fcsteaua.ro

Pleaca "simbolule!

124 posts in this topic

"Ba, daca-mi dadea mie Brasovul atatia bani maine plecam inapoi!" Ti-aduci aminte Lacatus, "simbolule", cand ai spus vorbele astea si cui ii erau adresate? Mi-aduc eu aminte, se intampla la sfarsitul unui antrenament, prin '84, si-i erau adresate lui Eduard, care refuzase sa se intoarca la FC Arges, club ce-i oferise 200 000 de lei,bani multi pe atunci.

Ai "fost" dinamovist in copilarie. Acum ce esti ? Stelist ? Cand te-ai intors de la Oviedo ce erai ? Piturca, care a fost un fotbalist cu nimic mai prejos decat tine si care este un stelist de necontestat spune ca ai fost si esti dinamovist, si eu spun la fel, in 93 ai vrut din tot sufletul sa te duci la marea ta iubire, la Dinamo.

"Imi bag ****-n Steaua voastra !" Ti-aduci aminte cand ai spus mizeria asta? Iti improspatez eu memoria, Lacatus, "simbolule", in 1990, cand ai santajat clubul ca sa-ti dea drumul la Fiorentina desi avea oferta dubla din alta parte.

"V-am tras-o, ****-va-n gura sa va *** ", ti-aduci aminte, Lacatus, "simbolule", cand ai spus asta? Iti amintesc eu, la sfarsitul meciului cu Progresul din 2000 cand te-ai bucurat ca un nebun pentru ca ne-ai pus bete-n roate in lupta cu... Dinamo, echipa din sufletul tau.

Pana mai ieri as fi regretat sa scriu cele de mai sus aici, nu pentru tine, te-am detestat pe cat de mult te-am adulat, ti-am detestat comportamentul pe teren fata de adversarii nostri pe cat de mult ti-am adulat reusitele fotbalistice. As fi regretat pentru ca tineretul stelist te respecta, te considera un Simbol al Stelei. Cata nedreptate ! Un dinamovist ce nu a respectat si nu respecta clubul care l-a scos, literalmente, din mizerie, clubul care l-a alfabetizat, l-a curatat, l-a facut un om bogat, care i-a dat faima, care l-a facut iubit..., cata nedreptate pentru atat de multi altii, fotbalisti,administratori, conducatori, oameni ce au iubit si iubesc cu adevarat acest club. Nu am sa-i numesc pentru ca numele tau nu merita sa fie alaturi de al lor.

Esti "simbolul" adolescentilor anilor 90. Da. Imi pare rau pentru ei, nu-i meriti. Ai stiut sa-i cuceresti urcandu-te pe garduri, nu ti-a fost greu deloc dar te-ar fi adorat oricum, erai ultimul ramas din Echipa Glorioasa. Cand ii aud cum iti scandeaza numele, desi esti cel mai slab antrenor din Istoria Stelei, ma revolt. Nu impotriva lor, nu am cum, ei sunt eu insumi, ci impotriva ta pentru ca stiu ca esti un impostor.

Pleaca, " simbolule", pleaca acum, cat ti-a ramas o farama de imagine, nu mai e mult si adevaratul tau caracter va fi cunoscut de toata lumea!

Gica Chioru

Gica, cred ca exagerezi putin, dar e parerea ta.

Dar la partea cu "pleaca cat mai ai imagine" sunt de acord, zic asta de ceva timp.

Pacat de el.

Am citit ce ai scris si nu pot sa nu ma intreb daca, intr-adevar, esti stelist. Probabil ca esti...

Legat de vorbele "dulci" pe care tu zici ca le-a zis Lacatus, nu te contrazic pentru ca nu imi place sa imi dau cu parerea legat de ceva ce nu cunosc.

Insa, daca e ceva ce nu poate fi pus sub semnul intrebarii la Lacatus, acela e "stelismul" lui.

Parerea mea e ca de-asta a venit sa antreneze Steaua, de-asta s-a lasat calcat in picioare de cioban, de-asta a acceptat sa se intoarca pe banca Stelei, de-asta se complace in situatia actuala: pentru ca e stelist, iubeste Steaua, si viseaza sa faca performante si ca antrenor.

In alta ordine de idei, eu cred ca ceea ce face Lacatus, modul in care el se comporta si in care actioneaza, ar putea reprezenta subiect de studiu pentru psihologi.

El e atat de naiv, traieste in vis, e intr-o continua speranta ca lucrurile vor fi mai bune, asta cu ciobanul la echipa, cu jucatorii actuali. De-asta e si atat de blajin cu toata lumea, nu supara pe nimeni si se supune, pentru ca el spera ca lucrurile vor lua o turnura favorabila si se va merge din bine in mai bine.

El la asta viseaza. Pentru ca e stelist!!!

Cam dur articolul la adresa lui Laca. Intradevar Laca a spus mizeriile alea la adresa Stelei, dar trebuie sa il judecam pentru ce a spus fiindca acum nu are rezultate? Cu alte cuvinte daca acum am fi fost pe locul 1, cu un parcurs bun in Europa, am mai fi dorit sa plece Lacatus pentru ca in '90 isi baga in Steaua noastra sau din contra am fi uitat complet?

Pe de alta parte, noi nu vrem sa plece pentru ca acum ne-am adus aminte ca ne-a injurat, ca tine cu Dinamo ci pentru ca echipa nu joaca nimic, pentru ca este un antrenor slab, de aceea nu vad de ce trebuie sa ii cerem sa plece in asemenea mod.

