Sign in to follow this  
Followers 0
y-jam

Gigi Becali Ne Discrimineaza Incalcand Legea

22 posts in this topic

Salut,

Am deschis acest topic pentru a puncta cateva nedreptati facute de cel ce scoate bani din FC Steaua Bucuresti, INCALCAND LEGEA pe fata, fara nici un fel de rusine si de bun simt !!!

De cate ori nu l-am auzit pe cioban facandu-ne “drogati”? De cate ori nu l-am auzit pe cioban facandu-l pe Laszlo Boloni “ungur” sau pe regretatul Freddie Mercury “homosexual” (la un moment dat a spus ca in Templu nu se va auzi niciodata formatia Queen in statiile de amplificare deoarece fostul lor solist vocal a fost homosexual). Nu ca ar fi un lucru rau sa fii ungur sau homosexual, dar modul in care acest personaj grobian le spune, cu siguranta te duce cu gandul la epoca de piatra, intr-un mod in care ii discrimineaza pe cei in cauza.

Conform Legii nr. 48/2002, Ordonanta nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare se observa foarte clar cum ca cel ce scoate bani din FC Steaua Bucuresti incalca legea intr-un mod flagrant, fara ca nimeni sa se autosesizeze. In aceasta lege avem mai multe articole, dar unul dintre ele mi-a atras atentia in mod deosebit, si anume:

Art. 19. care spune asa:

Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incindenta legii penale, orice comportament manifestat in public, avand caracter de propaganda nationalist-sovina, de instigare la ura rasiala sau nationala, ori acel comportament care are ca scop sau vizeaza atingerea demnitatii sau crearea unei atmosfere intimidante, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptat impotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acesteia/acestuia la o rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau categorie defavorizata, ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala a acestuia/acesteia.

Dupa cum se vede in LEGEA de mai sus, acest om care ne reprezinta in Parlamentul European, nu numai ca trebuie sa isi dea demisia de acolo, el chiar trebuie INTERZIS cu orice pret de la Bruxelles, deoarece incalca legea intr-un mod flagrant.

Cuvantul DROGAT este un cuvant ce degradeaza, umileste si ofenseaza o categorie sociala sau categorie defavorizata asa cum zice Art. 19 din Legea nr. 48/2002, Ordonanta nr. 137/2000, deci este un cuvant discriminator, asa cum sunt cuvintele: _tigan, _bozgor, _poponar etc etc. In aceasta categorie nu intra numai cel ce scoate bani din Steaua, ci si presa, care nu cenzureaza acest cuvant si care nu cenzureaza comportamentul acestui om. Prin urmare, si presa incalca legea, deoarece face public toate aceste nereguli spuse de cel ce scoate bani din FC Steaua Bucuresti. Din pacate cei ce fac aceste legi actioneaza numai cand niste baieti din peluza afiseaza un banc scris in maghiara, neluand nici o masura atunci cand vine vorba de cei ce cotizeaza cu sume foarte mari persoanelor ce fac parte din conducerea statului. Nu mai este nici un secret faptul ca traim intr-o tara in care valorile nationale sunt alese in functie de prostie, si in nici un caz in functie de valoare. Asa ca orice comentariu este inutil.

Mai jos am afisat si alte puncte din Legea nr. 48/2002, in care il regasim foarte clar pe acest om ce ne reprezinta in Parlamentul European, fara nici un fel de comentariu:

Legea nr. 48/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare:

1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:

- (1) In Romania, stat de drept, democratic si social, demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane reprezinta valori supreme si sunt garantate lege.

- (2) Principiul egalitatii intre cetateni, al excluderii privilegiilor si discriminarii sunt garantate in special in exercitarea urmatoarelor drepturi:

- dreptul la libertatea de gandire, constiinta si religie;

- dreptul la libertatea de opinie si de exprimare;

- dreptul de a lua parte, in conditii de egalitate, la activitati culturale si sportive;

- dreptul de acces la toate locurile si serviciile destinate folosintei publice.

- (3) Exercitarea drepturilor enuntate in cuprinsul prezentului articol priveste persoanele aflate in situatii comparabile.

(4) Orice persoana fizica sau juridica are obligatia sa respecte principiile enuntate la Alin. (2)."

7. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:

"Art. 5.

Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, conditionarea participarii la o activitate economica a unei persoane ori a alegerii sau exercitarii libere a unei profesii de apartenenta sa la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala, respectiv de convingerile, de sexul sau orientarea sexuala, de varsta sau de apartenenta sa la o categorie defavorizata."

8. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:

"Art. 6.

Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, discriminarea unei persoane pentru motivul ca apartine unei anumite rase, nationalitati, etnii, religii, categorii sociale sau unei categorii defavorizate, respectiv din cauza convingerilor, varstei, sexului sau orientarii sexuale a acesteia, intr-un raport de munca si protectie sociala.

Legea nr. 48/2002, Ordonanta nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare

Art. 1.

(1) In Romania, ca stat de drept, democratic si social, demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane reprezinta valori supreme si sunt garantate.

