fcsteaua.ro

Gesturi de onoare

20 posts in this topic

Dupã meciul de asearã, mi-a venit ideea de a scrie acest articol. În parte, pentru cã mã simțeam dator fațã de un jucãtor al Stelei de acum, în parte din cauza celor întâmplate asearã, la meciul cu Farul.

 

Primele douã gesturi de onoare îi aparțin lui George Ogãraru. Ele reprezintã, din punctul meu de vedere, exemplul aproape perfect al felului în care jucãtorii Stelei puteau sã iasã cu fruntea sus din "scandalul Becali". Dacã ar fi avut puținã minte și puțin curaj.

 

A doua zi dupã arestarea finanțatorului, ziarele de sport erau pline de declarații de susținere și de condamnare a "abuzului". Brusc, în cel mai pur spirit otevist, aproape toți jucãtorii Stelei au devenit specialiști în drept și au catalogat arestarea drept un abuz al justiției, declarându-și susținerea fațã de Becali. Am parcurs lista cu declarații cu lehamite, dar și cu o umbrã de speranțã pe mãsurã ce înaintam în ea. Treceam peste numele grele, Ghionea, Petre Marin, Goian, Ovidiu Petre și îl cãutam, sperând sã nu-l gãsesc, pe George Ogãraru. ªi, slavã Domnului, nu l-am gãsit! Ogãraru avusese bunul simț, curajul, inteligența și intuiția de a nu declara nimic. Floare rarã, dupã cum s-a vãzut.

 

A treia zi, meci în Ghencea cu Gloria Bistrița. Așa cum se zvonea, jucãtorii ies din tunel cu un banner de susținere a lui Gigi Becali. Banner despre care, ulterior, aveau sã recunoascã în fața suporterilor cã fusese ideea conducerii. Dar asta va trece neobservat. Tabela îi aratã ieșind din tunel, cu bannerul în mânã. Îl caut cu privirea pe Ogãraru. Apare și el, e ultimul din rând, nu ține de banner. E deștept, se face cã-și aranjeazã bentița de pe cap, își cautã de treabã. Ajunși în fața lojei "marelui dispãrut", pentru poza de grup, steliștii noștri țin de banner, becalioții de la tribuna I le rãspund cu un banner similar. Ogãraru...e tot ultimul din rând, își aranjeazã șortul. Se întoarce, chipurile pentru a se uita la tribune. Cert e cã în tot acel minut de "alãturi de Gigi Becali", George Ogãraru a fentat realitatea și fost alãturi de noi! De Steaua și de noi! Nu pentru cã ar fi cu stea-n frunte, ci pentru cã e cu cinci secunde mai deștept și mai curajos decât ceilalți. ªi pentru cã e stelist!

Al treilea gest de onoare îi aparține...o sã rãbufniți poate, dar da! - lui Lovin! Nu sunt susținãtorul lui Lovin, nu-mi place cum joacã, m-aș bucura sã nu prindã echipa, pentru cã prezența lui aratã, cred eu, nivelul la care e Steaua. Dar Lovin, s-o spunem pe-a dreaptã, nu e vinovatul principal al egalului de asearã. Iar greșeala lui, deși a dus la golul Farului, nu este un autogol, nu este o pasã la portar interceptatã, nu e un luft. E o pasã greșitã undeva, la 40 de metri, de unde a pornit o fazã de atac finalizatã cu gol. Toatã apãrarea Stelei ar fi avut suficient timp sã-l "scoatã" pe Lovin, dar n-a fãcut-o.

 

Ei bine, ce face Lovin? Dupã ce devine brusc Marele Vinovat al Stelei, dupã ce tot stadionul își aduce aminte de tot ce înseamnã jocul lui Lovin, în fine dupã ce este înjurat birjãrește de toți suporterii, peluze și tribune unite-n cuget și simțiri, Lovin ridicã o mânã și-și recunoaște vina! Recunoaște cã a greșit și-și cere iertare! ªi, țineți-vã bine, Lovin face treaba asta de 4 (patru) ori, ultima oarã chiar în fața nãbãdãioșilor de la Sud, care au fost cei mai înverșunați. Vã rog sã-mi spuneți care este ultimul jucãtor care, ÎN TEREN FIIND, a ridicat mâna pentru a recunoaște o greșealã de joc (nu una capitalã, o greșealã de joc)? Cumva cãpitanul Rãdoi, autor a câteva gafe care l-au consacrat? Ori poate Bãnel Nicolițã, autor a douã autogoluri? Sau Zapata? Nu, stimați suporteri, niciunul dintre ei. Numai Lovin, cel mai hulit și urât jucãtor din Ghencea, a avut bunul simț sã facã așa ceva. O datã, de douã ori, de trei ori, de patru ori - timp în care tot stadionul nu se sãtura sã-l înjure. Lângã mine, un prieten anti-Lovinist prin tradiție, devenise (tot din motive de bun-simț) avocatul lui Lovin. Personal, mi se pare un gest memorabil. Egalul cu Farul o sã-l uitãm cu toții, însã gestul de onoare și de bun-simț al lui Lovin ar trebui sã ne rãmânã înfipt în minte!