De ce nu l-am taxat atunci pe Laca si il taxam acum? daca noi l-am facut simbol, acuma il injuram si noi cum si el si-a injurat simbolul? cu ce ne va deosebi asta in final de Lacatus, noi ce care prin definitie suntem superiori?

In plus, Lacatus este simbol, nu pentru ca sarea pe gaduri ci pentru munca sa exemplara din teren, el a castigat toti stelistii prin darurire si munca, nu prin salturi pe garduri, daca ar fi sarit pe garduri cuerea doar ultrasii, nu si toata gruparea stelista. Si totusi, meritele sale incontestabile ca jucator, ii pot fi anulate ca si-a bagat **** o data?

...un articol dur dar pe care un impostor de tipu' acestui Lacatus il merita din plin...mersi Gica...stiu ca stelistii mai mici de varsra te (ne) vor certa da' pana la urma cineva tre' sa puna degetu' pe rana

...un articol dur dar pe care un impostor de tipu' acestui Lacatus il merita din plin...mersi Gica...stiu ca stelistii mai mici de varsra te (ne) vor certa da' pana la urma cineva tre' sa puna degetu' pe rana

Cu ce e bai frate Lacatus impostor? cu faptul ca e dinamovist? foarte tare, asta e, a jucat la Steaua si aici si-a facut datoria ireposabil, ca este un antrenor mediocru nimic de spus, el a incercat sa face ceva la club. Stai linistit ca nu o sa dispara stelismul si Steaua ca este antrenor Lacatus si ca echipa este pe 8.

Ca are uneori un caracter mizerabil este altceva, si Hagi e la fel, si Piturca si multi, toti avem. Dar mi se pare deplasat sa il incriminezi pe Lacatus de ceva petrecut in 84, sa spui ca pe atunci nu era stelist si ca din acest motiv trebuie sa plece. Nu te injur, spun doar ca nu e drept ceea ce propui/spui.

Si totusi... daca maine vine Torje, sa zicem, la Steaua, si castiga 10 campionate plus vreo 2 trofee europene, in al saptelea sezon el inca va mai fi injurat? Si nu va deveni niciodata un jucator emblematic al acestui club?

Am dat un exemplu ipotetic... sunt convins ca Torje si-a bagat pl in Steaua pentru a-si demonstra "iubirea" fata de suporterii dinamovisti.

Sunt curios cati ochi va deschide acest articol.

Probabil foarte, foarte, foarte, foarte putini.

Cu siguranta va atrage injuraturi dar nu va deschide decat foarte putini ochi.

Pentru ca aici am ajuns noi, supoterii stelisti. Ma rog, o parte din noi. Partea mai mare.

Steaua a ajuns aici pentru ca cei mai multi dintre noi au stat cu ochii inchisi!

Dar asa nu conteaza.

Majoritatea va "La-ca-tus, La-ca-tus, La-ca-tus" in timp ce Steaua se duce...

Dacã e un 0 ca antrenor, Îl pupã în fund pe jj de-l iritã dupã ce acesta L-a scuipat în stilul caracteristic, spune cã cei care L-au huiduit și I-au cerut demisia cã sunt "manevrați", asta nu înseamnã cã trebuie sã dai în El pentru niște lucruri vechi, uitate (eu mã îndoiesc cã ar fi adevãrate) și pentru care s-a revanșat cu vârf și îndesat prin tot ceea ce a fãcut în urmãtorii 7 ani.

Legat de reîntoarcerea din 1993, eu am citit cã într-adevãr, Dinamo a vrut sã-L ia, dar dupã ce s-a clarificat situația și s-a întors la Steaua, a declarat "cum aș fi putut eu, care am jucat la Steaua toatã viața, sã vin la Dinamo?" ªi dacã chiar ar fi vrut sã se ducã, ce Îl putea opri?

Dar în primãvara lui 2002, când era antrenor la Galați, Steaua a luat bãtaie iar la finalul meciului a mers spre galeria Stelei și cineva i-a aruncat un fular, El l-a luat de jos, la sãrutat și a izbucnit în lacrimi? Asta nu se pune? Sau în emisiunea lui Horia Ivanovici de dupã dubla cu Galatasaray, din toamnã, când aproape cã i-au dat lacrimile când a spus cã tot ceea a fãcut pânã atunci pentru Steaua s-ar fi șters dacã echipa nu se califica? Sau când a fost prezent de atâtea ori la meciurile echipelor de handbal și hochei a CSA Steaua?

Þin sã-ți aduc aminte cã și Tudorel Stoica a fost dinamovist în copilãrie. Scrie în SuperSteaua, la pagina 93 în ediția veche, 112 în primul volum al ediției noi, subcapitolul Convertit de la dinamovism (dedicat antrenorului secund de la Sevilla și carierei lui de pânã în acel moment) al capitolului Cu Ienei spre Europa : "În numai câțiva ani, cei din Ghencea reușiserã sã vopseascã peste alb-roșul palid de pe sufletul lui Tudorel un roș-albastru atît de intens, încît nici o substanțã n-a mai putut sã-l decoloreze vreodatã."

La partea cu "Pleaca, " simbolule", pleaca acum, cat ti-a ramas o farama de imagine" sunt și eu de acord, dar nu și cu ce urmeazã.

PS: Substantivele în vocativ se izoleazã de restul propoziției prin virgulã. Astfel, corect este: "Pleacã, [virgulã] <<simbolule>>!". Este adevãrat cã aceastã regulã e uitatã de majoritatea dintre cei care posteazã pe aici, dar mãcar titlurile articolelor ar trebui sã fie scrise impecabil gramatical și ortografic. Ca sã nu spun și de diacritice.

