ariven21

Imagini Tricouri Steaua

143 posts in this topic

22.10.2009

Salutare.

Incerc sa fac o mica istorie a echipamentului folosit de Steaua.

Ma intereseaza imagini din toate perioadele, cu toate marcile pe care le-a folosit (adidas si nike). Mai ales ma intereseaza imagini de la meciul rapid 2 Steaua din 2005 cand am pierdut la penaltiuri, iar echipamentul a fost nike, galben cu negru, dar stema era prelucrata.

Daca puteti sa ma ajutati, voi crea un mic volumas care va fi urcat pe site. Acest volum va fi in format pdf, in care, odata ce voi aduna material suficient pentru a incepe voi incerca sa ilustrez prin fotografii si desene echipamentele.

Alexanderhoff.

27.10.2009

Orice imagini sau informatii despre echipament in perioada 47-70 sunt bine-venite.

02.11.2009

Pana una alta va propun cateva repere.

O prima perioada "romantica"

- care a durat pana prin anii '70, cand din informatiile pe care le am, echipamentul era lucrat fie la Arad la celebrele fabrici textile fie la Buzau, unde se faceau si uniforme militare. O imagine din anii 70 pe care o am si care de altfel se gaseste si pe net e cea cu Stefan Sames langa Cruyff, unde pentru prima data se poate vedea ca echipamentul este unul asemanator(poate o licenta romaneasca la) - adidas. Fotografia este alb negru, dar echipamentul de la acea ora era asa: tricoul alb cu dungile rosii, sort albastru cu dungi albe, jambierele alternand fie rosii fie albastre. Cu adevarat putem vorbi de atestarea fotografica a unui echipament adidas odata cu fotografia de campioni din 75. (urmarea maine...).

Adenda.

Sunt unele echipamente care au aproape toate elementele celui adidas dar lipseste logo-ul - floare de nufar folosit acum la produsele adidas din categoria "originals". Asta o spun dupa revizioanarea celor doua dvd-uri Steaua Dinamo. O alta concluzie, stema apare pe tricou cu mici exceptii, la meciurile din Europa, in rest echipamentele folosite sunt obisnuite de categoria B, chiar C. Tendinta asta dureaza si in perioada dupa '90, celebrul echipament "liliac" de la victoria contra Dinamo cu 5-0, fiind o ilustrare perfecta sau cel folosit in dubla cu Bastia.. Din pacate pana la introducerea echipamentului Nike in primul mandat al lui Olaroiu, stema nu apare constant pe tricouri, la echipamentul adidas. Spun din pacate, dintr-un motiv subiectiv, acceptand sa fiu contrazis, echipametul adidas este favoritul meu.

Va urma.

O poza cu Belo in echipamentul model euro 96. L-am avut cand zdrobeam javrele in Ghencea cu 5-0. Unul din impresionanta serie de echipamente fara stema. Cunoscut si sub numele de tricoul dialog sau liliac.

13.12.2009

O alta nelamurire...

E vorba de echipamentul galben rosu... Daca are cineva poze, ar fi excelent. Cam tot in acea perioada, s-a jucat intr-un echipament albastru cu guler rosu si ceva dungi... L-au folosit doar cateva meciuri apoi nu mai tin minte sa-l fi vazut. Is aduce care aminte de el?

Steaua_98_Home_USE.jpg

Steaua_98_Home_Tags.jpg

belodedici.jpg

Edited by ariven21

Salutare.

Mai ales ma intereseaza imagini de la meciul rapid 2 Steaua din 2005 cand am pierdut la penaltiuri, iar echipamentul a fost nike, galben cu negru, dar stema era prelucrata.

Alexanderhoff.

193897961_goian2.jpg

Multumesc.

Contributorii vor fi mentionati...

imaginile mai interesante am sa le postez aici...

ok, hai ca merge. se pare ca in photobucket nu se poate atasa nici o poza pe acest forum, asa ca mi-am facut cont pe flkr.

poza de care ziceam, este de la un Steaua - Dinamo din Ghencea, cand cainii ne-au batut cu 3-0, in toamna lui 1989. mi s-a parut foarte interesant echipamentul, si astfel am facut o captura cu acel echipament de pe dvd. nu se vede foarte clar, dar se intelege cat de cat...

4052646916_a53d7da924_o.jpg

Edited by ytse jam

Poze de la acel meci aici

Cel mai mizerabil echipament purtat vreodata...

personal cred ca este mult mai frumos acel echipament decat cele de rezerva din zilele noastre, ca sa nu mai amintesc de cel din sezonul trecut, cand jucatorii apareau cu acel verde fosforescent de toata jena...

