Ronnie

Hip Hop

Favoritii tai din rap-ul romanesc   51 members have voted

1. 1. Artistul / Trupa preferata !

• Spike
      4
    • Guess Who
      2
    • Maximilian
      1
    • Grasu XXL
      3
    • Raku
      12
    • DOC
      9
    • Deliric1
      11
    • Cabron
      3
    • Karie
      0
    • NimeniAltu`
      15
    • B.U.G. Mafia
      14
    • Veritasaga
      4
    • Cumicu
      2
    • Vescan
      2
    • Bitza
      2
    • C.I.A.
      2
    • Nwanda
      1
    • Parazitii
      16
    • Omu' Gnom
      5
    • Tranda
      3
    • Aforic
      4
    • Specii
      8
    • Sisu Tudor
      9
    • Vlad Dobrescu
      6
    • Nane
      0
    • Camuflaj
      3
    • Criss Blaziny
      3
    • Arssura
      2
    • Cedry2k
      17
    • Ceilalti
      5
    • Ad Litteram
      2
    • Kazi Ploae
      4
    • Chimie
      5
    • Grupul de Rezistenta
      4
    • Haarp Cord
      13
    • Krem
      1
    • Puya
      0
    • Altul
      2
    • Underman
      1
    • Carbon
      4
  2. 2. Artistul / Trupa preferata 2:

• Praetor
      0
    • Flou Rege
      1
    • Subsemnatu'
      1
    • C.T.C.
      8
    • Dragonu' AK-47
      9
    • Dagga
      1
    • Don Baxter
      4
    • Vikloth
      0
    • Skizzo Skillz
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

2,863 posts in this topic

Am vrut sa fiu baiat finut si sa-ti zic hater, care intr-o traducere moldoveneasca inseamna sugator de pula grav. no offence (care inseamna degeaba te superi ca nu-mi pasa).

N-are nimic, probabil ai fost baiat fin prea mult timp... da, da, da, tu esti Ronnie tati ( Ronnie tati )... nu baga in seama haterii! :Dfucking faggot

Edited by Lays

Off topic

@Ronnie, nu esti tu baiatul ala care il avea pe ghies hu la avatar?

Nu, era sora mea.

Nu, era sora mea.

Acum am inteles. Mi-era frica sa nu cumva sa asculti tu muzica pentru fete... :console:

Nu, nu. Eu ascult doar muzica satanista si rock nebun, doar sunt barbat. Multa carne pisdelor care asculta Guess Who, Vescan, Doc, Grasu si chestii de-astea.

Luati "pizdelor"!

Edited by RobYnho

@Roni

Nu-l pune pe DOC in aceeasi fraza cu ghes hu si grasu xxs, e un fel de blasfemie adusa hip-hop-ului. Connect-R mai lipsea. Ce mi-ar placea sa iti vad fata atunci cand asculti Sex Sex si Lala band song, sau cum pila mea se cheama cacatul ala dance. Si mai ai si mari pretentii de fin cunoscator...

Eu nu-s asa pretentios, se intampla sa am in playlist si Lala Song si Cedry2k.

Eu nu-s asa pretentios, se intampla sa am in playlist si Lala Song si Cedry2k.

Adrian Tutu n-ai?

Nu am auzit de nicio piesa de-a lui, doar alea de la concurs. Nu-s pe gustu' meu chiar da' e mai ok decat ConnectR si ce mai e acum la radio.

INTERVIU VLAD DOBRESCU, preluat de pe HHNews.ro

Vlad Dobrescu este un artist care gasește mereu ceva de facut. Acesta este motivul pentru care l-am gasit mai greu, dar treaba s-a concretizat pană la urma Interviul este unul mai personal, artistul abordand subiecte de interes larg, oferindu-ne insă o viziune personală asupra lucrurilor și evenimentelor ce ne/il inconjoara

Lectură placută!

HHNews.RO De ce Vlad Dobrescu? De ce nu Mc Vlad, V.Dobr, etc.?

vede Cand am inceput să fac rap lumea imi zicea Escobar dar nu am vrut să folosesc porecla asta ca nume de scena Pe-atunci la fiecare scară de bloc se forma cel puțin o trupă de gangsta-rap, și eram sigur că in ziua aia cel puțin 3 rapperi din București iși alegeau numele Escobar.

