Sign in to follow this  
Followers 0
Azzido

Regulament

1 post in this topic

Reguli generale pe forum

 

 

FCSTEAUA.RO este site-ul suporterilor Stelei si este cel mai vizitat site in aceasta categorie. De aceea, ii rugam pe toti ca inainte sa scrie un mesaj sa aiba in minte ca mesajele lor sunt citite de zilnic de mii de ochi si promovate pe prima pagina a siteului. Decenta, bunul-simt si schimbul civilizat de idei definesc fcsteaua.ro. Scopul forumului este acela de a promova discutii intre suporterii Stelei, de a stimula comunitatea online a suporterilor ros-albastrii, in nici un caz de a injura echipele rivale sau suporterii lor.

Forumul FCSTEAUA.RO este dedicat tuturor celor pasionati de Steaua sau de fotbal in general, de aceea discutiile trebuie sa fie legate de acest domeniu. Discutiile extra-sport se poarta in sectiunile aferente ce se gasesc in forum. Mesajele fara legatura cu subiectul discutiei (off-topic), discutiile paralele sau pur si simplu stupide pot fi sterse fara justificari de catre moderatori.

Nu numai suporterii Stelei pot fi participanti la acest forum. Acceptam cu placere sa dialogam cu suporterii oricaror echipe daca acestia respecta regulamentul forumului.

 

1. Reguli generale de postare:

 

1.1 Mesajele scrise pe forum trebuie sa aiba litera (fontul) normala a forumului (Verdana), de culoare neagra, fara bold sau alte formatari de text sau culori. Insa, puteti accentua unele cuvinte ale mesajului vostru prin formatari precum bold, culori, font mai mare (maxim marimea 6), CAPS LOCK etc. cu conditia ca aceste accentuari sa nu depaseasca 30% din totalul mesajului. (Procentajul se calculeaza in functie de randurile mesajului) Mesajele pot contine "smiley-uri","stegulete" si "bannere" specifice site-ului dar nu mai mult de 5. Nu se accepta limbajul gen MiRC.(ex: tz, sh, d, ca)

 

1.2 Nu sunt admise pe forum mesaje si cuvinte, linkuri sau imagini obscene, vulgare, cu orientare sexuala, instigatoare, amenintatoare, rasiste, discriminatoare sau de alta factura, care sa jigneasca sau sa umileasca membrii Forumului si sa contravina legilor nationale sau internationale. Aici este vorba atit de imagini, cit si de continutul mesajelor, semnaturilor, profilului si paginilor catre care trimit linkurile.

 

1.3 Fara "Spamming": Va rugam sa nu postati mesaje consecutive in acelasi thread sau acelasi mesaj cu copy/paste pe mai multe threaduri/forumuri, numai de dragul de a va creste numarul de posturi. Pentru a adauga ceva unui mesaj pe care tocmai l-ati scris, folositi butonul Edit. Nu creati threaduri pe banda rulanta, unele sub altele, doar pentru a va vedea numele scris pe Forum. Va rugam nu postati acelasi mesaj sau thread de mai multe ori, daca vedeti ca acesta a fost sters de moderator. Un astfel de gest poate duce la suspendarea temporara sau permanenta a contului dv.

 

1.4 Fara umplutura Nu postati mesaje monosilabice sau numai din citeva cuvinte (ex: zau?, Hai chiar asa, Si eu, Ok, Mai vorbim etc) si nici mesaje care sa contina numai un smile, fara text. Nimeni nu va intelege ce vreti sa spuneti. Incercati sa fiti cit mai clari in exprimare.De asemenea va rugam nu faceti un topic daca deja mai exista unul cu acelasi nume. Acestea vor fi sterse automat.

 

 

1.5 Citatele (Quote): Este permisa citarea in intregime a oricarui post. Daca vreti sa evitati un citat, folositi cu incredere numele userilor carora va adresati in mod punctual (ex: Pentru Gigel, @Gigi, Gigele, Vasile! etc).

 

1.6 Nu sunt admise "clonele" sau inregistrarea sub alt nume pentru a evita suspendarea unui cont. O astfel de abatere duce la stergera conturilor si blocarea adreselor/plajelor de IP. Credeti-ne, moderatorii si administratorii studiaza.

 

1.7 Nu sunt admise mesaje, semnaturi sau continut al profilului personal care sa contina trivialitatile strigate la galerie. Cu alte cuvinte, este interzisa insultarea membrilor punind pe seama galeriei cuvintele urite sau expresii care injosesc alte echipe sau grupuri de fani. Experienta ne-a invatat ca se practica pe forum asa ceva!

 

 

2. Reclama:

Va rugam sa nu postati mesaje pe site pentru a va face reclama la propriile siteuri, forumuri sau firme. Daca vreti sa va faceti reclama exista spatii amenajate pe Forum. De asemenea, nu vom tolera avataruri care reprezinta sigle de firme (ex: Coca Cola, Samsung, Nike etc). Acestea au bani sa plateasca reclama, daca vor sa fie pe Internet. Daca vreti sa postati un mesaj cu continut publicitar si nu stiti unde, va rugam sa ii contactati pe moderatori sau administratori. Se admit totusi in semnatura sau la profil link-uri ce duc la site-uri gen blog personal, atat timp cat aceastea nu sunt de natura obscena, vulgara, cu orientare sexuala, instigatoare, amenintatoare, rasiste, discriminatoare sau de alta factura, care sa jigneasca sau sa umileasca membrii Forumului si sa contravina legilor nationale sau internationale, sau nu promoveaza produse comerciale.

 

 

3. Material aflat sub incidenta Drepturilor de Autor

Nu este voie sa publicati pe forum nici un fel de material aflat sub incidenta drepturilor de autor. Va rugam sa nu atasati imagini sau alte materiale, fara consimnamantul autorilor. In cazul in care publicati un articol, va rugam sa specificati sursa.

 

 

4. Semnaturi

 

4.1 Semnaturile trebuie sa aiba maxim 4 rinduri scrise cu font 2 sau maxim 8 rinduri cu font mai mic (randurile goale se numara de asemenea) si sa aiba pina la 90 de caractere pe linie.

 

4.2 Semnaturile pot contine litere mai mari sau formatate (bold, italic etc) si culori, cu mentiunea ca nu trebuie sa fie iritante la ochi, lucru ce ramane la latitudinea administratorilor si moderatorilor site-lui. Semnaturile pot contine de asemenea fisiere de tip html, userbars, poze, link-uri, etc., atat timp cat aceastea nu sunt de natura obscena, vulgara, cu orientare sexuala, instigatoare, amenintatoare, rasiste, discriminatoare sau de alta factura, care sa jigneasca sau sa umileasca membrii Forumului si sa contravina legilor nationale sau internationale, sau nu promoveaza produse comerciale.

 

 

5. BONUSURI:

 

5.1 Utilizatorii forumului pot primi, in timp, urmatoarele facilitati:

Ranguri (textul care va apare sub nume la fiecare post si indica vechimea voastra pe forum):

-membru : 0 - 50 de postari

-senior: peste 50 de postari

 

 

5.2 Avatar

Avatarul este imaginea care va aparea langa nume, la fiecare post de pe forum. Va puteti pune, la alegere, o imagine JPG sau GIF de dimensiuni 80 x 80 pixeli, nu mai mare de 150 kilobytes. Este interzisa folosirea ca avatar a: Imaginilor cu continut obscen sau ilegal;motivele sunt evidente Imaginilor care prin continutul lor provoaca iritare in randul suporterilor clubului Steaua. In aceasta categorie intra si imagini continand simboluri, sigle ale cluburilor rivale. Daca acest tip de imagini isi vor face aparitia, vor fi sterse fara avertizarea utilizatorului ce le foloseste, iar daca acesta va incerca sa le refoloseasca va fi avertizat. In nici un caz nu vom inlocui imaginile cu ceva ofensator sau ironic la adresa utilizatorului.

 

 

6. Penalizari, banuri, suspendari

 

6.1 Incalcarea regulilor de mai sus va duce la penalizari, dupa cum urmeaza:

Avertisment - se anunta pe PM

Ridicarea nivelului de avertizare cu 10% - se anunta pe PM si in forumul special

Ridicarea nivelului de avertizare cu 10% - se anunta pe PM si in forumul special

Ban 7 zile: posibilitatea utilizatorului de a posta este suspendata pentru 7 zile

Ban permanent: posibilitatea utilizatorului de a posta este suspendata nelimitat

Nota: Acumularea a mai mult de trei sanctiuni (ridicarea nivelului de warn) in decurs de mai putin de 30 de zile duce automat la ban de 7 zile.

 

6.2 Sanctiunile sunt progresive, dar pot fi aplicate direct unele mai mari in functie de gravitatea faptei, fapt ce ramane la latitudinea administratorilor si moderatorilor site-ului.

 

6.3 Se va urmari frecventa sanctiunilor pentru ca la o noua abatere sa fie aplicata urmatoarea treapta de penalizare. Dupa 30 de zile, sanctiunea se anuleaza, iar un user care calca stramb va fi sanctionat ca si unul nou, fara a lua in calcul vechile evenimente.

 

6.4 Cei suspendati pot aduce argumente pentru ridicarea sanctiunilor in forumul special.

 

6.5 Persona non grata = ban permanent, ban pe ip.

Aceasta categorie este specifica siteului FCSTEAUA.RO. In ea intra acele personae cunoscute de moderatori de pe forumul fcsteaua.ro sau de pe alte forumuri de profil, care prin actiunile lor pe forumul fcsteaua.ro sau pe alte forumuri, au dovedit ca nu se pot incadra in discutiile de pe forumul FCSTEAUA.RO. Aceste personae, odata depistate pe forumul FCSTEAUA.RO, sau pe alte forumuri, vor fi adaugate in lista PERSONA NON GRATA care va fi afisata in forumul special. Pentru fiecare astfel de persoana, se vor expune in forumul special, motivele pentru care este considerate persona non grata. Respectivii utilizatori pot cere inlaturarea statutului de persona non grata folosind metodele de contact de pe siteul FCSTEAUA.RO

 

6.6. Administratorii/moderatorii forumului pot, daca infractiunea este deosebit de grava, sa sara peste treptele de avertizare. Se poate astfel ajunge direct la Persona non grata fara nici un fel de problema.