Edited by ytse jam

Intre echipamentul ala si cel de rezerva din ultimele 2 sezoane nici n-as sta pe ganduri si l-as alege pe primul. Personal si al 3-lea echipament de acum mi se pare fara pic de stil.

LE: ariven banuiesc ca nu mai este cazul sa pun imaginea din celalalt topic, nu?

Edited by mstef

personal cred ca este mult mai frumos acel echipament decat cele de rezerva din zilele noastre, ca sa nu mai amintesc de cel din sezonul trecut, cand jucatorii apareau cu acel verde fosforescent de toata jena...

in actualul echipament de rezerva si in cel de anu trecut, cel mai bine le sta lui Banel si lui Petre Marin...parca sunt de la drumuri si poduri :crazy:

Edited by mircea_10

Intre echipamentul ala si cel de rezerva din ultimele 2 sezoane nici n-as sta pe ganduri si l-as alege pe primul. Personal si al 3-lea echipament de acum mi se pare fara pic de stil.

LE: ariven banuiesc ca nu mai este cazul sa pun imaginea din celalalt topic, nu?

Nu-i cazul am descarcat-o la mine.

Pana una alta va propun cateva repere.

O prima perioada "romantica"

- care a durat pana prin anii 70, cand din informatiile pe care le am echipamentul era lucrat fie la Arad la celebrele fabrici textile fie la Buzau, unde se faceau si uniforme militare. O imagine din anii 70 pe care o am si care de altfel se gaseste si pe net e cea cu Stefan Sames langa Cruyff, unde pentru prima data se poate vedea ca echipamentul este unul asemanator(poate o licenta romaneasca la) - adidas. Fotografia este alb negru, dar echipamentul de la acea ora era asa: tricoul alb cu dungile rosii, sort albastru cu dungi albe, jambierele alternand fie rosii fie albastre. Cu adevarat putem vorbi de atestarea fotografica a unui echipament adidas odata cu fotografia de campioni din 75. (urmarea maine...).

Adenda. Sunt unele echipamente care au aproape toate elementele celui adidas dar lipseste logo-ul floare de nufar. Asta o spun dupa revizioanarea celor doua dvd-uri Steaua Dinamo. O alta concluzie, stema apare pe tricou la meciurile cu mici exceptii din Europa in rest echipamntele folosite sunt obisnuite. Tendinta asta dureaza si in perioada dupa '90, celebrul echipament "liliac" de al victoria contra Dinamo cu 5-0, fiind o ilustrare perfecta. Din pacate pana la introducerea echipamentului nike in prima mandat al lui Olaroiu, steam nu apare constant pe tricouri, la echipamentul adidas. Spun din pacate, dintr-un motiv subiectiv, acceptand sa fiu contrazis, echipametul adidas este favoritul meu.

Va urma.

Daca aveti ceva de adaugat?

Edited by ariven21

in actualul echipament de rezerva si in cel de anu trecut, cel mai bine le sta lui Banel si lui Petre Marin...parca sunt de la drumuri si poduri :crazy:

da da da. Banel ca Banel, dar cand il vezi pe Petrica mic, brunet si cu tricolul ala pe el, ai spune ca este luat direct de la REBU.

bine, nu vreau sa fiu inteles gresit. am tot respectul atat pentru angajatii REBU care muncesc din greu pentru un ban cinstit, dar si pentru Banel, inclusiv Petre Marin care printre altele este si jucatorul meu preferat.

O imagine din anii 70 pe care o am si care de altfel se gaseste si pe net e cea cu Stefan Sames langa Cruyff, unde pentru prima data se poate vedea ca echipamentul este unul asemanator(poate o licenta romaneasca la) - adidas. Fotografia este alb negru, dar echipamentul de la acea ora era asa: tricoul alb cu dungile rosii, sort albastru cu dungi albe, jambierele alternand fie rosii fie albastre.

Intamplarea face ca poza aceea cu Sames si Cruyff am colorat-o eu acum ceva timp .

samescruyff2color.jpg

Edited by lm-a

Intamplarea face ca poza aceea cu Sames si Cruyff am colorat-o eu acum ceva timp .

samescruyff2color.jpg

Foarte buna imaginea. Cu permisiuea ta am sa o folosesc in volum... evident mentionand cine a colorat-o.

Dupa cum am spus, excelente imagini ai creat, am vazut galeria ta si am lasat si un comment.

Tot din acel meci, exista pe stelisti.ro o imagine cu Lita Dumitru facand schimb de fanioane cu acelasi Cruyff.