Pană la urmă m-am gandit că valoarea numelui o construiești tu in timp. Degeaba iți pui un nume de super erou, gen Șarpele Ucigaș, dacă tu de fapt ești un terminat. Nu trecuse foarte mult timp de la revoluție și toată lumea fugea cat mai departe de tot ce aducea aminte de muzica cuminte de pe vremea comunismului. Pană și cantareții de dance erau Șarpele Ucigaș. Mi-am dat seama că numele cel mai original pe care puteam să mi-l pun era chiar ala din buletin! Plus că era și un mindfuck frumos pentru cei care auzeau de mine pentru prima oară și se așteptau să cant romanțe sau ceva de genul asta.

După aia lumea mi-a prescurtat numele in vede. Cateodată mai apare și așa in rime, pe afișe, sau pe tracklisturi, dacă se potrivește mai bine. La un moment dat, m-am gandit să mă iau după artiștii graffiti old-school gen TAKI 183, COPE2 sau STAY HIGH 149 și mi-am pus și un numar (numarul 88 “ data mea de naștere) langă inițiale. Am renunțat la numarul asta cand am aflat că este asociat cu nazismul, pentru că nu vreau să reprezint așa ceva.

HHNews.RO Ce parere are familia ta despre slujba ta actuala Te sprijină in ceea ce faci?

vede Ai mei au fost foarte ingrijorați pentru mine pentru că vedeau cat mă chinui și că nu iese destul cașcaval cat să pot duce o viață decenta M-au sprijinit cat au putut, dar din pacate nu fac parte dintr-o familie instarita și fară vreo relație sau combinație, ăștia ca noi dacă nu muncesc ca nebunii toată viața de dimineață pană seara riscă să ajungă să doarmă in aer liber. Îți dai seama că ai mei nu intrau pe internet și nu veneau la concerte ca să vadă că sunt oameni care ne apreciaza Bani nu faceam mai deloc, așa că timp de vreo 10 ani au avut impresia că nu imi iese nimic și s-au ținut de capul meu să-mi iau un job €œserios.

N-am fost niciodată genul care strigă sus și tare că nu e platit, chiar mi se pare de prost gust atitudinea, dar e foarte frustrant cand in loc de bani primești doar incurajari să o ții tot așa. De fapt erau foarte realiste incurajarile astea, pentru că la sfarșitul zilei ramaneam fix cu **** in mana și tot așa o țineam. Pană la urmă am ajuns in situația in care faceam tot felul de combinații dubioase ca să fac bani, și toată lumea credea că mă scot din muzica Culmea, atunci parinții mei s-au liniștit vazand că-mi merge OK in timp ce eu eram rahat pe mine de frică gandindu-mă că riscam să intru la inchisoare.

La un moment dat riscul a devenit mult prea mare, așa că a trebuit să renunț și m-am angajat pe la tot felul de firme. Câștigam OK dar o ardeam foarte mediocru, am dat-o in alcoolism, depresie și tot tacamul. Cred că in perioada asta și-au dat și ai mei seama că nu sunt unde ar trebui să fiu și spre surprinderea mea m-au incurajat in momentul in care m-am decis să imi bag **** in sistem și să imi urmez visul.

Avand un job la corporație am putut să fac un imprumut la bancă și mi-am luat niște platane, iar prietenii mei de la Club 99 mi-au oferit un post acolo ca DJ. O perioadă am mers la birou in timpul saptamanii și la club in fiecare weekend, pană cand am facut destui bani cat să-mi permit să stau chill și să mă ocup din nou de muzică full-time. DOC lucra la albumul Scapat De Sub Control și cand am auzit cum sună și am vazut cat interes există incă pentru C.T.C. mi-am dat seama că putem să o dam bine de tot de data asta. Mi-am dat demisia de la job și restul, după cum se spune, e istorie.

Acum ai mei sunt liniștiți, se bucură alaturi de mine de faptul că imi traiesc visul și sunt mandri de mine. Le datorez totul lor, prietenei mele și fraților mei de la C.T.C. și Club 99!

HHNews.RO Ce inseamnă muzica pentru tine?

vede E coloana sonoră a vieții mele. Mă bucur de lirică și de muzică și mă bucur că pot să mă exprim și să creez la randul meu ce-mi place. În același timp sunt foarte conștient și de limitele muzicii: eu nu ascult hip-hop ca să gasesc pe cineva cu care să fiu de acord, nici nu fac hip-hop ca să le predic oamenilor vreo ideologie. Pentru mine e foarte simplu, dar mulți se complică și la un moment dat ii vezi că sunt deziluzionați cand iși dau seama că nu pot gasi in hip-hop ce ar fi trebuit să caute citind carți, invățand in școală/facultate, observandu-și atent semenii sau stand de vorba cu prietenii și cu familia.