Edited by 1on

Bine punctat, Gica! Din pacate, cei tineri nu stiu toate aceste lucruri, judeca doar prin prisma palmaresului incredibil pe care-l are ca jucator...dar putini isi aduc aminte ca in '93 nu a semnat cu Steaua pana in octombrie sperand la un transfer la Dinamo....ne-a tinut in joc de glezne pana dupa meciurile cu Monaco(daca nu ma-nsel a semnat abia dupa meciul tur)...ai partea ta de adevar "le reseau pansant" ...aceste randuri au fost scrise pt ca adulatorii lui Lacatus sa realizeze ca "simbolul" e doar o persoana mercantila si nimic mai mult...nu-i vorba, in '90 si Roti a plecat la Galata desi Steaua primise o oferta mai buna,dar, spre deosebire de Lacatus, Roti semnase deja dinainte de turneul final neasteptand alte oferte care au venit, dar dupa turneul final...

Ovidiu11, stii care e diferenta de caracter intre Lacatus si Oprita sau C.Munteanu? Niciuna! Diferenta e data de faptul ca Oprita si Munteanu au primit oferta pe care Lacatus a asteptat-o toata cariera!

Si ce daca era dinamovist in copilarie? Doar nu mergea cu fularul lui Dinamo peste tot si urla in gura mare "**** Steaua". Si Tudorel Stoica din cate stiu a fost dinamovist cand era mic si a ajuns sa fie capitanul Stelei '86. Si Stevan Gerrard era fan Everton si acum este capitanul lui Liverpool si o legenda inca in activitate. Si Rio Ferdinand a tinut cu Liverpool. Si exemplele sunt multe.

Si acum ne luam ca a injurat?! Uite frate unde era Sfanta Maria reincarnata in voi... Cati dintre voi nu au zis "Bag **** in ei" (jucatori, conducere, antrenori) in timpul meciurilor din ultimele etape? Sa nu fim mai catolici decat Papa!

La actuala situatie de la Steaua, nu poate face mare lucru Lacatus. Lot de jucatori cu o valoare mediocra (unde era "O familie cu 31 de membrii?!?!", suporterii impartiti in doua, patron babuin-nebun care jigneste jucatorii si pune presiune pe ei...

De ce apare acest articol acum si nu apare cand ne este bine? Pentru ca suntem niste oi si suntem alaturi de Steaua doar la victorii!!! La infrangeri ne bagam **** in simbol si in echipa.

Lacatus este mai stelist decat multi de-aici...

Hopa!

Gicuta fratele nostru ce facem tati aicea, ne renegam istoria? Aproape jumatate din titlurile castigate de Steaua se leaga in mare masura de Marius Lacatus , si tu vii aici cu baliverne cum ca omul e dinamovist si de fapt uraste Steaua si se bucura cand apuca sa i-o traga? Ca si-a dedicat jumate din viata unor culori pe care de fapt nu da doi lei?

Sa- ti fie rusine bai *** pentru jegurile astea de randuri pe care le-ai vomitat aici! Si sa le fie rusine administratorilor site-ului ca permit astfel de **** sa-si verse otrava in vazul adevaratilor fani ai Stelei!

Edited by bodanelu

Adevaratii fani ai Stelei sunt aia care dau singuri mu|e unui jucator al propriei echipe?

Ignorand faptul ca jucatorul ala (sa-i spunem... Lovin), o certa nonvaloare, NU SE AFLA DE CAPUL LUI PE TEREN?

Edited by fedora

Sa- ti fie rusine bai *** pentru jegurile astea de randuri pe care le-ai vomitat aici! Si sa le fie rusine administratorilor site-ului ca permit astfel de **** sa-si verse otrava in vazul adevaratilor fani ai Stelei!

Adica Gica are o parere si noi trebuie sa i-o taiem din fasa?

Nu, este o parere. Cum majoritatea suporterilor stelisti se impart intre a sustine pe Laca sau nu, acest articol este bine venit.

Si mai usor cu jignirile.

Daca tu crezi ca asta e doar "o parere" si ca merita sa apara pe site, esti la fel de abject ca retardatu ala care a debitat porcaria asta.

Ai ajuns moderator, iti permiti sa editezi posturi cum ai chef ba baiatule, bravo, esti tare pe pozitie...

Una este a nu-l sustine pe Laca si alta asta a-i terfeli imaginea in cele mai de joasa speta moduri!

Chiar asa am ajuns, sa ne batem joc de omul care se identifica cu pagini intregi de glorie din istoria noastra? Inseamna ca ne meritam soarta!

Intr-adevar Lacatus este un antrenor slab; la momentul actual pare nepregatit sa conduca o echipa cu pretentiile Stelei.

Cred ca articolul este mult prea dur cu un om care, totusi a facut multe pentru Steaua. Ce daca a fost dinamovist in tinerete? A avut o contributie majora in a creea acest palmares de neatins pentru oricare alta adunatura de frustrati din campionatul romanesc. Dupa retragerea din activitate a mers la nenumarate meciuri ale clubului CSA Steaua(inclusiv la handbal, hochei). Daca nu era convertit la stelism, ce sens ar fi avut sa mearga? Tu ai merge la meciurile lui dinam0?

Referitor la injuratura din 2000: tu chiar crezi ca injura Steaua? Nu cumva injura acei conducatori care l-au indepartat de la club?

Astept acum un articol in care sa-l demolezi si pe Tudorel Stoica, doar si el a fost dinamovist in tinerete...

eu unul doresc sa stergi articolul. si sunt sigur ca mai sunt si altii care doresc acelasi lucru...

Sunteti foarte aiuriti si foarte naivi prieteni. Sa nu va suparati ca v-o zic.