 

La sfârșitul meciului, a avut loc un duel curios. Tribunele și-au luat inima-n dinți și au dat tonul la "Demisia", peluzele i-au rãmas fidele lui Lãcãtuș și i-au scandat imediat numele. Jocul ãsta s-a repetat de vreo 3 ori. La tribuna a doua, ruptura era și mai evidentã: cei din Ultimi Ribelli i-au scandat numele "Fiarei", de deasupra lor i s-a cerut demisia. (Între noi fie vorba, aceasta e reacția despre care lui Lãcãtuș i s-a atras atenția la ședințã, cã peluzele îl vor susține orice-ar fi, dar totul i se va trage de la tribune, dacã nu pleacã singur!) Lângã mine, George remarca (în stil Matache Mãcelaru) cã "sã fii suporterul Stelei nu mai e un lucru atât de simplu". Mie divergența asta de pãreri mi s-a pãrut de bun augur, e bine cã sunt mai multe curente de idei pe Ghencea, atâta timp cât unii nu își asumã calitatea de unici steliști. Poți foarte bine sã fii stelist și dacã îl susții pe Lãcãtuș și dacã, dupã meciul plictisitor de-asearã, i-ai cerut demisia.

 

ªi pentru cã a venit vorba despre antrenorul Marius Lãcãtuș, al patrulea gest de onoare al acestui articol...îl aștept de la el.

 

 

Ovidiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bine sa mai citesti si cate un articol de valoare, cate un punct de vedere echilibrat si in concordanta cu realitatea.

Respectele mele!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovidiu daca imi permiti as mai adauga un al treilea gest facut de George, la declaratiile de dupa meci, la intrebarea traditionala de acuma a tinatoarelor de microfon "va afectat lipsa lui Jiji"? Ogararu a evitat demn sa raspunda, zicand ca nu e treaba lui asta.

 

Si acum sa spun si eu ceva legat de Oga, cand am auzit prima data de el era in 1998 sau '99 parca, era sambata si ascultam "Fotbal minut cu minut" la radio, atunci la prezentarea rezervelor am auzit de el pentru prima data, stiu ca la inceput am avut dificultati sa-i scriu numele (faceam asta intr-un caiet special, scriam echipa si o cronica a meciului pt fiecare partida a Stelei). ce vremuri!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar! George Ogararu pe langa faptul ca este un stelist adevarat este si un om cu demnitate.

 

Cat despre Lovin, nici mie nu-mi place acest jucator, insa injuraturile scarboase adresate de unii baieti din peluza N sunt regretabile si exagerate; doar nu se baga singur in echipa luandu-i locul vreunui superjucator. Pe astia-i aveam cu astia defilam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebarea care se impune este: Care Lovin este cel adevarat: cel care a avut onoarea sa-si recunoasca greseala sau lasul care se milogea de arbitru sa opreasca meciul din Giulesti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu siguranta,Lovin nu merita aclamat,dar nici injurat ca la usa cortului.

Se incadreaza perfect in jocul execrabil,facut de toata echipa.

Asta inseamna ca trebuie injurati toti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

cam nasol ca s-a vorbit atat despre decenta si despre 'necesitatea' de a renunta la injuraturile adresate patronului incat am ajuns sa-i dam lui Lovin portia de injuraturi... nu cred ca le merita mai mult decat Becali, dar in fine...

 

in rest... bravo Ogararu!

Edited by joseph

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si Oga o sa plece in vara...

 

Ce jale, nene!

 

In momentele grele se vad caracterele puternice, nu? Si oamenii adevarati, nu?

 

Daca ne apucam sa numaram, cred ca n-o sa avem nevoie de toate degetele de la o mana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte probabil nici de la o mânã ciungã. Cel puțin de la jucãtorii cu experiențã.

 

Eu n-am observat cã Ogãraru n-a ținut de banner. Atunci când i-am vãzut pe jucãtori ieșind, chiar mã gândeam și-l condamnam în sinea mea, cum ar putea face așa ceva, crezând cã țin cu toții, dar nu m-am uitat la el în mod special. Mã bucur acum când aflu cã n-a fost așa.

ªi remarc un lucru interesant. Înainte de a pleca, Ogãraru era al doilea cãpitan, dupã Rãdoi. Acum nu-i nici mãcar al treilea.

Edited by 1on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ogararu mi s-a parut pt prima data depasit, imi pare rau sa o spun, probabil nu a fost de acord cu ceea ce a propus Conducerea, insa tinand cont ca el este un angajat, trebuia sa fie alaturi de colegii lui, deci, umilinta e comuna, nu el sa se separe de grup, ca el sa-si "apere" imaginea in fata suporterilor, iar acestia sa-i blameze numai pe ceilalti. Gestul remarcabil ii apartine capitanului echipei Farul Constanta, care a venit sa puna si el mana pe bannerul acela, in numele echipei sale. Acela e un gest onorabil! a luat si partea lui de umilinta, nu s-a separat de restul. Cei doi capitani, Petre Marin si a lui Farul Constanta,deci extremele din imagine + stelistul de langa capitanul Farului, mi s-au parut singurii care au indurat umilinta si si-au facut datoria. Restul se uitau care incotro, vezi doamne sa nu fie asociati cu Gigi.