HHNews.RO Ai datorii? Dacă da, de ce?

vede Am avut, dar le-am platit. Nu regret că le-am facut, pentru că nu aveam de ales, dar sper să nu mai fiu nevoit niciodată să apelez la banci pentru că e sclavie. Ă‚știa care vă imprumutați ca să vă luați un televizor mai mare și alte chestii de-astea: sunteți nebuni!

HHNews.RO Se poate spune că reprezinți cultura hip-hop din plin. Ești mc,dj,producator. Mai trebuie să fii b-boy , writer și le ai pe toate. Cum reușești să le imbini să-ți imparți timpul?

vede Dintotdeauna am avut o problemă: sunt foarte agitat și nu pot să mă concentrez pe un singur lucru mai mult de cateva minute (de-aia imi e așa de greu să fac un album solo). Cred că intr-o țară civilizat㝠ar fi pompat ăștia Xanax și Prozac in mine pană imi prajeau creierul. Eu am ales altă soluție și anume să gasesc mai multe lucruri care imi plac și cand mă plictisesc de unul să trec la celalalt. Scriu 4 versuri, trec la platane, pun niște muzica mai fac un beat, mixez o piesa mai organizez un concert, etc. E și combinație că pricepandu-mă să fac mai multe lucruri am mai multe surse de venit. Nu imi place să trag doar intr-o direcție, nu vad cu ce m-ar ajuta să zică lumea că-s cel mai bun intr-un singur domeniu; prefer să mă bucur de toate cate un pic.

HHNews.RO Te-ai certat vreodată cu colegii de trupa Dacă da, de ce?

vede Da, ne certam din cand in cand, ca toată lumea. Cred ca e nevoie de certuri ca sa nu ramană frustrari și să se creeze presiune aiurea. Cei mai colerici dintre noi ies din Facem Records in medie cam o dată la 6 luni. Totuși ne știm de vreo 15 ani, așa că și atunci cand ne certam știm că nu e ceva care o să ne afecteze relația pe termen lung.

Nu suntem nici unul in C.T.C. sau la Facem Records din obligație. De fapt mai toți avem și alte proiecte pe langă astea. Din pacate mă vad din ce in ce mai rar cu frații mei, pentru că odată cu varsta apar și alte responsabilități, plus că fiecare se dezvoltă in direcții diferite și ajungem să nu mai avem aceleași interese. Oricum, chiar dacă nu pot spune că gandim toți la fel, sunt mandru de ce face fiecare dintre colegii mei, iar prietenia cu ei e unul dintre cele mai de preț lucruri pe care le am pe lumea asta.

HHNews.RO Numește un mc care iți place din Romania. Numește un mc care iți displace din Romania.

vede Fiecare MC are parți care-mi plac și parți care-mi displac. Bineințeles am câțiva favoriți dar in principiu incerc să nu descalific pe nimeni. Poate unul scoate 10 piese care nu imi plac și a 11-a e super tare, așa că evit să imi fac o parere definitiva În momentul asta mă ințeleg bine cu toți cu care mă cunosc deci de ceva personal nu poate fi vorba, așa că numai bine pentru toți MC-ii din Romania!

HHNews.RO Cum vezi tu lumea in stadiul ei actual? (plan social,politic,spiritual) Cine o conduce? De ce o conduce? Există un plan prescris? (gen..așa este scris să fie..soarta etc.)

vede După parerea mea lumea se conduce singura după regulile universului, pe care cred că suntem foarte departe de a le ințelege, ce să mai zic de a le controla. Sunt, cu siguranță, oameni care au mai multă bogăție și putere decat e normal, și in dezechilibrul asta mintea umană care e programată să acumuleze bunuri pentru a supraviețui o ia probabil un pic razna. Nu ii susțin pe ăștia dar recunosc că incerc să-i ințeleg și cred că instinctul de a vrea să le infigi un topor in cap are exact aceleași radacini ca și instinctul lor de a profita de statut ca să incerce să ne sclavească pe toți.

Omul este totuși o ființă care evoluează și nici un guvern, corporație, biserică sau organizație secretă nu poate opri asta. De-aia sunt optimist și cred că in viitor, (vorbesc de sute, poate mii de ani) dezechilibrul asta intre semeni o să dispara odată cu dezvoltarea comunicarii intre oameni, explorarea conștiintei, etc. Cu siguranță o să tot fie și vremuri de criza conflicte, etc. pentru că fară revoluții nu ar putea exista evoluție. Cred că depinde de noi să ne studiem și să ne ințelegem pe noi inșine, ca să realizam toți unde greșim așa incat revoluțiile astea să fie cat mai pașnice.