(3) Orice persoana juridica sau fizica are obligatia sa respecte principiile egalitatii si nediscriminarii.

Art. 2.

(1) In prezenta ordonanta, prin discriminare se intelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex sau orientare sexuala, apartenenta la o categorie defavorizata sau orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea sau inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice.

(2) Orice comportament activ sau pasiv care, prin efectele pe care le genereaza, favorizeaza sau defavorizeaza nejustificat ori supune unui tratament injust sau degradant o persoana, un grup de persoane sau o comunitate, fata de alte persoane, grupuri de persoane sau comunitati, atrage raspunderea contraventionala conform prezentei ordonante, daca nu intra sub incidenta legii penale.

Aceasta lege este postata si afisata in totalitate pe site-ul http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/48_2002.php

Edited by ytse jam

@ytse jam

Ce pot sa zic ... decat ... Bravo !!! :thumbup: esti tare . Si apropo de lege ... eu cred ca nu e legal sa se anuleze abonamentele la peluza fara a avea dovada clara ca persoana in cauza a instigat la violenta sau ce mai vrea el sa zica, si achiar si asa ... daca le anuleaza ... nu cred ca e legal , nu ? Astept si alte pareri

Edited by Fane

putem face noi, suporterii, un demers, sau ceva, sa-i facem o plangere la vreun tribunal? banuiesc ca nu ducem lipsa de dovezi in acest caz, presa sorbindu-i ineptiile!

iar daca va veni cu raspunsul ca si noi il facem cioben, noi suntem acoperiti: ma-sa l-a facut cioben, si a fost cioben pana sa vina sa la Steaua, si este si va ramane cioben, pentru ca-i place oieritul :thumbsup:

Nu numai ca trebuie sa va dea banii inapoi dar, probabil, va trebui sa plateasca si daune. Acum ca l-a lovit criza, ma indoiesc ca va risca sa fie dat in judecata de zeci, poate chiar sute de oameni

relax ma.. ca nu anuleaza niciun abonament. Ca sa le anuleze trebuie sa ne dea banii inapoi sau sa ne ofere un serviciu la schimb. Dobitocul spune astea la nervi, nu-l bagati in seama. Habar nu are ce vorbeste.

Abonamentul este dezactivat doar cand JANDARMERIA (institutia statului) te interzice pe stadione pentru o anumita perioada de timp si comunica clubului asta.

Asta cu anulatul abonamentului e din acelasi ciclu cu "facem 12 puncte in CL", "castigam EL".

in concluzie se pare ca va da rezultate forma de "protest pasnic", il loveste mai mult decat intrarea pe teren sau tortele :)))

Presupunând cã în țara asta manelistã se respectã vreo lege...

@boozy7us, trebuie sa gasim o cale pentru a-l reclama pe cioban. momentan nu stiu unde, dar ma gadesc foarte serios ca personal sa il reclam pentru discriminare, deoarece sunt abonat la Peluza Sud iar pe deasupra nici nu consum droguri, iar daca as consuma, nu as accepta sa fiu injosit in halul acesta de catre un om care nu stie sa scrie nici sa citeasca. pe langa reclamatia legata de discriminare, vreau sa mai fac una la CNA, reclamatie impotriva celor doua mari posturi de televiziune sportiva (gsp si sportro), deoarece nu cenzureaza si nici nu atentioneaza atitudinea ciobanului atunci cand foloseste aceste cuvinte.

@boozy7us, trebuie sa gasim o cale pentru a-l reclama pe cioban. momentan nu stiu unde

CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. In cel mai rau caz va primi un avertisment sau, Doamne-fereste, o amenda obscen de mica.

CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. In cel mai rau caz va primi un avertisment sau, Doamne-fereste, o amenda obscen de mica.

perfect. multumesc pentru raspuns. e important si acel avertisment. nu da bine deloc la cv :)

CNCD e o chestie de unde-si iau unii salariu fara sa faca mare lucru. Niste atarnatori care-si mai dau cu parerea din cand in cand...

La o conferinta de presa de prin 2007 au iesit la atac dupa niste meciuri de hochei Steaua - Miercurea Ciuc, acuzand fanii nostri de tot felul de idiotenii, chestii intamplate si dupa declaratiile de "prietenie" ale lui nea Gigi credinciosu' ortodox si cu multe icoane in casa la adresa "nenorocitilor de unguri".

Nea Csaba ala a fost intrebat direct cum comenteaza faptul ca in sala aia s-a cantat imnul Ungariei, au fost injurati romani si s-a ars steagul Romaniei. A raspuns senin ca asta nu scuza cu nimic comportamentul discriminatoriu al stelistilor.

Tot la acea conferinta de presa a fost intrebat ce va face daca Gigi Becali va continua sa aiba un discurs dur la adresa ungurilor. A raspuns ca, in afara de amenzi, nu va putea face nimic.

CNCD trebuie ars!

