Sign in to follow this  
Followers 0
Virgil

Cum Si-a Facut Becali Averea

46 posts in this topic

Arhiva: Latifundiarul din Pipera “ acuzat ca a vandut terenuri revendicate de fostii proprietari

 

"Romania libera" prezinta, in exclusivitate, un document din anul 1997 gasit in arhiva Judecatoriei Buftea din care rezulta intentia institutiilor statului de a grupa suprafete de teren in zona Pipera-Tunari, parcele care aveau sa-i fie date lui George Becali in cadrul celui de-al doilea schimb de terenuri dintre acesta si MApN. Este vorba de avizul numarul 162 din 8 octombrie 1997, prin care secretarul de stat Adrian Dobrescu de la Ministerul Agriculturii a avizat schimbul. MApN a primit 70.000 de metri patrati pe tarlaua nr. 15

 

 

Pipera-Tunari, grupand, astfel, cele peste 20 de hectare disparate de terenuri avute in administrare in acea zona.

Documentul este dovada premeditarii viitoarei tranzactii dintre MApN si Becali.

George Becali a inaintat MApN o oferta de schimb abia in vara anului 1998. El a oferit la schimb suprafete de teren din stefanestii de Jos, pe care nu era proprietar.

Le-a cumparat abia dupa ce a avut siguranta ca oficialii din conducerea MApN vor aviza tranzactia.

Terenurile in cauza erau revendicate, iar schimburile erau interzise de lege. Altfel spus, institutiile statului nu le puteau schimba intre ele pentru ca nu erau proprietarele terenurilor. Nici Ministerul Agriculturii nu avea voie sa avizeze tranzactia.

Fostii proprietari au facut plangeri penale, dar pana la descoperirea acestui document, dosarele au fost inchise pe motiv ca nu exista "intentia" savarsirii vreunei infractiuni.

 

¢ George Becali este acuzat ca ar fi vandut terenuri din Pipera, desi stia ca acestea

erau revendicate de catre fostii proprietari. Potrivit legilor, prin schimburile realizate cu MApN - care era doar administratorul terenurilor - Becali nu a devenit proprietarul acestora, ci "copermutant", un fel de administrator.

 

¢ La "inzestrarea" lui George Becali

au contribuit, prin avizarea unor schimburi nelegale, Ministerul Agriculturii, SCAI Mogosoaia SA, Ministerul Apararii Nationale, alte institutii ale statului

 

¢ De la Agentia Domeniilor Statului, institutia care ar trebui sa detina arhivele cu circulatia suprafetelor confiscate de statul comunist, au disparut documentele schimburilor de terenuri

 

Terenuri grupate abuziv la Pipera

"Romania libera" detine un document din anul 1997 din care rezulta intentia institutiilor statului de a grupa parcele de teren in zona Pipera-Tunari, parcele care aveau sa-i fie date lui George Becali in 1998-1999, in cadrul celui de-al doilea schimb de terenuri dintre acesta si MApN. In presa au existat relatari despre aceste schimburi, dar este pentru prima data cand apare un document care demonstreaza ca institutiile statului sunt cele care au grupat deliberat terenurile din Pipera. Reporterii nostri au gasit documentul la arhiva Judecatoriei Buftea. Este vorba de avizul numarul 162, din data de 8 octombrie 1997, prin care secretarul de stat Adrian Dobrescu de la Ministerul Agriculturii a avizat schimbul. MApN a primit 70.000 de metri patrati pe tarlaua nr. 15, A286/2 Pipera-Tunari, grupandu-si astfel cele peste 20 de hectare disparate de terenuri avute in administrare in acea zona. Ulterior, aceasta suprafata i-a fost data lui George Becali in cadrul celui de-al doilea schimb cu Apararea Nationala. Gruparea compacta a terenurilor faramitate operata de MApN inainte de formularea ofertei de catre Becali poate fi considerata o dovada a premeditarii viitoarei tranzactii cu latifundiarul din Pipera.

 

A oferit la schimb un teren pe care nu era proprietar

George Becali a inaintat la MApN o oferta de schimb la data de 29 august 1998, iar actele au fost semnate la notar in luna iunie 1999. Becali a dat la schimb o suprafata de peste 20 de hectare de teren din stefanestii de Jos.

In august 1998, cand a facut oferta, Becali nu era proprietarul terenului, dupa cum se afirma intr-un raport de audit al MApN. Le-a cumparat abia dupa ce a avut siguranta ca oficialii din conducerea MApN vor aviza schimbul. Terenurile schimbate intre ele erau revendicate, iar schimburile erau interzise de lege. Cu alte cuvinte, institutiile statului nu le puteau schimba intre ele pentru ca nu erau proprietarele terenurilor. Nici Ministerul Agriculturii nu avea voie sa avizeze schimbul. S-au incalcat legile proprietatii. Fostii proprietari au facut plangeri penale, dar dosarele au fost inchise pe motiv ca nu exista "intentia" savarsirii vreunei infractiuni.

 

Documentele schimburilor au disparut din arhive

Gasirea avizului din 1997 al Ministerului Agriculturii (adica anterior realizarii celui de-al doilea schimb) rastoarna spectaculos situatia. Nu e de mirare ca acest document a disparut din arhivele Ministerului Agriculturii si ale ADS. Cel putin asa rezulta din raspunsurile primite de redactia noastra.

Oficial, Ministerul Agriculturii ne-a anuntat ca toate documentele schimburilor au fost transmise la ADS, iar ADS ne-a raspuns ca nu are nici un document al schimburilor respective. Adrian Dobrescu, cel care a semnat acel aviz, in prezent consilier la Ministerul Agriculturii, ne-a declarat ca nu a stiut de faptul ca acele terenuri erau revendicate. "Intra in atributiile mele sa semnez, din moment ce la dosar exista avizul Oficiului de Cadastru si ale biroului juridic de la minister. Eu nu sunt prieten cu Gigi Becali. Daca as fi fost prieten cu el, acum as fi fost un om bogat", ne-a declarat Dobrescu.

 

 

"Institutiile statului mi-au furat proprietatea"

Unul dintre cei ramasi fara teren la Pipera este Costache Trifu. El sustine, cu documente, ca fosta sa proprietate se afla pe tarlaua 15 din Pipera, era administrata de catre SCAI Mogosoaia SA si a ajuns in proprietatea familiei Becali dupa schimburile realizate de catre MApN. "Eu am fost actionar la SCAI Mogosoaia SA, unde a ajuns terenul familiei mele, confiscat de comunisti. In 1995, odata cu legea arendei, am fost obligat sa arendez la SCAI Mogosoaia pe o perioada de cinci ani, dupa care urma sa fiu pus in posesia terenului, pe vechile amplasamente. Prin schimburile succesive, facute, in dispretul legilor, chiar de catre institutiile statului, terenul meu a ajuns in posesia familiei Becali, care l-a instrainat. Eu mi-am castigat dreptul la proprietate prin instanta de judecata, dar toate institutiile statului isi bat joc de noi. Schimbul dintre SCAI Mogosoaia SA, care administra proprietatea mea, si MApN este ilegal, este nul de drept. De asemenea, este nelegal si nul de drept schimbul dintre MApN “ care a preluat in administrare terenul meu si care nu avea acte de proprietate pe acel teren “ si George si Luminita Becali, care au ajuns astfel in administrarea proprietatii mele fara ca eu sa fiu intrebat. De altfel, Luminita Becali nu a semnat actele la notar. Pe deasupra, nu este un schimb de terenuri intre proprietari, ci intre permutant si copermutant", sustine Trifu.