 

Edited by dee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gestul remarcabil ii apartine capitanului echipei Farul Constanta, care a venit sa puna si el mana pe bannerul acela, in numele echipei sale. Acela e un gest onorabil! a luat si partea lui de umilinta, nu s-a separat de restul. Cei doi capitani, Petre Marin si a lui Farul Constanta,deci extremele din imagine mi s-au parut singurii care au indurat umilinta si si-au facut datoria. Restul se uitau care incotro, vezi doamne sa nu fie asociati cu Gigi.

Si Lovin sau care-i ala din dreapta, de langa Capitanul Farului. Acestia 3 au fost oameni demni de toata stima!

auzi dee tu nu erai plecata in mall? sau au venit mafiotii aia si la Cluj?

 

LE:

Adrian

si ce daca sunt ma off topic, tu nu ai fost niciodata? acuma neah stii tu interesul poarta fesu ce vrei.

Edited by Le reseau pansant

Share this post


Link to post
Share on other sites
auzi dee tu nu erai plecata in mall? sau au venit mafiotii aia si la Cluj?

 

pollusul e la 3 min de mine :P. dar ti-am zis ca numai la o cafea ma duc, distractie e la noapte... vezi ca esti offtopic.

Edited by Adrian
Vedeti ca SUNTETI OFFTOPIC!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gestul remarcabil ii apartine capitanului echipei Farul Constanta

Capitanul Farului a fost Curca si toata lumea stie in ce relatii e Curca cu Steaua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@axl

pumnul strans si palma deschisa sunt 2 concepte pe care unii vad ca le aplica cand vor si unde nu trebuie. Pe mine m-a impresionat Curca, nu m-am asteptat!

 

Rusine consilierilor de IMAGINE ai clubului FC Steaua Bucuresti care au avut ideea de a face acel banner, care doar mai rau a facut, dezbinand lumea! Dati-va DEMISIA!

Rusine celor care pretind respect, insa nu-s in stare sa respecte pe altii!

Rusine superiorilor care impun angajatilor sa faca ceva in public, fara a discuta in prealabil in cadru privat cu ei!

Rusine inca o data consilierilor dlui Becali, ca am inteles ca are o Armata de oameni, ca n-au fost in stare sa-l corijeze, ci din contra au amplificat dezastrul! DATI-VA DEMISIA!

a) Toata stima pentru cei care au un comportament demn, se sacrifica in numele clubului si isi respecta in public superiorii atunci cand acestia le impun ceva!

b) Toata stima pentru cel care are un comportament demn si se sacrifica si el in numele unitatii colective, respectand mereu pe oameni protestand impotriva superiorului!

c) Toata stima celui care se sacrifica in public pentru ceilalti mentionati anterior, de care este legat prin profesia si pasiunea comuna- fotbalul, in detrimentul faimei.

d) Rusine tuturor care stiu sa sa sacrifice, insa care nu stiu sa lupte impreuna pentru un ideal comun: fotbalul adevarat.

e) Cinste intregii echipe locale si echipei nationale!

Edited by dee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Articolul lui @SSK i-a inspirat pe cei de la Prosport,care au preluat fara nici o nerusinare o mare parte din ideile acestui articol.

Oare pentru a cata oara isi fac "ziaristii" astia "meseria" pe seama articolelor aparute aici?... :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Articolul lui @SSK i-a inspirat pe cei de la Prosport,care au preluat fara nici o nerusinare o mare parte din ideile acestui articol.

Oare pentru a cata oara isi fac "ziaristii" astia "meseria" pe seama articolelor aparute aici?... :thumbdown:

 

pai ne arata competenta lor. macar de ar fi avut onoarea si bunul simt sa spuna si sursa: www.fcsteaua.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Articolul lui @SSK i-a inspirat pe cei de la Prosport,care au preluat fara nici o nerusinare o mare parte din ideile acestui articol.

Oare pentru a cata oara isi fac "ziaristii" astia "meseria" pe seama articolelor aparute aici?... :thumbdown:

 

 

ca de obicei un ziar penal.oricum site-ul este monitorizat de mult timp si astia preiau idei de aici cu o nesimtire dusa la extrem.poate ca Ovidiu ar trebui sa rezolve problema cumva pentru ca ala si-a luat o parte din salariu pe ideile lui... :ce_oameni:

 

jurnalistii teroristii :yeahh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
pogo tu esti ma ?

 

 

m-ai ghicit! :thumbsup: bine ca nu m-am murdarit de italiana la gura....era o ironie! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites