sa ia parte la joc; practic, cei care stau in fundal si se agita degeaba nu sunt luati in seama chiar daca nu se dezintereseaza de faza. In cazul de fata, tusierul are o minima circumstanta atenuanta in faptul ca exista jucatorul D care ar putea juca mingea. Jocul ar putea decurge normal daca jucatorul D (unicul aflat cam pe linie) ar fi singurul care incearca sa joace mingea (si eventual inscrie) iar ceilalti nu incearca sa participe activ la faza. In practica, Pantelis este cel care joaca mingea iar arbitrul de tusa ar trebui sa ridice fanionul in momentul in care el pune piciorul pe minge, demonstrand astfel ca participa cat se poate de explicit la faza. In cazul prezentat mai sus, tusierul greseste evident fiindca sta in pozitia corecta, Pantelis este in pozitie sanctionabila si inainte si dupa plecarea pasei si nu se poate invoca faptul ca ar fi tasnit din spatele liniei pe-aproape de momentul pasei fiindca el este oarecum static (el crede ca fundasul inca este mai aproape de poarta). Revenind la jucatori, A, B si C nu au ce cauta in pozitiile respective: se afla in pozitii sanctionabile, nu pot inscrie fiindca ar fi in afara din joc si dauneaza fazei daca ar incerca sa joace mingea. Cel mai in culpa dintre ei este A fiindca el vede efectiv ca fundasul este mai departe de poarta decat se afla el. Niste atacanti decenti incearca sa se mentina pe linie sau putin dincoace de ea (in "partea buna"), sunt atenti la minge dar si la fundasii adversi: ceea ce se vede acolo este o greseala tehnica elementara si din partea atacantilor Stelei. De data aceasta a "iesit bine" fiindca tusierul a gresit grav, insa in mod normal aceasta era o posibila ocazie de gol aruncata pe apa Sambetei de inconstienta atacantilor. Edited November 10, 2009 by mdionis Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post bai dar tinand cont ca nu are voie sa se intalneasca cu cele doua "gorile" nu ar trebui sa fie arestat din nou? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post bai dar tinand cont ca nu are voie sa se intalneasca cu cele doua "gorile" nu ar trebui sa fie arestat din nou? deci in ce tara ziceai ca esti? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post bai dar tinand cont ca nu are voie sa se intalneasca cu cele doua "gorile" nu ar trebui sa fie arestat din nou? Eu inpreuna cu cativa prieteni am facut sesizare la politie http://b.politiaromana.ro/index.php?option...2&Itemid=79 Nu stiu daca conteaza dar vb aia cu cat mai multe cu atat mai bine va ia 10 min poate lo lega pe cioban.... VINDE PLEACA MORI Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Spre disperarea unora, Steaua a castigat din nou, de aceasta data foarte clar. Am dominat 90% din meci, ne-am creat situatii importante de a marca si am facut-o de 2 ori. Felicitari baietlor! Felicitari Stoichita! Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Spre disperarea unora, Steaua a castigat din nou, de aceasta data foarte clar. Am dominat 90% din meci, ne-am creat situatii importante de a marca si am facut-o de 2 ori. Felicitari baietlor! Felicitari Stoichita! Felicitari baieti,felicitari Stoichita,**** Becali nu? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post inca nu ti ai luat ban?........tu esti sigur Argaseala,spre disperarea mea a inceput sa ne injure toata tara pt furtul de aseara contra celebrei real alba iulia,noroc cu arbitrii ca nu vad ofsaid sau penalty,tu te bucuri de furt eu nu,asta e diferenta dintre un becalist si un stelist Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 (edited) · Report post inca nu ti ai luat ban?........tu esti sigur Argaseala,spre disperarea mea a inceput sa ne injure toata tara pt furtul de aseara contra celebrei real alba iulia,noroc cu arbitrii ca nu vad ofsaid sau penalty,tu te bucuri de furt eu nu,asta e diferenta dintre un becalist si un stelist Furt este in mintea ta Golul a fost valabil, Kapetanos fiind pe linie cu fundasul Albei Iulia. Ca dusmanii din presa vor sa ne discrediteze, asta-i alta treaba. Important este sa nu fi bou si sa crezi tot ce-ti spun ei. Edited November 10, 2009 by Adrian fara jigniri. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Ce tare e asta ) Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Furt este in mintea ta Golul a fost valabil, Kapetanos fiind pe linie cu fundasul Albei Iulia. Ca dusmanii din presa vor sa ne discrediteze, asta-i alta treaba. Important este sa nu fi bou si sa crezi tot ce-ti spun ei. Mi-am dat seama ca esti prost din prima clipa cand ti-am citit postul,in a 2-a clipa am observat ca esti si analfabet! Sper sa te duci la Gigi,sa ii faci felatie,sa stai capra si apoi sa nu iti mai dea aia 100 de euro promisi! FREE Gigi! Noi te iubim sincer! IN GURA...IN GURA! PS: Scuze de jignirile aduse pe site,dar regulamentul se refera la oameni,nu? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Golul a fost valabil, Kapetanos fiind pe linie cu fundasul Albei Iulia. Da, la un moment dat in cursul jocului, Kapetanos a fost pe linie cu fundasul de la Unirea Alba Iulia. Necazul e ca, in momentul in care pleaca pasa lui Janos Szekely, Pantelis Kapetanos nu mai era pe linie cu fundasul ci cu mai mult de jumatate de metru mai aproape de poarta decat acesta. Si pardalnica de lege a ofsaidului spune ca pozitia de afara din joc se evalueaza in momentul in care pleaca pasa, nu inainte. Daca nu te-ai convins, vezi stop-cadrul prezentat mai sus. Ai voie cu rigla. Ca dusmanii din presa vor sa ne discrediteze, asta-i alta treaba. Important este sa nu fi bou si sa crezi tot ce-ti spun ei. Dumneata te discreditezi complet sustinand chestii impotriva evidentei. Nu, nu cred ca esti Argaseala, ala macar este tusier de meserie si nu imi inchipui ca ar putea sa isi ia peste picior in asa hal fosta indeletnicire. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Furt este in mintea ta Golul a fost valabil, Kapetanos fiind pe linie cu fundasul Albei Iulia. Ca dusmanii din presa vor sa ne discrediteze, asta-i alta treaba. Important este sa nu fi bou si sa crezi tot ce-ti spun ei. asta e prea tare pentru secolul asta! hai valy si acum spune fraza asta: ciobane te iubim ca ca tine nu gasim!desigur in gura... Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post haideti fratilor sa spunem cu totii ca a fost ofside clar la primul gol al Stelei,chiar nu are rost sa ne ascundem,dar totusi Steaua merita victoria.eu unul cred ca ar fi momentul sa scandam de bine si la adresa echipei,ca merita,dar in acelasi timp sa mergem mai departe cu scandarile anti Jiji.nu e posibil ca unui copil de 13 ani sa ii ceri buletinul pentru a intra pe stadion,asta chiar e revoltator. Gigi nu uita Steaua nu este a ta. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post @Jilaveanu Mai repede l-as numi cretinism-acut asta cu cerutul buletinului unui copil care deabia la anu` si-l face...No comment Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Kapetanos fiind pe linie cu fundasul Albei Iulia. Unora trebuie sa le desenezi ca sa inteleaga, dar daca tu nici asa nu intelegi... Si vezi ca se spune "fundasul Alba-Iuliei ", nu fundasul Albei Iulia. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Si vezi ca se spune "fundasul Alba-Iuliei ", nu fundasul Albei Iulia. Sper ca ai glumit ... Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Eu inpreuna cu cativa prieteni am facut sesizare la politie http://b.politiaromana.ro/index.php?option...2&Itemid=79 Nu stiu daca conteaza dar vb aia cu cat mai multe cu atat mai bine va ia 10 min poate lo lega pe cioban.... VINDE PLEACA MORI cred ca glumesti....vorbesti de aceeasi politie a carei puratator de cuvant Nicovala sau Ciocan parca il cheama, afirma in direct prin tel la o emisiune ca scandarea "Becali pleaca din Ghencea" este obscena si ca cei care injura pe stadion ar trebui arestati. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post . Nu, nu cred ca esti Argaseala, ala macar este tusier de meserie si nu imi inchipui ca ar putea sa isi ia peste picior in asa hal fosta indeletnicire. Agoniseala: "NU ! nu a fost offside si nu a fost 11 metri pentru Alba Iulia" mai gandestete.....Argatu' a fost penibil in continu de cand a plecat MM....din cauza asta pur si simplu nu-l suport... Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Offside clar.No comment.Insa nu am castigat la un gol diferenta deci nu este relevant.Oricum,jocul haotic prestat ieri seara a fost ingrijorator pentru viitor,un viitor incert,in care Ciobanul inca este patronul Stelei,iar imaginea trista a peluzelor goale este deprimanta.De remarcat clasa superioara a lui Tanase care impreuna cu Zapata si Kapetanos fac cat tot restul lotului la nivel valoric.Avem noroc.Noroc incredibil cu constanta lui Kapetanos,un golgheter care se respecta,cu un portar de calitate si cam atat.Atat este Steaua.Daca mingea trece prin masa amorfa dintre aceste doua exemple,exista sansa sa apara golul.De atat depinde calitatea unui meci de al Stelei.Frumos faptul ca atmosfera s-a pastrat chiar si in lipsa peluzelor,iar faptul ca dupa nu multe minute ciobanul a si cedat ma unge la inima.Rahatul asta inca este constant si el in nesmitire,asta a dovedit-o prin trimiterea acelor gorile. Mu!e George Becali!Pleaca Din Ghencea! Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 · Report post Cred ca cel mai bine ar fi sa-ti tragi una in cap. Dar nu numai tu, ci toti cei care-l injurati pe cel ca a dus de 3 ori Steaua in Liga Campionilor si a realizat performante la care nu puteati macar sa visati. Sper ca ai fost mort de beat can ai scris asta, altfel nu-mi explic. Adica eu am cel mai bun prieten, un dinamovist care este impotriva lui Becali nu pentru ca uraste Steaua,pentru ca exista o asemenea fiinta proasta in conducerea unui club mare din Romania. N-am idee cum un om care e considera inteligent poate crede ca Becali a facut vreodata ceva bun pentru Steaua,sau bine singurul lucru a fost o perioada in care n-a vandut jucatorii din lot insa restul a fost treaba antrenorilor foarte priceputi, a lui MM Stoica care dupa ce a plecat s-a dus si Steaua pe apa sambetei. Ce mare realizare a facut Becali? A avut acea perioada in care nu era lasat sa vorbeasca despre echipa si fostele glorii de catre MM si pt scurt timp de Marius Lacatus(cand era presedinte). Sa vorbim despre ce am facut noi pentru club? Am facut incasari de peste 3 milioane de euro in Sezonul de Europa League la meciurile de pe teren propriu,urmatorul an tot in jurul la 3 milioane de Euro la Prima participare in CL dupa 10 ani. Rezultatul? Steaua s-a tinut in perioada 2007-2009 pe banii de la UEFA si incasarile din Bilete....acesta a fost realul buget al Stelei, in jur de 12 maxim 15 milioane pe sezon cu tot cu salarii. El vorbeste de 30 de milioane bagate intr-un an ? In ce? Tabela SH care noua costa 500.000? Scaune la maxim 3 Euro bucata? Restanta la nocturna(care in nici un caz nu avea cum sa ajunga la 1,5 milioane de euro) In sistemele de securitate inexistente? in gazonul cu sistem de drenaj care costa in jur de 250.000 si el zicea de doua milioane?? Arsenal a reusit sa faca Stadion NOU cu 70-80 de milioane de euro + sponsorizari si asta ne i-a pe noi ca baga 2 milioane in gazonul care dupa 2 ani este impracticabil dar la Bistrita este impecabil dupa o saptamana de ploi? M-am interesat putin la unele preturi pe internet acum un an si absolut toate investitiile sale sunt Supra , Supra evaluate la maxim. De ce nu doreste sa faca Auditul anual cu firme recomandate de UEFA in momentul in care o firma straina a dorit sa sponsorizeze clubul cu 3 milioane pe sezon? Pentru ca Auditul facut de el la firmele de cartier din Bucuresti ii permite lui Jiji sa scoata bani din Steaua si sa bage bani negrii acoperind orice fel de urma. Deci care mai este parerea ta despre Becali? Si sa fiu in tema cu meciul de ieri....am vazut fazele (n-am avut dispozitia nici sa ma uit la el) si mi s-a parut blat cu arbitrul. Pana ca si atitudinea unor jucatori ne da de gol Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2009 (edited) · Report post Sper ca ai glumit ... Nu, nu am glumit.Asa este corect. Edited November 10, 2009 by dayra Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2009 · Report post Offside clar.No comment.Insa nu am castigat la un gol diferenta deci nu este relevant. Ar fi fost putin relevant daca golul neregulamentar ar fi fost cel de-al doilea si s-ar fi marcat cu jumatate de minut inaintea fluierului final. Din pacate, golul neregulamentar a fost primul, cel care a deblocat situatia intr-un moment in care scorul era alb iar echipa nu reusea sa descurce jocul. Daca nu ar fi fost validat (asa cum ar fi fost normal) poate ca echipa din teren nu ar mai fi reusit sa se descatuseze si sa inscrie cel putin o data pana la final. Sau poate ca ar fi inscris de trei-patru ori. Cert este ca validarea lui a schimbat net cursul jocului, obligand Unirea Alba Iulia sa se descopere daca dorea sa ramana "in puncte". Daca greseala tusierului ar fi fost una "de joc" (usor explicabila prin dificultatea fazei de analizat) nu ar fi fost atat de trist si as fi zis ca se mai intampla; problema e ca o astfel de greseala e prea gogonata pentru a fi atribuita neatentiei tusierului sau dificultatii inexistente a fazei, iar daca greseala este intentionata, atunci clubul Steaua este indirect pus intr-o lumina extrem de proasta. Evident, in acest caz firele poarta toate catre gibonul din loja oficiala. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2009 · Report post Dani marcu ,fii atent ca te face fata,vezi ca e studenta la litere si in plus e si draguta...... Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2009 (edited) · Report post Nu, nu am glumit.Asa este corect. O fi,ca prea o spui cu foc!... Dani marcu ,fii atent ca te face fata,vezi ca e studenta la litere si in plus e si draguta...... @anti Gigi Ca sa fiu sincer,nici nu era nevoie sa fie studenta la litere ca sa ma puna la punct! Au trecut ceva anisori de cand am terminat liceul,vreo 19,asa ca nu are rost sa intru in dispute fara sorti de izbanda. Din amintirile mele prima varianta mi se parea cea corecta... Edited November 11, 2009 by danimarcu Share this post Link to post Share on other sites