 

"Bodyguarzii lui Becali m-au amenintat"

Ion Valeanu are, pe hartie, terenuri de milioane de euro in Pipera. In realitate, insa, este sarac, obligat sa munceasca in strainatate ca sa aiba bani pentru procesele de revendicare a proprietatilor sale. O parte din terenuri i-au fost concesionate lui George Becali, fara ca el sa fie consultat. Era vorba de o bucata din Balta Saulei din Pipera. "Eram la pescuit, pe terenul meu din Pipera-Tunari, pe bucata mea de luciu de apa, cand m-am trezit cu bodyguarzii lui Gigi Becali. Eu am acte ca sunt proprietarul luciului de apa din dreptul terenului meu, dar nu am fost pus in posesia luciului de apa deoarece intreaga Balta a Saulei i-a fost concesionata lui Gigi Becali, probabil de catre fosta IAS Mogosoaia. Asa mi s-a spus de la Primaria Voluntari. Eu le-am spus bodyguarzilor ca pescuiesc pe terenul meu, iar ei mi-au spus ca, daca nu plec de acolo, poate ca ma obliga sa si platesc. Asa am ajuns ca pe proprietatea mea sa-si bata joc Becali de mine. Sa-mi rada in nas oamenii lui si sa ma ameninte pe proprietatea mea", ne-a declarat Valeanu.

 

FAPTE

Abuzurile savarsite de mai marii MApN, care au semnat schimburile de terenuri cu George Becali, sunt cuprinse intr-un raport de audit intocmit de specialistii Apararii. Intre nereguli, enumeram:

» Terenul oferit de MApN la schimb era revendicat in instantele de judecata.

» Schimbul s-a facut fara Hotarare Guvernamentala.

» S-au incalcat mai multe prevede-ri legale, intre care figureaza art. 5, Alin. 2 din Legea 18/1991, art. 12, Alin. 3 din Legea 54/1998 si art. 11 din Legea 213/1998, care interzic schimburile de terenuri apartinand domeniului public. Facem preciza-rea ca terenurile administrate de catre MApN, potrivit art. 2 si 5 din Legea 18/1991, sunt terenuri cu des-tinatie speciala ce apartin domeni-ului public. (...) Terenul dat de catre MApN la schimb cu un particular incalca flagrant legea si loveste in interesele proprietarilor de drept care si-au revendicat terenurile.

 

"Liturghia" dupa Becali

» Rep.: Sunteti acuzat de unii fosti proprietari, ca Trifu sau Valeanu, ca ati ajuns in posesia terenurilor lor prin schimburile pe care dumneavoastra le-ati facut cu SCAI, cu MApN.

Gigi Becali “ Ce schimb? Ce SCAI? Ce MApN? Doamne fereste! Ce legatura are SCAI cu MApN-ul? Nu inteleg ce spuneti. stiu ca Trifu isi revendica terenurile, dar nu inteleg ce inventati dvs. Nu-i problema mea ce a schimbat SCAI-ul cu MApN-ul, ce au facut ei, eu n-am habar.

» Rep.: Totusi, niste oameni

au ramas fara proprietati.

Cum comentati aceasta dvs.,

care ii ajutati pe saraci?

Gigi Becali “ Stati putin! Pe cine am pacalit, pana la urma? Pana acum ati spus ca am pacalit statul, cand eu spuneam ca acolo au avut terenuri fostii proprietari. t( ) Cei care au avut acolo terenuri, au venit la mine si i-am mai despagubit odata. Trifu si Valeanu asta n-au avut acolo, d-aia n-au venit. ( )

» Rep.: Poate ca oamenii nu voiau

sa va vanda acele terenuri

Gigi Becali “ Ei n-au avut nimic acolo, mint daca spun ca au avut.

» Rep.: Ati concesionat Balta Saulei de la SCAI Mogosoaia?

Gigi Becali “ Ce legatura are SCAI cu balta ?

» Rep.: De la cine ati concesionat balta?

Gigi Becali “ De la Piscicola. si tot concesionez. Eu cumpar tot si nu va intreb pe voi si nici pe procurori, asa sa scrieti, da? ( )

» Rep.: Dar acolo au avut acte si fostii proprietari, spre exemplu Valeanu, pe care l-au amenintat bodyguarzii dvs., era pe terenul lui, are acte

Gigi Becali “ E mincinos, e inventat de voi si sunteti niste mincinosi si dvs. si Turturica. Valeanu, care spune ca a fost amenintat de bodyguarzii mei, e un mincinos. Sa vina in fata mea si sa jure pe Biblie ca l-au amenintat bodyguarzii mei. si voi sunteti niste mincinosi. Bai, comunistilor, bai!

» Rep..: Pai, aceste terenuri nu credeti ca au apartinut cuiva, unor proprietari, nu? si au fost confiscate de comunisti

Gigi Becali “ Care e problema mea? Ce esti, tu, ba? Judecatoare?

» Rep.: Doamne fereste, eu incerc doar sa va iau un punct de vedere.

Gigi Becali “ Esti o nenorocita, care minti ca i-a amenintat bodyguarzii mei. ( ) Tu esti o handicapata de comunista, ca toti de la "Romania libera" sunteti niste comunisti. si niste securisti si tu, si Turturica asta!

» Rep.: Dar terenurile astea ale fostilor proprietari, care au ajuns in proprietatea dvs., au fost confiscate de securisti si comunisti

Gigi Becali “ Da, si ce vrei de la mine? Eu am cumparat de la oameni, nu de la comunisti.

» Rep.: Pai, n-ati luat de la Armata?

Gigi Becali “ si ce, n-am dat teren la schimb, si n-am dat banii la oameni? Iar Trifu, asta, e inventat de voi

» Rep.: Actele sunt de la instanta de judecata.

Gigi Becali “ N-ai de la instanta nimic. Pai pe parcela 15, uita-te tu.

» Rep.: Va rog respectuos, domnule

 

Din acest moment George Becali s-a lansat in injurii de o vulgaritate extrema. Din respect pentru cititorii nostri, nu le reproducem. Izbucnirea lui Becali este cu atat mai grava cu cat toata convorbirea telefonica a avut loc in timpul Sfintei Liturghii de la muntele Athos, care s-a auzit in permanenta in fundal.

 

Primarul Rababoc: "Unii se considera inselati de Becali"

Primul schimb de terenuri dintre MApN si George Becali a fost parafat in octombrie 1996 de catre generalul Dumitru Cioflina, seful Marelui Stat Major General al Armatei, pe motiv ca o unitate militara din stefanesti ar avea nevoie de teren pentru a construi un obiectiv militar. Numai ca acel presupus obiectiv militar nu era prevazut in nici un buget, dovada ca nici nu a fost construit. E un mister cum a ghicit gen. Cioflina faptul ca Becali are terenuri la stefanesti si ca este dispus sa le schimbe cu cele detinute de catre MApN la Pipera, deoarece la primul schimb, din 1996, Becali nu a facut nici o oferta scrisa. Initial, am crezut ca gen. Cioflina a aflat de terenurile de la stefanesti ale lui Becali de la cumnatul sau, Rababoc, primarul comunei. Rababoc insa a negat. A recunoscut doar faptul ca i-a improprietarit pe rromii comunei cu terenurile pe care le-a cumparat apoi George Becali si taman acele terenuri au fost date la schimb cu cele de la Pipera administrate de catre MApN. "Acum, exista unii nemultumiti, care se considera inselati de Becali, ca nu au luat bani destui. Dar la Politia din comuna nu exista nici o plangere ca ar fi fost fortati sa vanda", sustine Rababoc. Plangerile unora dintre vanzatorii de terenuri catre Becali, care se considerau inselati, au ajuns insa la Parchetul Buftea, unde au fost clasate.

 

Miercuri, 14 Martie 2007

 

sursa: http://www.romanialibera.ro/a89763/cum-si-...ali-averea.html

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

foarte interesant, sunt sfori foarte mari trase, la fel si oameni mari, altfel era la puscarie de mult si Gigi si persoane din mapn, oricum odata si-odata se duce acolo, la parnaie cu Gigi

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai cred ca ciobanu' pe asta se bazeaza... pe faptul ca multi oameni "sus pusi" sunt in aceeasi oala cu el. orice tranzactie legala sau ilegala este formata din doua parti care isi impart in egala masura responsabilitatea. ciobanu are spatele acoperit, de aceea sta atat de linistit. stim cu totii ca ciobanu' a preluat Steaua ilegal, dar in acelasi timp ar treebui sa stim ca si cei ce au dat Steaua ciobanului au procedat exact la fel ca el: ilegal. de fapt noi am fost tradati de cei in care credeam cel mai mult, adica de Armata. cand eram mic, eram foarte mandru ca Steaua este echipa armatei, si ca la meciuri vin si soldati sa incurajeze echipa, soldati pe care ii vedeam niste eroi care ne apara tara de intrusi. uite ca intre timp iluziile si visele noastre frumoase ne-au fost luate intr-un mod abuziv chiar de catre cei in care credeam cel mai mult, adica de Armata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oieru si-a facut averea cu Steaua.da mai mult pe persoana fizica

Edited by STELIST 86

Share this post


Link to post
Share on other sites

DNA il acuză pe Ciobanul ca in perioada '96-'99, a obtinut prin tranzactii ilegale cu Ministerul Apararii aproape trei sferturi din terenurile detinute in Pipera.

 

 

Alaturi de alte persoane, finantatorul din Ghencea a fost trimis in judecată la inceputul acestei luni pentru complicitate la abuz in serviciu. Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Rechizitoriul din "dosarul schimbului de terenuri" dintre MApN si Ciobanul, numarul 194/P/2007, relevă un amanunt socant: peste 70% dintre suprafetele detinute in Pipera de finantatorul din Ghencea sunt dobindite in mod ilegal, potrivit DNA! În documentul de trimitere in judecată a lui Oierul, ajuns la inceputul acestei luni pe masa Înaltei Curti de Casatie si Justitie, se arată că afaceristul posedă in localitate 41,4 hectare, dintre care 29,7 hectare provin din tranzactia dubioasă cu Ministerul Apararii.

 

"Afacere fară documente in minister"

Operatiunile s-au efectuat in perioada '96-'99, iar procurorii remarcă faptul că "in aceeasi zi, invinuitul Oierul George incheie contractul de vinzare-cumparare, obtine scoaterea din circuitul agricol si certificatul de urbanism, fapt ce conduce la presupunerea rezonabilă a exercitarii unei influente asupra functionarilor unor institutii publice - Primaria Voluntari, Oficiul de Cadastru".

 

În opinia anchetatorilor, business-ul a fost posibil si datorită complicității lui Dumitru Cioflina fost sef al Marelui Stat Major, si a lui Victor Babiuc, ex-ministru al apararii, care au aprobat schimburile, refuzate anterior de ministrul Gheorghe Tinca. "Problema era gestionată in cadrul ministerului ca o adevarată afacere frauduloasa fară un ordin scris, in lipsa unui document care să ateste necesitatea terenului, cu precizarea suprafetei, a formei, a amplasamentului", notează procurorii. Spre a-l capacita pe Babiuc, Oierul i-a vindut fiicei acestuia, Ioana, 700 mp din terenul luat fraudulos de la MApN. "Pretul a fost simbolic", după cum se precizează in rechizitoriu.

 

Expertize dubioase

Documentul arată si că Oierul a avut grijă ca expertizele de evaluare a terenurilor să servească aceleiasi cauze dubioase: "Expertul Vasiloiu Marin concluziona că valoarea unui m.p. de teren apartinind invinuitului Oierul George este de 72.820 ROL, iar al celui detinut de Ministerul Apararii e 75.128 ROL. Din verificarile efectuate rezultă că expertiza a fost solicitată de Oierul George, iar onorariul a fost achitat tot de catre acesta".

 

Realitatea ar fi fost radical diferită: "S-a stabilit că raportul de valoare intre terenurile predate la schimb de MApN si Oierul George era in anul 1996 de 10,5/1, iar in 1999 de 9,3/1". Ciobanul n-a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

 

 

892.758 de dolari e prejudiciul cauzat statului prin schimbul ilegal de terenuri, potrivit DNA

 

 

Pentru ce sunt trimisi in judecată invinuitii

- Dumitru Cioflină (fost sef al Marelui Stat Major) - abuz in serviciu

- Victor Babiuc (fost ministru al aApararii) - abuz in serviciu; luare de mită

- Ioana Babiuc (fiica lui Victor Babiuc) - complicitate la luare de mită

- George Oierul (finantator Steaua) - complicitate la abuz in serviciu

 

Prejudiciu reclamat de un cetățean: 1,25 milioane USD!

Pasaj relevant din rechizitoriu vizavi de potentialele prejudicii create si unor cetățeni: "La data de 17.05.2006, numitul Grigore Nicolae a formulat plingere impotriva persoanelor responsabile pentru efectuarea nelegală a schimburilor de terenuri dintre MApN si Oierul George. Schimburile au facut imposibilă reconstituirea terenului pe vechiul amplasament. Se consideră prejudiciat cu suma de 1.250.000 USD, reprezentind diferenta de valoare intre terenul la care era indreptățit si terenul care i-a fost atribuit, la groapa de gunoi.

 

 

"Mi s-a parut suspect modul in care au fost incheiate actele si diferenta de valoare dintre terenuri, dar fiind militar nu puteam comenta ordinele"

Aurel Iorga, invinuit

 

"Discutam cu colegii că schimbul era dezavantajos pentru minister. Un metru patrat la ferma Rosia costa 30 dolari, iar terenul de la Ștefanesti, o mlastina valora circa 1 dolar metrul patrat"

Mihai Iliescu, martor

 

"Discutiile au fost tensionate prin atitudinea agresivă a lui Oierul George. Acesta si-a impus punctul de vedere in sensul că suprafetele de teren ce urmau a fi schimbate trebuiau să fie egale, nu să conteze valoarea lor economică"

Aurel Ivan, martor

 

"Schimburile de terenuri dintre MApN si Oierul George au reprezentat de la inceput o afacere imobiliara asa cum sincer afirma chiar invinuitul"

rechizitoriu DNA

 

 

PASAJE DIN INTEROGATORIUL LUI Oierul

"Bunicul a inviat din groapă si a modificat planul de situatie"

 

Rechizitoriul din "dosarul terenurilor" contine fragmente relevante pentru anchetă din interogatoriul lui Ciobanul, majoritatea raspunsurilor fiind un set de declaratii date in zeflemea in fata procurorilor.

 

- Ce suprafață de teren detineati din comuna Ștefanesti la momentul solicitarii celui de-al doilea schimb?

- Nu mai tin minte si nu e problema dumneavoastră proprietățile pe care le detin.

 

- Cum explicati că ati solicitat M.Ap.N.-ului efectuarea unui schimb de terenuri, in conditiile in care terenul din comuna Ștefanesti l-ati dobindit ulterior formularii ofertei?

- Era terenul meu platit de mult si după aceea am facut actele.

 

- Precizati dacă ati avut cunostință de procesul verbal prin care se atestă că ati sponsorizat M.Ap.N.-ul cu 100 de milioane de lei si respectiv dacă suma a fost predată de dvs. sau de persoana mentionată in procesul verbal, Oierul Ion?

- Aspectele consemnate sunt reale, iar semnatura imi apartine. Asa semnam eu, Oierul Ion.

 

- În ce imprejurari ati incheiat contractul de vinzare-cumparare cu Babiuc Ioana?

- Eu am facut sute de vinzari si cumparari, nu cunosc imprejurarile, nici nu am stiut pină acum trei luni că Babiuc are o fata Precizez că tinerilor si saracilor am inteles să le vand la un preț mai mic.

 

- Precizati dacă ati negociat cu Babiuc Ioana pretul acestei vinzari anterior incheierii contractului?

- Nu mai tin minte o suprafață de 700 mp. Și depindeam si de cum mă sculam dimineata, citeodată am dat case cadou si sute de mii de dolari donatii la diferite persoane.

 

- Precizati cine a modificat planul de situatie intocmit de M.Ap.N., in vederea perfectarii schimbului de terenuri prin inserarea unor mentiuni suplimentare?

- Bunicul meu a inviat din groapă si după ce l-a facut, s-a dus iar in pamint. (...) Întrucit nu mai suport psihic continuarea audierii, solicit continuarea declaratiei la o altă data pentru care solicit să fiu citat procedural.

 

gsp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wikileaks despre Jeg, documente din 2007:

 

Sondaje de opinie recente indica faptul ca proprietarul echipei de fotbal Steaua ocupa locul al doilea in topul popularitatii politicienilor in Romania, dupa presedintele Basescu. Se pare ca sursa averii lui Becali ar putea fi identificata in comertul cu oi facut de tatal sau pe piata neagra, dandu-le beneficii agentilor de securitate responsabili de monitorizarea sa pe cand se afla in exil din cauza asocierii sale cu Garda de Fier. Intr-un interviu acordat inainte de alegerile din 2004, Becali a recunoscut ca a primit aproximativ 150.000 de dolari de la familia sa cand regimul Ceausescu a cazut. Dupa ce a lucrat in afaceri cu «shipping» (probabil telegrama se refera de fapt la afacerile cu oi, n.red) si iaurt ("yogurt" in telegrama, n.red.) in perioada comunista, Becali si-a facut averea initiala in 1990 exportand in Turcia volume mari de rulmenti aparent furati si importand blue jeans de calitate scazuta de la un furnizor din Istanbul. Totusi, mare parte din averea sa provine din afaceri imobiliare abile, unele dintre ele legate de manipulari dubioase din interior. Becali a fost in spatele unei afaceri extrem de controversate in 1999 ce a implicat un schimb de 21 de hectare de pamant departe de Bucuresti cu un teren de aceeasi suprafata apartinand armatei in Baneasa, acum o suburbie eleganta a Bucurestiului. In iulie 2007, relatarile media au sustinut ca Becali il mituise pe fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, oferindu-i fiicei sale o proprietate in suburbie, pentru schimbul de terenuri mai sus mentionat. Becali insusi s-a legat de dreapta nationalista romana. In trecut a cerut canonizarea liderului legionar din Romania din anii 1930 Corneliu Zelea Codreanu; este liderul partidului nationalist Noua Generatie (PNG), pe care l-ar fi cumparat de la primarul Bucurestiului Viorel Lis in 2004 (conform telegramei de referinta C). Ironic, Becali are de asemenea o relatie apropiata cu liderul PSD Viorel Hrebenciuc care a sprijinit preluarea PNG de catre acesta pentru a submina PRM-ul lui Vadim Tudor. In plus, Becali are unele legaturi cu presedintele Basescu, sustinandu-i campania de referendum si, lucru foarte cunoscut, sarbatorind public o victorie a Steaua tarziu in noapte, alaturi de presedinte. El l-ar mai fi platit pe mogulul media Adrian Sarbu pentru o acoperire favorabila pe canalele sale de televiziune. Averea lui este evaluata la 950 milioane de dolari in 2006.

 

HotNews

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banii pentru afaceri i-a primit de la Gheorghe Hagi. Si a inceput afaceri cu pixuri si bluejeans aduse din Turcia.

Edited by vlad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wikileaks nu spune de fapt, nimic. E un praf in ochi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Becali, din nou in Wikileaks! Cum s-a folosit de Steaua ca sa castige imagine in politica!

 

Steaua a ajuns pe masa americanilor in dosare ultrasecerte, dezvaluite de organizatia Wikileaks.

Ambasada SUA din Bucuresti a analizat partidele extremiste din Romania, printre care si PNG, detinut de Ciobanul. Americanii au aflat despre modul in care se foloseste Becali de cea mai iubita echipa din Romania pentru a castiga popularitate.

"PNG depinde de Becali si de echipa sa de fotbal cunoscuta la nivel national si care este sursa lui principala de imagine." se arata in dosarele wikileaks.

 

Becali a comentat aparitia dosarelor wikileaks si s-a aparat spunand ca a adus bani in Romania prin performantele Stelei din Europa.

"Acolo nu se mentioneaza ca eu sunt oligarh, ci ca sunt printre cei mai influenti cinci oameni din Romania. Eu nu am nicio treaba cu oligarhia. Eu nu am facut bani din politica, ci am bagat zece milioane in PNG. Nu am de ce sa fiu suparat pe raportul ambasadorului american, trebuie sa fiu si sunt onorat de aceasta postura, de a fi printre cei mai influenti romani, pentru ca toate le-am facut pe spatele meu. Am facut pe spinarea mea, pe munca mea, inseamna ca sunt super-geniu. Ma mandresc cu ce a aparut", a spus Becali.

 

"Dar sunt asa de influent ca am avut numai probleme, cu masina, cu premierea, care e considerata mita. N-am avut niciun beneficiu din asta", a mai spus el.

 

Ciobanul a adaugat ca se mandreste ca a reusit sa aduca bani in Romania din postura de finantator al Stelei.

 

"Am reusit si in Europa, devenind europarlamentar, dar nu toate lucrurile astea sunt importante, ci ca am adus 30 de milioane de euro, bani europeni, in Romania, fara sa indepartez niciun fel de proprietate romaneasca, si i-am bagat in circuitul romanesc, cu Steaua. Asta fara sa vand cherestea sau cine mai stie ce, ci doar din imagine", a explicat el.

Edited by Daniel-Ionut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sectia penală a ICCJ a decis ca dosarul in care Ciobanul si fostul ministru al Apararii Victor Babiuc sunt acuzati de coruptie privind un schimb de terenuri, să fie restituit procuroruilor DNA, pentru nelegala sesizare a presedintelui Romaniei in vederea inceperii urmarii penale.

 

Restituirea a fost decisă in baza articolului 332 alineatul 2 din Codul de procedură penala

 

Motivul restituirii dosarului la Directia Natională Anticoruptie a fost nelegala sesizare a presedintelui Romaniei in vederea inceperii urmaririi penale in baza Legii 115/1999.

 

De asemenea, judecatorii Sectiei penale au dispus si ridicarea sechestrului asigurator.

 

Hotararea Sectiei penale poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecatori.

 

La termenul din 17 mai, avocatii inculpatilor au cerut in principal restituirea dosarului la Directia Natională Anticoruptie in vederea refacerii urmaririi penale, pe motiv că pe parcursul anchetei ar fi avut loc mai multe vicii de procedura precum lipsa dreptului la aparare, nerespectarea dreptului la un proces echitabil sau nelegalitatea inceperii urmaririi penale.

 

În acest dosar sunt judecati Dumitru Cioflina fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale (MApN) si fost sef al Marelui Stat Major General, Victor Babiuc, fost ministru al Apararii, fiica acestuia, Ioana Babiuc si finantatorul FC Steaua, Ciobanul.

 

Ei sunt acuzati de coruptie in legatură cu transferurile de terenuri intre finantatorul FC Steaua si MApN.

 

Conducerea DNA a cerut, in 19 septembrie 2007, Comisiei speciale de la Cotroceni aviz pentru declansarea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Apararii Victor Babiuc, judecat in acest dosar.

 

Dumitru Cioflină este acuzat in acest dosar de abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificata iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apararii Nationale in perioada decembrie 1997 - 2000, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificată si luare de mita respectiv 3.000 de dolari.

 

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzată de complicitate la luare de mita iar George Becali de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificată si continuata

 

Potrivit rechizitoriului, in perioada 1996 - 1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Rosia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafata totală cedată acestuia in urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecință prejudicierea statului roman cu suma totală de 892.758 de dolari.

 

Astfel, inculpatii Cioflină Dumitru si Babiuc Victor, uzand de prerogativele functiilor de conducere pe care le detineau in cadrul acestui minister, au aprobat schimburile de terenuri dintre MApN si Becali George cu incalcarea dispozitiilor legale ce reglementează proprietatea publică si circulatia juridică a terenurilor, in defavoarea statului. Cei doi inculpati au facut demersuri pentru grabirea finalizarii schimbului, in conditiile in care institutii ale statului si functionari din cadrul MApN implicati atrageau atentia cu privire la diferenta de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului si lipsa utilității terenului de la Ștefanestii de Jos pentru MApN. Pentru a da o aparență de legitimitate acestor schimburi, Cioflină si Babiuc au inclus in Planul de aparare al țării pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comandă nou la Ștefanestii de Jos.

 

mediafax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afacerile imobiliare ale lui George Becali, patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, se clatină tot mai tare. După ce Fiscul a executat silit un teren de 1,25 ha detinut de Becali in Pipera, firma de constructii Arcom, din care omul de afaceri detine peste 70%, este sufocată de procese in instanță. Ieri, pe numele firmei s-a deschis al 44-lea dosar.

 

Arcom, odată compania de constructii cu cele mai multe contracte externe, a adunat numai in acest an sase cereri de deschidere a procedurii de insolvență. Pe rolul Tribunalului Bucuresti au fost depuse in ultimii trei ani nu mai putin de 44 de astfel de solicitari, venite in principal de la furnizorii companiei de constructii care nu si-au incasat banii pentru lucrarile realizate. Printre societățile care au dat in judecată firma lui Becali se numară producatorul de ciment Lafarge, producatorul de materiale de constructii Baumit Romania, firma ploiesteană de constructii Xenia sau producatorul de structuri metalice Peri Romania.

 

Cel mai recent dosar a fost deschis ieri pe rolul tribunalului de catre firma Ascensorul SA, societate care a asigurat structura pentru lifturi in cazul mall-urilor Plaza Romania si Unirea Shopping Center, pentru Dragonul Rosu sau Camera de Comerț Bucuresti.

 

Pe langă dosarele deschise de partenerii de afaceri, firma lui Becali este in procedură de executare silită incepută de Fisc, pentru neplata obligatiilor la bugetul de stat, in valoare totală de 5,1 mil. lei.

 

George Becali a preluat compania de constructii in 2007, contra sumei de 25 mil. euro. Cel mai mare proiect al Arcom constă in constructia unui proiect rezidential cu 228 de apartamente in Pipera pentru patronul companiei.

 

Luna aceasta, Directia Generală a Finantelor Publice Ilfov va organiza a treia licitatie pentru valorificarea terenului de 1,25 ha detinut de Becali in Pipera. Fiscul a scos la vanzare terenul acestuia din cauza unor datorii de circa 2,3 mil. euro neachitate. Noul preț de vanzare, după licitatiile esuate, este de 3,11 mil. euro, adică in jur de 250 euro/mp, fară TVA.

 

Dacă in trecut iși disputa locul de cel mai bogat roman, anul trecut George Becali a fost plasat pe pozitia 15 in TOP 300 Capital, cu o avere estimată la 400-500 mil. euro. Prabusirea sectorului imobiliar a taiat adanc in averea omului de afaceri si s-ar putea ca acesta să nu fie sfarsitul.

 

Capital

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finantatorul Stelei, George Becali, a declarat, vineri, in fata instantei supreme, că terenul pe care l-a luat la schimb de la Ministerul Apararii avea o valoare sentimentală pentru el, pentru că era semanat cu lucerna si-și putea paste linistit oile acolo, in locul "ciobanului Bebe".

 

Instanta supremă a reluat, vineri, audierile in dosarul in care finantatorul echipei de fotbal Steaua, George Becali, fostul ministru al Apararii, Victor Babiu, si fiica acestuia au fost deferiti justitiei pentru un schimb de terenuri dintre omul de afaceri si institutia statului.

 

Înalta Curte a continuat audierea fostului ministru al Apararii, Victor Babiuc, si i-a audiat si pe restul inculpatilor din acest dosar, respectiv pe fiica lui Babiuc, Dana Babiuc, pe generalul Dumitru Coflină si pe finantatorul Stelei George Becali.

 

În fata celor trei judecatori, Becali a afirmat că procurorul care a instrumentat cazul a mintit cu privire la faptele sale, despre care a aratat că au fost legitime si că nu intelege care este acuzatia de vreme ce la momentul schimbului el ar fi fost cel care a iesit in pierdere.

 

Becali le-a mai explicat magistratilor că a preferat să ia la schimb terenul din localitatea Ștefanesti si nu un altul, propus initial de Ministerul Apararii, din zona Ghencea, datorită unei valori sentimentale pe care o nutrea față de acel teren.

 

"Am refuzat terenul din Ghencea pentru că mă interesa un teren mai apropiat de ferma mea din Pipera. În felul acesta eu puteam transporta mai usor si mai ieftin mancarea pentru animale. În plus, terenul avea o valoare sentimentală pentru mine. Era semanat cu lucernă si puteam să imi duc si eu oile la pascut acolo. Dar eu nu puteam pană să fac schimbul. Pentru că acolo era interzis, că era al Armatei. Doar un cioban Bebe putea paste oile acolo. Eu mă ofticam. Că ala, Bebe, păștea ziua, că avea blaturi", a sustinut George Becali, respingand ipoteza vreunui interes financiar sau de oportunitate materiala

 

Becali le-a mai aratat judecatorilor că in realitate, prin acest schimb, la acel moment, el ar fi fost cel pagubit in raport de preturile cu care se vindeau terenurile in acea zona

 

"Eu pot demonstra cu acte că terenul meu era de 30 de ori mai scump decat ce mi-a dat mie Armata. La acea vreme, nu mi-am dat seama că eu sunt prost si că eu eram de fapt cel pagubit. Am zeci de acte care dovedesc că s-au vandut parcele cu preturi mult mai mici, nu vrajeala procurorului", a mai spus Becali, in fata judecatorilor.

 

Instanta a stabilit ca urmatorul termen de judecată al procesului să fie in 15 decembrie si a anuntat alte 11 termene de judecată pentru luna ianuarie 2012, fapt ce a starnit nemultumirea avocatilor.

 

Victor Babiuc a fost audiat, luni, la instanta supremă in acest dosar, fostul ministru al Apararii spunand că inaintea terenului preluat de Becali au mai existat incă 11 schimburi sau instrainari, niciunul nefiind considerat in neregula

 

"Pană la situatia retinută in ceea ce mă preveste au mai existat 11 schimburi sau instrainari pentru care niciun argument nu a considerat că sunt in neregula desi si acestea au fost cu aprobarea ministrului", a spus Victor Babiuc in fata instantei supreme.

 

Fostul ministru al Apararii le-a spus magistratilor că el contestă aproape tot ce s-a retinut in rechizitoriu, cu exceptia faptului că s-a facut un schimb de terenuri.

 

"Eu contest rechizitoriul care s-a facut pe lucruri care sunt neadevarate", a sustinut Victor Babiuc.

 

El a declarat in fata judecatorilor că avizul juridic al Directiei legislatie si contencios există incă din 10 decembrie 1998, actul mentIonand acordul pentru schimb in conditiile dreptului comun.

