JDERUL

7 Mai 1986

32 posts in this topic

Sunt total surprins ca pana la aceasta ora nimeni,niciun moderator,niciun user nu au amintit nimic de superba seara de ,,7 MAI 1986"seara magica a fotbalului STELIST,momentul in care Steaua a devenit regina incontestabila a fotbalului european.Acest moment nu poate fii dat uitarii tocmai de noi,de fanii Stelei niciodata.7 MAI 1986 este momentul triumfului nostru suprem si nu poate trece neobservat.Este de datoria noastra a celor care am trait acele momente sa-l facem cunoscut generatiilor tinere,sa ne amintim de el in fiecare 7 MAI,sa-i dam importanta cuvenita,sa comparam acel moment de referinta cu actualitatea momentului.Se spune ca ,,un popor care nu-si respecta istoria este sortit pieirii".Extrapoland putem spune ca ,,fanii care nu-si respecta istoria sunt sortiti pieirii?"Sa fie mai importante micile gainarii ale catelusilor,gafele arbitrilor romani,balciul ieftin al clicii ce se invarte in jurul fotbalului romanesc decat acel extraordinar ,,7 MAI 1986?"

 

,,7mai 1986"impune respect! Este istoria noastra a STELISTILOR,este istoria noastra a tuturor romanilor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toti stelistii stiu ce inseamna 7 Mai,problema e ca trece timpul si e din ce in ce mai clar ca acea performanta v'a ramane singulara.Iar timpul are prostul obicei sa 'puna praful' pe o anumita performanta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si ce m-a suparat Gabi Balint. Stii ca esti unul din eroii din acea finala si declari "Deja m-am saturat sa tot aniversam acea finala" Ete ca eu nu m-am saturat desi nici nu eram pe lume in 1986 si cand vad acele imagini mi se face pielea de gaina.

Edited by Robinson Rufay Zapata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil se referea la faptul ca, de atunci, nu s-au mai realizat performante.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Probabil se referea la faptul ca, de atunci, nu s-au mai realizat performante.

 

A fost intrebat de finala si a zis ca el s-a saturat sa tot aniverseze a cea zi. Nu cred ca se referea ca nu au fost performante , si totusi nu-l cred ca s-a saturat , ci pur si simplu a zis pentru ca acum e antrenorul Timisoarei.

Share this post


Link to post
Share on other sites
A fost intrebat de finala si a zis ca el s-a saturat sa tot aniverseze a cea zi. Nu cred ca se referea ca nu au fost performante , si totusi nu-l cred ca s-a saturat , ci pur si simplu a zis pentru ca acum e antrenorul Timisoarei.

De fapt Stanici are dreptate; daca te uiti la tot interviul vei vedea ca Balint a zis ca trebuie sa continuam istoria...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Sigur a spus asta ca e la Timisoara iar Iancu abia il asteapta la cotitura.

Nu ai cum sa te saturi de ce ai realizat acum multi ani mai ales ca e cea mai mare si singura performanta din fotbalul romanesc.

 

:steag_cruce_invers:

Share this post


Link to post
Share on other sites
De fapt Stanici are dreptate; daca te uiti la tot interviul vei vedea ca Balint a zis ca trebuie sa continuam istoria...

 

Un link unde pot vedea tot interviul?

Edited by Robinson Rufay Zapata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interviu dat de Mircea Lucescu in L'Equipe, inainte de finala de la Sevilla.