De unde scoateti ideile astea cum ca "Aproape jumatate din titlurile castigate de Steaua se leaga in mare masura de Marius Lacatus"?

Mirceaor esti sigur? Nu e cumva invers?

Nu e Lacatus cumva legat de jumatate din titlurile castigate de Steaua? Eu cred ca da.

Ca nu a fost Marius niciodata un jucator asa de mare incat sa se poata spune despre el ca a decis un campionat sau ca a fost cel mai bun intr-un anumit an.

Sa nu uitam si in ce echipe a jucat acest om. Incepand cu echipa Sevillana , echipa unde el nu era neaparat Starul si nici cel mai bun jucator si continuand cu echipele anilor 90, Lacatus a avut alaturi de el fotbalisti, indraznesc sa zic, de nivel mondial(si daca e exagerare, macar de nationala): Hagi, Iovan, Stoica, Boloni, Petrescu, Dumitrescu, Duckadam, Adi Ilie, Prodan, Rosu, etc.

Nu vreti sa va ganditi un pic si la ei inainte sa ii atribuiti tot meritul lui Lacatus?

Haideti sa lasam uitat trecutul de dinamovist al lui Laca. Asta nu conteza. Sa zicem ca era neutru inainte, tinea cu Avantul Reghin.

De ce isi bate joc de noi?

Cu ce drept declara el ce declara?

- Domnule Lãcãtuș, toți suporterii v-au solicitat demisia. Ce aveți de gînd sã faceți?

- ªtiam de douã zile cã vor face asta, aveam informații. ªtirile din mass-media i-au influențat pe fani, dar e drept cã nici rezultatele nu mã ajutã. Asta este... Așa cum îmi place sã fiu aclamat, trebuie sã accept și contestãrile.

- Ce urmeazã?

- Noi am creat situația asta, tot noi trebuie s-o dregem! Jucãtorii sã-și schimbe un pic atitudinea. Vreau agresivitate mai mare, mai mult efort. Altfel existã pericolul sã ratãm participarea în Europa! Dacã nu ne îmbunãtãțim jocul, e posibil sã ratãm și Cupa UEFA.

- V-ați mulțumi cu Cupa UEFA?

- Da, ãsta e obiectivul acum. Rezultatele indirecte ne ajutã, însã dacã nu știi sã profiți, degeaba.

- Ar fi o soluție reconstrucția echipei?

- Acum ce facem, începem sã vorbim ca la echipa naționalã? Avem destui tineri, dar ei vor intra treptat în echipã.

- Suporterii v-au cerut ca mãcar pe Dinamo s-o învingeți. Credeți cã o victorie contra rivalei ar salva sezonul Stelei?

- Am avut o discuție cu fanii și nu știu de unde au auzit ei cã noi am avea de gînd sã le dãm meciul celor de la Dinamo! E o mare tîmpenie! Dar ei așa mi-au zis, cã asta e informația pe care o au.

Adica noi suntem prosti?Noi nu vedem ce se intampla la echipa?

Noi suntem manipulati?

Din aceste randuri de mai sus veti vedea cum gandeste Lacatus.

Il doare in cot. Pe el, simbolul, il doare in cot de suporteri.Daca i s-a cerut demisia, trebuia sa si-o dea. Aici nu mai vorbim despre un antrenor oarecare. Aici vorbim despre un "simbol". Si, daca simbolului ii cer fanii demisia, el trebuie sa si-o dea. E OBLIGAT!

Omul traieste intr-o lume a lui, o lume in care tot ce face el e bine dar in care e singur impotriva tuturor.

Le cere la jucatori sa fie mai agresivi. De cand a venit la Steaua tot asta auzim. "Sa fie mai agresivi, mai agresivi, mai agresivi!"

Pai, ce vrei Laca?

Sa rupa picioare pe teren?

Tu, Laca, esti antrenor de fotbal sau de arte martiale mixte?

De ce nu ii inveti ceva tactica? De ce nu repeti o faza fixa cu ei? De ce nu faci reconstructia echipei?

E destul de evident ca echipa asta e macar pe moarte.

La vara vor pleca multi jucatori. De ce sa nu incerci sa faci de pe acum o echipa noua, echipa care sa fie pregatita sa atace titlul in sezonul urmator.

De asta i se cere demisia. El nu poate sa faca asa ceva pentru ca nu e antrenor. El nu stie sa creeze o echipa.

Lãcãtuș: "Nu regret cã m-am întors la Steaua"

Stiu ca nu regreta. Daca nu se intorcea, ramanea somer. Si nu ma mai bateti la cap cu povesti despre oferte turcalete.

Cu ce drept sare el la bataie cu fanii?

Nici daca lua 100 de CL-uri nu avea acest drept. Fanii sunt echipa!

Aceasta atitudine a lui demonstreaza clar ca traiste intr-o lume diferita. Acolo el e cel mai bun antrenor dar are o echipa slaba valoric, jucatorii sunt de vina pentru tot, becalii e un om bun, fanii sunt manipulati, adversarii au puteri supranaturale, etc.

Articolul asta ar trebui sa fie un dezchizator de ochi. Ar trebui sa fie palma care sa va trezeasca din visul lui Laca. Ar trebui sa va faca sa vedeti ca Steaua se duce incet, incet dracului!

Ca va place sau nu, asta e Lacatus. Aceste lucruri despre el trebuie cunoscute. Nu poate sa fie simbol ignorand trecutul. Nu se poate sa fie simbol accentuand lucrurile bune si ignorand total pe cele rele.