 

"În legatură cu retinerea din rechizitoriu că schimbul de terenuri nici nu a fost util, argumentez că eu eram obligat să pun in practică o hotarare a CSAT, aceasta vizand construirea unui punct de comandă la Ștefanesti. Atunci cand sustin că retinerea din rechizitoriu in sensul că hotararea CSAT ar fi fost doar un pretext, arat că Statul Major General, impreună cu un alt organism special, respectiv Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, sunt singurele in masură să propună realizarea obiectivelor militare cum ar fi construirea punctului de comandă Ștefanesti", a mai declarat Victor Babiuc.

 

Fostul ministrul al Apararii a contestat faptul că statul roman ar fi fost proprietar, spunand că a cerut incă din 2002 să se facă dovada dreptului de proprietate.

 

În acest dosar sunt judecati Dumitru Cioflina fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale (MApN) si fost sef al Marelui Stat Major General, Victor Babiuc, fost ministru al Apararii, fiica acestuia, Ioana Babiuc si finantatorul FC Steaua, Ciobanul.

 

Ei sunt acuzati de coruptie in legatură cu transferurile de terenuri intre finantatorul FC Steaua si MApN.

 

Conducerea DNA a cerut, in 19 septembrie 2007, Comisiei speciale de la Cotroceni aviz pentru declansarea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Apararii Victor Babiuc.

 

Dumitru Cioflină este acuzat in acest dosar de abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificata iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apararii Nationale in perioada decembrie 1997 - 2000, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificată si luare de mita respectiv 3.000 de dolari.

 

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzată de complicitate la luare de mita iar George Becali de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificată si continuata

 

Potrivit rechizitoriului, in perioada 1996 - 1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Rosia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafata totală cedată acestuia in urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecință prejudicierea statului roman cu suma totală de 892.758 de dolari.

 

Astfel, Cioflină si Babiuc, uzand de prerogativele functiilor de conducere pe care le detineau in cadrul acestui minister, au aprobat schimburile de terenuri dintre MApN si George Becali cu incalcarea dispozitiilor legale ce reglementează proprietatea publică si circulatia juridică a terenurilor, in defavoarea statului. Cei doi inculpati au facut demersuri pentru grabirea finalizarii schimbului, in conditiile in care institutii ale statului si functionari din cadrul MApN implicati atrageau atentia cu privire la diferenta de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului si lipsa utilității terenului de la Ștefanestii de Jos pentru MApN. Pentru a da o aparență de legitimitate acestor schimburi, Cioflină si Babiuc au inclus in Planul de aparare al țării pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comandă nou la Ștefanestii de Jos, potrivit procurorilor.

 

Mediafax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gheorghe Becali este vizat in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoana după ce ar fi dat un teren unui ministru, procurorii DNA verificand dacă tranzactia a fost legala

 

Informatia provine din volumele de urmarire penală ale dosarului in care procurorii DNA i-au trimis in judecată pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, in cazul finanțării campaniei electorale prezidentiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoana

 

În material se arată că alte posibile infractiuni care vor fi verificate vizează o discutie dintre Hrebenciuc si Becali, din 21 mai 2010, in care se vorbeste despre un teren in suprafață de un hectar oferit de Gheorghe Becali unui ministru.

 

Directia Natională Anticoruptie i-a trimis in judecata miercuri, pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatură cu finantarea partidelor politice.

 

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC InterAgro SA, bani ce urmau să fie folositi in campania electorală prezidentiala desfășurată la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD.

 

Potrivit intelegerii infractionale, sumele de bani urmau a fi furnizate indirect, in sensul că Ioan Niculae urma să achite plăți catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatură cu campania electorala inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica În acest fel, se disimula destinatia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispozitiile legale referitoare finantarea partidelor politic.

 

În schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul câștigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, să fie desemnate persoane care să ii sustină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor două societăți nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz si SNGN Romgaz SA).

 

Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca din cei 1.000.000 de euro, s-a platit efectiv suma de 641.730 lei, aproximativ 150.000 euro, folosindu-se drept paravan un contract incheiat intre societatea controlată de Ioan Niculae - InterAgro si SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legală destinatiei reale a sumelor de bani, si anume finantarea unui partid politic cu incalcarea dispozitiilor legale.

 

Contractul propriu zis si actele aferente (procesul-verbal de receptie, facturi) au fost incheiate de Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu, cu mijlocirea lui Ioan Niculae, au precizat procurorii.

 

Dosarul a fost trimis la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

 

De asemenea, procurorii arata in rechizitoriu, că a fost constituit un nou dosar, in care urmează să fie cercetate infractiunile de folosire a influentei sau a autorității politice, fals in inscrisuri si spalare de bani, fapte comise de Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, alaturi de Viorel Hrebenciu, Robert Negoiță, dar si oameni de afaceri precum Sebastian Ghiță si Emilian Dinescu.

 

Mediafax

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce naiba, e an electoral, le mai arata pisica la cate unii.... ziceti-mi si mie un condamnat dintre marii corupti in ultimii ani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu sunt de parere ca mai stim niste chestii decat sa nu stim. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum sa isi fac averea. Prin furt, inselaciune, santaj, mita, lasitatea unor oameni, faptul sa ce vand ieftin, distrugerea altor oameni, si lista poate continua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilie Alexandru, cunoscut drept Sandu Geamanu, a fost audiat, luni, la ICCJ, in dosarul sechestrarii de persoane al lui Ciobanul, si a aratat in fata instantei că procurorul Amariei i-ar fi oferit un "targ" in care el trebuia să convingă victimele să intoarcă totul impotriva finantatorului Stelei.

 

Completul de cinci judecatori ai instantei supreme a reluat, luni, judecarea recursurilor facute de procurori si de unii dintre inculpati in dosarul in care George Becali a fost achitat pentru sechestrarea celor trei persoane care i-au furat limuzina.

 

La instanță a fost adus Ilie Alexandru, cunoscut si sub numele de Sandu Geamanu, după ce a fost propus ca martor de catre avocatii apararii.

 

În fata judecatorilor, Sandu Geamanu a aratat, in amanunt, că procurorul Amariei, cel care s-a ocupat de instrumentarea dosarului sechestrarii de persoane, i-a spus că "il vrea pe Becali" cu orice preț si că i-a cerut (lui Sandu Geamanu - n.r.) să le determine pe cele trei persoane să declare că au fost sechestrate si batute de oameni lui Becali, la cererea acestuia.

 

"În 2009, am fost arestat intr-un dosar pentru că am intrat si am lovit un copil de doi ani si jumatate cu sabia. M-au acuzat de tentativă de omor. Am fost bagat la arest, după care am fost dus la Capitala la procurorul Amariei. Acolo, Amariei mi-a spus: ?Ma tu esti baiat destept. Tu stii cum e la puscarie. Îl vrem pe asta (Becali - n.r.). Îl vreau pe acest om bagat in carti?. Am stat o saptamană in tensiune. Eu trebuia să-i aduc pe cei trei baieti să dea declaratii, ca parte vatamata impotriva lui Ciobanul, cum că el ar fi condus din umbră o grupare să-i sechestreze pe cei trei. La două saptamani de la arestare, le-a spus că are nevoie de mine să ii aduc pe Stan Constantin David, Nicolae Tinel si pe Margean ca martori. (...) M-a chemat o data la o saptamană după arestare, si mi-a spus că sunt nevoit să fac asta. Într-o zi, am fost scos din arest, timp de o zi, si atunci s-a facut tot dosarul. Pe cei trei ii stiam, sunt copii de la mine din cartier, din Chitila. Procurorul stia că am o anume influență si autoritate si mi-a spus să-i determin pe cei trei să dea declaratii, la dictare, față de Ciobanul. Procurorul voia să zică cei trei că au fost batuti, violati, violentati la dispozitia lui Ciobanul si că au fost sechestrati de oamenii lui Becali la cererea sa", a declara Geamanu celor cinci judecatori.