 

Patrick Urbini, ziarist L'Equipe: "În 1983 si 1984, Craiova si Dinamo au aratat că fotbalul romanesc este in pas cu timpurile noi, cele două cluburi atingand, in premiera semifinalele Cupei UEFA, respectiv, a Cupei Campionilor Europeni. Doi ani mai tarziu, Steaua a facut chiar mai mult, reusind să ajungă pană in finala CCE, ultimul act urmand să-l joace in Spania, pe terenul adversarilor, chiar dacă este ceva distanță intre Catalunya si Andaluzia. Dar, de data asta să remarcam si calitatea jocului, o estetică la care romanii ramaseseră datori. S-o spunem foarte clar, Steaua practică un fotbal placut ochiului. Am luat legatura cu un interlocutor avizat, Mircea Lucescu, selectionerul nationalei Romaniei din 1981 si antrenorul lui Dinamo Bucuresti din anul 1985. Ei bine, domnul Lucescu ne asigură: "Reusita Stelei nu este absolut deloc intamplatoare. Mai mult decat atat, clubul are tot ce-i trebuie pentru a se mentine la un nivel inalt câțiva ani buni de acum inainte".

 

- Mircea Lucescu, cand anume s-a produs acest start care a condus la această incredibilă performanță?

- Totul a inceput acum doi ani. De fapt, trei oameni au avut un rol determinant in această metamorfoza Mai intai, Florin Halagian, care este astazi antrenorul lui FC Arges El este cel care a construit o echipă super puternică aducand jucatori noi ca Boloni, Barbulescu, Bumbescu, Piturcă sau Radu II. Totusi, el a fost inlocuit in octombrie 1984, desi Steaua era neinvinsă in primele sase etape, cu Emerich Jenei. Probabil, eliminarea in fata Romei i-a fost fatală lui Halagian. Trebuie spus că Jenei este un om de-al casei pentru Steaua, unde a activat ca jucator, iar ca antrenor a reusit chiar un event in 1976. Să spunem clar că acest Jenei a facut multe schimbari, iar majoritatea au fost bune. În primul rand a adus echilibru si asta, in primul rand, pentru că si el este un om echilibrat si cu simtul masurii. Pe urma este un om mult mai jovial si mult mai apropiat de jucatori. Nu in ultimul rand a contat sosirea lui Boloni. Să vă explic: Steaua este o echipă care se bazează mult pe jocul in viteza dintr-o singură atingere, rareori din doua Cu toate acestea, de multe ori jocul devenea haotic, jucatorii se precipitau odată ajunsi in pozitii avansate. Datorită lui Boloni, Steaua a corectat această trasatură negativă a jocului ei si i-a permis lui Stoica să se achite doar de partea ofensivă a jobului sau, inclusiv să ramană in pozitii avansate de unde iși poate plasa pasele sau suturile la care este un foarte bun meserias

 

- Cum se manifestă această "dulce armonie"?

- Din start, pe categorii de varsta Există trei grupuri foarte bine echilibrate: tinerii (Balint, Lacatus Belodedici), batranii (Boloni, Stoica, Piturcă) si un grup intermediar de fotbalisti cu varste cuprinse intre 26 si 28 de ani (Iovan, Bumbescu, Ducadam...). De aici concluzia pe care am tras-o si pe care v-o destainui in premiera Steaua are un viitor lung si frumos in fata ei, chiar dacă sunt nevoit s-o spun cu limbă de lemn. Craiova a atins semifinala cu Benfica avand multi jucatori experimentati, dar cu niste ani in plus. Pe de altă parte, Dinamo, după semifinala cu Liverpool, s-a vazut vaduvită de câțiva dintre titularii care puseseră serios umarul pentru realizarea acelei performante: Multescu, Ion Marin, Augustin si Custov, considerati prea "batrani" pentru fotbalul la cel mai inalt nivel. În schimb, Steaua nu va avea aceleasi probleme atunci cand se va pune problema unei infuzii de sange proaspat. Iată incă un amanunt extrem de important si demn de remarcat: Steaua joacă la fel de eficient, foloseste cam aceleasi scheme de joc si o face de doi ani buni ruland un lot de 13 sau 14 jucatori. Această stabilitate, pe care doar la Liverpool am mai vazut-o, inseamnă 50 de meciuri pe sezon cu aceeasi oameni, o garantie in plus pentru obtinerea de rezultate. Nu sunt primul care afirm că omogenitatea este conditia sine-qua-non a obtinerii de rezultate pozitive.