Luati toata istoria lui Lacatus, de la primul pas in Ghencea si pana acum, analizati-o corect si abia apoi vedeti care e treaba cu "simbolul".

Adi lasa-ma ca tu ai fost contra lui Laca din primul moment cand a ajuns antrenor la Steaua.

N-o fi el un mare antrenor, poate ca nici macar nu e un bun antrenor, dar macar atata respect ii datoram incat sa nu-l jignim.

Si daca nici Lacatus nu e simbolul nostru, atunci mai bine ne lasam ...

Nu Mircea, gresesti.

Eu am fost alaturi de Lacatus la inceput asa cum am fost alaturi de fiecare nou antrenor al Stelei.

Am fost invatat sa judec dupa fapte nu dupa imagine.

Lacatus m-a convins ca nu are ce cauta la Steaua in returul sezonului trecut. Am zis de atunci ca echipa nu joaca nimic si ca doar jucatorii castiga meciul pe valoare si pe ce tin minte de la alti antrenori( sa ne amintim fazele fixe repetate inca de pe vremea lui Protasov si perfectionate in timpul lui Oli si Hagi dar care acum au disparut de tot).

Cand am vazut reprofilarile (Dayro si Mendoza), asezarea ultra defensiva(4-2-3-1), faptul ca unul ca Nicolita era preferat unor jucatori mult mai buni ca el si jocul chinuit al echipei, nu aveam cum sa mai am incredere in calitatile de antrenor ale lui Laca.

Meciul pierdut cu dinam0 a incheiat, pentru mine, capitolul Laca.

Atunci am luat bataie de la o echipa iesita din forma si care era antrenata de cel mai slab antrenor din Liga din acel moment. Si am luat-o pentru ca Laca a decis sa joace folosind tactica lui becalii.

Mircea, eu nu inteleg de ce noi trebuie sa il respectam din moment ce el nu ne respecta.

E la Steaua de foarte mult timp si nu a realizat nimic. Ne e dator cu o demisie!

De ce isi bate joc de noi?

Sa ne lase, sa plece si sa faca loc unui om capabil!

Adi, ce nu intelegi? Omul crede ca poate redresa echipa, isi doreste din tot sufletul sa faca performanta si ca antrenor cu Steaua. De asta si accepta toate marlaniile, interventiile si nesimtirile oierului. In curand isi va da si el seama ca solutia este demisia, stai linistit.

Dar atacurile grotesti si grobiene de genul acestuia din "textul" vomat aici pe site de alde Gica nu pot fi justificate sub nicio forma! Cum sa terfelesti in halu asta numele lui Lacatus??

Si-a terfelit singur numele.

Tot aud ca "in curand, in curand, in curand".

Cat de curand?

Cat mai trebuie sa il umileasca si sa ne umileasca becalii? Ca ne umileste prin el.

Ce sa salveze de la Steaua?

El nu poate sa faca asta si stie ca nu poate. Palaria de antrenor e mult prea mare pentru el.

E din 2007 la Steaua, cat ii mai trebuie ca sa isi dea seama ca nu are valoare?!

Hagi a fost zburat pentru mult mai putin. Zenga, in comparatie cu asta, a fost nedreptatit in ultimul hal!

Judecata asta cu 2 masuri pe care o aveti multi dintre voi face foarte mult rau.

Daca Lacatus era contestat de mai de mult, acum nu eram in situatia asta.

Si da, sunt sigur ca orice antrenor ar fi venit in locul lui, ar fi facut mai mult. Carpa sau necarpa, tot ar fi facut mai mult. Si am exemplul Dorinel ca argument. Echipa incepuse sa joace un pic pe vremea lui si a avut rezultate destul de bune: egal in deplasare la dinam0, Craiova, Rapid, victorie acasa cu urziceniul(liderul de atunci) si un singur esec: egal acasa cu Timisoara.

Scopul acestui articol este in primul rand sa deschida ochii celor care striga inconstient numele lui Lacatus . Sa fie clar , nimeni nu cere ca de maine sa incepem sa il injuram , insa e momentul sa deschidem ochii la ce se intampla in jurul nostru .

Gica a argumentat in primul rand motivele pentru care l-a atacat in nenumarate randuri , atat . Nu a cerut sa incepeti sa il injurati , daca il credeti bine , daca nu il credeti iarasi bine + un articol nu aparea aici , daca faptele nu erau verosimile .

Lacatus s-a pierdut demult , iar episodul cu fanul de ieri e doar un exemplu . Cu cat realizati asta , cu atat mai bine .

Edited by I.N.Money

@Adrian

Atat Marius Lacatus cat si jucatorii trebuie sa se gandeasca mereu la sensuri si sa-si regaseasca valorile. Din punctul meu de vedere in cadrul unei echipe antrenorul are rolul cel mai important, el coordoneaza tot procesul si tot ceea ce se intampla in afara echipei.

Asa cum spuneai, Lacatus trebuie sa fie creatorul. “Verdele” simbolistic vorbind asta inseamna : renasterea, cautarea aleternativelor, gandirea laterala, efort de creatie pentru a ajunge la noi concepte si noi perceptii, noi variante, noi posibilitati. De aceea Marius Lacatus a primit valente de “simbol”, pentru ca el era “verde”, era militar, a adus un suflu nou ( alaturi de ceilalti) care a renascut sperantele romanilor. Totodata el era si rosu si albastru. “Rosu”- simbolistic vorbind apartine celor care spun ceea ce simt,care se exteriorizeaza puternic, iar “albastrul”- inseamna coordonare in atitudine, in miscari, deci vizeaza gandirea omului. Marius a fost un simbol pentru ca in opinia oamenilor el a reusit sa separe entuziasmul de fapte si faptele de emotii. Adoptand pe rand aceste culori, alternativ, in functie de circumstante, Marius Lacatus a devenit un simbol pentru Steaua, in primul rand datorita sentimentelor pe care le-a sadit in inimile romanilor: renasterea spiritului combativ, lupta ! Pentru asta il consider pe Marius simbol, nu pentru mijloacele de lupta, care ar trebui sa fie intotdeauna sportive, insa el este un exponent al acestei idei: lupta- citius, altius, fortius!