 

Sandu Geamanu a explicat ca in seara cand Nicolae Tinel a avut altercatia cu bodygardul care l-a impuscat in picior, el era liber si ca ulterior acestor evenimente, s-a intalnit cu doi dintre cei trei care au fost dusi la barul din Pipera.

 

Geamanu a mai aratat ca potrivit celor relatate lui de catre Tinel, bodyguardul l-a impuscat pe acesta in picior. Asta s-ar fi intamplat, conform acelorasi relatari, după ce Tinel a scos un cutit si a vrut să-l atace pe angajatul lui Becali.

 

"În lumea interlopa dacă te bati, nu fugi la ?garda. Chiar si asa, i-am filmat si fotografiat lui Tinel rana de la picior, ca să ramană acolo. Am fost audiat ca martor cu identitate protejata Amariei mi-a spus că trebuie să dau o declaratie, eu am refuzat să dau declaratie, iar el mi-a spus că va scrie el declaratia si eu doar s-o semnez. Asa am facut, eu nu am cerut niciodată identitate protejata procurorul Amariei mi-a pus, eu m-am desconspirat la Judecatoria Sectorului 1 in fata unei judecatoare. Eu am vrut să mă razbun pe Ciobanul", a adaugat Geamanu.

 

Tot el le-a spus judecatorilor că in aprilie 2009, cand a dat declaratie la instanță, a aratat că a intervenit la OTV si a spus că nu este interesat de banii lui George Becali, după ce familia acestuia i-ar fi oferit un milion de euro pentru ca cele trei parti vatamate să depună declaratii favorabile. Între altele, Sandu Geamanu a aratat si că Amariei i-ar fi pus la dispozitie un birou, de unde să poată să dea telefoane unde are nevoie, spunandu-i-se si că are la dispozitie si masini, in cazul in care va avea nevoie.

 

"Mi s-a spus la procuratură să spun in instanță că intalnirea pentru a lua acei bani va avea loc la frontiera că partile vatamate or să primească banii in prezenta unor avocati, că totul va fi inregistrat si că apoi ei vor pleca din tara Amariei m-a pus să spun aceste lucruri, iar eu am facut cum a spus el. ?Fii baiat destept, semnează aici. Îl vreau pe Becali la puscarie?, imi spunea Amariei", a mai aratat Geamanu.

 

Întrebat de unul dintre avocati dacă procurorul Maximilian Balășescu, judecat in arest la acest moment pentru fapte de coruptie, a avut vreo interventie la acel moment in dosarul sechestrarii, Geamanu a raspuns că nu, precizand că o singură dată a aparut pe acolo Balășescu, care voia să se lanseze cu cazul acesta, "astepta o aprobare".

 

Întrebat de procurori ce au spus cele două parti vatamate in acea noapte a incidentului, după producerea acestuia, Geamanu a aratat că Margean si Stan David i-au spus că nu au fost batuti la local, ci au fost tratati omeneste si că au mers de bună voie acolo.

 

Geamanu a aratat că Ilie Petre este fratele sau cu care nu s-a vazut de 11 ani si că la momentul presupusei sechestrari acesta era incarcerat in Belgia.

 

Procurorul l-a intrebat pe Geamanu dacă are motive să-și mintă fratele si a lasat să se inteleagă că ar exista o inregistrare cu cei doi in care se presupune că s-a discutat doar adevarul.

 

Ulterior, instanta a audiat un martor propus de aparari, după care a decis reluarea dezbaterilor in 28 ianuarie 2013, dată pentru care s-a dispus reaudierea martorilor Vrabie si Roibu.

 

În acest dosar, finantatorul echipei Steaua, Ciobanul, a fost achitat, in 19 octombrie 2011, de catre un complet de trei judecatori al ICCJ, el fiind acuzat că le-a ordonat garzilor sale să ii prindă pe cei care i-au furat un Mercedes. Hotii au fost dusi apoi la sediul Partidului Noua Generatie (PNG), pe care Becali in conducea, loc unde acestia au fost sechestrati cateva ore si agresati.

 

Decizia instantei a fost contestată de Parchet si de unii dintre inculpatii din dosar, iar dosarul a ajuns la completul de cinci judecatori de la aceeasi instanță.

 

Europarlamentarul Ciobanul a fost achitat de judecatori in baza articolului 10 litera d din Codul de procedură penala respectiv pentru că lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

 

În baza aceluiasi articol au fost achitati si Ștefan Dediu, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si Romulus Dumitrescu.

 

Marcel Popa, cel care l-a impuscat in picior pe Nicolae Tinel, unul dintre suspectii in cazul furtului masinii lui Becali, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pentru uz de armă neletala instanta stabilind un termen de incercare de trei ani.

 

Ciobanul a fost achitat pentru că "premisa procurorilor a fost gresită", iar judecatorii au constatat că acesta a comandat recuperarea masinii si nu violente la adresa hotilor, tinandu-le lectii de morala

 

Judecatorii instantei supreme au aratat in motivarea deciziei din 19 octombrie 2011, că partile vatamate nu au avut de suferit in urma furtului limuzinei lui Becali, ci, mai mult, au fost tratate cu bauturi la barul din Pipera iar acestora nu li s-a interzis nicio clipă să plece. Magistratii remarcă totodată că niciuna din parti nu a cerut expres să fie lasată să plece.

 

Totodata instanta a mai notat in motivare că in timpul petrecut in bar cei trei au fost subiectii unor "discutii moralizatoare" din partea finantatorului FC Steaua.

 

Mediafax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciobanul incheie en-fanfare 2012. E pe primul loc cu Steaua, s-a calificat in primavara europeana iar ca politician a cîștigat un loc de deputat in Parlament. Mai nou, ii merge la superlativ si in plan financiar.

 

 

Patronul Stelei a vindut un teren in Pipera pe care a incasat o sumă-record, in jur de 40 de milioane de euro, cumparatorul fiind firma nemtească de automobile Volkswagen. Becali reusise să vindă si in 2011 alte parcele de teren pe care le detine in nordul Capitalei, una dintre ele fiind achizitionată cu 10 milioane de euro de un om de afaceri englez, care intentiona să dezvolte un complex imobiliar in apropierea sediului Politiei Rutiere din Pipera.

 

"Piata imobiliară a inceput să se dezghete, imi dau seama din modul in care imi merg mie afacerile" - Ciobanul, patron Steaua

 

I s-a dublat averea in 2012

 

Conform ultimului studiu realizat de revista Capital, patronul Stelei si-a marit considerabil averea in decursul acestui an, față de 2011. În topul dat publicității in luna noiembrie, Becali e creditat cu 300 de milioane de euro, dublu față de cit avea in 2011, iar singurul domeniu in care apare că activează sunt afacerile imobiliare.

 

5,2 milioane de euro l-au costat pe Becali transferurile din 2012 la Steaua: Pirvulescu, Chipciu, G. Machado, Pintilii, Dumitras Rocha, Szukala, Ad. Popa, Nikolici, G. Iancu

 

gsp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ete na. Normal. Doar acum e la putere. Ati vazut vreodata, in ultimii 20 si ceva de ani, ca cineva de la putere sa nu termine vreun an en-fanfare? Si fiecare an mai en-fanfare decat precedentul.

 

Am vazut pe gsp comentariul unei oi veritabile:

bandoleros (7167 comentarii)

probabil cea mai mare aroganta facuta frustratilor pe anul acesta cu vanzarea acestui teren.

forta Gigi! bo$$ de bo$$! si la mai mare! deputatul sa traiasca!