 

- Cum au evoluat lucrurile la capitolul mental?

- Enorm, din acest punct de vedere. Pofta vine mancand, astfel că foamea de rezultate i-a schimbat pe zi ce trece pe Piturca Bumbescu sau Barbulescu, efectiv, "inguardabili", cum spun italienii, acum niste ani. De asemenea, a contat foarte mult si rivalitatea pe plan intern, meciuri care pe care cu adversari, deja experimentati, ca Dinamo, Craiova sau Sportul. Conducatorii clubului au dus o politică riguroasa cu un program detaliat, iar jucatorii nu s-au putut sustrage, asa cum se mai intampla pe vremuri. Să vă mai dau un detaliu extrem de important. La capitolul concentrare, spre exemplu, jucatorii au avut cea mai netă crestere. Nu de alta, dar iau lectii permanent de la un maestru de karate, iar artele martiale te invață nu numai să crezi, ci si să respiri, spre exemplu. Și pe urma a fost publicul, cu presiunea sa extraordinara cu atmosfera de exceptie pe care a creat-o si careia jucatorii s-au simtit obligati să raspunda Spectatorii au insuflat echipei Dorinta de a ataca permanent, un fel de agresivitate pozitivă de care adversarii se tem atunci cand joacă in Ghencea.

 

- Hai să vă intreb direct. Sunt lucruri care lipsesc Stelei in comparatie cu ceea ce poti regasi la un club occidental de succes?

În ceea ce priveste conditii de antrenament, de refacere, studii video etc, absolut nimic, vă rog să mă credeti. În Romania totul este facut si gandit pentru a favoriza Steaua, Dinamo si Craiova. Altfel, nu ar merge nationala, un proiect la care eu tin tare mult si care va avea, candva, rezultate pe masura Spre exemplu, s-a facut totul pentru a ajuta Steaua, in primul rand aș semnala faptul că internationalii stelisti au ramas la dispozitia clubului, cu o singură exceptie, Boloni. Dar, asta si pentru că a fost chiar el cel care a dorit să bifeze impotriva Uniunii Sovietice cea de-a 90-a selectie. Federatia aranjase chiar in iarnă un amical cu Brazilia care a fost anulat tocmai din acest motiv. Nu avea niciun rost să ne prezentam acolo fară internationalii Stelei. Nu numai că echipa pierdea serios din valoare, dar chiar sudamericanii ne-ar fi batut obrazul dacă ne prezentam cu echipa incompleta Pe de altă parte, Steaua a facut un stagiu de pregatire in Italia, unde a stat trei saptamani. Aș tine să remarc aici două mari avantaje: este o solutie eficace pentru pregatirea meciurilor din sferturilor cupelor europene, stiut fiind faptul că in Est clima este mult mai aspră si, pe de altă parte, este obligatorie aceasta deschidere catre Vest, de unde avem numai de invățat. Trebuie să iesim din această izolare.

 

- Din momentul in care ati fost numit selectioner, aceasta a fost si principala Dvs preocupare...

- Această politică de deschidere este dorită la cel mai inalt nivel si, evident, este o idee binevenita S-o spunem sincer, campionatul nostru, desi a crescut mult, nu poate trezi nici acelasi interes, nici aceleasi pasiuni in comparatie cu campionatul Italiei, de exemplu. Din momentul venirii mele in postul de selectioner, contactele cu echipele din Vest s-au inmultit de patru ori, aici luand in considerare inclusiv nationalele mici. Acesta este singurul mod prin care putem depăși acest complex de inferioritate care, din pacate, incă există la nivel mental. De exemplu, Steaua a depășit această barieră si noi toti, cluburile, nationala, eu personal, avem de invățat de la Steaua. Deja se vad semne bune, nicio tară socialistă nu a reusit, in ultimii trei ani, rezultate mai bune decat ale noastre. Și la natională se vad multe lucruri noi. Ne-am calificat la Euro 84, ar fi trebuit să mergem si in Mexic 86 dacă meciul Anglia - Irlanda de Nord nu ar fi fost aranjat... Uite, pană si juniorii si cadetii s-au calificat la turneele finale la categoriile lor de varsta