Edited by ariven21

In acel verde fosforescent jucam si in sezonul asta. Recent, adica duminica, am invins la Timisoara in acel echipament. Personal imi place echipamentul de la Sevilla alb cu insertii ros-albastre. Asa as vrea sa evoluam in deplasare, iar acasa, albastru cu insertii rosii! :)

Foarte buna imaginea. Cu permisiuea ta am sa o folosesc in volum... evident mentionand cine a colorat-o.

Dupa cum am spus, excelente imagini ai creat, am vazut galeria ta si am lasat si un comment.

Tot din acel meci, exista pe stelisti.ro o imagine cu Lita Dumitru facand schimb de fanioane cu acelasi Cruyff.

Poti s-o folosesti fara probleme , ma bucur sa particip la asa ceva . Daca mai e nevioe de treburi similare , colorez cu placere !

Am scos din poza cu Sames niste ramasite din sigla Stelisti.ro de pe tricoul lui Cruyff

samescruyff2color2.jpg

Nu cunosc anul , dar eu il consider un echipament senzational.

Poate cel mai frumos.

1944582155_scan0009.jpg

Nu cunosc anul , dar eu il consider un echipament senzational.

Poate cel mai frumos.

Asta e tipul ala ce a fost la Craiova? de juca fundas dreapta sau stanga? (numele imi scapa.. sa fie Costica Stefanescu? uite un link: http://www.romaniansoccer.ro/players/playe...tml?autoframe=1, poate asta e jucatorul). Daca e Stefanescu perioada ii la sfarsit de anii 60, comform datelor de la acel link. Oricum excelenta imagine.

Frumos echipamentul, ii clar de unde s-au inspirat la echipamentul de anul trecut, si acum ii evident de unde "mania" pentru dungile verticale. Probabil o incercare a celor de al marketing sa se apropie de trecut - vezi si replica-shirt-urile ce se gasesc la vanzare cu Hagi, Lacatus, Duckadam. Istoria aceea a Stelei, care face un milion de lei, ilustreaza anii 60 cu echipamentele in dungi (care difera ca forma, latime etc.)

Dupa cum am mai amintit, o perioada (cred ca tocmai asta) s-au purtat echipamente facute al noi, (Arad, Buzau sau in alta parte. Ma uit la short, si mie mi se par evidente cele trei dungim insa lipsa oricarui alt element al marcii adidas, ma face sa cred ca e de fapt o replica facuta al noi.

Apropos de echipamentele facute la noi. Am citit un interviu cu Ienei in care comenta alegerea echipamentului de al finala din '86, predominant alb. A mentionat ca s-a facut comanda pt acel echipament la o fabrica din Bucuresti (Filatura Dacia, ca aia faceau fibre sintetice... ?). In cartea scrisa de Vochin, Super Steaua, exista un scurt pasaj despre echipament, unde scrie ca au fost aduse din Franta de al o reprezentanta. Ideea e ca si sursele pot sa nu fie corecte.

scuze pt off topic

are cineva poza cu mesajul"inima noastra bate de 7 ori l-a-c-a-t-u-s",de la meciul Steaua-FC Brasov din decembrie 1999?(mesaj postat la tribuna a doua,pt ca jan pavel nu a vrut ca acesta sa apara in PN)

are cineva vreo poza cu echipamentul din meciul Petrolul - Steaua 5-1 din toamna lui 1999 ? pe google nu gasesc nici o poza cu acel meci.

un echipament foarte urat am avut la amicalul pierdut in fata cainilor cu 3-2.

@ ariven21

E Tudorel Stoica in poza.

@ ariven21

E Tudorel Stoica in poza.

My bad.

L-am confundat.

Oricum ce am scris de echipament ramane valabil.

si niste capturi de la finala cu Dinamo pierduta cu 6-4:

4115530834_bb01bc0bbb_o.png

4115530468_096b3b952a_o.png

de la Dinamo - Steaua din 90, scor 2-2:

4114778791_93c35fc7b5_o.png

4115548144_e30e950f45_o.png

si o poza in care am remarcat treningurile adidas... din pacate nu am vazut asa ceva prin magazine:

4115530944_e74d3d5fc3_o.jpg

In acel verde fosforescent jucam si in sezonul asta. Recent, adica duminica, am invins la Timisoara in acel echipament. Personal imi place echipamentul de la Sevilla alb cu insertii ros-albastre. Asa as vrea sa evoluam in deplasare, iar acasa, albastru cu insertii rosii! :)

Sa ma ierti, dar echipamamentul de la Sevilla era alb cu insertii rosii, insertiile fiin la guler, pe maneci (dungile adidas) pr sort si al jambiere. Nici o urma de albastru.