Asa ar trebui acum sa se comporte jucatorii stelisti pe teren! Sa depuna efort, sa gaseasca mereu alternative, sa se coordoneze, sa gandeasca mereu, sa-si dezvolte intuitia, caci ei acuma sunt “militari stelisti profesionisti”, din moment ce au semnat un angajament cu clubul Steaua pentru care sunt remunerati. Nu-i suficient sa fii rosu+albastru, adica sa asculti de sarcinile date de antrenor, si sa te coordonezi asfel incat sa le respecti intru-totul, daca esti stelist trebuie sa fii obligatoriu si “militar”, adica verde, caci un razboi nu-l duci de unul singur, deci trebuie sa ai o gandire laterala, care se adapteaza in functie de adversar, care in timpul unui meci (batalii) adversarul isi poate schimba mereu tactica. Trebuie sa aiba intuitia de a simti indicatiile antrenorului, nu doar de a-l cauta cu privirea, trebuie sa se uite la capitanul echipei, care-i singurul care are dreptul sa vina la antrenor sa-l intrebe ceva, restul trebuie sa ramana angajati in lupta, sa ramana uniti, nu sa se deconcentreze, sa apere echipa, sa o tina unita, pana capitanul se intoarce pe teren cu noi ordine primite. Fiecare trebuie sa se comporte ca un capitan de echipa si sa gandeasca mereu, sa se uite in jur si sa-i imbarbateze pe cei care au cazut fizic, psihic sau mental.

Insa sa nu uitam ca Marius Lacatus este acum antrenor, deci nu mai este militar stelist profesionist, acum nu mai comanda, acum regizeaza totul. Deci, Marius, nu mai are doar 3 atribute pe care trebuie sa le indeplineasca ( rosu+alabstru+verde), antrenorul implica si relatia cu jucatorii in afara terenului, relatia cu suporterii, relatia cu presa si nu in ultimul rand relatia cu patronul echipei sau cu ceilalti oficiali de la club. Deci Marius Lacatus e responsabil de tot ceea ce se intampla in cadrul clubului, el are datoria sa-i tina uniti pe toti, sa le indeplineasca aspiratiile tuturor, caci numai asa Steaua va fi mereu superioara! Adica daca obiectivul patronului este “un loc un Cupa UEFA”, el trebuie intotdeauna sa nu uite de obiectivele impuse de catre ceilalti si sa le indeplineasca pe toate, caci daca le indeplineste, sigur cu totii vor fi multumiti, mai ales ca le-a depasit asteptarile.

Antrenorul Lacatus ar fi bine mereu sa raspunda la urmatoarele intrebari: ce stim sa facem, ce este bine, ce nu este bine, ce simtim, ce alternative avem, ce alegem!

Trebuie sa recunosc ca aseara m-a dezamagit, pentru ca nu a raspuns la toate aceste intrebari, ci doar a incercat o cale de mediere, din care fiecare din parti a iesit mai prost, deci, relatiile se destrama pe zi ce trece. Mi-ar fi placut ca antrenorul Marius Lacatus sa-si inceapa orice conferinta de presa cu:

- Ce stie sa faca echipa?

- Ce este bine la echipa?

- Ce nu este bine la echipa?

- Ce simt jucatorii?

- Ce alternative au jucatorii/echipa?

- Ce alegere fac?

Sa nu se mai lege de suporteri, pentru ca dansul a semnat un angajament cu clubul Steaua, deci, sa nu mai incerce sa ceara ajutor din alta parte, pentru ca asa cum mereu imi spun mie insumi, increderea se castiga, nu se cere. Deci, domnule Lacatus, poate ar fi bine si d-voastra si jucatorii sa aveti un moment de sinceritate si sa raspundeti la toate acestea intrebari si noua sa ne transmiteti doar alegerea pe care ati facut-o.Daca ati ales “nu plec de la Steaua!”, atunci vreau sa vad ca ati gasit raspunsul corect pentru celelalte 5 intrebari, din moment ce ati emis aceasta sentinta, care implica ca d-voastra si echipa sa raspundeti tutuor aspiratiile venite din partea suporterilor, patronului, presei si aspiratiilor proprii.

Nu va mai legati niciodata de patron, doar jucatorii sunt platiti la zi, deci, situatia patronului nu are de ce sa-i influenteze pe ei atunci cand intra pe teren, ei trebuie sa aiba tarie si prin joc reusit sa-si arate sprijinul, nu printr-un banner de sustinere, caci bannere de sustinere pot arata si oameni simpli pe care Becali i-a ajutat candva si care nu au alta posibilitate de a-si arata atasamentul. Sa inteleg ca jucatorii il sustin pe patron doar pentru ca acesta le da bani multi si prime grase? Pai ce jucatori sunt ei? Poate si patronul acela are unele aspiratii, ca de nu asta ar insemna sa se simta folosit, adica oamenii il vor numai pentru bani. Eu daca as fi patron, inchis in inchisoare, pai m-as simti mizerabil ca jucatorii sa-mi arate sprijinul printr-un comunicat, care ma si jigneste spunandu-mi "Gigi", cand eu am alta pozitie la club, superioara lor, nu-s prieten decat in cadru privat, nu in public, insa faptele lor pe teren sa-mi denote contrariul. Pai eu i-am angajat pe jucatori sa joace fotbal, nu sa-mi ruineze investitia. Aratati-i sprijinul prin faptele de pe teren, prin lupta, aratati-i sprijinul printr-o victorie. Victoriile nu se dedica niciodata nimanui, caci asta ar insemna automat impartirea lumii in doua tabere, victoriile se resimt de cei care s-au regasit in ele!. Nu stiu cine a avut ideea bannerului insa mi se pare foarte nereusita. Au scris Gigi Becali ca nu cumva sa scrie "patron" sa inflameze suporterii, insa au vrut sa fie alaturi si de patronul care-i plateste. Mai mult rau au facut! Vorbiti intotdeauna in numele d-voastra si lasati faptele d-voastra sa vorbeasca pentru altii.

Daca sunteti antrenor ar fi trebuit sa stiti ca niciodata o echipa nu se umileste in fata nimanui, nici macar in fata suporterilor, care generic vorbind, sunt spectatorii, d-voastra sunteti actorii. Pai actorii sunt rasplatiti printr-un Oscar doar daca merita, nu pentru ca il cersesc. Spectatorii ii vor ovationa mereu pe cei care merita, fiti sigur de asta, pentru ca suporterii sunt cei care-si dezvaluie sentimentele si emotiile cel mai intens, insa sa nu uitati ca sentimentele sunt de multe categorii. Spectatorii sunt rosu+albastru, insa de multe ori cad in patima "rosului" si uita de "albastru" care le cere sa se coordoneze, sa gandeasca mereu la Steaua. Nu va mai legati de presa, de arbitraje, vorbiti mereu despre echipa Steaua Bucuresti pe care o antrenati, despre jucatorii d-voastra, nu va raportati niciodata la celelalte echipe, asumati-va toate obligatiile care va revin, insa in primul rand asumati-va esecurile si luati intotdeauna masura care se impune. Esecul nu te doboara, te motiveaza sa faci ceva sa se intample. Insa pana acum nu s-a intamplat nimic, pentru ca d-voastra v-ati asteptat mereu ca ceilalti sa va ajute, sa va impulsioneze, fara sa va dati seama ca schimbarea trebuie sa vina din interior: doar noi prin noi insine putem sa ne schimbam!

Ar fi bine ca fiecare dintre noi, in functie de statul pe care-l ocupam : suporter, jucator, antrenor, angajat al clubului, patron sa raspundem la aceste intrebari, iar la urma sa adunam sentintele si sa formulam concluzia.

suporterii

- Ce stiu sa faca suporterii cel mai bine? care-i rolul lor?

- Ce este bine in Ghencea in tribune/peluze?

- Ce nu este bine in Ghencea in tribune/peluze?

- Ce simtim noi fata de toate acestea ?

- Ce alternative avem ca si suporteri?

- Ce alegere fac?

jucatorii

- Ce stim sa facem pe teren?

- Ce este bine sa facem?

- Ce nu este bine, ce nu merge?

- Ce simtim noi?

- Ce alternative avem ca si jucatori?

- Ce alegere facem?

patronul+restul conducerii

- Ce stiu sa fac pentru club?

- Ce este bine in cadrul clubului?

- Ce nu este bine?

- Ce simt eu fata de ceea ce este rau?

- Ce alternative am?

- Ce alegere fac?

Domnule Lacatus, astept sa ne raspundeti la toate aceste intrebari prin fapte, daca nu astept sa ne raspundeti printr-o singura alegere: demisia!

Domnule Becali, astept sa ne raspundeti la toate aceste intrebari prin fapte, daca nu astept sa ne raspundeti printr-o singura actiune: contract de vanzare-cumparare!

Domnilor jucatori profesionisti, astept sa ne raspundeti la toate aceste intrebari prin fapte, daca nu astept sa ne raspundeti printr-o singura actiune: rezilierea contractului!

Domnilor spectatori astept sa raspundeti la toate aceste intrebari prin fapte, daca nu astept sa ne raspundeti printr-o singura actiune: un comunicat prin care parasiti Steaua!

Intotdeauna e mai facil sa dai vina pe ceilalti,sa le ceri lor sa se schimbe, decat sa te analizezi pe tine insuti! Intotdeauna e mai facil sa emiti comunicate, decat sa te analizezi pe tine in functie de statutul pe care-l ai si sa faci ceea ce te obliga "fisa postului". Daca esti suporter, ai un singur lucru de facut ( sprijin neconditionat fata de echipa la bine si la greu) Esti jucator, ai 2 lucruri de facut ( lupta la sacrificiu si ascultarea antrenorului), esti oficial ai 3 lucruri de facut ( indatoririle ce-ti revin la club, relatia presa si cu suporetrii), esti patron ai 4 lucruri de facut (relatia cu echipa, suporterii, presa si angajatii), esti antrenor ai 5 lucruri de facut simultan : relatia cu ceilalti 4 in parte + sa nu lasi ca ceilalti 4 sa fie dezbinati, pleci daca nu esti in stare, sau ramai daca vezi ca ceilalti 4 sunt simultan la pamant, pana redresezi macar pe 1 dintre ei, iar dupa pleci, ca n-ai fost in stare sa-i tii legati. Pleci in momentul in care vezi ca acel 1 va duce mai departe misiunea ta de antrenor si-i va redresa pe ceilalti!

Nu-i de mirare ca arca lui Steaua nu mai poate sa pluteasca la suprafata! Nimeni n-a respectat "fisa postului", toti si-au depasit atributiile cerandu-le altora ( in public sau privat) explicatii si sugerandu-le sa plece! Abia dupa ce tu iti respecti atributiile poti avea pretentia de a cere explicatii, caci si ceilalti sunt indreptatiti sa te condamne pe tine. Insa Lacatus, n-ar fi trebuit ieri sa spuna acest lucru, ar fi trebuit sa tina in el, sa sufere, insa sa taca. Dle Lacatus ori redresati echipa, ori suporterii, ori patronul insa faceti ceva! Mi se pare normal sa incercati cu suporterii caci acestia au 1 singur lucru de facut, insa daca ati vazut ca nu se poate, focalizati-va pe echipa si dupa puteti pleca linistit, stiind ca Steaua va supravietui si sa lasati pe altul, sa duca mai departe munca inceputa de d-voastra pentru Renasterea Stelei din propria-i cenusa. Eu una, inteleg de ce n-ati renuntat pana acum, insa din cauza declaratiilor si a lipsei faptelor, unii inteleg altceva si-s indreptatiti sa o faca. Pe stadion fiecare avem atributii precise, insa in afara stadionului, deci in viata de zi cu zi, cu totii trebuie sa fim antrenori, daca vrem sa ne mearga bine noua si tuturor. 6 zile esti stelist in viata de zi cu zi, deci comentezi, zbieri, faci ce doresti, te agiti pe forumuri, etc. 1 zi esti stelist pe stadion, cand te relaxezi stiind ca nu mai ai atatea obligatii, ci sunt si altii care trebuie sa gandeasca si sa faca ceva! In incinta stadionului ai o singura obligatie daca esti suporter, in afara stadionului ai 5. Lacatus este intr-adevar pe o pozitie ingrata caci el are mereu 5 obligatii afara si 5 obligatii pe stadion, insa el si-a asumat aceasta responsabilitate. Dle Lacatus eu va respect, pentru mine sunteti 10-le Stelei,cum e Hagi 10-le Romaniei, deci "palma deschisa pe stadion" si "pumnul strans" in afara stadionului. Lumea nu mai crede in simboluri, eu cred ca d-voastra mai puteti pastra aceasta idee de simbol- "palma deschisa"- adevarul rostit jucatorilor pe stadion sau in cadru privat, "pumnul strans"- indemul la lupta, zbucium interior intens in cadru public. Vedeti ce comentarii oferiti presei,pentru ca oamenii sa nu va interpreteze mesajul eronat.

Eu am intotdeauna un principiu referitor la cele 4 puteri in stat: executivul, legislativul,poporul si presa. Cea mai mare putere este cea a 5-a, OM-ul,caci doar omul, prin faptele sale poate face ca aceste 4 puteri sa se mentina in echilibru stabil,(sa schimbe alternativ ceea ce nu este bine), deci natia romana sa supravietuiasca. Principiul asta (4+1) se aplica mereu, in orice, pentru ca OM-ul este masura tuturor lucrurilor. Omul cu o gandire superioara poate sa schimbe totul in bine si sa tina unita natia romana, deci cunoasterea si INFORMATIA sunt vitale. Steaua suntem noi, noi suntem Steaua. Cunoasterea este informatia, informatia este cunoastere; toti pentru unul, unul pentru toti etc. etc. ... textele astea le auzim mereu, insa niciodata nu am ajuns sa le aplicam. Tot aud Steaua e Armata! mare lucru, ce sa spun .... insa se uita ca Armata e poporul si poporul e numai unul: roman! Lumea trebuie sa se adune la Universitate, figurat vorbind, important e sa intre in Universitate sau in p-ta Universitatii si sa invete ceva de la ceilalti , ca sa-si dezvolte gandirea, sa fie superior. Universitate=Umanitate=Universalitate, de la asta provine, e treapta cea mai inalta a cunoasterii. Studentii ar trebui sa fie rapiti de informatie, sa fie concentrati pe studiu, iar atunci cand iasa din Universitate sa aplice ceea ce au invatat in viata, sa-i informeze si pe ceilalti, deci sa fie formatori de opinie! Nu conteaza daca nu toti ajung sa faca o facultate, poate altii au alte indeletniciri si aptitudini, important e sa fiti mereu informati, deci daca va adunati in pta Universitatii ascultati toate curentele de opinie si aplicati doar elementul comun ce se refaseste in toate, daca nu, spuneti-l voi la ceilalti care este. "Facultatea" inseamna in primul rand capacitatea, posibilitatea, însușire moralã sau intelectualã a cuiva; aptitudina, de a acționa, a se dezvolta, a realiza ceva... asta inseamna a avea facultate! Unul cu mai putin carte (care se descurca in viata) poate sa traga concluzia buna, pentru ca el nu-si permite sa-i condamne pe ceilalti cu "atata carte" care se erijeaza in lideri de opinie. Romanii trebuie sa gandeasca mereu la fel pt a fi uniti, insa niciodata sa nu uitat ca "p-ta Universitatii" = Umanitate, deci uniti si cu ceilalti,nu dezbinati sau creati dezbinare in alta parte.

Edited by dee

Peluzele nu vor cere demisia lui Lacatus. Ar reprezenta un sacrilegiu pentru noi. Insa Lacatus a inteles ca noi nu putem stapani restul spectatorilor si nici nu ne dorim sa facem asta si ca, atunci cand situatia o va cere, cel mai bun raspuns al lui este demisia. Insa, repet, nu i se va cere niciodata demisia de la peluza, PE STADION. Intelegeti ce vreti, mai multe nu are rost sa fie spuse.

Edited by noname_fu