 

6.7 Editarea post-urilor in neconcordanta cu mesajul transmis initial cu scopul de a pune in lumina nefavorabila interlocutorul, de a crea confuzie sau iritare se considera incalcare grava a regulamentului si se pedepseste cu ban 7 zile, atunci cand aceasta editare poate fi dovedita.

 

6.8 Incercarea de eludare sau ocolire a regulamentului cu buna-stiinta si rea-vointa prin profitarea de eventualele carente ale acestuia se considera incalcare a lui si se pedepseste initial cu modificarea nivelului de warn.

 

6.9 Postarea pe forum a datelor private a altor utilizatori din varii motive se considera incalcare grava a prezentului regulament si se sanctioneaza cu ban IP. Prin date private se intelege orice detaliu ce poate duce la identificarea respectivului utilizator, de la fotografii pana la i.d.-uri de messenger, precum si orice alte date considerate de moderatori ca fiind private.

 

 

7.Suporterii altor echipe

Nu numai suporterii Stelei pot fi participanti la acest forum. Acceptam cu placere sa dialogam cu suporterii oricaror echipe daca acestia respecta regulamentul forumului si dialogul se mentine in limitele bunului simt.

Suporterii altor echipe inregistrati pe forum sunt sfatuiti sa contacteze administratorii site-lui pentru afisarea la profil a expresiei "suporter x", fapt ce va duce la evitarea confuziilor ce pot aparea in discutii.

Este interzisa folosirea ca avatar a imaginilor care prin continutul lor provoaca iritare in randul suporterilor clubului Steaua. In aceasta categorie intra si imagini continand simboluri, sigle ale cluburilor rivale. Daca acest tip de imagini isi vor face aparitia, vor fi sterse fara avertizarea utilizatorului ce le foloseste, iar daca acesta va incerca sa le refoloseasca va fi avertizat. In nici un caz nu vom inlocui imaginile cu ceva ofensator sau ironic la adresa utilizatorului.

 

 

Prevederi finale

 

Administratorii si moderatorii pot modifica oricand si oriunde mesajele, fara explicatii prealabile. Administratorii si moderatorii au intotdeauna dreptate, lucrand cu discernamantul de a mentine forumul curat si interesant pentru toata lumea.

 

Incalcarea acestor reguli va duce la interzicerea temporara a accesului dv. pe forum, pana la masura extrema de interzicere totala si stergerea userului si a tuturor mesajelor.

 

Administratorii si moderatorii isi rezerva dreptul de a fi factor de decizie in privinta eventualelor jigniri, injurii si denigrari fatise sau voalate, fiind singurii in masura sa stabileasca daca aceste jigniri, injurii si denigrari exista cu adevarat.

Atacurile indreptate asupra persoanei care a scris articolul sau comentariul vizat si nu asupra articolului sau comentariului in sine se pedepsesc initial cu marirea nivelului de warn.

 

Moderatorii, administratorii sau proprietarii FCSTEAUA.RO nu sunt raspunzatori pentru continutul mesajelor scrise de membri, carora le revine intreaga responsabilitate legala pentru ceea ce semneaza. Noi promitem sa citim majoritatea mesajelor scrise, chiar daca din cauza numarului mare de postari sau a orelor la care sunt scrise, se pot scapa involuntar sau temporar. Avem rugamintea ca in cazul in care observati lucruri ce contravin regulamentului sa ne semnalati pe e-mail sau sa raportari postul respectiv, folosind comanda "report". Nu abuzati de aceasta comanda!

 

Conturile se pot deschide liber pe forum. Cu alte cuvinte, imediat dupa inregistrare aveti acces la toate facilitatile. Ne rezervam dreptul ca la un moment dat aceasta practica sa fie schimbata, fara ca userii deja exesitenti sa fie afectati.

 

Adresele de e-mail cu care va inscrieti nu sunt publice nicaieri pe forum (ele sunt vizibile numai moderatorilor si administratorilor care se angajeaza sa nu le faca publice). Va sfatuim sa aveti o adresa valida de e-mail, pentru ca partenerii de discutie de pe Forum sa va poata contacta in formularele speciale sau sa primiti alerte despre viata interna a forumului (concursuri, promotii etc).

 

Faptul ca v-ati inregistrat pe Forumul FCSTEAUA.RO presupune ca ati citit si ati luat cunostinta de acest regulament.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0