Edited by Lari

CNCD trebuie ars!

corect, dar este important sa obtin un numar de inregistrare la acea reclamatie, pentru ca apoi sa il folosim ceva mai sus. fara acel numar de reclamatie, ciobanul nu poate fi actionat in judecata, si nici la Parlamentul European nu poate fi reclamat. bine, nu am sa pot sa il dau eu personal in judecata pe cioban, dar la parlament se poate ajunge mai usor printr-o simpla scrisoare (sau chiar mai multe, de ce nu).

@ytse jam

CNCD nu umbla de capul lor. Eu ma indoiesc sincer de un eventual ajutor din partea lor. Ei sunt cu "political corectness"-u' dintzi toata ziua. Acum e campanie electorala, vor refuza sa iasa la inaintare cu asa ceva. Dupa, isi vor aminti ca Becali are imunitate si tot asa.

Uite pagina lor oficiala, unde ai si legislatie si tot. Dar nu-ti pune prea multe sperante...

cred ca AISS este cea care ar trebui sa depuna plangere impotriva ciobanului creditor pentru, aceasta fiind asociatia care ar trebui sa apere interesele suporterilor stelisiti, si de asemenea UDMR-ul l-ar putea reclama si ei pe shovin. :oleole:

ok, am dat un e-mail pentru a cere detalii mai amanuntire referitor la depunerea unei reclamatii. am intrebat cum pot depune o reclamatie, si daca este necesar doar e-mailul, sau trebuie neaaparat prin posta sau direct de la sediul lor. am primit urmatorul raspuns:

Modalitatile de depunere a unei petitii la CNCD sunt urmatoarele:

1. pe e-mail, la adresa [email protected]

2. prin fax, la numarul de telefon: 021.312.65.85

3. prin posta, la adresa: P-ta Valter Maracineanu, nr. 1-3, sector 1,

Bucuresti, camera 212.

Petitia trebuie sa contina urmatoarele date obligatorii:

- numele si prenumele dumneavoastra (a persoanei care ne sesiseaza);

- adresa pe care doriti sa primiti raspunsul nostru, adresa de contact

pentru ca noi sa putem lua legatura cu dumneavoastra, pentru informatii suplimentare,

necesare solutionarii cazului ;

-numar de telefon, pentru a va putea contacta pentru informatii

suplimentare;

- continutul plangerii, in care veti scrie detaliat faptele pe care le

considerati discriminatorii. Trebuie sa scrieti cat mai detaliat si sa prezentati

cat mai multe argumente in favoarea cazului dvs, pentru demonstrarea faptei

de discriminare, imprejurarile in care s-a petrecut fapta, martorii care au

asistat la aceasta;

- datele de identificare ale persoanei pe care o acuzati de discrminare

(adresa, eventual telefon etc. ), necesare pentru contactare acestuia de

catre colegii nostri, in vederea audierii de catre Colegiul director al CNCD

sau pentru investigatii suplimentare.

deci, cu cat suntem mai multi cu atat mai bine. eu am sa le dau un e-mail si am sa le spun ca sunt abonat la peluza 2 (le dau si seria de abonament) si ca sunt batjocorit si discriminat de creditor folosind acele cuvinte precum DROGAT, HULIGAN, GOLAN, incalcand Legea nr.48/2002, chiar am sa le dau si cateva citate din presa sportiva date de cioban. am sa le mentionez cum ca nu am avut niciodata probleme cu politia atunci cand a fost vorba despre o intrecere sportiva, iar la final neaaparat le voi cere un NUMAR DE INREGISTRARE al acelei sesizari, chiar daca se va rezolva sau nu.

la ultimul punct, adica datele de identificare ale persoanei pe care o acuzati de discrminare, am gasit urmatoarele detalii:

Nume : Becali

Prenume : George

Adresa : SOS. PIPERA-TUNARI NR. 41

Tara : Romania

Localitatea : VOLUNTARI

Judet Sector : Ilfov

CNP : CENZURAT

Prenumele tatalui : ANASTASIE

Prenumele mamei : ALEXANDRA

Edited by ytse jam

Da,poate o actiune din partea AISS ar avea mai mult succes,adica sa fim mai bine bagati in seama,fiind vorba de o asociatie,dar avand in vedere tara in care traim,ma indoiesc de reusita finala.Totusi,cu toate riscurile,personajul asta ce se intituleaza patron trebuie sa fie contestat in continuare.

@ytse jam posteaza si e-mail-ul pe care il compui.

Ca vreau sa-l trimit si eu.

Sper sa trimitem cati mai multi.

perfect. in seara asta, cel tarziu maine dimineata am sa postez petitia pe acest forum.

Am revenit, dar tot odata vad ca AISS are alta pozitie fata de acest lucru, continuand protestele ca si pana acum. Asa ca nu pot decat sa ii sustin dpdv moral (momentan) dar si dpdv fizic pe stadion. Drept urmare asteptam o alta ocazie pt a depune o bine-meritata plangere catre CNCD, dar si un nou meci pe Ghencea...