 

- Să revenim la Steaua. Are sanse reale să bată Barcelona sau va face doar act de prezență in finala

- Sincer, eu cred că Steaua are atuurile ei. Le-am vazut jucand pe amandouă in cupele europene si consider că formatia romană are o organizare superioară a jocului. Cu asta, bucurestenii vor reusi să contracareze agresivitatea, forta si valoarea individuală a jucatorilor care, teoretic cel putin, inclină de partea ibericilor. Îi pot face pe galagiosii fani catalani să tacă printr-un joc de pase bine echilibrat, de data asta mai lent si bazat pe posesie, dar si să incerce contre prin surprindere. Exact cum a facut Dinamo Kiev in finala cu Atletico Madrid (Cupa Cupelor, 3-0 pentru Belanov&comp n.n.). Steaua se descurcă foarte bine si in fata unei echipe care joacă in stil englezesc, cu fundasii aruncand baloane direct catre varfuri, asa cum s-a intamplat cu Anderlecht. Presingul sufocant al "militarilor" i-a scos din ghete pe Scifo sau Vercauteren. În concluzie, orice tactică aplici cu Steaua, e greu să-i bati.

 

- O ultimă intrebare, d-le Lucescu. Absenta capitanului Stoica, suspendat, va fi un handicap greu de surmontat?

- Ba da, e o problemă mare pentru Steaua si, probabil, singurul argument in fata caruia mi-aș mai modera putin optimismul. Contributia lui Tudorel la construtia jocului era esentiala Dar, să fim sinceri, credeti că odată ce au ajuns pană acolo vor ceda fară lupta

 

PS. Autorul interviului, Patrick Urbini, este acum jurnalist la France Football si, in această calitate ne-a vizitat tara cu ocazia meciului Franta - Romania, 2-2 la Constanta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Probabil se referea la faptul ca, de atunci, nu s-au mai realizat performante.

Au mai fost performante de atunci inca o finala pierduta in fata extraordinalului Milan atunci avea cea mai fabuloasa echipa ,deci nu cred ca se referea la faptul ca nu au fost performante

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Mircea Lucescu nu era asa frustrat ca acum, chiar a dat un interviu foarte OK

2. Steaua din acele vremuri era mult mai profesionista

3. Sunt curios cum ar fi fost Steaua antrenata de Mircea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valentine, mie mi-a sarit in ochi si chestia aia cu spre exemplu, s-a facut totul pentru a ajuta Steaua, in primul rand aș semnala faptul că internationalii stelisti au ramas la dispozitia clubului, cu o singură exceptie, Boloni.

 

Adica, vezi matale, de-aia nu-i selectiona el, ca sa-i lase sa castige Cupa. Hai, bre, ma lasi?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Contrazicandu-i pe cei care considerau câștigarea Cupei Campionilor Europeni de catre Steaua un fenomen izolat, Steaua a ramas la cel mai inalt nivel in fotbalul european de la sfarsitul anilor '80, ajungand in semifinala CCE in sezonul 1987-88, si in finala aceleiasi competitii in 1989, pierzand insă cu 4-0 in fata lui AC Milan.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Contrazicandu-i pe cei care considerau câștigarea Cupei Campionilor Europeni de catre Steaua un fenomen izolat, Steaua a ramas la cel mai inalt nivel in fotbalul european de la sfarsitul anilor '80, ajungand in semifinala CCE in sezonul 1987-88, si in finala aceleiasi competitii in 1989, pierzand insă cu 4-0 in fata lui AC Milan.

 

 

Exact,performanta Stelei de atunci n-a fost doar o intamplare,dovada fiind si rezultatele obtinute in anii urmatori...Steaua chiar avea o echipa puternica,o echipa in adevaratul sens al cuvantului...Asa ca,poate sa se oftice cat vrea Lucescu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

După finala câștigată cu 2-0 la loviturile de departajare, a mai fost un meci intre Steaua si Barcelona, disputat in miez de noapte. A fost unul amical...