P.S. sper ca acum sa'ti fie buzunarele ceva mai largi cand va fi vorba de transferuri ;)

 

Ideea transferului ia usor mintile celor slabi. Mai ales ca poporul stelist alege sa uite ca becali nu baga bani in Steaua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deputatul PNL George Becali sustine că in ultimele două luni de zile a imprumutat SC UM Dragășani cu echivalentul a circa 1 miliard de euro, FC Steaua SA cu aproximativ 10 milioane de euro si a mai reusit să obtină terenuri intravilane in Capitală fară să-și reducă averea.

 

George Becali sustine in declaratia de avere semnată in 18 decembrie 2012 că a obtinut in plus față de momentul in care iși depunea candidatura pentru postul de deputat circa 17 hectare de teren intravilan in Bucuresti, majorand astfel suprafata unui teren in posesia caruia a intrat in anul 2007, prin "concesiune de drepturi". Astfel, deputatul PNL ajunge să detină in Capitală terenuri intravilane de aproximativ 41 de hectare.

 

De asemenea, omul de afaceri si-a mentinut suprafetele de teren in Voluntari: 205 hectare teren agricol, 22 de hectare de padure si 12 hectare de teren extravilan. El mai are terenuri agricole in Otopeni (10 hectare), Balotesti (25 hectare), Pitesti (100 hectare).

 

Totodata Becali mentionează un teren agricol detinut in Braila incă din 2007, dar pe care nu l-a mentionat in declaratia de avere din octombrie, omițand să mentioneze suprafata acestui teren.

 

Deputatul PNL si-a pastrat cele patru autoturisme: Mercedes, Maybach, Audi si BMW, dar si bijuteriile de 50.000 de euro si ceasurile de 250.000 de euro.

 

Becali precizează că detine 85,7% din actiunile de la SC Avicola Iasi SA, in valoare de 25.064.765 de lei, 71,5% din actiunile SC Arcom SA in valoare de 1.835.702 de lei, 90,7% din actiunile SC UM Dragășani in valoare de 8.136.460 de lei, dar si 33,33% din actiunile European Imob. Develop cu o valoare de 128.400 de lei.

 

Potrivit declaratiei de interese, Becali mai detine 80% din actiunile SC Romes SA in valoare de 1.529.940 de lei.

 

În ceea ce priveste imprumuturile acordate, deputatul PNL sustine, spre deosebire de luna octombrie, că a imprumutat SC UM Dragășani cu 46 miliarde de lei, echivalentul a peste 1 miliard de euro.

 

De asemenea, la imprumutul acordat catre FC Steaua SA de 6.235.500 de lei se adaugă 38.764.500 de lei, suma totală a imprumutului acordat ajungand la 45.000.000 de lei.

 

Becali mai are imprumuturi acordate catre Viorel Tudorache (2.600.000 de euro), SC Avicola Iasi SA (26.295.954 de lei), Horia Culcescu (18.000.000 de euro), Costel Bucur (5.300.000 de euro), Teia Sponte (3.000.000 de euro), Gheorghe Goga (800.000 de euro), Vasile Geambazi (18.000.000 de euro), Aurelian Constantin (1.000.000 de euro), dar si pentru rude de gradul II de 4.000.000 de lei.

 

Omul de afaceri mai sustine că detine in Zimnicea 100 de locuinte sociale in constructie, in valoare de 1.000.000 de euro, respectiv sase blocuri de cinci etaje cu o suprafață de 84.775 de metri patrati.

 

Becali nu face referire in declaratia de avere nici la casa din centrul Capitalei, nici la casa din Pipera, conturi bancare sau venituri realizate in ultimul an.

 

Mediafax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deputatul PNL George Becali a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că nu iși va declara banii detinuti in conturile bancare nici dacă ANI "se dă peste cap", mentIonand că dacă Agentia il va trimite in judecată va declara legea de functionare a ANI neconstitutionala

 

Becali a fost intrebat despre omisiunile din declaratia de avere completată in luna decembrie, la inceputul mandatului de deputat, avand in vedere că riscă sanctiuni din partea Agentiei Nationale de Integritate. "Numai asa, ca să-mi bat joc de ANI", a raspuns Becali.

 

Deputatul PNL a fost intrebat dacă anul trecut a avut venituri mai mari de 5.000 de euro, dacă a vandut vreun teren, din moment ce in declaratia de avere nu a mentionat nimic in acest sens.

 

"Nu mai tin mine", a replicat Becali.

 

El a mai fost intrebat dacă are conturi bancare in care să detină sume, avand in vedere că nici in acest caz nu a facut precizari in declaratia de avere.

 

"Am si nu spun niciodata nu mă obligă nimeni, poate să se dea si peste cap ANI (...) că nu dau niciodată numele de cont, banii din cont, nu-i scriu niciodată in vreo declaratie banii mei", a sustinut Becali.

 

În legatură cu faptul că este obligat de lege să declare sumele detinute in conturile bancare dacă acestea depășesc 5.000 de euro, deputatul PNL a spus: "Dacă vreodată o să existe un proces in sensul asta, o să declar legea neconstitutionala pentru că nu mă obligi pe mine ca să-ți spun eu tie banii mei".

 

Becali a fost intrebat cum va declara legea ANI neconstitutionala "O declar neconstitutională dacă va fi cazul, dacă voi fi dat in judecată pe tema asta (...) Nu pot să o declar acuma. Cand nu o să fie Zegrean si cu Aspazia Cojocaru, atunci am să o declar, cand o să plece aia de acolo", a spus Becali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Datoria pentru care SC Avicola SA cere executarea FC Steaua este una infima de cateva zeci de mii de lei. Cu toate acestea, actiunea de recuperare a creantelor este inscrisă in planul de reorganizare al firmei iesene.

 

Avicola SA Iasi, una dintre afacerile patronate la Iasi de Becali, a dat in judecată clubul sportiv bucurestean pentru o datorie de 32.627 de lei care s-ar fi adunat in ultimii ani ca urmare a neplății de catre clubul sportiv a alimentelor consumate de catre fotbalisti, anume a carnii de pui livrate de compania ieseana

 

Suma este reiterată si in planul de reorganizare al Avicola, in care se arată că FC Steaua figurează cu respectiva datorie, alaturi de alte companii si entități, printre care se mai numară si Partidul Noua Generatie cu o sumă de 197.946 de lei.

 

Tot in documentul elaborat de compania specializată se arată si pasii care vor fi intreprinsi pentru reabilitarea Avicola SA. Astfel, printre acestia se numară si incasarea debitelor restante prin orice mijloace legale puse la dispozitie, acesta fiind si cazul procesului cu FC Steaua.

 

Continuarea unui program minimal de investitii care privesc strict reducerea de costuri, masuri de incasare a debitelor, executari silite, punctaje lunare, confirmari de solduri si corespondență telefonica masuri de incasare a subventiilor - obtinerea de adeverinte, de la institutiile abilitate ale statului, privind subventiile pentru crestere pui carne si subventie aferentă creditului agricol, negocieri si prezentarea documentatiei aferente la alte banci din sistem: Banca Italo-Romena, ATE Bank, CEC Bank S.A., in vederea preluarii intregului volum derulat prin Banca Carpatica S.A., negocieri si esalonari cu furnizorii de materii prime, DSV, utilități, paza evaluarea costurilor si planificarea productiei pentru anul 2010 in conditiile utilizarii eficiente a capacităților existente, construirea strategiei de productie, inclusiv restructurarea personalului si cresterea eficientei productiei concomitent cu reducerea costurilor, evaluarea pietei si a strategiei de vanzari prin impunerea de preturi minimale, constructia unei retele de distributie proprie care să vizeze judetele limitrofe - Botosani, Suceava, Neamt in vederea valorificarii prin acest canal, in detrimentul celui en-gros, si care să acopere si minim 70% din productie si masuri de reducere a cheltuielilor cu salariile prin trecerea personalului in somaj, in acord cu legislatia in domeniu, se arată in planul de reorganizare al Avicola SA.

 

Adevarul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0