HHNews.RO Cand și dacă o să ai un copil ți-ar placea să-ți calce pe urme? L-ai indemna să facă ce faci tu?

vede O să-l indemn să facă exact ce crede el că trebuie să facă și o să incerc să-l susțin cat de mult pot ca să evolueze in direcția pe care o să și-o aleaga Sper totuși să-și aleagă o meserie in care șansele de reușită sunt mai mari.

HHNews.RO Crezi in Dumnezeu? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?

vede Nu cred că există in momentul de față vreun om in masură să știe dacă există sau nu un creator al universului dar in nici un caz nu cred in zeitățile create de religii (banuiesc că la asta te referi). Le consider o invenție omeneasca Le ințeleg totuși utilitatea și consider că religia este, in majoritatea cazurilor, un lucru pozitiv.

Eu nu simt că am nevoie de așa ceva: pană acum am reușit cam tot ce mi-am propus cu ajutorul familiei și puținilor prieteni adevarați pe care-i am. Mi s-ar parea de prost gust să le neg meritele și să le intorc spatele pentru a-i mulțumi unui prieten imaginar. Am trecut și probabil o să mai trec și prin vremuri mai grele dar la randul lor eșecurile au avut și o să aibă cu siguranță cu totul alte motive decat lipsa mea de credință.

Cred cu destulă tarie in principiile și in acțiunile mele cat să nu am nevoie de un personaj atotputernic care să mi le valideze. Mai adaug că pe lumea asta nu mă consider neindreptățit cu nimic, așa că nu am nevoie nici de o lume imaginară in care o să primesc ce mi se cuvine.

Totuși, respect opțiunea fiecaruia. Cateodată prietenii mei credincioși se supară pe mine pentru că mai scap cate o blasfemie, dar majoritatea ințeleg pană la urmă că tot ce fac e să-mi exprim punctul de vedere, fară intenția de a le jigni lor credința.

HHNews.RO Albumul tau..vorbește-ne puțin despre el cum se numește, ce producții, ce mc, cate trackuri

vede Albumul nu e incă gata nu o să mint, mai am mult de lucru la el. Sper să reușesc să-l scot in toamna M-am gandit la cateva variante de titlu dar nu o să-i pun un nume pană nu-l termin pentru că vreau să mă asigur că numele reprezintă bine conținutul. Inițial voiam să produc eu toate piesele, dar mi-am dat seama că in unele cazuri versurile pe care le scrisesem sunau mai bine pe beat-uri pe care le primisem de la alți producatori, așa că m-am razgandit.

Sunt foarte mulțumit de ce iese, deși nu cred că o să fie un succes pentru că nu prea vad interes in Romania pentru genul de hip-hop pe care il fac eu. Nici nu consider că am cine știe ce carisma ca să devin un personaj iubit de public doar așa, pentru că exist. Întotdeauna m-am simțit mai bine cand nu am fost in centrul atenției. Pentru mulți e important să o lovească cu o melodie, eu am deja locul meu bine stabilit in hip-hop așa că nu simt presiunea asta, o să fac exact ce-mi place fară să imi pese dacă impresionez sau nu pe cineva.

HHNews.RO Spune-ne despre primul single, €œOameni Ca Mine

vede M-am gandit că pe masură ce termin piese să fac și cateva clipuri, pană la lansarea albumului. Foarte curand o să lansez primul clip, la piesa Oameni ca Mine , produsă de SEZ. E o piesă despre cei care iși bagă tot timpul nasul in treburile altora, genul care ii judecă pe oamenii din jurul lor. M-am inspirat din faza aia din Scarface cand se imbată el și face urat in restaurant.

Clipul e facut de DELIRIC1 și de BUCHARESTBUSINESS.RO și e unul no-budget. Nu am reușit să filmam tot ce ne propusesem dar pană la urmă a ieșit un clip tare care reflectă foarte bine feeling-ul piesei. De-abia aștept să-l public!

HHNews.RO O vorbă pentru fanii tai și pentru Hip Hop News.

vede Le mulțumesc din suflet tuturor celor care mă ascultă și mă susțin! Mă bucur că muzica mea are și un public care să se bucure de ea! Dacă vreți să fiți la curent cu ce fac, dați o geană pe pagina mea de Facebook: http://www.facebook.com/vladobrescu

Krem e un idiot, e un rapper prost, am 15 ani si-mi sterg mucii la nas toata ziua in fata monitorului :)))))

Ceilalti - Pentru voi

E pusa de mine pe pagina precedenta.