 

"Alesanco si altii de la Barcelona au venit la noi la hotel după finală să ne felicite. Ne-am asezat la un pahar de vorba de parcă eram prieteni de multă vreme", povesteste Barbulescu. Lasă senzatia că iși aminteste absolut orice detaliu: "Alesanco ne spune la un moment dat: «Știti cat am avut noi primă pentru finala 150.000 de dolari. Și la pauză a venit presedintele si ne-a dublat-o». Să scapam paharele din maini cand am auzit! Noi urma să primim cate un Aro...". Cel care a rupt atunci tacerea, in miezul de noapte la Sevilla nu putea fi altul decat tot Balamuc: "I-am spus atunci lui Alesanco: «Dacă ne spuneati inainte, luati voi Cupa si imparteam banii»! Ai mei au ras, dar Alesanco a muscat-o: «Pai se putea?»".

 

La whisky cu Nicu Ceausescu

 

În fine, dacă tot vorbim de sprituri, Ilie Barbulescu mai povesteste una de la Bucuresti: "M-am dus cu «Șarpe» (n.r. Radu II) la «Pescaruș». Eram prieten cu seful de acolo. Ă‚sta se uită la ceas si zice: «E trecut de 12 noaptea. Hai să stam in salonul lui Nicusor (n.r. - Nicu Ceausescu, fiul dictatorului) că nu mai vine in seara asta!». Pe la 3 apare insă Nicu! Șeful de la «Pescaruș» era să facă infarct cand l-a vazut. Nimeni nu bea niciodată in salonul ala de mahon. Era doar al lui Nicu. Nicusor ne spune insă: «Stati, baieti, linistiti!» si iese. La un sfert de oră apoi, apar trei sticle de whisky si ni se spune: «De la tovarășu' Nicusor!» Eu mă uit la chelner si il intreb: «Dar ceva de mancare trimite tovarășu'?»".

 

Înainte de finala Valentin a venit la hotel si ne-a spus: «N-o să pierdeti!». Pe noi ne rodea stomacul de frică! I-am spus lui Vali: «Șefule, chiar asa? Să le luam noi pe toate?» - Ilie Barbulescu, fost international

 

Barcelona ne-a cam luat de sus, da' cand au dat de fotbalisti, de țăranu' de la Moțăței (n.r. - Iovan), de mine, de Bumbi, au vazut că nu e chiar asa! - Ilie Barbulescu, fost international

Share this post


Link to post
Share on other sites

extraordinara echipa de pe atunci ! nu se juca pt bani ! asta se vedea clar ! mai mult pt culori ! resptect Steaua 86

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Alesanco ne spune la un moment dat: «Știti cat am avut noi primă pentru finala 150.000 de dolari. Și la pauză a venit presedintele si ne-a dublat-o». Să scapam paharele din maini cand am auzit! Noi urma să primim cate un Aro...". Cel care a rupt atunci tacerea, in miezul de noapte la Sevilla nu putea fi altul decat tot Balamuc: "I-am spus atunci lui Alesanco: «Dacă ne spuneati inainte, luati voi Cupa si imparteam banii»! Ai mei au ras, dar Alesanco a muscat-o: «Pai se putea?»".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se juca si atunci pentru bani, doar ca atunci chiar se juca pentru banii aia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O poza de colectie:

Clipboard02.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

La aproape 25 de ani distanță de momentul Sevilla '86, fotbalistii buni din acea echipă a Stelei s-au impartit in două categorii: cei instariti financiar si cei care se află la limita unui trai decent.

 

În a doua jumatate a anilor '80, Lucian Balan era unul dintre cei mai invidiati oameni din Romania. Juca fotbal in marea echipă a Stelei, iar fotbalistii erau priviti si atunci ca niste privilegiati. Aveau acces la multe beneficii, primeau salarii mari, iar cei de la Steaua aveau si avantajul gradelor in Armata Cu toate acestea, la aproape 25 de ani distanță de acel moment, Balan a ajuns intr-o situatie disperata

 

Parasit de sotie din cauza faptului că a cazut in patima jocurilor de noroc si a bauturii, dat afară de Steaua pentru că venea sub influenta bauturilor alcoolice la Centrul de copii si juniori, Balan a ajuns la limita subzistentei si a incercat să se sinucida Un alt lucru care l-a impins spre acest gest disperat e faptul că are datorii de sute de milioane de lei vechi.

 

Tocmai din acest motiv, GSP a facut ieri o analiză financiară a jucatorilor si antrenorilor din lotul cu care Steaua a realizat acea fabuloasă performanță. Concluzia e dură: pentru unii dintre componentii acelei echipe nu a fost de ajuns să fie fotbalisti de clasă si să cîștige bani buni pentru acele vremuri. Viata de după Revolutie le-a fost aproape fatală unora, exemple fiind Majearu, Pistol si Balan, care n-au fost pregatiti sau n-au stiut ce să facă in Romania cu banii cîștigati inainte de '89.

 

La polul opus sunt Iordanescu, Boloni si Piturca ultimul fiind unul dintre cei mai instariti oameni din actualul fotbal romanesc, in ciuda faptului că poate nu era intre primii 5 cei mai buni jucatori ai acelei echipe a Stelei din anii '80.

 

Cum stau azi din punct de vedere financiar cei care au cîștigat CCE in 1986

 

PORTARI

 

Helmuth Duckadam - a avut probleme mari cu banii in ultimii ani, dorind din acest motiv să emigreze in SUA; a fost ajutat financiar in 2008, cind s-a operat din nou la bratul drept, primind o donatie de 6.000 de euro de la Ciobanul; azi e presedintele Stelei si are un salariu de 4.000-5.000 de euro pe lună

 

Dumitru Stingaciu - a ales cariera de antrenor al portarilor si azi e la Kuban Krasnodar, alaturi de Dan Petrescu, unde cîștigă 100.000 de euro anual

 

FUNDAȘI

 

Ștefan Iovan - pină in 2001 a avut o situatie financiară delicata după care a fost luat ca secund de Piturcă la Steaua si la echipa natională; acum e secundul lui Razvan Lucescu la "natională" si cîștigă 80.000 de euro anual

 

Miodrag Belodedici - la inceputul anilor 2000, sotia sa, Sandra, a intentat divort Belo pierzind jumatate din avere, dar si pe fetita lor, care a ramas in custodia mamei; azi e seful Departamentului de juniori din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, avind un salariu de 2.500 de euro pe lună

 

Ilie Barbulescu - in urmă cu 3 luni a fost dat afară de la Centrul de Copii al lui FC Argeș; acum nu mai lucrează nicaieri, avind un trai relativ decent

 

Adrian Bumbescu - nu avea o situatie financiară stralucita dar acum a ajuns antrenor principal la Steaua II, unde cîștigă 2.000 de euro pe lună

 

Anton Weissenbacher - a emigrat din Romania si s-a stabilit in Germania, stiindu-se extrem de putine lucruri despre el

 

MIJLOCAȘI

 

Gavrilă Balint - anii petrecuti ca jucator in Spania l-au ajutat să-și facă o situatie materială foarte bună; acum e antrenorul echipei nationale de fotbal a Moldovei, la care cîștigă 10.000 de euro pe lună

 

Mihail Majearu - a avut mari probleme cu banii in ultimii ani, mai ales după ce a fost evacuat din casa sa din centrul Bucurestiului. S-a mutat in comuna Frumusani, iar acum lucrează la Centrul de Copii al Stelei, unde are 600 de euro pe lună

 

Ladislau Boloni - e poate jucatorul din acea echipă care s-a realizat pe toate planurile; a antrenat multi ani in Franta, in Portugalia si in țările arabe, la ultima echipa Al-Wahda, din Emiratele Arabe Unite, avind un salariu de 1,5 milioane de euro anual

 

Tudorel Stoica - Situatie financiară bună pentru că a lucrat multi ani pentru firma fratilor Oierul, ISM; azi nu mai e implicat in fotbal

 

Constantin Pistol - la fel ca Balan, s-a zbatut in saracie in ultimii ani, fiind nevoit la un moment dat să se angajeze ca hamal la un depozit din Pitesti si apoi ca taximetrist

 

Ștefan Petcu - acum e antrenor la Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi" de la Constanta, unde cîștigă in jur de 2.000 de euro pe lună

 

ATACANȚI

 

Marin Radu - nici el n-are o situatie materială foarte buna ultima oară fiind antrenor in 2009, la Cisnadie, in Liga a 3-a, unde cîștiga doar 250 de euro pe lună

 

Marius Lacatuș - are o situatie financiară bună mai ales după anii petrecuti ca jucator in Italia si in Spania. Și-a permis in 1990 să-l ajute cu o masină si o casă pe Valentin Ceausescu; azi e antrenor la Steaua, unde cîștigă 20.000 de euro lunar

 

Victor Piturcă - a stiut să-și creeze o situatia financiară extraordinara investind masiv in anii '90 in imobiliare, avind zeci de hectare de pamint; la echipa natională primea un salariu de 600.000 de euro anual, iar acum, ca "principal" la U Craiova, cîștigă 25.000 de euro pe lună

 

ANTRENORI

 

Emeric Ienei - s-a stabilit acasa la Oradea, avind o viață lipsită de griji alaturi de sotia sa; cind a fost solicitat să vină ca presedinte la Steaua, a cerut un salariu de minimum 100.000 de euro pe an

 

Anghel Iordanescu - si el cu o situatie financiară foarte bună după ce a antrenat-o multi ani pe Steaua, dar si echipa natională a Romaniei; azi e senator in Parlamentul Romaniei si om extrem de influent in rindul actualei puteri, fiind "mina dreaptă" a ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea.

 

10 milioane de euro e averea pe care o are Anghel Iordanescu conform Forbes Romania.

 

600 de euro pe lună cîștigă Majearu ca antrenor la grupele de copii si juniori ale Stelei.

 

Ascensiunea ca fotbalist a lui Balan si decaderea din viata de zi cu zi

 

1985 - ajunge la Steaua de la FC Baia Mare

1986 - cîștigă Cupa Campionilor Europeni cu Steaua

1987 - cîștigă si Supercupa Europei cu Steaua

1989 - se transferă in Belgia, la Beerschot

1990 - pleacă din Belgia in Spania, la Real Murcia, in Liga a II-a

1991 - renunță la cariera de jucator si se apucă de antrenorat

1994 - renunță si la antrenorat, ultima dată fiind pe banca lui FC Baia Mare

1997 - se angajează ca taximetrist in Baia Mare

1999 - devine redactor sportiv la Radio Contact

2004 - devine angajat la televiziunea Orizont TV in Baia Mare

2008 - sotia divortează de el, acuzindu-l că pierde banii la jocurile de noroc

2010 - e angajat la Centrul de copii si juniori al Stelei, dar e dat afară după două luni, fiind acuzat că vine baut la stadion

2010 - cu datorii de sute de milioane de lei vechi, fiind acuzat că a cazut in patima alcoolului si a jocurilor de noroc, incearcă să se sinucida

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumim pentru articol lari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce rau imi pare de Majearu si Balan. Sper ca Balan sa isi revina din punct de vedere psihic si sa o poata lua de la capat.

 

Impresionant gestul lui Lacatus de a-l ajuta pe cel ce timp de 5 ani a ajutat Steaua sa ajunga pe cele mai inalte culmi. Nu stiam de acest episod.

 

 

Edited by y-jam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now